|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Zaneta głowa juz nie boli i dziekuje za pamiec
iustyna pewnie nie widziala ale,,,kilka dziewczyn ktore sa u nas w klubie w ogole nie udzielaja sie sa na innych forach ....czy my jestesmy takie straszne ?? ![]()
|
|
|
|
#1922 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
|
|
|
|
#1923 |
|
Wtajemniczenie
|
moja jedna w nozke a jedna w raczke
|
|
|
|
#1924 |
|
BAN stały
|
Żanetko ok
to masz dziś okoopkany dzień widzę,że Wasze dzieciaczki już lepiej sypiają oczywiście nie chwalę. Dziubku Iza dostała w rączkę i 2 nóżki
|
|
|
|
#1925 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja jestem z siebie dumna, jak przy pierwszym dziecku nie wiedziałam kiedy ono powinno isc spać, (nie umiałam wyłapać tego momentu i potem nie mógł zasnąć) to teraz mi się udaje. Po Zuziaku widzę kiedy chce żeby jej dać spokój, bo chce spać. Wystarczy ją wtedy odłożyć do łóżeczka i ona sobie spokojnie zasypia sama.
Nie zdarzało mi się to z Kubą. Ale to chyba dlatego, że byłam przemęczona i miałam baby blues. Jeszcze zanim urodziłam byli u nas znajomi, którzy maja 2 i 4 letnie dzieci. Pytałam jak sobie radzi itd., to znajoma powiedziała mi, że najgorsze były pierwsze 3 miesiące i ich z przemęczenia nie pamięta (a jej maluchy kolek nie miały, moje oba ). Przeraziłam się wtedy
|
|
#1926 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj w klubie wyrodnych matek ![]() Cytat:
Cytat:
chwyt marketingowy jak nic - sama na studiach miałam taki przedmiot odnośnie manipulowania psychologicznego w reklamach więc wiem czym to pachnie ![]() Cytat:
Cytat:
już chyba autorytetu ortopedy nie podważy skoro mówił że chusta ok ![]() super że Sara wreszcie ładnie śpi - jestem z Was dumna ![]() a co do szczepionek nie pomogę bo nie wiem, najlepiej zadzwoń do swojej przychodni i zapytaj jak to jest - na pewno Ci powiedzą. Cytat:
Cytat:
![]() Gratki za Zuziakowy sukcesik ![]() oczywiście nie chwale tylko tak sobie piszę ![]() Cytat:
no więc kupiłam tylko czopki z paracetamolem. Ja też prysznic tak średnio lubię - wolę dupcie pomoczyć w wannie ![]() Cytat:
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-09-08 o 10:45 |
|||||||||
|
|
|
#1927 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wiecie co przechodzi nam chyba ta nietolerancja laktozy. Odstawilam delicol (kurde znowu prawie cala buteleczka za 39 zeta sie zmarnuje) i powoli, powoli wprowadzam nabial. Kupy sa ok. jeszcze co jakis czas cos wyskoczy ale moja rodzinna mowila, ze do trzech miesiecy moze. Dziecko jest pogodne i czesto sie smieje, wiec moze, moze wychodzimy na prosta.
|
|
|
#1928 |
|
Zakorzenienie
|
u nas dzisiaj straszne problemy z brzuszkiem
możecie jeszcze raz przypomnieć co kupić na zaparcia bez recepty ????
|
|
|
|
#1929 |
|
Zadomowienie
|
Szymek zdradzil pieluszke na rzecz krolika, tego co mu wczesniej kupilam
|
|
#1930 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Meszsares i DaKaro brawa za pozbycie sie kikucika! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za piekna wage i wzorowe szczepienie!Cytat:
Dla Lenki, a Ty dobrze, ze sie odezwalas, szkoda, ze masz infekcej, mam nadzieje, ze szybko ja przegonisz.Cytat:
Jaki kierunek studiow? Maly glod sie budzi, wiec reszta pozniej.... |
|||||||||
|
|
|
#1931 |
|
Zadomowienie
|
Bruneto Lactulosum
|
|
#1932 |
|
Zakorzenienie
|
oczywiście - chwalić nie można bo sie zepsują
|
|
#1933 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My też przez kilka dni stosowaliśmy delicol, ale tak w ciemno strzelaliśmy z tym (położna nam poleciła). |
|
|
|
|
#1934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to pomaga ??? |
|
|
|
|
#1935 |
|
Wtajemniczenie
|
jak na razie to chyba czopki glicetnowe
|
|
|
|
#1936 |
|
Zadomowienie
|
Czy któraś z krakowianek może mi polecić, gdzie można zrobić usg bioderek za rozsądną cenę?
|
|
|
|
#1937 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1939 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To za jakiś czas zapytam Cię jak sie sprawuje i czy warto kupić. I też czytam Twoje posty nawet jak nie odpisuję na każdy ![]() ![]() ![]() Kobiety chyba z założenia wolą wannę niż prysznic. Ja to bym mogła pół dnia leżeć . A teraz mam tylko prysznic .Patik . Super, że nareszcie się wyspałaś.
|
|
|
#1940 |
|
BAN stały
|
Patik bidulko
![]() Możesz usunąć teraz te 8?Czy nie? Smaruj żelem na ząbkowanie. Układaj Sarunię tak,by wykrecała sie w drugą stronę.Zabawki,gadanie,mu zyka i takie tam. Beatko jasne,ze nie chwalimy watkowych dzieci bo sie zapsują.I mamusie będą narzekać a takto sobie pospia i będą w lepszych humorkach Brunetko my stosowalismy tylko czopki glicerynowe z leków na zaparcia. Ztym,ze Iza robi raz na 7-9 dni.A jak już kupsko idzie,to nawet nie wiem kiedy bo nie zdradza tego momentu.
|
|
|
|
#1941 |
|
Zakorzenienie
|
cześć Dziewwczyny
pamiętacie mnie jeszcze? ................ wielkie przeprosiny za to że nic nie piszę no ale mój syn jest mega absorbujący ... nie chce mi spać w dzień, ewent z cyckiem w buzi na rękach bo jak odłożę do łóżeczka to budzi się po chwili ......... masakra jakaś bo ciężko do łazienki wyjść a już coś zjeść to już tylko podczas karmienia .......jeszcze do tego kolki ma i ten sab simplex nic nie działa ......... praktycznie nie jem nic co mogłoby powodować kolkę, wyeliminowałam nawet całkowicie biało z mleka bo miał wysypkę, co prawda już praktycznie zeszła ale nie jem nic co mogłoby zawierać białko mleka krowiego nie umiem się odnaleźć w roli matki chyba, kocham małego nad życie ale jakoś sobie chyba nie radzę ach ............. nie przypuszczałam że bycie matką jest takie wyczerpujące i ciężkie .......
|
|
|
|
#1942 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dziękuję za info dziękujemy |
||
|
|
|
#1943 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
ale pogoda do Cytat:
u mnie jest tak ze lekarz wypisuje recepte i trzeba wykupić połozna w SR polecała 6w1+rotawirusy ale mysle ze jak ktos szczepi 3 w 1 to tez dobrze nie rozumiem że jakies pielegniarki czy położne mogą krytykować nasze wybory to my jestesmy matkami, które biora odpowiedzialność za swoje dzieci Cytat:
słodko to zabrzmiało, ale lepiej nam nie umieraj Brumeczku![]() co do chusteczek to nie podpowiem bo my cały czas płatki kosmetyczne +ciepła woda. Chusteczki bardzo rzadko i poki co nie zurzylismy nawet gratisowych pampersów ![]() Cytat:
u nas tez oczka ropieją, poki co przemywam sola fizj. jak nie zejdzie mamy jechac do okulisty ![]() Cytat:
brawa za miesiąciea co do infekcji to pokonaj dziadiostwo Cytat:
najczesciej mo mega wyzerce ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() a u nas w koncu trafiła polozna umówiła sie ze mną "na popołudnie" bez podania godziny wiec myślałam że miedzy 2 a 5 lkobita bedzie, ze spacerkiem sie wstrzymałam o 5 jej jeszcze nie było wiec zadzwoniłam i mowie ze na spacer w koncu z dzieckiem chiałam wyjsc, na co ona ze zaraz i była przed 6 ![]() no ale w sumie Jas jej sie podobał, powiedziała że napewno nabrał niezle wagi na jej oko ok 3800, jak go rozebralismy to akurat kupe walnął połozna była zauroczona kolrem*"no widac że mama dobrze sie odzywia. Mam nadzieje że nie je Pani duzo białka" a ja na to że owszem jem(miałam na mysli chude miesko, świeze ryby, swojskie jaja) a ona do mnie "no trzeba uwazac zeby nie było skazy białkowej, jak pani zje jogurt to juz prosze nie pic mleka" a ja do niej -aha ma Pani na myśli nabiał, no tak przeciez mówie że białko kurde i to jest położna która nie wie czym sie rózni nabiał od białka ![]() ![]() oki to sie rozpisałam Aniu piekłaś sucharki, moimi sie zajadam od wczoraj Brida gdzie jestes? ciekawe co u marinki oki zmykam pod prysznic mój Milky ma dzis małego focha ale nie wiem czemu
|
|
#1944 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jestem zła zła zła
Zasran ** Polska !! Ze skierowaniem na kontrolę bioderek dopiero na 12 października a do prywatnego dodzwonić się nie można Nerwy mi puszczają ! Po co płacę te zasrane składki |
|
|
|
#1945 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby nietolerancja przeszła precz ![]() Cytat:
|
|
|
#1946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a moje dziecko właśnie wypluło smoka i woli wcinać swoje piąstki cieżko ostatnio mu te piąstki wyjąć z buzi hehe
|
|
|
|
|
#1947 |
|
Zadomowienie
|
Ja też się zdziwiłam, że w Królewskim Mieście Krakowie jest problem ze zrobieniem usg bioderek na NFZ...
|
|
|
|
#1948 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1949 |
|
Rozeznanie
|
dzień dobry
![]() my już po szcepieniu i ortopedzie i wszystko poszło super Hania waży już 5kg, co jakoś bardzo mnie zaskoczyło, pięknie zjadła rotarixa, a przy szczepieniu dosłownie na chwilkę zapłakała, ale zaraz ją przytuliłam i się uspokoiła ![]() Ortopeda powiedział, że z bioderkami wszystko w jak najlepszym porządku i przy okazji jako chirurg obejrzał pępek (bo dalej go mamy wrrr) jak za trzy tygodnie nie odpadnie to mamy się zgłosić, oby no bo ile jeszcze można czekać Zapomniałam się tylko pediatry zapytać o jakiś suplement wapnia dla mnie i stąd pytanie: Mamy, które karmicie piersią i odstawiłyście nabiał, jak uzupełniacie wapń? z tematu chusteczkowego mi jakoś najbardziej przypadły do gustu chusteczki Nivea Soft&Care jak na razie, a potem przerzucimy się na Pure&Fresh. Poprzednio ten zestaw tez się sprawdzał. Z ciekawości muszę wypróbować Cleanica, skoro tyle z Was je poleca to teraz lecę resztę zaległości nadrabiać |
|
|
|
#1950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze biedny Maksio i jego kolki dopadły... ja dopóki karmiłam piersią też myślałam że te kolki to przez nabiał i wyeliminowałam go całkowicie ale to nie pomogło, powoli samo przeszło, ataki były coraz rzadziej i lżejsze. Kochana jesteś wspaniałą mamą i świetnie sobie radzisz a to że czasem czujesz się bezradna to normalne, ciężko czasami zrozumieć czego potrzebuje takie maleństwo. Dasz radę - trzymam mocno
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:36.

). Przeraziłam się wtedy 

już chyba autorytetu ortopedy nie podważy skoro mówił że chusta ok 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
okryła się i schowała pod koc 

możecie jeszcze raz przypomnieć co kupić na zaparcia bez recepty ????