Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona trzecia! - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Na miejsce zlotu "czarownic" wybieram:
Łódź 1 3,57%
Częstochowa 10 35,71%
Kraków 6 21,43%
Wrocław 3 10,71%
Warszawa 5 17,86%
Poznań 3 10,71%
Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-08, 12:18   #4621
Paulizia
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona trzecia!

mamaoptymistka

Zosiaa ja tez nie mam z kim i w gogle z organizacja slabo dlatego cwicze przed tv

Daisy za obrot Gabi !!! Widzisz... Antos to nawet nie mysli o obrocie z pleckow na brzuszek, a ja sie nie martwie, bo wiem ze i na niego w koncu przyjdzie czas
Myslalam, ze o % pytasz [glodnemu chleb na mysli ] Kawe pilam caly czas, ale w ciazy taka slaba... bardziej to bylo mleko z kawa Jak karmilam piersia tez pilam, bo mialam przyzwolenie od poloznej

Agus87 piekny prezent moj tz dostal takie stringi z bykiem i jak nacisniesz to robi UUUUUUU

Gosiek
Zumba
Zumba 2
Zumba 3
Zumba 4
Wczoraj i dzisiaj tanczylam Zumba 4, a dzisaj chyba ta dwojke zapodam
Stary 2011-09-08, 12:20   #4622
agus87
Zakorzenienie

ja dzisiaj jak zaczelam smarowac olcie od rana
to lezala na pleckach, ja patrze a ta sie obrocila sama na brzuszek
niemozliwa jest

dzisiaj mam ja na miejscu z moja tesciowa jest

nocka dziwna znow
butla na spiku o 23.30
pobudka o 3 i nie chciala spac do 5
pozniej obudzila sie o 6.30 i po 8 koniec spania

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość

Agus87 piekny prezent moj tz dostal takie stringi z bykiem i jak nacisniesz to robi UUUUUUU
tez dobre
ja dostalam 2 kamasutry, kostki do gry, gry planszowe zboczone
wibrator, haleczki, slomki peniski, diabelski weelon z rogami
i tez mialam limu
]a striptizera mi szwagierka nie zalatwila
Stary 2011-09-08, 12:22   #4623
gusiagatko
Zakorzenienie

Paulizia Narobilas mi ochoty tymi linkami Od jutra tancze Pewnie cialko zrobi sie bardziej sprezyste

Agus Niezle prezenty Bedzie sie dzialo

Moja marudka (dzisiaj cos jej nie pasi) w koncu usnela

06.07.2011
06:06

Edytowane przez gusiagatko
Czas edycji: 2011-09-08 o 12:24
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 12:24   #4624
mamaoptymistka
Zadomowienie

andziot fajnie by było gdyby była dziś

dziś chcę zrobić pyzy z mięsem na obiadek

gosiek głos poszedł

idę hulać dobrze że wieczorami seriale lecą bo łatwiej ćwiczyć
Stary 2011-09-08, 12:29   #4625
Paulizia
Wtajemniczenie

Spice u mnie nie ma Dadow i boje sie testowac inne pampki, bo juz jedne kupilam i lezy cala paczka bez jednego pampersa... chyba kupie te inne Pampersy

mamaoptymistka pyzy

Antek spi!
Ide tez cwiczyc
Stary 2011-09-08, 12:34   #4626
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Bry
nocka beznadziejna...
pobudka o 21.30
1.00, 3.30, 6.00 i 9

o 3.30 się rozbudził i zasnąć nie mógł

czy to normalne, że moje dziecko ciągle jest spiące i marudne?
nie chce w ogóle leżeć na brzuszku, nic nie ćwiczy...widze, że dziś Gabi Daisulkowa obróciła się z plecków na brzuszek , a mój nawet dupy dzwignąc nie może z brzuszka na plecy
chyba mu się nie chce za bardzo..taki len z niego i już...

u nas tez pochmurno i deszczowo..

dziękuje jeszcze raz za miłe słowa odnośnie mojej fryzurki ! kochane jesteście !

kamikadze u nas jet tak, że Piotruś budzi się dokładnie po 12 godz. od wieczornego zaśnięcia (pomijam nocne pobudki na jedzenie)...zje i trzeba go zaraz uśpić na kolejna drzemkę...czasami jest ciężko to wykonać...niestety najczęściej zasypia mi w bujaku, nad czym cholernie ubolewam, bo nie lubię tego urządzenia...jaks się obudzi za chwilę to się pobawi, pogada, pospiewa i kolejna próba usypiania...zazwyczajw końcu udaje sie mu zdrzemnąc ok 2 godzinek z rana...je co 3 godziny i zawsze między posiłkami zalicza drzemkę...czasami jest tak, że nie może zasnąc porządnie i spi w ciąg dnia po 10 razy po 15 min. ostania drzemkę ma między 16-17...o 18.30 kąpiel i spanie... usypiamy go do ok godz. 19.30, czasem zaśnie o 19 a czasem o 20... zależy od dnia....
Stary 2011-09-08, 12:40   #4627
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
Haha, zaczęłam czytać o bladej kresce i sobie myślę "Monia w ciąży?"
wypluj te słowa!
Na początku kilogramy lecą bardzo szybko, tym bardziej jeśli masz sporą nadwyżkę, dobrą dietę i dużo ruchu. Tak więc myślę że dobrze chudniesz.

Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
dziś chcę zrobić pyzy z mięsem na obiadek
daj trochę

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
czy to normalne, że moje dziecko ciągle jest spiące i marudne?
nie chce w ogóle leżeć na brzuszku, nic nie ćwiczy...widze, że dziś Gabi Daisulkowa obróciła się z plecków na brzuszek , a mój nawet dupy dzwignąc nie może z brzuszka na plecy
chyba mu się nie chce za bardzo..taki len z niego i już...
mamy bardzo podobne dzieci mój Tymek też nie chce leżeć na brzuchu i martwię się tym
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 12:41   #4628
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Mam pytania:
1. Zeszła wam już ta pigmentacyjna kreska z brzucha?
2. Kupujecie gazety dzieciowe, lubicie je czytać? Jeśli tak to jakie? Ja kupuję Mamo to ja i Dziecko bo kosztują aż 1 zł.
1. nie, nadal jest, chociaż blednie.
2. czasem, ostatnio rzadko, bo de facto NIC ciekawego tam nie ma...

Spice ja to chyba już NIGDY nie założę bikini

Idę na ziemniaka

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 12:42   #4629
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
jakbym czytala o Nikoli, tez jej sie ulewa, w nocy zjada wszystko a w dzien po 90-120ml, tez mnie to martwi, a teraz jadla o 2.30, jest juz 10.30 a ona nie chce jesc! i jak tu sie nie martwic

u ciebie tak sie dzieje odkad zaczelas podawać nowe jedzenie, czy juz wczesniej???
Niunia, Szymonek ulewał bardzo od samego poczatku właściwie. długo byliśmy na mleku przeciw ulewaniu AR, ale dostał zaparć i zmienilismy z pediatrą na comfort, ale znowu wrócił problem ulewania. zagęszczam comfort ARem albo Nutritonem - tak kazał pediatra. porozmawiaj ze swoim lekarzem jeśli Cię niepokoja te ulewania. wysatrczy troszkę mleczko zagęścić i nie ulewa dzieciaczek. od wczoraj wieczora zagęszczam i ulewa zdecydowanie mniej (odpukać, żebym nie zapeszyła), ale znowu boję się zaparć . błędne koło.

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
Witam się z tłustymi włosami

do tego Gabrynia u dziadków dostała jakąś wysypkę
i nie chce zejść
kaszkę ma na buzi i kolankach
a na brzuszku czerwone krostki
mam nadzieję, że to chwilowe i że to nie skaza !!!!!!!
moje włosy witaja się z Twoimi .
ja kupiłam dobry krem w aptece, tzn dostałam próbke i w końcu po 2,5 miesiącach wysypka na buzi się zmniejsza. Uriage - firma, krem Xemose (jest dla dzieciaków od 1 miesiąca i dla dorosłych).
żeby to nie była skaza.

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
moniqac; chciałam powiedzieć, ze Szymonek może jeszcze podskoczyć !! A nie dodzwoniłaś sie rozumiem póki co do pediatry ? Kiedy odbierasz wyniki ?
wiem Kochana, ale mam takie nastawienie dzisiaj że wszystko jest na nie . dodzwoniłam sie - poniżej co mi powiedział. musze poczekać. a wyniki jutro z ogólnego badania moczu, a pewnie w połowie przyszłego tygodnia z posiewu.

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
ps. moniqac, kasiulodzka Zoska czesto je malo rano, nawet bardzo malo a w nocy nadrabia ma dni ze nie ulewa, ale np dzisiaj i wczoraj to normalnie strumieniem, taka jej uroda chyba
Cytat:
Napisane przez zosiaaa Pokaż wiadomość
Moniqac może dzisiaj uda Ci się dodzwonić, bo widzę że inaczej się nie uspokoisz ,
Cytat:
Napisane przez 82anusia Pokaż wiadomość
Nie zamartwiaj się, na pewno wszystko będzie dobrze. Wczoraj spojrzałam w mojej Mai książeczkę zdrowia i ona przybierała po 400 g na miesiąc, czasem więcej, ale rzadko. Wiem, że dziewczynki mają inaczej, ale myślę, że pediatra jak coś zaleci Ci pewnie wprowadzenie stałych pokarmów, możliwe, że kaszki na gęsto by go trochę „utuczyć”. Trzymaj się będzie dobrze
dzięki dziewczyny, dodzwoniłam się do pediatry - pytał czy się apetyt Szymonkowi zepsuł, powiedziałam, że w zasadzie nie, je raz malo a raz dużo. ale powiedzialam, że sporo ulewa - cały czas byliśmy na dokarmianiu mlekiem przeciw ulewaniu, ale dostał zaprać, więc wprowadziłiśmy normalne mleko i zaczął koszmarnie ulewać, nawet po 2,5h odbijał i leciałoooo.

kazał zagęszczać mleko nutritonem. ale znowu boję się zaparć i problemów brzuszkowych. błędne koło. oby tylko zaczął nabierać masy.

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
powiedzcie mi czy nowy urlop jest liczony od nowego roku czy od marca przyszłego roku ????
(bo niby do marca można wykorzystać stary)
nowy masz od 1.01.

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Mam pytania:
1. Zeszła wam już ta pigmentacyjna kreska z brzucha?
2. Kupujecie gazety dzieciowe, lubicie je czytać? Jeśli tak to jakie? Ja kupuję Mamo to ja i Dziecko bo kosztują aż 1 zł.
1. mam jeszcze.
2. tak kupuję jeszcze twoje dziecko.

Cytat:

Jejku ja sie strasznie ciesze, ze nie wracam do pracy... nie moglabym zniesc rozstania z Antosiem
nie dobijaj mnie . za -kg .

Cytat:

Albo ja jestem jakas lewa, albo pampersy do kitu, bo trzeci raz od tygodnia przesikany pampers, body, pajac, przescieradlo i znow pobudka o 2 w nocy
mój dzisiaj tez się tak przesikał jak nigdy a używam active baby.

Lolka
będzie dobrze.

mamaopt za wage i nastawienie.

idę pod prysznic, dopiero teraz..... straszę.

dziewczyny - możecie polecić jakiś super odżywczy krem do buzi? zawsze używałam nuxe, ale nie wiem czy nie muszę czegoś mocniejszego mam bardzo zmęczoną cerę. (aha - mam skórę suchą).
dzięki.

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 12:53   #4630
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
Niunia, Szymonek ulewał bardzo od samego poczatku właściwie. długo byliśmy na mleku przeciw ulewaniu AR, ale dostał zaparć i zmienilismy z pediatrą na comfort, ale znowu wrócił problem ulewania. zagęszczam comfort ARem albo Nutritonem - tak kazał pediatra. porozmawiaj ze swoim lekarzem jeśli Cię niepokoja te ulewania. wysatrczy troszkę mleczko zagęścić i nie ulewa dzieciaczek. od wczoraj wieczora zagęszczam i ulewa zdecydowanie mniej (odpukać, żebym nie zapeszyła), ale znowu boję się zaparć . błędne koło.
musze pogadac, wiesz moja pije pepti wiec nie wiem czy moge mieszac z innym...
nikosia robi kupke co drugi dzien, czasem codziennie. czesto ulewa, przewaznie za kazdym razem po posilku i tez mnie martwi to ze malo zje.

dziewczyny co za zrąbany dzien dzisiaj, dola zlapalam, dobrze,ze jutro juz piatek. W niedziele jade kupic kieckę na wesele siostry meza.(jakie sa teraz modne?) na razie mam 57kg ale nic nie robie z tym, brak mi motywacji
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 12:57   #4631
mamaoptymistka
Zadomowienie

Kasia a wzrostu ile masz???? bo 57kg to nie duża waga - marzę o takiej
Stary 2011-09-08, 13:00   #4632
Paulizia
Wtajemniczenie

25 minut Zumba Power i padam... leje sie ze mnie!! Znowu zapomnialam pasa neo

Antropia, a nie przypada teraz ten dlugi skok?

Ide pod prysznic!!!
Stary 2011-09-08, 13:02   #4633
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

zosiaaa; gusia, mamaoptymistka, gosiek, andziotko, Paulizia dziekuje w imieniu mojego dziecka Ale to jeszcze nie jest takie hop siup jak obecnie podnoszenie główki. Widać, że się męczy.

Paulizia, no o kawkę pytałam bo wczoraj z taką ślinka o niej pisałaś To sobie pogadałysmy - jak głuchy z niemową

andziotko, no zmieniają się przepisy odnośnie urlopów. Nie wiem tylko czy ta ustawa już podpisana, ale raczej na pewno przejdzie (o ile już nie weszła w życie) Myślę, że np. anulinka odpowie Ci jak na dzień dzisiejszy wygląda kwestia prawna. A wiem to stąd, że u mnie od rana do nocy tylko tvn24... nie umiem już innej tv oglądać

mamaoptymistka w życiu pyz nie robiłam, ani pierogów itp - chyba sporo roboty przy tym ? Małż ma pół domu babci zapisany - na dole babcia i dziadziuś u góry my, ale jest klatka schodowa więc luz, nikt przez ich mieszkanie nie przechodzi a po drugie są tam 3 pokoje !! (tu mamy 1, cóż z tego, że duuuży, plus swoja kuchnia i łazienka) Z kuchnią jest problem, bo robiliśmy na zamówienie w grudniu 2010, same meble kosztowały nas kilkanaście tys i teraz trzeba kombinować jak je upchnąć w tamtej, mniejszej kuchni..

moniqac; co do kremów, kochałam nuxe merveillance ale mi się znudził, kupiłam jakąś nową biodermę ale dostałam po raz pierwszy w życiu uczulenia na krem i obecnie ponieważ karmię nie chciałam już eksperymentować nabyłam jakiś polski odżywczy z mango za 15 zł i powiem Ci, że fajnie odżywia skórę, bo też mam suchą raczej. Dopiero jak skończę karmić zainwestuję w porządny.
aaa kupiłam jeszcze LRP Effeclar Duo bo ponoć suuuper wygładza ale okazało się, że nie wolno podczas karmienia tak więc lipa póki co... jak znajdziesz coś fajnego daj znać. Póki co zainwestowałam w meteorytki Guerlaina :

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 13:04   #4634
wieka22
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez blueberry_11 Pokaż wiadomość
Napiszę coś strasznego. Otóż, moja szwagierka jest w ciąży. Niby super sprawa, ale... mój mąż zaplanował, że oddamy jej część ciuszków po Kubusiu, a ja... NIE CHCĘ Normalnie jestem zazdrosna, że inne dziecko będzie chodziło w ciuszkach Kubusiowych. A ja chciałam jeszcze jedną dzidzię i teraz nie wiem co mam in powiedzieć... Beznadzieja.
wstyd się przyznać - ja mam tak samo Egoistka chyba ze mnie i koniec
Mam jakiś straszny sentyment do tych ciuszków. Wczoraj właśnie sortowałam stare i o mało się nie poryczałam jak patrzyłam na te małe fatałaszki, pierwsze to w rozmiarze dla wcześniaka - takie tyci tycii tak mi się przypominały początki

coming soon lipiec'2016

Edytowane przez wieka22
Czas edycji: 2011-09-08 o 13:05
wieka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 13:07   #4635
Lolka1212
Zadomowienie

Atiz, SiLee, Andziotek, Daisy, Zosiaa, Paulizia, 82Anusia, Gusiagatko, Gosiek ja i Anti dziękujemy za kciuki

Kciuczki zdecydowanie pomogły, bo nie było tak źle jak myślałam Przy podaniu tego płynu na rotawirusy Antuś się śmiał i usmiechał jakby mu smakowało .. gorzej przy ukłuciu było, lepiej z pierwszym wbiciem, z drugim gorzej i płacz nie z tej ziemi.. Ale po wsyztskim szybciutko wziełam maluszka na ręce, mocno przytuliłam, wycałowałam główkę i przeszedł płacz..
W aucie zaraz zasnął i śpi do tej pory.. mam nadzieję, że nie będzie miał Tonus ani temperatury, ani nie będzie niespokojny..
w razie W dostaliśmy od pediatry czopek

Mamaoptymistka, Paulizia
gratki za wagę! Zazdroszczę

Anula ja jak jestem u rodziców to też na nic czasu nie mam i tez na bakier z wizażem wtedy, więc rozumiem Cię.. u was jeszcze bardziej szalenie pewie skoro Czestochowa Kraków będzie kursować..
Będziemy tęsknić i wyczekiwać waszegi powrotu

Daisy ale powód sobie znaleźliście na kłotnie co wam otwieracz winny Ja z mężulem też od wczoraj nie najlepiej.. TŻ chce auto wymienić na markę, której ja nie chcę i nie lubię i spięcia mamy niby nie groźne, ale on twierdzi, że jego auto - jego decyzja.. a ja zła, bo przy wyborze mojego wtrącał się i musiałam go słuchać!

Andziotek jacie to już koniec tego macierzyńskiego?! Ale czas leci.. sozk normalnie Ja po moich obliczeniach koniec będę miała dopiero w grudniu ale póki nic, a nic nie myślę o pracy

MoniaK ja nadal mam krechę nienawidzę jej i nie mogę sie doczekać, aż zniknie.. Gazet mam mnóstwo, bo kupowałam w czasie ciązy.. teraz już nie kupuję, bo wszytsko wg mnie się powtarza!

Gusia, Paulizia
mnie też na zlocie nie będzie.. i strasznie mi smutno Może załołymy w klubie watek "Lista nieobecnych na zlocie czarownic" i w tym dniu będziemy sobie razem tam płakać i podawać chusteczki, co wy na to??!!

Idę doczytywać dalej
Stary 2011-09-08, 13:18   #4636
24kasia86
Wtajemniczenie

mamaoptymistko w ciazy wazylam(ost miesiac) 72kg, przed ciążą 52kg, teraz 57kg. Mam 158cm, tak jak Ddaaiissy
a ty ile masz??

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

mamaoptymistko mi ta waga nie przeszkadza, ale mam sflaczałe ciało, mega celulit, mega rozstepy i zwisający brzuch
chcialabym cwiczyc nie dla wagi, ale dla ciala...tylko jak juz pisalam brak mi motywacji...a przeciez czas by sie znalazl...
Nikosia

Edytowane przez 24kasia86
Czas edycji: 2011-09-08 o 13:21
Stary 2011-09-08, 13:22   #4637
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Pazuliza no teoretycznie tak ale ja mam wrażenie, że on ciągle skacze od 6 tyg bez przerwy :P
Stary 2011-09-08, 13:23   #4638
mamaoptymistka
Zadomowienie

Cytat:
mamaoptymistko w ciazy wazylam(ost miesiac) 72kg, przed ciążą 52kg, teraz 57kg. Mam 158cm, tak jak Ddaaiissy
a ty ile masz??

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

mamooptymistko mi ta waga nie przeszkadza, ale mam sflaczałe ciało, mega celulit, mega rozstepy i zwisający brzuch
chcialabym cwiczyc nie dla wagi, ale dla ciala...tylko jak juz pisalam brak mi motywacji...a przeciez czas by sie znalazl...
Ja mam 167 cm i ważę teraz podobnie jak przed ciążą ale trzy ciąże w ciągu 2 lat spowodowały że tyłam co chwilę a potem już nie chciałam się odchudzać bo bałam się żeby sobie nie zaszkodzić. Teraz mam zdrowego synka i w końcu mogę się za siebie wziąć.

Kasiu motywacja wzrasta wprost proporcjonalnie do spadku wagi lub cm więc jak zaczniesz i zobaczysz pierwsze efekty to już pójdzie samo.
Stary 2011-09-08, 13:24   #4639
Lolka1212
Zadomowienie

Spice 2,5 kg? wow!!! tez chcemmmm

Daisy
i całusy dla Gabika z przewrót A jaką miała minke po tym wyczynie? Ja pamiętam jak mój Anti pierwszy raz się przewrócił to ja zaczęłam się cieszyć, skakać, całować go, rączki mu go góry podnosić.. i z całej tej mojej euforii biedny Anuś nie wiedział co się dzieje i taki przestraszony jakby na mnie patrzył hehe Fajnie się wspomina takie momenty

Mamaoptymistka dziś rozmawiałam z pediatra na temat kupek, powiedziała że jak nie ma trzy dni, a dziecko nie męczy się, ani nie stęka to spokojnie nic się nie przejmować.. Mój Antonuś robi codziennie, więc nie wiem jak to jest i ile wtym prawdy, ale powtarzam co usłyszałam..

Antropia przepraszam Cię, ale usmiałam się jak napisałas że twój Piotrus nie może udzwignąc dupki z brzuska na plecy.. Na pewno z czasem opanuje tą umiejętność, ale jak przeczytyłam ogarnełam mnie fala śmiechu.. z takim słodkim zrezygnowaniem to napisałaś

Moniqac
ja używam TBS krem z witaminą C i bardzo sobie chwalę

Nom.. a teraz spadam do góry prasowania! Od wczoraj stoję przy żelazkó, a góra nie wydaje się być mniejsza
Stary 2011-09-08, 13:32   #4640
Catia88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
1. nie, nadal jest, chociaż blednie.
2. czasem, ostatnio rzadko, bo de facto NIC ciekawego tam nie ma...

Spice ja to chyba już NIGDY nie założę bikini

Idę na ziemniaka
Ja już kreski nie mam. co do gazet to mama mi kupuje "Mamo to ja" i chyba "Dziecko"

Cytat:
Kasia a wzrostu ile masz???? bo 57kg to nie duża waga - marzę o takiej
57kg... ja chcę tyle ważyć!

A tak w ogóle to dzień dobry
My z Kubusiem byliśmy wczoraj na szczepieniu-ale był dzielny!!! Waży 7300 i co ciekawe 7 tygodni temu miał niby 63 cm wzrostu a wczoraj 62 cm a nosi ubranka na 68 .

Wyczytałam,że Gabi Daisy przewraca się na brzuszek- mój Kubuś też

Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 13:33   #4641
MoniaK
Zakorzenienie

Kurczę, ja też muszę skończyć z tymi słodyczami bo chcę jeszcze z 2-3 kg zrzucić, niestety ciężko mi bez

Lolka, widzisz nie było tak źle
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 13:34   #4642
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam 167 cm i ważę teraz podobnie jak przed ciążą ale trzy ciąże w ciągu 2 lat spowodowały że tyłam co chwilę a potem już nie chciałam się odchudzać bo bałam się żeby sobie nie zaszkodzić. Teraz mam zdrowego synka i w końcu mogę się za siebie wziąć.

Kasiu motywacja wzrasta wprost proporcjonalnie do spadku wagi lub cm więc jak zaczniesz i zobaczysz pierwsze efekty to już pójdzie samo.
jezeli wazysz 64 tak? to jak masz 167 to chyba nie tak zle??
Kiedys cwiczylam i to duzo, mysle zeby znowu zacząć, chyba wy tu cwiczace mnie tak motywujecie

powiedzcie mi czy to normalne: Nikola jadla o 2.30 -120ml, okolo 11- 3 lyzeczki zupki jarzynowej bobovita i spi a jest juz 13.30... czy powinnam sie martwić?????
Nikosia

Stary 2011-09-08, 13:36   #4643
Lolka1212
Zadomowienie

Aaa i jeszcze napiszę, że mój Bąbel waży 6800 i za tydzien będzie miał trzy miesiące.. to duzo czy mało?
Pani doktor powiedziała, że waga okej i zaraz po tym zapytała czy nadal tylko na UU jest.. powiedziałam, ze tak ciągle cyc.. ale nie wiem teraz czemu tak od razu zapytała.. ja wiem, że często waga jest zależna od sposobu karmienia dziecka, ale może Anti za gruby, albo za chudy?

Jejciu..

Pewnie niepotrzebnei nawet zaczynam się zastanawiać, ale same wiecie jak to jest jak się jest zakochaną mamą w swoim dziecku i chce się nieba przychylić
Stary 2011-09-08, 13:41   #4644
caffelate05
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Aaa i jeszcze napiszę, że mój Bąbel waży 6800 i za tydzien będzie miał trzy miesiące.. to duzo czy mało?
Lolka a patrzyłaś na którym centylu Twój Bąbel się plasuje?

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

i w ogóle dzień dobry Mamusie
sto lat mnie nie było, nie wiem czy ktoś mnie jeszcze pamięta

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy,
aby kołysanką i ciepłymi słowami
utulić ciebie płaczącego wtedy,
kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.
caffelate05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 13:42   #4645
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
powiedzcie mi czy to normalne: Nikola jadla o 2.30 -120ml, okolo 11- 3 lyzeczki zupki jarzynowej bobovita i spi a jest juz 13.30... czy powinnam sie martwić?????
poczekaj aż się obudzi i zobaczysz ile zje,
3 łyżeczkami na pewno się nie najadła

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Pani doktor powiedziała, że waga okej i zaraz po tym zapytała czy nadal tylko na UU jest.. powiedziałam, ze tak ciągle cyc.. ale nie wiem teraz czemu tak od razu zapytała.. ja wiem, że często waga jest zależna od sposobu karmienia dziecka, ale może Anti za gruby, albo za chudy?
sporo Antoś waży (tzn jak najbardziej prawidłowo, żebyś czasem się nie martwiła ) pewnie dlatego spytała czym kazrmisz, bo dzieci na mm zazwyczaj więcej przybierają i szybciej

allegro mi nie działa
wam też ???

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 13:43   #4646
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Lolka twój Antos młodszy od mojego i juz sie przewraca no lenia mam w domu i tyle :P
IDE robić jedzoncho dla bąbla a potem coś poćwiczę może
Stary 2011-09-08, 13:46   #4647
spice1985
Zadomowienie

Pauliziaaaaaaaa kochana mojaaaa, daj linka do tej zumby power

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 13:48   #4648
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Lolka super waży ! Gabrysia w dniu zakończenia 3 msc ważyła 5750. W poniedzialek oglądało ją dwóch lekarzy i żaden nie miał zastrzeżeń. Oboje mówili, że najważniejsze, że podwoiła wagę urodzeniową (a ważyłą 2880, tak więc prawie podwoiła)
Na nowe umiejętności reaguję tak samo jak Ty, pamiętam, że kiedy podniosła główkę leżąc na brzuszku to aż się poryczałam całując ją ze szczęścia Dziś ten myk zrobiła w łóżeczku, kiedy ja robiłam śniadanie, tak więc zastałam ją po prostu w nowej pozycji. No właśnie otwieracz - bzdura, powiedziałam tylko, że muszę kupić inny bo tym nie umiem otwiera, u rodziców jest taki sprytny, że zero siły i otwiera sie prościuchno a tym się tylko zacięłam do krwi a puszki nie otworzyłam... O auto małża są podobne scysje jak u Was... bo tak naprawdę ja lubię najbardziej tylko tą markę, którą jeździ teraz (i chyba Ty tym samym śmigasz o ile dobrze pamiętam) Ehh nie ma co się kłócić Brawo dla Antonka !!

24Kasia86, no my prawie te same wymiary mamy hihi tylko, że ja nadal troszkę wiecej wazę

Catia, brawo dla Kubusia !!!!!!!

wieka, także rozczulają mnie te maciupcie ciuszki !! W ogóle nawet jak zdj z chwil tuż po porodzie to płakać mi się chce i tak mi żal, że Gabrysia rośnie wiem, głupia jestem

Ale leeeeeeeeeeeeeeeeje ! A ja pranie suszyłam Przyniosłam mokre i tak ciężkie, że znosiłam je na raty
Co za pogoda do bani

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 13:48   #4649
mamaoptymistka
Zadomowienie

Lolka na razie nie panikuje z tą kupką ale jakby była to bym się cieszyła bardzo.
Antonek w poniedziałek a Franek we wtorek kończą 3 m-ce a mój się nie przewraca jeszcze.

Kasiu wg mnie jest źle, nie czuję się w tym sadełku

Franio śpi a ja nie mogę mielić mięska ani ziemniaków na pyzy bo go obudzę a że marudny to nie chcę tego robić. Dziś obiad zrobię na kolację chyba ........... Chyba się budzi

loluś waga świetna, pewnie pytała o UU bo tak ładnie waży.
My mamy w poniedziałek szczepienie to też poznamy wagę.
Stary 2011-09-08, 13:48   #4650
matallewar
Zakorzenienie

W albumie zdjęcia z pierwszego ziemniaka

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości