|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#301 |
Zakorzenienie
|
Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)
wiecie co .. tak zastanawiałam sie co ja temu mojemu dziecku mogę dać od siebie .. poza pamiętnikiem i kołysankami i już mam wiem co ja bym chciala aby moje dziecko mialo takiego jak ja mialam
... ażsię poryczałąm ze wzruszenia ![]() https://www.bajki-grajki.pl/sklep/ba...ierotce-marysi https://www.bajki-grajki.pl/sklep/ba...or-dc143c10zls https://www.bajki-grajki.pl/sklep/ba...dc143c10zlspan i wiele wiele innych ... tak sobei wesżłam bo mi się akurat zakołątał cytyat z jednej z płyt i móie ciekawe czy jest jak znalazłąm to oczom sowim uwierzyc nie moglam ze te płyty co pamiętam tutaj są Dla mojego dziecka ot będzie obowiazkowa usypianka .. poza bajkami czytanymi i kołysankami ... matko sle isę poryczałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#302 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To rzeczywiście dziwnie Ci wyliczył.. a może miałaś dłuższe cykle niż 28 dni? Ja dziś idę na USG (właśnie przełożyli mi wizytę z soboty), także zobaczymy co powie, dam znac. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#303 |
Zakorzenienie
|
hej. Wspolczuje tego ze nie mozesz isc do swojego lekarza
![]() wogole ciezko znalezc lekarza ktoremu mozna zaufac w razie problemow, jednak moze poszukaj jeszcze jakiegos innego na nfz sa stronki z rankingami i mozesz popytac czy przyjmuje na kase chorych. witaj ![]() ![]() kubusewa ja od urodzenia czytalam bajki Filipowi, takie znane Brzechwy itp.. Mam taka ksiazke z bajkami i z ilustracjami, przepiekna: "Wielka ksiega polskiej poezji dla dzieci": http://www.ceneo.pl/2379904 w kazdym razie jak zaczal mowic, to od tej pory mowi razem ze mna, niektore krotkie bajki zna na pamiec (no troszke mu musze pomoc) ale niesmaowite jak dziecku zostaje w glowce to co sie mowi do niego od malenkosci ![]()
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-09-08 o 11:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#304 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
![]() ![]() |
![]() |
#305 |
Zakorzenienie
|
monika 83, mravka to jeszcze podpytam o dzielnice - gdzie mieszkacie? może na wiosnę spotkamy się na spacerkach z wózkami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#306 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
![]() ![]() |
![]() |
#307 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#308 |
Zakorzenienie
|
w najgorszych snach bym nie pomyslala ze to spotka wlasnie mnie...nie mam dziecka, jest tylko pusty pecherzyk ktory przestal sie rozwijac 3 tyg temu. niema serduszka, nie ma glowki, raczek,nozek nic nie ma...pusty pecherzyk i pustka we mnie. nie wiem co mam ze soba zrobic, jest mi tak zle,ze nie da sie tego wyrazic slowami,a zarazem mam zal do tej siostry tż za te podle slowa ze moze byc cos nie tak....mozecie mnie wykreslic z listy
#309 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dragusia88, tak mi przykro ![]() ![]() Edytowane przez monika83 Czas edycji: 2011-09-08 o 12:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#310 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Cytat:
![]() musisz sie trzymac |
||
![]() ![]() |
![]() |
#311 |
Zakorzenienie
|
Bardzo ci współczuję
![]() ![]() Nie wyobrażam sobie przeżywać czegoś takiego ![]()
#312 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wiem jak Cie pocieszyc..czas goi rany ![]()
![]() |
#313 |
Zakorzenienie
|
Dragusia88
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#314 |
Zakorzenienie
|
no wlasnie .. takiego czegos sie bardoz boje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#315 | ||||
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;29275164]
Bez gazu też może mdlić i rzygać ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ale pewnie wiele kobiet klnie na czym swiat stoi podczas partych... Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() witaj ![]() Cytat:
![]() ![]() to sie niestety zdarza ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#316 |
Zakorzenienie
|
![]() wczoraj nie robiłam gołąbków bo mieliśmy mięsa za mało, a do miasta nie opłacało się jechać tylko po mięso... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#317 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Trzymaj się! Następnym razem będzie dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#318 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#319 |
Zakorzenienie
|
mi też, bo wyobraziłam sobie co można w takiej sytuacji czuć (a raczej, że nie wyobrażam sobie, mając świadomość tego, że malutkie dzieciątko jest już wyraźnie widoczne itp przestaje we mnie żyć... gdzie wszyscy tak się z niej cieszymy i jej oczekujemy).
#320 | |
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
Dragusia, jestem w szoku...Strasznie, strasznie mi przykro z powodu tego, co się stało...Mam nadzieję, że z czas okaże się dobrym lekarstwem i następna dzidzia będzie zdrowa i szczęśliwie donoszona! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#321 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To było chyba pierwsze USG Dragusi, nie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#322 |
Zadomowienie
|
Dragusia88 bardzo mi przykro, trzymaj sie ciepło
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#323 |
Zadomowienie
|
Dragusia bardzo mi przykro, że też takie rzeczy spotykają kobiety, które chcą miec dziecko
![]() Jak juz trochę ochłoniesz to zapraszam na wątek Aniołkowych Mam, gdzie można się spokojnie wypłakać, wyżalić a z czasem i zyskać powera do kolejnych starań. Ja jestem spod Warszawy i najbardziej chciałabym rodzić na Karowej. Ale jak się nie uda to obstawiam Inflancką. 5minut od domu mam szpital w Otwocku, ale po tym jak mnie olali jak pojechałam z krwawieniem w styczniu )(okazała się ciąża biochemiczna) to tam na pewno nie zamierzam rodzić. No chyba że do Wawy nie zdążę dojechać, choć to tylko pół godzinki drogi. |
![]() ![]() |
![]() |
#324 |
Zakorzenienie
|
robię gulasz :slinka:
normalnie tak chce mi się mięsa, że miałam chęć zjeść takie średnio usmażone ![]() Ale pachnie apetycznie Oczywiście TŻ w nocy zjadł pół garnka zupy i została tylko jedna porcja :/ Wspomnę, że zupy robię w garnku 7-litrowym! Jest na dwoje!
#325 |
Zakorzenienie
|
A ja w końcu robię te krokiety co miałam robić wczoraj i jak tak dalej pójdzie to nie zostanie farszu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#326 |
Zakorzenienie
|
Byłam dziś w pracy
![]() Kobiety zachwycały się, że dobrze wyglądam, że chyba przytyłam i w ogóle (a bardzo staram się mankamenty ukryć pod makijażem). Poza tym zrobiłam sobie fajną fryzurkę z moich loków (kitka i poupinałam wsuwkami coś na styl koka). Położyłam róż na policzki. Nawet mama zauważyła, że w takiej fryzurze i makijażu wyglądam na kilka kg więcej ![]() No i od razu "to co, chłopak będzie skoro tak ładnie wyglądasz?" "O! i brzuszek już się trochę zaokrąglił". w ZUSie pani była bardzo miła. Nie wiedziałam tylko, że pracodawca musi napisać na zwolnieniu (jeśli ja je dostarczam), że zatrudnienie trwa nadal z datą doręczenia do firmy. Ale na szczeście mogłam dopisać to sama, bo pani powiedziała, że w ciąży jestem więc nie będzie mnie dodatkowo fatygowała. No i też zachwycała się włosami itp. A faktycznie muszę przyznać, że loki mam teraz znacznie ładniejsze, włosy tak ładnie się błyszczą, że naprawdę nie chce mi się ich farbować (choć kusi mnie teraz, aby zrobić trochę jaśniejsze pasemka, aby ładnie uwidocznić skręt).
#327 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() siedze i becze znow po kryjomu bo jestem w pracy i nie moge sie normalnie wyplakac. ja juz tak kocham moje dziecko. Juz widzialam je i ruszalo glowka i takie jest sliczne i moje moje moje. I jakby mu sie mialo cos teraz stac to bym sie chyba zaplakala... modle sie bardzo mocno zeby bylo wszystko ok, jak sie modle to prosze moja ukochana prababcie ktora juz dawno temu zmarla zeby czuwala nad moim malenstem ![]() ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Cytat:
![]() dzis ja gotuje. i nie wiem co... serio, zupelnie nie wiem co mam zrobic. Z TZtem robimy zakupy raz w tygodniu (bo tak wychodzi ekonomiczniej nam) i mam teraz juz produkty w lodowce na pomidorowke, ogorkowa i miesko z kopytkami ale nie wiem co w sumie na co mam ochote ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#328 | |
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
Jak widać, urzędnik też człowiek ![]() ![]() ![]() Edytowane przez ewelajna25 Czas edycji: 2011-09-08 o 14:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#329 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja o wstawiennictwo proszę śp. teścia. Zawsze był za mną i nigdy nie pozwolił złego słowa powiedzieć (miał co prawda swoje za uszami, ale wystarczyło przytakiwać i było ok), zawsze jak się widzieliśmy przytulał mnie i powtarzał tylko "oj Karolka, Karolka". Zawsze przynosił mi jakieś fajne książki, kwiaty z działki (miał róże w sinym kolorze, ale tak cudownie pachniały, do dziś pamiętam). Jak jesteśmy w rodzinnych stronach, odwiedzamy grób, a ja sobie z teściem rozmawiam. "Mówię" mu, żeby miał oko na mojego męża aby był miły i grzeczny. Ostatnio prosiłam tylko o pomoc, aby dzidzia rosła i wszystko było ok...
![]() |
#330 |
Zakorzenienie
|
Ja też już tak strasznie kocham moje dzidzi, mimo że jak je widziałam to miało 6mm...ale serduszko już biło. Nie mogę doczekać się kolejnego USG a przy tym tak strasznie się boję
![]() ![]() Też modlę się codziennie, żeby wszystko było dobrze z dzidzią. Tym bardziej, że poczęło się niedługo po tym jak byliśmy na Montserrat w Sanktuarium. Tam jest taka Matka Boska z kulą i do niej się idzie i wypowiada życzenia, dotykając tą kulę. No i ja poprosiłam o dzidzię...i...możecie myśleć, że to głupie, ale nie da się w to nie uwierzyć po roku starań bez rezultatów. Mi zaczęły się kręcić włosy na nowo, bo od jakiegoś czasu były proste. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:03.