mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4 - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-08, 11:35   #3961
muffinka90
Zakorzenienie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4

kurna skasowalo mi posta

mama z tztem na grzybach, wiec podczytuje, ale przyznaje, ze po lebkach

Aniu gratuluje donoszonej ciazy, teraz tylko spokojnie czekac na porod i nowych tygodni i udanych wizyt rowniez gratuluje

Darusia wszystkiego naj

brzuszki sliczne, tak samo jak mamusie i ich dzieciaczki

a ja juz bym do ginka poszla... kurcze jednak 6 tyg na tym etapie to troche za duza przerwa... jakies schizy ciazowe mnie dopadaja

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 11:36   #3962
Myszeczka86
Zakorzenienie

Dziewczyny przyszła dzis do Mnie paczka z WORKAMI PRÓŻNIOWYMI i co mogę powiedzieć ze są świetne SZCZERZE POLECAM ja kupiłam takie

http://allegro.pl/wiszace-worki-proz...782643506.html

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 11:41   #3963
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość
Rudomianka tylko jest pewne niebezpieczeństwo z tym znieczuleniem jak jednak trzeba będzie cc przeprowadzić bo poród się zatrzyma Nie wiem jakoś przekonana nie jestem, trochę boję się tego kłucia w kręgosłup. Ale to moje jakieś obawy
Glamm czyli Huggies chusteczki, najlepiej Ci się sprawdziły, trzeba do listy dopisać
Pewnie kupię wszystkie rodzaje i zobaczę, które będę mi odpowiadać najbardziej
ja mam to samo- boje sie klucia w kregoslup a na dodatek na watku wrzesniowek przeczytalam recenzje z porodu jednej dziewczyny- napisala ze cc mimo znieczulenia boli...i ze pozniej szwy ciagna i godzine wstawala z lezenia do siadu

co do chusteczek to kazdy lubi co innego ja akurat lubie zeby byly dosc mokre ale nie tluste, pasowaly mi Huggiesy na 1 miejscu, ale pampers chyba active baby ciemnoniebieskie tez byly OK, takie marki wlasnej kauflandowej uszly...o Nivea tez mi dosc lezaly chociaz juz byly troszke tlustsze, ale mieciutkie i grube
a nie pasowaly mi np zupelnie bambino, dzidzius Kindii- za tluste i za suche, johnsona to samo, marka rossmanowa babydream- za zapach, pampers pomaranczowe- jak pisalam za male i za chude
ale to taki moj prywatny ranking, wiadomo kazdy patrzy na co innego
ostatnio jakies w lidlu kupilam- ich marke i nawet niezle sa a cenowo pamietam atrakcyjne byly

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Witam!
Ja juz po śniadanku.Siedzę teraz i Was podczytuje.Wczoraj skończyłam 25tc.Poweidziałam Tżtowi, ze jeszcze tylko 15 tyg to powiem Wam, że jakoś dziwnie z przerazeniem zareagował.Chyba sądził, ze ja jak słon 2 lata bede chodziła)
Ogladam właśnie ubranka z bon prix, niektóre sa ok, ale chyba do h&m pojade jakoś tam wole.
a ja sie zastanawiam wlasnie czy to juz pora na 2 sniadanie

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

dziewczynki mam nadzieje ze nikogo przekonan politycznych nie uraze ale nie moge sie powstrzymac

http://images1.wikia.nocookie.net/__...436px-LIDL.jpg
Stary 2011-09-08, 11:44   #3964
ania21_21
Zadomowienie

Witaminko a nie lepiej tamten co oglądaliśmy wybrać no nie wiem ten fakt ma fajny kolorek ale nic poza tym tamten chociaż możesz obejrzeć i się dogadać

A do ilu spuścił cenę?

Dziewczyny wiem że jeszcze 1000 postów ale czas pomyśleć o nowej nazwie wątku i kto go założy?
Ja mogę go założyć ale nie wiem czy jest sens jak ktoś będzie musiał go w połowie przejąć jak urodzę wtedy już nie będę miała tyle czasu na was ile bym chciała

Edytowane przez ania21_21
Czas edycji: 2011-09-08 o 11:46
ania21_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 11:45   #3965
goldika
Zakorzenienie

Muffinko ja tez ym schizowala przez 6tyg
ja za tydzien mam wizyte i dzis dopadaja mnie paranoje bo Maly nie rzuca sie w brzuchu tylko tak puka co jakis czas delikatnie... no ale jakby nie patrzec nadal sie rusza.

Glam drugie sniadanie o swietny pomysl ide po kanapeczki.

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Glam serio beda to sprzedawac w Lidlu???????????????????? ? padlam...
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 11:47   #3966
marejta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość
pamiętacie ten wózek fioletowy co go strasznie chcialam... hehehe... gosciowi nie idzie i juz obnizyl cene kurde.. coraz bardziej kusząca okazja... ale kasa bedzie dop w pazdzierniku
Może bedzie jeszce tańszy

Cytat:
tak zrobiłam.. to wział 50 zł i po 10 dniach pow. ze nie moze czekac i ze chce kase... poza tym nadal jestem oczarowana wózkiem, mimo ze brudny i chyba niekompletny zaliczka przepadła, bo jak pow. transakcja poza allegro... i wystawia go ponownie dalej.... wiec chyba bede czekac czy nikt nie kupi, bo za 400 zł to juz tanio jak na ten wozek... fan jedynie fioletu musi sie znalesc, a pewnie jak ktos szuka oryginalnego wozka to wezmie...
Wiesz może ten wózek jest Wam przeznaczony i czeka właśnie na was, facet nie może sprzedać a wam to na rękę, może następnym razem wystawi go jeszcze taniej wkleisz jeszcze raz link do niego tak dla przypomnienia

Wiktoria 3570, 58 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/9f62d41b5c.png

Nie taki diabeł straszny jak go malują obrona zaliczona - Pani Magister
marejta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 11:48   #3967
dygotka8
Zakorzenienie

Uważam,że po cc nie każda kobieta tydzien podnosi się z łóżka itd,a że po porodzie SN wszytsko jest cacy-to kwestia indywidualna jak każda kobieta reaguje na ból,jak przebiegał poród,itp.
jedne decydują się własnowolnie na cc(znam takie) inne nie chcą cc tylko wola SN(nie znam takich co miałyby wybór ) ale moja siostra kiepsko zniosła poród SN jak i CC-po obu bolało ją szycie-jedne i drugie.

coś mnie brzuch boli why

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-09-08 o 11:49
dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 11:49   #3968
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
Witaminko a nie lepiej tamten co oglądaliśmy wybrać no nie wiem ten fakt ma fajny kolorek ale nic poza tym tamten chociaż możesz obejrzeć i się dogadać

A do ilu spuścił cenę?

Dziewczyny wiem że jeszcze 1000 postów ale czas pomyśleć o nowej nazwie wątku i kto go założy?
Ja mogę go założyć ale nie wiem czy jest sens jak ktoś będzie musiał go w połowie przejąć jak urodzę wtedy już nie będę miała tyle czasu na was ile bym chciała

Ania to moze tym razem coś z tych co wcześniej wymyslelismy byśmy podały na 1wszą tytuł ??

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 11:49   #3969
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Muffinko ja tez ym schizowala przez 6tyg
ja za tydzien mam wizyte i dzis dopadaja mnie paranoje bo Maly nie rzuca sie w brzuchu tylko tak puka co jakis czas delikatnie... no ale jakby nie patrzec nadal sie rusza.

Glam drugie sniadanie o swietny pomysl ide po kanapeczki.

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Glam serio beda to sprzedawac w Lidlu???????????????????? ? padlam...
ponoc od poniedzialku

Maly mniej sie rzuca bo miejsca juz nie ma zeby sie zamachnac
Stary 2011-09-08, 11:49   #3970
ggoraa
Zadomowienie

Bryyy!
Pedzicie dzis jak komary
O 4:40 zaczal dzwonic budzik Tzata do pracy...bylam bliska uduszenia go, bo wlaczyl funkcje, ze aby wylaczyc budzik trzeba rozwiazac zagadke matematyczna- aby sie wybudzil ze snu!...a pozniej jak zasnelam tak prawie do 10-ej spalam

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
coś nie moge zasnąĆ, tż pojechał do pracy a ja przekręcałam sie z boku na bok o $$$ się pokłóciliśmy. Ja chcę założyĆ wspólne konto- bo dosyĆ mam opłat za mieszkanie i ejszcze teraz zaraz dojdzie wyprawka dla maluszka i inne duperele np. po porodzie... a jemu do tego nei po drodze. Niby się dorzucał do tej pory i za wakacje zapłacił, ale to przecież nei to samo... jak to jest u was(jesteśmy małżeństwem prawie rok) ?
i tak muszę za godzine się zbieraĆ i jechaĆ do przychodni na wizytę...
My od pierwszego dnia bycia razem mielismy wspolna kase ( wtedy to byly wakacje pod namiotem). Od dnia slubu (tj. 10 lat) zalozylismy wspolne konto- mimo ze ja na poczatku nie pracowalam to widnialam jako wspolwlasciciel. Nigdy nie rozumialam podzialow w oplatach u wydatkach i podejscie typu- ja zarabaim wiecej, wiec ta nadwyzka jest moja...no,ale kazdy sobie uklada jak jemu pasuje
Cytat:
Napisane przez lina84 Pokaż wiadomość
Przy kasie jakiś starszy facet tak się pchał z wózkiem że myślałam ze mnie staranuje -poprosiłam żeby troszke przesunął koszyk ,a on na to że nie musze tak paradować z tym brzuchem ...
normalnie hamstwo ..wrrrrrr
Co za swinia z tego faceta !!!
Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
kiedy najlpeij zrobic usg w III trymestrze??
Ja jade jutro- mi gin powiedziala, ze najlepiej w okolicy 32 tygodnia (jutro bedzie 31 tydz i 5 dzien). A wogole to mi sie upieklo- bo bede miec za darmo Bo ten gin robi tzw kursy dla innych lekarzy, gdzie ich uczy usg 3d, 4d, dooplerowskie itp...no i ciezarne ktore jada tam jako ''kroliki doswiadczalne'' maja za darmo plus pelny opis i cd oczywiscie wszystko pod czujnym okiem tego gina i on podpisuje swoim nazwiskiem.
Wiec zawsze to 250 zl w kieszeni
Cytat:
hehehhe... u mnie bedzie to samo ale laktator musze dokupic jeszcze no i zestaw bo narazie czekam na przypływ $$$ :P
Ja sie wsztrymuje, bo z Filipem nie byl mi potrzebny- no moze przez pare ndi tylko, jak mialam zator, ale pojechalismy do tesco i sie kupilo taki za 9 funtow- reczny.

Cytat:
Napisane przez owieczka86 Pokaż wiadomość
Witam się porannie
Wcinam kanapeczki z nutellą i popijam kawką z mleczkiem
Ja tez zaczelam zajadac sie nutella- przez was narobilyscie mi smakow
Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość
Miałam się pochwalić płaszczykiem - kupiłam taki
http://allegro.pl/cieply-plaszcz-cia...797939980.html
Swietny! Daj znac jak przyjdzie- bardzo mi sie podoba i z checia sobie taki sprawie

no dobra, ruszam duspko do sprzatania. Zaraz Filipek przyjedzie z babcia, a ja nadal z kubkiem w reku
Stary 2011-09-08, 11:53   #3971
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość

A do ilu spuścił cenę?

napisałam na pw...

a co do watku ... na szybko wymyśliłam coś takiego: jesień z brzuchem przechodzimy a listopad-grudzień rodzimy

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Cytat:
Napisane przez marejta Pokaż wiadomość
Wiesz może ten wózek jest Wam przeznaczony i czeka właśnie na was, facet nie może sprzedać a wam to na rękę, może następnym razem wystawi go jeszcze taniej wkleisz jeszcze raz link do niego tak dla przypomnienia

hehehehe moze... a przed chwilką wklejałam looknij pare postów wcześniej

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?

Edytowane przez witaminkaccc
Czas edycji: 2011-09-08 o 11:58
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 11:54   #3972
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

dzien dobry.

Mala kima, obiad prawie gotowy , dom posprzatany UFFFFFFFFFFFFFFFFFF
ide was nadrobic

a co do chusteczek nam najbardziej pasują takie rozowe niemieckie z rossmana, nie pamietam jak sie nazywaja
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 11:54   #3973
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Ania to moze tym razem coś z tych co wcześniej wymyslelismy byśmy podały na 1wszą tytuł ??
Ania ale przeciez watki nie umieraja jak sie dzieciaczki urodza nadal bedziemy pisac, tylko jjuz nie o brzuszkach i zgadze a o kupkach, szczepieniach, co kto je przy karmieniu piersia, ile dzieci waza i ile jedza, ile sie udalo schudnac itd

wbrew pozorom zapewniam Cie ze takie maluszki duzo spia...i duuzo czasu wisza na cycu- jak Sonia sie urodzila to mialam na wizaz calkiem sporo czasu, np przy karmieniu siadalam wygodnie z laptopkiem pod reka- noi fakt ze jedna reka, ale zawsze zdolalam odpisac
na pewno bedziesz z nami- problem tylko w tym jak watek sie skonczy a ty w szpitalu bedziesz rodzic

a tak to chyba nie myslisz nas opuscic????
Stary 2011-09-08, 11:55   #3974
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Jak bylam teraz w szpitalu byla kobietka spodziewajaca sie lada dzien maluszka , 3 maluszka i 1 porod miala sn a drugi miala cc, mowila ze modli sie do Boga zeby mogla rodzic naturalnie.
A.Camus
Stary 2011-09-08, 11:56   #3975
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
Uważam,że po cc nie każda kobieta tydzien podnosi się z łóżka itd,a że po porodzie SN wszytsko jest cacy-to kwestia indywidualna jak każda kobieta reaguje na ból,jak przebiegał poród,itp.
jedne decydują się własnowolnie na cc(znam takie) inne nie chcą cc tylko wola SN(nie znam takich co miałyby wybór ) ale moja siostra kiepsko zniosła poród SN jak i CC-po obu bolało ją szycie-jedne i drugie.

coś mnie brzuch boli why
Ja w zasadzie mialam wybor, tak mi okulistka przedstawila sprawe No i wybralam SN... za ok 10 tygodni sie okaze czy slusznie

Ja juz po drugim sniadanku, musli z jogurtem i swiezym ananaskiem. Mniam. Fachowcy dalej robia w kuchni, bo sie okazalo, ze zmywarka jest za wysoka. very niefajnie, dobrze bedzie jak do 13 do pracy trafie.
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 11:57   #3976
tuszka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
moze uzgodnijcie ze on ci co miesiac przelewa jakas tam sume na twoje konto a ty nia dowolnie dysponujesz na potrzeby domu/towje/ dzidzi?
my mielismy z tztem wspolne konto na ktore wplywaly nasze pensje- a ja dodatkowo otworzylam swoje, ze wspolnego szly wydatki, rachunki itd a na moje przelewalalismy co miesiac jakas tam sume na "kieszonkowe" tylko dla mnie. a jak przestalam pracowac to nadal tak bylo, zebym sie nie czula glupio muszac co chwila prosic o kase. no i w razie potrzeby zawsze byl do dyspozycji kieszonkowy bankomat czyli portfel tzta- jak potrzebowalam to zawsze moglam brac.
w ogole ja mialam dosc duzego schiza jak stracilam prace ze bede na utrzymaniu meza ale on mi powiedzial ze przez to ze nie pracuje nic sie nie zmienia mam nadal takie same prawa i konto oczywiscie nadal wspolne
No właśnie chyba tak trzeba będzie zrobić. Wolałabym, by propozycja wyszła od niego, ale zanim on na to wpadnie, to ja będę już na emeryturze . Dzięki Glam

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
1. Jak coś jest nie tak, to też odrazu oczy łzami mi napływają...

2. Co do porodu w wodzie, to podzielone są opinie. Woda wygłusza skurcze, więc jeśli będą słabe to i tak zaproponują wyjście z wanny. A jesli nie, to troszku dłużej może potrwać i trzeba badania dodatkowe zrobić. Ja rozważam, że może w 1 fazie porodu posiedzę w wannie, a na 2gą wyjde na łóżko... (jeśli sala będzie wolna) Ew. sala z prysznicem... zobaczymy.

3.Ja zrobiłam ogórki kiszone, miałam jeszcze dorobić, ale nie było kiedy...
Ad. 1 u mnie te łzy, to chyba natura sprytnie wymyśliła, bo od razu mi się gardło zaciska i nie powiem wszystkiego, co czsami jest dobrym rozwiązaniem

Ad. 2
Uwielbiam wodę, jest dla mnie odprężająca, także właśnie tak jak piszesz, skorzystam z niej w pierwszej fazie, ew. drugiej.

Mąż znajomej jest Kolumbijczykiem, a ich synek póki co ma jasną karnację i jasno brązowe włoski, także może później mu się zmieni.

A od którego miesiąca podaje się np. wodę, czy herbatki (np. koper włoski) takim maluchom, jeśli karmi się piersią?
tuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 11:59   #3977
goldika
Zakorzenienie

Gora usmialam sie z tej zagadki matematycznej dobre

Super, ze usg za free bedziesz miala. Ja juz nie moge sie doczekac swojej wizyty prawde mowiac na usg u mojego gina nic nie widze i nic nie rozrozniam z czesci ciala mojego syna ale uwielbiam jak mowi "cos tam w normie", "mhmm to tez w normie", "normaaa" to mi wystarcza dla spokoju ducha

Glam ale dzis moj leniuch nawet wierci sie mniej niz zawsze... ale ma tak co jakis czas wiec nie wpadam w histerie... chyba
Stary 2011-09-08, 12:01   #3978
dygotka8
Zakorzenienie

ale mnie podbrzusze boli i w ogóle cały brzuch
może zjem coś

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 12:04   #3979
ania21_21
Zadomowienie

glam napewno was nie opuszczę tylko to zależy od małej jak będę miała dużo czasu
Stary 2011-09-08, 12:04   #3980
Aniolina
Rozeznanie

ggora no super sprawa z tym darmowym usg po takim usg to sama bedziesz umiala wszytsko dojrzec
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 12:21   #3981
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ania my z tz sie smialismy, mala na poczatku spala i jadla i trzeba bylo ja przewinac, wiec tz ja BŁAGAŁ obudz sie, popatrz na tatusia, kiedy sie ze mna pobawisz?
potem jak zaczela siedziec i sie przekrecac , no wstan chodz na 4 tatus i mamusia ci pokaza jak, teraz chodzi- no usiadz z tym malym pupkiem na chwilke chociaz, ile mozna biegac?:P
tak to mniej wiecej wyglada
A.Camus
Stary 2011-09-08, 12:23   #3982
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tuszka Pokaż wiadomość
No właśnie chyba tak trzeba będzie zrobić. Wolałabym, by propozycja wyszła od niego, ale zanim on na to wpadnie, to ja będę już na emeryturze . Dzięki Glam

A od którego miesiąca podaje się np. wodę, czy herbatki (np. koper włoski) takim maluchom, jeśli karmi się piersią?
NO TO MUSISZ TAK SPRYTNIE ROZMOWA POKIEROWAC ZEBY ON MYSLAL ZE TO JEST JEGO POMYSL, wiesz w sytlu co by tu wymyslic zebys ty sie nie czula skrepowana proszac go za kazdym razem o kase, noi faktycznie co jak bedzie cos super w promocji a ty nie bedziesz mogla kupic bo on w pracy...a znajomi to maja tak ze on przelewa jej raz na jakis czas zeby miala na zakupy itd w tym guscie. potem facet mysle ze to on sam na to wpadl i puchnie z dumy jaki on madry

co do dopajania to mowia zeby nic nie podawac dopoki karmi sie tylko piersia- pokarm zaspokaja glod i pragnienie
jak ty bedziesz pila koperek to jego dobroczynnne dzialanie przejdzie do mleka (fakt ja sporo koperku pilam i powiem wam ze nawet mleko sciagniete mialo taki anyzkowo- koperkowy zapach)
a wode- to ja zaczelam podawac jakos jak zaczelysmy wprowadzac inne pokarmy, ale juz od razu lyzeczka/ z niekapka a nie butelka

Goldika to napij sienaprawde mocno schlodzonego czegos- napoju, moze byc typu cola, w irlandii zalecaja wrecz Lucozade- to jest taki energetyzujacy napoj. ale duzo, pol litra minimum- zjedz cos slodkiego- moze chlodek i glukoza maluszka obudzi. raz z Sonia bylam w szpitalu jak sie cos malo ruszala to pierwsza rzecz mi kazali zimne pic i to w takiej ilosci ze myslalam ze pawia puszcze, dzbanek caly mi przyniosla
Stary 2011-09-08, 12:25   #3983
tuszka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny przyszła dzis do Mnie paczka z WORKAMI PRÓŻNIOWYMI i co mogę powiedzieć ze są świetne SZCZERZE POLECAM ja kupiłam takie

http://allegro.pl/wiszace-worki-proz...782643506.html
Ja zamówiłam 60x80 bodajże, ale zwykłe, nie wiszące. Będę miała nową wielką szafę, wiele półek, koszyków, także tam będę wpychała. Wymyśliłam sobie, że popiorę ciuszki 56,62 i 68, wyprasuję i pochowam do tych worków. Ani się nie zakurzą ani nic im się nie stanie. Może jutro przyjdą

Cytat:
ja mam to samo- boje sie klucia w kregoslup a na dodatek na watku wrzesniowek przeczytalam recenzje z porodu jednej dziewczyny- napisala ze cc mimo znieczulenia boli...i ze pozniej szwy ciagna i godzine wstawala z lezenia do siadu

co do chusteczek to kazdy lubi co innego ja akurat lubie zeby byly dosc mokre ale nie tluste, pasowaly mi Huggiesy na 1 miejscu, ale pampers chyba active baby ciemnoniebieskie tez byly OK, takie marki wlasnej kauflandowej uszly...o Nivea tez mi dosc lezaly chociaz juz byly troszke tlustsze, ale mieciutkie i grube
a nie pasowaly mi np zupelnie bambino, dzidzius Kindii- za tluste i za suche, johnsona to samo, marka rossmanowa babydream- za zapach, pampers pomaranczowe- jak pisalam za male i za chude
ale to taki moj prywatny ranking, wiadomo kazdy patrzy na co innego
ostatnio jakies w lidlu kupilam- ich marke i nawet niezle sa a cenowo pamietam atrakcyjne byly

dziewczynki mam nadzieje ze nikogo przekonan politycznych nie uraze ale nie moge sie powstrzymac

http://images1.wikia.nocookie.net/__...436px-LIDL.jpg
Ja tych z Lidla używam do higieny intymnej, polecam

Wiedziałam, że Lidl ma genialne produkty, chyba kupię ten wielki transparent Żądamy Prawdy i powieszę za oknem

Właśnie wcięgnęłam pól litra lodów czekoladowych... jako drugie śniadanie
tuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 12:28   #3984
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:

a bylo tak znikac na 100 lat???
a no wlasnie

a teraz kupa ludzi ciagle w domu, albo my gdzies jezdzimy, bo to nasz ostatni pobyt przed porodem, potem chyba dopiero na wielkanoc zajedziemy chyba, ze z tesciowa sie dogadamy i nas po drodze na BN zabiezre, ale watpie, nawet juz mi sie nie chce denerwowac i z nia gadac...

juz prawie nadgonilam, ale pewnie zanim znowu siade to bedzie milion piecset nowych stron...

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 12:33   #3985
marejta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość
Ja w zasadzie mialam wybor, tak mi okulistka przedstawila sprawe No i wybralam SN... za ok 10 tygodni sie okaze czy slusznie

Ja juz po drugim sniadanku, musli z jogurtem i swiezym ananaskiem. Mniam. Fachowcy dalej robia w kuchni, bo sie okazalo, ze zmywarka jest za wysoka. very niefajnie, dobrze bedzie jak do 13 do pracy trafie.
Rozumiem ze masz wadę wzroku i konsultowałaś się z okulistką ja właśnie 14 idę na konsultacje i mam nadzieję, ze mi pozwoli, ale czy ty jej coś mówiłaś, czy robiła ci jakieś dodatkowe badania czy takie standardowe?

Wiktoria 3570, 58 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/9f62d41b5c.png

Nie taki diabeł straszny jak go malują obrona zaliczona - Pani Magister
marejta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 12:41   #3986
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tuszka Pokaż wiadomość
Ja zamówiłam 60x80 bodajże, ale zwykłe, nie wiszące. Będę miała nową wielką szafę, wiele półek, koszyków, także tam będę wpychała. Wymyśliłam sobie, że popiorę ciuszki 56,62 i 68, wyprasuję i pochowam do tych worków. Ani się nie zakurzą ani nic im się nie stanie. Może jutro przyjdą

Ja tych z Lidla używam do higieny intymnej, polecam

Wiedziałam, że Lidl ma genialne produkty, chyba kupię ten wielki transparent Żądamy Prawdy i powieszę za oknem

Właśnie wcięgnęłam pól litra lodów czekoladowych... jako drugie śniadanie
z prasowaniem ciuszkow malych to nie jest dobry pomysl. niestety wada workow jest to ze po wyjeciu wszystko wyglada jak psu z gardla podwojna robota
ja tez mam poprane i trzymam w tych workach ale w sumie to znajac zycie w listopadzie jeszcze raz wypiore

ale uzywasz tych dzieciecych do intymnej, czy maja jakies specjalne?
te dzieciece to ja mam takie strasznie kolorowe, zolto- rozowe opakowanie. dosc mocno pachna, zastanawialm sie czy dla noworodkow sie beda nadawaly

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

ja mialam na drugie sniadanko chlebek slonecznikowy z maslem orzechpwym i pyszna konfiturka malinowa tak zachwalaja ze maslo orzechowe to niezle zrodlo bialka wiec grzesze bez wyrzutow sumienia

i dostalam woreczki na pieluchy haha kolega mnie pyta co fajnego mi listonosz przyniosl, ale sie zdziwil jak mu pokazalam
Stary 2011-09-08, 13:11   #3987
owieczka86
Zadomowienie

witaminkaccc - link nie działa ale dziękuję za dobre chęci znalazłam już te zestawy
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 13:14   #3988
princessskaa
Wtajemniczenie

Dzień dobry

uf, ledwo nadrobiłam zaległości hehe

Widzę, że Wy dziewczyny dokładnie wiecie, w którym dniu rozpoczynacie nowy tydzień ciąży. A ja mam z tym problem, bo mi lekarz inaczej liczy, a na usg pani doktor inaczej... I zgłupiałam Będę wdzięczna za podpowiedź jak liczyć

My z mężem mamy osobne konta, ale bardziej z przyzwyczajenia niż jakiejś "odrębności finansowej". Bierzemy kasę a to z tego, a to z drugiego. I pieniążki są nasze, a nie, że tamte jego, a te moje.

Zimno u nas, już czuję tą nostalgię jesienną..brrrrrr Szaro, zimno i mokrawo...eh

Co do butelek to narazie mam jedną avent - dostałam w prezencie z jakimiś broszurkami u gina

Już październik nadchodzi wielkimi krokami, a razem z nim zjazdy - na szczęście w tym roku mgr robię sobie w trybie kształcenia na odległość - na uczelni raz w m-cu ćwiczenia, a wykłady w necie. Ale trzeba będzie je odsłuchiwać, robić notatki i to mnie troszkę przeraża z małym dzieckiem eh Ale jakoś trzeba będzie dać radę... i na wykłady i na naukę..

Wczoraj oglądałam "Top Model" i może się Wam to głupie wyda, ale czułam się jak hipopotam patrząc na te wychudziałe dziewczyny.. A nawet jak była jakś o normalnej wadze to ten fotograf gadał ile, że kilkanaście kilo musi zrzucić matko!

Coraz częściej myślę o wyprawce dla malutkiej. Co prawda mój nakaz leżenia ogranicza mnie w działaniu, ale staram się w necie szukać odpowiednich rzeczy, orientować się w cenach itd I szczerze mówiąc nadal czuję się jak dziecko we mgle Tyle jest rodzajów smoczków, butelek, laktatorów.... totalny zawrót głowy..

Od dwóch dni czasami czuję kłucie jakby we środku, na dole.. Ale nie wiem czy to normalne, bo tam wszystko sobie rośnie czy mam się martwić?

I dwa dni temu odkryłam, że robią mi się rozstępy na udach Przytyłam jak narazie z 8kg, więc w normie, a tu proszę, taka niespodzianka wrrrr Na jednej piersi z boku też widzę ze trzy kreseczki Pytam się, po co one się robią???
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 13:14   #3989
goldika
Zakorzenienie

Glam faktycznie moj maly reaguje na zimne napoje. Kilka razy juz go na tym zlapalam
Ty jestes jakas fanka orzechow? bo co cos jesz to z orzechami twarozek, serek, maslo orzechowe
Stary 2011-09-08, 13:23   #3990
owieczka86
Zadomowienie

Dziewczyny miałam zamiar kupić takie literki z imieniem dla maluszka, ale z nudów postanowilam ....zrobic je sama
odrysowałam literki na deseczce, dałam Tż i teraz czekam aż mi je wytnie, później pomaluję i ozdobię zobaczymy co mi z tego wyjdzie hehe

narazie wstawiam fotkę z allegro,ale jak zrobię swoje to pokażę co mi wyszło ja planuję zrobić w innych kolorach niż na zdjęciu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg imie.jpg (22,0 KB, 17 załadowań)

Edytowane przez owieczka86
Czas edycji: 2011-09-08 o 13:25
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości