|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Toska gada coraz wiecej, ale nie pelnymi zdaniami jeszcze. Ja poprosze takie dziecko, co mowi w wieku 1,5 roku. Widzialam takie na placu zabaw i widzialam jaka mamusia byla dumna J tez chce :P Zabki ida naszej paskudzie – piatki. Tez sie stala neijadkiem przez to. Nic to, najwyzej schudnie...
|
|
|
#2972 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dostałaś już na stałe umowę??Cytat:
- u nas się to sprawdziło![]() Cytat:
ooo jakie słodki loczki Cytat:
|
|
#2973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() machaj, ale mała ma fryzurę Mały dzisiaj znowu tylko raz się obudził. Tak sobie myślę że od 2 dni nie podaję mu tej wit D moze od niej go brzuszek w nocy bolał zawsze przed snem dostawał(przez tydzień)i akurat wtedy były te problemy ze spaniem, i krzyki
|
|
|
#2974 |
|
Zakorzenienie
|
fotki mojego akwarium, a razej akwarium Erwinka
Rybkę i żabkę widać, tylko nieco mniej widać glonojada, a on jest największy
|
|
#2975 | |
|
Zakorzenienie
|
Machaj - zostań z nami
. Kalinka ma super fryzuręAna-W końcu jakaś dziewczynka bez burzy włosów na glowie Dla mnie to Ninka się jakoś tak bardzo zmieniła albo może to dlatego że jej dawno nie widziałam. Sliczna mała blądyneczkaCytat:
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2011-09-08 o 08:56 |
|
|
|
|
#2976 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia - widać rybulce. A muszla jest sztuczna? Bo prawdziwa zawapnia wodę, co nie jest dobre dla tej złotej ryby. Akurat dla zbrojnika może być.
|
#2977 |
|
Zakorzenienie
|
Podobają mie ste teguumiaki w Lidlu co dzisiaj są
http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...ndex_21199.htm Może podjadę i popatrzę na nie ![]() A w następnym tygodniu mi się podoba to: http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...ndex_21225.htm
|
#2978 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczynki
nie mam jak z Wami popisać w pracy mnóstwo roboty a jak tylko uda mi się wejść na wizaż to pochwili net wywala nie wiem czy ta strona coś ma ![]() Machaj Kalinka urocza jest i ma boską fryzurkę. Ninka rzeczywiście ma takie dorosłe spojrzenie,śliczna ta mądra dziewczynka ![]() i z tym zakładaniem butów Daniel zakłada buty mojego tż który ma rozm. 46 nie musze mówić jak to wygląda wstawię kiedyś fotoMinka dobry tekst Daniel też śpi ok 1,5 czasami 2 h w dzień ale wydłużyła m u się pora nocnego spanie do ok 21. Madziwnia ja kupiłam w tamtym roku sanki adbora ze śpiworem są bardzo fajne http://borowkasklep.pl/SANKI_Z_SPIWO...NOZKI-118.html Co do gadania to Daniel mówi tylko gestami powiedz tak Danielnajbardziej mi się podoba jak mówi,że czegoś nie ma,rozkłada rączki,mówi "ma" i później tak śmiesznie cmoknie
Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2011-09-08 o 09:52 |
|
|
|
#2979 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to w szklarskiej porębie mogę polecić http://www.hotel-diament.pl/ mają super pokoiki w niezłych cenach, kuchnia to ich zdecydowany atut ten hotelik polecam bardzo P0P70 obu wam nie jest łatwo Cytat:
evitka21 najważniejsze że wieczór się udał mimo zamkniętej knajpy dziękuję wszystkim za kciuki machaj Witaj mam nadzieje że wróciłaś na stałę lub przynajmniej częściej będziesz wpadać do nas , brakuje tu Was bez drzwi Cytat:
Nas chorubsko jeszcze trzyma maciej niby dziś lepiej za to ja kaszle jak gruźlik Idę resztę nadrobię poźniej bo Maciej mnie wzywa
'...Życie nie daje nam tego, czego chcemy, lecz to, co dla nas ma..." Maciuś 10-04-10 ![]() Edytowane przez aneczkkaa Czas edycji: 2011-09-08 o 10:13 |
|||
|
|
|
#2980 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry.
Ja od rana sie za sprzatanie porzadne wzielam, tylko jeszcze obiad nasyzkowac zostaje a mala akurat zasypia wiec bedzie spokoj ![]() drcron dobra jestes!!! zapisz Jule na studia.. MASZ NORMALNIE ROZWIJAJĄCE SIE DZIECKO po jaka cholere ty tak wymyslasz, cudujesz, kombinujesz?? jak ci sie laska zapytala czemu tak malo mowi, to trzeba bylo powiedziec ze mowi duzo wiecej tylko nie przy niej bo jej nie podpasowala widocznie do rozmowy skoro az tak sie tego wstydzisz. Wymyslasz i tyle.... Ja mysle ze do calkiem pelnych zdan roku nam brakuje na pewno- moze powinnam i ja isc do lekarza?(sorki, moze zlosliwe, ale czasami to sie wlosy na pipce jezą):P o ile sie je ma:P hahahaha u nas zakladaja nowe balkony , w przyszlym tygodniu na bank przejda juz na nasz blok. Pop mow co chcesz 3 dni czy nie 3 dni mi by bylo ciezko, pewnie tez dlatego ze nie jestem do takich form zostawiania malej z babcia przyzwyczajona, ja chce wychowac w miare mozliwosci sama z tz mloda , ale tak jak pisze u nas to inna bajka. No i respect ze tak potraficie...ja wiem ze bym nie umiala. ja dzisiaj mielone z sosem, ziemniaki i ogorek na obiad- nic meczacego:P ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- no i BARDZO DZIEKUJE ZA ZYCZENIA!!
|
|
#2981 |
|
Zakorzenienie
|
Kończe czytanie z farbą na głowie
już patrzeć na siebie nie mogłam a fabra (mus) lerzała w szawce już 2 tyg
|
#2982 |
|
Rozeznanie
|
Evitka bo zaczynam magisterkę we Wrocku dlatego bede regularnie
Libra a jakie buraki robisz ? ja mam 3 reklamówki buraków < koło 10 kg > i nie wiem co z nimi zrobić może słoiczki ?! tylko z papryką i octem z oliwą czy z zalewą ? u nas katar rozkręcony na maxa do tego doszedł kaszelek ale to pewnie ten spływający katarek na razie podaję jej Lipomal < pani w aptece nam dała na przeziębienie dla dzieci 1-3 > oby pomogło w poniedziałek mamy szczepienie na 12.00 a ja cały dzień w pracy muszę być wyjdę tylko ją zaszczepić i z powrotem do pracy
|
#2983 |
|
Rozeznanie
|
Kalinka i Ninka śliczne
madzia glonojada widać na 2 zdjęciu, super jest ![]() aneczka może masz uczulenie na tą farbę? darusia wszystkiego najlepszego, przepraszam za spóźnione życzenia my dzisiaj na szczepienie na 15 (druga dawka o+ś+r + ospa? dobrze mówię, dwie dawki są?) i na 19 do logopedy. Edytowane przez sidorcia Czas edycji: 2011-09-08 o 11:58 |
|
|
|
#2984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja podaje syrop elofen kaszle już mniej ale katar dalej leci
|
|
#2985 |
|
Raczkowanie
|
cieszę się że wam sie podoba moja panna
włoski jej pojaśniały od słońca... nie jest miłośniczką kapelusików chustek i innych nakryć głowy... aneczko- ja też mam nadzieje że z teściową będzie dobrze... ja sobie ponarzekam na nią ale nie życzę jej źle... ![]() libra- to kupujesz o 2 rozmiary większe na zimę... hehe Kala goni Mika z wielkością stopy bo ona teraz ma 23... czemu inne dzieci (zwłaszcza dziewczynki) mają mniejsze stopki a ta moja takie duuze;/ a powiedzcie opłaca się jeszcze kupić jej te Gucie? u nas są jakoś wyjątkowo tanie i chce jej kupić.. a u mnie już tak jesienna pogoda że za tydzień chyba śnieg spadnie! a z reszta nawet jeśli na dworze będzie brzydko to może w nich po domu chodzić musimy skoczyć z małą do sklepu i jej przymierzyć
|
|
|
|
#2986 |
|
Zakorzenienie
|
MACHAJ wloski Kalinki sa po prostu PRZECUDNE
jakby wyszla lalunia od fryza dopiero co ![]() CO O TYM MYSLICIE???? Mala spi z nami i mam juz tego dosc , wiec czas na zmiane natychmiastowa ! http://allegro.pl/rozkladana-kanapa-...793356004.html
|
|
#2987 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() chciałam jeszcze płaszczyk przeciwdeszczowy wziać ale najmniejsze na 110 były;/ Cytat:
tylko czerwony spiworek są superCytat:
Ninka i Kalinka- śliczne dziewczynki
|
|
|
#2988 |
|
Wtajemniczenie
|
POP Oliwka sliczna dziewczynka
BAOBABKU Kubus MACHAJ K alinka ma swietne wlosy ANAKAZAR Ninka sliczniutka ![]() PL MADZIA duze macie akwarium i fajnie zrobione...a to na srodku to jest muszla ostatnie dni mam strasznie aktywne...caly czas mam pelne rece roboty.od rana do wieczora. pare dni temu montowalismy szafe,ukladanie ciuchow,robilam pokoik dla synka,juz przygotowalam kolyske,torbe spakowalam juz do szpitala zasypiam jak niemowlak wczoraj bylam u poloznej i kazala wlasnie spakowac torbe.jak zobaczyla jak ganiam za Karinka to az jej oczy wyszly ANIAP
|
#2989 |
|
Rozeznanie
|
https://mamotoja.pl/maluch_karmienie...1.html?print=1
cos dla niejadków a bardziej ich mam
|
#2990 |
|
Wtajemniczenie
|
... i juz jutro 35 tydzien zaczynamy
szybko nam zlecialo
|
#2991 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym na tym dziecka spać nie położyłaCytat:
jak ja ci zazdroszczęU mnie leje - jesień się zaczyna, piękna, złota, ciepła....ehhh Gardło mnie nawala strasznie, wczoraj za dużo się ugadałam do tego piłam lodowatą colę i efekt już mam jak ja już pięknie w ciuszki wchodzę
|
|
#2992 |
|
Zakorzenienie
|
Bao ale tez nie mam 5 czy 6 stow zeby kupic super cos wypasnego, a cena tez gra role bo jeszcze czeka wyprawka dla malucha.
Teraz mloda spi z nami tez nie na jakims super wypasionym materacu, tylko na normalnej rozkladanej rogowce.
|
|
#2993 |
|
Zakorzenienie
|
świetnie wyglądasz
|
#2994 |
|
Rozeznanie
|
zdjęcia naszych dziewczynek przecudne
![]() ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Aga ale masz boski brzusio wyglądasz przeslicznie a czas szybko zleciał ![]() Darusia a myslałaś może o tych łóżkach dla dzieci z materacem one się rozkłada a na dzień możesz zwinąć do szafy schować jak dla mnie to wygodniejsze niż rozkładana kanapa wiem sama po sobie teraz u mamy śpię na zwykłej wersalce mega drogiej ale cholernie nie wygodnej i właśnie dla Juli do mamy zakupiłam takie łóżko ze śpiworkiem by choć ona miała wygodnie ![]() zaraz jak znajdę linka to Ci pokażę o jakie mi chodzi
|
#2995 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia mi sie ten link nie otworzył
![]() Agnieszka ty masz jak ten brzuch doklejony, na buzi się nic nie zmieniłaś. Ja to jakoś spuchnięta jak ogr chodziłam ![]() A na środku akwrium to muszelka, taka spora. Akwarium niewielkie bo chyba jedno z najmniejszych, niecałe 30l ma, chyba 27-28. Mój tz miał dzisiaj iść na lotnisko postrzelać, i tak pięknie pada, że nie wyjdzie . A mnie to cieszy bo ja w deszczu mogę pobiegać ,ale to pewnie w przyszłym roku najszybciej ![]() ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- widzę że na all awaria, to temu tego linku nie mogę otworzyć
|
|
#2996 |
|
Rozeznanie
|
http://www.rajskidomek.com.pl/Matera...ICZKI-550.html
http://www.rajskidomek.com.pl/Matera...Y_3w1-315.html
|
#2997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zrobisz jak uważasz, prosiłaś o opinię - moją już znasz
|
|
#2998 |
|
Rozeznanie
|
Plmadzia o jakim maratonie mówisz ? i gdzie teraz biegniesz ? fajnie tak biegać
ja przy Julce nie mogę mimo, że mamy ten wózek do biegania jak zaczynam biegać ona się boi i ze strachu sinieje na buzi więc puki nie podrośnie i nie zacznie biegać albo jeździć na rowerku szybciej to o bieganiu mogę tylko marzyć
|
#2999 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Agnieszka ale zleciało,zwolnij kobieto-powinnaś nogami do góry leżeć a nie meble ustawiać Darusia mi tez się link nie otwiera. Dajcie PoP spokój sama ma wyrzuty i jest z tym ciężko,że dziecko w domu zostawia a Wy jej dokładacie-"ja bym tak nie zrobiła","ja bym tak nie mogła"itd wszystko zależy od sytuacji i punktu siedzenia
|
|
|
|
|
#3000 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie nie mam takiego wózka specjalnego
, a z tym moim to mogę takie łatwiejsze trasy . Teraz będe biegła w biegu przełajowym, to też bez małego, mam nadzieję że tz coś nie wykombinuje http://www.4run.pl/ii-pilski-bieg-pr...art=2011-09-17A maraton teraz za 2 tyg http://www.maratonwarszawski.com/Takie moje marzenie ![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Tylkooliwka ja też tak kiedyś myślałam o bieganiu, że niby po co, takie bez celu. Ale jak zaczynasz biegać najczęściej po to żeby schudnąć :P tak ja ja. Ale jak teraz kondycje jakąś nabrałam, to naprawde super uczucie że np w zeszłym tygodniu biegłam jakiś odcinek z jednym przystaniem, teraz już za jednym razem przebiegam, i tak człowiek uczy sie słuchać swojego ciała. Często słyszałam że podczas biegania człowiek czuje się wolny, i wydawało mi się to głupie. a jednak do samochodu czy motoru potrzebne paliwo, że jesteś uwiązana, rower tez nie jest niezawodny, i nie można wszędzie wjechać, a jak biegasz to gdzie masz ochotę, i ile masz czasu To jest taki sposób na życie wielu osób.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:49.

Ale ja tam się nie przejmuję - jakoś ze mną się dogaduje i mnie to wystarcza.
każdemu się czasem wymsknie . OBy tego pani w przedszkolu nie zaprezentował .
- u nas się to sprawdziło
zawsze przed snem dostawał(przez tydzień)i akurat wtedy były te problemy ze spaniem, i krzyki

powiedz tak Daniel
maciej niby dziś lepiej za to ja kaszle jak gruźlik 
do tego doszedł kaszelek ale to pewnie ten spływający katarek na razie podaję jej Lipomal < pani w aptece nam dała na przeziębienie dla dzieci 1-3 > oby pomogło w poniedziałek mamy szczepienie na 12.00 a ja cały dzień w pracy muszę być