|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Na miejsce zlotu "czarownic" wybieram:
|
|||
| Łódź |
|
1 | 3,57% |
| Częstochowa |
|
10 | 35,71% |
| Kraków |
|
6 | 21,43% |
| Wrocław |
|
3 | 10,71% |
| Warszawa |
|
5 | 17,86% |
| Poznań |
|
3 | 10,71% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona trzecia!
Cytat:
![]() Cytat:
juz drugi!![]() ![]() kurde konkurencja jest ostra i zaczynam tracic nadzieje ![]() Cytat:
![]() juz jestesmy na 4 i są oK ![]() mysle ze umiesz zakłądac pampersy a powiedz mi te pampersy sa takie mocno ciezkie jak sie przeiskuja?moze mu sie gdzies zawijaja i przesikuje. Cytat:
dziękujemozna co 24 h oddawać głos i trzeba wpisać kod strasznie ostra konkurencja tam w tym konkursie ![]() Cytat:
chyab nie wroce do starej pracy wydaje mi sie ze nowy urlop jest od stycznia liczony, jestem pewna na 99% ![]() Cytat:
wiec gazet nie czytam![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() moja pediatr chyba mi nie wierzy ze karmie tylko UU ![]() bo jest taki gruby gdziecka karmionego UU nie mozna przekarmic a za chudy na pewno nie jest ktory to centyl?podam Ci linka co mi matal podała to sobie sprawdz fajna stronka ![]() TU pogoda do bani sebuniulek sobie lula ja pije kawe i mi kanały w tv uciekły musze zrobic cos na obiad ale pomysłu nie mam moze placki ziemniaczane z piersia z kurczaka w środku ![]() polecam bo bardzo dobre ![]() u nas placki ziemniaczane sa zawsze kryzysowym daniem:P bo dodaje jakies "śmieci" z lodówki -pokrojona w cieniutkie plasterki parówke - ser mozarella - ser zółty - piers z kurczaka podsmazona -kiełbaske ![]() oczywiscie nie na raz:P sebus sie obudził dzis o 5 (bo dwie noce pod rzad mial 2 pobudki z czego bylam nie zadowolona ) i od 7 juz nie chce spacaha daisy ciekawi mnie jak sie można pokłucic o otwieracz do puszek mogłabys mi zdradzic sekret?jak byłas mocno zła i zdenerwowana to Gabik mogł to czuc, ale moze po prostu miala gorsza noc, albo sie w dziec wyspała śpiąca królewna ![]() sebus dostał od tż baśnie do poduszki super są wszystkie klasyczne bajki tam sa ślicznie obrazki ibedziemy czytac;Pbo jak na razie czytalismy mu małego księcia, książke o życiu zwierząt i takie ciekawostki "jak to jest zrobione"
|
|
#4652 |
|
Zadomowienie
|
A ja podaję na razie dynię z ziemniaczkami i jest ok, kupiłam tez szpinak z ziemniaczkami na spróbowanie,ale to może jutro. Dzisiaj też zamiast tradycyjnie jabłuszka było jabłuszko z morelką...
Jak w ogóle z tymi słoiczkami się robi, że parę dni sprawdzam czy nie szkodzi jeden,potem patrze drugi smak, a potem już mogę na zmianę podawać rożne,tak? |
|
|
|
#4653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co u was pisz tu szybko ![]() może mąż Ci bana założył ![]() nie no mi też nie działa chyba ze też mam bana ![]()
|
|
#4654 |
|
Zakorzenienie
|
caffelate Ostatnio nawet się zastanawiałam, co u Ciebie i Julka!
![]() Więc... Co u Was? ![]() andziot Nie działa Ale mnie brzuch dziś boli Z tego wszystkiego idę na 17 prywatnie do gastrologa ![]() chociaż nas nie stać na to de facto ![]() Ale terminy z nfz na styczeń
|
|
#4655 |
|
Wtajemniczenie
|
Lolka super, ze szczepienie sie udalo bez wiekszych problemow
![]() Moj Antolek wazyl 7060 gramow w 12 tygodniu zycia. Bardzo ladnie Twoj Antos wazy Spice podalam wszystkie linki do Zumby wyzej Jest tez tam Zumba power. 50 minut. Ja skonczylam na 25 minucie. Jutro reszta ![]() Andziot podobno allegro nie dziala, ale dlaczego... ![]() Grazin no byl dosc ciezki. Przewinelam go przed pojsciem spac i o 1 pobudka, bo przesikany... mam sobie budzik nastawiac i na spiocha przebierac w nocy? ![]() Moniaqc moze za duze siurki nasze chlopy maja Nie narzekac dziewczyny, bo ja tu waze najwiecej i mam najwiecej do zrzucenia i nie placze
|
#4656 |
|
Zakorzenienie
|
andziotko, nie działa juz ok 30-40 min
cafelatte pewnie, ze pamietamy !!! Grazynka, welcome Choc Ty jesteś mistrz kuchni, to nic dziwie sie Tobie A kiedy zaczynasz czytac, bo ja też sie nad tym zastanawiam, kiedy powinno się rozpocząćA o otwieracz.. hmmm bardzo prosto. Tż udawadniał mi, że ten co jest to jest ok a ja że nie jest ok i chcę kupic inny, na co on swoje, że jest ok i pokazał, ze bez problemu otwiera... na koniec dodał "dorota, nie przesadzaj" i wyszedł na papierosa ;] potem sie już nie odzywaliśmy i nawet spał piętro nizej Tzn wymiana 3 zdań była i tyle Teraz na gmail się do siebie nie odzywamy, choc oboje jestesmy online
|
#4657 |
|
Zakorzenienie
|
Spice, Grazin, k19... Tak, to ja pisałam
Zrobili ostatnio jakieś badania, że dwa pokolenia dalej mogą wyjść choroby różne (łącznie z niedorozwojem! i chorobami układu nerwowego!). Także dzięki. Ja całą ciążę unikałam papierosów, jak tylko mogłam. Spice Tak, jak już spróbujesz kilka, to potem możesz na zmianę Tylko najpierw 3-4 dni powinnaś taki sam podawać i patrzeć, czy nie ma biegunki, śluzu w kupce, wzdęć ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- A jeszcze miałam spytać... Czy ktoś poza Paulizią i Grazin używa już 4 pieluch? Bo ja chyba kolejne większe kupię, bo te, co mam już odciskają się strasznie Edzikowi na nóżkach... Ale mam jeszcze dwie pełne paczki 3.
|
|
#4658 |
|
Rozeznanie
|
A ja już się zasmuciłam, że nikt nas nie pamięta
A tu jednak ![]() U nas wszystko super, Julek dalej jest karmiony piersią, mimo sporadycznych incydentów pod tytułem brak pokarmu. Ja się jednak nie poddaję, zależy mi na karmieniu piersią jak najdłużej się da z wielu powodów. Dwa dni temu Julik skończył 4 miesiące. Ważyliśmy go i waga pokazała 7600 Jutro przy okazji szczepienia (3 dawka infanrix hexa i 2 na rota) będzie zmierzony, sama jestem ciekawa ile ma centymetrów, bo każdy kto go widzi mówi, że nie wygląda na 4 miesięcznika, że wygląda jak półroczniak Ja Was dziewczyny podziwiam, jak Wy dajecie radę zajmować się dziećmi, domem, prać, sprzątać i gotować i jeszcze na bieżąco na wizażu jesteście. Ja tak nie potrafię. Zawsze mi coś kuleje ![]() I jeszcze Julinkiem się pochwalę
|
|
#4659 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() na szczęście rozwodu z tego nie będzie 50 minut Zumby kurcze jak Franio zaśnie dziś wcześniej to może spróbuje, kiedyś ćwiczyłam z Cindy Crowford i pamiętam jak pokłóciłam się z mężem bo nie chciał przynieś mi ciężarków 0,5kg a były potrzebne. Powiedział żeby ten pierwszy raz ćwiczyła bez, no i ćwiczyłam byłam wykończona na maksa a na drugi dzień po schodach nie mogłam wejść. Grazin ja apeluje bo tak sobie myślę że jest nas tu tyle że powinnaś być w czołówce tego konkursu ale widać niektóre osóbki nie chcą głosować tylko które
Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-09-08 o 14:10 |
|
|
|
|
#4660 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mojego ubieram po kapieli o 20 i potem o 7 dopiero chyba ze je w nocy dwa razy to musze o 5 juz zmienicCytat:
no ale jak człowieka cos wpieni w robocie to potem wszystko wkurza, nawet otwieracz![]() zaczełam czytac hmm chyba 2 tyg temu ale nie codziennie bo jak zasnie przy cycu to mu juz nie czytam. czasem w srodku dnia poczytam. a wczoraj nie mogł zasnac w dzien, chciałam mu suszare właczyc ale robili cos z pradem i nie było pradu. i tz mu poczytał i zasnał po 2 minutach ![]() a plaxcki robi sie szybciej niz klsasdyczny kotlet z ziemniakami. obieram 4 ziemniaki, scieram na tarce o grubych oczkach (takie sa przepyszne i szybciej ) dodaje jajo make przyprawy i np parówke pokrojona i na olej i juz
|
|
#4661 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4662 |
|
Zakorzenienie
|
andziotku allegro na fejsie oznajmiło: "Przepraszamy za awarię serwisu. Gdy tylko będziemy mieć bliższe informacje, niezwłocznie Wam je przekażemy."
|
|
#4663 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rewelacyjny chłopczyk i waga ekstra, goni mojego Sebe, ktory chyba w czołówce grubasków i tez tylko uu.Cytat:
![]() hihi dodam do apelu ze nie wystarczy wejsc naa strone ttylko trzeba wpisac kod i dopiero jak bedzie ziellony napis "dziekujemy za oddanie głosu" to jest zaliczony mozna co 24 h głosowac ![]() głos goscia licczy sie jako 1 pkt, a jak ktos sie zarejestruje to jego głos liczony jest razy 3 czyli 3 pkt
|
|
#4664 |
|
Zakorzenienie
|
http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazk...png?1315417802
![]() ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Grazin zagłosowane
|
|
#4665 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jeszcze spi...kurcze martwi mnie to, czemu ona tak mało je![]() ddaaiissyy wagą sie nie przejmuj, wszystko od ciebie zalezy ![]() mamaoptymistka mi tez nie powinno przeszkadzać te 57 a jednak przeszkadza, tez sie zle czuje ze swoim brzuchem- on jest najgorszy brrrrrrrrrrrrr mam doła, z powodu corci
|
|
|
#4666 |
|
Zakorzenienie
|
Grazin; zagłosowane
caffalete, ale duzy Julus ! Poruszony widzę temat pieluch, moje dziecko jeszcze ma "2" Zapędziłam się i kupiłam w realu dwie paki pampersów jumbo packów własnie dwójek i stwierdzam, że przesadziłam... Opchne jedne na allegro, bo po skończeniu obecnie rozpoczętej przejdziemy na trzy
|
#4667 |
|
Zakorzenienie
|
kasia łódzka pewnie obudzi się mega głodna
![]() Edzik dziś po ziemniaczkach (dostał kilka maluśkich łyżeczek, takich jak 1/3 łyżeczki normalnej) zjadł jeszcze 160ml mleka
|
|
#4668 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki za głos ![]() Cytat:
ja pamietam ze byl jeden taki dzien u sebka ze nie jadł w dziec 7 godz bo nie chcial i tez sie martwiłam, ale poźniej sie uregulowało. moze ma taki dzien ze brak apetytu ja dopadł. Cytat:
![]() chyba nadusia od Gusi nosi jeszcze 2 tak sądze bo przeciez jest maleńka ![]() patrz jakie to dziwne i jak kazde dziecko jest inne, Twoj Gabik tydzizeń młodszy od Sebka i nosi dwójki a seba 4 ![]() a w ogole to Gabi chyba mi sebe sennościa zaraziła bo śpi od 12 obudził sie na papu iśpi dalej co u niego dziwne.a ja zamiast to wykorzystać i isc zrobic obiad to siedze w wami:p
|
|
#4669 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie jej dałam dynie z ziemniaczkami, ona normalnie aż mruczy jedząc te słoiczki, a jak widzie że idę z miseczką i owym słoikiem to cała loto ![]() Najlepsze jak się skończy w miseczce ta ilość co jej odmierzyłam, a Ona chce jeszcze,to mówię, że "nie ma" i pokazuję pustą miseczkę, a Hania wtedy na ławę wzrok na słoiczek który tam stoi z zawartościa
|
|
|
|
|
#4670 |
|
Zakorzenienie
|
Hey you!
Mam problem z wbiciem się w wątek, co chcę nadrobić, to już muszę spadać i tak, o! Starcza mi czasu tylko na klub ![]() U nas dziś spanko do 9:30 ![]() Dodam, że jabłko, jabłko+marchew, gruszkę jadło całkiem ładnie ![]() I teraz ja się zwracam z uprzejmym pytaniem. Czy zaprzestać dawania tego, czego nie lubi, czy przyzwyczajać i męczyć? ![]() Pogoda z ![]() :* |
|
|
|
#4671 |
|
Zakorzenienie
|
od której śpi ?
|
|
|
|
#4672 |
|
Zadomowienie
|
Grazin mi ten Twój link nie działa
(( (ten który masz na dole w stopce)
|
|
|
|
#4673 |
|
Wtajemniczenie
|
mattal my używamy już 4...druga paczka :. kupa nie wycieka i nie cisną
|
#4674 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Spróbuj innego dania,zobaczysz czy na inne też tak zareaguje(może nie lubi na razie nic oprócz mleka). Ja kupiłam dziś krem szpinakowy z ziemniakami i za 2 dni Jej dam, jak odczekam czy jabłuszko z morelką nie powoduje sensacji (samo jabłko było ok)
|
|
|
|
|
#4675 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hihiCytat:
![]() a podobno dzieciasczki owoce chetniej jedzza niz warzywka bo są słodkie ![]() ciekawe czy kazdym słoiczkiem z warzywkami bedzie Hanusia pluła? Cytat:
wiec na poczatku po literce "l" jest spacja, trzeba ją wykasowac i dopiero wtedy wejdzzie
|
|
#4676 |
|
Wtajemniczenie
|
zjadla 60ml, po prostu porazka, szkoda slow
|
|
#4677 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiecie co, sąsiadki synek ma prawie 8 mscy i waży mniej od Hani, tzn waży 7200...I nie mieści się z wagą w żadnej siatce centylowej, nie za bardzo chce jeść, a u nas w przychodni żaden lekarz się tym nie przejmuje, sąsiadka w ogóle. To na prawdę nie ma znaczenia, że dziecko nie mieści się w tych siatkach? Bo mi się wydaje,że to dziwne skoro o Hani lekarz powiedział,że waży i przybiera prawidłowo, a chłopczyk który urodził się z wagą 3700 na 8 mscy ma 7200 i też nie zwrócili uwagi. ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Kasiu,nie martw się na zapas, moja Hania miała ostatnio takie 1,5 tyg że nie chciała jeść mleka za bardzo,też piła po 60-80 ml i zostawiała. Może ma taki słabszy apetyt akurat teraz? Hani już się poprawiło i wcina aż Jej się uszy trzęsą. |
|
|
|
|
#4678 |
|
Wtajemniczenie
|
spala od 11.30 do 14.30
probuje sie dodzwonic do lekarza od rana i nikt nie odbiera
|
|
#4679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie martw się może to przejściowe chociaż powiem Wam, że Zosia nigdy nie miała gorszych dni na jedzenie, ona zawsze duuuuuużo jadła
|
|
|
|
|
#4680 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gdy zje to chociaz wiem, ze najwazniejszą potrzebę ma zaspokojoną, a teraz siedze i plakac mi sie chce.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:05.

wybieram:

a moze te pampki jakies do dupy sa... no, ale uzywamy ich od miesiaca i problem sie pojawil teraz...wtf?

) i od 7 juz nie chce spac

tylko które