|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Na miejsce zlotu "czarownic" wybieram:
|
|||
| Łódź |
|
1 | 3,57% |
| Częstochowa |
|
10 | 35,71% |
| Kraków |
|
6 | 21,43% |
| Wrocław |
|
3 | 10,71% |
| Warszawa |
|
5 | 17,86% |
| Poznań |
|
3 | 10,71% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona trzecia!
mamaoptymistka
![]() Zosiaa ja tez nie mam z kim i w gogle z organizacja slabo dlatego cwicze przed tv ![]() Daisy za obrot Gabi !!! Widzisz... Antos to nawet nie mysli o obrocie z pleckow na brzuszek, a ja sie nie martwie, bo wiem ze i na niego w koncu przyjdzie czas Myslalam, ze o % pytasz [glodnemu chleb na mysli Jak karmilam piersia tez pilam, bo mialam przyzwolenie od poloznej ![]() Agus87 piekny prezent Gosiek Zumba Zumba 2 Zumba 3 Zumba 4 Wczoraj i dzisiaj tanczylam Zumba 4, a dzisaj chyba ta dwojke zapodam
|
#4622 | |
|
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj jak zaczelam smarowac olcie od rana
to lezala na pleckach, ja patrze a ta sie obrocila sama na brzuszek ![]() niemozliwa jest ![]() dzisiaj mam ja na miejscu z moja tesciowa jest ![]() nocka dziwna znow butla na spiku o 23.30 pobudka o 3 i nie chciala spac do 5 pozniej obudzila sie o 6.30 i po 8 koniec spania ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
![]() ja dostalam 2 kamasutry, kostki do gry, gry planszowe zboczone ![]() wibrator i tez mialam limu ![]() ]a striptizera mi szwagierka nie zalatwila
|
|
|
|
|
#4623 |
|
Zakorzenienie
|
Paulizia Narobilas mi ochoty tymi linkami
Od jutra tancze ![]() Agus Niezle prezenty ![]() Moja marudka (dzisiaj cos jej nie pasi) w koncu usnela
Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-09-08 o 12:24 |
|
|
|
#4624 |
|
Zadomowienie
|
andziot fajnie by było gdyby była dziś
dziś chcę zrobić pyzy z mięsem na obiadek gosiek głos poszedł idę hulać dobrze że wieczorami seriale lecą bo łatwiej ćwiczyć
|
#4625 |
|
Wtajemniczenie
|
Spice u mnie nie ma Dadow
i boje sie testowac inne pampki, bo juz jedne kupilam i lezy cala paczka bez jednego pampersa... chyba kupie te inne Pampersy ![]() mamaoptymistka pyzy ![]() ![]() Antek spi! Ide tez cwiczyc
|
#4626 |
|
Wtajemniczenie
|
Bry
![]() nocka beznadziejna... pobudka o 21.30 ![]() 1.00, 3.30, 6.00 i 9 ![]() o 3.30 się rozbudził i zasnąć nie mógł czy to normalne, że moje dziecko ciągle jest spiące i marudne? nie chce w ogóle leżeć na brzuszku, nic nie ćwiczy...widze, że dziś Gabi Daisulkowa obróciła się z plecków na brzuszek , a mój nawet dupy dzwignąc nie może z brzuszka na plecy ![]() chyba mu się nie chce za bardzo..taki len z niego i już... u nas tez pochmurno i deszczowo.. dziękuje jeszcze raz za miłe słowa odnośnie mojej fryzurki ! kochane jesteście ! kamikadze u nas jet tak, że Piotruś budzi się dokładnie po 12 godz. od wieczornego zaśnięcia (pomijam nocne pobudki na jedzenie)...zje i trzeba go zaraz uśpić na kolejna drzemkę...czasami jest ciężko to wykonać...niestety najczęściej zasypia mi w bujaku, nad czym cholernie ubolewam, bo nie lubię tego urządzenia...jaks się obudzi za chwilę to się pobawi, pogada, pospiewa i kolejna próba usypiania...zazwyczajw końcu udaje sie mu zdrzemnąc ok 2 godzinek z rana...je co 3 godziny i zawsze między posiłkami zalicza drzemkę...czasami jest tak, że nie może zasnąc porządnie i spi w ciąg dnia po 10 razy po 15 min. ostania drzemkę ma między 16-17...o 18.30 kąpiel i spanie... usypiamy go do ok godz. 19.30, czasem zaśnie o 19 a czasem o 20... zależy od dnia....
|
#4627 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na początku kilogramy lecą bardzo szybko, tym bardziej jeśli masz sporą nadwyżkę, dobrą dietę i dużo ruchu. Tak więc myślę że dobrze chudniesz. daj trochę ![]() Cytat:
mój Tymek też nie chce leżeć na brzuchu i martwię się tym
|
|
#4628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. czasem, ostatnio rzadko, bo de facto NIC ciekawego tam nie ma... Spice ja to chyba już NIGDY nie założę bikini ![]() Idę na ziemniaka
|
|
|
#4629 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. błędne koło.Cytat:
.ja kupiłam dobry krem w aptece, tzn dostałam próbke i w końcu po 2,5 miesiącach wysypka na buzi się zmniejsza. Uriage - firma, krem Xemose (jest dla dzieciaków od 1 miesiąca i dla dorosłych). żeby to nie była skaza.Cytat:
. dodzwoniłam sie - poniżej co mi powiedział. musze poczekać. a wyniki jutro z ogólnego badania moczu, a pewnie w połowie przyszłego tygodnia z posiewu.Cytat:
Cytat:
Cytat:
kazał zagęszczać mleko nutritonem. ale znowu boję się zaparć i problemów brzuszkowych. błędne koło. oby tylko zaczął nabierać masy. Cytat:
Cytat:
2. tak kupuję jeszcze twoje dziecko. Cytat:
. za -kg .Cytat:
Lolka będzie dobrze.mamaopt za wage i nastawienie.idę pod prysznic, dopiero teraz..... straszę. dziewczyny - możecie polecić jakiś super odżywczy krem do buzi? zawsze używałam nuxe, ale nie wiem czy nie muszę czegoś mocniejszego mam bardzo zmęczoną cerę. (aha - mam skórę suchą).dzięki. |
||||||||||
|
|
|
#4630 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nikosia robi kupke co drugi dzien, czasem codziennie. czesto ulewa, przewaznie za kazdym razem po posilku i tez mnie martwi to ze malo zje. dziewczyny co za zrąbany dzien dzisiaj, dola zlapalam, dobrze,ze jutro juz piatek. W niedziele jade kupic kieckę na wesele siostry meza.(jakie sa teraz modne?) na razie mam 57kg ale nic nie robie z tym, brak mi motywacji
|
|
|
#4631 |
|
Zadomowienie
|
Kasia a wzrostu ile masz???? bo 57kg to nie duża waga - marzę o takiej
|
#4632 |
|
Wtajemniczenie
|
25 minut Zumba Power i padam... leje sie ze mnie!! Znowu zapomnialam pasa neo
Antropia, a nie przypada teraz ten dlugi skok? Ide pod prysznic!!!
|
#4633 |
|
Zakorzenienie
|
zosiaaa; gusia, mamaoptymistka, gosiek, andziotko, Paulizia dziekuje w imieniu mojego dziecka Ale to jeszcze nie jest takie hop siup jak obecnie podnoszenie główki. Widać, że się męczy.
Paulizia, no o kawkę pytałam bo wczoraj z taką ślinka o niej pisałaś To sobie pogadałysmy - jak głuchy z niemową andziotko, no zmieniają się przepisy odnośnie urlopów. Nie wiem tylko czy ta ustawa już podpisana, ale raczej na pewno przejdzie (o ile już nie weszła w życie) Myślę, że np. anulinka odpowie Ci jak na dzień dzisiejszy wygląda kwestia prawna. A wiem to stąd, że u mnie od rana do nocy tylko tvn24... nie umiem już innej tv oglądać mamaoptymistka w życiu pyz nie robiłam, ani pierogów itp - chyba sporo roboty przy tym ? Małż ma pół domu babci zapisany - na dole babcia i dziadziuś u góry my, ale jest klatka schodowa więc luz, nikt przez ich mieszkanie nie przechodzi a po drugie są tam 3 pokoje !! (tu mamy 1, cóż z tego, że duuuży, plus swoja kuchnia i łazienka) Z kuchnią jest problem, bo robiliśmy na zamówienie w grudniu 2010, same meble kosztowały nas kilkanaście tys i teraz trzeba kombinować jak je upchnąć w tamtej, mniejszej kuchni.. moniqac; co do kremów, kochałam nuxe merveillance ale mi się znudził, kupiłam jakąś nową biodermę ale dostałam po raz pierwszy w życiu uczulenia na krem i obecnie ponieważ karmię nie chciałam już eksperymentować nabyłam jakiś polski odżywczy z mango za 15 zł i powiem Ci, że fajnie odżywia skórę, bo też mam suchą raczej. Dopiero jak skończę karmić zainwestuję w porządny. aaa kupiłam jeszcze LRP Effeclar Duo bo ponoć suuuper wygładza ale okazało się, że nie wolno podczas karmienia tak więc lipa póki co... jak znajdziesz coś fajnego daj znać. Póki co zainwestowałam w meteorytki Guerlaina :
|
#4634 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Egoistka chyba ze mnie i koniecMam jakiś straszny sentyment do tych ciuszków. Wczoraj właśnie sortowałam stare i o mało się nie poryczałam jak patrzyłam na te małe fatałaszki, pierwsze to w rozmiarze dla wcześniaka - takie tyci tyci i tak mi się przypominały początki
Edytowane przez wieka22 Czas edycji: 2011-09-08 o 13:05 |
|
|
|
|
#4635 |
|
Zadomowienie
|
Atiz, SiLee, Andziotek, Daisy, Zosiaa, Paulizia, 82Anusia, Gusiagatko, Gosiek ja i Anti dziękujemy za kciuki
![]() Kciuczki zdecydowanie pomogły, bo nie było tak źle jak myślałam Przy podaniu tego płynu na rotawirusy Antuś się śmiał i usmiechał jakby mu smakowało .. gorzej przy ukłuciu było, lepiej z pierwszym wbiciem, z drugim gorzej i płacz nie z tej ziemi.. Ale po wsyztskim szybciutko wziełam maluszka na ręce, mocno przytuliłam, wycałowałam główkę i przeszedł płacz..W aucie zaraz zasnął i śpi do tej pory.. mam nadzieję, że nie będzie miał Tonus ani temperatury, ani nie będzie niespokojny.. w razie W dostaliśmy od pediatry czopek ![]() Mamaoptymistka, Paulizia gratki za wagę! Zazdroszczę ![]() Anula ja jak jestem u rodziców to też na nic czasu nie mam i tez na bakier z wizażem wtedy, więc rozumiem Cię.. u was jeszcze bardziej szalenie pewie skoro Czestochowa Kraków będzie kursować.. Będziemy tęsknić i wyczekiwać waszegi powrotu Daisy ale powód sobie znaleźliście na kłotnie Ja z mężulem też od wczoraj nie najlepiej.. TŻ chce auto wymienić na markę, której ja nie chcę i nie lubię i spięcia mamy niby nie groźne, ale on twierdzi, że jego auto - jego decyzja.. a ja zła, bo przy wyborze mojego wtrącał się i musiałam go słuchać! Andziotek jacie to już koniec tego macierzyńskiego?! Ale czas leci.. sozk normalnie MoniaK ja nadal mam krechę Gusia, Paulizia mnie też na zlocie nie będzie.. i strasznie mi smutno ![]() Może załołymy w klubie watek "Lista nieobecnych na zlocie czarownic" i w tym dniu będziemy sobie razem tam płakać i podawać chusteczki, co wy na to??!!Idę doczytywać dalej
|
|
|
|
#4636 |
|
Wtajemniczenie
|
mamaoptymistko w ciazy wazylam(ost miesiac) 72kg, przed ciążą 52kg, teraz 57kg. Mam 158cm, tak jak Ddaaiissy
![]() a ty ile masz?? ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- mamaoptymistko mi ta waga nie przeszkadza, ale mam sflaczałe ciało, mega celulit, mega rozstepy i zwisający brzuch ![]() chcialabym cwiczyc nie dla wagi, ale dla ciala...tylko jak juz pisalam brak mi motywacji...a przeciez czas by sie znalazl...
04.05.2011r. godz.21.42 Nikosia Edytowane przez 24kasia86 Czas edycji: 2011-09-08 o 13:21 |
|
|
|
#4637 |
|
Wtajemniczenie
|
Pazuliza no teoretycznie tak
ale ja mam wrażenie, że on ciągle skacze od 6 tyg bez przerwy :P
|
#4638 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kasiu motywacja wzrasta wprost proporcjonalnie do spadku wagi lub cm więc jak zaczniesz i zobaczysz pierwsze efekty to już pójdzie samo.
|
|
#4639 |
|
Zadomowienie
|
Spice 2,5 kg? wow!!! tez chcemmmm
Daisy i całusy dla Gabika z przewrót ![]() Mamaoptymistka dziś rozmawiałam z pediatra na temat kupek, powiedziała że jak nie ma trzy dni, a dziecko nie męczy się, ani nie stęka to spokojnie nic się nie przejmować.. Mój Antonuś robi codziennie, więc nie wiem jak to jest i ile wtym prawdy, ale powtarzam co usłyszałam.. Antropia przepraszam Cię, ale usmiałam się jak napisałas że twój Piotrus nie może udzwignąc dupki z brzuska na plecy.. Na pewno z czasem opanuje tą umiejętność, ale jak przeczytyłam ogarnełam mnie fala śmiechu.. z takim słodkim zrezygnowaniem to napisałaś ![]() ![]() ![]() Moniqac ja używam TBS krem z witaminą C i bardzo sobie chwalę Nom.. a teraz spadam do góry prasowania! Od wczoraj stoję przy żelazkó, a góra nie wydaje się być mniejsza |
|
|
|
#4640 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A tak w ogóle to dzień dobry ![]() My z Kubusiem byliśmy wczoraj na szczepieniu-ale był dzielny!!! Waży 7300 i co ciekawe 7 tygodni temu miał niby 63 cm wzrostu a wczoraj 62 cmWyczytałam,że Gabi Daisy przewraca się na brzuszek- mój Kubuś też
|
||
|
|
|
#4641 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę, ja też muszę skończyć z tymi słodyczami bo chcę jeszcze z 2-3 kg zrzucić, niestety ciężko mi bez
Lolka, widzisz nie było tak źle
|
#4642 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kiedys cwiczylam i to duzo, mysle zeby znowu zacząć, chyba wy tu cwiczace mnie tak motywujecie ![]() powiedzcie mi czy to normalne: Nikola jadla o 2.30 -120ml, okolo 11- 3 lyzeczki zupki jarzynowej bobovita i spi a jest juz 13.30... czy powinnam sie martwić?????
|
|
|
#4643 |
|
Zadomowienie
|
Aaa i jeszcze napiszę, że mój Bąbel waży 6800 i za tydzien będzie miał trzy miesiące.. to duzo czy mało?
Pani doktor powiedziała, że waga okej i zaraz po tym zapytała czy nadal tylko na UU jest.. powiedziałam, ze tak ciągle cyc.. ale nie wiem teraz czemu tak od razu zapytała.. ja wiem, że często waga jest zależna od sposobu karmienia dziecka, ale może Anti za gruby, albo za chudy? ![]() Jejciu.. Pewnie niepotrzebnei nawet zaczynam się zastanawiać, ale same wiecie jak to jest jak się jest zakochaną mamą w swoim dziecku i chce się nieba przychylić ![]()
|
|
|
|
#4644 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- i w ogóle dzień dobry Mamusie ![]() sto lat mnie nie było, nie wiem czy ktoś mnie jeszcze pamięta
|
|
|
#4645 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
3 łyżeczkami na pewno się nie najadła Cytat:
) pewnie dlatego spytała czym kazrmisz, bo dzieci na mm zazwyczaj więcej przybierają i szybciejallegro mi nie działa wam też ??? |
||
|
|
|
#4646 |
|
Wtajemniczenie
|
Lolka twój Antos młodszy od mojego i juz sie przewraca
no lenia mam w domu i tyle :P IDE robić jedzoncho dla bąbla a potem coś poćwiczę może
|
#4647 |
|
Zadomowienie
|
Pauliziaaaaaaaa kochana mojaaaa, daj linka do tej zumby power
|
|
|
|
#4648 |
|
Zakorzenienie
|
Lolka super waży ! Gabrysia w dniu zakończenia 3 msc ważyła 5750. W poniedzialek oglądało ją dwóch lekarzy i żaden nie miał zastrzeżeń. Oboje mówili, że najważniejsze, że podwoiła wagę urodzeniową (a ważyłą 2880, tak więc prawie podwoiła)
Na nowe umiejętności reaguję tak samo jak Ty, pamiętam, że kiedy podniosła główkę leżąc na brzuszku to aż się poryczałam całując ją ze szczęścia Dziś ten myk zrobiła w łóżeczku, kiedy ja robiłam śniadanie, tak więc zastałam ją po prostu w nowej pozycji. No właśnie otwieracz - bzdura, powiedziałam tylko, że muszę kupić inny bo tym nie umiem otwiera, u rodziców jest taki sprytny, że zero siły i otwiera sie prościuchno a tym się tylko zacięłam do krwi a puszki nie otworzyłam... O auto małża są podobne scysje jak u Was... bo tak naprawdę ja lubię najbardziej tylko tą markę, którą jeździ teraz (i chyba Ty tym samym śmigasz o ile dobrze pamiętam) Ehh nie ma co się kłócić Brawo dla Antonka !! 24Kasia86, no my prawie te same wymiary mamy hihi tylko, że ja nadal troszkę wiecej wazę ![]() Catia, brawo dla Kubusia !!!!!!! wieka, także rozczulają mnie te maciupcie ciuszki !! W ogóle nawet jak zdj z chwil tuż po porodzie to płakać mi się chce i tak mi żal, że Gabrysia rośnie wiem, głupia jestem ![]() Ale leeeeeeeeeeeeeeeeje ! A ja pranie suszyłam Przyniosłam mokre i tak ciężkie, że znosiłam je na raty Co za pogoda do bani
|
#4649 |
|
Zadomowienie
|
Lolka na razie nie panikuje z tą kupką ale jakby była to bym się cieszyła bardzo.
Antonek w poniedziałek a Franek we wtorek kończą 3 m-ce a mój się nie przewraca jeszcze. Kasiu wg mnie jest źle, nie czuję się w tym sadełku ![]() Franio śpi a ja nie mogę mielić mięska ani ziemniaków na pyzy bo go obudzę a że marudny to nie chcę tego robić. Dziś obiad zrobię na kolację chyba ........... Chyba się budzi loluś waga świetna, pewnie pytała o UU bo tak ładnie waży. My mamy w poniedziałek szczepienie to też poznamy wagę.
|
#4650 |
|
Zakorzenienie
|
W albumie zdjęcia z pierwszego ziemniaka
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:29.

wybieram:

za obrot Gabi !!! Widzisz... Antos to nawet nie mysli o obrocie z pleckow na brzuszek, a ja sie nie martwie, bo wiem ze i na niego w koncu przyjdzie czas 

Od jutra tancze
i boje sie testowac inne pampki, bo juz jedne kupilam i lezy cala paczka bez jednego pampersa... chyba kupie te inne Pampersy 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

żeby to nie była skaza.