Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011. - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-08, 13:41   #991
anciaahk
kosmitka

Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.

Meldujemy się po spacerku, malutki nawet na spacerku marudził, ehh. Dzisiaj jeszcze mam dentystę, bo zab mnie boli .
Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
AnciaLaktator wybrałaś medeli? Czy inny model?
Chcę medelę, a na gorąco w aptece mąż kupił lovi. Wystawię go najwyżej na all.
Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość
Ancia już mówiłam - nie uraziłaś mnie Ja to na swoją mówię Kaśka
Też nieźle , nawet dobrze się kojarzy.
Cytat:
Napisane przez Ulcia2512 Pokaż wiadomość
To ja z tych cyborgów. W pierwszej ciąży pracowałam do połowy 38 tygodnia, teraz jestem w połowie 34 i nadal pracuję. I jeszcze ze dwa popracuję. Ja się dobrze czułam i lubiłam moją pracę. Do końca robiłam10godzinne zmiany. I to pracując fizycznie. Teraz pracuję przed kompem, mniej godzin a jest dużo ciężej. Ale bez przyczyn zdrowotnych nie wysiedziałabym w domu całej ciąży.
W ciązy wcale nie tęskniłam za pracą, siedziałam w domku, sprzatałam, gotowałam, itp. - mogłam cały dzień przesiedzieć przed lapsem. A teraz odwrotnie, chce mi się do pracy i nie chce - bo żal maluszka zostawić. Dziwi mnie ta zmiana, bo myslałam, że będę robić wszystko, by do pracy nie wrócić, a tu odwrotnie.
A wskazania jak najbardziej do L4 miałam, ciąża wysokiego ryzyka.
Cytat:
Napisane przez cheakyrockchick Pokaż wiadomość
Taka menda sie troche okazal. ja chcialam pracowac do 15 wrzesnia ale jak mu powiedzialam ze juz nie powinnam pracowac to nie byl zadowolony.
Odpoczywaj i nie patrz na szefa , mało kiedy im się dogodzi .
Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość
Mimo, że mój szef bardzo prorodzinny, to jednak dobro jego firmy najważniejsze. Wtedy nie ma czasu na sentymenty... Dlatego ja też już powiedziałam, że już nigdy nie mam zamiaru dawać dla firmy więcej niż przewiduje mój umowny czas pracy
We wszystkim musi być równowaga, mój szef na szczęście to rozumie. Chociaż już pytał, kiedy wracam .
Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Zimno, ciemno i skurcz brak

7 dni do tp. I mimo, że szyjki brak, rozwarcie jest to mam się świetnie Jak wstaje w nocy to mam nadzieję, że odejdą mi wody, a tu sucho ... Naprawdę chciałabym już urodzić i mieć małą przy sobie
za szybciutki poród, niech mała Amelka wychodzi na świat.
Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
wiecie c o jeszcze robie? leze sasasa
zamówiłam własnie pieluszki tetrowe i dwie flanelki tetry: 9 sztuk myślicie ze styknie? najwyżej dokupię co tam, zamówiłam nożyczki patyczki i płatki dla dzieciątka wiec koniec zakupów sie u mnie zbliża
Aa2 - ja pisałam, że mi brakowało, flanele też dokupowałam. Ale to kwestia chyba jednak własnego rozeznania.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 13:42   #992
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgnesD Pokaż wiadomość
raczej nie będę w tych 5% co rodzą według terminu
kotek, do końca dnia jeszcze masz czas

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 13:42   #993
stokrotka_
Zadomowienie

hejka.. wróciliśmy do domku... w 2 paku oczywiście..

Cytat:
Napisane przez Antiopa7 Pokaż wiadomość
hej wpadam na chwile podziekowac za gratulacje
jutro bede na dłuzej i poopowiadam . ale miałam szczescie z tym porodem nie?
izaba przyjec 5 cm drugie pietro windą,oddział połozniczy 10 cm. nie zdazyli zrobic lewatywy, doktorka jak tam zaceła robic usg rzuciła wszystko na bok i w krzyk: poród w trakcie, nie chceili puscic mnie nawet do ubikacji na siusiu bo juz wkładali fartuchy i biegali jak szaleni dookoła
przy nastepnym dziecku mam tak długo w domu nie siedziec i sie zastanawiac bo nie dojade nawet do połowy drogi
:mdle je: normalnie padłam ...i moje rodzynki też opadły (szkoda tylko,że szyjka nie chce opaść
normalnie poród...marzenie!! aż zazdroszczę.

mam nadzieję,że powoli się już dogadujesz z dziecinką swoją i zdasz nam relacje jak tam u Was

JESZCZE RAZ....BAAARDZO GRATULUJĘ!!

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość

witajcie, za nami spokojna noc, maluszek spał po 4 godziny ciągiem więc wstałam wyspana i zadowolona

Zgodnie z obietnicą postaram się napisać trochę o porodzie.

W piątek, 2.09 miałam umówioną wizytę w szpitalu na ktg i i usg żeby sprawdzić ułożenie malucha. Pojechałam na spokojnie z mężem po południu, wysiedzieliśmy się jeszcze w kolejce, o 16 zrobili mi ktg- wyszło super, potem przyszedł lekarz i zrobił usg z którego wynikało że dziecko już na pewno się nie obróci i wyznaczono mi termin cesarki na 9.09.Już się ubierałam kiedy przypomniałam sobie, że lekarz miał sprawdzić jak zachowuje się moja infekcja intymna, więc weszłam na "samolot" a on zaczął krzyczeć że poród się już zaczyna bo mamy rozwarcie na 4 palce żebym szła na porodówkę, mężw wysłała po torbę z rzeczami bo zaraz będziemy rodzić Nic nie czułam, żadnych skurczy nic takiego, ale nie zdąrzyłam dojść na drugie piętro a wody już odeszły Była godzina 17, zrobili mi podstawowe badania, założyli wenflon, dostałam piękną szpitalna koszulke i polecenie żeby chodzić po korytarzu bo o 18 rodzimy
Potem przyszedł anestezjolog, zdecydowałam się na znieczulenie miejscowe, mąż i mama ledwo zdążyli dojechać bo mnie już brali na salę operacyjną. Tam było trochę stresująco, tyle ludzi, wkłucie w kręgosłup, ale na szczęście wszyscy bardzo mili. Samo cięcie niestey mimo znieczulenia boli, ale w 15 min synuś był na świecie Pokazali mi go i zabrali do badań. Popłakałam się i ze szczęścia i z ulgi
Potem zabrali mnie na salę pooperacyjną, tam leżałam do rana, dostawałam kroplówki, mierzyli mi cały czas ciśnienie, tętno, częstotliwość oddechów, podali leki przeciwzakrzepowe. Dziecko na noc było z położnymi. Z samego rana przynieśli mi go do nakarmieniaPowiedzi eli że jak wstanę to przeniosą mnie na inną salę gdzie już będzie mnie można odwiedzać. Więc postarałam się mimo że byłam słaba a rana na brzuchu ciągnie nieziemsko. Z leżenia do siedzenia próbowałam wstać godzinę Naprawdę. Ból niesamowity. Ale przenieśli mnie na inną salę i od wtedy już caly czas byłam z synusiem W poniedziałek czyli po 3 pełnych dobach wypisali nas do domku A dziś przychodzi do nas położna środowiskowa. Synek mało spadł na wadze- z urodzeniowej 3200 na 3100, dostał 10 punktów w skali apgar, nie miał żółtaczki. Karmimy się piersią i powoli idzie nam coraz lepiej, choć początek był trudny i teraz mam nawał pokarmu.

Mogę powiedzieć, że warto kupić laktator, kapturki ochronne i maść na sutki ( ja mam bepanthen, maltan i babydream, wszystkie tak samo skuteczne) wcześniej żeby nie mieć takiej gonitwy jak bo, bo nie kupiliśmy.

Uff, ale się spisałam, idę teraz poczytać co u Was
Kolejna "Szybka"akcja... kurcze człowiek aż głupiej nadziei nabiera...
super,że z synalkiem w porządku wszystko a ty jak się teraz czujesz już parę dni po cesarce?? jak się rana goi ??
całuski wielkie dla maleństwa
a jaki masz laktator ??

a co u Nas... hmm... tak prawie jak się spodziewałam... zmierzyła ciśnienie,szybkie badanie moczu.. i all good..
pyta się mnie jak tam.. już mi się nie chciało gadać..to mówię,że ta sama historia co tydzień temu... to zaczęła obliczanie itd. stwierdziła,że mam podejść do lekarza.. to ok. czekaliśmy aż się zjawi..przyszedł i taaaaaakie oczy jak zrobił i na korytarzu do mnie: A TY JESZCZE TUTAJ?? a ja.. no jeszcze tutaj..
to mnie wziął bez kolejki. zrobił 2 minutowe usg..sprawdził ułożenie małej,serduszko,mój brzuch.. i mówi,że sam nie wie czemu jeszcze nie rodzę..
to mu powiedziałam...że jak mi nie pomogą to nie urodzę..i że już nie mam sił. wyglądam jak zombi,nie śpię po nocach i wogóle zamiast się cieszyć że za chwilę przytulę swoje maleństwo to wpadam w deprechę i przeklinam każdą kolejną nieprzespaną noc..
chyba się mu mnie szkoda zrobiło trochę...:brzyda l: ale cóż..procedury mają tu takie jakie mają, cesarki tak szybko nie robią.. czekają te swoje 2 tyg..bo przecież 1sza ciąża to normalne że się przenosi,że boli itd..
no ale widział naszą minę.. i bardziej to już było tłumaczenie się niż mówienie jak ostatnio. nie wiem czemu..ale powiedział,że samo wywoływanie kroplówką przy mojej szyjce (chociaż mnie ginekologicznie nie badał) to niewiele da... stanęlo na tym,że mam dziś jechać na ktg wieczorem do szpitala.. i w razie czegokolwiek pojawiać się już tylko w szpitalu.(czyt.w razie skurczy..bo wtedy mogą zacząć działać z kroplówą) jak znów przez ten tydzień nie urodzę.. to w piątek rano mam się stawić w szpitalu na usg.. i w ciągu 2 dni urodzę albo zrobią mi tą cesarkę... ale on dalej twierdzi,że urodzę na dniach...

teraz robię ogórkową ,bo mnie naszło.. i wieczorem na spokojnie pojedziemy do szpitala na to ktg...

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 13:44   #994
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
za szybciutki poród, niech mała Amelka wychodzi na świat.
niech A. posłucha Cioci Ani

a długo byliście na spacerku?

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 13:44   #995
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
ja mam patyczki z tej firmy ale to mąż kupował w jakims markecie tez myslałam zeby najpierw w marketach zobaczyc
biedronke mam niedaleko wiec zobacze czy tam sa dziekuje

wstawi sie szybko napewno
Ja żałuje, że nie wzięlam dwóch opakowań
Kiedys napewno. Póki co cisza.

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
No właśnie ja to miałam już jak się wycierałam, szorowałam i szorowałam a tam ciągle wilgotno i ciepło. Zgłupiałam do tego stopnia że powąchałam ręcznik i mocz to nie był w każdym razie potem przeszło uff ale adrenalinka poleciała ostro w górę
Aaaa takie rzeczy... Pomyślałam o tych paskach do sprawdzania, czy to wody czy nie, ale stwierdzilam, że nie będę schizować
Adrenalina poszła do góry, akcja prodowa wstrzymana i du pa

Cytat:
Napisane przez kaska-buba Pokaż wiadomość
synuś chyba całkiem spory bo w 33 t.c. miał 2500g, kolejna wizyta u gina 13.09
jeżeli chodzi o wózki to ja chciałam lekki bo mieszkamy na IVp bez windy, ale na te fajniejsze mnie nie stać - jak emmaljunga, czy jane nomad- mają dużą gondolę itd
wszystkiego nie można mieć- mąż stwierdził że będzie x lander XQ, mnie trochę przeraża mała gondolka, a Wy macie już powybierane?
Ja mam używkę roan marita. Owszem ma dużą gondolę, ale na IVp. nie polecam. Ja na IIp. będę wnosić samą gondolę - całego raczej bym nie dała rady.
Stary 2011-09-08, 13:47   #996
aa2
Zakorzenienie

Ancia no tak sobie mysle ze najwyzej dokupie nie chce przesadzic z ilościa bo np moja kolezanka mówi ze prawie wcale nei używa, zobacze jak z moim uzyciem hehe moze do cycochów jak tobi esie przydadza jak bede mleczna
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 13:48   #997
spray
KWC

Cytat:
Meldujemy się po spacerku, malutki nawet na spacerku marudził, ehh. Dzisiaj jeszcze mam dentystę, bo zab mnie boli .
Właśnie, jak to jest u Ciebie z tym zostawianiem Frania? Odciągasz mleko i lecisz? A mały daje się ukołysać/ nakarmić przez inne osoby? Ja się najbardziej boję, że nie będę miała czasu nawet siku zrobić.. a co tu mówić o wstawieniu plomby (co mnie czeka we wrześniu)
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 13:49   #998
danika
Zakorzenienie

witaj KAśka-Buba faktycznie synuś duży chłopczyk

Kaileight niezła akcja z tym badaniem jakoś dopiero doczytałam dobrze, ze przypomniałaś się lekarzowi
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 13:51   #999
kaska-buba
Raczkowanie

dziękuję bardzo za rady - oczekuje na jeszcze obejrzę wszystkie jak wybiorę się po raz ostatni do sklepu ( tak sobie obiecuję )
strasznie zazdroszczę wszystkim mamuśkom co mają już poród za sobą jak pomyślę, ze jeszcze miesiąc mam się tak turlać to jestem przerażona.
Skoro teraz odczuwam dziwny niepokój, co będzie potem...

kaska-buba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 13:51   #1000
spray
KWC

Stokroteczko, bardzo mi Ciebie szkoda, że się tak męczysz
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 13:56   #1001
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
a czemu ja???????????
ja zdazyłam zamówić, zapłacić i jeszcze wiadomośc sprzedajacemu wysłac
Bo nakapowałaś na sprzedawcę oszusta i teraz całkiem zablokowali

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
No dobra, Szanowne Wizażanki

Jak się którejś dziecko wybierze na świat 11 września to akurta w 10 rocznicę ataku na WTC
I w urodziny mojej mamy

Ancia Ta medelę kupiłaś elektryczna? Głośna jest? Masz porównanie pomiędzy ręcznym, a elektrycznym? Warto inwestować?
Stokrotka Widze Kochana, ze Ty już masz tak dosyć, że nei masz siły już się kłócić...I z tego co piszesz chyba nie ma sensu...Tekst lekarza: "ja nie wiem czemu Pani jeszcze nie urodziła" mnie powalił....brak słów...
Trzymaj się tam
Stary 2011-09-08, 13:56   #1002
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
jak sie dziecko całą noc wyspało to teraz aktywne

jeju od 9 tygodnia... ja od 27 a juz w sumie troche mi nudno w domu... Jakby nie ta cukrzyca zakichana to bym pewnie popracowała jeszcze z miesiąc pewnie.
Aktywne jak aktywne, ale czemu płakał.

A wiesz, że dobrze wspominam to l4- chyba najpiękniejszy okres w życiu - ciąża, spokój, relaks.
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Kiedy będzie ta 14.30
Za 38 minut.
Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
tak Was czytam i przypominam sobie co robiłam, żeby sie ruszyło, ale teraz to mi się takie odległe wydaje, a to dopiero tydzień z haczykiem
Mam tak samo .
Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
Stokrotka ile Ty się biedna musisz namęczyć. W Pl ostatecznie daje się w łapę i jest cc. Oby jak najszybciej Twoje dolegliwości się skonczyły a czekanie zostało nagrodzone .
Cytat:
niech A. posłucha Cioci Ani

a długo byliście na spacerku?
Aguś my chodzimy tak na 1-1,5 godziny. Dzisiaj tylko nieco ponad godzinkę, bo zaczął marudzić.
Cytat:
Ancia no tak sobie mysle ze najwyzej dokupie nie chce przesadzic z ilościa bo np moja kolezanka mówi ze prawie wcale nei używa, zobacze jak z moim uzyciem hehe moze do cycochów jak tobi esie przydadza jak bede mleczna
Dokładnie, moja szwagierka przy bliźniakach mówi, że wcale prawie nie zużyła. To chyba bardzo indywidualna kwestia. Ja flanelki kładę na przewijak, dlatego tyle idzie, bo co rusz młody obsioosia .
Cytat:
Właśnie, jak to jest u Ciebie z tym zostawianiem Frania? Odciągasz mleko i lecisz? A mały daje się ukołysać/ nakarmić przez inne osoby? Ja się najbardziej boję, że nie będę miała czasu nawet siku zrobić.. a co tu mówić o wstawieniu plomby (co mnie czeka we wrześniu)
Jesczze w sumie nie zostawiałam - tylko raz jak jechałam do ojca, ale wtedy nakarmiłam i pobiegłam, nie było mnie może 40 minut, max godzinę - to wytrzymał i spał.
Dzisiaj akurat zjadł i zasnął o 13, to o 15 powinien wstać, nakarmię więc i na 16 do dentysty będzie akurat. Chyba.

Stary 2011-09-08, 13:57   #1003
gerda
Zadomowienie

Cytat:
a co robiłaś? Bo Ty jakoś w 38 tc urodziłaś? tak?
urodziłam tydzień przed terminem(wczoraj minął), w 38 na wizycie byłam cała pozamykana, więc wizełam się za: sprzątnie(podłogi na kolanach), spacery+schody, liście malin i przytulanki, nie wiem co [pomogło, ale ciesz się, że to za mna

Antiopia
rany jaki ekspresowy poród, jestes stworzona do rodzenia

Stokrotka
Ty to biedna jesteś
kaileight widzę, że ciebie z zaskoczenia synek wziął

Kaśka

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 13:58   #1004
anciaahk
kosmitka

Małgosia nie kupiłam, chciałam a w zasadzie chcę kupić, jak zacznie się szkoła. Ogólnie nie umiem sobie tego wyobrazić - kiedy ja mam ściagać ten pokarm, w co to mrozić i co przygotować. Nie wiem, kto mi poradzi. Póki co mam tylko ręczny lovi, nie wiem, czy fajny, pomógł jak miałam nawał, 3 razy ściagałam i czułam dużą ulgę.

Stary 2011-09-08, 13:59   #1005
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:

nie trzyma wisi na pępowinie

Cytat:
dziękuję bardzo za rady - oczekuje na jeszcze obejrzę wszystkie jak wybiorę się po raz ostatni do sklepu ( tak sobie obiecuję )
strasznie zazdroszczę wszystkim mamuśkom co mają już poród za sobą jak pomyślę, ze jeszcze miesiąc mam się tak turlać to jestem przerażona.
Skoro teraz odczuwam dziwny niepokój, co będzie potem...
Ten "strach" będzie zawsze. Przed porodem o dziecko, o poród, żeby wszystko było dobrze, a po porodzie ...o dziecko
Jest nas tu więcej takich zeschizowanych
Stary 2011-09-08, 14:03   #1006
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
synuś chyba całkiem spory bo w 33 t.c. miał 2500g, kolejna wizyta u gina 13.09
jeżeli chodzi o wózki to ja chciałam lekki bo mieszkamy na IVp bez windy, ale na te fajniejsze mnie nie stać - jak emmaljunga, czy jane nomad- mają dużą gondolę itd
wszystkiego nie można mieć- mąż stwierdził że będzie x lander XQ, mnie trochę przeraża mała gondolka, a Wy macie już powybierane?
Uuuu to rzeczywiscie ladny klocuszel, ale to super ja nie mam Xlandera, bardzo chcialam ale stwierdzilismy ze chcemu uzywany i do tego firma uwaga:"POLAK", ale jest lekki, wielofunkcyjny i mysle ze bedziemy zadowoleni bo babeczka jak sie okazalo uzywala go przez 1 mc bo to byl prezent od kogos, po prostu nietrafiony i sie udalo; a wy x landerka tak?

Cytat:
No dobra, Szanowne Wizażanki

Jak się którejś dziecko wybierze na świat 11 września to akurta w 10 rocznicę ataku na WTC
Ty z tym czarnym humorem..

Cytat:
ubieram sie juz od godziny i nic nie mam na sobie-cóż za lenistwo dramat
Napieraj córko, napieraj

Cytat:
synek faktycznie duży a jak się czujesz? Nie miałas żadnych problemów? Leżenie, cukrzyca - te sprawy?
Ja mogę polecić wózek 4runner bebe beni, jest naprawdę lekki, łatwo sie go prowadzi i cenowo też ok. Gondola wew. 75 cm.

Ty kochana też bez szyjki i z rozwarciem już śmigasz??

ze skrajności w skrajność

Cytat:
Zastanawia mnie to zgładzenie szyjki, rozwarcie i brak czopa. jak ta dzidzia się tam trzyma???
NO ja tez nie wiem, szopa brak, szyjki brak, rozwarcie mam a jeszcze w dwupaku dzidzi sobie po prostu dynda na pepowinie

Cytat:
a co robiłaś? Bo Ty jakoś w 38 tc urodziłaś? tak?

A właśnie - piszemy na liście w którym tyg urodziły mamuśki? Jakoś mi tego brakuje, a sama się doliczyć nie umiem
Oooooo tez chcialam o tym wspomniec, tez mi brakuje w ktorym tyg, noooo

Cytat:

:mdle je: normalnie padłam ...i moje rodzynki też opadły (szkoda tylko,że szyjka nie chce opaść
normalnie poród...marzenie!! aż zazdroszczę.

mam nadzieję,że powoli się już dogadujesz z dziecinką swoją i zdasz nam relacje jak tam u Was

JESZCZE RAZ....BAAARDZO GRATULUJĘ!!

Kolejna "Szybka"akcja... kurcze człowiek aż głupiej nadziei nabiera...
super,że z synalkiem w porządku wszystko a ty jak się teraz czujesz już parę dni po cesarce?? jak się rana goi ??
całuski wielkie dla maleństwa
a jaki masz laktator ??

a co u Nas... hmm... tak prawie jak się spodziewałam... zmierzyła ciśnienie,szybkie badanie moczu.. i all good..
pyta się mnie jak tam.. już mi się nie chciało gadać..to mówię,że ta sama historia co tydzień temu... to zaczęła obliczanie itd. stwierdziła,że mam podejść do lekarza.. to ok. czekaliśmy aż się zjawi..przyszedł i taaaaaakie oczy jak zrobił i na korytarzu do mnie: A TY JESZCZE TUTAJ?? a ja.. no jeszcze tutaj..
to mnie wziął bez kolejki. zrobił 2 minutowe usg..sprawdził ułożenie małej,serduszko,mój brzuch.. i mówi,że sam nie wie czemu jeszcze nie rodzę..
to mu powiedziałam...że jak mi nie pomogą to nie urodzę..i że już nie mam sił. wyglądam jak zombi,nie śpię po nocach i wogóle zamiast się cieszyć że za chwilę przytulę swoje maleństwo to wpadam w deprechę i przeklinam każdą kolejną nieprzespaną noc..
chyba się mu mnie szkoda zrobiło trochę...:brzyda l: ale cóż..procedury mają tu takie jakie mają, cesarki tak szybko nie robią.. czekają te swoje 2 tyg..bo przecież 1sza ciąża to normalne że się przenosi,że boli itd..
no ale widział naszą minę.. i bardziej to już było tłumaczenie się niż mówienie jak ostatnio. nie wiem czemu..ale powiedział,że samo wywoływanie kroplówką przy mojej szyjce (chociaż mnie ginekologicznie nie badał) to niewiele da... stanęlo na tym,że mam dziś jechać na ktg wieczorem do szpitala.. i w razie czegokolwiek pojawiać się już tylko w szpitalu.(czyt.w razie skurczy..bo wtedy mogą zacząć działać z kroplówą) jak znów przez ten tydzień nie urodzę.. to w piątek rano mam się stawić w szpitalu na usg.. i w ciągu 2 dni urodzę albo zrobią mi tą cesarkę... ale on dalej twierdzi,że urodzę na dniach...

teraz robię ogórkową ,bo mnie naszło.. i wieczorem na spokojnie pojedziemy do szpitala na to ktg...
Trzymam kciuki za porod, ale sie nie denerwuj, nie stresuj i ze spokojem, w koncu urodzisz
Stary 2011-09-08, 14:05   #1007
anciaahk
kosmitka

Ustaliłyście, która zablokowała allegro??? Cotka czy Lulla??

Stary 2011-09-08, 14:06   #1008
anetika
Rozeznanie

Witam ponowie Mamusie Jestem już po wizycie - rozwarcie mam na 1 cm, szyjka miękka - mam czekać może coś się samo zacznie. A jeżeli się nie zacznie,to we wtorek 13 września mam się zgłosić na patologię ciąży i w ciągu max. 3 dni wywołają mi poród. Gin dowcipniś zapewnił mnie "że w przyszłym tygodniu już na pewno będę trzymać dzieciątko w ramionach" Cały czas mam nadzieję, że akcja sama się zacznie i nie będę musiała leżeć na tej patologii

Zmykam zaraz z TŻ na spacerek i na kawkę do znajomych Wpadnę wieczorkiem

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Ależ się źle czuję - ból głowy, zimne poty, jakaś masakra, mam nadzieję, że to żadne choróbsko
Biedna, wygrzewaj się i wyleż

Cytat:
ja we wtorek mialam wizyte u poloznej. okazalo sie ze mam bardzo wysokie cisnienie i natychmiast kazala mi jechac do szpitala. w szpitalu zrobili ktg i co 5 minut mierzyli cisnienie, mialam rowniez skurcze ale nawet ich nie czuwalam wiec to byly braxtony. ktg w porzadku a cisnienie troche spadlo.
powiedzieli mi ze powinnam juz przestac pracowac i zaczac wiecej odpoczywac.
a teraz najciekawsze. jak zadzwonilam do pracy i opowiedzialam o wszystkim to menedzer mi na to powiedzial ze w szpitalu zawsze tak mowia i ze mam przyjsc w czwartek (dzisiaj) do pracy bo on sobie nie da rady, bo jest duzo roboty. idiota jakis. no zgodzilam sie bo mnie blagal ale jutro mam wolne i tylko mi zostanie sobota i niedziela do przepracowania. mialam konczyc w przyszly piatek ale niedziela bedzie moim ostatnim dniem.
Niezły ten Twój szef

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
t
A ja poszlam rano sie potarmosic do tżtka, zasnelam ok 8 i niedawno wstalam i jestem przychlasnieta zaraz dzwonie do swojej gin po wyniki z GBS, ciekawe jak to wyszlo....a i infekcji mam null, zero, nic, jestem czysta! ha!
za brak infekcji

Cytat:
Witam wszystkie mamuśki.
Postanowiłam do Was dołączyć ( trochę późno się zorientowałam ze jest taki temat na forum
Termin z miesiączki mam na 15.10, z usg na 6.10
ciągle mam przeczucie że urodzę we wrześniu i chyba trochę zaczynam panikować
Witamy

Cytat:
Dziewuchy, macie allegro??? Bo u mnie wywala.
Ja też nie mam

Cytat:
h
Trzymam kciuki za ktg - i żeby się ruszyło w końcu konkretnie, bo męczysz się biedulko niesamowicie

Razem
Ślubowaliśmy
Dzidziuś
anetika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 14:07   #1009
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Obczaj co tam fajnego w pepco
Mój też pasjonat, ale nie zdjęć. Zdjęcia sobie sama robię (a już wogole wypas jak się u naszej forumowej Asi samowyzwalacz nauczyłam uruchamiać), a Tż sie pózniej ze mnie śmieje...

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Jak dba tak ma, a my głupie zawsze i tak na rękę
w pepco bodziaki były za 4,99 i za 5,99, kupiłam jedne na późniejszy czas i jakieś pierdółki do domu. Były też fajne torby za 19,99 ale kurcze trochę małe i mam wrażenie, że bym się w niej nie zmieściła
Cytat:
heja
widze ze praca na tapecie...temat rzeka

wiecie c o jeszcze robie? leze sasasa
zamówiłam własnie pieluszki tetrowe i dwie flanelki tetry: 9 sztuk myślicie ze styknie? najwyżej dokupię co tam, zamówiłam nożyczki patyczki i płatki dla dzieciątka wiec koniec zakupów sie u mnie zbliża

a torby dalej nie spakowałam hihi no cóz ale mam zapał
za zakupy, a jakiego sprzedawcy kupowałaś?? bo ja trochę rzeczy kupiłam w rosmanie, trochę w aptece ale zostało mi do dokupienia kilka drobiazgów
Cytat:

A ja poszlam rano sie potarmosic do tżtka, zasnelam ok 8 i niedawno wstalam i jestem przychlasnieta zaraz dzwonie do swojej gin po wyniki z GBS, ciekawe jak to wyszlo....a i infekcji mam null, zero, nic, jestem czysta! ha!
za brak infekcji
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Na 14.30 mam wrażenie że to za tydzień, tak mi się ciągnie.
Chociaż jak sobie pomyślę że pójdę tam a ona powie o tych czopach, szyjkach itp to mi nic nie da bo i tak jak widać z rozwarciem, zmiażdżoną szyjką i bez czopa można chodzić i chodzić ...

I jeszcze ciągle dumam jak ją nakierować na ten pęcherz bez wspominania o wizycie u kogoś innego
za wizytę, może coś się zacznie dziać
Cytat:
Tusia, jak masz biedronkę gdzie blisko to zajżyj tam najpierw. Ja kupiłam wlaśnie w biedronce taki dwupak: te płatki co Asik i z tej samej firmy patyczki do uszu za chyba hmmm kurde nie pamiętam ale 5,60 albo 6,60 Nie wiem, czy jeszcze bedą bo kupilam to jakiś czas temu, ale warto zobaczyć.
ja też w biedronce kupiłam ten zestaw płatki+patyczki

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 14:07   #1010
kaska-buba
Raczkowanie

u mnie na szczęście większych problemów nie było tj cukrzyca itp- na początku ciąży musiałam troszkę poleżeć, ale wszystko jest w porządku.
Chciała bym urodzić tak ze 2 tyg wcześniej bo bardzo się boję że synuś dobije do 4 kg a chciałąbym rodzić naturalnie

kaska-buba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 14:08   #1011
gerda
Zadomowienie

Cytat:

Ancia Ta medelę kupiłaś elektryczna? Głośna jest? Masz porównanie pomiędzy ręcznym, a elektrycznym? Warto inwestować?
ja mam ręczny i jak dla mnie ok, ale miałam malo pokarmu, a jak bedziesz miała nawał to leszpy bedzie elektryczny, bo z recznym długo schodzi

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 14:09   #1012
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Małgosia nie kupiłam, chciałam a w zasadzie chcę kupić, jak zacznie się szkoła. Ogólnie nie umiem sobie tego wyobrazić - kiedy ja mam ściagać ten pokarm, w co to mrozić i co przygotować. Nie wiem, kto mi poradzi. Póki co mam tylko ręczny lovi, nie wiem, czy fajny, pomógł jak miałam nawał, 3 razy ściagałam i czułam dużą ulgę.
Rozumiem. Kiedy pojawił Ci się nawał? Jest tak faktycznie, że po 3-4 dniach od porodu?
Stary 2011-09-08, 14:10   #1013
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Aktywne jak aktywne, ale czemu płakał.

A wiesz, że dobrze wspominam to l4- chyba najpiękniejszy okres w życiu - ciąża, spokój, relaks.

Za 38 minut.

Mam tak samo .

Stokrotka ile Ty się biedna musisz namęczyć. W Pl ostatecznie daje się w łapę i jest cc. Oby jak najszybciej Twoje dolegliwości się skonczyły a czekanie zostało nagrodzone .

Aguś my chodzimy tak na 1-1,5 godziny. Dzisiaj tylko nieco ponad godzinkę, bo zaczął marudzić.

Dokładnie, moja szwagierka przy bliźniakach mówi, że wcale prawie nie zużyła. To chyba bardzo indywidualna kwestia. Ja flanelki kładę na przewijak, dlatego tyle idzie, bo co rusz młody obsioosia .

Jesczze w sumie nie zostawiałam - tylko raz jak jechałam do ojca, ale wtedy nakarmiłam i pobiegłam, nie było mnie może 40 minut, max godzinę - to wytrzymał i spał.
Dzisiaj akurat zjadł i zasnął o 13, to o 15 powinien wstać, nakarmię więc i na 16 do dentysty będzie akurat. Chyba.
Ancia a uzywalas pieluch tetrowych? w sensie jak to sie zwija jesli uzywalas? i jak to jest w spzitalu bo spakowalam torbe ale nie wiem czy ta tetre odlozyc czy oni maja czy jak to tam wyglada?

Cytat:
urodziłam tydzień przed terminem(wczoraj minął), w 38 na wizycie byłam cała pozamykana, więc wizełam się za: sprzątnie(podłogi na kolanach), spacery+schody, liście malin i przytulanki, nie wiem co [pomogło, ale ciesz się, że to za mna

Antiopia
rany jaki ekspresowy poród, jestes stworzona do rodzenia

Stokrotka
Ty to biedna jesteś
kaileight widzę, że ciebie z zaskoczenia synek wziął

Kaśka
Ale fajnie
Stary 2011-09-08, 14:14   #1014
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez anetika Pokaż wiadomość
Zmykam zaraz z TŻ na spacerek i na kawkę do znajomych
Spacerek i kawka najlepsze na relaks i poród sam się zacznie .
Cytat:
ja mam ręczny i jak dla mnie ok, ale miałam malo pokarmu, a jak bedziesz miała nawał to leszpy bedzie elektryczny, bo z recznym długo schodzi
Masz ręczny medeli? Który dokładnie? Tam podobno można potem powiększyć każdy ręczny o jakąś nakladkę elektryczną?
Cytat:
Rozumiem. Kiedy pojawił Ci się nawał? Jest tak faktycznie, że po 3-4 dniach od porodu?
U mnie akurat 5-7 doba.
Cytat:
Ancia a uzywalas pieluch tetrowych? w sensie jak to sie zwija jesli uzywalas? i jak to jest w spzitalu bo spakowalam torbe ale nie wiem czy ta tetre odlozyc czy oni maja czy jak to tam wyglada?
Do przewijania? nie używałam. Używam jako podkładki do karmienia i do odbijania.

Stary 2011-09-08, 14:14   #1015
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Witam ponowie Mamusie Jestem już po wizycie - rozwarcie mam na 1 cm, szyjka miękka - mam czekać może coś się samo zacznie. A jeżeli się nie zacznie,to we wtorek 13 września mam się zgłosić na patologię ciąży i w ciągu max. 3 dni wywołają mi poród. Gin dowcipniś zapewnił mnie "że w przyszłym tygodniu już na pewno będę trzymać dzieciątko w ramionach" Cały czas mam nadzieję, że akcja sama się zacznie i nie będę musiała leżeć na tej patologii

Zmykam zaraz z TŻ na spacerek i na kawkę do znajomych Wpadnę wieczorkiem

Biedna, wygrzewaj się i wyleż

Niezły ten Twój szef

za brak infekcji

Witamy

Ja też nie mam

Trzymam kciuki za ktg - i żeby się ruszyło w końcu konkretnie, bo męczysz się biedulko niesamowicie
To trzymam mocno kciukasy za szybki rozwoj akcji:kci uki:
Stary 2011-09-08, 14:16   #1016
aa2
Zakorzenienie

Martuś kupowałam u GR-AN mam nadzieje ze wszystko przyjdzie jak chciałam
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 14:19   #1017
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
No leżenie na patologi nie jest chyba przyjemne...Może samo się rozkręci - tego Ci życzę

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
w pepco bodziaki były za 4,99 i za 5,99, kupiłam jedne na późniejszy czas i jakieś pierdółki do domu. Były też fajne torby za 19,99 ale kurcze trochę małe i mam wrażenie, że bym się w niej nie zmieściła
ja też w biedronce kupiłam ten zestaw płatki+patyczki
Dlaczego ja nie potrafię trafić na fajne promocje
Oprócz patyczków w biedronce

Cytat:
Kurde Gerda nie utrudniaj mi i tak ciężkiego tematu
No tak bo trzeba się napompować No i nie wiem. A cenowo jest pewnie duża różnica pomiędzy ręcznym, a elektrycznym.

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

I jeszcze jedno pytanie.
Czy możecie mi polecić stabilny stojak pod wanienkę?
Stary 2011-09-08, 14:20   #1018
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Martuś kupowałam u GR-AN mam nadzieje ze wszystko przyjdzie jak chciałam
Własnie też przyszła mi paczka od GR-AN. Ogólnie ok, tylko z flanelek nie jestem zadowolona. Małe toto, ale moja wina, bo na rozmiar nie spojrzałam. Kupowałam 2 razy droższe ale ze 3 razy większe, akurat na przewijak.
Cytat:
No leżenie na patologi nie jest chyba przyjemne...Może samo się rozkręci - tego Ci życzę
Nie jest najgorzej, da się wytrzymać. Ale oczywiście lepiej nie leżeć.

Stary 2011-09-08, 14:24   #1019
madzialena-lublin
Rozeznanie

Cytat:
i niech sie dzieje co chce. glupia jestem bo ja zawsze chce byc dobra dla wszystkich, kazdemu pomoc i zawsze ide innym na reke. a wyszlo ze w pracy jednak maja to w
Wiesz jak to mówią- jak się ma miękkie serce to trzeba mieć twardą Dobrze, że tż wziął sprawy w swoje ręce i dadzą Ci już spokój

Cytat:

Trzymam kciuki żeby ta ogórkowa podziałała jak pierogi, kotlet i nutella u dziewczyn, które są już "po"

kaska-buba - witamy Lepiej późno niż wcale
I widzę, że prawie sąsiadkami jesteśmy Gdzie będziesz rodzić?

Cytat:
ejjjjjjjjjjjj no teraz to foch czemu ja??????????????????????? ?
to wy siedzicie taka grupa na allegro ze sie w końcu zbuntowało
Bo pewnie siadło przez te Twoje "dochodzenie"
Możesz napisać do nich, że my bardzo prosimy żeby już odblokowali?? Plizzzzz
Stary 2011-09-08, 14:27   #1020
martunia_199
Zakorzenienie

Witam się w nowym wątku razem z moją kochaną Zuzanką
Wczoraj wróciłyśmy do domu, czujemy się bardzo dobrze, dziękujemy za miłe słowa i wszystkie gratulacje. Tusi dziękujemy za przekazywanie informacji i gratulujemy wszystkim nowym mamusiom.

Starego wątku na pewno nie nadrobię a i z tym obawiam się że może być ciężko.

Doczytałam tylko, że były ekspresowe porody - super! Mój też nie był mega długi ale to opiszę w innym terminie

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości