Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011 - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to:
Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. 2 3,13%
W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy 12 18,75%
Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! 8 12,50%
Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! 8 12,50%
Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają 4 6,25%
.Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja 4 6,25%
Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. 22 34,38%
Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest 0 0%
Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. 1 1,56%
Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje 3 4,69%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-08, 13:55   #1981
iustyna1
Wtajemniczenie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Czy może któraś sprawdzić czy chodzi jej allegro bo ja nie moge wejść na ich stronę
nie chodzi
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 13:58   #1982
brunetka2000
Zakorzenienie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
nie chodzi
dziękuje bo już myślałam że coś mi się popsuło
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 14:02   #1983
pieleszka
Wtajemniczenie

idziemy dzisiaj z Hanią na kontrolę serduszka do kardiologa i prosimy bardzo o kciuki
u Was też taka beznadziejna pogoda??? bo u nas pada, wieje i tak juz od wczoraj...nawet nie ma jak dziecka na spacer zabrać...

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 14:03   #1984
zapałeczka
Zadomowienie

No właśnie nie chodzi to allegro, a chciałam małemu jakąś karuzele w końcu zamówić
Możecie doradzić jaką wziąć? Czy taką najprostszą nakręcaną, czy może z jakimiś bajerami typu melodyjki, światełka itp?! Bo nie mam zielonego pojęcia

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
idziemy dzisiaj z Hanią na kontrolę serduszka do kardiologa i prosimy bardzo o kciuki
u Was też taka beznadziejna pogoda??? bo u nas pada, wieje i tak juz od wczoraj...nawet nie ma jak dziecka na spacer zabrać...

Co do pogody to u mnie tak samo Natomiast mnie to nawet cieszy, bo po tych upałach wreszcie jakiś powiew chłodniejszego powietrza...

Edytowane przez zapałeczka
Czas edycji: 2011-09-08 o 14:04
zapałeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 14:05   #1985
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Czy może któraś sprawdzić czy chodzi jej allegro bo ja nie moge wejść na ich stronę

Aga ja mam takie i nie polecam
nie działa - biała strona

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 14:07   #1986
brumek
Zakorzenienie

Cześć wszystkim paniom

U nas cięęęężka noc. Ale nie wiem dla kogo bardziej - dla nas czy dla Tymonka Codziennie po kąpieli i jedzeniu kładziemy go do łóżeczka i zasypia w mgnieniu oka, a wczoraj sie nie udało. I nie wiem czy tak po prostu miał, czy przyczynił sie do tego mój mąż który wparował do pokoju z latarką i zaczą grzebać w różnych papierach, szufladach itp w poszukiwaniu jakiejś płytki Mały otworzył oczka i ... tak już zostało na całą noc
I potem bidulek zawodził jak kot przez długie godziny. Uspokajaliśmy na zmianę, na chwilkę wydawało się że zasypial, a potem od nowa. To taki miauczący płacz, na pewno nie na głód i nic go nie bolało. Jak dla mnie to ewidentnie taka ochota na poprzytulanie się, a potem dodatkowo w połączeniu ze zmęczeniem. Strasznie mi go szkoda było, mojego maleńkiego bezbronnego człowieczka

Co do szczepionek, to widzę że jednak kilka dziewczyn zdecydowało się na NFZ. Ja też takie wezmę. I nie przez koszty, ale akurat szczepionki to mój konik (na studiach robiłam specjalizację z immunologii) i widzę jakie czasami nieprawdziwe argumenty pojawiają się w tej szczepionkowej debacie A JEDYNYM w zasadzie, który rzeczywiście przemawia za skojarzonymi jest ... wrażliwość rodziców Nie dziecka, ale właśnie rodziców!

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
o widze że jest nas więcej które nie biorą płatnych szczepionek, bo już myślałam że tylko ja jestem wyrodna matka że nie oszczędzam Julce cierpienia i nie chce brać tych w jednym wkłuciu.

A wiesz co, okropnie mnie zabolało i dotknęło jak się odnosiły pielęgniarki w ośrodku na szczepieniu do mnie - już jak rejestrowałam się na szczepienie to pytała jakie szczepionki to mówię że te refundowane standardowe - a ona że przecież można dziecku oszczędzić cierpienia bo po co dziecko kłuć aż 3 razy bo są dostepne te płatne z 1 wkłuciem.

No żesz ku**a!! wiecie co zabolało mnie cholernie takie granie na moich uczuciach jakbym serca nie miała bo każe dziecko kłuć 3 razy, że nie chce płacić im za te szczepionki,
O tak, to bardzo mi się nie podoba. Czytałam w wielu miejscach w necie, że jak rodzice się decydują na te refundowane, to jest kłopot, bo przychodnie ich w ogóle na stanie nie mają Ciekawa jestem co powie na to nasza pediatra, do której jutro idziemy na pierwszą wizytę

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
zabczysz jak niedługo będzie się do Ciebie uśmiechał, taki bezzębny uśmiech to najpiękniejsza rzecz na świecie zaraz się zapomina o niewyspaniu itp
Wierzę

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
dziewczyny powiedzcie mi o co chodzi z iwonap ?? dxzisiaj nad ranem jak karmiłam Nati juz w supie po karmieniu bylo zagadałam do iwonap i nie odpisała obraziła się na nas?? czy o co chodzi??
Od miesiąca się nad tym zastanawiam

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Brumku a Ty jaki w koncu wprowadzilas patent na Tymka, jesli chodzi o kapanie i karmienie? Bo kiedys o to pytalas, jak robia inne mamy?
tradycyjny
Tzn. kąpiel a potem jedzonko i spać Sprawdza się idealnie. No, przynajmniej do dzisiejszej nocy się sprawdzał

Cytat:
Kobiety chyba z założenia wolą wannę niż prysznic. Ja to bym mogła pół dnia leżeć . A teraz mam tylko prysznic .
W takim razie potwierdziło się, że jestem kobietą Bo ja zawsze tylko w wannie I teraz cierpię, bo kazali po porodzie parę tygidni się z tym wstrzymać, więc katuję prysznic

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
ach ............. nie przypuszczałam że bycie matką jest takie wyczerpujące i ciężkie .......
Ale jakie piękne i fascynujące zarazem!

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
"no trzeba uwazac zeby nie było skazy białkowej, jak pani zje jogurt to juz prosze nie pic mleka" a ja do niej -aha ma Pani na myśli nabiał, no tak przeciez mówie że białko
Erudytka Ci się trafiła

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
wczoraj dzwonili z wawy wyniki jednego z badan przesiewowych sa zle delikatnie podwyzszone mamy powtorzyc...mamy podejzenie fenyloketonuri jestem zalamna ciagle placze;( ;( ;(
O matko! Tzrymam kciuki z całych sił, żeby to się okazało fałszywym alarmem! :kciuki

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
A czy wszystkie kąpiecie dzieciaczki codzinnie. Bo my jak nie jesteśmy na spacerze to kapiemy co drugi dzień.
My codziennie.

Cytat:
Codziennie i ok 20.00. Mała już sobie chyba zakodowała, że jest kąpanie, jedzenie i pora spać. Nawet potem jak się obudzi o 12.00 to jeść nie chce, pogada i po chwili zasypia.
U nas identyko I o północy dobudzić na jedzenie to nie lada sztuka! Jakby nas opieka społeczna zobaczyła, co oboje z dzieckiem wyrabiamy, żeby zechciało oko potworzyć, to chyba by je nam odebrali
Stary 2011-09-08, 14:09   #1987
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
No właśnie nie chodzi to allegro, a chciałam małemu jakąś karuzele w końcu zamówić
Możecie doradzić jaką wziąć? Czy taką najprostszą nakręcaną, czy może z jakimiś bajerami typu melodyjki, światełka itp?! Bo nie mam zielonego pojęcia

Co do pogody to u mnie tak samo Natomiast mnie to nawet cieszy, bo po tych upałach wreszcie jakiś powiew chłodniejszego powietrza...
Ja mam z FP z projektorem i moja niunia jest baaaaaaardzo zadowolona śmieje sie do rybek i ma ulubioną muzyczkę

Pieleszka
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 14:13   #1988
mamad1
Zadomowienie

AgaGuernsey dzięki za info połozna też mi podała adres na Wiślną. Dzwoniłam dziś. Wizyta 60 zł. Akurat zwolnił im się termin na dziś na 17:20, więc pojedziemy.

Cytat:
witajcie;( ;(

przepraszam ze sie nie odzywam sie...

wczoraj dzwonili z wawy wyniki jednego z badan przesiewowych sa zle delikatnie podwyzszone mamy powtorzyc...mamy podejzenie fenyloketonuri jestem zalamna ciagle placze;( ;( ;(
Trzymaj się dzielnie! Na pewno wszystko będzie dobrze:kc iuki:
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 14:14   #1989
brumek
Zakorzenienie

Cytat:

Pogoda brzydka, faktycznie Ale my i tak zaraz na spacerek lecimy, w ramach hartowania organizmu Młodego
Stary 2011-09-08, 14:17   #1990
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
W takim razie potwierdziło się, że jestem kobietą Bo ja zawsze tylko w wannie I teraz cierpię, bo kazali po porodzie parę tygidni się z tym wstrzymać, więc katuję prysznic

U nas identyko I o północy dobudzić na jedzenie to nie lada sztuka! Jakby nas opieka społeczna zobaczyła, co oboje z dzieckiem wyrabiamy, żeby zechciało oko potworzyć, to chyba by je nam odebrali
No tego, że jesteś kobietą, raczej nie da się podważyć .
A co takiego fajnego robicie z Tymkiem o 24.00 ?
Ja to jestem jak najciszej żeby NIE obudzić

Pieleszko
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 14:19   #1991
madzia1k1
Raczkowanie

Cytat:
witajcie;( ;(

Moniczko głowa do góry, trzeba powtórzć badania i mocno wierzyć, że będzie dobrze. A pamiętasz, jak moc mają nasze kciuki?:kci uki::kciu ki::kciuk i::kciuki :
Cytat:

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 14:20   #1992
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Nerolka to daj zretuszuje zdjęcie
Max zrób mamusi zdjęcie !

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

U mnie pieluszka to tylko oznacza:" Będzie żarcie"
kiedy daję jej pieluszkę na ramię to się uśmiecha i patrzy na cycuszka,
jakby przez tydzień nie jadła
Heh, u mnie na widok pieluszki az mlaska...

6stron nadrabiania... opanujcie sie!

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 14:22   #1993
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
No tego, że jesteś kobietą, raczej nie da się podważyć .
A co takiego fajnego robicie z Tymkiem o 24.00 ?
Ja to jestem jak najciszej żeby NIE obudzić
Fajnie śpimy
Bo my po kąpieli o 20 idziemy się karmić, potem do łóżeczka i akurat o północy przypada pora kolejnego karmienia. A że on na razie straszny młodziak, to kazali jednak co te 4 godziny budzić, jeśli się sam nie dopomina. Zresztą ja jeszcze o północy nie śpię, więc łatwiej mi go wtedy nakarmić, niż położyć się na 40 minut, bo pewnie wtedy on i tak by zgłodniał i zawołał
Stary 2011-09-08, 14:23   #1994
jacieeeee
Wtajemniczenie

Witam.

Dziękuję za wszystkie opinie na temat kąpieli i stelaża.
My po wizycie u okulisty. Mamy skierowanie na przetykanie ale za Chiny nie mogę się dodzwonić do rejestracji
Noc jako - tako. Mimo moich obaw, że kąpiel za wcześnie, Dominik usnął i obudził się standardowo dopiero przed 1wszą Potem już było pod górkę. Jedzenie, odbijanie, godzina spania i kręcenie się, prężenie z zamkniętymi oczami aż do następnej butli. Niby nie płakał, ale bąka nie mógł puścić i tak majstrował w półśnie.

Tata niestety dalej napuchnięty, ale do lekarza nie chce iść. Osioł uparty

Czy tylko moje dziecko nie zasypia samo???
Jak czytam jak Wasze dzieciaczki zasypiają w bujaczkach, na matach, łóżeczkach itp. to się zastanawiam co robię nie tak. Dominik zajmie się sobą w leżaczku, poleży pod karuzelą ale zasnąć nie chce. Usypia jedynie w wózku lub na mnie. Wyjątkiem jest wieczór, kiedy zasypia w łóżku, ale i to muszę go po łebku głaskać. Poza tym zawsze jest przy tym płacz. Czasem już mam wrażenie, że to nie kolki wieczorne a marudzenie - ot co!
Chyba już mi wszedł na głowę, co?

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 14:23   #1995
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:

http://www.google.pl/imgres?q=termoo...w=1280&bih=685
Aga ja mam takie i nie polecam
all nie działa

Cytat:

Aga ja mam termo z TT i trzyma ale nie długo i mimo wszystko do dużo niższej temp spada w nim herbatka więc raczej nie polecam.
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 14:25   #1996
madzia1k1
Raczkowanie

Co do karuzeli to zależy ile kasy chcesz na nia przeznaczyć. Ja bym kupiła taka z projektorem i melodyjkami, właśnie cos z fisher price. My dostaliśmy taką zwykła karuzelę z pozytywką i misiami, wiec juz nie kupowałam tego co sie mamusi wymarzyło
Mnie w tej karuzeli najbardziej wkurza, że jest na nakręcanie i szybko melodia się kończy, a te "wybajerzone" to są na baterie wiec pewnie nie trzeba latać w kółko nakręcać.

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Pogoda u nas też nieciekawa od dwóch dni, ale podobno weekend ma być ładny.

Stary 2011-09-08, 14:27   #1997
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Kobiety chyba z założenia wolą wannę niż prysznic. Ja to bym mogła pół dnia leżeć . A teraz mam tylko prysznic .
a ja mam tylko wanne - więc w zasadzie wyboru nie mam

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
*"no widac że mama dobrze sie odzywia. Mam nadzieje że nie je Pani duzo białka"
a ja na to że owszem jem(miałam na mysli chude miesko, świeze ryby, swojskie jaja) a ona do mnie
"no trzeba uwazac zeby nie było skazy białkowej, jak pani zje jogurt to juz prosze nie pic mleka" a ja do niej -aha ma Pani na myśli nabiał, no tak przeciez mówie że białko
no tak - każdy nabiał to białko ale nie każde białko to nabiał - chyba się nie dogadałyście
Cytat:
witajcie;( ;(

trzymam kciuki żeby podejrzenie okazało się fałszywe będzie dobrze kochana nie martw się na zapas.

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Wczoraj była SUPER NIANIA u Carmeli, a dzisiaj jest u mnie
Wlazła pod leżaczek i nie chce wyjść, a jak tylko Szymek zajęknie to od razu zagląda do leżaczka ( druga fotka chyba mi wyszła troszkę rozmazana albo mi się wydaję )
bombowe - widać jak Szymka ładnie pilnuje
nasz Tofik też pilnuje wózka jak jesteśmy na spacerze, siedzi przy kołach i nasłuchuje czy się coś w wózku dzieje czy mała śpi.

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
że Julka tak dzielnie zniosła szczepienia. A co do wagi to widze ze idziemy łeb w łeb. Nasze dzieciaczki różnia się 1 tygodniem i Dominik podobnie przy wyjściu ze szpitala 2710, w na poczatku 7 tyg na szczepieniu miał 4300, a teraz jak ważyłam w domu to już 4700, czyli bardzo ładnie rosną nasze brzdące

A jeszcze pytanko do Ciebie Beatko, czy dostałaś juz @, bo ja jeszcze nie , a my podobnie rodziłyśmy i ja też przez miesiąc ściągałam pokarm. I zastanawiam się czy juz nie powinien sie pojawić?
no faktycznie - łeb w łeb idą dzieciaczki.

Jeszcze @ nie dostałam - jak byłam u gina to mówił mi że nawet do dwóch miesięcy po porodzie może się pojawić dopiero. Ale myślę że nadejdzie wcześniej - a tak mi dobrze bez okresu - 15 września rok temu miałam ostatni więc niedługo 1 rocznica bez @ by była
Cytat:
Beatko pisałam do Ciebie sms ale mi sie skasował niechcacy , wiec tu napiszę, dawałam sab ale juz nie dam mu bo i tak się drze czy jak daje czy nie wię po co faszerować niepotrzebnie lekiem ... zapisani jesteśmy na smoczce do przychodni i we wtorek ide na szczepienie wiec się skonsultuję z pediatrą odnośnie tych kolek ewent pójdę prywatnie do Piotrowskiej ona jest ordynatorką dziecięcego w szpitalu u nas może coś poradzi, TZ pomaga mi jak może aż sama jestem zaskoczona, chyba płacz małego nas bardziej zbliżył do siebie bo czasem już było źle między nami .... tyle u mnie
my na Starówce jesteśmy zapisani, do dr Gąsior. Wczoraj nas dr Kopeć przyjmowała. A odnośnie SabSimplex to u nas efekt stosowania nie pojawił się od razu tylko dopiero po ok. półtora tygodnia stosowania więc może spróbuj podawać go regularnie - ja daje teraz do każdego karmienia po 2-3 kropelki i kolki ustąpiły więc sama nie wiem czy po prostu przeszły czy w końcu lek zaczął działać...

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Kot zawsze leje na wyprany dywanik,spryskałam perfumami niszowymi juz nawet ale i tak zlał.
to jakie niszowce poświęciłaś dla kotka?
Cytat:
Pieleszko
Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
uważaj bo Brumkowi podpadasz z takimi słowami

Stary 2011-09-08, 14:27   #1998
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Witam.

Dziękuję za wszystkie opinie na temat kąpieli i stelaża.
My po wizycie u okulisty. Mamy skierowanie na przetykanie ale za Chiny nie mogę się dodzwonić do rejestracji
Noc jako - tako. Mimo moich obaw, że kąpiel za wcześnie, Dominik usnął i obudził się standardowo dopiero przed 1wszą Potem już było pod górkę. Jedzenie, odbijanie, godzina spania i kręcenie się, prężenie z zamkniętymi oczami aż do następnej butli. Niby nie płakał, ale bąka nie mógł puścić i tak majstrował w półśnie.

Tata niestety dalej napuchnięty, ale do lekarza nie chce iść. Osioł uparty

Jak czytam jak Wasze dzieciaczki zasypiają w bujaczkach, na matach, łóżeczkach itp. to się zastanawiam co robię nie tak. Dominik zajmie się sobą w leżaczku, poleży pod karuzelą ale zasnąć nie chce. Usypia jedynie w wózku lub na mnie. Wyjątkiem jest wieczór, kiedy zasypia w łóżku, ale i to muszę go po łebku głaskać. Poza tym zawsze jest przy tym płacz. Czasem już mam wrażenie, że to nie kolki wieczorne a marudzenie - ot co!
może po prostu potrzebuje bardziej bliskości???
mój zasypia w leżaczku(dziś przesypia w nim od 11 , czasem oko otworzy na chwile i dalej spi ale powinien jeść o 14 więc zaraz sie pewnie obudzi )
no i w łóżeczku standard ale znowu baardzo rzadko zdarza mu się zasnąć na mnie ,od urodzenia to może ze 3 razy się zdarzyło
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 14:29   #1999
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
uważaj bo Brumkowi podpadasz z takimi słowami
Owszem, owszem

Ale faktycznie na weekend zapowiadają słoneczko i ok. 20 stopni
Stary 2011-09-08, 14:31   #2000
madzia1k1
Raczkowanie

Termoopakowanie mamy z canpol babies i też nie polecam. Chyba nawet godziny nie trzyma ciepła

Stary 2011-09-08, 14:31   #2001
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Dziubku i Tobie dziękujemy

Zanko no masz
Kurczę wylecz szybciutko i zabij dziada.Moja jak ma skok,to śpi na raty czuj,czuj czuwaj.

Brumku no ja pisałam,ze szczepiłam na NFZ

Żanetko -jutro jak szanowny P.Maksymilian zechce mi tym padniętym aparatem zrobić zdjęcie.Wszelkie skazy,nawet te,których nie ma wychodzą

Brunetko
pipciu moja,to Ty mi podaj nr a ja napisze bo ten głosnik spierdzielony a nawet nie znam tego nr.,bo to Maksa nowy.
Też sie zastanawiam kto wymyślił kłucie dzieci

Agulaaa wiem,wiem Tobie nie do smiechu ale tak fajnie napisałaś.I przypominasz mi mnie.Jak mam narwa to szoruję dom wykałaczkami do uszu.
O co się pogryzliście?
Za chwilę przejdzie

A mówiłam Wam,ze Iza piernęła dziś lekarzowi w twarz
A do tego ulała na tę ceratę co się lezy na usg i to solidnie.Doszła chyba do wniosku,że jak on ją pomoczył żelem to i Ona go zleje

8 tygodni już dziciaczki mają.OMG ależ ten czas szybko leci
Na usg lekarz zakryl malej tylek piekucha i kazal nie stac za nia. na moje zdziwienie odpowiedzial-nawet pani nie wie jakie noworodki potrafia miec odrzut! na metr!i spodnie obsrane...i jak wtedy do domu isc?

brumek-ja tez szczepie nfztowskimi. drugie dziecko juz. tylko tym razem bez pneumo. wydaje mi sie ze syn byl chorowity bo szczepien za duzo. po kazdym mial zapalenie oskrzeli w dwa dni po szczepieniu, tak odpornosc spadala...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 14:33   #2002
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim paniom

U nas cięęęężka noc. Ale nie wiem dla kogo bardziej - dla nas czy dla Tymonka Codziennie po kąpieli i jedzeniu kładziemy go do łóżeczka i zasypia w mgnieniu oka, a wczoraj sie nie udało.
I potem bidulek zawodził jak kot przez długie godziny.

Co do szczepionek, to widzę że jednak kilka dziewczyn zdecydowało się na NFZ. Ja też takie wezmę. I nie przez koszty, ale akurat szczepionki to mój konik (na studiach robiłam specjalizację z immunologii) i widzę jakie czasami nieprawdziwe argumenty pojawiają się w tej szczepionkowej debacie A JEDYNYM w zasadzie, który rzeczywiście przemawia za skojarzonymi jest ... wrażliwość rodziców Nie dziecka, ale właśnie rodziców!

O tak, to bardzo mi się nie podoba. Czytałam w wielu miejscach w necie, że jak rodzice się decydują na te refundowane, to jest kłopot, bo przychodnie ich w ogóle na stanie nie mają Ciekawa jestem co powie na to nasza pediatra, do której jutro idziemy na pierwszą wizytę
współczuje ciężkiej nocki

Ja właśnie w ogóle nie rozumiem dlaczego wszędzie myślą że niemal każdy rodzic zdecyduje się szczepić skojarzonymi - u nas o rodzaj szczepionki wypytywali już podczas rejestracji do szczepienia. I u mnie nie wiem jakimi bo nie dopytywałam ale mają je w przychodni i nie ma tak że każdy sam decyduje jakimi skojarzonymi szczepi bo już przychodnia je ma na stanie więc nie ma się co dziwić że tak usilnie starają się wcisnąć je każdemu rodzicowi.

Ciekawe jaką prowizję z tego mają te pielęgniarki za taki podstepny "marketing szeptany"

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-09-08 o 14:45
Stary 2011-09-08, 14:35   #2003
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee;29282026
[B
Czy tylko moje dziecko nie zasypia samo???[/B] ?
nie tylko Twoje dziecko samo nie usypia, moje trzeba nosić i do tego śpiewać
Cytat:

my na Starówce jesteśmy zapisani, do dr Gąsior. Wczoraj nas dr Kopeć przyjmowała. A odnośnie SabSimplex to u nas efekt stosowania nie pojawił się od razu tylko dopiero po ok. półtora tygodnia stosowania więc może spróbuj podawać go regularnie - ja daje teraz do każdego karmienia po 2-3 kropelki i kolki ustąpiły więc sama nie wiem czy po prostu przeszły czy w końcu lek zaczął działać...
u mnie ciężko dawać do każdego karmienia bo bym przedawkowała go mój je kiedy chce ........ sama już nie wiem, mineło półtora tyg jak podaje i wielka

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 14:36   #2004
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość

Nie tylko. Mój mały też przeważnie zasypia na moim ramieniu przy odbijaniu...
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 14:43   #2005
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
Na usg lekarz zakryl malej tylek piekucha i kazal nie stac za nia. na moje zdziwienie odpowiedzial-nawet pani nie wie jakie noworodki potrafia miec odrzut! na metr!i spodnie obsrane...i jak wtedy do domu isc?

brumek-ja tez szczepie nfztowskimi. drugie dziecko juz. tylko tym razem bez pneumo. wydaje mi sie ze syn byl chorowity bo szczepien za duzo. po kazdym mial zapalenie oskrzeli w dwa dni po szczepieniu, tak odpornosc spadala...
no wtedy nieźle by było

Biedny Arturek, faktycznie mu odporność leciała jak po każdym miał takie powikłania...

pytanie do mamuś z dziećmi kolkowymi:

stosowała któraś z Was takie coś?
http://www.doz .pl/apteka/p22480-Windi_Kateter_rektalny_dl a_niemowlat_10_szt

po "doz" trzeba skasować spację żeby link się otworzył

bo w sumie kolki nam już przeszły ale ciekawa jestem czy to działa w ogóle...

Stary 2011-09-08, 14:46   #2006
pieleszka
Wtajemniczenie

co do szczepień to ja też wyrodna matka jestem bo Hanię szczepiłam tymi refundowanymi NFZ-owskimi...i tez mnie pielęgniarka pytała czemu tak na stres i ból chcę dziecko narażać no a jedno wkłucie nie boli niby?? a Hania płakała bardzo, ale to po 1 wkłuciu, dwa następne na jednym "płaczu" poszły... i potem się stosunkowo szybko uspokoiła i usnęła natychmiast, a potem jak wstała to już było ok... gorączki ani większego marudzenia nie było...
boję się tej wizyty u kardiologa....

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 14:46   #2007
SweetAngel1984
Zadomowienie

Czesc dziewuszki............

Ja tylko na chwile wykorzystuje moment ze maz mnie zmienil w szpitalu i zagladam zeby napisac co i jak..........

Igorek ma się lepiej

krostki zniknęły - najprawdopodobniej byly od masci ktora przypisano mi na gojenie rany krocza po porodzie (przy cukrzycy sie wszsytko slimaczy i wolniej goi wiec postanowili mnei wspomoc :/ )

pepuszek odpadl i ladnie sie zagoił

biegunka zniknela

ale niestety nie karmie piersia

okazalo sie ze nieswiadomie glodzilam wlasne dziecko
mam bardzo malo pokarmu
nie moglam wogole go odciagnac
a teraz jak nei karmie i bola mnie okropnie piersi i twarnideja
to odciagam do 20-25 ml z obu
a moje dziecko zjada 90ml mm !!!!
glodzilam go nieswiadomie
bo moj synek nie dawal zadnych znakow
ze jest glodny j
adl cyca i spal nie plakal byl spokojny.....
wiec ciesze sie najedno ze trafilam do szpitala
bo nie wiadomo jakby sie to skonczylo
w 10 dobie po porodzie wazyl 3324g
a urodzil sie z waga 3480g !!!!
a powinien juz dawno wyrownac wage!
teraz na mm slicznie idzie w gore
i dzis wazyl juz 3580g
polisie juz mu sie zaokraglaja i dupka....

Wszyscy go chwala
bo prawie wogole nie placze
tylko spi, je i w czasie aktywnosci slicznie bawi sie w lozeczku
macha raczkami nozkami stroi minki przekreca sie
i sam zasypia w lozeczku nie trzeba go nosic
zlote dziecie moja kochane!!!!!!

Przeplakalam 3 noce majac wyrzuty sumienia ze go glodzilam
i do tej pory mi smutno z tego powodu
gdybym wiedziala..............
lekarze mowia ze to absolutnie nie moja wina ale ja i tak czuje sie winna

zostajemy w szpitalu do konca tygodnia napewno a potem nie wiem.......

najgorsze jest to ze tam nei ma warunkow zadnych.........
matka siedzi przy dziecku na krzesle......
nie ma zadnych lozek ani mozliwosci noclegu... jesli zostaje sie na noc to na krzesle obok lozeczka i ja tak siedze od nie dzieli na tym krzesle cala noc kocem tylko sie przykrywam bo chlodno............ dostalam juz odparzenia na tylku od tego siedzenia heh..... wiec pozyczam sudocrem od malego zeby sobie ulzyc...ale przeciez nie zostawie go samiutkiego na noc w tak strasznym miejscu

maz przychodzi rano od 2 dni i mnei zmienia wzial urlop i siedzi od 8-22 a potem ja zostaje chociaz i tak wychodze o 11 a wracam do synka o 17 bo nie moge w domu wytrzymac .....

ktosy pytal o wkucie... ma w raczce juz drugie bo tamto po 4 dniach trzeba bylo zmienic..... ale zakladam mu niedrapke zeby sobie nie zachaczal tym......

PZDR i prosze was o kciuki i zdrowotne fluidy dla Igorka

Buziam
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 14:50   #2008
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
nie tylko Twoje dziecko samo nie usypia, moje trzeba nosić i do tego śpiewać

u mnie ciężko dawać do każdego karmienia bo bym przedawkowała go mój je kiedy chce ........ sama już nie wiem, mineło półtora tyg jak podaje i wielka
no fakt, my na MM więc inna bajka..
w nocy też tak je kiedy chce czy np. w miarę regularnie co 3 godziny?

Stary 2011-09-08, 15:08   #2009
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Cytat:
no fakt, my na MM więc inna bajka..
w nocy też tak je kiedy chce czy np. w miarę regularnie co 3 godziny?
u mnie nie ma co 3 godz jedzenia, nieraz co godzinę co dwie różnie ale 3 godz mały raczej nie wytrzyma bez cyca, nawet jak gdzieś musze wyjść i ściągnę mleko do butelki to wypije 120 ml i jak wrócę i mnie zobaczy to i tak cycka musi podoić a minie może godzina lub półtorej od butli

proszę o rady jak szybko pozbywać się czkawki u małego

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 15:11   #2010
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
co do szczepień to ja też wyrodna matka jestem bo Hanię szczepiłam tymi refundowanymi NFZ-owskimi...i tez mnie pielęgniarka pytała czemu tak na stres i ból chcę dziecko narażać no a jedno wkłucie nie boli niby?? a Hania płakała bardzo, ale to po 1 wkłuciu, dwa następne na jednym "płaczu" poszły... i potem się stosunkowo szybko uspokoiła i usnęła natychmiast, a potem jak wstała to już było ok... gorączki ani większego marudzenia nie było...
boję się tej wizyty u kardiologa....
witaj w gronie wyrodnych matek
kurcze a ja myślałam że tylko u mnie te pielęgniarki jakieś takie dziwne z tym namawianiem a tu widzę że wszędzie tak rodzicom na ambicje wjeżdżają że dziecko cierpi... co za ludzie - byle tylko zarobić.. u nas też na razie - odpukać - wszystko dobrze i żdnej gorączki ani większego marudzenia nie ma.

Kciuki nadal Pieleszko o której macie wizytę?

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
Czesc dziewuszki............

Ja tylko na chwile wykorzystuje moment ze maz mnie zmienil w szpitalu i zagladam zeby napisac co i jak..........

Igorek ma się lepiej

Buziam
najwazniejsze że z Igorkiem lepiej - a Ty się nie przejmuj bo skąd mogłaś wiedzieć skoro Igorek ładnie spał inie płakał że głodny jest? nie masz się co obwiniać bo Ty przecież wróżką nie jesteś, dobrze że już wychodzicie na prostą i za szybki powrót do domku

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości