|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
Cytat:
fajny nowy awatarek |
||
|
|
|
#1952 |
|
BAN stały
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Słoneczko jeszcze troszkę i się unormuje
Nauczycie się siebie ![]() Vaniliova no Izę właśnie tylko to zdradza ale żeby nawet miny nie trzasną podczas roboty? Tak po cichu,jakby nie ina.Dopiero zapach Dziubku Iza wkłada 2 piachy na raz.Czekam aż jeszcze 2 stopy jej wyladują w buzi ![]() Żanetko ja to nie wiesz po co się płaci składki?Żeby zeżreć nerwy,odczekać swoje a w rezultacie iść prywatnie ![]() Szara polska rzeczywistosć. Ja po znajomości miałąm załatwiony termin w 5 tygodni życia Izy i jak panie w rejestracji były zdziwione,ze tak szybko sie pokazałam. Ot służba zdrowia(psychicznego):mur : |
|
|
|
#1953 |
|
Wtajemniczenie
|
jest niespokojna, rozdrażniona, ziewa, ma taki rozmazany wzrok i patrzy "w dal", tak na nic konkretnego
no nie wiem jak to opisać ![]()
|
|
#1954 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pomagamoja siostra podawala swoijemu synkowi i nawet niemowletom mozna podawac Cytat:
Cytat:
dziubku a moze zeby??? bo wiesz zeby wychodza stopniowo, wiec moze juz sie cos zaczyna dziac
|
|
|
#1955 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zacisniete! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A polozna faktycznie dziwna. Ja to mam super babke jednak, znaczy polozna, o wszystkim gadamy, ostatnio jako, ze Antos na razie bezproblemowy (puk, puk) to rozmawialysmy o corkach i dowiedzialam sie kilku waznych rzeczy. I juz sie nie moge doczekac jak przyjdzie w poniedzialek. Niestety ostatni raz. Dobra, dziec nakarmiony, lezy sobie na kanapie (to juz prawie godzinna aktywnosc), jak go przebieralam to puszczal do mnie usmiechy, nawet zrobilam zdjecie, tylko za pozno uchwycilam i wyszedl grymas twarzy. Teraz poodkurzam, to moze zasnie... |
|||||||
|
|
|
#1956 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() klask i:Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a Adaś w szpitalu też miał w główkę wkłucie jak glukozę dostawał ![]() Cytat:
nabiał= białko, ale już nie zawsze białko = nabial fajna położna ![]() nie upiekłam bo pewien młody człowiek mi skutecznie czas organizował
|
|
|
#1957 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#1958 |
|
Zakorzenienie
|
Nerolka tych z NFZ to wszystkich bym
dodzwoniłam się do prywatnego gabinetu, pocieszył mnie że dzieci przyjmuje bez kolejki ![]() zawsze coś... No i 60zł ![]() i do gina 80zł Boże co to za kraj ![]() Ijustyna to Ja wczoraj to wykminiłam właśnie coś tam sobie popierdzi pod nosem jak zasypia.Białko to białko w mięsie itd, nabiał ser,serki itd. Dokupiłam pieluchy tetrowe. Zastanawiam się co mogę jeszcze na all kupić ![]() fajnie tak kupuje i przychodzi, ale szkoda że pieniądze uciekają. Kto chce doładować mi moje konto ? ![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- "Ogromnie kochasz swoje dziecko, ale masz wyrzuty sumienia, że czasami się na nie denerwujesz, złościsz, jesteś zmęczona. Ale wiele matek czuje podobnie, bo pojawienie się dziecka to ogromna zmiana w życiu. Dziecko w tym okresie całkowicie Cię absorbuje, nie pozostawiając nawet odrobiny czasu dla siebie. Ale pomyśl, że właśnie teraz, będąc z maluchem 24 godziny na dobę, dajesz mu depozyt szczęścia na całe życie: swoją miłość i opiekę. Zobaczysz, jeszcze kiedyś zatęsknisz za czasem, kiedy Twoje dziecko było takie malutkie..." pięknie napisane |
|
|
|
#1959 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a avatarek o ostatnio zrobione zdjęcie przez tatusia ![]() Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#1960 |
|
Wtajemniczenie
|
Brida hop hop! Rodzisz?
Mam nadzieje, ze mnie nie zabijesz za to pytanie |
|
|
|
#1961 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój mąż ma dziś urodziny i nagle niespodziewanie w domu pojawiło się zatrzęsienie czekoladek. Moja słaba-silna wola została wystawiona na wielką próbę.... Mogli by w tym roku wszyscy przerzucić się na owoce i warzywa ![]() Dzięki wam dziewczyny za komentarze w sprawie mojego karmienia. Potrzebowałam wsparcia. Czuję się od razu lepiej. |
|
|
|
|
#1962 |
|
Zadomowienie
|
witajcie;( ;(
przepraszam ze sie nie odzywam sie... wczoraj dzwonili z wawy wyniki jednego z badan przesiewowych sa zle delikatnie podwyzszone mamy powtorzyc...mamy podejzenie fenyloketonuri jestem zalamna ciagle placze;( ;( ;(
|
#1963 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1964 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to czekamy na pierwszego zeba, chociaz to moze trwac i trwac Cytat:
ale tak mi ie chcialo, ze masakra
|
|
|
#1965 | |
|
Zakorzenienie
|
no to mamy to samo
![]() ![]() Cytat:
|
|
|
#1966 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wczoraj była SUPER NIANIA u Carmeli, a dzisiaj jest u mnie ![]() Wlazła pod leżaczek i nie chce wyjść, a jak tylko Szymek zajęknie to od razu zagląda do leżaczka ( druga fotka chyba mi wyszła troszkę rozmazana albo mi się wydaję )
|
|
#1967 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1968 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzymam kciuki bardzo mocno...!!!
|
|
#1969 | ||||||||||
|
Raczkowanie
|
Ufff, 2 godziny nadrabiania a tylko 1 dzień przerwy...
I malutki sie teraz odzywa, ide najpierw nakarmić..... nakarminy, mogę odpisywać. Trochę tak pobieżnie, ale tylko tyle dałam rady ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
że Julka tak dzielnie zniosła szczepienia. A co do wagi to widze ze idziemy łeb w łeb. Nasze dzieciaczki różnia się 1 tygodniem i Dominik podobnie przy wyjściu ze szpitala 2710, w na poczatku 7 tyg na szczepieniu miał 4300, a teraz jak ważyłam w domu to już 4700, czyli bardzo ładnie rosną nasze brzdące![]() A jeszcze pytanko do Ciebie Beatko, czy dostałaś juz @, bo ja jeszcze nie , a my podobnie rodziłyśmy i ja też przez miesiąc ściągałam pokarm. I zastanawiam się czy juz nie powinien sie pojawić? Cytat:
Cytat:
A czy wszystkie kąpiecie dzieciaczki codzinnie. Bo my jak nie jesteśmy na spacerze to kapiemy co drugi dzień. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1970 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no wiem wiem właśnie że może trwać , nic na siłę wyjdą kiedy bedzie ich pora ale fajnie słuchać jak wcina te piąstki jak schabowego ![]() ![]() noooo idą nasze chlopaki łeb w łeb ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
Dziękuję za odp ![]() a co do szczepień to 6w1 ma być chyba 3 razy powtarzane ale może się myle
|
||
|
|
|
#1971 |
|
Zakorzenienie
|
Moniczka ;kciuki: aby to był fałszywy alarm ! i wiem że tak będzie.
Ale moje dziecko jest wrażliwe ![]() rozmawiam z mężem przez telefon i podniosłam głos bo się zdenerwowałam a ona sobie smacznie spała a za chwilę płacz, ale taki płacz inny, brzmiało to tak jakby mówiła:" mamo nie denerwuj się" |
|
|
|
#1972 |
|
BAN stały
|
I ja się boję Bridki pytać,więc cicho siedzę i czekam.
![]() Moniczko podejrzenie,pamiętaj!!!:c mok: Trzeba wykonać wszelkie badania,będzie dobrze Żanetko no wrażliwiec. Fajne macie nianie ![]() Krystian padł i tak: Krystian śpi Iza śpi kotśpi ja nie spie bo zaraz po Szymka idę tylko jak mam zostawić dzieci? |
|
|
|
#1973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja też ciekawa jestem co u Bridki ale pamiętam jakiego ja miałam doła że nie rodzę ... z tymi dzieciakami to masz wesoło... będziesz budzić?? czy ryzykujesz ![]() a ja z propozycją nie do odrzucenia dla mieszkanek śląska może teraz damy radę się zorganizować jakoś i spotkać z maluszkami ???!!!
|
|
|
|
|
#1974 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Nerolko a daleko masz na przystanek? Moze dobra niania z duzym zasiegiem to byloby rozwiazanie, choc przyznam sie, ze balabym sie same dzieci zostawic.
I zagladnij do klubu... Cytat:
Cytat:
ad1) A gdzie w necie ogladasz MjM? ad2) ja kapie co drugi dzien zazwyczaj. |
||
|
|
|
#1975 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dziubek79, madzia1k1,Vaniliova11,Aga Guernsey,
Cytat:
Cytat:
, wiec tu napiszę, dawałam sab ale juz nie dam mu bo i tak się drze czy jak daje czy nie wię po co faszerować niepotrzebnie lekiem ... zapisani jesteśmy na smoczce do przychodni i we wtorek ide na szczepienie wiec się skonsultuję z pediatrą odnośnie tych kolek ewent pójdę prywatnie do Piotrowskiej ona jest ordynatorką dziecięcego w szpitalu u nas może coś poradzi, TZ pomaga mi jak może aż sama jestem zaskoczona, chyba płacz małego nas bardziej zbliżył do siebie bo czasem już było źle między nami .... tyle u mnie ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1976 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1977 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie miałam pojęcia że tak zareaguje, powiedziałam jej że wszystko w porządku to zasnęła. Jak Ja ją kocham Uwielbiam Twoją gromadkę !! Cytat:
![]() tylko blisko mnie, dobra ![]() bo auta nie mam ![]() Drukuje sobie jak wiązać chuste, ciemna jestem z tego
|
||
|
|
|
#1978 |
|
BAN stały
|
Aga
No właśnie z nianią polazłam. Jest problem bo Iza spi- i teraz budzic by ubrać w domu jest w body a na podwórku deszcz,potem będize płacz bo niewyspana. Krystian np. zgubie dopiero nałożone majtki albo buty i za chwile leci na kibelek bo siku mu się chce. I tak non stop. Do przystanku tegoż autobusu mam z 40 metrów. Ale np. przedwczoraj 1,5 godz. stałyśmy z mamami bo jeden kurs nie przyjechał. Kierowca wysadza mi Szymka blisko mojego mostku ![]() Kot zawsze leje na wyprany dywanik,spryskałam perfumami niszowymi juz nawet ale i tak zlał. A jak sypialnia otwarta,to rzecz jasna-leje. A żwirek ma cały czas świeży,suchy i dostęp. Kupsko wali normalnie. Żanetka to chodź ![]() Moja mama jak nas odwiedza,to po 2 godz. ma dosć i pada na pysk,babcia też,przyjaciółka też. To sa szkodniki!!! |
|
|
|
#1979 |
|
Wtajemniczenie
|
Nerolka
40 metrow to nie duzo, no faktycznie ciezko z tym wychodzeniem po dzieciaki, ja mam tylko jednego do ogarniecia, no i tak jakos mi wychodzi, ze go musze budzic, zeby isc po dziewczyny. Ale jak zje, to zasypia od razu na szczescie. Dziewczyny jakie termoopakowania macie i polecacie? Trzyma to ustrojstwo cieplo w ogole? |
|
|
|
#1980 |
|
Zakorzenienie
|
Czy może któraś sprawdzić czy chodzi jej allegro
bo ja nie moge wejść na ich stronęhttp://www.google.pl/imgres?q=termoo...w=1280&bih=685 Aga ja mam takie i nie polecam Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-09-08 o 13:58 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:51.

cieżko ostatnio mu te piąstki wyjąć z buzi hehe

.
......... praktycznie nie jem nic co mogłoby powodować kolkę, wyeliminowałam nawet całkowicie biało z mleka bo miał wysypkę, co prawda już praktycznie zeszła ale nie jem nic co mogłoby zawierać białko mleka krowiego 

klask i:

coś tam sobie popierdzi pod nosem jak zasypia.