|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)
ewelajna, u mnie loki trzymają się własnie min.3 dni
a wczesniej już drugiego dnia były do dupy.Tak, włosy są mocniejsze, szybciej rosną. I nie przetłuszczają się tak szybko. Oszczędzę trochę szamponu (a drogi jest, 3 dychy kosztuje)
|
#332 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#333 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to sie zgadzam,choc ja bym musiala isc po mc do fryzjera,gdyz znowu wygladam tak,ze kazdy sie wykreca w swoja strone .Troche jakbym była nieokrzesana, albo wychodzila codziennie do pracy wprost z poscieli. No coz...Co wiecej powiem Wam,ze proces porostu dywanu na brzuchu postepuje..mam 3 kędziory,ktore za kazdym razem odrastaja w tym samym miejscu ![]() Mowiac o obiedzie widze gołąbki normalnie przez Was ) a ja tak uwielbiam golabki ...ehh rozmarzylam sie i juz slina po kolana
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
|
#334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę mamę namówic by zrobiła przy którejś mojej wizycie (szkoda tylko że tak rzadko się widujemy), ale jak sie dowie o ciąży to na pewno nie odmówi
|
|
|
|
|
#335 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wyrabiam za wami
Czytam ale odpisac za bardzo nie mam kiedy Dragusia bardzo mi przykro az za serce sciska jak mysle co czujesz JA mam zamet w zyciu Praktyki , obowiazki , dwoje dzieci i zero czasu dla siebie Golabki to marzenie ale niepredko czas na nie znajde Na razie musze cos wygospodarowac na prasowanie bo gora mi urosla |
|
|
|
#336 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
Za to włączył mi się taki apetyt, aż mnie przeraża, cały czas bym jadła i jadła...Jak przeczytałam na forum o topionym serku, już wiedziałm, że muszę zjeść, takiej nabrałam ochoty, i właśnie konsumuję 3 kromki chlebka z serkiem a do tego świeża, pokrojona w paseczki czerwona papryka. Mniam! Karolca, a jakiego szamponu używasz? Co prawda ja mam jescze spore zapasy, ale jak będę szła na zakupki gdy mi się pokonczą, chętnie wypróbuję specyfik polecany przez doświadczoną kręconowłosą
|
|
|
|
|
#337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli naprawdę chcesz używać do włosów kosmetyków wolnych od silikonów i innych dziwadeł, które nie pomagają lokom mogę polecić DWA tanie produkty z Rossmanna - szampon dla dzieci i niemowląt Babydream oraz odżywkę do włosów Isana, wygładzającą (biała z rózową "zakrętką", na odwrocie napisane jest, że jest do włosów kręconych etc.). Szampon trochę plącze włosy, ale nie podrażnia skóry, nie wysusza jej i jest przede wszystkim łagodny.
|
|
#338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#339 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam kilka bajek na kasetach do magnetofonu. Słuchałam ich praktycznie non stop
aż znałam je na pamięć .
|
|
|
|
#340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#341 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Przyjemności połogowe są lepsze ![]() [QUOTE=Kathi75;29284245 Praktyki , obowiazki , dwoje dzieci i zero czasu dla siebie Golabki to marzenie ale niepredko czas na nie znajde Na razie musze cos wygospodarowac na prasowanie bo gora mi urosla[/QUOTE] To nie prasuj Ja olałam, prasuję tylko to, co akurat muszę na wyjście. Cytat:
|
||
|
|
|
#342 |
|
Zadomowienie
|
a ja o 10 rano wyszłam do lekarzy a teraz 30min temu wróciłam
![]() U endokrynologa dobrze wyniki ok ![]() u ginekologa hmmm dalej coś nie tak z siuśkami kolejne tablety i skierowanie na badanie moczu. ogólnie zmęczona zaraz robię papu smak na sajgonki z frytkami i sosem sojowym wszystko mam![]() a na kolacje pizza a co mi tam poszaleję dzisiaj z jedzonkiem
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#344 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
Bajki dla dzieci na pewno bedę czytać naszemu okruszkowi.Nasza Mama też nam czytałabajki i wierszyki, i opowiadała, a czasem też robiła to starsza siostra, z którą kiedyś dzieliłyśmy pokój zanim reszta domu była gotowa do użytku. Więc bajka przed snem obowiązkowo musiała być, nieraz więcej niż jedna Pamiętam też kasety z nagranymi bajkami i słuchowiskami dla dzieci, moją ulubioną były diabliki figliki, i znalazłam w necie e-sklep w którym można zamówić to nagranie.Sama chętnie posłucham hehe
|
|
|
|
|
#345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#346 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zanim zaszłam w ciążę chodziłam raz na rok ale badania robiłam sobie co 3 miesiące mniej wiecej dla spokoju ducha i jeśli coś z wynikami było nie teges umawiałam się na wizytę. Pani doktor powiedziała ale że jeśli zajdę w ciążę mam niezwłocznie do niej przyjśc i nie umawiac terminu tylko z buta wbijac do gabinetu no i byłam dzisiaj Pani doktor powiedziała że wyniki są jak najbardziej ok i kazała mi przyjśc za 2 miesiące z kolejnymi wynikami chyba że było by coś nie tak to wcześniej. przepisała jodid i za dwa tygodnie mam już stałą dawkę łykac 150 euthyroxu a nie 125/150 dzien na dzień
|
|
|
|
#347 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny.
Ja dziś nie mam dobrego dnia. Wizyta z położną, na którą czekałam ponad miesiąc nie odbyła się. Nie było jej. Byłam wściekła, wyszłam z płaczem z przychodni. Moja cierpliwość się skończyła i pękłam, ale popłakałam sobie i już ochłonęłam. Teraz zadzwoniła do mnie midwife i powiedziała, że jutro zadzwoni i mi powie kiedy mam wizytę, będzie to następny tydzień i z racji tego, że jestem już w 14tc zrobi mi od razu USG. Jest to jakieś pocieszenie, ale ile ja sie dziś nadenerwowałam... Dragusia bardzo mi przykro myślałam że na naszym wątku już się to nie przytrafi. Tymbardziej chcę tego badania, bo nie uspokoję się, dopóki położna mi nie powie WSZYSTKO JEST OK. DZIECKO CAŁE I ZDROWE... ehhh ja to mam pod górkę z ta przychodnią :/ A teraz idę zrobić obiad jakiś dla TŻ choć na nic nie mam ochoty, ale on nie jest niczemu winien... |
|
|
|
#348 |
|
Zakorzenienie
|
cześć mamuśki
![]() byłam dziś u gina na wizycie i wszystko ok wyniki mam dobre fasolka ma sie dobrze, następna wizyta za miesiąc
|
|
|
|
#349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jem w końcu krokiety . Wyszły przepyszne .
|
|
|
|
|
#350 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Udowodniono to nawet naukowo (efekt palcebo). I ja wierzę że ta wycieczka na Montserrat mogła pomóc. Naprawdę. I czy to naprawde boże łaska czy efekt placebo, a może nawet przypadek to nie ważne. Ważne że teraz nosisz malucha pod sercem Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Cytat:
Edytowane przez Zariah Czas edycji: 2011-09-08 o 17:27 |
|||
|
|
|
#351 |
|
Zakorzenienie
|
a ja gulaszu dziś jeść nie będę. Przegrał z plackami ziemniaczanymi
Cytrynka, super wieści!
|
#352 |
|
Przyczajenie
|
Cześć! Przebrnęłam przez Wasze 12 stron i postanowiłam do Was dołączyć
Mam 26 lat (dziś mam urodzinki ) i jestem w 9 tygodniu. W zeszłym tygodniu (4d8t) byłam na pierwszym USG i widziałam moje Maleństwo. Miało wtedy całe 7mm :P Dziś się przeraziłam bo weszłam na wagę a tam 3 kg więcej a to dopiero samiutki początek, apetyt mam spory ale że aż tak! A jak to u Was wygląda? Cieszę się, że znalazłam ten wątek będzie fajnie pogadać z dziewczynami które przezywają to samo.
|
|
|
|
#353 |
|
Zakorzenienie
|
witam i wszystkiego najlepszego
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#354 |
|
Konto usunięte
|
Digesta, najlepszego
ja 13 mam ![]() pizzę robię |
|
|
|
#355 |
|
Raczkowanie
|
Dawno się nie uzewnętrzniałam, bo nie miałam kiedy. Po pracy jeżdżę do rodziców a potem padam niemal bezwładnie do łóżka. Cieszyłam się, że nie mam omawianych tu niedawno problemów z cerą, ale teraz i mnie dopadły. Codziennie jakiś nowy pryszcz! Brzuszek delikatnie podrósł, waga za to nie uległa zmianie. Za tydzień kolejne badanie, więc oczywiście niecierpliwię się...
Teraz życzę Wam dobrej nocki i spokojnych, relaksacyjnych snów (ja mam ciągle koszmary!). |
|
|
|
#356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#357 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
właśnie sie mnie pytała czy lekarz przepisal jakies witaminy powiedziałam że kazał brac tylko kwas foliowy, to przepisała jodid ale powiedziała że w momencie kiedy lekarz przepisze witaminy to mam sprawdzic sklad czy jest jod jak jest to odstawic jodid jak nie ma łykac dalej
|
|
|
|
#359 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
uwielbiam tutejsze podejscie do pacjetek w ciazy.... maskara po prostu. jak mozna tak olac czlowieka i nawet nie zawiadomic no ale nie martw sie kochana Trzeba sie po prostu przemeczyc z tym systme zdrowia. Za to porody fajniejsze niz w PL z tego co wiem ![]() Cytat:
------ właśnie zagotował mi się rosół ![]() moja wina bo nie doplinowalam i teraz jest metny... zeby sie nie wydalo zrobie pomidorowke
|
||
|
|
|
#360 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny,
my niestety jestesmy rozczarowani wizyta. Niby z dzieckiem wszystko ok ale malo sie ruszalo. Troche sie martwimy. Nie poznalismy jeszcze plci, czekamy na wyniki krwi do wtorku. Nie wiem nawet jakie parametry ma dziecko bo nie spytalam... ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Cytat:
sciskam mocno
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:25.

a wczesniej już drugiego dnia były do dupy.

.Troche jakbym była nieokrzesana, albo wychodzila codziennie do pracy wprost z poscieli. No coz...
normalnie przez Was
Muszę mamę namówic by zrobiła przy którejś mojej wizycie (szkoda tylko że tak rzadko się widujemy), ale jak sie dowie o ciąży to na pewno nie odmówi

aż znałam je na pamięć

wszystko mam
myślałam że na naszym wątku już się to nie przytrafi.
. Wyszły przepyszne
no ale nie martw sie kochana 
sciskam mocno