|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4711 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia część V i 1/2 ;)
Cytat:
![]() Pytałam się położnej, powiedziała, że póki nie są regularne nie mam co się martwić.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4712 |
Zadomowienie
|
Chyba, że tak.. A proszę Cię bardzo mogę Ci oddać cały.. w sumie to bym położyła się spać ale nie mogę bo muszę jeszcze to i tamto zrobić.. i mnie to denerwuje
![]() Masakra jakaś, sama nie wiem co mi się chce. -.-
#4713 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A malutki Filipek od samego rana dziś kopie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4714 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#4715 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie jest latwo sie przestawic. Aha nie pisalam Wam o szczepieniu. Trzymalam mala na kolanach, najpierw dostala zastrzyk w jedna nozke wtedy szybko ja odwrocilam i drugi w druga nozke. Wrzeszczala strasznie, jeszcze nie slyszalam zeby moje dziecko tak strasznie wrzeszczalo. Jak ja do siebie przytulilam, to sie uspokajala a jak wyszlam na poczekalnie i chcialam jej kurtke ubrac i polozylam ja sobie na kolana, to znowu wrzask. Dopiero jak wyszlismy na zewnatrz to dala sie polozyc do wozka. A po zastrzyku przespala caly dzien, nawet butle musialam jej dawac na spiocha bo by sie nie obudzila na jedzenie ![]() Aha no i obylo sie bez podwyzszonej temperatuwy wiec ogolnie, po za wrzaskiem, bylo dobrze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4716 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Czy wy też miałyście tak, że jak zaszłyście w ciążę nagle zewsząd ludzie oferowali pomoc itp.? ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Kurcze, znowu mam skurcze ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4717 |
Zadomowienie
|
hej dziewczyny,
od wczoraj jestesmy w domku i dopiero teraz znalazlam chwile na forum. Mała jest śliczna, piękna i kochana ALE :P do 4 rano nie dała nam spać - problemy z brzuszkiem... łykała powietrze przy karmieniu piersią i o. masakra. później dała nam odespać do 10 rano :P Niestety karmienie persią mnie przerosło/wykończyło. Brodawki miałam z zaschniętą krwią i mała co chwile była głodna więc stwierdziliśmy, że się nie najada. TŻ poszedł kupić najlepsze sztuczne mleko, zrobiliśmy jej butle i jak nie to dziecko.... najedzona, grzeczna, dobrze sypia. Brzuszek masujemy non stop żeby jej pomóc - przynosi to skutki. Co do porodu... nie chce nikogo straszyć czy coś więc może poczekam aż Wy przez to przejdziecie ponieważ ja nie miałam łatwego bo mam grubą czyjkę czy coś... Ogólnie to jestem najszczęśliwsza na świecie, że mam ją obok. Mimo szwów (byłam nacinana) i tego wszystkiego - jest bosko. Jedyne co to te piersi wielkości arbuza i obolałe. Krocze jest uciążliwe ale nie tak bardzo. Jak jeszcze znajdę chwilę to odp na pytania czy coś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4718 |
Zakorzenienie
|
Karla gratulacje jeszcze raz
![]() ![]() ![]()
#4719 |
Wtajemniczenie
|
Karla gratulacje
![]() Dziewczyny ja juz nie wiem co robić. Jak wiecie tż-towi zabrali prawko, więc nie może po mnie przyjezdzac, a widywac sie chcemy. Nie mamy do siebie daleko, jakies 2-3 km, ale tak chodzic to mozna do głowy dostać, więc stwierdziłam, że bede jezdziła rowerem, ale juz mnie to wkurza, bo on wie, ze ja do niego przyjade i to takie logiczne dla niego. Zawsze po mnie przyjezdzał, a teraz czuje sie zaniedbana , bo musze w deszczu do niego zasuwać,tz. nie musze, ale inaczej bysmy sie nie zobaczyli, bo bez sensu zeby on pryjezdzał do mnie jak musiałby o 5 wstawac do pracyi isc do domu po auto i dopiero jechac do pracy, wiec lepiej jak ja wpadne rowerem i na drugi dzien pojade do domu jak sie obudze. Ale.. no własnie , bo dzis juz na złośc jemu powiedziałam, że nie wpadne, bo mokro, bo zimno, bo już ciemno, a on, " a tam kotek wpadnij" no i tak w kółko. Zobaczyć sie z nim chce, ale wkurza mnie to ze ja w ciazy i musze teraz jezdzić, a nawet nie wiem czy moge jezdzic na rowerze. Teraz musze czekac, az łaskawie napisze sms, ze moge wyjechać, bo pojechał gdzies do jakiegos klienta czy cos tam. Dziś jeszcze teściu rzucił takim ironicznym tonem "i co dobrze, ze zabrali młodemu prawko? teraz do szpitala to rowerem pojedziecie" ... Haha własnie sobie pomyslałam, ze bede rodziła i tż na bagazniku rowera mnie bedzie wiózł.. Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2011-09-08 o 18:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#4720 |
Zakorzenienie
|
Zosia ja słyszałam, że nie wolno jeździć w ciąży na rowerze, bo to jest niezbyt bezpieczne... Ja bym się bała, zwłaszcza po ciemku i w deszczu, że się gdzieś poślizgnę, przewrócę itp.
#4721 |
Wtajemniczenie
|
No własnie ja sie o to samo boje dlatego jade jak najbardziej ostroznie się da
|
![]() ![]() |
![]() |
#4722 |
Zakorzenienie
|
To uważaj na siebie!!! A następnym razem powiedz Tżtowi że mógłby wpaść też on czasem do Ciebie, bo przecież jazda na rowerze jest ryzykowna...
#4723 |
Wtajemniczenie
|
Powiedzialam mu, zeby wpadl po mnie to sie jeszcze przejdziemy, ale, ze on jest chory jeszcze, to stwierdzil, zeby mnie siostra odprowadzila zebym sama nie chodziła.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4724 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie mamy z TZtem samochodu wiec znajomi sami sie zdeklarowali, ze jak bedziemy kupowac wozek, lozeczko i inne bajery to przewioza nam to do domu. Chcialam oddac za paliwo ale nie wzieli. Siostry wyciagnely mnie na zakupy, kupily troche ubranek (z reszta do dzis dnia co jakis czas malej przynosza), smoczki i inne bajery. Znajoma dala mi pelno ubranek po swoim dziecku (wszystkie w idealnym stanie). Wiec musze przyznac, ze pomoc otrzymalam ![]() Moze poloz sie jak masz te skurcze bo nam tu jeszcze urodzisz ![]() Cytat:
![]() Moja mala niestety miala to samo- polykala mase powietrza jak pila z butli (mimo, ze antykolkowe mam). Okazalo sie, ze winne bylo mleko bo nie kazde dla kazdego dziecka jest dobre. A ja sie meczylam z mala bo przez to powietrze miala kolki, cudowalam z infacolami i innymi a wystarczylo zmienic mleko na comfort i problemy zniknely. Co do karmienia piersia, mialam okazje zrobic to tylko kilka razy ale przyznam, ze jak mala zasysala, to bolalo okropnie. Ale sa takie specjalne silikonowe nakladki na sutki i jak sie z nimi karmi, to podobno nie boli ![]() Jezeli nie karmisz swoim mlekiem i nie chcesz w ogole karmic piersia to sciagaj mleko po trochu, tylko tyle zeby odczuc ulge. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4725 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() do tego jeszcze dochodzi ból kości ogonowej jak za długo siedzę w jednej pozycji... ehhh Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
musisz być bardziej stanowcza. ![]() Karla - gratuluję tak pięknej córeczki ![]() ![]()
![]() |
#4726 |
Wtajemniczenie
|
Co za człowiek..
Przejezdzał obok mojego domu z kumplem (akurat tym normalnym) i nawet nie mogli mnie po drodze zabrać. Tylko napisał sms, że jest już w domu i ,że mogę wpaść. Co on durny ? Ja nie mam juz sily do tego człowieka. |
![]() ![]() |
![]() |
#4727 |
Wtajemniczenie
|
ehhh... dziwny, oj dziwny.
![]() Ja uciekam wziąć ciepłą kąpiel. Mam nadzieje,że ten ból 'kości cipnej' przejdzie ![]() dobranoc ![]()
#4728 |
Zadomowienie
|
Karla, mała jest słodka!
![]() ![]() Zosiu, co do jazdy rowerem to zdanie są podzielone.. ale uważaj na siebie! Na pieszo to też niby nie daleko ale jednak w ciąży kilometry odczuwa się bardziej.. najlepiej by było gdyby on do Ciebie przychodził ale też rozumie, że lepiej u niego.. bo nie musicie się martwić, że musi rano wstać.. A nie ma szans na odzyskanie prawka? Martynka, widzę, że mała nie najgorzej zniosła szczepienia. ![]() Patiisia, ja mam tak.. z rodziną kontakt zerowy w sumie, więc od nich pomocy nie mam co liczyć jedynie rodzice i ich znajomi zaoferowali nam wózek i ubranka jak jakieś będą mieli resztę kupiłam sama. Ale pamiętaj jak dają to bierz! - nigdy nie wiadomo czy coś się nie przyda. ![]() Agnesuk, możliwe chociaż zaczęłam się obawiać tej burzy. ![]() Ja jestem mega zmęczona rozłożyłyśmy z mamą i siostrą łóżeczko i ogólnie jakieś takie przemeblowanie, że już dziś padam. Jutro ta wizyta w szpitalu. grr
#4730 |
Wtajemniczenie
|
Aguu robił badania krwi i dopiero jak przyjdzie pismo z sądu to będzie wiedział na ile mu wezmą, najwięcej mogą mu zabrać na pół roku :/ A tak to ponoć na miesiąc, z wyniku alkomatem, zobaczymy co z badania krwi wyjdzie.
Ide spać, dobranoc wam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4731 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śpij dobrze ![]() ja też będę powoli szła spać, dobranoc
![]() |
#4732 |
Wtajemniczenie
|
Wróciłam właśnie od teściów i tż-ta.. zaraz napiszę coś w klubie a potem poodpisuję Wam na to co tu napisałyście
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4733 |
Zakorzenienie
|
bry
![]() martynka ![]() ![]() aguu i jak? juz po wizycie? Karla malenka jest przecudna, nie moge sie napatrzec ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4734 |
Zadomowienie
|
Łeee, nie dopiero na 14 a już mnie nosi bo wszyscy się śmieją że jak wejdę do szpitala to zacznę rodzić. ;x A mi się tak cholernie dłuży że nie wiem. ;x
#4735 |
Wtajemniczenie
|
hej Wam
![]() Teściowa dzisiaj nie dała mi pospać ![]() Ona nie może znieść tego,że ktoś śpi, jak ona wstała. Zaczynam mieć powoli dość... Mało z nią rozmawiam, bo wiem,że zaraz wszystko obróci się przeciwko mnie. Ciągle chodzi, wzdycha, przewraca oczami, a ja się zastanawiam czy robię coś nie tak, czy co? a najbardziej mnie wkurza,że ciągle podchodzi do łóżeczka i próbuje wszystko poukładać po swojemu. Ja przestawiam tak jak mi wygodnie, a ta później wchodzi do pokoju i wszystko jest już inaczej. ![]() już się nie mogę doczekać pakowania i wyprowadzki... ehhh... Aguu - tak mi zrobiłaś smaka na pączki,że dzisiaj poszłam i dwa do herbatki zjadłam ![]() do 14 już blisko ![]()
#4736 |
Zadomowienie
|
Karla córa śliczna
![]() ![]() ![]() Agnes współczuję teściówki... ![]() ![]() aguuoo musisz odpuścić ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4737 |
Wtajemniczenie
|
Martita - nie wiem dlaczego Ona się tak zrobiła... jest strasznie wredna, niemiła. Nic złego jej nie zrobiłam.
wiecie co mnie najbardziej zabolało,powiedziała : Twoja mama jeszcze nie wie co to znaczy wnuczka, ja już wiem i jakoś do tego podchodzę bez takiej ekscytacji jak kiedyś. Twoja mama się cieszy, bo jej córka będzie miałą dziecko...jak zobaczyła moją minę, po chwili dodała - Ale oczywiście my też się cieszymy,że bedziemy mieć kolejną wnuczkę. Jej własny, jedyny syn będzie miał córkę, a ona nie czuję żadnej radości, bo już ma kilka wnuków... przykre ![]() Tża mama ciągle komentuje moją mamę,śmieje się,że moja mama kupuje ubranka dla Małej i inne pierdoły. Teściowa nie kupiła dla Małej nic. Już nie chodzi mi o to,że każdy kto się dowiedział o mojej ciąży, ma coś kupić, ale dlaczego dla wnuków swojej starszej córki kupuje zawsze mase rzeczy, a dla Naszej malutkiej nic. Chodzi oglada rzeczy, ale nie kupi nic. TŻ się już zastanawiał dlaczego tak jest... i dalej nie wie. czy to normalne, czy ja przesadzam dziewczyny?
#4738 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja "tesciowa" mieszka daleko, widujemy sie rzadko , bo raz na kilka miesiecy, ale jak tylko dowiedziala sie o ciąży to sie strasznie cieszyła, mimo tego, że ma już jedną wnuczkę. Prosiła żeby jak najszybciej powiedzieć jej czy to wnuk czy wnuczka, bo jak tylko się dowie to już będzie coś kupowała. Ciesz się agnesuk , że sie wyprowadzacie za niedługo, jak bedziecie sie rzadko spotykać z tesciową to troche bedzie lżej i w ogóle ![]() Przykro mi,że masz taką sytuacje z teściową, ja się cieszę, że mam ją daleko, bo też potrafi czasem wkurzyć, ale rzadko. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4739 |
Zadomowienie
|
Agnes nie wiem, dziwna sytuacja
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez martita_891 Czas edycji: 2011-09-09 o 12:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#4740 |
Wtajemniczenie
|
prędzej to,że mieszkamy pod jednym dachem. a co najlepsze to była jej propozycja żebyśmy zamieszkali razem na jakiś czas....
Ona do Tża nie jest zbytnio dobrze nastawiona. Ma też córkę w moim wieku, która puszcza się na prawo i lewo, kłamie, kradnie, pali, ćpa i jest lepsza od wszystkich. Tż jest normalnym facetem, który nie sprawiał nigdy problemów a mimo to zawsze jest tym gorszym. strasznie mnie to boli... bo nie mogę patrzeć jak jego siostra dostaje wszystko co chce, a On musi na to ciężko pracować. Ja z mamą też nie miałam dobrych kontaktów, ale im bliżej porodu, tym dogadujemy się coraz lepiej. To Tża mame strasznie wkurza... nie wiem w sumie dlaczego ![]() nie nadążam już ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:38.