|
|
#2131 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XV
wczorajsze utrzymanie. ( oceni ktoś?)
Śniadanie: owsianka ( 5 łyżek płatków owsianych, 2 łyżki otrębów żytnich, szklanka mleka, jabłko, plaster arbuza) + łyżka słonecznika. Obiad; dwa krokiety smażone na oleju rzepakowym , kubek barszczu czerwonego. 50 minut steppera. Podwieczorek; miseczka budyniu waniliowego; garść orzechów laskowych. Kolacja; grahamka; obie połowy z margaryną beviva omega 3 i 6, szynką x 4 i ogórkiem zielonym; kubek barszczu czerwonego. 15 minut twistera. |
|
|
|
#2132 |
|
Raczkowanie
|
może dzisjaj ktos oceni MOJE R (BYŁAM NA u ALE PRZYTYLAM 1,5 KG)
Śniadanie: owsianka z pół szklanki mleka 2% i pól szklanki wody,4 lyżki płatków owsianych i 2 lyżki otrębów,kawa z mlekiem 3 małe herbatniki 2śniadanie; kromka razowca z bialym serem i plastekami czerwonej papryki, sklanka soku wielowarzywnego, Obiad;warzywa na patelnie pół paczkiz 2 plastrami szynki i plasterkiem sera,kubek maślanki,łyżeczka ketchupu Podwieczorek: jogurt naturalny,2łyżeczki otrębów,łyżeczka słonecznika,2 suszone śliwki. Kolacja:mała miseczka bulionu z warzyw z mała iloscia makaronu(jadłam u babci )I jak??? prosze ocencie |
|
|
|
#2133 |
|
Zadomowienie
|
starss23, aż tak bardzo widać te 1,5 kg, że musisz się odchudzać? mnie to trochę śmierdzi ed.
Moje U: 1. jajecznica z 2 jaj na maśle z polędwicą drobiową i 1/2 awokado, pomidor, 2 grzanki graham. 2. kilka pasków papryki, a na następnej przerwie: 2 kromki chleba żytniego z masłem, twarogiem półtłustym i dżemem figowym. 3. zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym (z szynki wieprzowej) i fixem winiary (wiem, że świństwo, ostatnio jadłam to kilka miesięcy temu, ale niedługo straci ważność i trzeba zjeść), fasolka szparagowa z bułką, trochę pomidorów w śmietanie. 20 minut biegu 4. 2 kromki graham: z twarogiem i miodem/z twarogiem i pieprzem, pomidor (dużo sera, ze 100 g w sumie było ). po: pewnie wpadną marchewki i herbata. i jak?
![]() `I like living on the edge and seeing what's on the other side! Steven Tyler Edytowane przez morphine88 Czas edycji: 2011-09-08 o 19:40 |
|
|
|
#2134 |
|
Raczkowanie
|
morphine 88 weszło mi w boczki
i brzuszek...niestety to moja zmora zaczęłam cwiczonka na ta partie,a troszke dietki nie zaszkodzi...ja poprostu chce wrocic i utrzymac wage 52 kg i tylko tyle,nie chce schudnąć wiecej,bo wyglądalabym jak kościotrup hahah |
|
|
|
#2135 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. ja przytyłam 3 i nie ma praktycznie różnicy
|
|
#2136 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Długo czy krótko siedzisz w szkole? Bo wydaje mi się chyba mało posiłków jeżeli wstajesz wcześnie.
Blog kulinarny Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam Dobry sen znikł wchłonięty w czerń Nie został nikt co kochał mnie Nie mam już nic Nie ma już nic Nie ma już mnie... |
|
|
|
|
#2137 |
|
Przyczajenie
|
P
(wychodzenie z ED) śn: pancakes (jajo, 3 łyżki otrębów), jabłko, garsta bakalii, kawa z mlekiem 30 min rolek IIśn: kromka razowca, pół z ricottą, pół z polędwicą, papryka, herbata ob: pierś indyka duszona z warzywami, pół woreczka ryżu, herbata pod: nektarynka, herbata kol: kromka razowca, pół z ricottą, pół z kremem brokułowym, pomidor, herbata Chyba to jest całkiem sporo, prawda? bo z jednej strony jestem z siebie zadowolona, że tak się staram, ale z drugiej widzę, że pomimo, że jem tak już 10 dni (a przedtem było naprawdę dużo gorzej) to waga oscyluje w granicy kilograma różnicy a ja dobrze wiem, że w ciągu najbliższych 3 tygodni powinnam przytyć 3-4 kilo. Czy coś robię źle? Proszę, poradźcie mi coś |
|
|
|
#2138 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() dziekuje za twoja opinie morphine. ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2139 |
|
Wtajemniczenie
|
Utrzymanie
Śniadanie: 2 naleśniki pełnoziarniste z nutellą/masłem orzechowym; banan Przekąska: nektarynka II śniadanie: grahamka z masłem, szynką konserwową, pomidorem i szczypiorkiem Obiad: makaron pełnoziarnisty z sosem salsa criolla (z papryką, pomidorem, cebulą) i smażonym filetem z kurczaka Przekąska: kawałek razowego ciasta czekoladowego Kolacja: sałatka (warzywa, kurczak smażony, dressing oliwny); kromka razowca z masłem czosnkowym Do picia: jakieś 1,5l wody, pokrzywa, herbata czarna i malinowa Wysiłek fizyczny: trening 1,5h, intensywny marsz do szkoły, ze szkoły, na trening i z treningu
|
#2140 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
raczej jestem o tą jedną lekcję dłużej, ale śniadanie jem tuż przed wyjściem, a obiad tuż po przyjściu, więc 3-4 godzinne przerwy między posiłkami mnie zadowalają (choć niedługo dojdą mi sks-y). nie lubię pchać na siłę, zresztą chyba jak każdy ( ), a najlepiej czuję się na 4 posiłkach (tym bardziej, że kolację jem w okolicy godziny 19, a moje śniadania i obiady sa dość solidne).
![]() `I like living on the edge and seeing what's on the other side! Steven Tyler Edytowane przez morphine88 Czas edycji: 2011-09-08 o 21:33 |
|
|
|
|
#2141 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2142 |
|
Zadomowienie
|
|
#2143 |
|
Zadomowienie
|
Wstawiam jadłospisy na utrzymanie z trzech ostatnich dni. Doszłam do wniosku, że lepiej wtedy przedstawiają się do oceny
![]() WTOREK Śniadanie: * kasza manna na mleku 0,5% z otrębami, wkrojonymi 2 brzoskwiniami i łyżeczką dżemu morelowego * herbata zielona z pigwą II śniadanie: * wafel ryżowy z serem żółtym i pomidorem * wafel ryżowy z czosnkowym serkiem śmietankowym i rzodkiewkami * herbata zielona z grejpfrutem Obiad: * 2 talerze zupy kalafiorowo-marchwiowej Na praktykach: * jogurt bananowy z płatkami czekolady 150 g * batonik musli bananowo-czekoladowy 25 g * jabłko * czarna kawa Kolacja: * makrela wędzona ok. 130 g * herbata ziołowa ŚRODA Śniadanie: * sałatka z fety owczo-koziej, pomidorów i czarnych oliwek, przegryzana 3 waflami ryżowymi * herbata zielona z grejpfrutem Obiad (wcześnie) * 2 talerze zupy śliwkowej na mleku 0,5% z makaronem Na praktykach: * jogurt brzoskwiniowy 135 g + garść mieszanki studenckiej (orzechy arachidowe, laskowe, nerkowce, żurawina, rodzynki) * czarna kawa * serek wiejski 3% tł. 150 g + rzodkiewki * herbata zielona jabłkowa Kolacja: * jajecznica z 2 jaj na oliwie ze szczypiorkiem * herbata ziołowa CZWARTEK Śniadanie: * musli domowej roboty (płatki owsiane, jęczmienne i żytnie; otręby pszenne, ciemne winogrona, suszone śliwki, orzechy włoskie, pestki dyni i słonecznika, sezam, siemię lniane, wiórki kokosowe) z 200 ml mleka 0,5% * herbata owocowa Obiad (wcześnie) * 3 duże placki ziemniaczane na oliwie, podane z cukinią, białą papryką, czerwoną cebulą i sosem pomidorowym * herbata zielona z trawą cytrynową Na praktykach: * jogurt brzoskwiniowy 135 g + garść mieszanki studenckiej (orzechy arachidowe, laskowe, nerkowce, żurawina, rodzynki) * jabłko * gruszka * czarna kawa * czarna herbata Kolacja: * ser mozzarella + pomidor * herbata ziołowa
od 10.7.2005 - TŻ od 3.03.2014 praca od 11.07.2014 MGR INŻ ![]() Edytowane przez Poa alpina Czas edycji: 2011-09-08 o 21:51 |
|
|
|
#2144 |
|
Zadomowienie
|
Poa alpina, wszystko pięknie oprócz kolacji (redukcyjne) i odtłuszczonego nabiału, tylko po co zapisujesz te jadłospisy? bo zgaduję, że nie pamiętasz dokładnie, co zjadłaś we wtorek na śniadanie.
jesteś na U, ja robiłam sobie takie notatki jak byłam na diecie i doszło do tego, do czego doszło.
|
#2145 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiem czy słusznie, ale w Twoich jadłospisach zajeżdża mi trochę jakąś obsesją na punkcie jedzenia... Bo czy ED, to nie wiem. Poza tym zgadzam się z Morphine, - białkowe kolacje i odtłuszczony nabiał mi się nie podoba.
|
#2146 |
|
Raczkowanie
|
Pzalatane, zabiegane ;D
Śniadanie: owsianka z całym jogurtem nat, 4 łyżkami płatków owsianych pieczonych z miodem, dużą ilością malin, orzechami włoskimi i laskowymi II Śniadanie: 2 kromki upieczonego przeze mnie <dumny xD> żytniego na zakwasie bez drożdży z masłem, sałatą, szyną z kurczaka i rzodkiewką, jabłkoObiad: Risotto z kurczakiem w gyrosie, cukinią, marchewką, pieczarkami, papryką, pomidorami, fasolką szparagową + cebula, czosnek, koncentrat, zioła prowansalskie, curry do ryżu ![]() Podwieczorek: 2 nektaryny, duża garść nerkowców i ze 2 rządki niemieckiej czeko Kolacja: 2 kromy mojego chleba z serkiem śmietankowym i pomidorem, + wieśniak 200g ze szczypiorem, rzodkiewką, ogórkiem gdzieś tam w szkole kawka z mleczkiem z bufetu :P Coraz bliżej końca mojego P, jestem taka szczęśliwa, że w końcu sobie z sobą radzę, tym bardziej, że jak patrzę na niektóre dziewczyny tutaj to sobie przypominam siebie z całkiem niedalekiej przeszłości... Nie ma czasu na pierdoły, matura, studia, całe życie czeka! ![]() A na U wcale nie mam zamiaru jeść dużo mniej, podobnie do tego co teraz, bo tyję pomału, więc wprowadzę tylko drobne modyfikacje i będzie okeeeej a ja będę laską a nie strachem na wróbelki, hihi ; ) Przepraszam, że tak bez ładu i składu, ale pozytywnie miii ![]()
|
|
#2147 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeżeli lepiej czujesz sie na 4 posiłkach to okej. Zapytałam, bo ja np wstaję o 5.30 zjadam śniadanie i wracam ze szkoły o 17 więc z jedzeniem też inaczej. Ale jeżeli Twoje przerwy wynoszą ok 3-4 h, to jak najbardziej ok. Fajnie, że słuchasz organizmu ![]() ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Cytat:
![]() Gratuluję ;* Tak trzymaj!
Blog kulinarny Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam Dobry sen znikł wchłonięty w czerń Nie został nikt co kochał mnie Nie mam już nic Nie ma już nic Nie ma już mnie... |
||
|
|
|
#2148 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
wróciłam właśnie z wakacji i wstawię Wam przykładowy jadłospis z 2 ostatnich tygodni. Wydaje mi się, że na tym schudłam i zastanawiam się, jak teraz jeść, żeby nie przytyć ![]() I mała pszenna bułka z masłem i jajkiem na twardo, 2 małe rogaliczki polane czekoladą, kawa z mlekiem i cukrem II 2 kawałeczki pizzy, porcja frytek III kurczak, ryż, sałatka i owoce IV kilka kawałeczków niby babki piaskowej lub innego ciasta tego typu V zwykle mięso z grilla, makaron/ryż/ziemniaki, sałatka + deser (lody, ciasto, owoce w zależności od ochoty) oprócz tego piłam też jakieś napoje typu cola, czasem wpadały chipsy itd. gdybym normalnie tak jadła w Polsce, to na bank przytyłabym, jednak widzę po sobie, po ubraniach, że raczej schudłam i chciałabym to utrzymać proszę o rady jak to poukładać, myślałam o przejściu na normalne 5 posiłków, ale tak, żeby na razie pilnować tylko białkowej kolacji i spokojnie wprowadzać węglowodany.. no zobaczę zresztą pozdrawiam
|
|
#2149 |
|
Zakorzenienie
|
u pod znakiem nadmiaru cukinii w domu ;-)
owsianka z jogurtem naturalnym, polówką banana, nektarynką, pestkami słonecznika i cynamonem; kawa z mlekiem lód rożek toffi z sosem 2 salaterki leczo z kurczakiem, tam mnóstwo warzyw: pomidory, cukinia, marchew, kilka rodzajów papryk itp; mała kiść winogrona 2 kawałki cukinii faszerowanej mięsem mielonym z indyka i pomidorowym sosem z pieczarkami, zapiekanymi z żółtym serem kawałek śledzia w śmietanie 3piwa w międzyczasie i sporo słonych paluszków chyba za dużo tego ?
Rozsunąć suwak, by Zdjąć skafander ciała Zapomnieć Wejść w nowe życie W zwiewnej sukience Edytowane przez Phynn Czas edycji: 2011-09-08 o 23:49 |
|
|
|
#2150 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
Wstawiam moje R na dzis, moze ktos oceni? ![]() I: 2 kromki chlebka pelnoziarnistego z orzechami wloskimi, jedna z pasta z lososia, druga z szynka, obie z duza iloscia plasterkow swiezego ogorka, zielona herbata i za chwile kawka z lyzeczka cukru i mlekiem. II: jogurt naturalny oraz jablko III: salatka z pomidora oraz kosteczek miekkiego bialego serka salatkowego (typu wloski), oliwa z oliwek i ocet balsamiczny IV (wreszcie w domu!) : kilka duzych grillowanych krewetek, ze 2-3 lyzki ryzu basmatti oraz salatka z mieszanych salat, warzyw i roznych orzechow z oliwa z oliwek i octem jablkowym V: omlet z dwoch jaj z grillowana cukinia i cebulka.
|
#2151 |
|
Mamusia Luty 2016
|
R
Dziewczyny mam juz serdecznie siebie dość. Przez swoją głupotę no cholera jasna, zaczynałam "odchudzać się" rok temu (chciałam z ok 49 kg spaść do 45-46, właściwie z talii 64 cm do 60 cm) i dzięki swoim mądrym sposobom dziś mam na wadze prawie 55 kg i prawie 70 cm w talii Dziś idę z moim lubym na "obiado-kolację" do jeffsa (poniżej w jadłospisie) i proszę powiedzcie - czy mogę na takie coś sobie od czasu do czasu pozwolic? wiem, ze laczenie tluszczy i wegli nie sprzyja chudnieciu, ale chyba nie jest tragicznie? Ogolnie moj chlopak uwielbial ze mna chodzic do kfc i prawie tak samo do jeffsa to mu powiedzialam ze koniec z kfc, ale no nie wiem czy tez nie musze Jeffsa odpuscic...??? Chodzimy na to danie raz na poltora tygodnia gdzieś. Nawet raz na tydzień. I: kromka chleba żytnio-razowego, półtora jajka z pieprzem, kubek mleka 3.2% (niestety nie 2%, rodzice kupili zgrzewke 3.2 % :|), kawa, herbata z limonką przegryzka: kilka pistacji, sałatka z 1 białka jaja, pół papryki, pół pomidora z pieprzem i solą. II: dwie kromki chleba żytnio-razowego z dużą ilością pomidora i papryki. Albo może jedna kromka? III: i tutaj danie z Jeff's-a: łosoś (polany olejem pomieszanym z cytryną, pieprzem i cebula, ogolnie nie jem tego sosu, tylko wyjadam kuleczki pieprzu ) malutka porcja ogólnie (całe danie kosztuje 9 zł w końcu ) , trochę twarożku ze szczypiorkiem, dwa tosty z ciemnego chleba (jakby dwie kromki wsadzone do tostera i tyle) z odrobiną masła, pomidor, plaster pomarańczy i grejpfruta, i trochę sosu chilli do tych tostów. W zestawie są jeszcze 2 smazone ziemniaczki ale ich nie jem bo są meeega tłuste.IV: serek wiejski, albo kefir z pomidorem proszę o ocenę, muszę w końcu schudnąć! dodam ze jestem w trakcie diagnostyki guza chromochlonnego i o zadnym wysilku nie ma mowy (tydzien temu zatanczylam przez minute z chlopakiem i omdlałam z pulsem 200/min, kazdy wysilek tak sie kończy). Jedyne co to duzo spacerow itp, nic co podnosi puls bo nie jestem w stanie ![]() ![]() ![]()
03.10.2015 żona 22.02.2016 Hania 19.04.2017 Agatka Edytowane przez esor Czas edycji: 2011-09-09 o 12:11 |
|
|
|
#2152 |
|
Raczkowanie
|
Wczorajsze utrzymanie.
Proszę o ocenę ![]() Śniadanie; owsianka ( 5 łyżek płatków owsianych, 2 łyżki otrębów żytnich, szklanka mleka, jabłko, plaster arbuza) + łyżka słonecznika i orzechów. Obiad; 2 szklanki ugotowanego makaronu pełnoziarnistego świderki ze zmiksowanym serkiem wiejskim (200 gram) z 2 brzoskwiniami. 15 minut twistera. Podwieczorek; jogobella bananowa(150 gram) z orzechami i kawą orzechową. 50 minut steppera. Kolacja: grahamka; obie połowy z margaryną beviva omega 3 i 6; polędwicą sopocka x4 i ogórkiem zielonym; piętka chleba żytniego. Po; kubek barszczu czerwonego. |
|
|
|
#2153 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
|
|
#2154 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Uważam, że jadłospisy z kilku dni mówią więcej o tym, w jaki sposób się odżywiamy - niż przypadkowe menu z jednego dnia.Kolacje były stricte białkowe, bo jadłam je dość późno jak na mnie (akurat tak wracałam z praktyk). Gdybym zjadła coś innego, byłoby mi ciężko na żołądku w nocy. Takie kolacje + herbatki ziołowe po prostu mi służą Zresztą to chyba dobrze, że zawartość białka w pokarmie wzrasta, a cukrów maleje, wraz z późniejszą porą dnia, prawda?Nabiał chudy tylko w przypadku mleka, no i akurat serek wiejski light się trafił. Mleko po prostu wolę odtłuszczone, natomiast zauważcie, że mozzarella czy feta to tłuste sery. Staram się spożywać i trochę chudego, i trochę tłustego nabiału. Już któryś raz po wstawieniu moich jadłospisów spotkałam się z podejrzeniami dotyczącymi ED. I cóż, prawdopodobnie mam skłonności do brzydkich odchyleń w stronę ortoreksji. W zeszłym roku wiosną założyłam się z moim TŻ, że nie będę jeść słodyczy aż do końca roku. Wydawało się to niemożliwe, bo dotąd często zdarzało mi się wręcz objadać słodyczami (całe szczęście nadwagi nie miałam). A jednak podołałam i w zasadzie od tego zakładu trochę "padło mi na łeb". Odmawiając sobie słodyczy posunęłam się dalej, zaczęłam edukować się co do "zdrowego odżywiania" i jak gąbka chłonęłam sprzeczne nieraz rady, tak wszechobecne dziś w sieci i czasopismach. I tak, był czas, że jadłam nienormalnie. Zapychałam się żarciem z dużą zawartością błonnika i piłam bardzo duże ilości płynów. Nie jadałam kolacji, ogółem jadałam zbyt skromnie jak na mój tryb życia (sporo ruchu, dużo wysiłku umysłowego). Powoli eliminowałam ze swej diety coraz więcej produktów, w których składzie coś mi nie pasowało. Do tego doszedł stres i straciłam miesiączkę, pomimo, że nie miałam dużego spadku wagi. Kiedy musiałam zacząć brać hormony, zaczęłam się otrząsać z tej pogoni za "zdrowym odżywianiem". I staram się jeść pełnowartościowo, sensownie i normalnie. Nie odmawiam sobie słodyczy, choć też pilnuję się, aby z nimi nie przesadzać. Spisywanie takich jadłospisów z dnia na dzień pomaga mi kontrolować to, czy jem porządnie, czy niczego w mym menu nie brakuje - żeby też moja terapia hormonalna miała sens. Staram się wprowadzać w menu luz (dlatego staram się nie planować wszystkich posiłków na przód, a kiedyś tak robiłam - i wpadałam w panikę, jak stawałam w sytuacji, gdzie miałam zjeść coś poza planem), ale po prostu lubię mieć kontrolę. Nie ukrywam, jestem typem perfekcjonistki - stąd pewnie te moje jadłospisy wyglądają dość radykalnie. Ale tak samo mam z czymkolwiek innym, za co się zabiorę np. znajomi ze studiów zabijają się o moje notatki w kolejce do ksero Być może jest to ironiczne, że mając skłonność do ortoreksji wszystko tak spisuję - ale widząc, że wtedy jem normalnie i w sposób urozmaicony, po prostu lepiej mi tak i lżej na duchu. I zgodnie z zasadą "wilk syty i owca cała" karmię tego swego ducha perfekcjonisty, tym razem bez szkody dla swego organizmu ![]() Mam nadzieję, że rozjaśniłam wiele spraw. Pozdrawiam
od 10.7.2005 - TŻ od 3.03.2014 praca od 11.07.2014 MGR INŻ ![]() Edytowane przez Poa alpina Czas edycji: 2011-09-09 o 12:18 |
||
|
|
|
#2155 |
|
Rozeznanie
|
R-ka:
Iś: 60g kaszy jaglanej, mus z 2 jabłek, 1/2 opakowania serka "jana", jedna miarka odżywki białkowej IIś: duży jogurt pitny, spora garść nerkowców O: 2 spore bioderka wędzone z kurczaka, warzywa (cukinia, marchew, papryka) duszone w ziołach, grachamka po: drożdżowa bułka z żurawiną K: jaja na twardo z warzywami
|
|
#2156 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiejsze Utrzymanie (nareszcie weekend
Śniadanie: owsianka (4 łychy) z białkiem, 1/2 banana, 2 śliwkami, malinami, miodem, przyprawami i słonecznikiem II Śniadanie: 2 kromki razowca na zakwasie z oliwą (grilowane w piekarniku) każda z grubą warstwą tłustego koziego twarogu i sałatką z pomidora malinowego z czosnkiem, bazylią i oliwą III Śniadanie: micha gęstej zupy-krem z marchwi, czerwonej soczewicy ze śmietanką i natką pietruchy Obiado-kolacja: dzwonko suma gotowane na parze z sosem cytrynowym, ok. pół woreczka ryżu brązowego, duszona marchewka z masłem, miodem i koperkiem co do aktywności to 40min gimnastyki z ciężarkami & spacer + szkoła oczywiście i proszę o ocenę Edytowane przez Abigal Czas edycji: 2011-09-09 o 19:59 |
|
|
|
#2157 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#2158 |
|
Raczkowanie
|
1. Kawa z mlekiem, kromka pieczywa chrupkiego z szynką pomidorem sałatą
2.Kawa z mlekiem, 3x Kromka wazy pasta z tuńczyka, 150 g twarogu z bananem i otrębami 3. 3o g słonecznika, gałka lodów czekoladowych , 2 jabłka 4. jajko, 3 plastry szynki z chrupkim pieczywem, sałatka z pomidorów i papryki |
|
|
|
#2159 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Nie udzielam się na tym forum, bo nie chcę ani nikogo oceniać, ani być ocenianą, szukam tu inspiracji, żeby uniknąć popadania w schematy jedzeniowe. Ale, ponieważ jestem po ED, nie mogę obojętnie przejść obok tego jadłospisu. On się chyba nie nadaje nawet na R. Śniadanie mikroskopijne i natychmiast spalone rolkami (swoją drogą, jak można zrobić pancakes z jednego jaja i 3 łyżek otrąb?), kromka chleba dzielona na pół, jakaś nektarynka. Jedyne co mogę powiedzieć, to że w najgorszej fazie mojej choroby jadłam więcej. To nie jest P, nie uzupełnisz tym braków mikro i makroelementów. Spróbuj przemóc się i jeśli sama nie dajesz rady (nie oszukuj się, że to że jesz więcej niż wcześniej oznacza, że jesz dużo), poproś kogoś z bliskich, żeby Tobie pomógł. |
|
|
|
|
#2160 |
|
Raczkowanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:43.

)
). 
i brzuszek...niestety to moja zmora