|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#41341 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX
Cytat:
![]() Pochwalę się offtopowo - oficjalnie będę chemoanalitykofizykiem Aldi mi otworzyli niedaleko, zgadnijcie co kupiłam ? Olej lniany i z orzechów włoskich i maskę Gloria bo znalazłam. Masakra ile wydaję na włosy ![]()
|
|
#41342 |
|
Rozeznanie
|
Wiele z Was które stosują metodę cg (lub przybliżoną) na krótszych włosach osiąga lepszy i szybszy efekt dobrego odżywienia i ogólnego wyglądu włosów. Ja mam dłuższe, chciałabym mieć jeszcze dłuższe, ale przeglądając dziennik pomyślałam czy by ich nie obciąć tak do ramion. Kiedyś tak miałam często obcięte, ale to jeszcze za czasów czesania włosów na sucho itp. tak więc nie podobały mi się, ale może teraz jakoś bardziej by mi pasowały. Tylko czy warto?
Włosy jakoś szybko mi nie rosną, więc po obcięciu musiałabym czekać dosyć długo, aby były takie jak teraz.Całkiem niedawno też wpadłam na taki pomysł by je podciąć i już następnego dnia się zwyzywałam za ten pomysł No, ale może coś poradzicie
|
|
|
|
#41343 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat: "still boobs" ![]() Cytat:
Co to znaczy? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Secundo: spektakularny przykład DKmAni polega na tym, że obcięła zniszczone końce ![]() Moim zdaniem musisz się zastanowić czy to o Twój przypadek chodzi. Krótkie do ramion nie chcą przetrwać nocy, bo nie zepniesz, trudniej to podkręcić np ugniataniem a jak tylko się skręt poluzuje to wygląda jak piorun w miotłę i niekoniecznie jest jak spiąć. Nie żebym żałowała że obcięłam, ale skręt się od tego nie poprawił
|
||||
|
|
|
#41344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dzisiaj po nocy wygladalam jak wsciekly Szopen, nic dodac, nic ujac, a cien rzucalam jak sloneczko z bajki tylko ze co ktorys promien zwislal albo byl nie na tym co trzeba miejscu
|
|
#41345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na chemii idąc na trzeci roczek wybiera się 2 specjalizacje, i potem jeśli oceny są odpowiednie to się dostaje. Specjalizacje: chemia analityczna i fizyczna Oto i źródłosłów ![]() Muszę wdrożyć, bo tego wszystkiego już nie ma gdzie składować. Ale nie mam jeszcze ani jednego pudełka
Edytowane przez kascysko Czas edycji: 2011-09-08 o 17:51 |
|
|
|
|
#41346 |
|
Zakorzenienie
|
Jezusie
Wysuszyłam włosy dyfuzorem po raz pierwszy od zmiany pielęgnacji
|
|
#41347 |
|
Zakorzenienie
|
Ale fajne
I jaki progres
|
#41348 |
|
Strażnik Wizażu
|
coraz krótsze masz te włoski
|
|
|
|
#41349 |
|
Zakorzenienie
|
no no, nieźle Ci się wywinęły u góry
|
#41350 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem totalnie w szoku, bo się podniosły i pokręciły cudnie
|
|
#41351 |
|
Zakorzenienie
|
o matulu
ale zmiana po tym jak mnie nie było...są cudne!!!cześć babeczki, w końcu dotarłam po ponad miesiącu nieobecności ![]() najpier komp się zepsuł, potem jakoś tak...żyłam poza netem, nadrobiłam czytanie książek i randkowanie ![]() a potem ponad tydzień czekałam na naprawę...ale oto jestem... a tu już nowa część, do tego 27 stron ![]() nie będę nadrabiać, bo chyba bym musiała z 2 tygodnie na to przeznaczyć ![]() proszę mnie przygarnąć z powrotem
|
|
#41352 |
|
Strażnik Wizażu
|
Dajesz, dajesz
|
|
|
|
#41353 |
|
Zakorzenienie
|
moje niestety przeżywają jakiś bunt, słabszy skręt, wypadanie...nie wiem czego by chciały
może to kryzys a może to po szamponetce palette której mi się zachciało, tfu tfu! myłam włoski już kilka razy odżywką (potters aloesowy teraz czasem odżywką, a czasem szamponem (może skalp nie lubi pottersa?) ostatnio miałam praktycznie proste włosy, fale bardzo słabe i tylko na wierzchnich warstwach, po maśle ze skrzypem na noc i myciu dzisiaj trochę lepiej jakby, ale dalej nie tak oooo widzę nowe twarze (może powinnam powiedzieć "włosy")
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-09-08 o 19:23 |
|
|
|
#41354 |
|
Zakorzenienie
|
wow
|
|
|
|
#41355 |
|
Rozeznanie
|
Gosh, rewelacja!!! Moje wczoraj po dyfuzorze też się troszkę skórciły(czyt. skręciły), ale przez noc efekt się nie utrzymał. Jako falista nie liczę na super skręt, tym bardziej zazdraszczam u kogoś.
Maliniarko, witaj, nareszcie! Jeszcze Eloe i Seduction mogłyby wrócić...
|
#41356 |
|
Raczkowanie
|
Gohs, super
Jak patrzę na Twoje loczki to mam ochotę kupić dyfuzor ![]() Tylko to pewnie bez sensu na moje włosy Bo za długie... Chociaż przez to schną z pół doby
|
|
|
|
#41357 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja chcę spiralki, kręciołki...a tu dalej takie niewiadomoco Cytat:
![]() nie ma dziewczyn? Eloe nasza wyrocznia i Seduction, dłuuugie włoski zakonćzone kręciołkiem o ile pamiętam ale pewnie wypiękniały od tego czasu jeszcze bardziej---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Cytat:
myślę, że do długich też będzie się nadawał, lepsza objętość chyba będzie
|
|
|
#41358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
strach ile pieniedzy na te wlosy wychodzi. Ale nie mam wyrzutow sumienia . Piekny skret, gohs.
|
|
|
|
|
#41359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#41360 |
|
Zakorzenienie
|
a Ty kochana metamorfozę włosową przeszłaś, że hoho! zazdroszczę
ale powiem nieskromnie, że wiedziałam, że tak będzie
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-09-08 o 20:31 |
|
|
|
#41361 |
|
Zadomowienie
|
Maliniarko, witaj z powrotem!
![]() gohs, od samego początku zaszła niesamowita zmiana ![]() ![]() Zatkałam wannę! Znowu! Jak tak dalej pójdzie to drugie tyle co na pielęgnację włosów będę wydawac na kreta ![]() A i chyba jeśli chodzi o układanie włosów to najlepiej wychodzę na tym jak nic dziwnego nie nakładam na nie na noc (typu żel lniany) tylko po prostu na koniec daję odżywkę b/s i tak śpię. Oczywiście nadal wyglądają nie najlepiej, ale lepiej niż te proste sztywne kłaki po żelu. Dzisiaj przy zmywaniu maski coś mi strzeliło w ramieniu i boli jak wtedy kiedy złamałam sobie obojczyk
|
#41362 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem szczerze, że nie spodziewałam się tak szybko tak dużej zmiany ![]() A jeszcze mam pytanie techniczne - trzymacie olej kokosowy w lodówce? Bo na moim tak jest napisane. Ale jak go wyjmuję to jest zbity w grudę i nijak go nie mogę wyskrobać ![]() ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Cytat:
I nie wiem czym Ale Kret zawsze skutkuje
|
|
|
#41363 |
|
Zakorzenienie
|
Miss Ti
mnie się nie robi nic takiego z masek, ale włosami często się zatyka, ostatnio wyciągam za każdym myciem sporo włosów z odpływu ![]() Gohs ja nie trzymam kokoska w lodówce...
|
|
#41364 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczęta a macie jakiś pomysł jak spinać/wiązać/podpinać moje włosy na zimę? foty są w codzienniku, powiem też od razu, że trudnością jest długość (są prawie do pasa). nie chodzi mi o jakąś "fryzurę" tylko o to, żeby :
1. nie plątał, rozwiewał, niszczył ich wiatr (próbowałam dzisiaj iść w rozpuszczonych - masakra, teraz muszę je moczyć i odżywkować, odżywkować, odżywkować...mam nadzieję, że rozczeszę 2. wchodziły zimą pod czapkę 3. wiadomo, nie ocierały się o te wszystkie wełniane swetry, bluzy, szaliki (po zimie dwa lata temu musiałam ściąć z 10 cm końcówek w takim były stanie 4.jak już wspomniałam: proste, szybkie w wykonaniu, nieskomplikowane i tak...kucyk i warkocz prostują mi włosy, chyba, że zwiążę włosy bardzo wysoko, ale wtedy już po kilku godzinach boli mnie skalp, bo ciężar włosów ciąąąągnieee... kiedyś podpinałam klamrą od góry do dołu, ciach i podpięte, ale teraz mam ich już za dużo, nie mieszczą się w klamrę a jak je ściskam w nią na siłę, to się łamią...
|
|
|
|
#41365 | |
|
Rozeznanie
|
Nie ma się czym chwalić
Przy Waszych moje wymiękają![]() Wow! Ogromna zmiana Na prawdę super![]() Cytat:
Maliniarko witamy Ty mnie nie znasz ale ja Ciebie pamiętam za czasów podczytywania wątku
Edytowane przez pati_bc Czas edycji: 2011-09-08 o 20:56 |
|
|
|
|
#41366 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, już duży kawał ściełam, jak ułożę na dyfuzor to objętości przynajmniej dodam,to moje przerzedzenie nie będzie się tak w oczy rzucać.
|
|
#41367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TŻ mi kupił na urodziny
|
|
|
#41368 |
|
Zakorzenienie
|
Nie marudź, dawaj
![]() Maliniarka - witaj z powrotem ![]() ![]() Mam uskrobanego kokosa do butelki po syropie i stoi pod ręką. Reszta w lodówce |
|
|
|
#41369 |
|
Zakorzenienie
|
pati
heja Martula ![]() widzę że wszystkim się coś włoski sypią...to już na jesień czy co? ja już zjadam drugie opakowanie merza
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-09-08 o 21:06 |
|
|
|
#41370 |
|
Raczkowanie
|
Kurde, właśnie mi też zaczęły wypadać kłaki
Nie jest tragicznie, ale całe lato dosłownie kilka wypadało przy myciu i czesaniu, a teraz jest tego jednak trochę. A w ogóle miałam pokazać moje cięcie No cóżżżż... Zdecydowanie nie lubię krótkich włosów. No i chociaż bardzo się staralam, to jednak przycięło mi się za krótko No nic, po prostu ucięłam dolny ogon, żeby nie wyglądać jak czeski metal, a górę mam cieniowaną przez fryzjera. Tak myślę, że ta fryzura nie pasuje do mojej końskiej facjaty, no ale miałam nie narzekać więcej Niech wreszcie przyjdzie zima, to wrzucę sobie siakiś beret i po ptokach ![]() A w ogóle to foty zrobiłam pod koniec dnia. Mycie dnia poprzedniego, rano reanimacja żelem lnianym i wodą. Jak widać skręt mam marniawy no i nieład standardowo :/ Będzie coś z tego?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:04.

Moim się zdarzało "o cycki... cześć Marta" ;P

coraz krótsze masz te włoski 

może to kryzys 

Powiem szczerze, że nie spodziewałam się tak szybko tak dużej zmiany 
Ale Kret zawsze skutkuje
kiedyś podpinałam klamrą od góry do dołu, ciach i podpięte, ale teraz mam ich już za dużo, nie mieszczą się w klamrę a jak je ściskam w nią na siłę, to się łamią...