|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.
gratulacje mamusiu
|
|
|
|
#1172 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale dzwoniłyśmy po to, by w razie W mieć kogoś do opieki nad Filipkiem... - wszyscy w gotowości i co??? i nic ![]() W nocy (od 2:59 do 3:47) miałam co 10min skurcze (ale słabiuchne hym... z Filipem w trakcie porodu od godz 10 do 15 praktycznie nie odczuwałam żadnych skurczy a o 17:55 był na świecie może taki mój urok teraz boli mnie wciąż tylko między nogami )GRATULACJE I ZDRÓWKA dla Was |
|
|
|
|
#1173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny,
Dzisiejsza noc udana, Grześ przespał całą w swoim łóżku, ja spałam jak zabita tylko z 2 wyjściami do WC (aż nie mogłam w to uwierzyć), także jestem w miarę wypoczęta Pogoda dobijająca tylko, czuć, że już jesień idzie niestety.... ![]() Cytat:
No i czekamy na jakąś fotkę teraz Gratulacje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!! W końcu się Kochana doczekałaś ![]() ![]() klask i:
|
|
#1174 |
|
Zadomowienie
|
![]() ![]() klask i:GRATULACJE!!!! NARESZCIE ...Stokrotko za Was nieustające kciuki ![]() ..o by to już niedługoMartusiaaa nieustający podziw z mojej strony za energię anetica ![]() lullaby było już obiecująco, wyraźnie coś się zaczyna dziać archi ja też jestem "odludź" a teraz to tym bardziej kiedy ciężko mi jest gdziekolwiek się ruszyć... za planymartunia jeszcze raz GRATULACJE pięnej córci Indygo GRATULACE fajnie, że już w domku jesteście...i że wszystko dobrze się skończyłomalamutko Agnysko następnym razem się uda![]() A ja byłam wczoraj na IP w Zabrzu na płatnym usg... Niestety do końca się nie uspokoiłam... bo jakoś wyszło, że Mały mało przybrał przez te 6 tyg...chociaż z drugiej struny...te pomiary usg nie są miarodajne zwłaszcza pod koniec ciąży, kiedy ciężko jest dokładnie pomierzyć takiego maluszka. Najważniejsze, że łożysko mam II/III stopień, wód odpowiednia ilość i przepływy są ok Podobno jeszcze się nie wpasował w kanał, więc pewnie, mimo że szyjki nie ma, troszkę sobie na niego poczekamy. Nic nie szkodzi jak będzie gotowy to się pojawi![]() Z mężem jakoś się dogadaliśmy...zobaczymy co dalej czas przyniesie... U mnie hormony buzują, on nie miał urlopu od 15 miesięcy... Ustaliliśmy, że pod koniec przyszłego tyg. weźmie sobie chociaż 2 dni wolnego...tak na poczytanie książki, pobyczenie się... Miłego dzionka Wam życzę dziewczynki... I szybkich porodów na dziś
|
|
|
|
#1175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1176 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:a ja dziś zaliczyłam w nocy mocny skurcz - och bolało tylko szkoda, że był jeden tylko ---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- no i się przeterminowałam
|
|
#1177 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
GRATULACJE MONISIU!!!! ![]() OLIVIO WITAJ NA WIZAZU Spokojnie... pełnia 12-go
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1178 |
|
Rozeznanie
|
nadzieja na tą pełnie jedynie, bo nic się nie zapowiada na wcześniej
|
#1179 |
|
Zakorzenienie
|
Skąd wiesz, może Igor Cię weźmie z zaskoczenia
![]()
|
#1180 |
|
Rozeznanie
|
|
#1181 |
|
Zadomowienie
|
[/QUOTE] dzielna Monia i tu dotarła.. powtórzę na czerwono by było widocznie ![]() oczywiście już pogratulowałam i przesłałam moc buziaków dla Olivii a to najnowsze wieści : Olivia ma 56cm i 4,19kg. była cesarka bo Monia nie miała rozwarcia. pozdrawia wszystkie i buziaki śle!
|
#1182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Buziaki dla nich
|
|
#1183 |
|
Zakorzenienie
|
gratulacje!
kurcze, nie mam czasu Was dziś nadrobić, bo piszę te glupie scenariusze i protokoły z praktyk. nawet nie wiem, czy dobrze... |
|
|
|
#1184 |
|
Rozeznanie
|
dzielna Monia i tu dotarła.. powtórzę na czerwono by było widocznie ![]() oczywiście już pogratulowałam i przesłałam moc buziaków dla Olivii a to najnowsze wieści : Olivia ma 56cm i 4,19kg. była cesarka bo Monia nie miała rozwarcia. pozdrawia wszystkie i buziaki śle![/QUOTE] duża dziewczynka
|
#1185 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czekamy na wiadomoscGRATULACJE WITAMY OLIVIE NA ŚWIECIE ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- dzielna Monia i tu dotarła.. powtórzę na czerwono by było widocznie ![]() oczywiście już pogratulowałam i przesłałam moc buziaków dla Olivii a to najnowsze wieści : Olivia ma 56cm i 4,19kg. była cesarka bo Monia nie miała rozwarcia. pozdrawia wszystkie i buziaki śle![/QUOTE] duża dziewczynka jeszcze raz gratuluje
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1186 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ani mi się waż znikać! Mi też wbijanie się ostatnio ciężko wychodzi. Cytat:
Za Blankę.Ładne to łóżeczko. Czemu potrzebujesz dwa bo ja nie kumata? Stokrotka Cieszę się, że trafiłas w końcu na Człowieka. I pomimo tego, że trzeba jeszcze trochę poczekać, to tak chyba lepiej się poczułas co? Dobrze też, że masz już jakiś plan. Wiesz co i kiedy, a nie tylko czekanie i męczenie się. Czyli przyszły piątek dzidzia będzie? Czy źle zrozumialam? Dzielna nasza Indygo Welcome home ![]() Ciesz się maleństwem i wpadaj do nas zdawać relacje. Czekamy na opis porodu bo kurde zapowiada sie..... MoniaZSUPER! BRAWA DLA WAS DZIELNE KOBITY Mała jak ładnie waży. CZEKAMY NA ZDJĘCIA Dziewczyny wbijamy na parapetówę do Martusi ![]() Lulla...kurde nooo Tak mi Was szkoda z tymi skurczami... ![]() SoniaDobrze, ze poszłaś na usg i się uspokoilaś. Kciuki za zakopywanie toporu wojennego z mężem ![]() i...Dzień dobry Mnie wczoraj Tż wyciągnął do knajpki na spotkanie z naszym kolegą ![]() Tak mi było niewygodnie, że po 2h siedzenia jak wstałam, to mnie kości cipne do tej pory bolą. Uczucie jakbym jeździła na rowerze z niewygodnym siodełkiem Pojawiła się nadzieja, że coś mi się tam szykuje i rozszerza. Ale to tylko nadzieja
|
|
#1187 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1188 |
|
Rozeznanie
|
MoniaZ82 super że "mała" na świecie
gratuluje, życzę szybkiego powrotu do pełni sił Olivia 4,19 kg łoooł
|
|
#1189 |
|
Zakorzenienie
|
czytam czytam i nie wiem co poodpisywać, nie umiem się wbić, macierzyństwo mi chyba na mózg siada i robie się matka-wariatka
|
|
|
|
#1190 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niech tenMiki już jaj sobie nie robi i wychodzi bo wykończy nam tu mamę swoją ![]() Doczekałaś się! GRATULUJĘ!! ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Cytat:
lepiej pokaż ciotkom zdjęcia, coś niechętnie sprawiacie nam radoszkę
|
||
|
|
|
#1191 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
stokrotka Fajnie, że w końcu trafiłaś na konkretnego lekarza i wiesz na czym stoisz. To teraz już będziesz spokojniejsza Cytat:
![]() ![]() |
||
|
|
|
#1192 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- A Mucka bo chyba Ty mi załączyłaś fotkę stojaka? Dziękuję
|
#1193 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak mi Ciebie szkoda z tymi "atrakcjami"i widzę nowy avek no kobieta zmienna jest ![]() Cytat:
![]() Ja niby zakładam powrót po macierzyńskim do pracy, ale kto to wie Może nie będę potrafiła rozstać się z takim maleństwem ![]() Monia - gratulacje córeczki! Chyba na razie największa ![]() Cytat:
Cytat:
A jak przepływy ok, łożysko tez to nie ma co się martwić o mały przyrost wagi- widać taka uroda I 3mam kciuki za poprawę relacji- ja na mojego dalej zła, a on oczywiście już amnezja- w końcu 2 noce minęły to się zresetował dokumentnie ![]() Cytat:
![]() Śmigam do pracy pokończyć pewne tematy. Do później |
|||||
|
|
|
#1194 |
|
Zakorzenienie
|
dzielna Monia i tu dotarła.. powtórzę na czerwono by było widocznie ![]() oczywiście już pogratulowałam i przesłałam moc buziaków dla Olivii a to najnowsze wieści : Olivia ma 56cm i 4,19kg. była cesarka bo Monia nie miała rozwarcia. pozdrawia wszystkie i buziaki śle![/QUOTE] ![]() ![]() Corcia spora ![]()
|
|
|
|
#1195 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a co do butelki, to też słyszałam, że ten wskazany przez Ciebie typ butelki jest najbliżej zbliżony do piersi kobiety...i zakupiłam taką butlę ![]() Cytat:
Mam nadzieję, że się sprawdzi Cytat:
![]() Cytat:
Gratulacje!!!!! ![]() Cytat:
Jak odpocznie to na pewno będzie Ciebie na rękach nosił Czego Ci z całego serduszka życzę
|
|||||
|
|
|
#1196 | |||
|
Rozeznanie
|
Nareszcie urodziła pierwsza z listy Cytat:
![]() Cytat:
Już niebawem wszystkie będziemy matki-wariatki i dyskusje będą na temat koloru kupek ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Indygo zazdroszczę powrotu do domku z takim cudeńkiem malutkim na rączkach A ja dziś w nocy miałam 3 skurcze. Taka fala napięcia, która przesunęła się od góry do dołu brzucha. Ale to było na tyle mocne, że nie mogłam się podnieść z łóżka... Zdawałam sobie sprawę, że to jeszcze nie to, ale teraz to się zastanawiam o ile bardziej będą bolały te porodowe ![]() ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- W sumie, to mi się już tak na mózg rzuciło, że ja bardziej boję się przeterminowania niż porodu
|
|||
|
|
|
#1197 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
(to będzie 7 dni po terminie) Ogólnie nie muszę mieć żadnego skierowania, po tygodniu od daty porodu szpital ma obowiązek mnie przyjąć. Gin powiedział, że na pewno mnie przyjmą i już nie wypuszczą, bo żaden lekarz nie wypuści ciężarnej po terminie, bojąc się odpowiedzialności za nią... Mam się zgłosić wcześniej jak nie będę czuła ruchów, coś się zacznie dziać, lub jeżeli będę miła jakieś "psychiczne obawy" cokolwiek to znaczy A co do wywoływania, ginek powiedział, że to też zależy, czasem wywołują już na drugi dzień od przyjścia, a czasem jeszcze trzeba być na obserwacji - ale tak czy siak, nie trwa to dłużej niż 3 dni. Myślę, że u mnie w szpitalu byłoby szybko, bo podobno na porodówkach jest takie obllężenie rodzących jakiego dawno, dawno nie było![]() Cytat:
Olivia ma 56cm i 4,19kg. była cesarka bo Monia nie miała rozwarcia. pozdrawia wszystkie i buziaki śle! [/QUOTE] Brawo i serdeczne gratulacje dla mamusi i dzieciątka!!! ![]()
|
|
#1198 |
|
KWC
|
Monia, GRATULACJE, wyhodowałaś pod sercem kawał człowieka - 4,19, fiu fiuuu
|
|
|
|
#1199 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
położna ostatnio mówiła że po wielkim bumie na rodzenie w wannie teraz nie ma kolejek i raczej jest duże prawdopodobieństwo, że sala z wanną będzie wolna...no tak poród w wannie nie jest dodatkowo płatny ale badania do niego potrzebne to już inna historia mąż mi się czepił żeby spróbować ...chyba nie chce ze mną pod prysznic wchodzić he he Cytat:
zawsze to jeden dzień dłużej pensja na koncie...![]() Cytat:
Cytat:
oby nie bo ja tego nie wytrzymam psychicznie, pogodziłam się że mąż nie ma dla mnie czasu...ale dla dziecka musi mieć ...ehhh nie chce mi się już o tym myśleć
|
|
|
#1200 |
|
Rozeznanie
|
ja przed chwilą dzwoniłam na porodówkę i przyjmują po 41 tyg, czyli po 7 dniach
oczywiście nie trzeba skierowania u mnie wypada w przyszły pt - za tydzień, a mój TŻ zaczyna szkołe
Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama. Igor ur. 16.09.2011 Mia ur. 13.08.2014 Edytowane przez AgnesD Czas edycji: 2011-09-09 o 10:32 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:55.

ale dzwoniłyśmy po to, by w razie W mieć kogoś do opieki nad Filipkiem... - wszyscy w gotowości i co??? i nic 
hym... z Filipem w trakcie porodu od godz 10 do 15 praktycznie nie odczuwałam żadnych skurczy a o 17:55 był na świecie
może taki mój urok
teraz boli mnie wciąż tylko między nogami
I ZDRÓWKA dla Was 

klask i:

następnym razem się uda

A co do wywoływania, ginek powiedział, że to też zależy, czasem wywołują już na drugi dzień od przyjścia, a czasem jeszcze trzeba być na obserwacji - ale tak czy siak, nie trwa to dłużej niż 3 dni. Myślę, że u mnie w szpitalu byłoby szybko, bo podobno na porodówkach jest takie obllężenie rodzących jakiego dawno, dawno nie było