Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011. - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-08, 18:27   #1111
danika
Zakorzenienie

Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.

doczytałam o laktatorach

też będę mieć tą medelę elektryczną (mini electric) od kumpeli. Ma mi własnie jutro przygotować ona troche hałasuje, powiedziałabym porównywalnie do depilatora ale nie ma tragedii.
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 18:29   #1112
aa2
Zakorzenienie

Cotka a ja myslałam ze Ty na wizyte sobi ejedziesz hehe a Ty z nadziejea na poród pognałas hihi -jescze troche i bedziesz miała syna nie stresuj sie ciesz sie końcówką ciązy takie chwile saniezastąpione-ja przynajmniej cieszę sie z każdego dnia bo nie wiem jak bedzie kiedys czy jeszcze sie uda itd zobaczysz jeszcze zatesknisz do brzuszka hehe

mój męza zakupił mi uwaga 6 zgrzewek wody mineralnej żeby było na zapas hehehe
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 18:32   #1113
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Odebrałam wypis ze szpitala, na którym napisano, że hipotrofii płodu nie stwierdzono. I wynik na paciora negatywny
gratuluje

Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość
No i wróciłam z wizyty. Mała rozwija się książkowo, bo usg cały czas pokazuje tą samą datę porodu. Waży 2600g i niby wszystko super
no i super tylko się cieszyć

[
Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
hej

melduje się po wizycie dzieki za wszystkie kciuki.
na ktg sie zapisały 3 skurcze po 40%, czułam tylko jeden... tętno małej super poza tym głowa wstawiona w kanał tak głęboko, ze nie da się juz dobrze zmierzyć, ale średnio na jeża waży 2800-2900 g. Moja mała klusia Szyjka skrócona ale zamknięta...coś mi tam pogrzebał bo plamie troche ale powiedział, ze tak moze byc.

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
w końcu doczekał się imienia - po wielu dniach szukania i zastanawiania się, doszliśmy do wniosku, że będzie Tomasz
mam sentyment do tego imienia mój pierwszy facet...z zerówki

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Za to coś sobie kupiłam A raczej Młodej .
futrzak zimowy wymiata

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Nacisk jest masakryczny. Tam dziewczynie też 2 razy dokarmili, ale generalnie miała ostrą nagonkę. Dziwię się, że pozwoliła sobie na takie coś, mąż był przy tym obecny i też nie zareagował, jak polożna po niej ostro jechała. A babeczka miała coś ok 35 lat, więc nie była to młodziutka siuśka. Ja się nie wtrącałam, skoro sobie na to pozwalali, to ich sprawa.
nagonka na karmienie jest ogromna, położne przesadzają niestety w tym temacie u nas na sr nenatolog powiedziała przy temacie karmienia, że jeśli któraś kobitka nie chce karmić to niech to głośno i wyraźnie powie na początku, niech nie kłamie że nie ma pokarmu, nie udaje że przystawia itd. tylko zgłosi że nie podejmie próby karmienia i że wtedy położne mają dać dziecku butelkę i nie męczyć matki ani dziecka ... mina położnej prowadzącej sr bezcenna

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
a namalowałam tą zyrafke jest troche krzywo ale co tam malowałam pierwszy raz
zdjecie troche złej jakosci bo robione telefonem, nawet mój zielony jak taki bledzioch wyszedł
ja bym chyba nie poznała która żyrafka twoja a która oryginalna utalentowana i skromna

Cytat:
Napisane przez Antiopa7 Pokaż wiadomość
jutro bede na dłuzej i poopowiadam . ale miałam szczescie z tym porodem nie?
gratuluje a akcja jak w F1

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
:
Zgodnie z obietnicą postaram się napisać trochę o porodzie.
też nieźle nie ma to jak szybka akcja
Stary 2011-09-08, 18:46   #1114
lullaby_ml
Zakorzenienie

Pozdrowienia od Pesteczki, dzisiaj zaczyna karmic malutka i pisze ze jest cala obolala
Stary 2011-09-08, 18:51   #1115
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Pozdrowienia od Pesteczki, dzisiaj zaczyna karmic malutka i pisze ze jest cala obolala
również pozddrowienia dla Pesteczki i za podjęcie próby karmienia

kurde trochę sobie poprasowałam i mi się nie chce już, ale może jeszcze troszkę się uda takie słodkie te ciuszki i tak ładnie pachną, że aż chce się dotykać i prasować

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 18:57   #1116
rabarbar83
Rozeznanie

a mi dziś gin podczas macanek powiedział, że go wystraszyłam 3 tyg wcześniej na wizycie ...taaaaa a jak on mnie wystraszył tym przedterminowym grożącym porodem

no i pochwalił, że solidna ze mnie ciężarna, że widać że się zastosowałam bo brzuch podskoczył, mała już nie naciska tak mocno i że jest duża szansa że spokojnie doczekamy te 3 tyg do bezpiecznego terminu

żeby teraz nie było, że tak się oszczędzałam że się teraz przeterminuję

tylko kurde na ktg nie chce mnie jeszcze wysyłać a ja się boję jak tam to moje łożysko daje radę nie rozumiem go
pobrał mi ten wymaz na paciorka oby nic się nie wykluło, zrobiłam też badanka na h (do wanny) i poszło 251 zł i jeszcze dla spokoju usg chce zrobić więc znów z wypłaty nic nie zostanie

to idę jeszcze chwilkę ponadrabiać i spać bo padam
Stary 2011-09-08, 19:05   #1117
stokrotka_
Zadomowienie

Wiadomosc od Moniki

Wkoncu mnie zostawili. 3 cm rozwarcia jestem pod gazem i TENS jeszcze cm i epidural. Wanny zajete. Trzymajcie kciuki.

A ja czekam na ktg

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-08, 19:16   #1118
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez kasiuleczkakuleczka Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Tak tylko pierwszy post na ostatniej str rzucił mi się w oczy...

Cotka mój Filip jest z 13go (ale listopada)

Dziś w nocy miałam pierwsze "poważniejsze" skurcze i nad ranem również. Miałam skurcze co 20min ale minęły, zadzwoniłam do położnej i poprosiłam ją czy dziś przyjedzie mnie zbadać (miała przyjechać jutro) Przyjechała, zbadała mnie i mam 3cm rozwarcia oraz miękką skróconą do połowy szyjkę. Położna czuła już główkę Amelki - być może poród bliski no ale jak tak czytam Was, że Wasze maluszki "3mają się" - "wiszą" na pępowinach przy rozwarciach o skróconych szyjkach to tracę nadzieję, że coś u mnie zacznie się dziać...
No właśnie. Na ponad 3-cm rozwaciu chyba się tej pępowiny trzymają

Cytat:
Cotka a ja myslałam ze Ty na wizyte sobi ejedziesz hehe a Ty z nadziejea na poród pognałas hihi -jescze troche i bedziesz miała syna nie stresuj sie ciesz sie końcówką ciązy takie chwile saniezastąpione-ja przynajmniej cieszę sie z każdego dnia bo nie wiem jak bedzie kiedys czy jeszcze sie uda itd zobaczysz jeszcze zatesknisz do brzuszka hehe

mój męza zakupił mi uwaga 6 zgrzewek wody mineralnej żeby było na zapas hehehe
Wiadomo, że w 35/36 tygodniu jeszcze się o tym nie mysli i cieszy brzuszkiem. Ja w sumie też jeszcze niedawno nie spodziewałam się i cieszyłam ciążą. Ale jak wszyscy zaczną Ci mówić że to już na dniach, że to tak blisko to zobaczysz I żebyś wiedziała, że ja jechałam z nadzieją że usłyszę że 4cm rozwarcia, poród się zaczął proszę na pogotowie hahaha .
Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
Wiadomosc od Moniki

Wkoncu mnie zostawili. 3 cm rozwarcia jestem pod gazem i TENS jeszcze cm i epidural. Wanny zajete. Trzymajcie kciuki.

A ja czekam na ktg
To niech mnie też wezmą !! Ja mam prawie 3

Dobrze, że się doczekała

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 19:16   #1119
malamutka
Rozeznanie

Cytat:

nie trzyma wisi na pępowinie

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
M. dzwonił - nie zdał
to teraz go przytul i ucałuj
Mógł powiedzieć, że jak mu nie zaliczy, to żona myszami go poszczuje

Ja też nigdy nie przewidywałam mieć prawka, bo wcale nie lubię być kierowcą. Ale mój ex prawie siłą mnie zmusił do zrobienia kursu (u jego ojca), który trwał 1,5 roku, bo czasu mi brakowało Potem egzamin z wredną babą, ale jakoś dałam radę i teraz okazuje się, że samochód się baardzo przydaje. Choć jak mam możliwość posiadania szofera - to zawsze korzystam

Martusia jaka ona piękna Też chcę mieć Zuzię

Stokrotko szkoda mi Ciebie ale musisz uzbroić się w cierpliwość Dla pocieszenia powiem Ci, że moja przyjaciółka rodziła w Wawie i też chcieli jej robić cesarkę dopiero 12 dni po terminie, ale mały w końcu sam się urodził dzień przed planowanym zabiegiem

I dobrze, że Monia już w szpitalu. Oby jej pomogli jak najszybciej
malamutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 19:18   #1120
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
W skrócie to byłoby tyle

Mała jest śliczna, zdrowa, dostała 10 pkt i bardzo się cieszymy że jest z nami na świecie
super opis
a mała Zuzia jest śliczna
Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Do 5kg?? Mój Gin. już od 4200 mówi, że jest wskazanie od cc.

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

No i tego też się obawiam...bo mały miał w 35tc z USG 3600. Gin. niby obliczyl ryzyko błędu i średnia wyszła 3400. Nie wiem ile teraz ma.. Nie chciałabym cesarki...
mi gin mówil ze tak ok 20 - 30 g dziecko przybiera na wadze w ciagu dnia
ja sobie liczylam i moja mała powinna miec gdzies 3800

Cytat:
Napisane przez KarlaM Pokaż wiadomość

A czy wasza podusia Motherhood też tak śmierdzi??? wietrzę moją małpę od 2 tygodni i dalej czuję taką chemię (nawet po upraniu pokrowca).
smierdzi troche nowościa ale jeszcze nie prałam czekam na lepsze czasy
jutro ja wypiore i zobaczymy
Cytat:
pozdrów ja
Cytat:
Wiadomosc od Moniki

A ja czekam na ktg

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 19:47   #1121
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:

Mała jest śliczna, zdrowa, dostała 10 pkt i bardzo się cieszymy że jest z nami na świecie
jaki aniołeczek

Cytat:
Wiadomosc od Moniki

A ja czekam na ktg
Monia zwolnić wannę zwolnić wannę

stokrotka za ktg
i wierzę że samo się zacznie i pójdzie szybko nooo musi i koniec

kurcze czy was też po wizytach i badaniu boli??? mój gin zawsze jakoś tak z wyczuciem badał bezboleśnie mimo że się zawsze spinam, a dziś to aż sykłam z bólu i cały czas mnie pobolewa w środku
Stary 2011-09-08, 19:48   #1122
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
również pozddrowienia dla Pesteczki i za podjęcie próby karmienia

kurde trochę sobie poprasowałam i mi się nie chce już, ale może jeszcze troszkę się uda takie słodkie te ciuszki i tak ładnie pachną, że aż chce się dotykać i prasować

ja jak prasowałam to dosc po 5 min miałam ,a le u mnei to był ten okres co było tak upalnie hehe
a w czym pierzesz ciuszki? bo moje nei pachna i az sie tematem zainteresowałam i dowiedziałam sie ze po proszkowych rzeczach własnei nei ma zapachu bo sa delikatne i bezapahowe

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
No właśnie. Na ponad 3-cm rozwaciu chyba się tej pępowiny trzymają

Wiadomo, że w 35/36 tygodniu jeszcze się o tym nie mysli i cieszy brzuszkiem. Ja w sumie też jeszcze niedawno nie spodziewałam się i cieszyłam ciążą. Ale jak wszyscy zaczną Ci mówić że to już na dniach, że to tak blisko to zobaczysz I żebyś wiedziała, że ja jechałam z nadzieją że usłyszę że 4cm rozwarcia, poród się zaczął proszę na pogotowie hahaha .

To niech mnie też wezmą !! Ja mam prawie 3

Dobrze, że się doczekała
ok to zapamiętam ten wpis i napisze za tydzień bądź dwa czy sie juz nie cieszę
nie pisałam tego do ciebie ze złą myslą-chciałam Cie pocieszyć
A co do mnie no to moze inny stwór ze mnei ale do porodu mi nie spieszno i mysle ze czy to tydzień 36 czy 38 to raczej nie zmienie zdania -ja z tych co czekają cierplwie-wiem jaka mnie czeka nagroda to wytrzymam te dwa trzy tyg wiecej jak trzeba bedzie w końcu i tak juz tyle tyg mamy czekania ze dla mnei bez róznicy
Stary 2011-09-08, 19:53   #1123
cotynato
Zakorzenienie

Aa2 nie odebrałam tego źle
Po prostu wiem jak u mnie było i wiem jak to się zmieniło więc tak o napisałam. Możliwe, że tobie do końca nie będzie śpieszno w końcu każdy inaczej przechodzi to czy tamto. Ja też teraz z koleżanką się śmieję bo ona mówi mi że jeszcze niedawno mówiłam,że te bóle wszystkie są przyjemnością, że uwielbiam być w ciąży. I w ogóle się nie nastawiałam na szybszy poród, a tu mi porobili nadzieję, nastawiłam się i jakoś się myślenie zmieniło.

kurcze przyszła ta koleżanka. Cała załamana. Jak posłuchałam co opowiada to za głowę się aż złapałam- i wiem już że faceci w większości to świnie . Oczywiście coraz więcej wiadomości, czy to już? Na szczęście piszą koleżanki które wpadły do mnie w trakcie ciąży i odzywały się i wcześniej więc nawet przyjemne jest to zainteresowanie

Wymianka.
Stary 2011-09-08, 19:56   #1124
rabarbar83
Rozeznanie

a kasia-buba witaj
Agnyska wiem jak wkurzające jest oblanie na takiej ✂✂✂✂✂✂✂e
szkoda męża, mnie raz egzaminator oblał bo nie zgasła kontrolka od hamulca ręcznego, mimo że był spuszczony tylko nie opadł 0,5 cm do dołu i się kontrolka dalej paliła a słońce tak dawało po desce rozdzielczej że nie było jak zauważyć że się coś świeci...najpierw mnie oblał bo trzeba patrzeć co sygnalizują kontrolki a potem stwierdził że mogę złożyć zażalenie że miałam niesprawne auto podczas egzaminu idiota, kolega też na niego trafił 2 dni po mnie i facet nie domknął drzwi ze swojej strony i też go oblał na tym bo kontrolka się świeciła...więc jedyna rada NIE DAĆ SIĘ I PRÓBOWAĆ JESZCZE RAZ a egzaminatorzy ...no cóż są ludzie i taborety
Stary 2011-09-08, 20:00   #1125
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
ja jak prasowałam to dosc po 5 min miałam ,a le u mnei to był ten okres co było tak upalnie hehe
a w czym pierzesz ciuszki? bo moje nei pachna i az sie tematem zainteresowałam i dowiedziałam sie ze po proszkowych rzeczach własnei nei ma zapachu bo sa delikatne i bezapahowe
Też ci nie pachną? Mi ślicznie w pokoju przez kilka dni od tego pachniało, ale długo się ten zapach nie utrzymuje. A szkoda bo podoba mi się

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Cytat:
Pozdrów ją Fajnie jej że ma malutką przy sobie i że mogą zacząć się już poznawać. I oby szybko doszła do formy

Wymianka.
Stary 2011-09-08, 20:13   #1126
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
też będę mieć tą medelę elektryczną (mini electric) od kumpeli. Ma mi własnie jutro przygotować ona troche hałasuje, powiedziałabym porównywalnie do depilatora ale nie ma tragedii.
Ja chyba pojadę jednak na ręcznym.
Cytat:
Zgadzam się z Asią na 200%!
Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość
nagonka na karmienie jest ogromna, położne przesadzają niestety w tym temacie u nas na sr nenatolog powiedziała przy temacie karmienia, że jeśli któraś kobitka nie chce karmić to niech to głośno i wyraźnie powie na początku, niech nie kłamie że nie ma pokarmu, nie udaje że przystawia itd. tylko zgłosi że nie podejmie próby karmienia i że wtedy położne mają dać dziecku butelkę i nie męczyć matki ani dziecka ... mina położnej prowadzącej sr bezcenna
Nawet nie wyobrażam sobie miny tych babek ode mnie ze szpitala, jakby to usłyszały. Chociaż przypominam sobie, że faktycznie one tą moją koleżankę z sali pytały, czy chce karmić, ale takim tonem, że niechby spróbowała powiedzieć "nie" .
Cytat:
Kochana nasza , pozdrów ją od nas.
Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość
żeby teraz nie było, że tak się oszczędzałam że się teraz przeterminuję
Jak większość tutaj oszczędzających się , absolutnie nie życzę.
A czemu takie drogie u Was te badania? U nas paciorek kosztował chyba 20 zł.

Nasz egzaminator od prawka też był powalony, wściekł się na laskę, której podpowiadali na egzaminie na łuku i oblal chyba 70% zdających. Ja wsiadałam po niej i wiedziałam, że będzie miał nerwa, ale jakoś tak go zagadałam, że zdałam. Konta bankowe mu sprzedawałam z ubezpieczeniami . Aż go chciałam wycałować, ale się zląkł.

Chętnie bym teraz pojeździła, ale autka brak.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 20:15   #1127
madzialena-lublin
Rozeznanie

Jeja! Przed chwilą się przestraszyłam, że tak jak wcześniej Allegro, tak nam teraz Wizaż padł Kilka razy próbowałam, i mi wyskakiwał "błąd strony". No ale w końcu zatrybiło
A w ogóle to cos mi się wydaje, że z tym Allegro to jakaś grubsza afera będzie. Tż wyczytał gdzieś w necie, że "powody awarii nadal nie znane" a telefon rzecznika prasowego od południa wyłączony...
Stary 2011-09-08, 20:19   #1128
agnyska81
Zakorzenienie

za Monikę.

Męża przytuliłam, na otarcie łez zjedliśmy pyszną Milkę, bardzo dobre lekarstwo

Układam na tym regale książki i układam, końca nie widać... Coś mi skurcze dają się we znaki, strasznie kłuje w dole, Benek szaleje (ale to może być po czekoladzie ) i im bardziej coś się dzieje, tym ja jakoś bardziej chciałabym doczekać do poniedziałku Boję się tak już rodzić Nie jestem gotowa

Allegro mi już działa

Joga z rana jak śmietana.

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2011-09-08 o 20:24
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 20:20   #1129
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Jeja! Przed chwilą się przestraszyłam, że tak jak wcześniej Allegro, tak nam teraz Wizaż padł Kilka razy próbowałam, i mi wyskakiwał "błąd strony". No ale w końcu zatrybiło
czyli nie tylko ja miałam ten problem

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-08, 20:22   #1130
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Padam już po wziycie u mamy i popołudniu w biegu, wiec po łebkach tylko przeleciałam co i jak, ale widzę, że nikt nie urodził

Cytat:
Napisane przez anetika Pokaż wiadomość
Witam ponowie Mamusie Jestem już po wizycie - rozwarcie mam na 1 cm, szyjka miękka - mam czekać może coś się samo zacznie. A jeżeli się nie zacznie,to we wtorek 13 września mam się zgłosić na patologię ciąży i w ciągu max. 3 dni wywołają mi poród. Gin dowcipniś zapewnił mnie "że w przyszłym tygodniu już na pewno będę trzymać dzieciątko w ramionach" Cały czas mam nadzieję, że akcja sama się zacznie i nie będę musiała leżeć na tej patologii
obyś nie musiała tam leżeć
Cytat:
Witam się w nowym wątku razem z moją kochaną Zuzanką
Wczoraj wróciłyśmy do domu, czujemy się bardzo dobrze, dziękujemy za miłe słowa i wszystkie gratulacje. Tusi dziękujemy za przekazywanie informacji i gratulujemy wszystkim nowym mamusiom.
Hej

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Nie wiem, czy ten kombinezonik nie był zbyt gruby, dlatego tak się zgrzał i spocil, a to chyba też niezbyt dobrze.
No właśnie lepiej jest dziecko wychłodzić trochę niż przegrzać

Cytat:
Wróciłam. Jestem w✂✂✂✂...
Cotuś
Rzeczywiście beznadziejna sytuacja, że Ty się już nastawiłaś troche, a tu dupa

Cytat:
żeby w końcu urodziła

Kaska-buba witam

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 20:26   #1131
madzialena-lublin
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
za Monikę.

Męża przytuliłam, na otarcie łez zjedliśmy pyszną Milkę, bardzo dobre lekarstwo

Układam na tym regale książki i układam, końca nie widać... Coś mi skurcze dają się we znaki, strasznie kłuje w dole, Benek szaleje (ale to może być po czekoladzie ) i im bardziej coś się dzieje, tym ja jakoś bardziej chciałabym doczekać do poniedziałku Boję się tak już rodzić Nie jestem gotowa

Allegro mi już działa
Klasyczne "chciałabym i boję się"?
Stary 2011-09-08, 20:32   #1132
aa2
Zakorzenienie

ale sie nażarłam

Cotka no o ufff bo myśłąma ze źle odebrałaś co napisałam a ja w twej rozpaczy chciałam wskazac na te piekniejsze strony

co do prawka i zdawania to fakt duzo zależy od tego na kof=go sie trafi, u mni ena egzaminie trzeba juz pokazywać było gdzie sprawdza sie olej , pokazac gdzie jakie światła itd no i na światłach z dwie osoby odpadły, babka oblała bo nie pokazała ze tablice sa podświetlane-masakra
Stary 2011-09-08, 20:34   #1133
lullaby_ml
Zakorzenienie

Ale nudyyyy, zadna nie rodzi?????????

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-08, 20:36   #1134
danika
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie

oglądam Magde Gessler
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 20:38   #1135
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
No właśnie lepiej jest dziecko wychłodzić trochę niż przegrzać
A to mu nie zaszkodzi? = nie przeziębi się? bo jeszcze nawet 3 tygodni nie ma. A pogoda taka średnio przyjemna była.
Cytat:
Właśnie .

Nie wiem, czy ja nie mam za mało pokarmu, dzisiaj Franek był mega marudny, płakał, nie wiem o co chodzi.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 20:40   #1136
mucka21
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
Jakie płatki pokaż bo ja nie mam jeszcze i nie wiem jakie kupic
chcialam ci napisac o tych platkach+patyczkach w biedronce, ale doczytalam ze dziewczyny juz pisaly

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
a co robiłaś? Bo Ty jakoś w 38 tc urodziłaś? tak?

A właśnie - piszemy na liście w którym tyg urodziły mamuśki? Jakoś mi tego brakuje, a sama się doliczyć nie umiem
tez mi tego brakuje, tak to sie od razu wiedzialo a teraz trzeba liczyc

Cytat:
Aaaa takie rzeczy... Pomyślałam o tych paskach do sprawdzania, czy to wody czy nie, ale stwierdzilam, że nie będę schizować
na jakims watku czytalam ze te paski sie nie sprawdzaja w dodatku nie sa tanie i szkoda kasy

Cytat:
No leżenie na patologi nie jest chyba przyjemne...Może samo się rozkręci - tego Ci życzę

Dlaczego ja nie potrafię trafić na fajne promocje
Oprócz patyczków w biedronce

Kurde Gerda nie utrudniaj mi i tak ciężkiego tematu
No tak bo trzeba się napompować No i nie wiem. A cenowo jest pewnie duża różnica pomiędzy ręcznym, a elektrycznym.

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

I jeszcze jedno pytanie.
Czy możecie mi polecić stabilny stojak pod wanienkę?
ja mam taki normalny TAKI, podobno bardzo fajny i pomocny

Cytat:
No więc dziękujemy za ciepłe przywitanie nas w Nowym Świecie
Radzimy już sobie lepiej, ale nie powiem miałam parę dni kiepskich, wczoraj było bardzo źle ale dzisiaj mała się spisuje i ja też od razu psychicznie lepiej. Niestety mąż nie może być z nami teraz i wszystko muszę sama robić dlatego moja psychika troszkę dostała po tyłku ale jestem pełna nadziei że najgorsze za mną.
Witajcie dzięki za opis, a Zuzia, no cóż...: love:

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
eee no bez przesady ostatnio zgadzał się tylko na , ale dziś muszę go zmolestować, może jak popuka mała po głowie to się jej przestanie podobać siedzieć w brzuszku

Cytat:
Wiadomosc od Moniki

teraz czekamy na czerwone wieści

Cytat:
Też ci nie pachną? Mi ślicznie w pokoju przez kilka dni od tego pachniało, ale długo się ten zapach nie utrzymuje. A szkoda bo podoba mi się

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Pozdrów ją Fajnie jej że ma malutką przy sobie i że mogą zacząć się już poznawać. I oby szybko doszła do formy
moje nie pachniały

rozmawiałam dzisiaj z kuzynką, miała dziś iść do gina i miał jej dać skierowanie na cc ale wkońcu się rozmyślił i kazał jej czekać i rodzić naturalnie człowiek się psychicznie nastawił już a tu

ja chyba poprzestanę na podczytywaniu was bo jakoś nie umiem się do was wbić... mam nadzieję że jakbym miała jakieś pytania to pomożecie

Dobranoc
05.02.2011- nasz aniołek jeden bliźniak [*]
Izunia jest już z nami
30.IX.2011 g.17:20, 2790g, 57cm
Kochamy Cię

mucka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 21:07   #1137
kellysss
Zakorzenienie

Witam z wieczorka....

Cotka... Kobito Ty sie ciesz z tego rozwarcia bo jak 1,5-2 palce to jest 3-4 cm..
No to juz jest super nawet jesli musisz troszke poczekac...
Ja w sumie cierpliwoscia nie grzesze ale zycze Ci jej jeszcze troszke
Moze ta pelnia podziala

Kaska-bubu...witam nowa mamusie

Agnyska...szkoda ze tz sie nie udalo, niestety w pl ciezko jest zdac z pierwszym razem..
naprawde musisz miec wyjactkowe szczescie zeby tego dokonac

martunia... Porod w sumie nie taki straszny i coreczka cudowna

Monia... No nareszcie... Kcciukaski zacisniete Zeby jak najszybciej i malobolesnie...

Stokrotka..Jak tam to twoje ktg... No i widze ze juz dalas sobie spokoj z nerwami..
co bedzie to bedzie...

lulla....pozdrow od nas Pesteczke

Bordana.....No to widze ze niezlego klocuszka bedziesz miala..
No ale najwazniejszy ze zdrowy...

Ja rodzilam dziecko 4240 g i nie chce tego powtorzyc
A zapowiedzieli mi juz ze mala nalezy do big size...
Dlatego ja nie moge doczekac terminu bo naprawde tym razem
nie dam rady urodzic ..wogole tutaj wcale mi nie miezyli miednicy
a jestem pewna ze w `pl nie dali by mi rodzic takiego dziecka bo
nie jestem do tego przystosowana..juz pisalam kiedys ze maly sie zaklinowal w kanale
i to naprawde mocno... boje sie

Chyba zaczne juz pic te maliny i ogolnie cos robic bo moja szyja to tez twarda sztuka,
do tego tydzien temu bylo zero rozwarcia i mala w kanal nie byla wstawiona...
W sumie jutro zaczynam 35 tydz....
tak..postanowione ...od jutra maliny

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-08, 21:14   #1138
lullaby_ml
Zakorzenienie

Dziewczynki ja spadam, moze przespie skurcze bo cos sie rusza a tak mi sie niewygodnie pisze i siedzi spokojnych i co dla niektorych stosunkowo udanych nocy
Stary 2011-09-08, 21:20   #1139
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Ja też śmigam spać ...
Dobranoc mamuśki

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 21:31   #1140
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość
No to może i ty się czasem do nas odezwiesz, żebyśmy i my ciebie lepiej poznały
ok, fajna propozycja
Mogę się pochwalić że mała Blanka waży 2300
cała reszta w porządeczku i szyjka i ktg i usg
następna wizyta za 3tyg może już ostatnia

Na dniach zamawiam łóżeczko,o takie
http://allegro.pl/kolyska-przystawka...799439026.html
Potrzebuje dwa,no i walczę o cenne centymetry w domu

pozdrawiam
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości