|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#41371 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX
Cytat:
Tylko prawa strona dłuższa od lewej chyba?
|
|
|
#41372 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki, ale ciągle mnie jeszcze unieszczęśliwiają
Powinny być mniej więcej (pewnie bardziej mniej niż więcej ![]() Edit: Aaa wiem, teraz skumałam! Tak, prawda, jestem niesymetrycznie obcięta. No ale to sprawka fryzjera, nie moja :/ Ja już nie chciałam ingerować w wyższe partie, bo jeszcze by znowu za mocno były wycięte. Uznałam, że jak podrosną, to zajmę się doprowadzaniem tego do ładu, teraz od tego poprawiania mogłoby mi wiele nie zostac na głowie
Edytowane przez Aoirghe Czas edycji: 2011-09-08 o 22:07 |
|
|
|
#41373 |
|
Rozeznanie
|
a ja dzisiaj po raz pierwszy stosuję metodę Rybiorka (tj. płukanie wodą odżywka d/s w tym przypadku garnier fructis volume restructure i odżywka b/s...). zobaczymy co jutro będzie
zasadniczo nie miałąm wyjścia, zachwycona falami, które pojawiły się po raz pierwszy na mojej głowie od roku (tak, wiem, że to takie nic w porównaniu z Waszymi skrętami, ale...ale dla mnie sukces, że w ogóle coś się pojawiło ) nie mogłam się zdobyć na to, by je związać...już w drodze na uczelnię zrozumiałam, że to zły pomysł...no i musiałam coś zrobić by je rozplątać, myć nie chciałam bo były czyściutkie, więc stwierdziłam raz kozie śmierć, spróbuję .; teraz siedzę z koszulką na głowie...
|
|
|
|
#41374 |
|
Rozeznanie
|
Ok, zdjęcie postaram się dodać jutro (chyba, że złapie mnie deszcz i włosy będą w stanie nie do pokazania).
Wydaje mi się, że końcówek nie mam zniszczonych (przynajmniej rozdwojeń nie widzę). No właśnie to, że nie mogłam spiąć włosów przy długości do ramion było trochę wkurzające Może na razie utnę z 5cm (o ile to nie będzie cięcie do ramion nawet nie wiem jaką mają długość, będę musiała zmierzyć) i zobaczę co mi się zrobi na głowie. Choć moje włosy lubiły jesień i zimę, więc może wygląd by się polepszył.
|
|
|
|
#41375 |
|
Zakorzenienie
|
może to tylko tak wygląda, że krótsze, w zależności od tego jak się ułożą
![]() dziewczyny, miałam zdać relację z używania mleczka jedwabnego z keratyną z bu ![]() nakładałam je na suche włosy, wgniatając ilość ok monety 50groszowej roztartej w dłoniach efekt: -włosy są troszkę wysztywnione -natychmiastowa wizualna i wyczuwalna w dotyku zwiększona objętość -u mnie nieco zwiększa skręt (działanie doraźne, ugniecenie włosów) -może trochę obciążyć -pachnie rosołem -na dłuższą metę nie jest za dobrze...ale nie sądzę, żeby to była wina tego mleczka...
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-09-08 o 22:15 |
|
|
|
#41376 |
|
ma zielone pojęcie
|
Aoirghe, nie marudź
Ładne włosy masz!Miałam dać znać jak się spisała zielona breja z oleju konopnego i spiruliny. Cóż... Nie spisała się za bardzo. Raz, że trudno było to cudo zmyć z włosów (przez kilka minut płukania leciała ciemnoturkusowa woda Kuracji już raczej nie powtórzę, bo nie chcę zapaskudzić brodzika zieloną breją... Za to teraz mam włosy umyte szamponem Mypy (tym do włosów tłustych), a na włosach (pod czepkiem i ręcznikiem) emulsja Gloria
|
#41377 |
|
Raczkowanie
|
A ja nadal nie radzę sobie z kłakami na zewnątrz. Po wysuszeniu i nawet po porannej reanimacji bywa spoko, ale ledwo wyjdę, to mam puszaka ;/ Nie chcę myśleć, co będzie jesienią, jak się zaczną deszcze
![]() Minus dnia dzisiejszego zatem to puszak. Ale są plusy ![]() - Reanimacja ekspresowa, przez noc nie zrobiła się megamasakra, faktycznie trzeba duuuużo żelu, nawet na moje małe falki. - Większe uniesienie przy skalpie, bo normalnie mam przyklepoprzyliz. - Rano były nawet fajne falki, teraz niestety zdechły od puszku ![]() Jakby na to nie spojrzeć, tak przycięte kłaki lepiej się przynajmniej zachowują, od przycięcia mniej nerwów mnie kosztuje stylizacja. Natomiast czy w takich fryzurze mi lepiej, czy gorzej oraz czy faktycznie dobrze (od strony technicznej) się ciachnęłam, no to już kwestia dyskusyjna ![]() Swoją droga czuję minimalną zmiane na plus, znaczy futerko lepiej nawilżone jest i falki się dłużej trzymają. Ktoś pytał o coś podobnego, nie wiem kto, ale może się zdarzyć, że np. nie będę mieć czasu na cały proces wyprowadzania falek i pozostanie mi szybkie suszenie. Czyli jak wysuszę na średnio ciepłym nawiewie, przeczeszę szerokim grzebieniem na sucho, macnę czymś na sucho b/s, to tragedii nie będzie, prawda? Tragedii w sensie krzywdy dla włosów.
|
|
|
|
#41378 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Mój ostatni dzień w pracy Więc się od razu pożeganm, wracam za trzy tygodnie. ![]() Gosh, pięknie ![]() Witam Maliniarkę spowrotem ![]() Aoirghe, moim zdaniem jest ładniej. I całkiem niźle się układają
|
|
|
|
#41379 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Szkoda, że lato się kończy Obawiam się zimy, bo zeszły sezon był ciężki, nie udało mi się opracować żadnej sensownej pielęgnacji. Miałam wrażenie, że co nie zrobię to źle - oleje nagle zaczęły mi wysuszać włosy, ulubione odżywki - obciążały, silikony - brak efektów.Tylko schować pod czapkę i przeczekać
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
|
#41380 | |||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
moje włosy lubiły zimę ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Cytat:
Aaa, co chciałam napisać...wczoraj myłam włoski, jako d/s nałożyłam saszetkę Marion maskę do włosów brązowych. Ma ona hennę w składzie, jest brązowa, więc dziś mam odświeżony kolor i przyciemnione odrosty ale wypas! Szkoda, że ciepły, ale co tam dobrze, że działa Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2011-09-09 o 09:21 |
|||
|
|
|
#41381 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() u mnie kłaczki wczoraj myte, a dzisiaj do związania :x
|
|
|
#41382 |
|
Zakorzenienie
|
Malina daj zdjęcie!!
![]() U mnie dzień trzeci czyli o ile nie wyjdzie jakie życie towarzyskie to wieczorem wreszcie zrobię sobie wavy/beauty-session, z olejami ![]() i maską ![]() ![]() Niech sobie przypomnę, co było ostatnio: Jantar przed myciem na kwadransik, mycie Bingo z shea, żel aloesowy z ugniataniem i na koniec Nivea FC. Lokalnie na skalp Jantar. WYglądają o dziwo nieźle, dzisiaj duża luźna fala ale praktycznie bez pucha Został mi zafundowany zabieg oczyszczania z użyciem pola magnbetycznego, medycyna niekonwencjonalna. Nie mogę się doczekać wpływu na włosy hehe ;P Nie wierzę w takie zabawki ale kaszel przeszedł mi z miejsca :P |
|
|
|
#41383 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że w końcu mi się uda jednak lepiej zapanować nad tymi falkami i jak podrosną to zobaczę eski, jak kiedyś, ech. Noo, ale czasem nie mam wyjścia z tym podczesaniem się. Przynajmniej na razie Coś nie mogę sobie znaleźć żadnej mgiełki bez denata (bo mi nie służy jednak). Może by tak rozcieńczyć jakąś odżywkę b/s z wodą i zrobić psikadło...? Tylko nie wiem na razie jaką i w jakich proporcjach. Matko, jakie to skomplikowane
|
|
|
|
|
#41384 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Dziś już tym bardziej nie ma co pokazywać
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
W ogóle to się trochę obawiam jesieni. Zimy mniej bo o tej porze roku nigdy nie miałam problemu z włosami. Na zew berecik a w pomieszczeniach były grzeczne. Ale jak będzie teraz...? Się okaże ![]() Cytat:
I przede wszystkim mniej się denerwujesz więc i zdrowie skorzystało na cięciu![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Fale są takie nieprzewidywalne ![]() Wczoraj myłam włosy miałam mega objętość ale nie puszaka. Dzisiaj mam lekki przyklep a końcówki są tak powywijane, że wygląda to zabawnie. Co ciekawe na kilku kosmykach pojawiły się loczki, oczywiście z końcówek. Daje mi to nadzieję, że przy dłuższych włosach będzie więcej falek, może i loczki na końcówkach Bo jak na razie mają za mało miejsca do rozgoszczenia się. Trzeba czekać aż urosną bo może być ciekawie![]() Aaa i jak tu nie kochać swoich włosów jak one codziennie inne i potrafią tak zaskoczyć
Edytowane przez pati_bc Czas edycji: 2011-09-09 o 10:13 |
|||||||
|
|
|
#41385 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wierzę w pole magnetyczne, bo mi pomogło na kręgosłup Cytat:
![]() spokojnie możesz zrobić psikadełko z wodą albo z hydrolatem Cytat:
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-09-09 o 10:35 |
|||
|
|
|
#41386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zwykly zel aleosowy ktory jest polecany na sucha albo poparzona skorze ja mam z takim skladem Aloe Barbadensis Leaf Juice (Organic Aloe Vera Gel), Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Panthenol, Disodium EDTA, Sodium Hydroxide, Phenoxyethanol. wyglada standardowo, u mnie wprawdzie od roku nie ma problemu wypadania ale mialam problem ze skalpem, skutek uboczny jest taki ze wlosy wygladaja na lepiej odzywione i jakos szybciej rosna, juz mi sie fryzura nie trzyma bo sporo podrosly mimo ze podcinalam sie 2 tygodnie temu (oczywiscie guzik widac wizualnie, jedynie jak sa super mokre). Drugi skutek uboczny jest taki ze mam wrazenie ze jest ich wiecej
|
|
#41387 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wiadomo, że im włos dłuższy tym cięższy ale nie wydaje mi się aby to była taka waga, że cebulka by nie wytrzymała. Może się nie znam Również wypada mi dużo włosów ale zapuszczam bo chcę mieć znów długie włosy. Stosuję wcierki, po rzepie są następne w kolejce. Przede wszystkim trzeba wzmocnić skórę głowy i cebulki. A wtedy będzie lepiej
|
||
|
|
|
#41388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie na potege wypadaly wlosy przez chemie (tabletki anty), potem 3 lata walczylam aby przestaly, strasznie duzo objetosci stracilam, wiem ze to nie tylko w moje glowie bylo bo maz sam mi mowil ze widzi jak trace wlosy (zbieral czasem z poduszki cale kleby) i objetosc, szukalam, szukalam i wreszcie zmiana diety i nagle przestaly, ale nie zauwazylam nowych, zaczelam uzywac olejow hindyskich jako wcierki i ruszylo, teraz stosuje aloes a olejuje skal 1 raz w tygodniu. na wypadanie ja polecam zdrowa diete (bez czerwonego miesa i produktow typu sklepowe kielbasy, pasztety, konserwy), z wlaczeniem soji (niekoniecznie w mleku), dobry suplement, dobra wcierka i delikatnosc w postepowaniu z wlosami. A teraz z innej beczki, moze ktos wkleic fotke swojego beretu? To do tych dziewczyn ktore nosza berety, ja nosilam zawsze taka luzna czapke z daszkiem ale srednio sie sprawdza, chyba pomysle o berecie.
|
|
#41389 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mnie już włosy wypadają tyle lat, że już sama nie wiem od czego to moze być. Wypadanie przetrwało zmiany diety, suplementy ale fakt nigdy nie stosowałam wcierek. Dopiero od zmiany pielęgnacji zaczęłam. Co do genów to prawda tylko, że u mnie rodzice mają oboje fale i gęste włosy, zwłaszcza tata. Więc nie wiem co to u mnie może być. Może i osłabione cebulki ale wzmacniam je, przynajmniej tak mi się wydaję. A i mam czasem wrażenie, że stoją w miejscu. Znaczy nie rosną. Wiem, ze normą jest 1cm w miesiąc ale to tak mało ![]() Cytat:
Też chętnie stosowałabym oleje na skalp ale oleje mi go podrażniają. Jak zostawiam na noc to olej mimowolnie dotyka skóry i potem jak myje to dużo zostaje mi na dłoniach![]() Cytat:
a suplementy, wcierki i delikatność teraz stosuje. Może po czasie nastąpi poprawa![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#41390 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#41391 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, chociaż nie twierdzę, jak czasem zrobię carbonade flamande to jest palce lizać ...w każdym razie mi się najbardziej wszystko popsuło jak przez dwa lata byłam wegetarianką , wszystko : włosy, poznikcie, wzrok, nawet wada serca (kiedyś miałam taką małą wrodzoną,a teraz jest nawet poważna). jak teraz o tym myślę to i bolesność miesiączek zaczęłą się wtedy co prawda wiem, że to był "niezdrowy" wegetarianizm typu kluchy, eyż, ser owoce i trochę warzyw (to było w liceum, miałam na głowie 3 olimpiady, naukę, maturę, kursy na asp i problemy...no powiedzmy poważne psychologiczne i nie miałam czasu dopracować diety, a nikt mi nie pomógł - po prostu dostawałam obiad, który był - np. makaron z sosem i żeberka - i jako jaroszka jadłam z tego tylko makaron ). niemniej tak czy siak według lekarzy nawet "zdrowy" wegetarianizm nie jest dla mnie . myślę, że należy jeść wszystko, tylko we właściwych proporcjach ![]() Rybiorku, wczoraj spróbowałam Twojej metody...i dziś jest w porządku, mam fale jak wczoraj (a na ogół na trzeci dzień od mycia są już oklapłe), włosy jakby mniej tłuste niż na trzecidzień od mycia żadnych strąków (może pasma są ciut oddzielne, ale nie bardzo), ogólnie myślę, że to metoda dla mnie . Dzięki |
|
|
|
|
#41392 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i w ogole to ja nie doktor, pisze tylko co u siebie zauwazylam, wyczytalam niedawno ze na wypadanie moga miec wplyw zmiany chemiczne w organizmie spowodowane zwierzecymi proteinami i tluszczami (pisalam niedawno, kilka stron wczesniej, jak Wy czytacie ze nic nie pamietacie Cytat:
|
|
#41393 |
|
Rozeznanie
|
chciałabym Wam jeszcze pokazać jak na noc podpinam swoje mokre/ wilgotne włosy u nasady, żeby nie oklapły. robię to według FAQa, podpinanie włosów, punkt trzeci okrealony jako "inne narzędzie (niewymienione), długie włosy"
. chętnie wysłucham uwag i wskazówek jak to można jeszcze ulepszyć (choć uważam, że jak na mnie jest nieźle) i ocen, czyu obchodzę się z włosami wystarczająco delikatnie . moje spinki są co prawda trochę większe od tych z filmiku, ale tego samego typu. mam nadzieję, że to nie szkodzi (zdjęcia znowu z komórki, dlatego są to duże zbliżenia, żeby było dobrze widać bez konieczności powiększania zdjęć Zdjęcie0344.jpgZdjęcie0345.jpg Zdjęcie0346.jpg Zdjęcie0349.jpg Zdjęcie0350.jpg) |
|
|
|
#41394 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a może po prostu jestem przewrażliwiona, nie czeszę włosów w końcu, a dziennie ze 100 ma chyba wypaść...w sumie po domu nie widzę, żeby się walały, ale przy myciu zawsze wyciągam kulkę z włosów z odpływu ![]() Cytat:
nie mówiłam tego w tym sensie, po prostu moim zdaniem jak ktoś ma bidne włosy i na siłę zapuszczone to to nie wygląda dobrze może pójdę podciąć końcówki Cytat:
![]() tally weil, dość cienki, kremowy, ma takie malusie cekinki-nie jestem fanką cekinów, ale ujdą, na ściągaczu, przechodziłam w nim tamtą zimę i jakoś nie marzłam zdjęcia takie sobie, ale coś tam widać, jak się układa itd.. a takie bardziej zimowe fajne widziałam w orsayu, grubsze sploty, będę czegoś szukać w tym roku też na pewno
|
|
|
#41395 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak kiedyś przeglądałam "włosowe diety" to czerwone mięso zawsze się pojawiało Mam nadzieję, że nic nie pokręciłam
|
|
|
#41396 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
też uważam, że tego się powinno jeść najwięcej, nawet walczę ze swoją odrazą do ryb (no nie mogę, nie mogę znieść zapachu . a soję jem, jem...taka pozostałość, uwielbiam na przykład pasztety a paprykarze sojowe, polecam pyszne, zdrowe, mało kalorii ![]() a tak na marginesie, zaczęłam , w związku z przesileniem, łykać drożdże tak, tak, łykać, próbowałam pić to świństwo, ale nie dało rady, w jakiejkolwiek postaci. a tak, kupiłam w tabletkach, nie męczę się, nie martwię zabiciem czy nie zabiciem, oszczędzam czas na ich przygotowanie i kasę (kostka drożdzy kosztuje ok 2zł, jak nie więcej, przynbajmneij w sklepach koło mnie, a wystarcza na 3 dni...a tu mam za niecałe 14zł porcję na przwie 40
|
|
|
|
|
#41397 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Niecałe 3 zł zapłaciłam (za 1l. mleka).
|
|
#41398 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i polecali też orzechy, tylko że to strasznie kaloryczna rzecz ... wybory ![]() co do czapek...nie muszą być z naturalnego materiału (bawełna, wełna), prawda? bo znalezienie takiej (za przyzwoitą cenę) graniczy z cudem, a ja jestem biedny student, nie stać mnie na wydanie ponad 100zł na czapkę ![]() ktoś mi oceni moje nocne upięcie ?
|
|
|
|
|
#41399 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja specjalnie nie lubię czapek, więc chyba rozejrzę się za nausznikami.
|
|
|
#41400 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. i nie mam nic do wegetarian, jakby co, w końcu sama chciałam zostać jednym z nich
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:05.

Nie jest tragicznie, ale całe lato dosłownie kilka wypadało przy myciu i czesaniu, a teraz jest tego jednak trochę.
No cóżżżż... Zdecydowanie nie lubię krótkich włosów. No i chociaż bardzo się staralam, to jednak przycięło mi się za krótko
Niech wreszcie przyjdzie zima, to wrzucę sobie siakiś beret i po ptokach 
Tylko prawa strona dłuższa od lewej chyba?

Ładne włosy masz!

Obawiam się zimy, bo zeszły sezon był ciężki, nie udało mi się opracować żadnej sensownej pielęgnacji. Miałam wrażenie, że co nie zrobię to źle - oleje nagle zaczęły mi wysuszać włosy, ulubione odżywki - obciążały, silikony - brak efektów.