|
|
#151 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Wybory 2011 - populizm
Cytat:
Edytowane przez Onnaa88 Czas edycji: 2011-09-08 o 17:16 Powód: literówka |
|
|
|
|
#152 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#153 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#154 |
|
Zakorzenienie
|
Niedaleko pada jabłko od jabłoni
|
|
|
|
#155 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() To że może miałaś partyjniaków w rodzinie, nie wiem nie wnikam, i Twojej rodzinie było dobrze, nie znaczy że wszystkim było, czasem warto mieć trochę szerszy obraz rzeczywistości. |
|
|
|
|
#156 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#157 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Spalmy podręczniki na stosie, zlikwidujmy system edukacji, przecież rodzice wiedzą LEPIEJ
|
|
|
|
|
#158 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jeżeli chodzi o dług to ja coś napiszę od siebie ,rząd zamiast wprowadzać reformy wybrał drogę wzrostu zadłużenia. Nasz dług na koniec tego roku będzie o połowę większy niż przed czterema laty. Gdyby przyszedł następny kryzys, nie mielibyśmy już od kogo pożyczać. Zaledwie w ciągu trzech ostatnich lat do 2010 r nasz dług publiczny liczony według krajowej metodologii wzrósł o 221 mld zł. Sięga już 748,5 mld zł, czyli 53 proc. PKB. Rósł o ponad 70 mld zł rocznie. Wcześniej było to 20 – 40 mld zł. W tym roku powiększy się o kolejne 50 mld zł. Razem 270 mld zł! |
|
|
|
|
#159 |
|
Zakorzenienie
|
A czy za tą składkę będą u Ciebie leczyć raka, czy za tą składkę dostaniesz refundowane leki itd?
|
#160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam wrażenie, że to jest fikcja po prostu, że taka sama dobra, profesjonalna opieka i wszelkie mozliwosci leczenia należą się ludziom zarabiającym 2 tysiące, 20 tysięcy i 200 tysięcy miesięcznie i że kiedyś system oparty na takich założeniach musi się zawalić, tyle że nikt tego nie przyzna, bo to bardzo brutalne. |
|
|
|
|
#161 | |
|
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Cytat:
![]() Cóż, poza tym służba zdrowia to jedna z najdroższych usług jakie są nam niezbędne. Z wykładów ekonomii - wg wyliczeń mądrych ludzi na prywatną służbę zdrowia stać byłoby niewiele Polaków. Szczególnie na ratowanie wcześniaków czy specjalistyczne leczenie nowotworów. Ogólnie w Polsce nie ludzie nie zdają sobie sprawy jakie drogie jest leczenie. Nie przypadkowo za granicą lekarz to jeden z najlepiej opłacanych zawodów. |
|
|
|
|
#162 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
- równy i sprawiedliwy dostęp do świadczeń zdrowotnych niezależnie od statusu społecznego i materialnego obywatela - gwarancja finansowania ze środków budżetowych pakietu świadczeń zdrowotnych i procedur wysokospecjalistycznych dzieci do 18. roku życia - pełny dostęp do świadczeń opieki zdrowotnej - opieka nad kobietą w okresie ciąży, porodu i połogu - szczególne i szerokie uprawnienia dla osób starszych i niepełnosprawnych - wprowadzenie obowiązku finansowania leczenia i rehabilitacji poszkodowanych w wypadkach komunikacyjnych przez ubezpieczycieli - zwiększenie ilości studentów na kierunkach lekarskich i dentystycznych - wprowadzenie nowego sposobu uzyskiwania specjalizacji medycznych - wprowadzenie jednakowej opłaty administracyjnej za wydanie leku na receptę w aptece niezależnej od jego ceny - wprowadzenie kompleksowego systemu informatycznego w ochronie zdrowia - wprowadzenie ubezpieczeń dodatkowych o charakterze dobrowolnym na zasadach określonych ustawą |
|
|
|
|
#163 | |
|
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Cytat:
Tylko budżet - rodziny, miasta, państwa nie jest bez dna. |
|
|
|
|
#164 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
3. a jaki jest ich stosunek do tamtejszych zarobków? |
||
|
|
|
#165 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#166 |
|
Wtajemniczenie
|
Punkt pierwszy - kryzys światowy = socjaliści u władzy.
Z powietrza ten kryzys się nie wziął. PO jest częścią tego układu. http://www.youtube.com/watch?v=o9gfn...yer_detailpage http://www.youtube.com/watch?v=Ufk92...yer_detailpage http://www.youtube.com/watch?v=og3xg...yer_detailpage http://www.youtube.com/watch?v=O3d9f...yer_detailpage
Edytowane przez mylady21 Czas edycji: 2011-09-08 o 22:42 |
|
|
|
#167 |
|
BAN stały
|
Prywatyzować trzeba z głową. Wiadomo, w państwowym przedsiębiorstwie jest mniejsze zaangażowanie, bo nikt nie traci swojej kasy. Prywatny właściciel chce mieć zysk, więc będzie lepiej zarządzał firmą. Ale nie można też popadać w przesadę i nie chciałabym, żeby doszło do sytuacji, że każdy kawałek chodnika i park w mieście są prywatne i za przejście nimi trzeba zapłacić, a takie poglądy serwują co niektórzy fanatycy Korwina. Najgorsze są skrajności. Nie podoba mi się antyprywatyzacyjne zacięcie PiSu ani też wszystkoprywatyzacyjne podejście Korwina.
A tak z innej beczki to wkurza mnie, ze w Polsce ministrami zostają osoby bez kwalifikacji w danej dziedzinie. Jak słyszę, ze x miał być ministrem infrastruktury, ale wepchali go do ministerstwa rolnictwa, to mnie coś trafia. Człowiek jest specjalistą w danej dziedzinie, jest np. wybitnym ekonomistą, ale wątpię by był równie genialnym znawcą prawa i mógł piastować to stanowisko. U nas wpycha się daną osobę do rządu, bo ma dobre koneksje a nie przygotowanie. I potem skutki tych decyzji są opłakane. |
|
|
|
#168 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Lepiej przeczytaj post Vixen jeszcze raz Vixen, zostałaś nazwana niedrogą koleżanką
|
|
|
|
|
#169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle co to się dzieje, partia silnie prawicowa i państwo opiekuńcze. Wychodzę. |
|
|
|
|
#170 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja po prostu patrzę na świat dośc realistycznie
![]() Cytat:
Proste pytanie - ZA CO TO WSZYSTKO? I ze osoby wierzące w takie hasła innym przypisują naiwność... ![]() Z worka bez dna...
|
|
|
|
|
#171 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#172 |
|
Raczkowanie
|
Ja napiszę tylko tyle, PIS już rządził w tym kraju i został ostro pogoniony przez Społeczeństwo. Siska wypisujesz tu ich postulaty tylko po co, mieli swoją szansę i nic nie zrobili, nie usprawnili służby zdrowia.
Owszem PO też już sprawdziliśmy ale mimo wszystko widzę różnicę między tymi dwoma rządami. Za PO przynajmniej coś się buduje, coś się dzieje w tym kraju, jest normalnie. Idzie to baaaardzo wolno ale do przodu. Za Pis staliśmy w miejscu. W ogóle zachęcasz tu do czytania niezależnej - które jest moim zdaniem najbardziej zmanipulowanym medium w tym kraju. Czytam czasem ten portal i mi się w głowie nie mieści jacy ludzie są zaślepieni. Jak redaktorzy manipulują faktami. A w ogóle samo hasło przewodnie - my informujemy oni kłamią to jest jedna wielka żenua.. Boję się powrotu Pis do władzy dlatego, że chce żyć w wolnym kraju, chce móc mieć swoje poglądy i nie bać się je wyrażać. Nie chce być nazywana sbkiem, ubekiem, antypolakiem, wrogiem patriotyzmu, zomo itp, tylko dlatego, że mam inne poglądy..
|
#173 |
|
BAN stały
|
Komiczne jak bardzo prezes Jarosław boi się bezpośrednej debaty z Tuskiem. Samo to go dyskwalifikuje jako poważnego kontrkandydata dla rządzącego "obozu". Po prostu jest cienki merytorycznie i bardzo dobrze o tym wie.
Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2011-09-09 o 08:26 |
|
|
|
#174 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) Ale by się chłopak linków nawklejałCytat:
|
||
|
|
|
#175 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
No ale trzeba mu przyznać, że nie rzuca aż tak "błyskotliwych" linków jak siska81.Ale spoko, Wyrak od czasu do czasu wrzuca swój nick w wyszukiwarkę i zaraz przybędzie ![]() Cytat:
Mam Hoffmana na listach mojego okręgu - uważam, że bardzo kiepsko się z tą baranią wypowiedzią wstrzelił, bo tu,w okolicach Konina, jak okiem sięgnąć rolnictwo Wyborcy to w ogromnej części rolnicy
|
|
#176 |
|
Wtajemniczenie
|
Daj spokój. Za P.O. to co się buduje, za kilka lat będzie do naprawy.
Wszystko jest spartolone. Trasa S-8, którą otworzyli blisko mojego domu - kilka miesięcy minęło i już są dziury. Budowanie P.O. to jak zakup chińskiej podkoszulki. Nie zdążyć się nacieszyć i jest do wyrzucenia ![]() To co robi się w Warszawie - np. stawianie budynków tuż przy pasie jezdnym - jak np. na ulicy Prostej czy Grzybowskiej - woła o pomstę do nieba. Architekta który to wymyślił oraz urzędnika, który wydał zezwolenie, powinno się powiesić za jaja. Stadion narodowy jest estetyczną porażką. Wszyscy się zastanawiają czy jest w Polskich barwach czy w Chorwackich. Mi to akurat wsio ryba, bo bardzo lubię Chorwatów a nie cierpię piłki nożnej, ale często tamtędy jeżdżę i ten stadion jest po prostu brzydki. Osiedla buduje się stawiając same mieszkania od góry do dołu - nie ma lokali, sklepów, etc, a jak są to nie można wjechać bo wszystko jest zaszlabanowane, zakodowane i zasrane. W Warszawie jest problem z tym, że nawet jak zdobędziesz środki na prowadzenie działalności - to nie masz jej gdzie prowadzić- szczególnie gdy potrzebujesz lokalu większego niż dziupla wiewiórcza. To już sowiecka architektura placu Konstytucji jest zrobiona bardziej z głową - PRZESTRZEŃ, szeroka jezdnia, duże witryny, porządne mury. Co do budowy dróg mam nieprzyjemność poruszać się na trasie Warszawa-Gdańsk, Warszawa - Katowice i powiem Wam, że to koszmar - w szczególności, że nie ma alternatywy - bo jazda pociągiem do Gdańska to 8 godzin. To 37 kilometrów na godzinę. A bilet kosztuje prawie tyle co lotniczy . PKP wydało miliony na pendolino, które nie ma po czym jeździć. Prawda jest w tym - co napisała koleżanka - brakuje ludzi kompetentnych. Dla mnie Kaczyński czy Tusk, to żadne autorytety, bo oni nigdzie nigdy normalnie nie pracowali, nie zarządzali niczym co weryfikuje rynek. Taka na przykład Hania W. , nie nadaje się nawet na stanowisko klozetowej na Centralnym. Chciałabym widzieć na stanowiskach "wymiataczy" od zarządzania, prawdziwych menedżerów czy bardziej swojsko - dobrych gospodarzy, którzy logicznie by myśleli i byli dobrymi organizatorami. Ach te mżonki
|
|
#177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To musiałoby się skończyć obsadzanie najwazniejszych stanowisk według zasady mierny, bierny, ale wierny, tylko, że to dotyczy wszystkich partii. No i trzeba pamiętać o tym, że tacy specjaliści za pensję urzędnika pracować nie przyjdą. |
|
|
|
|
#178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawam tylko, jak będziesz pisać, kiedy ktoś Ci bliski poważnie zachoruje, a Ty (zgaduję) jako ta, której bliżej do zarabiania 2 a nie 20 tysięcy nie będziesz mogła z tym NIC zrobić, bo Cię nie będzie stać na wypasione ubezpieczenie ...
|
|
#179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mieszkam na naprawdę spokojnym osiedlu, a ludziska z bloku obok sobie blok postanowili ogrodzić. Po jaką cholerę, nie rozumiem ![]() Polacy po prostu nie mają specjalnie gustu, takiego zamiłowania do ładu przestrzennego, jest jeden wielki chaos. Dużo w tym względzie napsuła oczywiscie wychwala tutaj przez niektorych komuna
|
|
|
|
|
#180 |
|
Zadomowienie
|
Boi się, bo wie że ją znowu przegra. Poza tym ja nie widzę w tej partii żadnej merytorycznej osoby, nikogo kto by mógł debatować na konkretne tematy, żadnego specjalisty - sami krzykacze. A już ściąganie Gilowskiej do debaty o finansach to mówi samo za siebie...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:29.

Bo że nie masz o niej pojęcia to już dałaś parę przykładów.