|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
to muszę sobie dopisać do mojej listy zakupowej i zrobić w poniedziałek reszte zakupów na all. a powiedz jak z rozmiarem?? czy one są bezrozmiarowe?
|
|
|
#1262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
One sa chyba uniwersalne, mam jescze jedna paczke tyle ze zaczeta juz i odkleilam niestety paiperek z rozmiarowka takie zwykle pantalony po porodzie tez kupilam ale te sa naprawde fajne i sa w kwiatuszki
|
|
|
#1263 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak będę zamawiać to spojże na all czy są jakieś rozmiary, ale ważne by te podpachy wielkie jakoś trzymały bo jakoś nie potrafię sobie wyobrazić jak to będę nosić
|
|
|
#1264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wlasnie pieluche trzymaja super wiec rozmiar jest chyba rzeczywiscie uniwersalny bo doopsko to mi przytylo
|
|
|
#1265 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Lullu na jakim dziale je kupiłaś w Auchen??? |
||
|
|
|
#1266 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a tam przesadzasz![]() ciekawe jak tam Natka mieli ją dziś chyba wypuścić
|
|
|
#1267 |
|
Zakorzenienie
|
Wiadmości od Natki:
Dziś wracają z Szymkiem do domu. Jak znajdzie czas to wpadnie do nas na forum. Odpisałam, że tęsknimy, pozdrawiamy i że zakochałyśmy się w Szymku |
|
|
|
#1268 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1269 |
|
Zakorzenienie
|
A tak wogóle to dzień doberek
Śmigam coś zjeść i będe nadrabiać. Oficjalnie melduję, że przytulanki na mnie nie działają buuuuuu Widziałam, że nasza Monia już po wszytskim WIELKIE GRATULACJE!!
Olivia to duuuża dziewczynka, pewnie się mamusia namęczyła. |
|
|
|
#1270 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to poczekamy cierpliwie aż nam opowie
|
|
|
#1271 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli jednak ochhhh jak ja Ci zazdroszcze przytulanek spokojnie rybka, urodzisz szybciej niz myslisz a ja tymczasem pedze sprzatac poki tża nie ma do pozniej
|
|
|
#1272 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratuluję!!! Problemy z karmieniem są po cesarce prawie zawsze. Przez 3 dni dokarmiałam małego mieszanką bo nie było pokarmu, a potem zaczął się taki nawał że płakałam z bólu. Po tygodniu sytuacja się unormowała jemy co 3 godziny, czasem coś odciągamy- wszystko super ![]() Kupiłam osłonki silikonowe z Aventu- pomocne przy problemach z poranionymi brodawkami, warto zwrócić uwagę na rozmiar, ponieważ te normalne są naprawdę duże i przy mniejszym dziecku będą sięgały prawie gardła i nie będzie się dało karmić Warto wtedy wziąć rozmiar mały ![]() Zamówiłam sobie też stanik do karmienia ze sklepu "świat zmysłów", polecam, ładne wzory, przystępne ceny, dobra rozmiarówka Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() I tak też jest-mogę patrzeć na synka godzinami, mimo zmęczenia fizycznego jestem tak "nabuzowana" pozytywnymi emocjami że w życiu się nie spodziewałam że tak będzie ![]() Cytat:
Dziewczyny karmiące piersią Jak u Was z dietą? Co jecie? Albo czego nie jecie? Ja się bardzo boję, sama nie wiem z czego robić posiłki, mam spore bóle brzucha, na szczęście synek nie, ale mam juz dość takeigo jałowego jedzenia ![]() O..przypomniało mi się- w nowym numerze "Dziecka" jest płyta z bajkami i bardzo przyjemny kocyk. Gazeta kosztuje 9.90 także chyba warto
|
|
#1273 |
|
kosmitka
|
Gratulacje dla Moniki, duża dziewczynka!!!! Biedna mamusia, musiała się namęczyć, by takie cudo teraz utulać!
A ja dzisiaj jakaś taka do niczego, wczoraj Franio płakał i mnie jakoś zdołował. Dzisiaj jest lepiej, ale ogólnie mało sypia w dzień. Acelinka - piękna ta Twoja księżniczka . Prawdziwy aniołek. A jak ze spaniem??Małgosi coś u nas nie ma już 2 dzień... ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Kaileight- witaj mamusiu . Ja po cc miałam pokarm od razu, o dziwo- zwłaszcza że poród był przed terminem.Ja nie jem nic, wszystko mdłe, więc nie pomogę. Też mam dość, ale boję się wprowadzać cokolwiek nowego. Zastanawiam się nad zakupem parowara, by robić sobie jakieś jedzonko na parze. Wczoraj zjadłam pastę z tuńczyka z przepisu z gazety od Stokrotki i Franio miał rozwolnienie i chyba bolał go brzuszek, bo marudził więcej niż zwykle. Acelinka chyba je wszystko, więc może ona Ci pomoże.
Edytowane przez anciaahk Czas edycji: 2011-09-09 o 13:24 |
|
|
|
#1274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1275 |
|
kosmitka
|
Jestem ciekawa, jak Natka sobie radzi
. W domku najlepiej!
|
|
#1276 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to chyba dzisiaj pójdę powietrzę go trochę. Nie sądziłam że śmierdzą myślałam że delikatnie pachną nowością ![]() Cytat:
a ja mam zwykłe białe i co gorsze nie wiem czy na ![]() Cytat:
Cytat:
i oby do nas szybko wpadła i napisała chociaż w skrócie co u niej
|
||||
|
|
|
#1277 |
|
kosmitka
|
Kaileight i jeszcze jedno - patrzyłam na te biustonosze i faktycznie fajne, ale nie znam się na tej dziwnej rozmiarówce, ja mam 85b lub c a tam nie ma takich rozmiarów, tylko jakieś f czy g, nie kumam o co chodzi.
Znacie się dziewczyny na takich rozmiarach?
|
|
#1278 | |
|
Zakorzenienie
|
hej Mamuśki
![]() jakoś nie mam weny dziś do pisania...jakaś depresja przedporodowa chyba czy co ale czytam was ![]() Acelinko Natalcia jest cudna ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1279 | |||||
|
Zakorzenienie
|
ładniuteńki
![]() Cytat:
jak nie śpi i patrzy tymi swoimi pięknymi oczętami to jeszcze większy ![]() dziękuję ![]() serio do mnie podobna? Bo mnie się wydaje ze do tż ![]() Cytat:
![]() mój jakoś mocno nie śmierdział ale było go czuć nowością Cytat:
Cytat:
ale np. kalafior który podobno też jest wdymający jadłam i nie było problemów żadnych po prtostu powolutku próbuje i obserwuje ![]() Cytat:
![]() ze spaniem jak w bajce - w dzień to Natalka albo śpi, albo leży i sie rozgląda, popłakuje tylko jak chce cyca w nocy dosyć długo przesypia, zazwyczaj zasypia przed 21 i budzi się dopiero ok 3 na jedzonko, a potem ok 5-6 a u Was jak? A jak się wózek sprawuje po pierwszych spacerkach? Bo nasza Ballila rewelacyjnie ![]() Dziewczyny, dziękujemy za wszystkie komplemenyty dla Natalci
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-09-09 o 13:37 |
|||||
|
|
|
#1280 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1281 | ||||
|
Zakorzenienie
|
a w sieprniu kiedy była ta pełnia??? Acelinka, że tak powiem "była po pełni" ??
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ale trzeba próbować wszytskiego Małgosi faktycznie nie było u nas... Może Staś daje jej w kość?? |
||||
|
|
|
#1282 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kaileight, dzięki za rady Ja też widzę podobieństwo do Ciebie ![]() Schizuję trochę z szyjką, po tym jak wczoraj któraś pisała o niej. Gin mi na wizycie powiedział, że "część pochwowa szyjki zachowana". Nic w cm nie podawał, nie mówił, że coś skrócona i sama nie wiem co tam mam
|
|
#1283 |
|
Zakorzenienie
|
Też właśnie ostatnio dumałam co z naszą Małgosią
![]() ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Kurcze jak tak patrzę na to jak nasze mamusie teraz są zajęte, to aż zastanawiam się jak ja- tak nałóg wizażowy pociągnę ![]()
|
|
|
|
#1284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Ja to bym zrozumiała, że część wewnętrzna skrócona i otwarta, a zewnęntrzna trzyma. A ja jaki miałam sen |
|
|
|
|
#1285 |
|
Zadomowienie
|
dziewczynki kochane
od wczoraj jesteśmy w domku. malutka jest zdrowa, ma lekkie zażółcenie ale spokojnie można ją było puścić do domu. może jednak więcej o samej niedzieli, 4 września. czułam się normalnie, żadnych bóli, skurczy itp. mała może mniej fikała, ale przeciągała się zdrowo. pojechaliśmy na małe zakupki, po południu przyszła teściowa, a małż z kumplem meble kończyli w pokoiku. ja nie robiłam nic, bo goście byli samoobsługowi. kolega rzucił tekst "meble skończone możesz rodzić". no i małż pojechał dowieźć towarzystwo, było gdzies 21:20. ja podziwiłam pokój małej i nagle poczułam pyk, mokro i ciepło między nogami. oho, myślę wody. poleciałam do łazienki, jak ujrzałam na wkładce powódź krwi (przepraszam za dokładność) pędem za telefon, zawróciłam męża, złapałam kartę ciąży i dowód osobisty i na sygnale do szpitala. w uszach pobrzmiewały mi słowa położnej ze SR, że krew oznacza odklejające się łożysko. płakałam w samochodzie, że co ja zrobiłam, że tak się stało i co z małą będzie. na IP zbadali tętno było okej, lekarz bardzo delikatny i miły kazał sienie martwic, zapewniał, ze tu jesteśmy bezpieczne. zrobił usg,ale dokładnie nie było widać stanu łożyska. za to okazało się, że mała fiknęła i ustawiła się pośladkowo, więc cesarka była pewna, ale czy teraz? przyszedł drugi lekarz, kazał zabrać mnie na trakt ( w międzyczasie małż szybko podrzucił moje rzeczy, uwaga nie byłam spakowana do szpitala ważyła dokładnie 2620, 53 cm i jak to małż mówił jest prześliczna i ma dłuugie włosy. to była 22:50. obudziłam się przed północą, pokazali mi zawiniątko, pozwolili pocałować ale to było jak przez mgłę. mąż został ze mną do 2iej w nocy, miałam cudowną opiekę przez całą noc, bolało ale znośnie. wstałam następnego w poniedziałek o 11ej, o 13ej przywieźli Agatkę i od razu przyssała się do piersi. umiała ssać ale u mnie pokarmu mało, ale dawałyśmy rade. od tego czasu już sama się nią zajmowałam. położne śmiały się, ze rzadko zdarza się pierwiastka po cesarce co i z dzieckiem, i z karmieniem sobie radzi. choć nie powiem ssak poorał brodawki, ale polecam bephanten![]() patrzyłam na ten mój Skarbek i myślałam, jak blisko było do tragedii. mój mąż w jedną noc to 3 kg schudł. w małej się zakochał i nie może jej na krok odstąpić, choć biega do pracy. ja w miarę okej, jutro idę na zdjęcie szwów. mała je, spi 3 godzinki, je, śpi, trochę pohałasuje , nie? o Boże to był ciężki wieczór, ale za to jaki szczęśliwy koniec. załączam fotki mojej Kruszynki, która pływa w ubrankach roz. 56. oczywiście gratulacje dla Nowych Mamuś
|
#1286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Cotka to już tyle razy urodziła, szkoda że tylko w snach
|
|
#1287 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pełnia była jakoś ok. 14 sierpnia a ja urodziłam 23 ![]() Cytat:
![]() mi tez ginek nigdy nie podawał w cm długości szyjki. Skoro mówi że zachowana no to raczej jest ok ![]() Cytat:
![]() no ciekawe co z Małgosią, mam nadzieję że Staś ok z brzusiem, bo pisała ze ma małe kłopociki
|
|||
|
|
|
#1288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A cotka to nas weźmie z zaskoczenia |
|
|
|
|
#1289 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Indygo , cudna córeczka a jaka opatulona. Historia lekko przeraża, faktycznie pewnie się najadłaś strachu ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Cytat:
![]() Dzisiaj czytam o tym rozwarciu to tą moją ginkę chyba poniosło z tym 1,5-2 palce bo to prawie 4 cm wychodzi. A to raczej nierealne
|
||
|
|
|
#1290 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:10.

ale nie sa pantalonowate
to muszę sobie dopisać do mojej listy zakupowej i zrobić w poniedziałek reszte zakupów na all. a powiedz jak z rozmiarem?? czy one są bezrozmiarowe?

takie zwykle pantalony po porodzie tez kupilam ale te sa naprawde fajne i sa w kwiatuszki

buuuuuu 

klas ki:
Ale na pewno, jak już urodzisz synka to wszystko będzie pięknie i jak należy i na pewno nie będziesz beznadziejną matką - nawet tak nie myśl
Będzie dobrze zobaczysz
Miejmy nadzieję, że nasze maluszki same zdecydują się na wyjście i to siłami natury

to chyba dzisiaj pójdę powietrzę go trochę. Nie sądziłam że śmierdzą 

ważyła dokładnie 2620, 53 cm i jak to małż mówił jest prześliczna i ma dłuugie włosy. to była 22:50. obudziłam się przed północą, pokazali mi zawiniątko, pozwolili pocałować ale to było jak przez mgłę. mąż został ze mną do 2iej w nocy, miałam cudowną opiekę przez całą noc, bolało ale znośnie. wstałam następnego w poniedziałek o 11ej, o 13ej przywieźli Agatkę i od razu przyssała się do piersi. umiała ssać ale u mnie pokarmu mało, ale dawałyśmy rade. od tego czasu już sama się nią zajmowałam. położne śmiały się, ze rzadko zdarza się pierwiastka po cesarce co i z dzieckiem, i z karmieniem sobie radzi. choć nie powiem ssak poorał brodawki, ale polecam bephanten