|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki 2009 i ich rozgadane Mamusie :D
|
|
|
|
#1202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super
|
|
#1203 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1204 |
|
Wtajemniczenie
|
Kaiwona A Ania baaaardzo ale to baaaardzo zdolnaJa dziś dałam za wygrana Od poniedziałku Alan był bez pieluchy, i do dzis ani milimetrowej zmiany Ciągle sika byle gdzie, kupy dziś 3 w majty. Ja gacie piorę co 15 minut. Nie nadążają schnąć Chyba to jeszcze nie Jego czas. Sikał co 1 godzine potem co 5-10 minut, potem co 2 godziny, potem co 20 minut - wogóle nie mogłam przewidzieć kiedy będzie chciał siusiu. A dziś to już wogóle masakra- od 8 bez pieluszki, o 9,20 zlał sie na podłogę, posadziłam go na nocnik i jeszcze troszke dorobił. Potem sporo wypił więc po 10 minutach pytam czy chce siusiu, On kiwa głową że nie, więc poszłam do kuchni po herbatę , wracam a pod stolikiem wieeeeelka płynąca rzeka siusków, przy szafce pod tv druga a w niej Alan, mało tego, mył w tym winogrona które chwilę wczesniej dostał na II śniadanie Dodam że nie było mnie może minute.Odpuszczam Mu na jakiś miesiąc, a potem znowu spróbujemy. Już nie wiem co mam robić ![]() A poza tym strasznie zaczynam martwić sietą jego mową- a raczej jej brakiem. Czy to normalne żeby w wieku 2,2 roku mówićtylko "mama" ?
Mój łobuziak Alanek ur. 12.07.2009 Pola jest z nami od 03.XI.2015 Edytowane przez agga19851985 Czas edycji: 2011-09-08 o 13:44 |
|
|
|
#1205 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ale kurcze on juz robil na kibelek i nawet bardzo sie cieszyl tego
nie wiem jeszcze poprobuje troche jak sie nie uda zrobie przerwe
|
|
#1206 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No dobra, koniec smęcenia , widać muszę poczekać ![]() Cytat:
Fajnie, że wakacje udane ![]() Tęsknię bardzo
|
|
|
#1207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurka no... Ciężka sprawa Ja też bym pewnie odpuściła na jakiś czas.A co do mowy... to faktycznie mało Może przejdź się do logopedy dla świętego spokoju?
|
|
#1208 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pozostaje ci uzbroić się w cierpliwość, albo odłożyć to na później |
||
|
|
|
#1209 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale mimo wszystko mam nadzieję,ze poszło po Twojej myśli ![]() Super Cytat:
Cytat:
![]() To się cieszę Cytat:
Fajnie,że wakacje się udały i trochę odpoczęłaś Antonio słodki Wracaj do nas ![]() Cytat:
Bartoszowi z początku nie przeszkadzało,ale po jakimś czasie darł się:pzebiez
|
||||||
|
|
|
#1210 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
nie wiem bo nigdy nie zostawialam go w mokrym
zawsze od razu przebieram ide przejrzec szafe Eryka i poodkladac za male rzeczy do wora
|
|
#1211 |
|
Zakorzenienie
|
Mam chwilę, bo wujek spaceruje z Antonio
![]() Dziękuję wszystkim za miłe przywitanie Również tęsknię Antonio mnie zadziwił, bo gdy dojeżdzaliśmy do domu rodziców, to było widać, że go poznał, zobaczył swoją prababcię przed domem i wołał do niej hallo machając i oczywiście machał również do Astora (psa ). Resztę powitał wielkim uśmiechem już na lotnisku, wszystkich prawidłowo nazywając i rozdawał buziaki Oczywiście psoci i pokazuje różki, ale generalnie jest grzeczny. Więcej również mówi po polsku, nie ma zresztą wyboru ![]() Chciałam również przywitać nową koleżankę kaiwonę
|
#1212 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Cytat:
![]() ![]() choć my mozemy miec obawy czy tak sie stanie- a TU niespodzianka:![]()
|
||
|
|
|
#1213 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tak jak angy powiedziała,możesz sprawdzić,zasięgnąć porady ![]() Cytat:
![]() Cytat:
zobaczysz,czy będą mu przeszkadzać mokre majty ![]() Cytat:
dla Antosia I Kasi tak jakoś mało ![]() U mnie przelewa co trochę ale udało się nam posiedzieć w ogrodzie i nawet spacerek zaliczyć .Robiłam dzisiaj leczo z cukinii,Bartosz lubi i zupę jadł dwa razy ![]() Damian już dzisiaj lepiej,ale dam mu jeszcze syrop przez parę dni i Rutinoscorbin
|
||||
|
|
|
#1214 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurczę,a gdzie Wy wszystkie się podziewacie?
|
|
|
|
#1215 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny
Całkiem niedawno pisałam Wam że bylismy u logopedy (dość niesympatyczna Pani nam sie trafiła ) i niby Alan jest jeszcze nie gotowy, ale ile w tym prawdy to nie wiem ![]() Proszę o kciuki na jutro Jedziemy jutro na kontrolę na kardiologię i Alan będzie miał krew pobieraną. A wiadomo, że zyły ma kiepskie więc nie skończy sie na jednym wkłuciu A swoją drogą, to często zastanawiam sie czemu osoby z takim nijakim podejściem do dzieci, decydują sie na pracę w szpitalu dziecięcym Przecież potem tylko cierpią dzieci na tym ![]() Przykro mi że tak mało mnie z Wami ![]() Dobranoc
|
#1216 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Megi doczytalam w klubie......... Aga ucaluj Alanka -oby dzielnie zniosl badania
|
#1217 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Trzymamy kciuki za Alanka
|
|
|
|
|
#1218 |
|
Zakorzenienie
|
Sylko jestem tu co dziennie i jestem z wami na bieżąco,ale jakoś mam mało do powiedzenia.
Zwykle wieczorem zasiąde,nadrobię i potem do łóżka się zbieram bo moje ponad 2kilowe szczęście jest gniecione i mi się wypycha na prawo i lewo. Blanka waży 2300 na ost wizycie wszystko ok,łącznie z ktg.W ciągu dnia bardzo rzadko zdarzy się że zajrzę,bo ostanimi czasy prałam,prasowałam , sprzątałam wielką szafę i tak po kolei realizuje kompletowanie wyprawki.Kaiwona witam cię w naszych progach ![]() Mariolko,noooo jesteś ![]() Laurka troche zasmarkana,nawet jakaś afta jej wyszła...wrrrr jej sezonowe "przyjaciółki" Na pewno nie potrafi tak pięknie rysować jak Ania Iwony,ale za to zaczyna conieco mówić,wplata słowa dziś przed spacerem "chce szal" i coś o męzu mówiłam,że w pracy a ona do mnie że pojechał na ślub ![]() Cieszę się,bo już wszyscy okrzyknęli ją mimem i kalamburą nie ma rzeczy której nie umiałaby pokazać.Poważnie. Najczęściej mówi "ja Jałja siama" dobranoc
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#1219 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super, że miło spędzacie sobie czas. Podładujecie akumulatorki miłego pobytu do końca Cytat:
daj mu może troszkę więcej czasu ![]() Cytat:
nie martw się w końcu nasze maluchy zrozumieją o co biega ![]() Pewnie będzie jak z Amelką, że z dnia na dzień rozkręciła się nie do opanowania zobaczysz Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Byłam na zebraniu w przedszkolu. Pani wydaje się być bardzo fajna. Przeraziła mnie tylko kwota do zapłaty na początku- ok 800 zł A tu jeszcze dodatkowe zajęcia proponują: jazda na kucyku, angielski, tańce plastyka, gimnastyka Ogólnie Amelka dobrze się tam czuje, ładnie je, bawi się. Była tam zaledwie kilka razy, a już widzę, że to inne dziecko. Nowe słówka, gesty. Ciągle coś mi śpiewa tańczy itd
|
|
#1220 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gdzie byłaś jak cię nie było? ![]() Cytat:
![]() katar, heh sezon smarkaty się zaczyna dla gadułki
|
|
#1221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jednak kontakt z dziecmi duzo daje -lapie od innych ech troche potrwa zanim przywyknie do tego ze mama ja zostawia no i zapomnialam przywitac nasza zgube-Mariola ciesze sie ze pobyt w rodzinnym kraju udany ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- a jakos nie mialam czasu zeby wczesniej zajrzec
|
|
#1222 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jak Alanek,wykonuje te ćwiczenia? trzymam żeby wszystko dobrze poszło.Cytat:
![]() Fajnie Blanka waży i cieszę się,że wszystko dobrze Ale ten czas leci ![]() dla Laurki za mówienie i trzymam żeby katar sobie poszedł.A ja dzisiaj do Bartosza mówię:ale mama,ma fajnych chłopaków: Damianka i Bartosia.A Bartosz tak stanął,patrzy i pyta :a tatuś?A ja mu na to:no tatuś też fajny chłopak ![]() Dobranoc |
||
|
|
|
#1223 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki ja lece. Nie będę miała czasu jutro zajrzeć, więc już dzisiaj macham
Ps. Trzymajcie kciuki za powodzenie akcji ![]()
|
#1224 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie ma się co dziwić,że tęskni i popłakuje ale to z z czasem przejdzie .Mojej szwagierki synek,ma 3,5 roku,też poszedł od tego roku do przedszkola,dwa pierwsze dni były w miarę ok,a wczoraj dzwoni i mówi,że ma takie problemy,bo mały nie chce zostawać,płacze,uwiesi się szyi i nie chce jej puścić,a wczoraj nawet z samochodu nie chciał wysiąść .Po płaczu się rozbawi i jest ok,tylko problem z zostawaniem.Cytat:
mocno zaciskam,za Was i za Zosię A gdzie Karo się podziewa? Dzień dobry |
||
|
|
|
#1225 |
|
Wtajemniczenie
|
Hello
ja tylko wpadłam się przywitać i pożegnac bo jestem jeszcze w pracy ale koło południa mykam do domu, spakowac się i siup na weselisko ![]() więc mnie nie będzie do poniedziałku lub wtorku Miłego week dla Was dziewczyny ![]() Mariolko, witaj ![]() i dzięki za komentarze Angy baw się dobrze
|
#1226 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Baw się dobrze Ehh...od wczorajszego popołudnia,ruch tutaj żaden ![]() Dziewczyny,co z Wami?
|
|
|
|
|
#1227 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Co więcej- udawał że faktycznie to zrobił szarpiąc mnie za brzuch, a potem zaniusł go w garści tatusiowi![]() Też muszę w końcu przywieźć worki z ubrankami i zrobić segregację i sprawdzić co muszę dokupić... Ale ten czas leci... A Cass ma już datę rozwiązania? Pisała już czy jeszcze nie? Cytat:
Cytat:
dzieciaki to potrafią rozbroić... A mój B jest prze rozkoszny, jak idziemy na spacer i nagle całuje mnie w rękę i mówi "lubiem cie" |
||||
|
|
|
#1228 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kiedyś jak pisała,to miała iść na ostatnią wizytę i miała mieć ustalony termin cc po temu chyba się nie odzywała Też jestem ciekawa co u Niej? ![]() Oj,potrafią ![]() Słodziak Brrr..tak siedzę i jakoś mi zimno
|
|
|
|
|
#1229 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() musze ogarnac chate bo znajomi do nas przychodza dzis ![]() Angy udanego wypoczynku Maju bawcie sie dobrze
|
#1230 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
takaś zajmana ![]() Cytat:
![]() Cytat:
wszystkie chyba potrzebują czasu i tyle, bo skoro się później ładnie bawi tzn, ze mu się podoba.Cytat:
![]() Cytat:
![]() słooooooooodko Ale się dzisiaj ulatałam ostatni dzień urlopu, a ja jestem bardziej zmęczona niż przed i jeszcze dentysta dzisiaj ![]() ale tłumy dzisiaj na wątku
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:04.

, niedługo Antonio się obudzi, a muszę jeszcze ugotować obiad dla Rodzinki
, a Mąż miał okazję zrobić parę spraw w mieszkaniu, których się nie dało przy pełnej obsadzie. Antonio do dzisiaj nie wspominał Taty, dopiero dziś zażyczył sobie "Pokaż tatę" - w komputerze

Od poniedziałku Alan był bez pieluchy, i do dzis ani milimetrowej zmiany
to pewnie kwestia czasu i wszystko się unormuje. Wpadki jeszcze długo sie będą zdarzać
, widać muszę poczekać
Kurka no... Ciężka sprawa
Ja też bym pewnie odpuściła na jakiś czas.

, sprzątałam wielką szafę i tak po kolei realizuje kompletowanie wyprawki.
dziś przed spacerem "chce szal" i coś o męzu mówiłam,że w pracy a ona do mnie że pojechał na ślub