Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010 - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-09, 14:33   #3091
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Izazula- Adamek ma być na rtl-u ale nie wiadomo czy nie zablokują. Jeżeli na rtl zablokują to można jeszcze w cyfrowym polsacie na jakims tam kanale obejrzeć, tylko że trzeba go odblokować. Odblokowanie 40 zł kosztuje.
Myślałam że jeszcze na jakimś innym kanale. Ja tam boksu nie lubię ale pewnie będziemy oglądać bo Tż lubi a do tego kiedyś w latach swojej świetności to teść trenował boks.
Stary 2011-09-09, 14:35   #3092
sara 85
Zakorzenienie

Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Myślałam że jeszcze na jakimś innym kanale. Ja tam boksu nie lubię ale pewnie będziemy oglądać bo Tż lubi a do tego kiedyś w latach swojej świetności to teść trenował boks.
może na innym też będzie, nie wiem
Ja też nie lubie boksu, ale wszyscy będą oglądać to obejrze. Chyba że usne, bo to ma być pozno w nocy.

pozniej wstawie zdjęcie Zosi pokoiku i Zosi w kolczykach. Jak mała wstanie idziemy do koleżanki

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 14:49   #3093
blistex
Rozeznanie

na N-ce nie bedzie blokowany ale nie wiem na jakim kanale

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

Darusia kiedyś miałaś wkleić fota tych półek i ja się nie odczekałam
Stary 2011-09-09, 14:55   #3094
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

drcron bo nadal jeszcze nie zawieszona, jak zrobimy calkiem pokoj malej to ci wkleje.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 15:10   #3095
blistex
Rozeznanie

to czekam cierpliwie
a tu info gdzie można za darmo obejrzeć walkę
http://www.fakt.pl/Tak-zobaczysz-wal...,114183,1.html
Stary 2011-09-09, 15:18   #3096
Darusiaaaa
Zakorzenienie

nie znosze boksu;/
A.Camus
Stary 2011-09-09, 16:06   #3097
anakazar
Zakorzenienie

Witam
Pieniądzę z all wróciły i jest wsio w porządku.Przez tą awarię wszystko.

Kupiłam dziecko buty na zimę śliczne fioletwe elephantyI kupiłam jej cudowne sukienki w h&m-na 86(nie powinnam już w tym rozmiarze,ale musiałam)Te sukienki jakieś wielkie to polata w nich sobie sporo czasu(rozgrzeszam się)
W smyku kupiłam małej na 98 kardigana tak pięknego,że się w sklepie zaśliniłam i to tego leginsiki
A miałam jej kupić tylko butyNa jesień dla małej nie widziałam nic kompetnie i chyba do zimy sobie polata w adikach,bo ja nie wiem co jej kupić

Idę was nadrobić.

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

Jakaś suka"matka"skatowała swoje 2,5 letnie dziecko.Taką to tylko teraz w dół wrzucić i żywcem zakopać.

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Dziewczyny czy wasze dzieci jedzą już same?oprócz Oli Ani,bo wiem,że Ola sama wcina.

Kupiłam w końcu małej nocnik.I najpierw nasikałam do niego samai zorientowałam sie w trakcie,że on gra jak się nasiusia

Nina lata już 2 godzinę bez pampersa,ale póki co nigdzie nie nalała.Do nocnika wkłada misia,którego dostała dzisiaj od prababci

Dziewczyny co do mąki to dużo lepszą alternatywą jest mąka razowa dostępna w tesco,inter marche.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 16:09   #3098
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

michalina śniadania typu kanapeczka albo paróweczka itp... wcina juz dawno sama.. a obiadki o konsystencji płynnek je od tygodnia sama i czasami jej pomagamy tzn na 2 łyzki tak najprościej nauuczyć.. drugie dania tez wcina sama.

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 16:27   #3099
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
michalina śniadania typu kanapeczka albo paróweczka itp... wcina juz dawno sama.. a obiadki o konsystencji płynnek je od tygodnia sama i czasami jej pomagamy tzn na 2 łyzki tak najprościej nauuczyć.. drugie dania tez wcina sama.
Zle zapytałam...

Czy wasze dzieci same jedzą sztućcami?

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2011-09-09, 17:16   #3100
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
ja dzemow w ogole nie lubie, marmolade lubie:P

madziwnia to tyjeszcze michasi osobno gotujesz???
moja to z nami juz daaaaawno je wszystko, nie gotuje jej juz osobno nic.
Wczoraj jadla sos, mielone, ogorka , ziemniaki.
Dzisiaj nugetsy z ziemniakami i surowka bedzie jadla.

Asiulek wlasnie drze pape strasznie i tak jakby sie bala, wielkie oczy i panika okropna wiec raczej nie ma co jej meczyc.
Juz jej zamowilam ta sofe, na razie niech spi na tym jak bedzie kasa kupi sie cos innego najwyzej.
ja też gotuje osobno, czasem zje trochę od nas, ale zawsze ma coś swojego, albo my jemy jej obiad

ej no nie mów mi, ze w żłobku to dzieciom zupę śmietaną zaklepują, albo smażone kotlety dają ja sama śmietany do zupy nie używam a co dopiero dać to świństwo takiemu małemu dziecku

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Dziś zrobię małej naleśniki z dżemem. Mam jakiś niemiecki ze niby dla dzieci- bananowo- wiśniowy. Ciekawe jak smakuje
My dziś pizze zamawiamy- dawno nie jedliśmy takiej kupnej i mi się zamarzyło
naleśniki mniammmmmm ale koniecznie z kefiru albo zsiadłego mleka

Cytat:
Napisane przez blistex Pokaż wiadomość
mnniam ja tez chyba podrodze do domu wstąpię do Grubego Benka po pizze :P aż mi ślinka leci
Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
No ja tez najczesciej w sobotę, i jutro też bedzie, do ciasta daje troche ziół prowansalskich, a pizza będzie z pieczarkami, oliwkami, serem feta, pomidorami, cebula i paprykąno i do tego standardowo sos czosnkowy. A dzisiaj dla nas pomidorówa, a dla tz żurek z paczki z gotowanym jajkiem i grzankami, bo mi się nie chce
[QUOTE=sara 85;29303432]ja robie pizze z pieczarkami, kurczakiem, kukurydzą, groszkiem, papryką i posypuje startym zóltym serem. Przed nałożeniem składników ciasto smaruje sosem pomidorowym.
Ja tez robie sos czosnkowy.[COLOR="Silver"]

ale jesteście podłe!!!! cicho bo ja na diecie !!!!!

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Witam
Pieniądzę z all wróciły i jest wsio w porządku.Przez tą awarię wszystko.

Kupiłam dziecko buty na zimę śliczne fioletwe elephantyI kupiłam jej cudowne sukienki w h&m-na 86(nie powinnam już w tym rozmiarze,ale musiałam)Te sukienki jakieś wielkie to polata w nich sobie sporo czasu(rozgrzeszam się)
W smyku kupiłam małej na 98 kardigana tak pięknego,że się w sklepie zaśliniłam i to tego leginsiki
A miałam jej kupić tylko butyNa jesień dla małej nie widziałam nic kompetnie i chyba do zimy sobie polata w adikach,bo ja nie wiem co jej kupić

Idę was nadrobić.

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

Jakaś suka"matka"skatowała swoje 2,5 letnie dziecko.Taką to tylko teraz w dół wrzucić i żywcem zakopać.

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Dziewczyny czy wasze dzieci jedzą już same?oprócz Oli Ani,bo wiem,że Ola sama wcina.

Kupiłam w końcu małej nocnik.I najpierw nasikałam do niego samai zorientowałam sie w trakcie,że on gra jak się nasiusia

Nina lata już 2 godzinę bez pampersa,ale póki co nigdzie nie nalała.Do nocnika wkłada misia,którego dostała dzisiaj od prababci

Dziewczyny co do mąki to dużo lepszą alternatywą jest mąka razowa dostępna w tesco,inter marche.
co za matka
moja je sama obiadek widelcem, ale pod warunkiem, że ma duże kawałki, nadziewa sobie i je, trochę przy tym je palcami, ale radzi sobie. Łyżeczką je czasem jogurt, ale troszkę jej do kubeczka daję, bo ostatecznie jej się nudzi to jedzenie i łazi po domu i gryzie łyżeczkę
Stary 2011-09-09, 18:01   #3101
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość

co za matka
moja je sama obiadek widelcem, ale pod warunkiem, że ma duże kawałki, nadziewa sobie i je, trochę przy tym je palcami, ale radzi sobie. Łyżeczką je czasem jogurt, ale troszkę jej do kubeczka daję, bo ostatecznie jej się nudzi to jedzenie i łazi po domu i gryzie łyżeczkę
Jezuniu myślałam,że to o mnieaż podjechałam na górę zerknąć co ja takiego okropnego napisałam.

Kurde to ja muszę zacząć dawać małej się uczyć samodzielnie jeść,bo ciągle ją karmie.
Dziewczyny a sztućce kupujecie plastikowe?widelec też?

I kupię talerzyk taki z tym przylepcem do tacki?co by mi nie pofrunął na ścianę

Przyszła paczka Niny ubrań-tunika na 98 i sukienka na 104 z czym tunika większa od sukienki

Stary 2011-09-09, 19:05   #3102
gusinek
Rozeznanie

GG do gusinek

Cytat:
matko.. ja takiego sosu na smietanie i mące nie podam jej do jedzenia przynajmniej na razie... nie zawsze robie jej osobno.. bo zupy odlewam zanim babcia je zaprawi smietana i maka i zanim mocno doprawi..
kotlety czasami je smazone ale panierke jej obieram...
surówki jada wszystkie te co my uwielbia warzywa!!

A ja np. jak robie pomidorowa ze swiezych pomidorków dla Michaliny to robie tak na 4 razy i weki zamykam i do lodówki.

A zaobserwowałam że jak czuje zapach kalafiora gotowanego i powiem jej ze bedzie jadła kalafiora to ona ma slinotok!! uwielbia kalafiorka z masełkiem i bułka!
ja czasem zabielam jogurtem zupe ale raczej staram sie gotowac bardzo duzo warzyw ze przez nie zupka robi sie gesta
i tez gotuje małemu osobno obiady i pomidorowa ze swiezych pomidorów lub z tych co wczesniej sama wekowałam
Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
ja małemu kupię takie łóżko, do tego porządny materac coś jak te co w łóżeczkach mamy, ale to dopiero jak 2 latka skończy
http://allegro.pl/leksvik-rama-lozka...800788557.html
bartus tez jeszcze w dzieciowym łózeczku spi, jak narazie nie wyobrazam sobie takiego bez szczebelków musiałabym stac całą noc i podnosic go z podłogi tak sie wierci

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
No ja tez najczesciej w sobotę, i jutro też bedzie, do ciasta daje troche ziół prowansalskich, a pizza będzie z pieczarkami, oliwkami, serem feta, pomidorami, cebula i paprykąno i do tego standardowo sos czosnkowy. A dzisiaj dla nas pomidorówa, a dla tz żurek z paczki z gotowanym jajkiem i grzankami, bo mi się nie chce
ja tez czesto robie pizze, tz zawsze zyczy sobie na mega cienkim ciescie te z pizzeri coraz mniej mi ostatnio smakuja
ale odkrylismy pyyyyszna pizze w carfurze nie mrozona tylko swieza tam w lodówkach gdzie jakies krokiety pierogi parówki 7,99 pycha

Cytat:

co do podkreslonego kara smierci bez dwóch zdan

mój nie je sam tzn chlebek czy paróweczke tak ale palcami
reszta go karmie
nadal nie gryzie dobrze wiec nie jada rzeczy typu kotlet w kawałkach
jak wyczuje cos twarego do gryzienia to wypluwa lub macha rekami ze juz nie chce jesc nawet jesli to pierwsza łyzka obiadu
tak wiec u nas pomału idzie nauka gryzieniaale przynajmniej nie duzi sie i nie wymiotuje

o jutro bede w tesco to zobacze za razową mąką
ja jak gotuje cos z makaronem to kupuje własnie ten razowy a o mące nie pomyslałam

a tak wogóle to mam luz i sie wyspie jutro rano
taka wyrodna ze mnie matkadziecko do niedzieli rano u babci (tesciowej), tz-ta zawiozłam na spotkanie integracyjne i i moge na spokojnie cos w domu zrobic musze jeszcze po niego pojechac pewnie pózno w nocy ale co tam jutro za to wyciągne go na zakupy rano, a potem bierzem sie za malowanie korytarza a tz za obrabianie okien

przeczytaj proszę, może Ty potrafisz pomóc

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post35342764

gusinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 19:15   #3103
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde to ja muszę zacząć dawać małej się uczyć samodzielnie jeść,bo ciągle ją karmie.
Dziewczyny a sztućce kupujecie plastikowe?widelec też?
mamy sztućce z ikea i jestem z nich zadowolona http://allegro.pl/ikea-kalas-sztucce...795846037.html
maciej czasem posługuje sie widelcem nie dokońca mu się to udaje, jest w tym więcej frajdy niż samego jedzenia

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Cytat:
nie znosze boksu;/
a ja lubie
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 19:40   #3104
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

hej zrobiłam tą piers w ";plackach ziemniaczanych" pychotka
miochasi nagotowałam zupki na 3 obiadki i jeszcze wstawiłam palcek do piekarnika... i przygotowuje farsz na ten schabik.. http://margarytka-kulinarnie.blog.on...,ID371004415,n

i juz sobie dzis smaże kotlety..
jutro przyjeżdza tomka znajomy z pracy i bedzie nam podłogówke w kuchni mojej zalewał wiec przygotowuje pyszny obiadek i ciasto do kawy

nie wiem ale pogieło mnie.. dawno tyle na raz nie gotowałąm

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 20:10   #3105
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
mam nadzieję że uda mi się na stałe do was wrócić!
my też mamy nadzieję , chyba cię myślami ściągnęłam-już cie miałam do tablicy wzywać.

Kalunia przepiękna i te włoski

ja, podobnie jak "pipa-pop" zazdraszczam wszystkich kiteczek, loczków i wszelkiego większego owłosienia u dziewczynek waszych-moja też póki co nieszczególnie obdarzona

minka, mądrala z ameli
lenka śpi 1-2h (częściej 1-1,5h) 1x dziennie

bao, mam umowę na rok, bo musi treraz być na "wychowawca w świetlicy", a ciekawe czy za rok mi nie powie, że nie ma godzin, bo teraz 2 dziewczyny mają po 17h....ja-jako typowy-zamartwiacz-na-zapas juz dupą trzęsę.

Eno, eno 10kg to nie w kij dmuchał-lachon że hej

drcron, to jednak się zdecydowałaś? i tą fizjoterapię? powtórze się, ale ty to jesteś cyborg , ale to już wiesz . Więc będę czekała na info

co do buraków, to ja (oczywiście mniejsze ilości)gotuję, kroję na kawałki, porcjuję i do zamrażary-moja młoda uwielbia barszczyk burak-ziemniak-jabłko-ryba/mięsko + przemycane w mniejszych już ilościach np.brokuły,fasolka szparg itp

ja ci dalej polcecam te krople euphoribium
ale ty chcesz ją taką zaziębioną szczepić ?

agnieszka-wiem, nudna jestem-ale ja ty CUDNIE wyglądasz , i jak to szybko zleciało-dopiero co cię (poniekąd) zapłodniłyśmy...

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 20:40   #3106
gusinek
Rozeznanie

GG do gusinek

oooo mloda widze Cię
jak Dawidka jedzenie/ gryzienie??

Stary 2011-09-09, 20:41   #3107
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gusinek Pokaż wiadomość
co do podkreslonego kara smierci bez dwóch zdan

o jutro bede w tesco to zobacze za razową mąką
ja jak gotuje cos z makaronem to kupuje własnie ten razowy a o mące nie pomyslałam

Jezu widziałam to biedne dzieckoTak pobite-masakra,zabiłabym szmateDo tego dziadzia z nimi mieszkał i był świadkiem jego bicia,sąsiedzi też słyszeli jego codzienny płacz.Chłopczyk był bity-katowany od pół roku.Jak można nie reagować,powiedzcie mi?bo ja nie rozumiem,naprawdę w głowie mi się to nie mieści?I kim trzeba być,żeby tak katować swoje dziecko?no kim?

Makaraon też kupuję razowy i mąkę jak już pisałam również.Jest jeszcze mąka żytnia.
Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
mamy sztućce z ikea i jestem z nich zadowolona http://allegro.pl/ikea-kalas-sztucce...795846037.html
maciej czasem posługuje sie widelcem nie dokońca mu się to udaje, jest w tym więcej frajdy niż samego jedzenia

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

a ja lubie
Dzięki za foty

Stary 2011-09-09, 20:51   #3108
agnieszka09
Wtajemniczenie

nadrobilam
my dzis bylysmy w centrum dziecka.Karinka bawila sie z innymi maluchami

dziekuje za komplementy

EVITKA tak tak,dzidzia sie rodzi to szykowac sie na alimenty

ANIAP wszystkiego najlepszego dla Szymka

ANAKAZAR pokaz link do butowNinki.ja caly czas szukam i nic mi si nie podoba.

MADZIWNIA narobilas mi smaka ta piersia

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

ANAKAZAR my mamy sztuce metalowe z plastikowa roczka.szukalam plastikowych calych ale nie bylo.Karina juz od dwoch miesiecy je sama.dla mnie t jest super sprawa i odciazenie jak je sniadani i obiady sama.

a wogole mam problem Karina nie chce nic jesc wdzien,poskubie i koniec...za to przychodzi wieczor o 7 zje mleko z kasza.budzi sie o 24 chce mleka i o 5 znow przychodzi i chce mleka...nie wiem co jej sie poprzestawialo,bo przesypiala juz normalnie cale noce

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 21:06   #3109
Darusiaaaa
Zakorzenienie

aga bo ona cie przygotowuje na nocne wstawanie mądra dziewczynka hehehe

moja dzisiaj zjadla 2 kawalki chleba z pasztetem i ziemniaki u babci pomieszane troche z mizeria( no moze nie mizeria bo ogorkow nie jadla)
teraz mam nadzieje ze zje mleko bo na noc nie chciala i nie jadla, na dzien dobry i pozniej tez nie chciala....

minka w przedszkolach albo zamawiaja ( to zalezy skad bo nie wiem) albo sami gotuja, w tych co sami gotuja to jedzenie nie jest niestety najlepsze...
tam gdzie ja pracowalam przedszkolaki w tym tez 3 latki ktorych bylo najwiecej jadly to co wszyscy.
Tu u nas tak samo jest
A.Camus
Stary 2011-09-09, 21:15   #3110
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Niestety nie ma u nas możliwości żeby dziecko oddać np na kilka godz. 2 albo 3 dni w tygodniu. Owszem są przedszkola prywatne ale ceny mają tak odjechane że hej. Pytałam w prywatnych czy można oddać dziecko właśnie tak jak Ty oddawałaś Szymka i owszem można ale i tak płatność jest za miesiąc. A klubiki które przyjmują na godz. to porażka i kojarzy mi się z przechowalnią.
Mam plan jak socjalizować moje dziecko
mi tez sie spodobal pomysł ani z tym oddawaniem np.2x w tyg na parę godzin, ale jak zobaczyłam wrocławskie cenniki, to mi się odechciało. I do tego większość jest daleko ode mnie (mieszkam w centrum-tu nic oprócz galerii handlowych nie ma)-ok100zł za dzień lub np chyba 380zł za chyba 20h miesięcznie...już mi się odechciało.
Ale poważnie myślę o żłobku od przyszłego roku (wolałabym przedszkole-młoda będzie miała już2,5 roczku-ale we wrocku marne szanse

ja zimą socjalizować mam zamiar podobnie-po domach, czasem sale zabaw typu kinder planeta, może czasem aquapark...

a propos samodzielności-znajoma babka z placyku posłała córeczkę-7 czy 8miesięcy-do żłoba i jej panie powiedziały że mała NIESAMODZIELNA jest i jakaś nieprzystosowana-ona się zapytała że niby co? że pieluch sobie nie zmienia sama, czy jak?

a mnie denerwują rodzice, którzy swoim nieumiejącycm wiązać butów dzieciom z zerówki (czasem się nimi w świetlicy zajmuję) zakładają buty na ciągle rozwiązujące się sznurówki-jakby nie mogli jakichś na gumke czy rzep...

Cytat:
ja wczoraj też miałam, nie za wesoły dzień w pracy dziewczyna, która tu przychodzi do pomocy wyprowadziła mnie tak z równowagi, że zadzwoniłam do szefa i złozyłam wypowiedzenie oczywiście nie przyjął a wielka szkoda, bo juz liczyłam na to, że w domu będę z dzieckiem
dlaczego ja całe zycie muszę przebywać wśród ludzi bez mózgu?!
cos więcej się pożalisz?

Cytat:
Własnie dostałam słoik dżemu z brzoskwiń włAsnej roboty.. PYCHOTKAAAA
mój tż też mi robi dżemiki-brzoskwinia/śliwki/truskawy.... mniam

Cytat:
http://halfhourcook.blox.pl/2009/10/...m-ciescie.html
u nas to był hit na wszystkich imprezach i jeszcze kawałki kurczaka moczone w sezamie
http://halfhourcook.blox.pl/2009/10/...w-sezamie.html
smakowite-zapisałam

Cytat:
dzięki wyprobuje, nigdy nie robiłam nic z awokado i nigdy tego nie jadłam. Ale z chęcią zrobie,zawsze to coś innego
a mój tż mi rob taka pastę : avocado+czosnek+cytryna+s ól+pieprz łatwe i przepyszne-uwielbiam z grzankami

Cytat:
asiulek wkleje, nie wydaje mi sie to zlym rozwiazaniem czasowym , skoro spi z nami na nie najnowszej rogowce ani na super materacu.
.
ja tez chętnie poczytam opinię o materacu, bo nas tez tego typu (lub fotel) rozwiązanie czeka, bo inaczej nie ma miejsca (no chyba że na antresoli-ale tż nie chce słyszeć)

Cytat:
Swoje drewniane Oliwia rozpierdzielila wyskakala tak ze wpadla:P i je polamala, tz polke z niego zrobil:P
a miałaś wkleić fotkę tej sławetnej półki

Cytat:

czasem je-widelczyk ma taki mały do ciasta-ale ze swojej wygody częsciej karmię ją sama (lub tż), bo często muszę przemyt warzywno-ziemniakowy (podmięsny) stosować no i szybciej. Zup rzadkich nie daję jej samej jeść bo syf robi, a gęste czasem. no, ale faktycznie trzeba by zacząć

Ale z nocnikiem-to przykład dobry chciałaś dać, czy nie mogłaś sie oprzeć ?

Cytat:
j
ale odkrylismy pyyyyszna pizze w carfurze nie mrozona tylko swieza tam w lodówkach gdzie jakies krokiety pierogi parówki 7,99 pycha
i z biedrony tez jest pyszna ta z lodówek-szczególnie taka z samymi serami

Edytowane przez evitka21
Czas edycji: 2011-09-09 o 21:16
Stary 2011-09-09, 21:22   #3111
Darusiaaaa
Zakorzenienie

matke tego malucha tylko do obzezania pozazynania i nie wiem czego jeszcze wszystko tak by czula bol ale zeby zyla i tak do konca zycia szmacisko wredne wrrrr ale cisnienie mi sie podnioslo....
A.Camus
Stary 2011-09-09, 21:28   #3112
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
ooo nie, musieliby miliony placic zebym przebiegla 1km:P
hehe, mnie też
Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
Czy Waszym maluszkom zdarzyła się kiedyś taka reakcja poszczepienna (we wtorek miała 6w1)? Dzwoniła przed chwilą moja mama, powiedziała, że Ola ma rączkę czerwoną aż do łokcia. Na inforlinii medycznej mi powiedzieli, żeby okładać kompresami sody z wodą.
Myślicie, że powinnam się martwić, czy nie panikować?
młodej nie, ale tż się odczula i często ma jakieś wybroczyny lub spuchniętą czerwoną łapę. każą mu smarować altacetem. Mała za to często miała czerwoną twardą gulę w miejscu szczepienia-tez altacetem smarowaliśmy i po paru dniach schodziło. Jakby nie schodziło to bym poszła do lekarza, ale pare dni bym poczekała

gusinek przystojniak z bartusia-na takiego aniołka słodkiego wygląda

ana
, a ty mi nawet nie pisz o spaniu ninki, bo znów będę musiała was znienawidzić

100lat dla szymka
:róża:

dziewczyny, czy macie czasem problemy z multicytowaniem?
bo ja ciągle ostatnio-zaznaczam mnóstwo postów i niby ikonka się podświetla, a potem jak chcę odpisywać to jest tylko kilka, tak jakoś wybiórczo

Może coś powinnam inaczej ustwić czy jak?

[dlatego tak na raty odpisuję-a i tak mi nie wszystko cytuje....]

Stary 2011-09-09, 21:45   #3113
gusinek
Rozeznanie

GG do gusinek

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
hehe, mnie też

gusinek przystojniak z bartusia-na takiego aniołka słodkiego wygląda
..]
jak bede w biedronce to poszukam tej pizzy tym bardziej ze uwielbiam sery

a ze bartuś to aniołek - to tylko złudzenie optyczne
to przekochany urwisowaty wymuszacz

ja nie mam problemu z multicytowaniem, co prawda zadko to robie ale jeszcze mi sie nie zdaezyło ze cos nie tak

Stary 2011-09-09, 21:54   #3114
ania p
Zakorzenienie

Dzieki dziewczyny za życzenia dla SZymonka impra jutro

Cytat:

Zosia też mi pokazywała na uszko i na moje kolczyki. Jak pytałam czy chce mieć kolczyki to mówiła tak wieć zdecydowaliśmy z tż że przebijemy jej. Pozniej wstawie zdjęcie Zosi. Nie mam zdjęcia fryzury zrobionego

Wszystkiego najlepszego dla Szymonka
Cytat:
Pokaż nową fryzurk e i kolczyczki Zosiaczka

Julka chyba dojżała do przekłucia uszków chodzi po domku pokazuje na uszka i mówi
mama cacy< ja mam kolczyki >
pokazuje swoje uszko i mówi
ni ma cacy i rozkłada rączki
a potem jeszcze mówi ani cyk < co znaczy pani kłuje >
i zaś
cacy ni ma

?!
Dziewczyny nie obraźcie się ale jak słyszę że 1.5 roczne dziecko samo z siebie chce mieć kolczyki to się we mnie gotuje . bo raczej nie może mieć pojęcia o przekłuciu uszu i tego nie rozumie . W takim wieku to mama chce mieć u dziecka kolczyki bo jej tak pasi , a nie dziecko chce je mieć .
Oczywiście każdy robi jak uważa

Cytat:

u nas powstało teraz jakies przedszkole prywatne i mozna dzieci na godziny oddac i normalnie na cały dzien tez i chca 5zl za godzine

)
5 zeta to całkiem przyzwoita kwota w wawie jest 10
Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
ja małemu kupię takie łóżko, do tego porządny materac coś jak te co w łóżeczkach mamy, ale to dopiero jak 2 latka skończy
http://allegro.pl/leksvik-rama-lozka...800788557.html
do niego sa dqwa dobre materace spreżynowe jeden za 269 takie mają moje dzieciaki i od niedawna jest też jakiś za 400 ale nie wiem co ma takiego ten za 400 bo kupiłam OLi taki sam jak ma SZymek . spałam na nim kiedyś i fajny jest

Cytat:
moja je wszystko, zwlaszcza ze jak ja puszcze do przedszkola to nikt jej gotowal osobno nie bedzie, a tu u nas jest tylko jeden zlobek prywatny i nie sa tam tylko maluchy tylo wszystkie dzieciaki sa razem i jedza to samo.
Poza tym ma sie dobrze i wpierdziela az jej sie uszy trzesą

Swoje drewniane Oliwia rozpierdzielila wyskakala tak ze wpadla:P i je polamala, tz polke z niego zrobil:P

ciuchow to nawet za duzo kupwoac nie bede, ja po oliwii wydalam ale kuzynka ma pelno workow , ktorych nawet nie zdazy malej zalozyc i nie kazala mi NIC kupowac.
Takze cos kupoimy ale nie za duzo pewnie na poczatek.

Tu jest powierzchnia spania 70-pare cm, i akurat na razie takie bedzie dobre, zawsze na noc moge jej klasc materac z lozeczk na to , zreszta zobaczmy .
JAK PRZYJDZIE WKLEJE FOTY.

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

my pizze zawsze jemy "pol na pol" ja ser pieczarki szynka, a tz roznie.
MOja też je wszystko jak leci i wszystko prawie jej smakuje .

Cytat:
Zle zapytałam...

Czy wasze dzieci same jedzą sztućcami?
Moja lepiej je łyżką niż widelcem dziwne bo u szymka było odwrotnie .
mam sztućce te z ikea . takie zwykłe

Cytat:
aga bo ona cie przygotowuje na nocne wstawanie mądra dziewczynka hehehe

moja dzisiaj zjadla 2 kawalki chleba z pasztetem i ziemniaki u babci pomieszane troche z mizeria( no moze nie mizeria bo ogorkow nie jadla)
teraz mam nadzieje ze zje mleko bo na noc nie chciala i nie jadla, na dzien dobry i pozniej tez nie chciala....

minka w przedszkolach albo zamawiaja ( to zalezy skad bo nie wiem) albo sami gotuja, w tych co sami gotuja to jedzenie nie jest niestety najlepsze...
tam gdzie ja pracowalam przedszkolaki w tym tez 3 latki ktorych bylo najwiecej jadly to co wszyscy.
Tu u nas tak samo jest
z firm cateringowych , prywatne przedszkola nie mają kuchni bo za dużo wymagań trzeba spełnić żeby taką w przedszkolu mieć także nikomu nie chce się bawić . nawet niekiedy w państwowych dowożą .
U SZymka to jest takie jadzenie że mi ślina cieknie . dziś doczytałam że
BYł ryż na mleku , kanapki z polędwicą , śliwki
\na obiad ryba ziemniaczki z cebulką surówka , zacierkowa zupa , kompot .
na deser danonek, kawałek ciasta i pół banana .

jak za 7 zeta żarcie super .

Kupiłam dzieciakom regały do pokoju z ikea .
http://allegro.pl/ikea-regal-szafka-...761519608.html
http://allegro.pl/ikea-trofast-pojem...805364924.html
mam nadzieję że się sprawdzą bo już mam meksyk taki w ich pokoju że szkoda gadać a zabawek nie ubywa
Stary 2011-09-09, 22:02   #3115
Darusiaaaa
Zakorzenienie

u nas z tego co sie orientuje sniadanie 1 badz dwa obiad 6 w tym prywatnym, jak pojde bede wiedziec wiecej.
Ania chociaz twoje wcinaja wszystko bo juz sie jak kosmitka poczulam:P i to wyrodna ze dziecku nie gotuje osobno i daje syf:P

wiadomo ze nie wcina nie wiadomo czego, pizzy czy tego typu rzeczy i smazone to lubi tylko kotlety z piersi nugetsy bo to to samo prawie i watrobke, ale generalnie je juz wszystko.
A.Camus
Stary 2011-09-09, 22:12   #3116
ania p
Zakorzenienie

Darusia ja tylko mocno nie przyprawiam . nie daję do żarcia kostek rosołowych czy wegety ( tylko tą natur ) przyprawiam mniej i tyle . W przedszkolu też je razem z dziećmi . Ostatnio jak było w przedszkolu ognisko to pani dała kiełbaski takiej dziewczynce co mama jej słoiki przynosi i każe paniom tym karmić ( dziecko ma sporo ponad rok ) i tylko do mnie pod nosem . Jak by mnie ta mama zobaczyła to by mnie zabiła na miejscu . a ta mała ciągle się drze i chce jeść od innych dzieci . jej mama uważa że tylko słoiki są dobre dla tego dziecka
Stary 2011-09-09, 22:20   #3117
Darusiaaaa
Zakorzenienie

tez malej nie ograniczam, nie je ostrych przypraw ale my tez ich nie jadamy.
ponad 2 letnie dziecko tz siostry polowy z tych rzeczy ktore oliwia jadla juz dawno jeszcze na oczy nie widzialo,efekt taki ze jak poszla do zlobka to po 1 dniu tydzien w domu bo nie nauczona jedzenia normalnego i ja brzuch bolal.
A.Camus
Stary 2011-09-09, 22:36   #3118
agnieszka09
Wtajemniczenie

ANIAP ja mam ten drugi regal,ten wiekszy tylko,ze bialy jestem bardzo zadowolonano minus bo Karina zwala zabawki i wchodzi na sama gore i tam siedzi...

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

u nas Karinka tez je to co my.tylko,ze ja nigdzie nie dodaje smietany...wogole smietany nie kupuje...i staram sie malo solic i pieprzyc...dopiero sobie na talerzu juz doprawiam

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
Stary 2011-09-09, 22:40   #3119
ania p
Zakorzenienie

Agnieszka - no widziałam kiedyś u was na focie. mam nadzieję że pomoga zapanować nad bałaganem w zabawkach . drogie to w sumie , ale drewno to i cena taka . JUż jeden właśnie zmontowałam
Stary 2011-09-09, 22:43   #3120
agnieszka09
Wtajemniczenie

ANIU u nas sie sprawdziloszybko mozna schowac zabawki i jest ladniejsze od pudel plastikowych...a rozmiar i kolor koszy samasobie wybieralas.bo my wlasnie sami dobieralismy

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości