|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
O, i to jest dobra rada
![]() Cytat:
Bo się okazuje chyba, że nawet jeśli wcześnie było z nimi ok, to po porodzie już wszystkie bez wyjątku działają nam na nerwy ![]() A ta rywalizacja, kto więcej z wnukiem przebywa to dla mnie największy idiotyzm i hipokryzja. Bo nie chodzi o uczucia tylko chwalenie się znajomym, że ja to jestem babcią bardziej a tamta mniej. Totalna nieszczerość Cytat:
![]() ![]() O, nam dziś lakarka kazała to kupić i dawać w razie gazów czy kolki. Cytat:
A na wzw b, czyli tzw. żółtaczka, wszystkie nasze dzieciaki dostały w szpitalu, tuż po porodzie pierwszą dawkę szczepionki. W sumie trzeba podać 3 takie dawki: ani mniej ani więcej, bo to i to jest szkodliwe (lub nie zapewnia skuteczności). Z kolei szczepionki 6w1 zawierają już w składzie dawkę przeciwko wzw. Więc jeśli zdecydujesz się na taką szczepionkę i podasz ją 3 razy (tak jak się to robi), to maluch otrzyma 3 razy dawkę na wzw + tamtą czwartą którą dostał w szpitalu. To za dużo!
|
|
#2192 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Ja już po lekarzu, wszystko wporządku, macica ja przed ciążą
Cytat:
![]() Cytat:
A u Ciebie naprawdę troche przykre ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Taka mała a już pokazuje pazurki Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#2193 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumek ciekawa ta teoria, ze jak malch duzo je, to bedzie mial problemy z gazami i kolkami. To znaczy, ze moj Antos na bank bedzie je mial, bo w 8 dni przybral 440 g, a to duzo za duzo... No zobaczymy, czas pokaze.
dla Tymka za piekna wage.Uff ja juz popakowalam dziewczyny, Antos byl laskawy, bo ladnie spal i dalej spi. Dzieki o inf. jak ubieracie dzieci, w sumie ja podobnie teraz, wiec jednak jakis instynkt mam
|
|
|
|
#2194 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
za maciczkę ![]() Wczoraj szperałam trochę po necie i polecane są takie ustrojstwa :- kubeczek do karmienia niemowląt Medeli - zestaw "łyżeczki" - strzykawka lekarska oraz sterylny dren .Malwinka i tak pije mleko z piersi za pomocą nakładek, więc może z butelki nie robiło by jej różnicy? Musze przetestować. |
||
|
|
|
#2195 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze, a ja się właśnie zdecydowałam na 6w1. Teraz sama nie wiem co zrobić? Ktoś szczepił tymi szczepionkami?
Czyli jak? 5w1 mają tylko dwie dawki wzw?
|
#2196 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
zapraszam
![]() Cytat:
![]() wiem bo mam i kiedyś "chodziłam" rowerka nie polecam za taki budżet, dobry rowerek stacjonarny do ćwiczeń (nie mylić z tanimi rowerkami w marketach które mają działanie tylko rehabilitacyjnie) natomiast sam rowerek to też fajna sprawa i wbrew pozorom działa też na brzuszek ![]() nie zmieniałam ani razu, wyciągamy tylko kózki i płuczemy fridę więc nie ma na razie potrzeby Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
http://www.hipp.pl/?id=213#e1 i na tej stronce wszystkie ich produkty ![]() Cytat:
Cytat:
Carmelka, Nerolka przesyłki wysłane ![]() ![]() Brumek za kikutTelik jesteś super mamą właśnie dlatego że dociekałaś i doszłaś do tego co Jasiowi nie pasuje ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Cytat:
![]() Natka, Zanka, Meszsares i reszta ślązaczek rzuciłam propozycję spotkania z maluszkami co Wy na to ???!!!
Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-09-09 o 16:56 |
|||||||
|
|
|
#2197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapomniałam o spacji i wycięło mi część linka - spacja po dozhttp://www.doz .pl/apteka/p8118-Panthenol._5_krem_30_g_w_ tubie http://www.doz .pl/apteka/p46464-Sanosan_krem_na_odparzeni a_z_panthenolem_oliwka_pr oteiny_100ml super - a moge zapytać na jaki sposób zabezpieczenia się zdecydowałaś? bo ja myślę o tabletkach ale na razie musze poczekać dwa miesiące żeby mój organizm się hormonalnie wyrównał bo z tą torbielą musi się wyjaśnić...
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2198 |
|
Wtajemniczenie
|
Jacieee 5w1 nie maja w ogole wzw.
|
|
|
|
#2199 |
|
Wtajemniczenie
|
Natko jestem pod wrażeniem, że twój synek potrafi tyle zjeść!
Mój zje ( mojego ściągniętego mleczka ) w porywach do 110 ml, ale to już musi być bardzo głodny, a tak to 90 ml zjada.
|
#2200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za piękny przyrost wagi ![]() to trzymam kciuki żeby dzisiejsza była lepsza i oby to nie był początek kolek W dzień bywało różnie ale nocki od początku miała ładne - nie chwalę oczywiście ale oby jej się nie poprzestawiało
|
|
|
#2201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A my po szczepieniu. Upłakał się okropnie w chwili wkłucia, w sumie na jednym płaczu poszło wszystko. Dobrze chociaż że na rękach szybciutko się uspokoił, potem szybko zasnął i śpi do tej pory... po poprzednim też tak spał..Biedactwo, tak mi go strasznie było żal... ale muszę się dowartościować - pojechałam sama (nie było wyjścia), dałam radę, i nawet się nie popłakałam ![]() A z lepszych wieści - Adaś już ma 60cm i waży - uwaga! - w pampersie 6100 Pielęgniarka na pampersa i skarpetki chyba z rozpędu odjęła 300g i powiedziała że wpisze 5800
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2202 |
|
Zakorzenienie
|
Nie poznaję własnego dziecka. Prawie dzisiaj nie płacze, no chyba że się wybudza i mnie woła. I ja wszystko porobiłam w domu
![]() Śpi w miarę ładnie, w okresie aktywności ćwiczymy bioderko, leży na macie i się rozgląda, albo ze mną na rączkach czyta wizaż. ![]() No i uczę ją samej zasypiać w łóżeczku. ![]() A no i przed chwilą rzuciłam ją na wagę i waży 5100! |
|
|
|
#2203 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raz miła, raz dogryza ![]() Co o mnie myślałaś ? Jak Sarcia tak ładnie śpi to kochana proszę o zdjęcie ![]() Cytat:
zje odbije i uleje, leży uleje, no i serek. Przyzwyczaiłam się już ![]() Przybiera więc też się nie martwię . A dla teściowej Cytat:
To tak jakby zamiast wkładki ? i wiesz co? jeszcze piękniej wyglądasz ! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie znam się ![]() Cytat:
Wlaśnie 12 września (dzień przed moimi urodzinami) jest spotkanie w Rybniku do którego mam blisko ![]() Możliwe, że sie wybiorę Dziękuje !! Cytat:
dlaczego miałabym tego nie robić ? Ja zazwyczaj w miasto idę z nosidełkiem więc jak nie umiem wejść wózkiem całym to biorę nosidełko Ja już po spacerku. Beznadziejna pogoda. Byłam w Urzędzie Skarbowym (która była za granicą 5 lat wstecz i nie wykazała ani nie rozliczyła się w pl to dostaniecie wezwanie najprawdopodobniej ) Emilie wiedziała, że to miejsce nie jest miłe i płakała Mąż wraca dzisiaj I zrobiłam dzisiaj moją pyszną zupkę :mniam (czyt.krupnik) ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Brumek właśnie o te wzw mi chodziło. Wiem, że lekarz mi powiedział że nie poleca dawać wszystkich szczepionek razem właśnie z wzwb bo coś tam.. ale nie pamiętam o co chodziło z tym "coś tam". Ja co raz bardziej się zastanawiam nad tymi z NFZ, ale boje się że Ja wymieknę ![]() Wlasnie czytałam o tych rotawirusie i ponoć mleko matki uodparnia na takie sprawy dziecko... nie wiem sama w sumie moj lekarz nie wspominał nic o rocie. |
|||||||
|
|
|
#2204 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I za piekna wage!Cytat:
Ja tego uzywam w domu wlasnie zamiast wkladki, ale trzeba uwazac, zeby sie mleko nie wylalo, wiec po karmieniu oprozniam te muszle. |
||
|
|
|
#2205 |
|
Zakorzenienie
|
Strasznie mam rozsypany wizaz.
Madziulko mnie się to coś z Womara nie podoba. Podobne do chusty kólkowej, ale jakies dziwaczne. Poza tym w pozycji kołyski nie powinno się nosić dzieci, które mają jakieś problemy z bioderkami, a z tego co kojarze to pieluchujesz szeroko. Na biodrze to bym ne wsadziła, dziecko nie ma żadnego usztywnienia dla główki.Pozatym noszenie dziecka na jednym ramieniu wydaje mi sie niewygodne. Juz lepiej chusta (ale ja chustowa wariatka Rozmawiałam z oropedą i on twierdził, ze wszelkie wisiadła, chodziki itp. w większośc wychodzą na stare lata. Zanetko cieszę się, ze mogłam pomóc Paticzku może Ty tez znajdziesz jakąś pomocną chustomame. |
|
|
|
#2206 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wagę. ?Nasz też szybko przybiera na wadze i mamy problemy z brzuszkiem właśnie... Ale moze uda się to ominąć, czego życzę![]() W kwestii ubierania dziecka: moja teściowa nalegała, żźebym Patrykowi rękawiczki ubrała, gdy wychodziliśmy ![]() Aspirator kupiłam marimer i tam zamiast wkładów daje się watę, więc wygodnie... |
|
|
|
|
#2207 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za bioderka ![]() Pewnie już niedługo się jej uda Zmalowana dzisiejsza fryzurka fajniejsza Tak dojrzalej wyglądasz, taka mamusia.Cytat:
za wagę Tymka, pięknie przybiera U nas właśnie problemy z brzuszkiem spowodowane tym, że Dominik tyle zjada ![]() A te gazy to rzecz właśnie dziwna, bo ja już na ścisłej diecie a one dalje są, więc prawdopodobnie nawet nie z mojej winy. Pediatra szuka cały czas przyczyny, ale też bierze pod uwagę to że poprostu taki "wiek" pewnie minie... Mam jeszcze odstawić sok malina z melisą (dodaję do wody i tak piję). Bo gazy pojawiły się w sumie z dnia na dzień. [QUOTE=DaKaro;29306458Wczo raj szperałam trochę po necie i polecane są takie ustrojstwa :- kubeczek do karmienia niemowląt Medeli - zestaw "łyżeczki" - strzykawka lekarska oraz sterylny dren .Malwinka i tak pije mleko z piersi za pomocą nakładek, więc może z butelki nie robiło by jej różnicy? Musze przetestować.[/QUOTE] Więc może dla niej nie będzie nawet różnicy, tu silikon i tam silikon ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#2208 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja się rozliczyłam .
|
|
|
|
|
#2209 |
|
Zakorzenienie
|
Lena przez ostatnie dwa dni wykończyła mnie i męża całkowicie
ciągle się wydzierała, żadne sposoby nie działały wczoraj jak zasnęła o 23.00 (wcześniej co 10 min się budziła) to wstała o 6.00 zjadła mleko i spała dalej do 10.00 potem pojechaliśmy na działkę umyć auto to ciągle spała, chyba dopiero o 14.00 obudziłam ją na mleko i teraz nadal śpi ![]() boję się, że w nocy sobie odbije nie?
|
#2210 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wszystko do ustalenia tam gdzie większości będzie pasować ![]() nasz tez waży ponad 6kg a nawet 6,5kg hehe idzie jak burza ale w sumie nie je jakoś dużo ostatnio wprowadziłam mu porcję 150ml i rzadko kiedy dopija do końca , raczej gdzieś bliżej 120-130ml zjada a rośnie w siłę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2212 |
|
Zakorzenienie
|
Natka ja jestem w szoku że Dominik tyle wypija mój max 120ml a nie raz 60ml
.Ogólnie je o wiele mniej niż jego brat w tym wieku boję się że będzie jeszcze większym niejadkiem
|
|
|
|
#2213 |
|
Zakorzenienie
|
Lena nadal wypija 90 ml, czasem nawet ciutkę zostawi
nie wiem czemu nie chce więcej
|
#2214 |
|
Zakorzenienie
|
Brumku :brawa: za wage Tymka
![]() Mnie tez teściowa wkurza Czy Wy tez macie taki rozjechany wizaz??? |
|
|
|
#2215 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szymek tez w zasadzie nie chciał jeść więcej niz 100-110 ale robię mu więcej i dłużej go karmię i częściej odbijam i wtedy dopije trochę więcej 130-140ml Cytat:
|
||
|
|
|
#2216 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
a dziękuję za zaproszenie tylko troszkę daleko do Ciebie![]() Cytat:
Dziewczyny jesteście kochane . Takie 2w1 .Aaaa Madziulka (o ile nicków nie pomyliłam) nie mi tez nie podchodzi to nosidełko czy coś z Womaru. Nie bierz nic co jest na jedno ramię. Ja kiedyś kupiłam i może 2 razy użyłam bo strasznie się wpija w ramię i jest strasznie ciężko większe dziecko w czymś takim nosić i są naprawdę niewygodne ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Cytat:
za to je co 2-2,5 godziny chyba, że w nocy prześpi ok 8 godzin to wciąga 120
|
|
|
#2217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2218 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gdzieś mi się o uszy obiło
|
|
|
#2219 |
|
Zakorzenienie
|
i myślę,że lepiej. Układ nerwowy się lepiej rozwija i zmysł równowagi także. Jak gadałam w szpitalu z rehabilitantka to była bardzo,że taka młoda i takie rzeczy wie
|
#2220 |
|
Zakorzenienie
|
A mój mały waży 7,580 i ma 75 cm... Ale mieści się w siatce centylowej i wszystko jest ok, po prostu ma dużego ojca no i mama też nie mała.
Kurde dziewczyny, jutro idę na 9 rano do fryzjera, mam cykora, bo chcę rozjaśnić włosy ( może na jakiś czekoladowy brąz ), bo mam czarne czarne... Nie mam bardzo z kim małego zostawić jak na złość każdemu coś wypada. Ale coś wymyślę i tatuś się nim zajmie ( oczywiście nie mój ). A mój Igor dziś jest płaczek straszny, ale myślę, że to wina szczepień... Na rękach chce tylko być, a i tak płacze... Zaraz przewozimy ode mnie telewizor i inne szpargały, już na mieszkanie... Kurde od pon. ta głupia praktyka w gimnazjum, tu dopiero nie mam pomysłu z kim zostawić skarba...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:50.

Ostatnio dwa razy tak miał i poszło mu też noskiem 

) i konsternacja.... 

zapomniałam o spacji i wycięło mi część linka - spacja po doz
to trzymam kciuki żeby dzisiejsza była lepsza i oby to nie był początek kolek

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)