|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Witam
![]() ![]() ![]() U nas jak zwykle mała w dzień się wyspała i poszła spać po 23 Wstawała na szczęście co 3 godziny, ale ja normalnie mam oczy podkrążone i spuchnięte jakbym tydzień nie spała Czy ona w końcu prześpi dłużej niż 3 godziny
|
|
|
|
#2132 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Zaneta88 nie używam chusteczek teraz tylko waciki z ciepłą wodą ... szukam tanszego zamiennika bephantenu
|
|
|
|
#2133 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2134 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przykro, ale cóż...Cytat:
Jadł o 20.50 a o 21.30 już spał. Pierwszą pobudkę zrobił o 2.50 6 godzinna przerwa w jedzeniu
|
|
#2135 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
nie mogę sie doczekac takich momentów z moim Jasiem ![]() Cytat:
wiec podejrzewam ze musi miec opdobne działanie ale nie kupiłam wiec nie wiem ![]() a pupcie polecam przemywac płatek kosmetyczny(taki wiekszy kwadratowy)+ ciepła woda a wogóle to witajcie chciałam oznajmic ze jestem beznadziejną matką Dziś nocka nieprzespana po karmieniu Jas nie chciał wogóle spać dopóki miałam go w ramionach był cichutko i sobie zasypiał jak tylko go odkładałm płacz ![]() masowałam brzuszek głaskałam główkę nuciłam kołysanki ( smoczka nawet dałam nic nie pomagało ... jak go brałam na swój brzuszek to uspakajał sie i zasypiał około 4 byłam troszke zdesperowana i zaczełam analizować: -maluszek ma czystą pieluchę, jest nakarmiony, kupa ładna wiec raczej brzuszek nie boli wiec o co chodzi ![]() i wtym momencie spojrzałam na Tzta wtulonego w kołdre i na mojego Milkyprinca w samym cienkim pajacyku; i oświeciło głupią blodynkę przeciez jemu jest zimno! okryłam Jasia ciepłym kocykiem i moje dziecko powróciło do stanu Je i śpi ale darować głupoty sobie nie mogę spałam tylko 2 godziny-mam nauczke a teraz czekam az sie obudzi i wyruszymy na spacerek
Edytowane przez telik Czas edycji: 2011-09-09 o 09:44 |
|||
|
|
|
#2136 |
|
Zakorzenienie
|
Telik Ja właśnie się zastanawiam czy kocyk nie jest już za mało, bo moja też nie umiała zasnąć o 1 jak zawsze pięknie zasypiała , kiedy ją wzięłam do siebie miała zimną buzie
zakryłyśmy się kołdrą i zasnęła ładnie.Właśnie uśmiechała się do mnie ok 1 min cały czas |
|
|
|
#2137 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Brumek o jacie co za tupet ma tesciowka!
Ciekawe skad takie rozregulowanie u Tymka? Moze wyczul Twoje nerwy na tesciowa? Brawa za kikucik! Cytat:
Cytat:
Ja je stosuje glownie po to, zeby sutki mialy dostep powietrza, a nie byly zgniecione przez wkladki. No a podczas karmienia splywa mi tam mleko, zazwyczaj je wylewam, ale jak wiem, ze bedzie mi potrzebne, to zlewam do butelki. A jest co. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() No i dziekuje za odp. w sprawie termoopakowania. To z lovi jest jednym z moich typow. Cytat:
Mysle, ze to mozliwe z ta maskotka, bo 3 miesieczne niemowle wlasnie cos takiego juz potrafi zrobic.Cytat:
Dzieki! Cytat:
Cytat:
![]() Moj maluch sie wlasnie budzi, w nocy chlusnal mi mlekiem jak go wzielam do przebierania. Zastanawiam sie, czy zostawic go dziadkom, czy zabrac ze soba, musza podjechac kilka przystankow do sklepu po papier ozdobny na zaproszenia. Pogoda taka dziwna, raz slonce, a za chwile chmury, nie wiem czy nie lunie... oj placze... |
|||||||||
|
|
|
#2138 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciężko kogoś takiego nazwać lekarzem. Co nim kierowało żeby tak traktować pacjentki? chyba niska samoocena, pewnie miał złamane dzieciństwo chłop. Ważne, że Szymon zdrowy i duży uczeń z niego. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Nie mogę się doczekać kiedy moja Dama zacznie się śmiać w głos i interesować na dłużej zabawkami. Powodzenia na szczepieniu. Cytat:
Znajduję podobieństw do mojej teściowej. I odkąd urodziła się Sara, coraz większą niechęć do niej czuję. Tak samo łapię za nóżkę, najczęściej jak usypiam i gada dyrdymały Telik Tak ładnie wszystko analizowałaś aż znalazłaś powód niepokoju Jana, więc nie obwiniaj się. Wszystkie jesteśmy na etapie nauki naszych brzdąców, co nie? Zanetaa moja tez miała pobudki jak Emi, o 1 i 4 potem od 5-6 niespokojna i potem godzinę pokimała ze mną w łóżku do 7. Myślałam o Tobie w tych godzinach nocnych jak Sarę karmiłam Właśnie zimno już się robi, na noc zakładam jej już body pod pajaca. Wyciągnęłam kołdrę, ale schowałam bo się boję że się udusi jakaś dużą ta kołdra mi się wydaje. Przykryłam dwoma kocykami.Wieczorem pokój dogrzewałam do kąpania grzejnikiem. A jak wstaję do Niej w nocy to mi zimno koszuli nocnej....buuuu jesień ![]() Kurka rano siadłam i mi znowu posty pokasowało. ![]() Poszłam do Sary bo się obudziła po 10min drzemce, przerobiłam rosół na pomidorową i obrałam ziemniaki. Jeszcze mielone zrobię, mam nadzieję że Sara pozwoli mamusi ![]() Krostę mam na języku
|
|||||
|
|
|
#2139 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zobaczysz że już nie długo ![]() i jesteś bardzo dobrą mamą!!! Każda się uczy swojego dziecka, najważniejsze że doszłaś do tego, czego mu trzeba! Cytat:
Cytat:
![]() Trzyma główkę już dosyć pewnie, dłuższą chwilę potrafi utrzymać Niedługo planujemy na basen się wybrać
|
|
|
#2140 |
|
Wtajemniczenie
|
Tesciowa Cie obgaduje
A w co ubieracie maluchy w taka pogode jak dzis (pochmurno, wietrznie) na spacer? |
|
|
|
#2141 |
|
Zakorzenienie
|
Po mojemu
|
#2142 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry,
Szymon dzisiaj przespał bardzo ładnie noc ( ale nie chwalę go ).Jedzonko o 23 po którym zasnął, obudził się o 4.30 i znowu zasnął i spał do 7. Dziewczyny jak ubieracie teraz swoje maluchy do spania ( na noc ) kiedy zrobiło się chłodniej? Ja zakładam pajaca i wkładam w śpiworek, bo z kocyka się rozkopuje, ale nie wiem, czy to nie za mało
Szymon ' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym ' http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html Edytowane przez Madziulka_17 Czas edycji: 2011-09-09 o 10:52 |
|
|
|
#2143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2144 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
gdzie moja wolnośc?![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2145 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Ale franca . Wiesz, że moi teściowie wpadają TYLKO bez zapowiedzi. Jeszcze się nie zdarzyło, żeby wcześniej zadzwonili czy jesteśmy, czy nie mamy innych planów. Mało tego, to my zapraszamy naszych znajomych a oni sobie wtedy bez zapowiedzi wpadają (bo nie wiedzieli, że mamy gości - jakby zadzwonili, to by się dowiedzieli ) i konsternacja.... Natka dobrze, że się nie dajesz. Od razu ustal granice, bo Ci na głowę wejdzie. Ja tak zrobiłam i moja wie, że pogadać może ale i tak zrobię jak chcę. ![]() A najbardziej podobają mi się wizyty w sobotę albo niedzielę ok 10.30 rano.... Bez zapowiedzi dodam. Cytat:
u mnie odpukać od urodzenia żadnych odparzeń a nawet nie zawsze kremem smaruję ![]() Cytat:
i nie chwal, nie chwal ![]() a ja mojej znowu nie chwalę Patik nie dorwałam komara, przykryłam łeb poduszką, bo ciągle słyszałam bzyczenie i mnie szlag trafiał ![]() Zmalowana po Twojemu rewelacja! Zdecydowanie lepiej niż w wyprostowanych ![]() Telik wiele z nas po czasie dopiero dochodzi do tego o co maluchowi może chodzić. Grunt, że zaskoczyłaś
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2011-09-09 o 11:11 |
|||
|
|
|
#2146 |
|
Rozeznanie
|
Kochane, przepraszam, ale mam mały sajgon z mała, al taram sie byc na biezaco!
Mam do Was bardzo dziwne, ale wazne i pilne pytanie, bo mam pewne podejzenia.. CO MOŻE OZNACZAĆ SFORMUŁOWANIE 'NAGRAĆ PŁYTKE'? TYLKO NIE DOSLOWNIE, CHODZI MI O JAKIŚ 'UKRYTY PRZEKAZ'.. moze Wy pomozecie.. ![]() |
|
|
|
#2147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2148 | ||
|
Zakorzenienie
|
ślicznie. Widzę Młody z tyłu na łóżku z pieluszką śpi
Cytat:
Ja dzisiaj daruję sobie spacer. Za bardzo wieje, sama nie mam ochoty się chłodzić. Chyba że mi się odmieni i na pół godziny ją wyprowadzę. Cytat:
Nie mam jeszcze kompletnej kreacji na wesele- brak butów i płaszcza. Jesienne ubrania nowe też by się przydały. Nie byłam jeszcze u gina i edno. Nie mam z kim zostawić Sary, moja mama znalazła pracę, teściowa rzekomo coś sobie w kręgosłup zrobiła( przewróciła się na quadzie haha). Jestem uwiązana póki co... ps. Zmalowana z kim zostawiasz Filipa po powrocie na studia? na dziennych chyba jesteś? Mnie skręca powrót, mimo że zaoczne i muszę mgr napisać. Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-09-09 o 11:17 |
||
|
|
|
#2149 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2150 | |
|
Zakorzenienie
|
iustyna, widzę że kolejna z nas której się ciekawe egzemplarze teściów trafiły....
Cytat:
|
|
|
#2151 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2152 |
|
Zadomowienie
|
Natka dziekuje za odpowiedz
. A moja mama mowi na Mala Koraliczku Nerola co to za lekarz, szkoda slow... Witam. Ale sie przeziebilam, obym tylko Malwinki nie zarazila. A ten odciagniety pokarm to w czym bliscy beda podawac? Bo butelka chyba nie owinno sie dawac... |
|
|
|
#2153 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Oczywiście 3. Ile chcesz. Z tym, ze dla dziecka najlepszą pozycją jest leżenie. Np. na macie, czy podłodze. Noszenie jak i leżenie w różnych bujaczkach nie jest dla dziecka zbyt dobre. Podstawowym zajceime noworodka powinno byc lezenie. Bo wtedy może się samo przekręcić, uczy sie równowagi. Może lepiej koordynować swoje ruchy, obroty itd. latego ja najczęściej rozkładam Agu koc na podłodze rozsypuje zabawki i kładę na brzuch, jak się znudzi to przekręcam na plecy. Musze kupic mate, ale wciaz nie moge siezdecydować. W chuscie chodze na spacery jak mi sie wózka nie chce tarabanic, albo jak jade gdzies do kolezanki. A propo uczenia się motania. Zanetko skąd jesteś? Zobacz jest moze w okolicy Ciebie Kub Kangura klik Mnie z instrukcji było tez ciężko a jak uczyła mnie ziewczyna z takiego klubu to poszło od razu lepiej. Ewentualnie tutaj klik i tutaj klik możesz znaleźć jakąś pomocną chustomame, któa Ci pokaze jak motac i skoryguje błędy, bo chusta zeby byc zdrowa i bezpieczna musi byc prawidłowo zamotana (ziecko symetrycznie ułożone i chusta dobrze dociągnięta). W kieszonce powinno byc na takiej wsokosci zebys bez problemu mogła pocałować je w czułko a zamotana na tyle ściśle, abys nie mogła wsunąć dłoni pomiędzy siebie a dziecko. Cytat:
Moja ma bodziak z długim, dzinsowe ogrodniczki, skarpetki, na to takie butoskarpetki, bluze z kapturem i cienką czapeczke. Na dworzu przykrywam kocykiem albo do chusty. Moja Agata ma skok. Od wczoraj wieczora maruda. Poszła spać o 21, o 2 obudziła się na karmenie (szok, bo od tygodnia juz sie nie budzi) i potem budziłasię co 5 minut. W końcu wzięliśmy ją donas do łóżka i spała do rana. Ale teraz tez nie chciała spać dopiero na rękach. Nie bujana, tylko brzuszek do brzuszka i nos do serduszka. I usnęła. Potrzebowała przytulania. Zmalowana super wyglądasz. Ale Twoja wersja o wiele bardziej do Ciebie pasuje
Edytowane przez Scio Czas edycji: 2011-09-09 o 11:29 |
||
|
|
|
#2154 |
|
Rozeznanie
|
napisałam w klubie, prosze o rady, pomysły..
|
|
|
|
#2155 |
|
Zakorzenienie
|
Zlamalam diete bezmleczna.,. ser jadlam i nic, shake z mcdonalda i nic to dzis strzelilam sobie miche platkow z mlekiem... pycha! zobaczymy czy bedzie wysypka
|
|
|
|
#2156 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
no to znowu mam dwie córki w domu, wrrr... Maja pochodziła dwa tygodnie do przedszkola i od poniedziałku już zakatarzona, ale dalej chodziła. Wczoraj wieczorem dostała takiego kaszlu, że już dziś zostawiłam ją w domu. Może przez weekend wyzdrowieje.... Sloneczko dzięki za odpowiedź Monia też juz mnie korci, żeby jakis jogurcik zjeść. Hani w końcu krostki pozchodziły to będzie widać reakcję. Pogoda dziś jesienna... jakoś szybko mi to lato minęło |
|
|
|
#2157 |
|
Wtajemniczenie
|
Lato, jakie lato?
![]() Ja się cieszę, że w te lato pogoda była raczej do dusz,y bo nie żal mi, że nigdzie nie jechaliśmy. Ale za rok ma być już prawdziwe lato! No.
|
|
#2158 |
|
Zadomowienie
|
JustPi zdrowia coreczce zycze
|
|
|
|
#2159 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tez już nie mogę się następnego lata doczekać i tego, żeby gdzieś wyjechać. Koniecznie! Cytat:
pamiętam, że niektóre wrześnie bywały bardziej letnie i miałam nadzieję, że ten też ciepły będzie, no ale zobaczymy, może jeszcze mnei zaskoczy |
||
|
|
|
#2160 |
|
Zakorzenienie
|
Sara mi wsadziła palca centralnie w oko. Tak mnie boli ze szok.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:14.

Czy ona w końcu prześpi dłużej niż 3 godziny

Przykro, ale cóż...
wczoraj zjadl o 19.30 zasnąl o 21.30 i obudził sie o 2 pojadł i obudził sie o 6 znowu zjadł i już nie śpi 

Jadł o 20.50 a o 21.30 już spał. Pierwszą pobudkę zrobił o 2.50 

zębole
) i konsternacja.... 
pięknie wygląda ta chusta