Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011 - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku
Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 9 23,68%
Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 0 0%
Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 0 0%
Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 0 0%
Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 1 2,63%
Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 2 5,26%
Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 0 0%
"Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 0 0%
I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 1 2,63%
Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 22 57,89%
Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 0 0%
Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 3 7,89%
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-09, 17:34   #1291
izunia233
Zadomowienie

Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Ja właśnie zrobiłam przerwe na karmienie u rodziców i śmigam dalej pospacerować,choć pogoda się zmieniła i długo chyba nie pobedę.

Rzeczywiście jakoś dzisiaj wszędzie cicho

Zrobiłam lasagne i musze sie pochwalic,że wyszła pyszna Mąż był zachwycony!

ego ale mieliście pecha z tą gwarancją
A możesz dać przepis plissssssssss

Maja tak po tej szczepionce marudzi, że szok i złapała nas masakryczna kolka. Mam dość kiedy to się wreszcie skończy.

03.05.2011 r Majeczka jest już z Nami

url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url]
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 17:56   #1292
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:

Zrobiłam lasagne i musze sie pochwalic,że wyszła pyszna Mąż był zachwycony!
Super, a szukalas przepisu z netA czy tak z glowy tzn na oko ?? Ja mam zamiar zrobi wieczorem, bo juz planowalam z 2 tygodnie, a ty mi przypomnialas
Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny, przybrał, ale może 100-200 g. Faktycznie zaczął to swoje raczkowanie i strasznie rozproszony jest przy jedzeniu, może to dlatego. Dzisiaj wpakowałam w niego trochę więcej obiadku
Czyli nei chce jesc, bo ma lepsze zajecia? Wydaje mi sie, ze odkad Lena porusza sie po lozku, pomieszczeniu(nie raczkuje ale pelza i turla sie) to mniej je, bo woli sie przekrecac niz jesc... Teraz jak ja probuje posadzic to nozki prostuje bo chce zeby ja trzymac na stojaka... i kombinuje zawsze jak tu ja polozyc albo posadzic.

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
iweczka specjalnie dla ciebie hhihihi

acha te sa pierwsze lepsze na wierzchu co mialm w szafie ...bo reszta rzeczy w pudle :P
Sliczne te ciuszki na pewno sprzydadza sie w UK:P

U nas nocka srednia. Poszla spac o 20 wstala na soczek o 3 i pozniej o 7.30 dalam jej mleko i wypila 10ml wstalysmy przed 9 dalam reszte mleka i zjadla prakrtycznie do konca, ale tym o to sposobem raczej nie wyrobimy sie z 5 posilkami....

Siostra pojechala dzis na Gibraltar, to mi kupi pampki 4, bo 3 juz sie koncza i zaczynaja byc ciasne, a tam jest duuuzo taniej

Od 2 dni kapiemy Lenke w wannie i ma taka radoche, ze hej. Nalewamy tyle wody zeby mogla lezec na brzuszku( tylko patryzmy czy glowki nie kladzie, ale zawsze ma glowe u gory:P) Tz ja przesowa po calej wannie a ona sie smieje hehe i jak przestaniemyb to wola o jeszcze
Ide dac lenie sloiczek isie kapac.

Jakos dzis spiaca jestem bo Tz wrocil o 1.30 w nocy i chcial zebym jeszcze z nim posiedziala, a dzis padamy... Lenka nie dala nam w dzien spac, bo jak sie polozylismy to wyla...

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 18:51   #1293
iweczka
Zakorzenienie

Heja!
Cytat:

acha te sa pierwsze lepsze na wierzchu co mialm w szafie ...bo reszta rzeczy w pudle :P
dziękować
całkiem fajne

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
Będzie dobrze i najważniejsze, że macie siebie

super

może faktycznie skonsultuj to z lekarzem bo miesiąc dla takiego malucha to bardzo dużo i powinien coś przybrać

cieszymy się, że Fabio się przekonał
a Ty kochana nie plotkuj za dużo

szczęślimy maluch to szczęśliwa mama

My dzisiaj 3 pobudki ale chociaż do 9 pospaliśmy.
Dziewczyny dawałam dzisiaj Alanowi słoiczek ten co ma 190ml i dałam mu połowę. Jadł z wielkim apetytem i tak zastanawiam się czy mogłabym mu dać cały w końcu ma już pół roku. Co o tym myślicie, nie za dużo to
mysle, ze mozesz Alankowi juz podawac tyle jak ma apetyt. moja ewentualnie tyle to jabłka lub gruszki by zjadła. zupki zje połowe tego 130ml.

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
no i spacer długi nawet zaliczyłyśmy

ta kolezanka ma 3 tyg starszą córkę od Olka i jest fajnie tak się spotkać i pogadac o nowosciach

pięknie mala rośnie, głosiki posżły

kurde te brązowe jest superowe

a jaką ma minkę

spadam, bo nam się tv zepsuł, gwarancja minęła w kwietniu tego roku a kosztował 6000 i jestem zła jak nie wiem, musimy przerzucić ten z sypialni do salonu bo tam i tak malo oglądamy bo mały się budzi od tv

papa

kurde, nie dziwie Ci sie :/
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 19:45   #1294
gosiawolna
Rozeznanie

Dot.: Dzieci naWaga pokazała 7.600sze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011

ja myje hipp 2 w 1
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 20:18   #1295
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosiawolna Pokaż wiadomość
bylam w urzedzie pracy i dostalam oferte pracy, dwa tyg w miesiacu wiec trzymajcie kciuki zeby sie odezwali bo wyslalam cv bo idzie zima a zadne z nas nie ma pracy.. tz nie ma wiec ja musze isc a nie chce byc na jego lasce, wiec niech chociaz on posiedzi troche z malym a ja zarobie na siebie i malego
sorry, ale to chyba facet powinien zapewnic byt rodzinie, Twoj tz nie moze isc do pracy? tylko Ty bedziesz musiala zostawic male dziecko?

Cytat:
Napisane przez kwartalinka Pokaż wiadomość
wyjeżdżamy za ok. 2 godzinki
wiem ze juz za pozno ale milego urlopu zycze

Cytat:
ego ale mieliście pecha z tą gwarancją
nio

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość

uuuu ale pech...z tym telewizorem... my też tak robimy jak się zepsuje w naszym pokoju to z innego pokoju do siebie ciągniemy
dobrze, ze jest drugi

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość

kurde, nie dziwie Ci sie :/
po weekendzie sie okaze co to za usterka

tz pojechal ogladac jakis samochod na bialoleke wiec jestesmy sami i ide kapac Olka - pierwszy raz sama!
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 20:30   #1296
iizabelaa
Zakorzenienie

hej

Dzisiaj u nas wielki dzień, po długiej przerwie dałam małej obiadek ze słoiczka,
i się okazało, że normalnie je, otwiera buzie, połyka, nic nie wypluwa itp

Cytat:

piękne

Cytat:
Napisane przez Anessa Pokaż wiadomość
Super, ze sie wyjazd udal i dobrze, ze wypoczelas - odrazu czlowiek lepiej sie czuje, cooo?
Super fotka

tak, od razu lepiej,
akumulatory naładowane

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
izabela pierwszy rok był okropny zajęcia pon-piątek od 8. do 18 ,ale w drugim roku już był luz a teraz widzę,że same przedmioty pod mój kierunek a nie jak na 1 roku matematyka,statystyka,mik ro, makro okropieństwo ale biorę tez pod uwagę że na większość wykładów chodzić nie będę
i super,że wyjazd się udał!! "
to na pierwszy roku miałaś takie same przedmioty jak ja
ale ja kurcze całe 3 lata pierwsze miałam maskarę z planem
Stary 2011-09-09, 20:58   #1297
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:
Przed zasnieciem był dziki ryk,kolejny dzień,ale to chyba zęby jej dokuczają,bo mnie przy karmieniu nawet gryzie.Ja wstawałam o 23:30,3:00,później Lilka zaczęła się bawić i kwiczeć,o 4:30 obudziła się z płaczem,o 7 się bawiła do 8 i trochę pospałyśmy do 9.No sząłu nie było!
no fakt, bez szału

czarna
witaj zawsze masz wizaż jak tylko bedzie Ci zle, pisz
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 21:30   #1298
Tity
Zakorzenienie

kwartalinka udanego urlopu
Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
Czyli nei chce jesc, bo ma lepsze zajecia? Wydaje mi sie, ze odkad Lena porusza sie po lozku, pomieszczeniu(nie raczkuje ale pelza i turla sie) to mniej je, bo woli sie przekrecac niz jesc... Teraz jak ja probuje posadzic to nozki prostuje bo chce zeby ja trzymac na stojaka... i kombinuje zawsze jak tu ja polozyc albo posadzic.
Ja mam to samo.. Leoś się turla ciągle, byle co usłyszy przy jedzeniu i od razu odwraca głowę w kierunku dźwięku i czeka, aż zobaczy źródło tego dźwięku Dzisiaj też go nie mogłam położyć, bo się w kojcu tak złapał rączki na stojąco i zesztywniał, że się mocowałam z nim chyba ze 2 minuty. Mąż dzisiaj późno wrócił, więc Leonka kąpałam i nie mogłam go z kolei z wanienki wyjąć, bo się tak złapał krawędzi...
No i ostatnie dni są pod znakiem noszenia na rączkach. Trochę w kojcu się bawi, ale zaraz chce na ręce i wyciąga jedną w moim kierunku. A tak to próbuje dalej raczkować i siadać. No i "stać"

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 21:31   #1299
n.ik.a
Zadomowienie

coralady kochana mam nadzieję, że u nas po rehabilitacji też będzie poprawa. Niestety przez chorobę małej i pierwszego ząbka w tym tyg. nie ćwiczyłyśmy mam nadzieje nadrobić od przyszłego

iizabelaa ale z was piękne laseczki
kasiunia no właśnie doktor Google to żaden specjalista. Nie czytam bo zwariuję.
Byłam dziś zapisać nas do neurologa i rozmawiałam z panią doktor i kazała się nie denerwować, obejrzała USG główki i powiedziała, że mamy chodzić na rehabilitację.
Ale dla świętego spokoju umówiłam się jeszcze do innej neurolog dziecięcej. Udało mi się wbić w termin i jedziemy w pon. na godz. 17. Kochane trzymajcie kciuki aby wszystko było dobrze z moją kochaną Kalinką

A kupiłam małej gryzak dziąsełko z Tommy Tippee i ona go nie chce gryźć, chyba ciezko jej idzie. Za to bardzo ładnie tym PIERWSZYM ZĄBKIEM gryzie w nocy mojego cycka...fajne uczucie - mówię na nią mała szczypawka...bo właśnie jak ciągnie cycka to takie uczucie

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 21:36   #1300
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:

czarna - wczoraj nie przywitalam cie wiec dzis mowie ciao! witaj ponownie!
hej ho

Cytat:
Napisane przez Natka3008 Pokaż wiadomość
Witam

U nas nocka niezaciekawa Anastazja obudziła się o 2 i była już wyspana Poszła spać o 4 a następna pobudka 0 7 - super się wyspałam
o kurczę,nie zazdroszczę :/
Cytat:
Napisane przez kwartalinka Pokaż wiadomość
hejo!
ja tylko na chwilkę, u nas dziś od rana szał pakowania, prawie wszystko już gotowe, oczywiście nie licząc rzeczy, o których zapomniałam

wyjeżdżamy za ok. 2 godzinki

za zaśnięcie
ale z wagą to dziwne, że nic nie przybrał, ja bym skonsultowała z lekarzem

dzięki
a dla Fabianka pisałam kiedyś, że on długo urazy nie trzyma w sobie

pewnie szaleństwa nigdy za wiele

a owszem, mamy ochotę pooglądać
śliczna Lilusia i jej mamusia

idź, tym bardziej jeśli planujesz rodzeństwo dla swoich chłopaków

no dobra uciekam, nawet nie będę Was prosić żebyście nie produkowały stron bo to nierealne

trzymajcie kciuki za fajną pogodę
życzę mało problemów i dużo radości z maluszkami
pozdrawiam wszystkich i do usłyszenia po naszym powrocie
udanego wyjazdu

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
no fakt, bez szału

czarna
witaj zawsze masz wizaż jak tylko bedzie Ci zle, pisz
wiem,wiem

My dzisiaj znów pół dnia spedziłyśmy na dworze i w shoppingu... szukam od kilku dni butów jesiennych i jakoś nic ciekawego nie umiem znaleźć Mai przydałaby się ciepleksza kurteczka,bo z tą pogodą angielską to nigdy nie wiadomo

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 21:46   #1301
Anessa
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do Anessa Send a message via Skype™ to Anessa

Jeeeeennnyyyyyy...:brzyda l:
Dzisiejszy dzien wreszcie dobiega konca... Padam...
Nie wiem sama co dzis odmienilo mi dziecko ale powtorki nie chce
Oprocz sniadania nic dzis nie jadlam ale juz poczekam na TZa to moze cos na szybko przygotuje.

Moj Nino

02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!!
Anessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 21:51   #1302
Tity
Zakorzenienie

A ja się pochwalę dzisiaj pierwszy raz ugotowałam zupę dyniową z lanymi kluskami....

L
J
Stary 2011-09-09, 22:20   #1303
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
A ja się pochwalę dzisiaj pierwszy raz ugotowałam zupę dyniową z lanymi kluskami....
Super

Cytat:
kwartalinka udanego urlopu

Ja mam to samo.. Leoś się turla ciągle, byle co usłyszy przy jedzeniu i od razu odwraca głowę w kierunku dźwięku i czeka, aż zobaczy źródło tego dźwięku Dzisiaj też go nie mogłam położyć, bo się w kojcu tak złapał rączki na stojąco i zesztywniał, że się mocowałam z nim chyba ze 2 minuty. Mąż dzisiaj późno wrócił, więc Leonka kąpałam i nie mogłam go z kolei z wanienki wyjąć, bo się tak złapał krawędzi...
No i ostatnie dni są pod znakiem noszenia na rączkach. Trochę w kojcu się bawi, ale zaraz chce na ręce i wyciąga jedną w moim kierunku. A tak to próbuje dalej raczkować i siadać. No i "stać"
Moja tez ciagle na raczki chce, a jak nie to wyje... nie wiem co jej sioe ubzduralo z tym ´´staniem´´... Chyba jej zatyczki do uszu kupie i zakryje oczy jak bedzie jadla hehehe i tak jemy w sypialni...

Dzis myslalam, ze sie nie wyrobimy z 5 pòsilkami, ale Lenka zasnela o 21.15 to zjadla 5 razy a nawet wiecej.
O 7.30- 10ml
9.00- 140ml
13.00-140ml
16.00-130ml
19.30-120ml
21.15-90ml kaszki
plus z 30ml banana i dodalam troche manny i pol sloiczka szpinaku wiec super zjadla tyle, ze trzeba walczyc z nia
Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
hej

Dzisiaj u nas wielki dzień, po długiej przerwie dałam małej obiadek ze słoiczka,

Suuuuper moja dalej pluje:P

Tz robi lasagne:P czekamy i jemy... troche pozno, ale coz:P mam nadzieje, ze bedzie dobra

Edytowane przez tajka88
Czas edycji: 2011-09-09 o 22:21
Stary 2011-09-09, 22:43   #1304
szymelka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
no i spacer długi nawet zaliczyłyśmy

spadam, bo nam się tv zepsuł, gwarancja minęła w kwietniu tego roku a kosztował 6000 i jestem zła jak nie wiem, musimy przerzucić ten z sypialni do salonu bo tam i tak malo oglądamy bo mały się budzi od tv
to super!! u nas jakoś dziś pogoda mało spacerowa była

no a z telewizorem współczuję - nie wiedział kiedy się popsuć...

Cytat:
Teraz jak ja probuje posadzic to nozki prostuje bo chce zeby ja trzymac na stojaka... i kombinuje zawsze jak tu ja polozyc albo posadzic.

Od 2 dni kapiemy Lenke w wannie i ma taka radoche, ze hej. Nalewamy tyle wody zeby mogla lezec na brzuszku( tylko patryzmy czy glowki nie kladzie, ale zawsze ma glowe u gory:P) Tz ja przesowa po calej wannie a ona sie smieje hehe i jak przestaniemyb to wola o jeszcze
Ide dac lenie sloiczek isie kapac.
Moja też najchętniej stawałaby na prostych nogach, jak jej ręce podaję to najpierw ciągnie się jak do siadania a zaraz potem nogi proszte i sztywne i ciągnie, aby ją postawić sama się nie łapie za poręcze lub szczebelki, bo albo jej leń przeszkadza, albo ma za słabe ręce..

Jak Wam dobrze z wanną - u mnie tylko brodzik - ale za to głęboki. Jeszcze trochę musimy poczekać nim tam Lenkę wsadzimy..

Cytat:
hej

czyli dojrzała już do jedzenia

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
coralady kochana mam nadzieję, że u nas po rehabilitacji też będzie poprawa. Niestety przez chorobę małej i pierwszego ząbka w tym tyg. nie ćwiczyłyśmy mam nadzieje nadrobić od przyszłego

iizabelaa ale z was piękne laseczki
kasiunia no właśnie doktor Google to żaden specjalista. Nie czytam bo zwariuję.
Byłam dziś zapisać nas do neurologa i rozmawiałam z panią doktor i kazała się nie denerwować, obejrzała USG główki i powiedziała, że mamy chodzić na rehabilitację.
Ale dla świętego spokoju umówiłam się jeszcze do innej neurolog dziecięcej. Udało mi się wbić w termin i jedziemy w pon. na godz. 17. Kochane trzymajcie kciuki aby wszystko było dobrze z moją kochaną Kalinką

A kupiłam małej gryzak dziąsełko z Tommy Tippee i ona go nie chce gryźć, chyba ciezko jej idzie. Za to bardzo ładnie tym PIERWSZYM ZĄBKIEM gryzie w nocy mojego cycka...fajne uczucie - mówię na nią mała szczypawka...bo właśnie jak ciągnie cycka to takie uczucie
Jeśli lekarz mówił Ci, że masz się nie denerwować to chyba wie co mówi, dla własnego i Kalinki dobra powinnaś go posłuchać. Przecież jak Ty się denerwujesz to Kalinka to też odczuwa i może się niespokojnie zachowywać. Będzie dobrze

Cytat:
Pochwal się więcej - zapodaj przepis
Stary 2011-09-09, 22:50   #1305
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szymelka Pokaż wiadomość
Moja też najchętniej stawałaby na prostych nogach, jak jej ręce podaję to najpierw ciągnie się jak do siadania a zaraz potem nogi proszte i sztywne i ciągnie, aby ją postawić sama się nie łapie za poręcze lub szczebelki, bo albo jej leń przeszkadza, albo ma za słabe ręce..

Jak Wam dobrze z wanną - u mnie tylko brodzik - ale za to głęboki. Jeszcze trochę musimy poczekać nim tam Lenkę wsadzimy..
My mamy jedna lazienke z prysznicem, ale nawet jej nei uzywamy:P, jest jako storage heehee a druga z wanna jest w uzyciu. Jeszcze jeden kibelek... dlatego nie uzywamy jednej lazienki, bo kto to bedzie sprzatal hehe zamknelam drzwi i tyle heheh
Lena uwielbia wode, nigdy nie chce z niej wychodzic... jutro idziemy na basen, zeby ciotka zobaczyla jak mala plywa.
Moja tez sie nie trzyma poreczy czy czegos innego, ale ona malusia przeciez ma dopiero 5 miesiecy i tydzien:P

Stary 2011-09-09, 23:06   #1306
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:

Suuuuper moja dalej pluje:P

na każde dziecko przychodzi jego pora i nie ma się co spieszyć
moja ma teraz 5,5 miesiąca i to jest pierwszy normalnie zjedzony posiłek

a zobaczmy jak dalej będzie,

nie mam zamiaru szaleć i wprowadzać jej na razie więcej niż 1 posiłku z łyżeczki dziennie
chyba że zobaczę, że jej super to idzie

powolutku
Stary 2011-09-09, 23:06   #1307
szymelka
Rozeznanie

Cytat:
My mamy jedna lazienke z prysznicem, ale nawet jej nei uzywamy:P, jest jako storage heehee a druga z wanna jest w uzyciu. Jeszcze jeden kibelek... dlatego nie uzywamy jednej lazienki, bo kto to bedzie sprzatal hehe zamknelam drzwi i tyle heheh
Lena uwielbia wode, nigdy nie chce z niej wychodzic... jutro idziemy na basen, zeby ciotka zobaczyla jak mala plywa.
Moja tez sie nie trzyma poreczy czy czegos innego, ale ona malusia przeciez ma dopiero 5 miesiecy i tydzien:P
moja też lubi wodę i kąpiele, teraz w blokowym metrażu niestety nie zaplanowano dużej łazienkowej przestrzeni , ale jak będę mieć dom to z dużą łazienką i wanną abym mogła się pluszczyć i odmakać
Mój syn jak miał pół roku to sam się podciągał i stawał, no ale to facet, więcej siły miał
Stary 2011-09-09, 23:13   #1308
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
na każde dziecko przychodzi jego pora i nie ma się co spieszyć
moja ma teraz 5,5 miesiąca i to jest pierwszy normalnie zjedzony posiłek

a zobaczmy jak dalej będzie,

nie mam zamiaru szaleć i wprowadzać jej na razie więcej niż 1 posiłku z łyżeczki dziennie
chyba że zobaczę, że jej super to idzie

powolutku
Lena czasami zjada ze smakiem ale to tylko na poczatku, jak jej sie znudzi to pluje:P Najwiecej zjadla 3/4 sloiczka malego. Ale zazwyczaj pluje po2 lyzce
Jak marudzi to nie wpycham
Cytat:
moja też lubi wodę i kąpiele, teraz w blokowym metrażu niestety nie zaplanowano dużej łazienkowej przestrzeni , ale jak będę mieć dom to z dużą łazienką i wanną abym mogła się pluszczyć i odmakać
Mój syn jak miał pół roku to sam się podciągał i stawał, no ale to facet, więcej siły miał
Moja ma jeszcze niecale tygodnie do pol roku:P ale nie siada i nie wstaje:P, ale za to w tempie blyskawicznym porusza sie po naszym lozku... nawet jak leze z nia musze baaardzo uwazac, bo w sekunde moze byc po za lozkiem....

Lasagna byla pyszna

Stary 2011-09-10, 07:22   #1309
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Pochwal się więcej - zapodaj przepis
60 dkg dyni ugotować w 0,5 l wody. Na litrze mleka przygotować kluski lane (1 jajo na 3 dkg mąki, troszkę soli), wszystko połączyć, posłodzić i dodać albo olejek migdałowy, albo cukier waniliowy, albo cynamon. Wsio Ja robiłam podwójną porcję na 4 osoby.

Leoś dzisiaj obudził się raz...na 1,5 h.....

L
J
Stary 2011-09-10, 10:13   #1310
gosiawolna
Rozeznanie

witam Krystian dzisiaj 5 miesiecy pogoda ladna u nas, w nocy 3 pobudki ale juz przywyklam bo 4 dzien taki

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

halo halo co tu tak pusto od rana
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 10:22   #1311
szymelka
Rozeznanie

Cytat:
60 dkg dyni ugotować w 0,5 l wody. Na litrze mleka przygotować kluski lane (1 jajo na 3 dkg mąki, troszkę soli), wszystko połączyć, posłodzić i dodać albo olejek migdałowy, albo cukier waniliowy, albo cynamon. Wsio Ja robiłam podwójną porcję na 4 osoby.

Leoś dzisiaj obudził się raz...na 1,5 h.....
Dziękuję
Smaka mi narobiłaś i chyba wyślę męża po dynię

A u nas dziś nocka ok, czyli wychodzi na to, że mamy co drugą noc kiepską.
Idę się ogarnąć i zrobić kawkę.
Miłego dnia

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

gosiadla Krystianka za 5 miesięcy!!!
Stary 2011-09-10, 10:27   #1312
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
witam Krystian dzisiaj 5 miesiecy pogoda ladna u nas, w nocy 3 pobudki ale juz przywyklam bo 4 dzien taki
Gratulacjeklas ki:

U nas nocka ok ale bez cudow Lenka wstala w nocy mysle, ze okolo3-4(nie sprawdzalam) zjadla 110ml pozniej wstala okolo 7 wypila soczek i juz o 9 wychodzilysmy z lozka, ale zjadla tak z 80ml i tyle... dalam jej jeszcze na chama banana z kasza manna ale to tak z 40ml

Stary 2011-09-10, 10:37   #1313
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość
Ja korzystałam z podobnego:

http://www.wielkiezarcie.com/recipe17292.html

Do beszamelu dodałam również troche gałki muszkatałowej.

Do nadzienia dwie puszki pomidórów z Lidla i przecier pomidorowy,a nie gotowy sos i mozarellę na wierzch.Ja dodałam równiez oliwki do nadzienia miesnego,bo lubię

Pychota!Jeszcze na dziś trochę zostało,bo zrobiła całą blaszkę.

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
Myślę,że będzie dobrze nika-nie martw się!Jak zaczniecie w przyszłym tygodniu ćwiczenia nic się nie stanie.Moja Lilka zaraz zorientowała sie o co chodzi i po dwóch razach zrobiłaNAPRAWDĘ duże postepy,dodatkowo ćwiczyłam ją sama w domu.Teraz w ogóle nie widać że było coś nie tak.Niedawno byłam u nerologa na kontroli i powiedziała,że gdyby nie to,że ma zapisane w kartotece to by się nie zorinetowała co było nie tak.

Iza super,że akumuatory naładowane-teraz jesien i zima wam nie straszne

Tajka musze wypróbowac ten patent z kąpaniem Lilki w wannieTeraz tak chlapie,ze połowa pokoju jest zalana,więc może to będzie dobre rozwiązanie

Wczoraj poszłam wczęsnie spac,nawet na kompa nie wchodziłam,ani żadnego filmu nie obejrzałam,bo byłam padnięta.Lilka dała nam taki koncert przed kapielą-już kolejny dzień Ona płacze wydając tak wysokie dźwieki,ze w pewnym momencie musiała uszy zatykać,bo myślałam że zwariuje.Nie wiem o co kaman Tyle dobrze,że się w miarę wyspałam
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski

Edytowane przez coralady
Czas edycji: 2011-09-10 o 10:56
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 10:44   #1314
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:

Tajka musze wypróbowac ten patent z kąpaniem Lilki w wannieTeraz tak chlapie,ze połowa pokoju jest zalana,więc może to będzie dobre rozwiązanie

Wczoraj poszłam wczęsnie spac,nawet na kompa nie wchodziłam,ani żadnego filmu nie obejrzałam,bo byłam padnięta.Lilka dała nam taki koncert przed kapielą-już nastepny dzień z kolei Ona płacze wydając tak wysokie dźwieki,ze w pewnym momencie musiała uszy zatykać,bo myślałam że zwariuje.Nie wiem o co kaman Tyle dobrze,że się w miarę wyspałam
Ja kapalam Lenke w patio, ale 2 dni bylo chlodniej, wiec przestalam. W pokoju mamy kafelki, wiec nie jest zle, ale za duzo zachodu z kapaniem w wanience.

Lena tez ma ostatnio marudera... ale teraz lezy i sie bawi

Stary 2011-09-10, 11:01   #1315
szymelka
Rozeznanie

Cytat:
Ja korzystałam z podobnego:

http://www.wielkiezarcie.com/recipe17292.html

Do beszamelu dodałam również troche gałki muszkatałowej.

Do nadzienia dwie puszki pomidórów z Lidla i przecier pomidorowy,a nie gotowy sos i mozarellę na wierzch.Ja dodałam równiez oliwki do nadzienia miesnego,bo lubię

Pychota!Jeszcze na dziś trochę zostało,bo zrobiła całą blaszkę.

Wczoraj poszłam wczęsnie spac,nawet na kompa nie wchodziłam,ani żadnego filmu nie obejrzałam,bo byłam padnięta.Lilka dała nam taki koncert przed kapielą-już kolejny dzień Ona płacze wydając tak wysokie dźwieki,ze w pewnym momencie musiała uszy zatykać,bo myślałam że zwariuje.Nie wiem o co kaman Tyle dobrze,że się w miarę wyspałam
Ale dziś pysznie na wizażu - zupa dyniowa, lasagne

Moja czasem też tak kwiczy - mój mąż mówi, że to dźwięk szlachtowanego prosiaka
Stary 2011-09-10, 11:42   #1316
Anessa
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do Anessa Send a message via Skype™ to Anessa

Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość

Maja tak po tej szczepionce marudzi, że szok i złapała nas masakryczna kolka. Mam dość kiedy to się wreszcie skończy.
Moj tez mial marudera po szczepionce... Oby dzis juz bylo lepiej

Cytat:
witam Krystian dzisiaj 5 miesiecy
dla syneczka!

Cytat:
Moja czasem też tak kwiczy - mój mąż mówi, że to dźwięk szlachtowanego prosiaka
To jak twoj jak prosiaczek to moj jak facet na kiblu z zatwardzeniem Yyyyy... yyyyy... mmmhhhyyy...

Bry sobotnio
Nocka srednia ale jedyna pozytywna jej czesc jest taka, ze dzis pierwszy raz Nino nie spal ze mna, bo obudzil sie o 7.30 i koniec snu. A ja chyba przez to nawet sie wyspalam, a przynajmniej nie mam oczu na zapalki.
Za to mielismy jak prawie zawsze przerwe w spaniu od 1.30 do 3... Nie wiem czemu tak ale nie lubie, nie lubie i juz

Dzieki temu, ze Nino je teraz mm rowniez w nocy (+/- 120 ml wody) karmie go tylko raz, bo spi dlluzej i to jest super Teraz kiedy mu podaje piers to bardzo sie wkurza, bo malo leci i wolno A podaje przy kazdym karmieniu mm.

Dzis dalsze zmagania z gruszka - a raczej kombinowanie jak sprawic, zeby jej przybylo, bo Nino zakochany
Problemow z owockami nie widze na horyzoncie
Powalczymy z marchewka

Moj Nino

02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!!
Anessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 12:07   #1317
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

halo halo co tu tak pusto od rana
gratuluję i sto lat Krystianku

hej

u nas noc taka jakas.. spaliśmy w trójkę.. ale spaliśmy.. raz tylko mały w nocy jadł chyba... przez sen ja i on bo cycek na wierzchu był.. he he
jakos mój malutki od dwóch dni bardzo marznie albo mi się tak wydaje... ubrany jest teraz w te chłodne dni w pajacyk i śpi w śpiworku.. dodatkowo okrywam go kocykiem.. a i tak ma zimne w nocy łapki i policzki...uszka też chłodne no i stwierdziłam że mu zimno i dlatego co chwilę mnie wołał... dlatego zostawiłam go przy sobie .. otuliłam .. przytuliłam .. ucałowałam ( chyba co chwile..uwielbiam mu kraśc buziaczki) no i szcześliwy sobie spał bo przez sen uśmieszki słał he he

ja nie wiem ale brakuje mi tych upałów .. mały mógł spac prawie na golaska i nie martwiłam się ze mu zimno czy co.. no i sama też teraz cierpie bo ja ciepłolubna jestem

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Cytat:
Moj tez mial marudera po szczepionce... Oby dzis juz bylo lepiej

dla syneczka!

To jak twoj jak prosiaczek to moj jak facet na kiblu z zatwardzeniem Yyyyy... yyyyy... mmmhhhyyy...

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

gosiawolna jak mówisz zdrobniale na synka??

bo na mojego syna koledzy mówią Krystek.. a Ja nigdy nie mówiłam inaczej niż Krystian lub Krystiano.. no jak był mały to zwykle Krystianek

a na Wiktorka .. wołam narazie.. kaczuszka, kurczaczek, kotek, myszka, he he słoneczko, gwiazdeczka, maleństwo, itd itp.. he he a tak poważnie to Wiko albo Orek.. czasem Wikoś lub Wiktorek

Edytowane przez ada32
Czas edycji: 2011-09-10 o 12:01
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 12:19   #1318
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Dzis dalsze zmagania z gruszka - a raczej kombinowanie jak sprawic, zeby jej przybylo, bo Nino zakochany
Problemow z owockami nie widze na horyzoncie
Powalczymy z marchewka
Lena produkuje z pol sloiczka caly Jak chesz to ci wysle heeheh (wypluwa po 10 razy kazda lyzeczke:P)

Cytat:

ja nie wiem ale brakuje mi tych upałów .. mały mógł spac prawie na golaska i nie martwiłam się ze mu zimno czy co.. no i sama też teraz cierpie bo ja ciepłolubna jestem[COLOR=Silver]
Lenka dalej spi w pampku, albo w body, ale przez kilka dni musialam ja przykrywac kocykiem...
Za jakis miesiac bede ja usypiac w body i wloze do spiworka

Stary 2011-09-10, 12:35   #1319
ada32
Wtajemniczenie

tajka Tobie to zazdroszczę tej pogody
zawsze bedziesz miała ciepełko.. bo coś pisałaś że następne miejsce w Twoim "przygodowym" życiu to Australia chyba tak

a u nas zima za pasem ech nie lubie tego grzania chaty i wydawania prawie czterech tyśków za sezon grzewczy
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 12:41   #1320
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
tajka Tobie to zazdroszczę tej pogody
zawsze bedziesz miała ciepełko.. bo coś pisałaś że następne miejsce w Twoim "przygodowym" życiu to Australia chyba tak

a u nas zima za pasem ech nie lubie tego grzania chaty i wydawania prawie czterech tyśków za sezon grzewczy
nic takiego nie pisalam heh... chyba ze po pijaku:P

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości