|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
| Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
|
9 | 23,68% |
| Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
|
2 | 5,26% |
| Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| "Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
|
22 | 57,89% |
| Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
|
3 | 7,89% |
| Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
Cytat:
plissssssssss ![]() Maja tak po tej szczepionce marudzi, że szok i złapała nas masakryczna kolka. Mam dość kiedy to się wreszcie skończy.
|
|
#1292 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?? Ja mam zamiar zrobi wieczorem, bo juz planowalam z 2 tygodnie, a ty mi przypomnialas![]() Cytat:
Cytat:
U nas nocka srednia. Poszla spac o 20 wstala na soczek o 3 i pozniej o 7.30 dalam jej mleko i wypila 10ml Siostra pojechala dzis na Gibraltar, to mi kupi pampki 4, bo 3 juz sie koncza i zaczynaja byc ciasne, a tam jest duuuzo taniej ![]() Od 2 dni kapiemy Lenke w wannie i ma taka radoche, ze hej. Nalewamy tyle wody zeby mogla lezec na brzuszku( tylko patryzmy czy glowki nie kladzie, ale zawsze ma glowe u gory:P) Tz ja przesowa po calej wannie a ona sie smieje hehe i jak przestaniemyb to wola o jeszcze ![]() Ide dac lenie sloiczek isie kapac. Jakos dzis spiaca jestem bo Tz wrocil o 1.30 w nocy i chcial zebym jeszcze z nim posiedziala, a dzis padamy... Lenka nie dala nam w dzien spac, bo jak sie polozylismy to wyla...
|
|
#1293 | |||
|
Zakorzenienie
|
Heja!
Cytat:
całkiem fajne Cytat:
Cytat:
kurde, nie dziwie Ci sie :/ |
|||
|
|
|
#1294 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Dzieci naWaga pokazała 7.600sze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
ja myje hipp 2 w 1
|
|
|
|
#1295 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiem ze juz za pozno ale milego urlopu zycze ![]() nio ![]() Cytat:
![]() po weekendzie sie okaze co to za usterka tz pojechal ogladac jakis samochod na bialoleke wiec jestesmy sami i ide kapac Olka - pierwszy raz sama! |
||
|
|
|
#1296 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej
Dzisiaj u nas wielki dzień, po długiej przerwie dałam małej obiadek ze słoiczka, i się okazało, że normalnie je, otwiera buzie, połyka, nic nie wypluwa itp ![]() Cytat:
Cytat:
tak, od razu lepiej, akumulatory naładowane ![]() Cytat:
![]() ale ja kurcze całe 3 lata pierwsze miałam maskarę z planem
|
|
#1297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czarna witaj jak tylko bedzie Ci zle, pisz
|
|
|
|
|
#1298 | |
|
Zakorzenienie
|
kwartalinka udanego urlopu
![]() Cytat:
Dzisiaj też go nie mogłam położyć, bo się w kojcu tak złapał rączki na stojąco i zesztywniał, że się mocowałam z nim chyba ze 2 minuty. Mąż dzisiaj późno wrócił, więc Leonka kąpałam i nie mogłam go z kolei z wanienki wyjąć, bo się tak złapał krawędzi...![]() No i ostatnie dni są pod znakiem noszenia na rączkach. Trochę w kojcu się bawi, ale zaraz chce na ręce i wyciąga jedną w moim kierunku. A tak to próbuje dalej raczkować i siadać. No i "stać"
|
|
|
|
|
#1299 |
|
Zadomowienie
|
coralady kochana mam nadzieję, że u nas po rehabilitacji też będzie poprawa. Niestety przez chorobę małej i pierwszego ząbka w tym tyg. nie ćwiczyłyśmy mam nadzieje nadrobić od przyszłego
iizabelaa ale z was piękne laseczki ![]() kasiunia no właśnie doktor Google to żaden specjalista. Nie czytam bo zwariuję. Byłam dziś zapisać nas do neurologa i rozmawiałam z panią doktor i kazała się nie denerwować, obejrzała USG główki i powiedziała, że mamy chodzić na rehabilitację. Ale dla świętego spokoju umówiłam się jeszcze do innej neurolog dziecięcej. Udało mi się wbić w termin i jedziemy w pon. na godz. 17. Kochane trzymajcie kciuki aby wszystko było dobrze z moją kochaną Kalinką ![]() A kupiłam małej gryzak dziąsełko z Tommy Tippee i ona go nie chce gryźć, chyba ciezko jej idzie. Za to bardzo ładnie tym PIERWSZYM ZĄBKIEM gryzie w nocy mojego cycka...fajne uczucie - mówię na nią mała szczypawka...bo właśnie jak ciągnie cycka to takie uczucie
|
|
#1300 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() My dzisiaj znów pół dnia spedziłyśmy na dworze i w shoppingu... szukam od kilku dni butów jesiennych i jakoś nic ciekawego nie umiem znaleźć Mai przydałaby się ciepleksza kurteczka,bo z tą pogodą angielską to nigdy nie wiadomo
|
|
|
#1301 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeeeeennnyyyyyy...:brzyda l:
Dzisiejszy dzien wreszcie dobiega konca... Padam... ![]() Nie wiem sama co dzis odmienilo mi dziecko ale powtorki nie chce Oprocz sniadania nic dzis nie jadlam ale juz poczekam na TZa to moze cos na szybko przygotuje.
|
#1302 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się pochwalę dzisiaj pierwszy raz ugotowałam zupę dyniową z lanymi kluskami....
|
|
|
|
#1303 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Dzis myslalam, ze sie nie wyrobimy z 5 pòsilkami, ale Lenka zasnela o 21.15 to zjadla 5 razy a nawet wiecej. O 7.30- 10ml 9.00- 140ml 13.00-140ml 16.00-130ml 19.30-120ml 21.15-90ml kaszki plus z 30ml banana i dodalam troche manny i pol sloiczka szpinaku wiec super zjadla tyle, ze trzeba walczyc z niaCytat:
![]() ![]() ![]() Tz robi lasagne:P czekamy i jemy... troche pozno, ale coz:P mam nadzieje, ze bedzie dobra
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-09-09 o 22:21 |
|||
|
|
|
#1304 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() no a z telewizorem współczuję - nie wiedział kiedy się popsuć... Cytat:
sama się nie łapie za poręcze lub szczebelki, bo albo jej leń przeszkadza, albo ma za słabe ręce..Jak Wam dobrze z wanną - u mnie tylko brodzik - ale za to głęboki. Jeszcze trochę musimy poczekać nim tam Lenkę wsadzimy.. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
#1305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lena uwielbia wode, nigdy nie chce z niej wychodzic... jutro idziemy na basen, zeby ciotka zobaczyla jak mala plywa. Moja tez sie nie trzyma poreczy czy czegos innego, ale ona malusia przeciez ma dopiero 5 miesiecy i tydzien:P
|
|
#1306 |
|
Zakorzenienie
|
na każde dziecko przychodzi jego pora i nie ma się co spieszyć ![]() moja ma teraz 5,5 miesiąca i to jest pierwszy normalnie zjedzony posiłek a zobaczmy jak dalej będzie, nie mam zamiaru szaleć i wprowadzać jej na razie więcej niż 1 posiłku z łyżeczki dziennie chyba że zobaczę, że jej super to idzie powolutku
|
#1307 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mój syn jak miał pół roku to sam się podciągał i stawał, no ale to facet, więcej siły miał
|
|
#1308 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak marudzi to nie wpycham ![]() Cytat:
Lasagna byla pyszna
|
|
#1309 |
|
Zakorzenienie
|
60 dkg dyni ugotować w 0,5 l wody. Na litrze mleka przygotować kluski lane (1 jajo na 3 dkg mąki, troszkę soli), wszystko połączyć, posłodzić i dodać albo olejek migdałowy, albo cukier waniliowy, albo cynamon. Wsio
Ja robiłam podwójną porcję na 4 osoby.Leoś dzisiaj obudził się raz...na 1,5 h..... |
|
|
|
#1310 |
|
Rozeznanie
|
witam
---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- halo halo co tu tak pusto od rana
|
|
|
|
#1311 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Smaka mi narobiłaś i chyba wyślę męża po dynię ![]() A u nas dziś nocka ok, czyli wychodzi na to, że mamy co drugą noc kiepską. Idę się ogarnąć i zrobić kawkę. Miłego dnia ![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- gosia dla Krystianka za 5 miesięcy!!!
|
|
#1312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() klas ki:U nas nocka ok ale bez cudow Lenka wstala w nocy mysle, ze okolo3-4(nie sprawdzalam) zjadla 110ml pozniej wstala okolo 7 wypila soczek i juz o 9 wychodzilysmy z lozka, ale zjadla tak z 80ml i tyle... dalam jej jeszcze na chama banana z kasza manna ale to tak z 40ml
|
|
#1313 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ja korzystałam z podobnego:
http://www.wielkiezarcie.com/recipe17292.html Do beszamelu dodałam również troche gałki muszkatałowej. Do nadzienia dwie puszki pomidórów z Lidla i przecier pomidorowy,a nie gotowy sos i mozarellę na wierzch.Ja dodałam równiez oliwki do nadzienia miesnego,bo lubię ![]() Pychota!Jeszcze na dziś trochę zostało,bo zrobiła całą blaszkę. ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
![]() Iza super,że akumuatory naładowane-teraz jesien i zima wam nie straszne ![]() Tajka musze wypróbowac ten patent z kąpaniem Lilki w wannie Teraz tak chlapie,ze połowa pokoju jest zalana,więc może to będzie dobre rozwiązanie![]() Wczoraj poszłam wczęsnie spac,nawet na kompa nie wchodziłam,ani żadnego filmu nie obejrzałam,bo byłam padnięta.Lilka dała nam taki koncert przed kapielą-już kolejny dzień Ona płacze wydając tak wysokie dźwieki,ze w pewnym momencie musiała uszy zatykać,bo myślałam że zwariuje.Nie wiem o co kaman Tyle dobrze,że się w miarę wyspałam
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2011-09-10 o 10:56 |
|
|
|
|
#1314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lena tez ma ostatnio marudera... ale teraz lezy i sie bawi
|
|
#1315 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Moja czasem też tak kwiczy - mój mąż mówi, że to dźwięk szlachtowanego prosiaka
|
|
#1316 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oby dzis juz bylo lepiej![]() dla syneczka!Cytat:
Yyyyy... yyyyy... mmmhhhyyy...Bry sobotnio ![]() Nocka srednia ale jedyna pozytywna jej czesc jest taka, ze dzis pierwszy raz Nino nie spal ze mna, bo obudzil sie o 7.30 i koniec snu. A ja chyba przez to nawet sie wyspalam, a przynajmniej nie mam oczu na zapalki. Za to mielismy jak prawie zawsze przerwe w spaniu od 1.30 do 3... Nie wiem czemu tak ale nie lubie, nie lubie i juz ![]() Dzieki temu, ze Nino je teraz mm rowniez w nocy (+/- 120 ml wody) karmie go tylko raz, bo spi dlluzej i to jest super A podaje przy kazdym karmieniu mm.Dzis dalsze zmagania z gruszka - a raczej kombinowanie jak sprawic, zeby jej przybylo, bo Nino zakochany Problemow z owockami nie widze na horyzoncie Powalczymy z marchewka
|
|
#1317 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() hej u nas noc taka jakas.. spaliśmy w trójkę.. ale spaliśmy .. raz tylko mały w nocy jadł chyba... przez sen ja i on bo cycek na wierzchu był.. he he ![]() jakos mój malutki od dwóch dni bardzo marznie albo mi się tak wydaje... ubrany jest teraz w te chłodne dni w pajacyk i śpi w śpiworku.. dodatkowo okrywam go kocykiem.. a i tak ma zimne w nocy łapki i policzki...uszka też chłodne no i stwierdziłam że mu zimno i dlatego co chwilę mnie wołał... dlatego zostawiłam go przy sobie .. otuliłam .. przytuliłam .. ucałowałam ( chyba co chwile ..uwielbiam mu kraśc buziaczki) no i szcześliwy sobie spał bo przez sen uśmieszki słał he he ja nie wiem ale brakuje mi tych upałów .. mały mógł spac prawie na golaska i nie martwiłam się ze mu zimno czy co.. no i sama też teraz cierpie bo ja ciepłolubna jestem ![]() ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- gosiawolna jak mówisz zdrobniale na synka?? ![]() bo na mojego syna koledzy mówią Krystek.. a Ja nigdy nie mówiłam inaczej niż Krystian lub Krystiano.. no jak był mały to zwykle Krystianek ![]() a na Wiktorka .. wołam narazie.. kaczuszka, kurczaczek, kotek, myszka, he he słoneczko, gwiazdeczka, maleństwo, itd itp.. he he a tak poważnie to Wiko albo Orek.. czasem Wikoś lub Wiktorek
Edytowane przez ada32 Czas edycji: 2011-09-10 o 12:01 |
||
|
|
|
#1318 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak chesz to ci wysle heeheh (wypluwa po 10 razy kazda lyzeczke:P) Cytat:
Za jakis miesiac bede ja usypiac w body i wloze do spiworka
|
|
#1319 |
|
Wtajemniczenie
|
tajka Tobie to zazdroszczę tej pogody
![]() zawsze bedziesz miała ciepełko.. bo coś pisałaś że następne miejsce w Twoim "przygodowym" życiu to Australia chyba tak ![]() a u nas zima za pasem ech nie lubie tego grzania chaty i wydawania prawie czterech tyśków za sezon grzewczy
|
|
|
|
#1320 |
|
Zakorzenienie
|
nic takiego nie pisalam heh... chyba ze po pijaku:P
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:26.

ale chociaż do 9 pospaliśmy.

ale biorę tez pod uwagę że na większość wykładów chodzić nie będę 

Anastazja obudziła się o 2 i była już wyspana
Mai przydałaby się ciepleksza kurteczka,bo z tą pogodą angielską to nigdy nie wiadomo 

klas ki: