|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Zanetaa zdjęcia już od wczoraj w klubie.
Scio dzisiaj wsadziłam ją w chustę i nie płakała ![]() Ale źle dociągnęłam chyba, b ten x u niej na plecach tak krzywo wyszedł, nie wiem czy dobrze robię, boje się że krzywdzę dziecko.
|
|
|
|
#2222 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
|
|
|
|
|
#2223 |
|
Zakorzenienie
|
Paticzku a Ty wiążesz w 2x czy kieszonke?
|
|
|
|
#2224 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2225 |
|
Zakorzenienie
|
przy iksie pod dupka. Pupka ma być tak jakby zapadnięta.
Tu fajnie jest pokazane wiązanie co prawda po niemiecku http://www.youtube.com/watch?v=7R5Xy..._order&list=UL |
|
|
|
#2226 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
musisz wziąć sprawy w swoje ręce---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- mi kiedys lekarz powiedział że inny zamiennik i tańszy to dermophanten i miała nawet próbkę ze szpitala i nawet fajny jest teraz mi sie bephanten kończy i chyba sie skusze na dermophanten ( chyba tak to sie pisze) |
||
|
|
|
#2227 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
![]() obudził się po 4 godzinach, ale dalej taki osowiały...
|
|
#2228 | ||
|
Wtajemniczenie
|
dziubkowa mi smaka narobiła ![]() ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- zdecydowanie lepiej jak ułożysz po swojemy bo od fryzjera fryz miałaś przepraszam za określenie jak z lat 6o ale po swojemu ułożone super ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- [QUOTE=telik;29297074] chciałam oznajmic ze jestem beznadziejną matką ja bym raczej powiedziała że odpowiedzialna i domyślną i momo że jesteś jak to sie okresliłaś blondynką dobrze pomyślałaś że Jasiowi poprostu zimno nie wiem czy ja bym na to wpadła ![]() ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- [QUOTE=zanetaa88;29292983] Brumek napisz mi więcej coś o rotawirusie bo widze że wiesz o co chodzi a możesz powtórzyć o co chodzi z WZW B ?! Żaneta rotawirus powoduje biegunki i wymioty a u tak małego dziecka jest niebezpieczny maluch może sie odwodnić i szpital gwarantowany bo małe dziecko szybko sie odwadnia ja swoja zaszczepiłam pierwsza dawką druga na początku października ale pierwsza dawkę trzeba podać przed 6 tygodniem życia ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- teraz sprawdziłam i faktycznie nie mają i dlatego była dodatkowa refundowana wzw a ja szczepilam pentaximem Edytowane przez agadus Czas edycji: 2011-09-09 o 20:10 |
||
|
|
|
#2229 |
|
Zakorzenienie
|
Natka tak sobie myślę jak Twój zjada 180ml i ulewa to może mu podać czasem mniej a częściej i zobaczyć czy nadal tal ulewa? Bo tak patrząc zje te 180ml i może to dla niego za dużo ? dzieci w sumie nie znają umiaru, nie ?
A ulewa Ci serkiem ? Patik Ja dzisiaj cały dzień do klubu ide i dojsć nie umiem Moja królewna zasneła )Wskakuję do wanny ! WIADOMOSC OD SWEET: Generalnie czują się lepiej.Martwi ją ulewanie od Igorka i w szpitalu strasza ja refluksem żołądka, ma obserwować...w poniedziałek najprawdopodobniej wyjdą Odp jej że ulewanie normalne i niech sprawdza czy Igorek przybiera, jak tak to nie ma się czym martwić
|
|
|
|
#2230 |
|
Wtajemniczenie
|
cosik cicho tu chyba ogladacie Romana
ja bede ogladac transformers super muzyka jest a i lubie takie filmy
|
|
|
|
#2231 |
|
Zadomowienie
|
Miałam się właśnie dziś was pytać ile jadają wasze dzieci. Moja ma 8 tygodni i od jakiegoś czasu je po 90ml za dnia, a dziś to tylko po 60. A jak wcześniej to jadła po 120. Nie wiem dlaczego tak schodzi w dół. Na opakowaniu od MM jest napisane, ze w tym wieku powinna jeść 120 ml 6 razy dziennie. Nie wiem czy to normalne?? Natomiast dziś w nocy pobiła swój życiowy rekord i zjadła 170ml, ale to tylko raz.
Edytowane przez CrazyMachine Czas edycji: 2011-09-09 o 20:16 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2232 |
|
Zakorzenienie
|
Crazy zjadła 170ml to doszła do wniosku, że będzie potem jadła mniej
nie no żartuje, nie wiem jak to jest na MM. Karmię piersią i teraz nie wiem ile nawet wcina moja mała kruszynka ![]() Agadus mi leci " Na dobre i na złe" ale nie wiem o co chodzi Dobra idę do wanny ! |
|
|
|
#2233 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czytałam w innym poście o nocnej akcji z Jasiem. Do wszystkiego trzeba dojść, przyznam się teraz jaką ja wtopę zaliczyłam wczoraj. Karmię i słyszę taki bulgot bagienny, myślę ocho! - kupa. No ale przecież nie będę przerywać karmienia, skończę to przebiorę. Kontynuuję więc, odbijam, karmię, odbijam karmię, lecę dorobić jeszcze butelkę. Skończyłam. Mała jakaś niespokojna, kwęka płacze, wózek nie, rożek nie, na rączkach tylko, ale i tu jakaś nie do końca zadowolona. Chodzę myślę i nagle mnie oświeciło, zapomniałam o tej kupie!!! ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Cytat:
.Miłego relaksu. Mi się marzy taka długa kąpiel ze świeczkami, ale nie mam ani jednej w domu . Jakaś dziwna ta zachcianka mi się trafiła, bo ja ogólnie to prysznicowa kobieta jestem i nawet nie pamiętam kiedy ostatnio moczyłam się w wannie.... aaa pamiętam poprzedniej zimy (nie ostatniej, bo ostatniej to byłam w ciąży) jak wróciłam z ostatnich nart na pół żywa ze zmęczenia, pomyślałam, że muszę się wymoczyć w ciepłej wodzie, żeby zakwasów nie mieć. No i zalałam cała łazienkę, bo mąż wykręcił jakąś część z wanny, a ja jej od dawna nie używałam to nie pamiętałam o tym.... leżałam tak sobie i zastanawiałam się co tak delikatnie chlupie, ale nie chciało mi się podnosić, a jak w końcu wstałam to się okazało, że cała łazienka już pływa
|
||
|
|
|
#2234 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez chodze z małą do Bieronki itp. wszędzie gdzie moge wjechać wózkiem (nawet na szmaty czasami).
Moja Agu zjada różnie albo 120 albo 150 (w zaleznosci jaka przerwa), ma 12 tygodni. |
|
|
|
#2235 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za piękną wagę - Biedny Adaś - miejmy nadzieję że szybko zapomni o szczepieniu ![]() Cytat:
za wagę . chyba się wydało gdzie zaginęły nasze grzeczniutkie wątkowe dzieci - Ty je z pewnością podmieniłaś, przyznaj się! ![]() Cytat:
żeby w nocy ładnie spałaCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
więc już na siłę wole nie wciskać w nocy więcej niż 60-70 nie przyjmie i już.nie tylko Twoje kochana ![]() Cytat:
jutro będę mogła sama na żywo zobaczyć Twojego wielkoludka - jak się ciesze No i Ciebie w nowym kolorku - na pewno ślicznie będzie ![]() Igorka na ten czas podrzuć do mnie ![]() Super że przeprowadzka rusza do przodu - aż mi się nasza przeprowadzka przypomina ha ha telewizor najważniejszy mebel - w pierwszej kolejności cudnie że już w niedzielę będziecie na swoim
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-09-09 o 22:02 |
||||||||
|
|
|
#2236 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zmalowana zapomniałam - SUPER MAMUŚKA Z CIEBIE i zdecydowanie po twojemu lepiej
|
|
#2237 |
|
Zakorzenienie
|
u nas zbliżają się dwie rocznice, 20. września 3. rocznica ślubu, a 21.września 9. rocznica bycia razem
nie wiem co wymyślić z tej okazji
|
#2238 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie kupiłam Agu mate
|
|
|
|
#2239 |
|
Wtajemniczenie
|
A Mój 6-tygodniowy (dziś kończymy
Tyle, że wyrodna mamusia już mu nie daje, bo spokojnie wytrzymuje 3-3,5 godziny, a w nocy nawet więcej. Po prostu mu smakuje i chce jeszcze. Ale nie ma tak dobrze ![]() W ogóle moje dziecię nie zna słowa "umiar" (pomijam fakt, że żadnego innego też jeszcze nie zna ) i ile by mu się dało, tyle by zjadł. Pamiętam jak miał 2 tygodnie i wydawało Nam się, że płacze bo jest głodny to nawet wtedy potrafił 120 wtrynić Dobrze, że się rodzice zorientowali, że to nie i głód chodzi bo byśmy go przekarmiali
|
#2240 |
|
BAN stały
|
Dziubku
![]() Natko,Brunetko-no niestety tak jest. Nawet jak ktoś przyjeżdza,to dziecku grzechotki nie przywiezie. Czy to od T.z rodziny czy ode mnie. A moi rodzice przywozą starszym dzieciom cukierki i im wydzielają a ja czasem mam ochotę spytać-a dla Izy? Takie życie.Nikt nam nic nie dawał i nie daje.Ale co tam ![]() Brumku,Aniu,Marinko brawa za odwagę i wagę dzieciaczków!!! Sweet wychodzcie już!!Ze zdrowym rzecz jasna Igorkiem. Scio bardzo dobrze z Iustynką piszą-nic na jedno ramię ani kołyski!!! Chusta,zwykła chusta ![]() Zanka no to gratuluję tylu lat razem ![]() Ja z kolei mam niebawem urodziny-Bosz...30.Już koniec z 2 z przodu ![]() To tatuś zobaczył na co Lenkę stać i jak Ty musisz być zmęczona. |
|
|
|
#2241 |
|
Zakorzenienie
|
nerola dokładnie, wczoraj myślałam, że wyjdzie z siebie
jeszcze mnie wczoraj pół dnia głowa bolała, więc G. siedział sam z małą i dała mu tak popalić, że powiedział, że już wie jak mi ciężko całymi dniami z nią siedzieć i to kilka dni pod rząd a nie jeden jak w jego przypadku w niedzielę była nas odwiedzić kuzynka z mężem i córeczką i z ciocią (moją chrzestną, siostrą mojego taty) i mała dostała śliczny dresik i taki polarowy kombinezon/pajac z kapturem z uszkami, niby 3-6 miesięcy a idealnie leży no i moja kuzynka zostanie chrzestną Lenki chrzestnym będzie brat męża, ma już bierzmowanie więc spoko, przy Filipku nie miał jeszcze a i chrzciny wstępnie planujemy na zimę, chyba po nowym roku za tydzień w poniedziałek musimy jechać na kontrolę bioderek i juz się boję, mam nadzieję, ze jakaś poprawa jest
|
#2242 |
|
Zakorzenienie
|
Moja Agata od teściów nie dostała nic. NAwet głupiej grzechotki. NAwet na chrzciny. Oni nie czują takiej potrzeby.
|
|
|
|
#2243 |
|
Zakorzenienie
|
Nerolka nie mów żeś panna ?!
Crazy A Ja idę chyba spać, coś mnie jajniki pobolewają mam nadzieję, że nie na @. Nie chce jej jeszcze ! Aaa jeszcze na allegro musze wstąpić
|
|
|
|
#2244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ktora ktora
|
|
|
|
|
#2246 |
|
Zakorzenienie
|
Carmelka tylko moja na Nutramigenie a on jest szybciej trawiony, wg tabeli na opakowaniu to powinna zjadac 180. Z reguły je 120, rano po całej nocce 150
Zupełnie inną http://allegro.pl/show_item.php?item=1795460530ale poluje na ta Tiny love co Ci pokazywałam ![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Dobranoc Zanetko
|
|
|
|
#2247 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny... Ma któraś do sprzedania laktator elektryczny?
|
|
|
|
#2248 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Moje cudowne dziecko wróciło do normy
Tzn. dziś ślicznie w dzień spał, sam zasypiał, teraz po wieczornej kąpieli i nakarmieniu też. Położyłam przewiniętego i całkiem rozbudzonego do łóżeczka i po 2 minutkach spał już jak zabity A w ogóle to stwierdzam, że bycie mamą totalnie się człowiekowi na mózg rzuca Zawsze KOCHAŁAM zakupy, gł. ubraniowe i kosmetykowe i w sklepach mogłam spędzać naprawdę długie godziny. A dziś postanowiłam sobie wyskoczyć na 1,5-2 godzniki i kupić jakąś sukienkę nową (obcisłą mocno ) na to jutrzejsze pępkowe I przy okazji do apteki wpaść. No i pojechałam do centrum handlowego i normalnie żadnej radochy z tych zakupów nie miałam! Wszystko pędem, w pośpiechu, nie mogłąm sie wyluzować, taka trzaśnięta mamuśka ze mnie wylazła Chociaż chłopcy sobie świetnie w domu tradzili i nie musiałam wracać na łeb na szyję. W kązedj kolejce trafiał mnie szlag, każde czekanie na zatwierdzenie transakcji przy płaceniu kartą - to samo I zamiast dawnych przyjemności, liczy się tylko ten mały berbeć, który się jeszcze nawet uśmiechnąć do mnie nie jest w stanie Cytat:
![]() Cytat:
On nawet nie mógł patrzeć jak pielęgnowałam pępek dziecku i zawsze wychodził na tę część z pokoju ![]() Co do rotków, to ja je biorę na bank. To dla mnie najważniejsze z tych dodatkowych szczepień! Nad pneumokokami i meningokokami będę jeszcze myśleć, ale rota na 100%. Cytat:
Cytat:
Tyle zdrowia psują i rodzicom i dzieciom...Ja na razie zamiast jakichkolwiek leków postanowiłam pić herbatę koperkową. Ponoć zapobiega gazom. No ale że nie chcę dawać jej Tymkowi, tak jak zalecają, sam się będę tym paskudztwem katować Lekarka potwierdziła, że wyjdzie na to samo.Dzięki U mnie wizaż ok... Cytat:
![]() Ja też jutro do fryzjera lecę ) i szkoda mi go zmieniać choćby na chwilę ![]() Cytat:
|
|
#2249 |
|
Rozeznanie
|
Meldujemy się, żebyście nas nie wyrzuciły z wątku
czytam na bieżąco ale co chcę komuś odpowiedzieć to już dawno po temacie![]() Zuzanka kończy jutro 2 miesiące. We wtorek idziemy w końcu na szczepienie. Szczepie 6w1 - pediatra powiedziała, że nie jest to złe wiecej dawek WZW. Na pneumo i meningo na razie nie szczepie, może jak skończy rok. Rota tez nam wszyscy odradzają. Organizm dobrze sobie z tym radzi choć oczywiście wizyta w szpitalu nie jest niczym miłym. A chorują zarówno dzieci szczepione i niesczepione. Mówiła nam to nawet pediatra na SR. Za to będę negocjować z pediatrą szczepienie w systemie 3miesiąć, 5 a potem 13 - jest tak w ulotce szczepionki i jest to o jedną dawkę szczepień mniej. Pewnie się nie zgodzi ze względu na sanepid ale spróbuję powalczyć. Brumek - Zuza przybiera 230g na tydzień, to też dużo i żadnych problemów z brzuchem nie ma, więc wydaje mi się, że to nie reguła. Odnośnie chustowania - my chustujemy w domu i na spacerach, łącznie z 5h dziennie. Zuzanka super się uspokaja i albo śpi albo ogląda świat. Kupiłam taką bluzę polar z wycięciem na malucha w chuście i kapturkiem dla niego - cudo Też mi się marzy przespana noc. Zuzka zasypia ok 20 potem się budzi ok 1 a potem już co 2h. Nie mam co narzekać bo od 1 śpi ze mną i karmimy się na leżąco i półśpiąco ale trochę czuję sie zmęczona. Zaczęłam zażywać Azalię.. i po 2 tygodniach zrezygnowałam. Zaczęłam tak krwawić, że po 6 tyg krwawienia połogowego i tych 2 na pigułkach bałam się że anemii dostanę. poza tym jakoś psychicznie nie bardzo się czułam i muliło mnie. Więc dopóki karmię to jakoś się przemęczymy a wrócę do swoich piguł jak skończę. |
|
|
|
#2250 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
po 30-stce życie się zaczyna Cytat:
![]() ![]() Cytat:
, ale chociaż okazują, że im na niej zależy? co na to Tż? pewnie mu przykro...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:57.

musisz wziąć sprawy w swoje ręce
za piekna wage!

.
Ja dzisiaj cały dzień do klubu ide i dojsć nie umiem
ale nie wiem o co chodzi
. Jakaś dziwna ta zachcianka mi się trafiła, bo ja ogólnie to prysznicowa kobieta jestem i nawet nie pamiętam kiedy ostatnio moczyłam się w wannie.... aaa pamiętam poprzedniej zimy (nie ostatniej, bo ostatniej to byłam w ciąży) jak wróciłam z ostatnich nart na pół żywa ze zmęczenia, pomyślałam, że muszę się wymoczyć w ciepłej wodzie, żeby zakwasów nie mieć. No i zalałam cała łazienkę, bo mąż wykręcił jakąś część z wanny, a ja jej od dawna nie używałam to nie pamiętałam o tym....
Pielęgniarka na pampersa i skarpetki chyba z rozpędu odjęła 300g i powiedziała że wpisze 5800
żeby w nocy ładnie spała
więc już na siłę wole nie wciskać
jutro będę mogła sama na żywo zobaczyć Twojego wielkoludka - jak się ciesze 

zębole