Lista weselnych kiczów - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-09-09, 20:05   #541
iwoncia8
Raczkowanie

GG do iwoncia8
Dot.: Lista weselnych kiczów

Tłuczenie butelek... Pierwszy raz o czymś takim słysze. Na szczęście, bo nie chciałabym czegoś takiego.

Natomiast z autobusem... Jest to dość częste i po prostu praktyczne, zwł na wsi i nie widzę w tym nic złego. Część ludzi nie jedzie samochodem, a na weselu jest np cała rodzina i każdy kierowca z rodziny chce wypić, to jadą autobusem. Bo jak inaczej? Albo ktoś musi się "poświęcić"( i jest gadanie że młodzi o transport nie zadbali), albo nie wiem... taksówki każdemu wynajmować z osobna? Może autobus nie prezentuje się najlepiej ale to tylko transport.
W mieście pewnie wygląda to inaczej.
iwoncia8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-09, 20:16   #542
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwoncia8 Pokaż wiadomość
Tłuczenie butelek... Pierwszy raz o czymś takim słysze. Na szczęście, bo nie chciałabym czegoś takiego.

Natomiast z autobusem... Jest to dość częste i po prostu praktyczne, zwł na wsi i nie widzę w tym nic złego. Część ludzi nie jedzie samochodem, a na weselu jest np cała rodzina i każdy kierowca z rodziny chce wypić, to jadą autobusem. Bo jak inaczej? Albo ktoś musi się "poświęcić"( i jest gadanie że młodzi o transport nie zadbali), albo nie wiem... taksówki każdemu wynajmować z osobna? Może autobus nie prezentuje się najlepiej ale to tylko transport.
W mieście pewnie wygląda to inaczej.
w moich stronach polter jest b.popularny i ciężko wytłumaczyć, że się go nie chce.
autobus jako transport sprawdza się również w mieście, szczególnie, gdy jedna ze stron pochodzi z daleko lub z zagranicy.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-09, 20:27   #543
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chryja_bez_ryja Pokaż wiadomość
  • goście jadący autobusem - takim wynajętym (nigdy się z tym nie spotkałam, ale oglądałam na filmie Wesele- tak tym strasznym filmie)
A jaki transport Ty zapewnisz swoim gościom z kościoła na salę i w nocy?

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-09, 21:17   #544
chryja_bez_ryja
BAN stały

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
[/LIST] A jaki transport Ty zapewnisz swoim gościom z kościoła na salę i w nocy?
A taksówki i hotel A co?

Przypomniało mi się jeszcze jedno - takie wbijane łepki (szpilki? nie wiem jak to nazwać) w kwiaty w bukiecie, nie wiem czemu, ale to ...przerażające.
chryja_bez_ryja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-09, 21:20   #545
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
A taksówki i hotel A co?
A nic

Stary 2011-09-09, 21:24   #546
iwoncia8
Raczkowanie

GG do iwoncia8

Cytat:
A taksówki i hotel A co?

Przypomniało mi się jeszcze jedno - takie wbijane łepki (szpilki? nie wiem jak to nazwać) w kwiaty w bukiecie, nie wiem czemu, ale to ...przerażające.
:conf used: jakie łepki

A za te taksówki i hotel oczywiście goście sami płacą? To już pewnie woleliby przyjechać samochodami i nie pić. Gorzej jak ktoś nie będzie miał takiej możliwości, to po prostu nie przyjdzie na wesele.
Stary 2011-09-09, 21:30   #547
chryja_bez_ryja
BAN stały

Przestań, jak sami?? Przecież płaci się za swoich gości, skąd to wytrzasnęłaś? U mnie się tak nie robi, a u Ciebie tak?? :| Masakra.

PS. Widzę, że niektórzy nie przeczytali mojego pierwszego zdania

http://imageshack.us/photo/my-images/57/image2gj7.jpg/ <-- takie, nie wiem czy to ma jakąś nazwę

EDIT: tu lepiej widać http://imageshack.us/photo/my-images...sztalkami.jpg/

Edytowane przez chryja_bez_ryja
Czas edycji: 2011-09-09 o 21:37
Stary 2011-09-09, 21:38   #548
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Niektórych nie stać na to by każdemu zapewnić taksówkę Jeśli Ciebie tak to super

U nas zazwyczaj są autobusy, busiki za to nigdy nie spotkałam się z taksówkami

Stary 2011-09-09, 21:41   #549
iwoncia8
Raczkowanie

GG do iwoncia8

Cytat:
Przestań, jak sami?? Przecież płaci się za swoich gości, skąd to wytrzasnęłaś? U mnie się tak nie robi, a u Ciebie tak?? :| Masakra.

PS. Widzę, że niektórzy nie przeczytali mojego pierwszego zdania

http://imageshack.us/photo/my-images/57/image2gj7.jpg/ <-- takie, nie wiem czy to ma jakąś nazwę

EDIT: tu lepiej widać http://imageshack.us/photo/my-images...sztalkami.jpg/
Ok nie złość się, po prostu nie zauważyłam że napisałaś gdzieś że Wy płacicie za hotel i taxi Jak Was stać to ok, nawet zazdroszczę tym gościom
U nas się nie każe gościom za nic płacić, na hotel i taksówki nas nie stać, więc będzie wynajęty bus.

EDIT: A pomyślałam o tym, b0 na wizażu na jednym z wątków pisała jakaś PM że jak goście chcą to niech sami sobie płacą za hotel.

Wg mnie te szpileczki psują bukiet, bo kwiaty same w sobie są piękne.

Edytowane przez iwoncia8
Czas edycji: 2011-09-09 o 21:46
Stary 2011-09-09, 21:43   #550
chryja_bez_ryja
BAN stały

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Niektórych nie stać na to by każdemu zapewnić taksówkę Jeśli Ciebie tak to super

U nas zazwyczaj są autobusy, busiki za to nigdy nie spotkałam się z taksówkami
U nas jest tak, że można się dogadać z jakąś konkretną firmą i wcale tak drogo nie wychodzi Busiki to też niezły pomysł, mówiąc autobusy miałam na myśli takie http://images02.olx.pl/ui/5/70/49/12...OSAN-H9-21.jpg Bo szczerze mówiąc motyw autobusu widziałam tylko w tym filmie o którym pisałam i tam taki autobus był
A na busiki też się zrzucają u was goście? U mnie chyba poobrażaliby się goście jak mieliby płacić za siebie

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Cytat:
Ok nie złość się, po prostu nie zauważyłam że napisałaś gdzieś że Wy płacicie za hotel i taxi Jak Was stać to ok, nawet zazdroszczę tym gościom
U nas się nie każe gościom za nic płacić, na hotel i taksówki nas nie stać, więc będzie wynajęty bus.
Nie złoszczę się nooo Złość piękności szkodzi a ja nie mam szastać
Stary 2011-09-09, 21:45   #551
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
U nas jest tak, że można się dogadać z jakąś konkretną firmą i wcale tak drogo nie wychodzi Busiki to też niezły pomysł, mówiąc autobusy miałam na myśli takie http://images02.olx.pl/ui/5/70/49/12...OSAN-H9-21.jpg Bo szczerze mówiąc motyw autobusu widziałam tylko w tym filmie o którym pisałam i tam taki autobus był
A na busiki też się zrzucają u was goście? U mnie chyba poobrażaliby się goście jak mieliby płacić za siebie
Ja się nie dowiadywałam w taksiarzy
A takie autobusy to chyba dawno i nieprawda
Ale tak sobie myślę, że ja bym urażona nie była jakbym miała takim się przejechać kilka kilometrów

U nas chcieli za 5 kilometrów 400zł
<z kościoła na salę> i tyle samo w nocy
ale znaleźliśmy Pana, który wziął 400zł za całość i każdego pod dom odwiózł
i znajomy był do naszej dyspozycji całą noc <dziadek czy babcia chcieli wcześniej jechać więc on przyjechał nie było tak, że każdego trzymaliśmy do końca na siłę >

i oczywiście my płaciliśmy

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2011-09-09 o 21:47
Stary 2011-09-09, 21:53   #552
iwoncia8
Raczkowanie

GG do iwoncia8

Cytat:

\
Za busik płacimy sami
Raz jechałam takim autobusem jak w załączniku na wesele, ale powiem Ci jaka atmosfera tam panowała Tak że nie myślałam nawet o tym czym jadę i chętnie bym to powtórzyła. Ale to od towarzystwa zależy.
Stary 2011-09-09, 21:58   #553
karolca
Zakorzenienie

dla mnie szczytem jest traktowanie gości niepijących jako darmowych taksówkarzy.
Razem z TŻ nie pijemy alkoholu, więc rodzina chce to wykorzystywać.
Na ślub szwagierki mieliśmy pojechać dwoma autami, zgarnąć po drodze część rodziny, po weselu porozwozić pijanych gości po ich noclegach.
Nie miałam ochoty bawić się do końca bo byłam zmęczona. Potem musiałam wysłuchiwać, że o drugiej poszłam spać
Podobnie było teraz na weselu. Ja i TŻ mieliśmy odwieźć część gości do domu. Ok, trasę do domu mi powiedzą, ale ja muszę jakoś wrócić na salę prawdę? Bo jechać miałam samochodem danego gościa.
Od razu powiedziałam, że niestety, nocą nie jeżdżę, bo słabo widzę, poza tym czułam się zbyt zmęczona aby prowadzić samochód (ciąża jednak daje się we znaki).

Oj książkę można byłoby o tym napisać...

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-09-10, 00:19   #554
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
To moja lista... Mi dużo rzeczy się podoba, z tych, które wymieniłyście jako kicz, ale wiadomo, to co dla mnie jest na +, dla innych może kojarzyć się negatywnie, więc proszę też o wyrozumiałość czytając moja listę

• naklejki na wódkę z jakimiś wierszykami, a tym bardziej z... (w załączniku), natomiast ładne, eleganckie zawieszki już mi się podobają
  • "śmieszne" tablice rejestracyjne (wiem, że niektórym z was w ogóle się nie podobaja, ale jak dla mnie normalne mogą być, ale już tego typu "po chłopie" lub "koniec wolności - )
  • karmienie się tortem -jak np. na tym filmiku
  • pijani państwo młodzi albo ich rodzice... smutne (klik) moich rodziców sąsiad na swoim ślubie (ale to przysłowiowe sto lat temu) zamknął się w chlewiku ze szwagrem, tam gdzie był trzymany alkohol, tam się upili i zasnęli, rujnując całe wesele i dopiero rano wyszli...
  • brzydkie zabawy (ogólnie króciutkie oczepiny bez świńskich zabaw są ok), ale...to- klik, to czy to (widziałam coś podobnego na własne oczy, ale to na Mazurach u rodziny TŻta) bardzo mi się nie podoba...
  • oszczędzanie na gościach typu kupowanie spirytusu i rozrabianie z wodą (serio)
  • nie wiem czy u Was też jest, ale... Polterabend... Nie lubię, choć mogę się tylko domyślać, że młodzi niewiele mają tu do gadania, bo przecież robi się to u rodziców PM, ale... bardzo bym chciała uchronić się przed tym To dla mnie jeden z największych kiczów...
  • bramy (przed tym tez nie da się obronić, no chyba, że tak jak ja w przyszłości - brać ślub w obcej parafii)
  • jeśli chodzi o ubiór to raczej nie krytykuję sukienek PM, ani garniturów panów, ale bardzo mi się nie podobają zbyt krótkie sukienki albo białe garnitury/fraki/surduty itp., poza tym rękawiczki, białe kozaczki z koronki, rajstopy do odkrytych palców, buty z czubem wiązane na kostce, zbyt dużo ozdób, brokat na włosach, bolerka z satyny
  • wodzirej! tylko raz byłam na weselu z prawdziwym wodzirejem (właśnie na Mazurach, tu się nie spotkałam) i nie podobało mi się...
  • petardy na weselu, no kurcze...
  • brzydkie kotyliony, choć osobiście nie spotkałam się z tym
  • bigos, ale tylko raz się z tym spotkałam na szczęście
  • takie ✂✂✂✂✂✂✂niki typu książka albo szklana ozdóbka jako podziękowanie dla rodziców --> klik
  • przesadne strojenie podwórka PM czy tam klatki schodowej... choć ja mam wizję przystrojenia czegoś w mojej rodzinnej miejscowości, jednak będzie ona tak skromna, że nie wiem czy ktoś zauważy (moje oko będzie za to cieszyć)
  • te takie strzelające zimne ognie z tortu
  • lalki, obrączki i wielkie bukiety na samochodzie
  • drętwa muzyka (dla mnie może i być disco polo, choć na odzień nie słucham, ważne żeby nie było świńskich piosenek)
  • goście jadący autobusem - takim wynajętym (nigdy się z tym nie spotkałam, ale oglądałam na filmie Wesele- tak tym strasznym filmie)
  • brak innego alkoholu niż wódka... ja wódki nie piję... w sumie mogę się bawić bez alkoholu, ale jednak jakoś lubię wypić wino przy takiej okazji
  • tandetne, "śmieszne" figurki na tort
to tyle
A mi się akurat bardzo podobają białe garniaki u facetów Poza tym z większością się zgadzam, choć nie wszystko uważam za kicze.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-10, 21:42   #555
chryja_bez_ryja
BAN stały

Misie, prosiłam żebyście się nie gniewały noo, przecież to co dla jednych kiczem, a dla innych marzeniem, mi się na przykład podobają te "futerkowe" etole i limuzyny

ciri a muszę Ci napisać, że dziś pierwszy raz widziałam piękny biały frak u faceta, niestety na youtube i nie zapisałam... ale co z tego, jak miał straszne buty z takimi dziurami po bokach jak zabudowane sandały ale frak faktycznie ładny i pomyślałam o tym wątku zaraz
Stary 2011-09-11, 07:05   #556
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
  • te takie strzelające zimne ognie z tortu
Ja też ich nie cierpie, ale nasza Pani fotograf powiedziała, że rozumie, że one są okropne, ale może przy nich zrobić piekne zdjęcia, kiedy dookoła jest ciemno a w świetle tych ogni widać tylko parę młodą. Nie wiem sama.. jeszcze mam prawie miesiąc żeby się nad tym zastanowić

Dla mnie kiczem jest kiedy para młoda ma w poważaniu niektórych gości i nie poświęci nawet 2 minut żeby zamienić słowa z gościem w ciągu całej imprezy.
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-11, 09:46   #557
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Ja też ich nie cierpie, ale nasza Pani fotograf powiedziała, że rozumie, że one są okropne, ale może przy nich zrobić piekne zdjęcia, kiedy dookoła jest ciemno a w świetle tych ogni widać tylko parę młodą. Nie wiem sama.. jeszcze mam prawie miesiąc żeby się nad tym zastanowić

Dla mnie kiczem jest kiedy para młoda ma w poważaniu niektórych gości i nie poświęci nawet 2 minut żeby zamienić słowa z gościem w ciągu całej imprezy.
Że takie np.? Ja bym nie powiedziała że to wyjątkowo piękne...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tort-slubny.jpg (77,9 KB, 190 załadowań)

Stary 2011-09-11, 10:34   #558
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Nie złoszczę się nooo Złość piękności szkodzi a ja nie mam szastać
U mnie wypozycza się autobusy z PKS, MPK czy z biur turystycznych. Może nie takie dokładnie na zdjęciu
Ceny różne, nawet i 350 zł usłyszeliśmy. Na szczęscie mama ma znajomą w PKS i załatwi autobus za 100-120 zł

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-11, 10:39   #559
chryja_bez_ryja
BAN stały

Cytat:

Dwa lata temu byłam na weselu i bardzo mi sie podobało, że para młoda podchodziła tez do dzieci i rozmawiała z nimi tak, że te dzieci czuły się "doroślej" i bardzo się cieszyły z tego, bardzo mi się to podobało
Stary 2011-09-11, 11:54   #560
iwoncia8
Raczkowanie

GG do iwoncia8

Cytat:
Dla mnie też, ale niestety tylko na 1 !!!! weselu ( u mojego brata) PM podchodzili do gości i z nimi rozmawiali. A tak - jak się samemu nie podeszło, czy poprosiło o taniec, to sami z inicjatywą nie wyszli. Strasznie mi się to nie podoba i my będziemy "wychodzić" do gości

I jeszcze gorsze jak PM podczas wesela jadą na sesję, i nie ma ich godzine albo 2
Stary 2011-09-11, 13:15   #561
chryja_bez_ryja
BAN stały

Cytat:
Dla mnie też, ale niestety tylko na 1 !!!! weselu ( u mojego brata) PM podchodzili do gości i z nimi rozmawiali. A tak - jak się samemu nie podeszło, czy poprosiło o taniec, to sami z inicjatywą nie wyszli. Strasznie mi się to nie podoba i my będziemy "wychodzić" do gości

I jeszcze gorsze jak PM podczas wesela jadą na sesję, i nie ma ich godzine albo 2
No bo tak też powinno być, w końcu będziecie gospodarzami, a gospodarze MAJĄ OBOWIĄZEK (według mnie b.przyjemny, bo jedyny raz w życiu) interesowac się swoimi gośćmi, nawet tymi najmłodszymi
Stary 2011-09-11, 14:53   #562
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:

Dla mnie nie jest to dziwne, bo tak było na każdym weselu, na którym byłam (a licząc od dziecka byłam na ok 25) młodzi szli na sesję i my też będziemy mieć w tym samym dniu. Nie wyobrażam sobie drugi raz wciskać w suknię, iść do fryzjerki itp. No chyba, że będzie padać w dzień ślubu, to zrobimy w inny dzień

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-11, 15:28   #563
meg22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Dla mnie nie jest to dziwne, bo tak było na każdym weselu, na którym byłam (a licząc od dziecka byłam na ok 25) młodzi szli na sesję i my też będziemy mieć w tym samym dniu. Nie wyobrażam sobie drugi raz wciskać w suknię, iść do fryzjerki itp. No chyba, że będzie padać w dzień ślubu, to zrobimy w inny dzień
Ja też spotkałam się z tym, że młodzi lecą na sesję w trakcie wesela goście się objadają i często nawet nie zauważają, że młodych nie ma
Stary 2011-09-11, 16:35   #564
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ja też to rozumiem, na weselu panna młoda jest "zrobiona" a w inny dzień to co? Znowu by musiała wydawać na fryzjera, wizażystkę?

A z interesowaniem się gośćmi - niby powinni, ale ja bym im wybaczyła, że nie podchodzą do każdego; w końcu stres, trzeba myśleć o tym i o tamtym, mogą zapomnieć o tak prostej sprawie. W sumie to ich uroczystość, oni powinni być najważniejsi.
Nie oni są tam dla gości, ale goście dla nich, co nie?

Stary 2011-09-11, 17:07   #565
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Ja też to rozumiem, na weselu panna młoda jest "zrobiona" a w inny dzień to co? Znowu by musiała wydawać na fryzjera, wizażystkę?

A z interesowaniem się gośćmi - niby powinni, ale ja bym im wybaczyła, że nie podchodzą do każdego; w końcu stres, trzeba myśleć o tym i o tamtym, mogą zapomnieć o tak prostej sprawie. W sumie to ich uroczystość, oni powinni być najważniejsi.
Nie oni są tam dla gości, ale goście dla nich, co nie?
Powiem Ci, że miłe jest, gdy para młoda podejdzie i choćby zapyta, czy się podoba, co słychać.
Przy dużym weselu owszem, może być problem, ale jesli ktoś ma mniejszą rodzinę, gdzie ledwo uzbiera się 50-60 osób?
Warto poświęcić im te kilka minut, miło to wspominają

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-09-11, 18:45   #566
GRUBSTEIN
Raczkowanie

Dziewczyny, przy tym weselu, to wszystkie polskie wesela są szczytem elegancji i skromności ))
Po prostu MASAKRA http://www.youtube.com/watch?v=2HAUm...eature=related
GRUBSTEIN jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-11, 18:50   #567
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GRUBSTEIN Pokaż wiadomość
Dziewczyny, przy tym weselu, to wszystkie polskie wesela są szczytem elegancji i skromności ))
Po prostu MASAKRA http://www.youtube.com/watch?v=2HAUm...eature=related
Zawsze zapomnę aby obejrzeć choćby jeden odcinek na TLC

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-09-11, 19:32   #568
chryja_bez_ryja
BAN stały

U nas się nie spotkałam by wychodzili, ale w Wałbrzychu- tak. Zresztą to było okropne wesele z wielu powodów...
Stary 2011-09-11, 19:40   #569
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Moje Wielkie Cygańskie Wesele na TLC ma to lecieć chyba

Co do sesji to w sumie zawsze Młodzi wychodzili w trakcie wesela. Cóż, ich sprawa ale mnie by było szkoda tego czasu no i uważać by sukni nie ubrudzić ...
Dla mnie to była wielka przyjemność móc suknię ślubną założyć drugi raz

Stary 2011-09-11, 20:03   #570
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Że takie np.? Ja bym nie powiedziała że to wyjątkowo piękne...
Chyba wyszukałaś najgorsze zdjęcie na googlu. Nie dość, że tort brzydki i to zdjęcie kiepskie, żeby nie powiedzieć fatalne
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości