|
|
#541 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Lista weselnych kiczów
Tłuczenie butelek... Pierwszy raz o czymś takim słysze. Na szczęście, bo nie chciałabym czegoś takiego.
Natomiast z autobusem... Jest to dość częste i po prostu praktyczne, zwł na wsi i nie widzę w tym nic złego. Część ludzi nie jedzie samochodem, a na weselu jest np cała rodzina i każdy kierowca z rodziny chce wypić, to jadą autobusem. Bo jak inaczej? Albo ktoś musi się "poświęcić"( i jest gadanie że młodzi o transport nie zadbali), albo nie wiem... taksówki każdemu wynajmować z osobna? Może autobus nie prezentuje się najlepiej ale to tylko transport. W mieście pewnie wygląda to inaczej. |
|
|
|
|
#542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
autobus jako transport sprawdza się również w mieście, szczególnie, gdy jedna ze stron pochodzi z daleko lub z zagranicy.
|
|
|
#543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#544 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#546 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() :conf used: jakie łepki![]() A za te taksówki i hotel oczywiście goście sami płacą? To już pewnie woleliby przyjechać samochodami i nie pić. Gorzej jak ktoś nie będzie miał takiej możliwości, to po prostu nie przyjdzie na wesele.
|
|
|
|
|
|
#547 |
|
BAN stały
|
Przestań, jak sami?? Przecież płaci się za swoich gości, skąd to wytrzasnęłaś? U mnie się tak nie robi, a u Ciebie tak?? :| Masakra.
PS. Widzę, że niektórzy nie przeczytali mojego pierwszego zdania ![]() http://imageshack.us/photo/my-images/57/image2gj7.jpg/ <-- takie, nie wiem czy to ma jakąś nazwę EDIT: tu lepiej widać http://imageshack.us/photo/my-images...sztalkami.jpg/ Edytowane przez chryja_bez_ryja Czas edycji: 2011-09-09 o 21:37 |
|
|
|
|
#548 |
|
Zakorzenienie
|
Niektórych nie stać na to by każdemu zapewnić taksówkę
Jeśli Ciebie tak to super U nas zazwyczaj są autobusy, busiki
|
|
|
|
|
#549 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, po prostu nie zauważyłam że napisałaś gdzieś że Wy płacicie za hotel i taxi Jak Was stać to ok, nawet zazdroszczę tym gościom U nas się nie każe gościom za nic płacić, na hotel i taksówki nas nie stać, więc będzie wynajęty bus. EDIT: A pomyślałam o tym, b0 na wizażu na jednym z wątków pisała jakaś PM że jak goście chcą to niech sami sobie płacą za hotel. Wg mnie te szpileczki psują bukiet, bo kwiaty same w sobie są piękne. Edytowane przez iwoncia8 Czas edycji: 2011-09-09 o 21:46 |
|
|
|
|
|
#550 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Bo szczerze mówiąc motyw autobusu widziałam tylko w tym filmie o którym pisałam i tam taki autobus był A na busiki też się zrzucają u was goście? U mnie chyba poobrażaliby się goście jak mieliby płacić za siebie ![]() ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Cytat:
Złość piękności szkodzi a ja nie mam szastać |
||
|
|
|
|
#551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A takie autobusy to chyba dawno i nieprawda Ale tak sobie myślę, że ja bym urażona nie była jakbym miała takim się przejechać kilka kilometrów ![]() U nas chcieli za 5 kilometrów 400zł <z kościoła na salę> i tyle samo w nocy ale znaleźliśmy Pana, który wziął 400zł za całość i każdego pod dom odwiózł i znajomy był do naszej dyspozycji całą noc <dziadek czy babcia chcieli wcześniej jechać więc on przyjechał nie było tak, że każdego trzymaliśmy do końca na siłę > i oczywiście my płaciliśmy
Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2011-09-09 o 21:47 |
|
|
|
|
|
#552 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Raz jechałam takim autobusem jak w załączniku na wesele, ale powiem Ci jaka atmosfera tam panowała Tak że nie myślałam nawet o tym czym jadę i chętnie bym to powtórzyła . Ale to od towarzystwa zależy.
|
|
|
|
|
|
#553 |
|
Zakorzenienie
|
dla mnie szczytem jest traktowanie gości niepijących jako darmowych taksówkarzy.
Razem z TŻ nie pijemy alkoholu, więc rodzina chce to wykorzystywać. Na ślub szwagierki mieliśmy pojechać dwoma autami, zgarnąć po drodze część rodziny, po weselu porozwozić pijanych gości po ich noclegach. Nie miałam ochoty bawić się do końca bo byłam zmęczona. Potem musiałam wysłuchiwać, że o drugiej poszłam spać ![]() Podobnie było teraz na weselu. Ja i TŻ mieliśmy odwieźć część gości do domu. Ok, trasę do domu mi powiedzą, ale ja muszę jakoś wrócić na salę prawdę? Bo jechać miałam samochodem danego gościa. Od razu powiedziałam, że niestety, nocą nie jeżdżę, bo słabo widzę, poza tym czułam się zbyt zmęczona aby prowadzić samochód (ciąża jednak daje się we znaki). Oj książkę można byłoby o tym napisać...
|
|
#554 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Poza tym z większością się zgadzam, choć nie wszystko uważam za kicze.
|
|
|
#555 |
|
BAN stały
|
Misie, prosiłam żebyście się nie gniewały noo, przecież to co dla jednych kiczem, a dla innych marzeniem, mi się na przykład podobają te "futerkowe" etole i limuzyny
![]() ciri a muszę Ci napisać, że dziś pierwszy raz widziałam piękny biały frak u faceta, niestety na youtube i nie zapisałam... ale co z tego, jak miał straszne buty z takimi dziurami po bokach jak zabudowane sandały ale frak faktycznie ładny i pomyślałam o tym wątku zaraz
|
|
|
|
|
#556 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też ich nie cierpie, ale nasza Pani fotograf powiedziała, że rozumie, że one są okropne, ale może przy nich zrobić piekne zdjęcia, kiedy dookoła jest ciemno a w świetle tych ogni widać tylko parę młodą. Nie wiem sama.. jeszcze mam prawie miesiąc żeby się nad tym zastanowić
![]() Dla mnie kiczem jest kiedy para młoda ma w poważaniu niektórych gości i nie poświęci nawet 2 minut żeby zamienić słowa z gościem w ciągu całej imprezy. |
|
|
|
|
#557 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
|
|
|
#558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ceny różne, nawet i 350 zł usłyszeliśmy. Na szczęscie mama ma znajomą w PKS i załatwi autobus za 100-120 zł
|
|
|
#559 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#560 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) PM podchodzili do gości i z nimi rozmawiali. A tak - jak się samemu nie podeszło, czy poprosiło o taniec, to sami z inicjatywą nie wyszli. Strasznie mi się to nie podoba i my będziemy "wychodzić" do gości![]() I jeszcze gorsze jak PM podczas wesela jadą na sesję, i nie ma ich godzine albo 2 |
|
|
|
|
|
#561 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
) interesowac się swoimi gośćmi, nawet tymi najmłodszymi |
|
|
|
|
|
#562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#564 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
A z interesowaniem się gośćmi - niby powinni, ale ja bym im wybaczyła, że nie podchodzą do każdego; w końcu stres, trzeba myśleć o tym i o tamtym, mogą zapomnieć o tak prostej sprawie. W sumie to ich uroczystość, oni powinni być najważniejsi. Nie oni są tam dla gości, ale goście dla nich, co nie ?
|
|
|
#565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy dużym weselu owszem, może być problem, ale jesli ktoś ma mniejszą rodzinę, gdzie ledwo uzbiera się 50-60 osób? Warto poświęcić im te kilka minut, miło to wspominają
|
|
|
#566 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, przy tym weselu, to wszystkie polskie wesela są szczytem elegancji i skromności
))Po prostu MASAKRA http://www.youtube.com/watch?v=2HAUm...eature=related
|
|
|
|
|
#567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#568 |
|
BAN stały
|
U nas się nie spotkałam by wychodzili, ale w Wałbrzychu- tak. Zresztą to było okropne wesele z wielu powodów...
|
|
|
|
|
#569 |
|
Zakorzenienie
|
Moje Wielkie Cygańskie Wesele
![]() Co do sesji to w sumie zawsze Młodzi wychodzili w trakcie wesela. Cóż, ich sprawa ale mnie by było szkoda tego czasu Dla mnie to była wielka przyjemność móc suknię ślubną założyć drugi raz
|
|
|
|
|
#570 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:23.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Jeśli Ciebie tak to super
, po prostu nie zauważyłam że napisałaś gdzieś że Wy płacicie za hotel i taxi

To dla mnie jeden z największych kiczów...