Jak dostać się do galerii biżuterii online - pomocy!! :) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Biżuteria

Notka

Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-08-17, 12:28   #1
Purplethread
Przyczajenie

Jak dostać się do galerii biżuterii online - pomocy!! :)

Witam serdecznie!!
Mam gorącą prośbę - jestem początkującym wire-wrapkowiczem i chciałabym umieścić swoje prace w galeriach internetowych. Kilka tygodni temu wysłałam dwa zgłoszenia ale niestety nie doczekałam się odpowiedzi, co chyba jest równoznaczne z odpowiedzią negatywną - zastanawiam się dlaczego, czy moje prace są nie dość dobre, interesujące, czy może ze zdjęciami jest coś nie tak? Czy jest coś na co powinnam zwrócić uwagę przed wysłaniem aplikacji do takiej galerii? Załączam zdjęcia moich prac i będę wdzięczna za wszelkie sugestie, pomoc i krytykę.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 227_obr.jpg (47,5 KB, 230 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 008_obr.jpg (41,4 KB, 157 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 205_obr.jpg (51,3 KB, 141 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 219_obr.jpg (48,4 KB, 162 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 003_obr.jpg (64,8 KB, 143 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 234_obr.jpg (43,9 KB, 191 załadowań)
Purplethread jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-17, 13:50   #2
agnieszkamundra
Rozeznanie

GG do agnieszkamundra
Dot.: Jak dostać się do galerii biżuterii online - pomocy!! :)

Zdjęcia wydają się być ok, ale może jest trochę wrapowiczek w galeriach i dlatego "kolejnych" nie przyjmą.. popatrz na prace niektórych koleżanek i pomyśl co jeszcze mogłabyś dodać do w-w żeby twoje prace czymś sie wyróżniały...
agnieszkamundra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-17, 14:05   #3
rusa1ka
Zadomowienie

Witaj
To zależy do jakich galerii wysłałaś zgłoszenia. Jak napisała Agnieszka - część galerii szuka czegoś nowego i niestety świetne prace i zdjęcia nie wystarczą, aby się tam dostać.
Twoje prace są ładne, ale najlepiej jak wypowiedzą są osoby bardziej obeznane w pracach owijanych. Ja mogę tylko napisać o pierwszych kolczykach - wyraźnie widać, że jadeity i przekładki "fruwają" po szpilce. Postaraj się na przyszłość tego unikać.

PS: Bardzo podobają mi się zdjęcia.

"Trzeba robić to, co się lubi, i wtedy robi się to dobrze" - Andrzej Zaucha

rusa1ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-17, 14:11   #4
Down_Iewka
Raczkowanie

Prace są bardzo ładne i nic im nie można zarzucić. Ale podobnych prac w galeriach jest bardzo dużo. Kocham biżu i staram się śledzić na bieżąco, co się dzieje w galeriach - niestety, sprzedaż jest kiepska...
Może dlatego galerie nie przyjmują nowych artystów tworzących w stylu, w jakim już mają jakieś prace.....
Down_Iewka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-17, 16:58   #5
Purplethread
Przyczajenie

Dziękuję Wam wszystkim za szybką reakcję to niestety prawda, w galeriach jest masa prac w tej technice i zdaję sobie sprawę z tego, że łatwo nie będzie..ale od czegoś trzeba zacząć przecież słuszna uwaga ad czegoś, co będzie wyróżniać prace - mam nadzieję że uda mi się wypracować swój styl w tym co robię, żeby prace były niepowtarzalne tylko na to trzeba trochę czasu..nie wiem, może zbyt szybko i zbyt ambitnie podeszłam do tematu sprzedaży

dzięki jeszcze raz za uwagi!!!

p.s. oponki jadeitów faktycznie są nieco zbyt luźno fruwające, do poprawki
Stary 2011-08-22, 10:30   #6
truskawka26
Przyczajenie

Wink Dot.: Jak dostać się do galerii biżuterii online - pomocy!! :)

witam! Ja tez miałam ten problem i postanowiłam załozyc własną galerie ze swoimi pracami i innych dziewcząt.Nie bede sie reklamowala na wizazu ale jezeli chcesz to napisz na priv to podam Ci moja stronke i jezeli bedziesz zainteresowana bedziemy współpracowac )
truskawka26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-25, 06:31   #7
zetka73
Raczkowanie

Prace ładne ale być może galerii nie podobało się to że tło nie jest jednobarwne. Miałam taki przypadek że zrobiłam zdjęcia a galeria je odrzucała - wtedy do nich napisałam i okazało się że zgłoszenia przyjmują tylko na jednolitym białym bezcieniowym tle bez żadnych rekwizytów.
zetka73 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-09, 20:50   #8
Purplethread
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez zetka73 Pokaż wiadomość
Prace ładne ale być może galerii nie podobało się to że tło nie jest jednobarwne. Miałam taki przypadek że zrobiłam zdjęcia a galeria je odrzucała - wtedy do nich napisałam i okazało się że zgłoszenia przyjmują tylko na jednolitym białym bezcieniowym tle bez żadnych rekwizytów.
Dziękuję za opinię i przepraszam że tak późno odpisuję..
być może tło było jednym z powodów, ostatnio wysłałam kolejne zgłoszenie i tym razem dostałam!! odpowiedź od galerii - m.in. dotyczącą tła. Powinno być w miarę jednolite tak, aby praca nie zlewała się z nim, dodatkowo dostałam wskazówki ogólnie dot. fotografowania (oby na zdjęciach było widać więcej szczegółów pracy) i ilości zdjęć jednego wyrobu. Chłonę wszelkie wskazówki więc i te biorę sobie do serca i nie pozostaje mi nic innego niż kręcić, kręcić i jeszcze raz kręcić druciki aż nabiorę wprawy..

Czy powinnam na coś jeszcze zwracać uwagę szczególnie a czego unikać?? Jeżeli tak to bardzo proszę o dodatkowe rady..i dodaję kilka nowych fotek tym razem już z jednolitym tłem. Próbowałam na brystolu, kamieniach, na czym się da gorąco proszę o krytykę

a więcej ich jest tu:
http://bypurplethread.blogspot.com/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 022_obr.jpg (38,5 KB, 72 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 059_obr.jpg (51,8 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 104_obr.jpg (81,5 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 118_OBR.jpg (31,6 KB, 78 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 126_OBR.jpg (49,4 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 151_obr.jpg (162,9 KB, 90 załadowań)
Stary 2011-09-09, 23:01   #9
franio
Zadomowienie

Ale śliczna biżuteria! a tak zupełnie przypadkiem tu zajrzałam
Ja wolę zdjęcia na jednorodnym tle, na kamieniach jakoś tak mi się zlewa. Popróbuj doświetlić zdjęcia z pomocą blendy (to może być zwykły biały karton) tak żeby zniwelować cienie
Stary 2011-09-10, 06:50   #10
Interbeta
Raczkowanie

Biżuteria piękna Najbardziej podobają mi się te dwie pary w odcieniach bordo. Tak się zapytam... Co to znaczy doświetlić za pomocą blendy? W jaki sposób ?
Interbeta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-10, 08:19   #11
heurek
Wtajemniczenie

Bardzo ładna biżuteria- schludna, dokładna, a zdjęcia dużo przyjemniej sie ogląda od tych wcześniejszych Ostatnie do poprawki

Fikcja to prawda ukryta w jądrze kłamstwa, a prawdę tę można wyrazić bardzo prosto- magia istnieje

heurek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-10, 09:27   #12
Aillil
Rozeznanie

Wita, ostatni wrzucik bardzo udany, prace estetycznie wykonane i wszystkie bym przygarnęła Zdjecia tez sporo lepsze Trzymam kciuki i czekam na wiecej
Aillil jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-10, 09:55   #13
franio
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Interbeta Pokaż wiadomość
Biżuteria piękna Najbardziej podobają mi się te dwie pary w odcieniach bordo. Tak się zapytam... Co to znaczy doświetlić za pomocą blendy? W jaki sposób ?
Tzn doświetlić za pomocą ekranu który będzie odbijał światło. Ustawiasz ten ekran tak aby odbite światło doświetlało fotografowany przedmiot. Blenda to może byc kartka białego papieru
http://pl.wikipedia.org/wiki/Blenda_(fotografia)
Stary 2011-09-10, 17:24   #14
M0N1K4
Zakorzenienie

GG do M0N1K4

Blendy to ja używam do doświetlania modelek w trakcie sesji plenerowe Żeby użyć jej do bizu to bym nie wpadła na to

A sama biżuteria ładna. Poza tym - czekasz 2 tygodnie - czasem czeka się i miesiąc na odpowiedź, także jeszcze nie wszystko stracone
M0N1K4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-10, 18:24   #15
Reverie1
Zadomowienie

GG do Reverie1

Witaj Po pierwsze powiem że zarówno biżuteria jak i zdjęcia bardzo mi sie podobają. Zdjęcia (zwłaszcza ostatnie) są ciekawe, bizuteria ładnie wyeksponowana. Same bizutki też śliczne- ciekawe formy, dokładnie wykonane - wiec w tym nie upatrywałabym głównego powodu braku odpowiedzi.
Tak z ciekawości- do jakich galerii wysyłałaś zgłoszenia? Bo może własnie tutaj jest pies pogrzebany. Miałam zapytac czy prowadzisz np bloga ale już go znalazłam- tylko że na blogu jest raptem 7 wpisów i kilka sztuk bizuterii na krzyż. Dla uznanych galerii to troszkę mało wiarygodne nawet jesli same prace są bardzo ładne (zobacz w watku o galeriach- czasem na przyjęcie w tych dobrych czeka się dosłownie latami)
Proponowałabym wysłać zgłoszenia na poczatek do mniejszych galerii gdzie i dostac się łatwiej- pozwoli Ci to zaistnieć, pokazac światu więcej prac. Może sprzedaż na poczatku nie będzie taka jakiej byś oczekiwała ale jeśli się nie poddasz na starcie (co niestety często tutaj też widziałyśmy i co może byc powodem dystansu niektórych galerii) to z większym dorobkiem łatwiej dostac się tam, gdzie rzeczywiście byś chciała

Moje decoupage

blog

,,Rób to co lubisz a nigdy nie będziesz pracował"Konfucjusz

Reverie1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-11, 07:36   #16
Purplethread
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez franio Pokaż wiadomość
Tzn doświetlić za pomocą ekranu który będzie odbijał światło. Ustawiasz ten ekran tak aby odbite światło doświetlało fotografowany przedmiot. Blenda to może byc kartka białego papieru
http://pl.wikipedia.org/wiki/Blenda_(fotografia)
Witam!!
rozumie że to powinno zadziałać na tej samej zasadzie co ściany namiotu bezcieniowego, z tą różnicą, że światło będzie ''od wewnątrz'' i skupione od frontu fotografowanego przedmiotu? Chodzi o złapanie światła tak jak w namiocie?

Dzięki

Cytat:
Napisane przez Reverie1 Pokaż wiadomość
Witaj Po pierwsze powiem że zarówno biżuteria jak i zdjęcia bardzo mi sie podobają. Zdjęcia (zwłaszcza ostatnie) są ciekawe, bizuteria ładnie wyeksponowana. Same bizutki też śliczne- ciekawe formy, dokładnie wykonane - wiec w tym nie upatrywałabym głównego powodu braku odpowiedzi.
Tak z ciekawości- do jakich galerii wysyłałaś zgłoszenia? Bo może własnie tutaj jest pies pogrzebany. Miałam zapytac czy prowadzisz np bloga ale już go znalazłam- tylko że na blogu jest raptem 7 wpisów i kilka sztuk bizuterii na krzyż. Dla uznanych galerii to troszkę mało wiarygodne nawet jesli same prace są bardzo ładne (zobacz w watku o galeriach- czasem na przyjęcie w tych dobrych czeka się dosłownie latami)
Proponowałabym wysłać zgłoszenia na poczatek do mniejszych galerii gdzie i dostac się łatwiej- pozwoli Ci to zaistnieć, pokazac światu więcej prac. Może sprzedaż na poczatku nie będzie taka jakiej byś oczekiwała ale jeśli się nie poddasz na starcie (co niestety często tutaj też widziałyśmy i co może byc powodem dystansu niektórych galerii) to z większym dorobkiem łatwiej dostac się tam, gdzie rzeczywiście byś chciała
Cześć dzięki za odpowiedź!!
Już tak zupełnie na marginesie dodam, że bardzo mi pomagają pozytywne komentarze..chyba właśnie po to tworzymy by ktoś mógł podziwiać
: roza::r oza::ro za:

Ad. mnniejszych galerii-jestem tego samego zdania więc na początek wysłałam zgłoszenia do Stylandii i Openy, potem spróbowałam do Arsneo i stąd dostałam kilka konkretnych wskazówek(byli jedyni, którzy odpisali duży plus za podejście do świeżaków! Zanim wyślę zgłoszenia gdzieś dalej wykonam więcej prac i pozbieram uwagi i komentarze by popełniać mniej błędów.

Na blogu są wszystkie moje prace, fakt.. nie jest ich za wiele, ale ciągle coś przybywa. Zajmuję się tym ledwie od kilku miesięcy a zatem czasu, potrzeba czasu i praktyki. Poza tym, jak już napisałam wcześniej, robię biżuterię po to, żeby ktoś mógł się nią cieszyć i podziwiał, sprzedaż nie jest celem sama w sobie, ma jedynie pomóc mi rozwijać się, a aby się rozwijać wiadomo trzeba kupić materiały, aby je kupić potrzeba więcej pieniążków itd

Do których galerii proponowałabyś podesłać zgłoszenia? I czy nie jest oby za wcześnie?

Jeszce raz dzięki

Edytowane przez joanna_k
Czas edycji: 2011-09-11 o 12:59 Powód: połączenie postów-czego system nie może,tam moderatora pośle ;p
Stary 2011-09-11, 09:56   #17
Down_Iewka
Raczkowanie

Biżu z ostatniego wrzutu jest śliczna, te srebrne oliweczki są pięknie wkomponowane i oryginalne - uważam, że te prace są o wiele ciekawsze, niż w pierwszym wrzucie.
Down_Iewka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-12, 00:44   #18
Reverie1
Zadomowienie

GG do Reverie1

Cytat:
Napisane przez Purplethread Pokaż wiadomość

Ad. mnniejszych galerii-jestem tego samego zdania więc na początek wysłałam zgłoszenia do Stylandii i Openy, potem spróbowałam do Arsneo i stąd dostałam kilka konkretnych wskazówek(byli jedyni, którzy odpisali duży plus za podejście do świeżaków! Zanim wyślę zgłoszenia gdzieś dalej wykonam więcej prac i pozbieram uwagi i komentarze by popełniać mniej błędów.

Na blogu są wszystkie moje prace, fakt.. nie jest ich za wiele, ale ciągle coś przybywa. Zajmuję się tym ledwie od kilku miesięcy a zatem czasu, potrzeba czasu i praktyki. Poza tym, jak już napisałam wcześniej, robię biżuterię po to, żeby ktoś mógł się nią cieszyć i podziwiał, sprzedaż nie jest celem sama w sobie, ma jedynie pomóc mi rozwijać się, a aby się rozwijać wiadomo trzeba kupić materiały, aby je kupić potrzeba więcej pieniążków itd

Do których galerii proponowałabyś podesłać zgłoszenia? I czy nie jest oby za wcześnie?

Jeszce raz dzięki
Zajrzyj do watku o galeriach- tam znajdziesz listę chyba niemal wszystkich galerii i cenne opinie na temat współpracy z nimi. To miło że ArsNeo odpowiedziało na zgłoszenie tym bardziej że jest to jedna z bardziej wymagających galerii.
Co do tego czy jest za wczesnie na startowanie do galerii to zależy od Ciebie. Zaczełaś ambitnie od srebra i kamieni a to wiąże się nie tylko z posiadaniem działalności gospodarczej ale również z byciem VATowcem i kasą fiskalną od pierwszej sprzedaży- sama musisz zdecydować czy jesteś w stanie od samego początku pozwolić sobie na dość znaczne wydatki zanim sprzedaż zacznie przynosić jakikolwiek dochód.

Moje decoupage

blog

,,Rób to co lubisz a nigdy nie będziesz pracował"Konfucjusz

Reverie1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-05, 19:27   #19
Purplethread
Przyczajenie

cel można uznać za częściowo osiągnięty - udało mi się dostać do dwóch galerii więc radocha co niemiara mimo to bardzo chciałabym aby wątek nie umarł więc postanowiłam wrzucić co nieco swoich najnowszych prac - wśród nich moje ulubione dzieciątko - kwarce lemon...jeżeli macie jakiekolwiek sugestie odnośnie wykonania będę wdzięczna za podpowiedzi i rady
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg lemon3.jpg (68,0 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg law6.jpg (51,2 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg amet3.jpg (33,3 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 470_obr.jpg (40,5 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 491_obr.jpg (53,7 KB, 29 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-05, 19:35   #20
staska_stasia
Zakorzenienie

Widziałam te kwarcowe na blogu
A najbardziej podobają mi się sztyfciki z ametystem.
staska_stasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-05, 22:07   #21
kolczyki
Rozeznanie

GG do kolczyki

tak patrzę na Twoje prace i podziwiam każdy najdrobniejszy szczegół... piękne, staranne i pomysłowe bardzo mi się podobają!
kolczyki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-06, 09:29   #22
Purplethread
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez staska_stasia Pokaż wiadomość
Widziałam te kwarcowe na blogu
A najbardziej podobają mi się sztyfciki z ametystem.
dzięki!! Kolczyki z kwarcem to pierwszy wyczyn z kamieniem klasy AA.. wcześniej sceptycznie podchodziłam do droższych kamieni, jako wrapkowy ''leszcz'' uważałam łączenie niedopracowanych form z drogimi kamieniami za grzech śmiertelny ale jak już raz go popełniłam to stwierdzam że kamień podnosi rangę pracy bardzo ale to baaardzo

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Cytat:
Napisane przez kolczyki Pokaż wiadomość
tak patrzę na Twoje prace i podziwiam każdy najdrobniejszy szczegół... piękne, staranne i pomysłowe bardzo mi się podobają!
dzięki za słowa uznania, co do szczegółów to jednak myślę że jeszcze sporo pracy przede mną aby je dopracować...

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

AAAAAAAAAA!! właśnie sprzedała się pierwsza rzecz w galerii będzie świętowanie !!!!!!!!
Stary 2011-12-06, 18:42   #23
snice
Raczkowanie

[/COLOR]AAAAAAAAAA!! właśnie sprzedała się pierwsza rzecz w galerii będzie świętowanie !!!!!!!![/QUOTE]

Gratuluję
Podobają mi się Twoje prace, są piękne, i wszystkie bardzo w moim guście
Wszystkie bym przygarnęła, ale lapiski i pierwsze i drugie nosiłabym wszędzie. Kwarce też piękne i....
Wszystkie piękne, nie mogłabym się zdecydować co ubrać
snice jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-06, 19:45   #24
Purplethread
Przyczajenie

podziękował

Edytowane przez Purplethread
Czas edycji: 2011-12-07 o 16:57
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Biżuteria

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości