|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Jak dostać się do galerii biżuterii online - pomocy!! :)
Witam serdecznie!!
Mam gorącą prośbę - jestem początkującym wire-wrapkowiczem i chciałabym umieścić swoje prace w galeriach internetowych. Kilka tygodni temu wysłałam dwa zgłoszenia ale niestety nie doczekałam się odpowiedzi, co chyba jest równoznaczne z odpowiedzią negatywną ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Jak dostać się do galerii biżuterii online - pomocy!! :)
Zdjęcia wydają się być ok, ale może jest trochę wrapowiczek w galeriach i dlatego "kolejnych" nie przyjmą.. popatrz na prace niektórych koleżanek i pomyśl co jeszcze mogłabyś dodać do w-w żeby twoje prace czymś sie wyróżniały...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Witaj
![]() To zależy do jakich galerii wysłałaś zgłoszenia. Jak napisała Agnieszka - część galerii szuka czegoś nowego i niestety świetne prace i zdjęcia nie wystarczą, aby się tam dostać. Twoje prace są ładne, ale najlepiej jak wypowiedzą są osoby bardziej obeznane w pracach owijanych. Ja mogę tylko napisać o pierwszych kolczykach - wyraźnie widać, że jadeity i przekładki "fruwają" po szpilce. Postaraj się na przyszłość tego unikać. PS: Bardzo podobają mi się zdjęcia.
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Prace są bardzo ładne i nic im nie można zarzucić. Ale podobnych prac w galeriach jest bardzo dużo. Kocham biżu i staram się śledzić na bieżąco, co się dzieje w galeriach - niestety, sprzedaż jest kiepska...
Może dlatego galerie nie przyjmują nowych artystów tworzących w stylu, w jakim już mają jakieś prace..... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Dziękuję Wam wszystkim za szybką reakcję
![]() ![]() ![]() dzięki jeszcze raz za uwagi!!! p.s. oponki jadeitów faktycznie są nieco zbyt luźno fruwające, do poprawki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
![]()
witam! Ja tez miałam ten problem i postanowiłam załozyc własną galerie ze swoimi pracami i innych dziewcząt.Nie bede sie reklamowala na wizazu ale jezeli chcesz to napisz na priv to podam Ci moja stronke i jezeli bedziesz zainteresowana bedziemy współpracowac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Prace ładne ale być może galerii nie podobało się to że tło nie jest jednobarwne. Miałam taki przypadek że zrobiłam zdjęcia a galeria je odrzucała - wtedy do nich napisałam i okazało się że zgłoszenia przyjmują tylko na jednolitym białym bezcieniowym tle bez żadnych rekwizytów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
być może tło było jednym z powodów, ostatnio wysłałam kolejne zgłoszenie i tym razem dostałam!! ![]() ![]() Czy powinnam na coś jeszcze zwracać uwagę szczególnie a czego unikać?? Jeżeli tak to bardzo proszę o dodatkowe rady..i dodaję kilka nowych fotek tym razem już z jednolitym tłem. Próbowałam na brystolu, kamieniach, na czym się da ![]() ![]() a więcej ich jest tu: http://bypurplethread.blogspot.com/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Ale śliczna biżuteria! a tak zupełnie przypadkiem tu zajrzałam
![]() Ja wolę zdjęcia na jednorodnym tle, na kamieniach jakoś tak mi się zlewa. Popróbuj doświetlić zdjęcia z pomocą blendy (to może być zwykły biały karton) tak żeby zniwelować cienie ![]()
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Biżuteria piękna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Bardzo ładna biżuteria- schludna, dokładna, a zdjęcia dużo przyjemniej sie ogląda od tych wcześniejszych
![]() ![]()
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Wita, ostatni wrzucik bardzo udany, prace estetycznie wykonane i wszystkie bym przygarnęła
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() http://pl.wikipedia.org/wiki/Blenda_(fotografia)
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Blendy to ja używam do doświetlania modelek w trakcie sesji plenerowe
![]() ![]() A sama biżuteria ładna. Poza tym - czekasz 2 tygodnie - czasem czeka się i miesiąc na odpowiedź, także jeszcze nie wszystko stracone ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Witaj
![]() Tak z ciekawości- do jakich galerii wysyłałaś zgłoszenia? Bo może własnie tutaj jest pies pogrzebany. Miałam zapytac czy prowadzisz np bloga ale już go znalazłam- tylko że na blogu jest raptem 7 wpisów i kilka sztuk bizuterii na krzyż. Dla uznanych galerii to troszkę mało wiarygodne nawet jesli same prace są bardzo ładne (zobacz w watku o galeriach- czasem na przyjęcie w tych dobrych czeka się dosłownie latami) Proponowałabym wysłać zgłoszenia na poczatek do mniejszych galerii gdzie i dostac się łatwiej- pozwoli Ci to zaistnieć, pokazac światu więcej prac. Może sprzedaż na poczatku nie będzie taka jakiej byś oczekiwała ale jeśli się nie poddasz na starcie (co niestety często tutaj też widziałyśmy i co może byc powodem dystansu niektórych galerii) to z większym dorobkiem łatwiej dostac się tam, gdzie rzeczywiście byś chciała
![]() |
#16 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
rozumie że to powinno zadziałać na tej samej zasadzie co ściany namiotu bezcieniowego, z tą różnicą, że światło będzie ''od wewnątrz'' i skupione od frontu fotografowanego przedmiotu? Chodzi o złapanie światła tak jak w namiocie? Dzięki ![]() Cytat:
![]() Już tak zupełnie na marginesie dodam, że bardzo mi pomagają pozytywne komentarze..chyba właśnie po to tworzymy by ktoś mógł podziwiać ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ad. mnniejszych galerii-jestem tego samego zdania więc na początek wysłałam zgłoszenia do Stylandii i Openy, potem spróbowałam do Arsneo i stąd dostałam kilka konkretnych wskazówek(byli jedyni, którzy odpisali ![]() Na blogu są wszystkie moje prace, fakt.. nie jest ich za wiele, ale ciągle coś przybywa. Zajmuję się tym ledwie od kilku miesięcy a zatem czasu, potrzeba czasu i praktyki. Poza tym, jak już napisałam wcześniej, robię biżuterię po to, żeby ktoś mógł się nią cieszyć i podziwiał, sprzedaż nie jest celem sama w sobie, ma jedynie pomóc mi rozwijać się, a aby się rozwijać wiadomo trzeba kupić materiały, aby je kupić potrzeba więcej pieniążków itd ![]() Do których galerii proponowałabyś podesłać zgłoszenia? I czy nie jest oby za wcześnie? Jeszce raz dzięki ![]() Edytowane przez joanna_k Czas edycji: 2011-09-11 o 12:59 Powód: połączenie postów-czego system nie może,tam moderatora pośle ;p |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Biżu z ostatniego wrzutu jest śliczna, te srebrne oliweczki są pięknie wkomponowane i oryginalne - uważam, że te prace są o wiele ciekawsze, niż w pierwszym wrzucie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do tego czy jest za wczesnie na startowanie do galerii to zależy od Ciebie. Zaczełaś ambitnie od srebra i kamieni a to wiąże się nie tylko z posiadaniem działalności gospodarczej ale również z byciem VATowcem i kasą fiskalną od pierwszej sprzedaży- sama musisz zdecydować czy jesteś w stanie od samego początku pozwolić sobie na dość znaczne wydatki zanim sprzedaż zacznie przynosić jakikolwiek dochód.
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
cel można uznać za częściowo osiągnięty - udało mi się dostać do dwóch galerii więc radocha co niemiara
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Widziałam te kwarcowe na blogu
![]() A najbardziej podobają mi się sztyfciki z ametystem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
tak patrzę na Twoje prace i podziwiam każdy najdrobniejszy szczegół... piękne, staranne i pomysłowe
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- AAAAAAAAAA!! właśnie sprzedała się pierwsza rzecz w galerii ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
[/COLOR]AAAAAAAAAA!! właśnie sprzedała się pierwsza rzecz w galerii
![]() ![]() Gratuluję ![]() Podobają mi się Twoje prace, są piękne, i wszystkie bardzo w moim guście ![]() Wszystkie bym przygarnęła, ale lapiski i pierwsze i drugie nosiłabym wszędzie. Kwarce też piękne i.... Wszystkie piękne, nie mogłabym się zdecydować co ubrać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
podziękował
![]() Edytowane przez Purplethread Czas edycji: 2011-12-07 o 16:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:45.