|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku ![]() |
|||
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 53,45% |
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe |
0 | 0% |
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 |
3 | 5,17% |
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 |
24 | 41,38% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4801 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Cytat:
![]() jaki, jaki, jaki? a widzialas moze coletto mateo? to bede o Was myslec, jak bede na badaniu ![]() Cytat:
![]() ![]() za dwa miesiace bedziesz miala sliczna pileczke, a jezeli siedzi tam Seba, to pileczka moze byc w pewnym miejscu troszke szpiczasta (czy spiczasta?) i od czasu do czasu beda sie tam pojawialy mniejsze wypuklosci czyli odbite czescie ciala Twojego pierworodnego. Bedziesz wygladala uroczo, a Twoj TZ bedzie sie za kazdym razem na nowo w Tobie zakochiwal ![]() ![]() Cytat:
![]() biedaczka, to masz podwojnie prze*rane ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ja przed ciaza 2-3 razy, a teraz 1, rzadziej 2, czyli gorzej... Ale ktoras napisala tu, ze czekolada i kakao "zatyka", a ja codziennie pije kubek lub dwa ![]() Cytat:
widzialam corke maryski, miala brzydki wozek ...a pozniej obudzilam sie o 20 ![]() i widzialam swoj ukochany Wroclaw i tak mi sie smutno z tesknoty za nim zrobilo... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ooooo swoj czlowiek !!! ![]() Dziewczyny, a ja mam pytanie o pasy samochodowe. Uzywacie tych normalnych, czy macie adaptery? Jezeli ktoras ma, to jakie polecacie? Bo na allegro sa dwie firmy z tym ze jedna ponad polowe tansza niz druga i tak sie zastanawiam, czy warto je kupic? Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2011-09-09 o 21:08 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4802 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Cytat:
![]() mniam mniam aż ślina mi poleciała Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4803 |
Zadomowienie
|
ide spac bo Igor kopie;p
dobranoc ![]()
#4804 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Matteo nie widziałam, ale był Coletto Giovanni ... Nie zachwycił mnie ... Podobały mi się wózki: Bomble Bee, ActiveBaby, Jedo Fyn (fajny, aluminiowy, lekki), i jeszcze jeden ale zapmniałam nazwy ![]() ![]() I pan mówił, że piankowych kół nie poleca, wbijają się w nie kamyczki, szkiełka itp. i koła do wywalenia. My i tak chcieliśmy z pompowanymi, więc ok ![]()
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2011-09-09 o 21:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4805 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() hmm, a może właśnie za dużo kakao pijesz? A jak w ogóle robisz kakao?? ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4806 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() To tylko 10 h więc spoko, samochodem jest 8,5 h ![]() ![]() ![]() no mamy niestety, przechodząc tam nie widziałam nigdy wózków- choć dawno tam nie byłam, więc mogło się coś zmienić oczywiście ![]() A szef makabra jakaś no ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4807 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4808 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
widze ze Ty taka zorganizowana jak ja ![]() tez wszystko na ostatnia chwile ostatnio az mnie moj lekarz skarcil, ze badan nie zrobilam zycze dobrego wyniku i braku powtorki 75g ![]() Cytat:
![]() wszedzie trabia o tym,jak wazne jest zapinanie pasow zasluzylas na ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja raczej zamowie, ale te tansze. W sumie zasada ich zapinania i dzialania w obu firmach wyglada tak samo. Mysle, ze powinnam je nabyc ze wzgledu na czeste kursy warszawa-mazury, a drugi powod to taki, ze moj tz czasami myli chyba samochod z samolotem ![]() A pozniej sprobuje sprzedac lub zostawie sobie na nastepne dzieciatko ![]() Cytat:
Te pozostale tez spoko wygladaja i cene maja normlana, a nie z kosmosu jak np mutsy. I my tez chcemy pompowane kola. Z tztem w wawie czesto chodzimy z jego psami do lasu, a i moje mazurskie sciezynki nie naleza do najrowniejszych. Cytat:
![]() i jeszcze zaczyna seplenic, bo mu sie usta porzadnie nie otwieraja ![]() a pomidor od czasu do czasu Ci nie zaszkodzi dobry jest na cere ![]() Cytat:
chuda, biust maly(ja nie lubie duzych), maly brzuch i jeszcze taka przemiana no tylko pozazdroscic ![]() Co do kakao, to najczesniecj ide na latwizne i pije sobie nesquika, chociaz wiem,ze to troche chemia i za duzo cukru, ale pocieszam sie,ze ma witaminy +wapn i magnez... ![]() A jak moge wykorzystac tzta, to robi mi takie i tez mi smakuje. Podgrzewa sie mleczko, w kubeczku wlewa ociupinke zimnego, wsypuje sie lyzeczke lub kilka (nie pamietam, ale jest napisane na pudelku) kakao, lyzeczka lub dwie cukru, miesza i dolewa cieplego. I znowu robilam eksperyment z muzyka bobasa i Niespodzianka, bo dzisiaj znowu ja czesto czulam. Jak zwykle w okolicach godziny 23ej zaczelo sie: "pyk, pyk, pyk"...no wiec jak nic...to ona dalej "pyk, pyk"...ja dalej nic... pyk,pyk, pyk", wlaczylam muzyke i... cisza jak makiem zasial. Ululało mi sie dzieciatko ![]() a tutaj jest filmik, jak pewna dzidzia reaguje na muzyke bobasa ![]()
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2011-09-10 o 00:03 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4809 | ||
Zadomowienie
|
pierwsza
![]() taka paskuda pogoda, że aż żal wstawać ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4810 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() Chyba zaczełam cierpieć na ciążową bezsenność... w nocy przekładam sie z boku na bok ciągle mi niewygodnie, lub wstaje na siku/jedzenie, ciagle mi niedobrze ![]() ![]() ![]() Dobra nie smęcę już idę się ogranąć ![]() Aaa i strasznie mnie ciagnelo wczoraj w pachwinach a dzis wstaje i mąz mowi : ale masz duzy brzuch , ja patrze i faktycznie jakis wiekszy niz wczoraj ![]() ![]() edit : Kamciurka odezwij sie ! Mam nadzieje ze wszystko jest ok,tylko odpoczywa Edytowane przez natisska Czas edycji: 2011-09-10 o 07:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#4811 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
czesc mamuski w ogole ![]() a Kamciurka pisala ze sie odezwie dopiero dzis przed poludniem ![]() ![]()
![]() |
#4812 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------------------------------------------------------------------------------------------------- Wiecie co, od wczoraj mam taki niepokój w sobie.... pewnie to sobie wmówiłam ale jakoś przestałam czuć to że jestem w ciąży! Okropne uczucie. Czasem czuję ruchy w brzuchu ale nie wiem czy to dzidzia się wierci czy moje jelita szaleją po wczorajszych łazankach z kapustą. Pewnie to hormony buzują, chociaż nigdy nie miałam problemu ze zmiennymi nastrojami. Uspokoiłabym się jak bym usłyszała bicie serduszka, ale przecież nie polecę do lekarza bo mnie wyśmieje że jestem panikara. Miałyście coś takiego?
CÓRCIA "Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem". Edytowane przez Anabellita Czas edycji: 2011-09-10 o 09:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4813 |
Zakorzenienie
|
![]() Tak piszecie o tym kakao, że muszę sobie zrobić na śniadanie ![]() a wczoraj na kolację zjadłam pół słoika śledzi ![]() ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Zaczęliśmy z Olkiem 24tc
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4814 |
Zakorzenienie
|
Cześć Wam
![]() Ja tylko na chwilę, bo zaraz zmykam na zakupy ![]() Mężuś pobiegł po świeże pieczywo z rana, zjedliśmy z bobo kanapki i nawet smakowały ![]() Będę u mamy i muszę poszukać jesiennej kurtki, w którą bym się zmieściła... w dżinsówki już nie wchodzę, a w płaszczu tak od razu nie wylecę ![]() Potem nadrobię, paaa ![]()
#4815 |
Raczkowanie
|
Dzien dobry mamuśki.
Ja niestety też muszę rozejrzeć się za jakąś kurtką bo już w nic się nie mieszcze a zimno strasznie. A trzeba z domu wyjść czy do sklepu czy na badania. Na all używane na aukcjach też dochodzą do cen kosmicznych bo troche szkoda dać mi 150-160 zl za używaną kurtkę lub plaszcz a nowa natomiast ok 300 więc jeszcze bardziej żal bo z kasą ciężko. W lumpeksach nic tylko jakies szmaty a ceny też powalają. Na to wychodzi, że czy tak czy tak jest źle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4816 |
Raczkowanie
|
hejka Mamusie.
Kurtki. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- o 13 ide do kardiologa , duchota dzis straszna u mnie... |
![]() ![]() |
![]() |
#4817 |
Zakorzenienie
|
dobry
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4818 |
Zakorzenienie
|
ahh, kurtki
![]() ![]() ![]() Neska dobry ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4819 |
Zakorzenienie
|
hej mamuski
![]() słabo trzymałyscie kciuki ![]() ![]() Niestety nie zaliczylam tego durnego kolokwium i w srode kolejna poprawka ![]() Zaraz zabieram sie za mycie okien i ogolnie porzadki bo przez ta nauke troche zaniedbałam dom ![]() dziewczyny,tez macie tyle muszek owocówek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4820 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() dziekuje dziewczynki za kciuki i troske ![]() no wiec poszlam do ginekologa u ktorego bylam na genetycznym usg, dobry specjalista, no i co sie okazalo, ze mimo wizyt u ginekologa, dwukrotnej wizyty na IP nikt nie zauwazyl nisko osadzonego lozyska, zachodzi lekko na ujscie szyjki i stad krwawienie, kazal lezec, przyjsc na koniec przyszlego tygodnia, mowi ze w takiej wczesnej ciazy jeszcze moze sie ono podniesc, a jak nie to bedzie przodujace no a wiadomo, ze to jest dosyc niebezpieczne ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4821 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4822 |
Raczkowanie
|
Kamciurka nie martw się na zapas, dużo leż i odpoczywaj, wszystko będzie dobrze
![]() Ciezaroweczka powodzenia na wizycie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4823 |
Konto usunięte
|
Witajcie mamcie..ale lecicie szybko nie nadążam
![]() Kupiłam dziś sobie krem do ciała z vichy nutriextra.Zastanawiam się czy mogę użyć na brzuch...Używacie jakichś innych balsamów oprócz tych typowo na rozstępy?? |
![]() ![]() |
![]() |
#4824 |
Zakorzenienie
|
[1=b6226e0a547db786f57f5d1 2fdee7d3dd3b4b01d_63d0710 27e6e4;29319428]Witajcie mamcie..ale lecicie szybko nie nadążam
![]() Kupiłam dziś sobie krem do ciała z vichy nutriextra.Zastanawiam się czy mogę użyć na brzuch...Używacie jakichś innych balsamów oprócz tych typowo na rozstępy??[/QUOTE] ja uzywam nivea, takie granatowe mleczko do ciała. Moj nos toleruje tylko ten zapach ![]() mam na rozstepy babydream i mecze go caly czas od poczatku ciazy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4825 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, mam sprawdzony sposób na muszki owocówki.
co roku o tej porze mam ich pełno w kuchni... . Najpierw trzeba umyć dokładnie blaty kuchenne, zlew, wyrzucić stare ściereczki i gąbki. Myć najlepiej wodą z odrobiną octu. Następnie wlewamy czerwone wino lub ocet do szklanki, zakrywamy folią aluminiowa, robimy małe dziurki. Szklankę stawiamy gdzieś przy zlewie, albo na blacie. Muszki zwabione zapachem wlecą do szklanki, ale już nie wyjdą, bo się potopią. Robiłam tak dwa razy. Pomaga ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4826 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wlasnie jem fryteczki mniam ![]()
![]() |
#4827 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też własnie mówiłam mężowi, że na kolację dzisiaj zrobię sobie kakao, bo mi narobiłyście smaka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A te dwa pozostałe to polskie wózki, fajne, gondolki spore, głębokie, kosze na zakupy wygodne (nie tak jak w TAKO - tam to masakra jakaś - nie wiem jak tam włożyć zakupy w ogóle ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4828 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4829 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ciężaróweczka ![]() [1=b6226e0a547db786f57f5d1 2fdee7d3dd3b4b01d_63d0710 27e6e4;29319428]Witajcie mamcie..ale lecicie szybko nie nadążam ![]() Kupiłam dziś sobie krem do ciała z vichy nutriextra.Zastanawiam się czy mogę użyć na brzuch...Używacie jakichś innych balsamów oprócz tych typowo na rozstępy??[/QUOTE] Ja używam tylko oliwki babmbino po kąpilei, i tyle ![]() A ja własnie smażę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4830 |
Zakorzenienie
|
zdenerwowałam sie bo was nadrobiłam, napisałam wiadomosc i komp mi sie zawiesił
![]() magda1804 nie mam pojęcia co siedzi u mnie w brzuszku ale jak mnie skopało dziecię w środę to bez zastanowienia zwracałam się do brzusia ,, Hania, nie przeszkadzaj mamusi '' Był temat o kotkach to ja też pochwale się swoim Reddsikiem ![]() URL=http://imageshack.us/photo/my-images/193/93107676.jpg/] ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2011-09-10 o 12:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:18.