|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1531 | |||||||||
Zadomowienie
|
Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
Cytat:
![]() no i jeszcze raz GRATULACJE DLA WAS ![]() Cytat:
kochana..schudłaś 17kg!! to nie jest nic..to bardzo dużo!! stopniowo zaczniesz wchodzisz w swoje ciuchy.nie martw się ![]() kochana.. z tego co pisałas to dużo spuchłaś w ciąży,więc możliwe bardzo,że organizm najpierw oczyszcza się i pozbywa się wody. i dopiero później zaczniesz lecieć z wagi i objętości. mój mąż niedawno był na diecie.. ( inna bajka wiem..) ale do czego zmierzam..przez pierwsze prawie 10dni nie schudł niemal nic.. a a potem zaczął lecieć z objętości. damy radę wszystkie. na odchowalni zaczniemy jakieś zbiorowe porady dietetyczno ćwiczeniowe prowadzić między sobą ![]() Cytat:
przytulam mocno ![]() wiecie co..takie mówienie i nastawianie.ze urodzić za tydzień,dwa..powinno być zabronione i karane... uwierzcie,że mimo tego że ból się nie zmienił i dalej mam już dość i chce uordzić i wogóle.. to od czwartku jak się dowiedziałam że nie urodzę,nie ma rozwarcia.. to wogóle jakoś psychicznie kondycja mi się polepszyła ![]() Cytat:
a lenia mam... ale głodomorra mnie łapie.. i mam dylemat... robić jedzenie i zwlec się z kanapy...albo zjeść cokolwiek i nie zaspokoić pragnienia ![]() Cytat:
kurcze ale się namęczyłaś biedna... teraz jeszcze bardziej wierzę w to,że ta lekarka wiedziałą co robi,że nie chciała mi wywoływać porodu już w piątek no ale już masz szczęście swoje przy sobie ... i to jakie piękne ![]() ![]() Cytat:
![]() a wogóle to ten problem powinien zmienić nazwę na : urzekła mnie Twoja historia... kurcze oni trochę chyba się z celem mijają.. ok..na mnie ciężarną te historie działają..nawet się popłakałam.. ale to nie o to chodzi chyba ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() kochana...a mam pytanko.. jaki aparat kupowaliście?? jakiś "większy" sprzęt czy taki podręczny?? bo się zaczynamy rozglądać za czymś konkretnym.. i może ktoś Wam coś doradzał?? wszelkie rady cenne ![]() LULLA... DASZ PRZEPIS NA TĄ ZAPIEKANKĘ ![]() ![]() a i miałam Was pytać... wyszłam do sklepu... i po drodzę brzuch mi zaczął strasznie twardnąć i ciągnąć..ale tak okropnie,że nie wiedziałam czy dam radę iść dalej ,albo cofnąć się do domu.. dałam radę i doszlam do tego sklepu..potem odpusciło trochę..ale znów boli... kurcze nie miałam aż tak. i to w taki sposób.. ![]() ![]()
![]() |
#1532 |
Zakorzenienie
|
Stokrotka. Ja od kiedy mam skierowanie do szpitala i nikt mi nie mówi że to tak blisko i w ogóle na dniach, to też się czuję lepiej. Nawet to rozwarcie na gince nie zrobiło jakiegoś szczególnego wrażnia więc i tym się nie "podniecam". Wolę mieć gorszą wersję i się pozytywnie rozczarować niż na odwrót.
Obejrzałam topmodel i się lekko zmotywowałam, żeby powywalać ciuchy i buty które trzymam z sentymentu. I być sexi mamuśką po porodzie ![]() ![]() ![]() Lulla ja też chce przepis. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1533 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1534 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. to chyba braxtony??? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1535 | ||
Zakorzenienie
|
Hihi, z tego co pamiętam wtedy zaczęła się I część naszego wątku
![]() Oj Natko, namęczyłaś się porządnie, ale Szymek jest tak uroczy, że na pewno warto było ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ale się czuję słabo... Czyści mnie (sama przyjemność przy nabrzmialych h. ![]() ![]() Wstawiłam jeszcze szybciutko pranko tych pieluszek wielorazowych, jakoś mnie samopoczucie zmotywowało ![]()
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-09-10 o 15:36 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1536 |
Zakorzenienie
|
Stokrotko z tym aparatem to u nas było tak: dopóki chodziła cyfrówka to ja chciałam lustrzanke i takowego aparatu szukalismy, potem zepsuła nam sie cyfrówka wiec mówiłam meżulkowi zeby cokowlwiek bo mały sie urodzi i bedzie kicha nawet zdjec nie zrobimy, no i meża si etak orientował w temacie i staneło że kupimy kompakta (co do cyfrówek to wszystcy jednogłośni emówili ze jak zamierzamy czesto uzywać automatycznych ustawień to bez sensu wywalac na nia kase bo lustrzanki to juz bardziej zaawansowane i lepiej wtedy samemu kombinować itd) no wiec po zahgłębieniu sie w temat wyczytaniu różnych opinii i wysłuchaniu meżul poszukał i kupilismy taki:
http://www.fotopolis.pl/index.php?n=...hx9v-oraz-w520 ja coprawda jeszcze w sklepie jak gadalismy ze sprzedawcą podpytałam i podpusciłam go bo powiedziałam ze musielismy kupić ten zwykły bo pilnie a sprzedawca na mni epatrzy i mówi: ale to nie byle jaki sprzet-że porzadny itd wiec sprawdziło sie co tam wyczytalismy i dowiedzielismy sie wczesniej ![]() ogólnie cyknelismy pare fotek i ładnew kolory, ostrośc duży zoom-na razie jest spoko |
![]() ![]() |
![]() |
#1537 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z brzuchem jak tak miewam. Wkurzające, ale nie wiem co to jest. Gdzie kupujesz pas?
![]() |
#1538 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zeżarłam 2 kawałki placka ze śliwkami od teściowej i mam teraz wyrzuty sumienia bo cukier 140 ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1539 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1540 |
Zakorzenienie
|
w sumie i wczoraj i dzis cały dzien mialam dobre wyniki
![]() ![]() tez mnie dzis jakies poty oblewają... może od tej pogody takiej na dwa razy. Miałam ochotę pójść dzis ze znajomymi jeszcze w miasto ![]() Oglądamy z TZ ostry dyżur, 11 sezon ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1541 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mąż wrócił właśnie z pracy, zadżumiony na maksa ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1542 | ||
Wtajemniczenie
|
Witam się popołudniową porą
![]() dziś sobie pospałam do 10:30, później brat z rodziną wpadli na kawkę i jakoś zleciało ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1543 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() zasnełam i teraz sie zastanawiam czy to mi sie czasem nie sniło jednak ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a funkcie samowyzwalacza ktory robie zdjecia ducha ma?? ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1544 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1545 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a co do sexi mamuśki... też chce zadbać o siebie na ile to będzie możliwe.. mój tż się śmieje,że teraz się dłużej szykuje i wogóle do wyjścia.. niż przed ciążą... no cóż-jak już jestem jak słon to chociaż chce być w miarę zadbanym słoniem ![]() ![]() ojj wątpię ![]() Cytat:
![]() właśnie nie wiem co to...ale złapało i trzymało mega długo... różne bóle i skurcze miałam..ale tak to jeszcze nie.. i to w sumie kawałek niedaleki od domu.. Cytat:
mi od chodzenia też twardniał... ale takiego czegoś nie miałam. kurcze kochana..żeby cię przypadkiem nie rozkładało.. chyba,że to znaczy początek .... ![]() ![]() Cytat:
![]() no właśnie my taki mały aparat cyfrowy mamy.. w sumie zły nie jest..ale szału nie robi... pokaże mężowi jak wróci z pracy ![]() Cytat:
nie wiem jeszcze gdzie kupię... na początek mam galotki ściągające z pl od siostry.. a potem się tu rozejrzę...albo w pl mi ktoś kupi. chociaż powiem ci,że całkiem niezłe w pennym (primarkt) widziałam. naprawdę wybór mają spory i cenowo niedrogo.. nie kupowałam jeszcze..bo nie wiem jak moje 4 litery będą po porodzie wyglądały i jaki miały rozmiar ![]() Cytat:
![]() ![]() wiecie...zawsze lepiej jak ktoś doradza -sprawdzony..bo w necie to jak opisują to każdy dobry ![]() kurcze pokupowałam warzywa... chyba znów na leczu się skończy.. Lullki nie ma ,więc przepisu na zapiekankę nie zapoda..zanim z głodu padnę ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1546 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1547 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kapka ![]() wiecie ja sobie zapisuję co jem, żeby obczaić ewentualnie co małej przeszkadzać i to wywalić z diety. mała je i śpi ![]() ![]() aha, moja psina po naszym powrocie do domu mało mnie nie zjadła, potem zainteresowała się moimi kanapkami z żółtym serem, a dzidzia jej nie ruszała. dopiero jak Agatka zaczęła płakać to zaczęła słuchać. śmieszy mnie jak patrzy na rożek, a widzi tylko jego dół, Agatka nóżkami przebiera a psina tak głowę przekręca co to się rusza. jak karmię to psina albo z moich nogach albo plecy mi grzeje i od czasu do czasu wachą główkę małej ale tak z daleka i ostrożnie. nie przeganiamy jej, nawet z nami małą kąpała ![]() ![]() a tak w ogóle wiecie co ....wraz z napływem mleka do piersi, napływa do mnie miłości do tej kruszynki, ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() nasza mała poczęta dokładnie w Boże Narodzenie, dal mnie to cud bożonarodzeniowy, najpiękniejszy prezent odroczony nieco w czasie ![]() a co do boomu na porodowkach - w środe u mnie było 13 porodów
![]() ![]() "w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C. Edytowane przez indygo79 Czas edycji: 2011-09-10 o 16:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1548 | |||
kosmitka
|
Cytat:
Do tego to wszechobecne straszenie, co można a czego nie ![]() Cytat:
![]() A przenieść bliżej bym się mogła, ale właśnie w ubiegłym roku przeniosłam się dalej, więc musiałabym wrócić ![]() Natko, tyle się nacierpiałaś i jeszcze piszesz, że warto! ![]() ![]() Cytat:
![]() Kapko bardzo współczuję Tobie i Marcelkowi, jesteś naprawdę dzielną mamą!! Jogurtów nie jem, owoce można podobno - banany i jabłka. Na brzuszek sama chętnie bym sposoby poznała ![]() Podobno 2-6 godzin, ale nie wiem.
![]() ![]() |
![]() |
#1549 | ||||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1550 |
Zakorzenienie
|
jeja ale mi wizaż muli echhh
Anicia współczuje Ci tego ze Cie straszą itd ja mysle ze powinnas robic tak jak Ty czujesz i uważasz w końcu Ty jesteś mamusią Frania i cokolwiek ni erobisz robisz z mysla o nic ![]() kurde jak tak piszecie o maluszkach to z jednej strony bym chciała juz zobaczyc mojego ale z drugiej te chomikowanie w moim brzuszki sprawia mi taka radość że moge ni emiec telewizora, lapka a moge patrzec tylko na falujący brzuchol ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1551 |
Wtajemniczenie
|
rzeczywiście muli wizaż i dwa razy mi posty wkleiło
![]() Pestka witamy w domu ![]() ![]()
Edytowane przez Martusiaaa21 Czas edycji: 2011-09-10 o 17:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#1552 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() a i aż się wzruszyłam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1553 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a co do uczelni to faktycznie troche kłopot ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1554 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Stokrotko aparat TAKI ---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Dziewczyny - a któraś z Was opłaca położną?? Jaki to jest koszt?? Bo mi położną załatwiła "znajoma znajomej" teściowej i nie wiem ile mam jej dać kasy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1555 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() dobra zmykam, bo brdziemy na necie ogladac speedway gp ![]() miłego wieczorku ![]()
Edytowane przez Martusiaaa21 Czas edycji: 2011-09-10 o 17:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1556 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, czy te "właściwe" (tzn. że trzeba na IP) skurcze są takie, że ma się twardy brzuch i tyle, czy takie, że od razu bardzo boli? bo ja już nie wiem...
ps. okropnie się boję porodu... i od kilku dni tylko o tym myślę... że coś się może stać... nie chcę stracić drugiego maluszka... |
![]() ![]() |
![]() |
#1557 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1558 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Cytat:
![]() A takie mysli pewnie dopadają wiele z mam- żadna nie chciałaby stracić maluszka . Ja też się boję. Dzisiaj w nocy miałam twardy brzuch, mega obolały i też myślałam że jak tylko wstanę to dzownię do ginki obadać temat, ale przeszło na szczęście czy nieszczęście ![]() Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-09-10 o 17:54 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1559 |
Rozeznanie
|
Dobry wieczór mamuśki
![]() ![]() ![]() Ostatnio nie mogę się wbić na forum, podczytuję Was i myślę sobie - napiszę a co... muszę się do kogoś odezwać, bo zgłupieję do reszty ![]() ![]() ![]() Zaraz pójdę się wykąpać i położę się spać z nadzieją, że w nocy się zacznie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1560 |
Zakorzenienie
|
Mi współczuj, ja nie chcę sama rodzić
![]() Magialena, tylko spokojnie ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:40.