|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.
ja ja ja
tylko mojej małej się nie spieszy Stokrotka co do miss - z wyglądu ładna dziewczyna, ale jak widziałam jej wypowiedź to stanowczo lepiej wygląda jak się nie odzywa ![]() lau co u Ciebie??? Widzę Cię tam na dole
Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-09-10 o 21:24 |
|
|
|
#1592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#1593 |
|
Zakorzenienie
|
ja tylko wpadłam powiedzieć dobranoc
moja młoda też się w brzuchu rozpycha ostro, ale ide do łóżeczka, może mi zgaga dziś odpuści
|
|
|
|
#1594 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
cotka... ja to bym zjadła... frytki a po nich tabletkę...
|
|
#1595 |
|
Wtajemniczenie
|
Agnyska kołatanie serca jest jedną z oznak zbliżającego się porodu. To na pewno. Jak mdli i goni to też. Ale oznaki oznakami a czekac sobie można jak widac i po kilka tygodni
Aaaa i jak zwykle mnie ubawiłaś komentarzami swoimi. A mnie ostatnio trudno rozbawić, więc masz u mnie ogromnego plusa![]() Poza tym tez nie mam weny na pisanie. Melduję tylko że jestem w dwupaku, badania w poniedzialek, poród jak się nic nie zmieni (tzn nie urodze wczesniej) to w czwartek. Siedzę u cioci w domu sama i świruję. Już by mnie mogli połozyc na oddzial i pogonić małą do wyjścia. Bo przez to wszystko co mnie dotyka nie mialam nawet siły myslec ostatnio o Konradku. Ale dzis wieczorem do mnie zadzwonili rodzice i maly zaczął do słuchawki mowic "mama mama" i się powyłam za nim. Juz chcę miec oboje przy sobie. I zacząć ukladac sobie życie jakoś... nie smęcę już |
|
|
|
#1596 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ___ Idę pod prysznic i spać, bo jakaś zmęczona jestem.... Buziaczki
|
#1597 |
|
Zakorzenienie
|
Lau, spoko przecież sama widzisz ze ostatnio nasz wątek to taka lekka smęciarnia ( pomijając oczywiścię tę świeżość która bije od naszych świeżynek mam), bo już każda czeka, każda obolała, więc pisz nawet jak wydaje Ci się że to smęcenie
Kurde poszłam te frytki zrobić i co? Obrałam ziemniaki na pewłnym wkurzeniu - bo mamy obieraczki z problemy niczym z bravo, wiem, ale musiałam się wygadać |
|
|
|
#1598 |
|
Zakorzenienie
|
.... yyyy, ale tylko a piersza część zdania do Ciebie pasuje tzn. ładna dziewczyna
![]() Lau kotek jak się nudzisz to wpadaj do nas posmęcić, my tu przecież nic innego nie robimy czekając na nasze maluchy cotka problem niczym z bravo Dobrej nocy mamuśki! |
|
|
|
#1599 |
|
Zakorzenienie
|
Jak tam mamusie ? Coś czuję że jak się sypniecie to wszsytkie jednego dnia
![]() Mój maluch to już mały rozgladacz jest obserwuje, na mamę się przygląda tymi swoimi oczyskami ciekawe ile takie niemowlę widzi, a raczej kiedy widzi "dobrze"Buziak dla obolałych Teściowa mnie dziś zagotowała, ledwie co wróciła, ok kopsneła małemu euracze, ale nie będzie mu chrzcin urządzać, to chyba ja zdecyduje o tym prawda, kiedy? czy w lokalu czy w domu? a mi się w domu nie widzi, a ona że tylko i wyłącznie w domu no tak tylko kto to zorganizuje bo napewno nie ona... z jej zapałem do pracy i gotowania.. a ja nie chce z małym dzieckiem zostać ze wszsytkim sama z moją mamą, przecież to się zarżnąć można, nikt inny nam nie pomoże a że możemy zrobić przyzwoicie tanio w lokalu nie daleko mnie to czemu nie skorzystać .. ah wściekłam się bo ona "wie lepiej" dobra spadam w kimono musze odespać z małym nockę, może dziś da mi pospać ![]() dobranoc mamusie
|
|
#1600 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie maminki,
u mnie dziś zaganiany dzień- odebraliśmy kolejne rzeczy dla Piotrusia od kumpeli potem pranie ,prasowanie. Byliśmy w odwiedzinach u babci i już padam na pyszczek, więc zaraz trzeba iść pospać. Cytat:
Cytat:
![]() Ja Ciebie uwielbiam sis |
||
|
|
|
#1601 |
|
Zadomowienie
|
Pół dnia dziś jestem na wątku i próbuję odpisać i zawsze coś wypada. Do tego teraz zeżąrło mi multicytowanie
Kupujecie pasy na brzuch? A jakie konkretnie? Słyszałam różne opinie, zupełnie skrajne ![]() Zjadłam na obiad dziś naleśniki z dżemem- ciekawa jestem jak będziemy siepo nich czuć ![]() Wszystkim nowym Mamom gratulujemy i przesyłamy moc całusów
|
#1602 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
część włosków od góry zgolili i tam jest ta blizna, bardzo nisko jedna kreska. u mnie po operacji tak przykleili palster, że do wlosów sieprzyczepił i tak mnie bolało przy zrywaniu, że szoook
|
|
#1603 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki. W wolnych chwilach jak mala spi to Was podczytuje
. Ale wybaczcie ze nie bede cytowac bo pisze z tel. Z mojego karmienia piersia to juz chyba doopa bo cos mleko nie chce sie ruszyc a mala glodna wiec jedziemy na sm. Ale jak pierwszy raz ja karmilam to mi nie wychodzilo ale teraz coraz lepiej. Jutro wychodzimy do domku. W wolnej chwili sie odezwiemy. Trzymam kciuki za Was
|
#1605 |
|
Zakorzenienie
|
hej jestem ..
ALe tez cos taka jakas bez ochoty na nic ![]() Wybaczcie ze nie cytuje...Nie mam mocy.. i tez mi sie chce smecic i jeczec.... ![]() buuuuuuuuuuuuu.. cotka....narobilas mi smaka na te frytki..... no ale przeciez nie bede teraz smazyc... Ja dzis zrobilam muffiny drozdzowe...tzn. mialam przepis na ciasto a zamiast wylozyc je na blache wlozylam do foremek na muffinki... ![]() wyszly pycha... caly dzien sie nimi zajadam.......... ![]() Niewiem sama co mam pisac ![]() aaaa....zaczelam wczoraj pic herbatke z lisci malin.. Nie pamietam kto ale ktos pytal o to ile jej sie pije.. Ja slyszalam ze zaczyna sie po skonczeniu 32 tyg. i pije przez pierwszy tydz. kubek. nastepny tydz. dwa, kolejny 3 kubki a potem do porodu nawet po 4-5 dziennie
|
|
|
|
#1606 | |
|
KWC
|
Cytat:
Dobranoc, dziewczyny. |
|
|
|
|
#1607 |
|
Zakorzenienie
|
I jak zwykle. Zostaje sama
![]() I oddałabym wiele za drożdżówkę z owocami i masą lukru |
|
|
|
#1608 |
|
Zadomowienie
|
a ja podczytuje... ale walkę oglądamy
i sie o dziwo wkręciłam :brzyda l:kurde brzuch mi się stawia strasznie coś.. i krzyż boli... czuję,że będzie cudna nocka
|
#1609 |
|
Zakorzenienie
|
Lau Ty wiesz..
Archi zawsze do uslug! i pisz kochana czesto Cotka jestes niemozliwa złosciuchu jeden, jak ja Cie za to uwielbiam, zawsze mi poprawiasz humor ![]() Monia oby do przodu, dasz rade z karmieniem ale nic na sile, nie daj sie wciagnac jakiejs presji Kelysss no zycze Ci zeby te herbatki na Cię podzialaly Agul no wytrzymaj do jutra, mowie Ci-Ty po prostu zalejesz sie wodami i nie zdazysz nam napisac esa ze jedziesz na porodowke!
|
|
#1610 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie głos wyłączył bo wkurzał go komentator więc słucham co on tam komentuje i po tym wiem jak walka stoi ![]() ---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ---------- Cytat:
ja piję dwa razy od początku
|
||
|
|
|
#1611 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1612 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1613 |
|
Zakorzenienie
|
cotus jedz jak masz ochote, pozniej i tak pewnie bedziesz sobie zalowala;
ja lece spac bo mnie zmulilo i musze sie polozyc na boku bo znowu boli i te pachwiny i bole cipne...zwariuje:rolleyes :Dobranoc
|
|
#1614 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wspolczuje CI tak poza tym biedaku Ty Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
mmmmmm...pierniczki Ale jestescie bezlitosne z tym slodkim ![]() ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Cytat:
Moze paracetamol tez se wez.... ![]() Bidulka z Ciebie tez... Ach my baby mamy przerabane ![]() Dzisiaj zadzwonilam do mamy zeby sobie pojeczec.. A ta do mnie niby zartem-chwila przyjemnosci a potem sie cierpi... No i musiala dodac...ze przeciez chcialam byc w ciazy to teraz mam... Ta to umie czlowieka pocieszyc
|
|||||
|
|
|
#1615 |
|
Rozeznanie
|
A ja sobie Was bezczelnie podczytuje wieczorowa pora
Czekam na cynk od mamy, ze wyladowala i znalazla droge do tasmy z walizkami a potem ze sie z zieciem odnalezli i zmierzaja w strone autobusu, potem moge isc spac do 5 rano, bo o tej porze dojada, ale znajac zycie to pewnie w ogole nie zasne, bo do tego na ulicy glosno, jak to przy sobocie na tarasach okolicznych barow ![]() Ale juz rano bedziemy wszyscy w komplecie
|
|
#1616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno sobie troszke odpoczniesz... |
|
|
|
|
#1617 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
smęć kochana... wszystkie tu teraz smęcimy no to w pon obie będziemy wybadane... ![]() Cytat:
Cytat:
a co do teściowej... powiedz,że jak chce w domu,to możecie u niej zrobić jak jest chętna do orgaznizacji i gotowania ... a jak nie to w lokalu i tyle, nie martw się..bo szkoda nerwów ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale dobrze wiedzieć jak to wygląda...bo jakoś pewna nie byłam na jakiej to wysokości itd.. ![]() Cytat:
czekam na relacje całościowe .. a co do karmienia ..jeszcze się może pozmieniać Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
my też na tym oglądaliśmy.. mamy z Polski dekoder cyfry. pogięło ich?? za samą walkę tyle?? ja nie chciałam wyjeżdzać... a teraz...jakoś nie widzę siebie z powrotem w Pl... czas pokaże pewnie. też tak mówimy,że jak Sara będzie szła do szkoły,to będziemy musieli podjąć decyzję co dalej -czy wracamy czy nie.. narazie dobrze nam tu . ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Kellyssss.... wczortaj pojadłam tego cudownego leku ![]() mam jeszcze..ale sobie daruje chyba..sharifa...to się doczekałaś
|
|
#1618 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1619 |
|
Zakorzenienie
|
Stokrotko... No wlasnie o to chodzi ze ta herbatka musi byc pita przez dluzszy okres czasu zeby cos pomoc...... Ponoc.....
....Zobaczymy ....Ja zaczelam teraz ...jak skonczylam 34 tydz....
|
|
|
|
#1620 |
|
Zakorzenienie
|
To nosidełko od kuzynki tż jest w misie
pomarudziłam i idę spać |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:08.

no tak tylko kto to zorganizuje bo napewno nie ona... z jej zapałem do pracy i gotowania.. a ja nie chce z małym dzieckiem zostać ze wszsytkim sama z moją mamą, przecież to się zarżnąć można, nikt inny nam nie pomoże
a że możemy zrobić przyzwoicie tanio w lokalu nie daleko mnie to czemu nie skorzystać .. ah wściekłam się bo ona "wie lepiej"
słodkich snów

ja piję dwa razy od początku