Wybory 2011 - populizm - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-10, 19:16   #211
blue_apple
Zakorzenienie

Dot.: Wybory 2011 - populizm

Cytat:
Napisane przez burberry Pokaż wiadomość
Owszem PO też już sprawdziliśmy ale mimo wszystko widzę różnicę między tymi dwoma rządami. Za PO przynajmniej coś się buduje, coś się dzieje w tym kraju, jest normalnie. Idzie to baaaardzo wolno ale do przodu. Za Pis staliśmy w miejscu.
co się buduje, co nie było planowane do budowy w przyszłości przy poprzednim rządzie? co było nienormalne?

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
Hm, dziś potrzebowałam nagłej wizyty u lekarza, jakbym poszła prywatnie nie starczyłoby mi pieniędzy na leki. Pomyślmy, gdybym przez 10 lat odkładała po 300 zł miesięcznie, to podejrzewam że 35 000 - 40 000 starczyłoby mi na moje drobne leczenie.
gorzej jakbyś zachorowała wcześniej - mając mniej odłożone.

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
Co jest złego z Hanią? Nie zagalopowałaś się z klozetową trochę? No chyba, że każda klozetowa jest profesorem prawa z obszerną wiedzą na temat gospodarki i finansów, to ok Prezes NBP, Wiceprezes EBOR-u, przewodnicząca Komisji Skarbu Państwa, itd itd... Żeby tak każdy prezydent miasta u nas miał takie pojęcie o gospodarce jak ona (i to dopiero jest mrzonka)....
proponuję zerknąć czasem na stronę.

nie zastanawiacie się czasem, że może jesteście(śmy) ofiarami manipulacji, opierania swoich opinii na wrażeniach, na tym co usłyszymy gdzieś skądś od kogoś?
zdarza się wam szukać konkretnych informacji, konkretnych danych? sprawdzać co kto gdzie po co dlaczego w jakim celu? jaka partia co zapoczątkowała, co wykonała z tego, co zaplanowała...?
blue_apple jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 19:52   #212
Suvia
Zakorzenienie

Ale ja się nie wypowiadałam w kontekście rzeczywistych działań Hanny jako Prezydent Warszawy, bo ta sprawa obecnie średnio mnie interesuje. Po prostu odnosiłam się do postu o kompetencji, o "nadawaniu się" i tekście o babce klozetowej. Teoretyczna wiedzę Hanna ma, o czym świadczą jej poprzednie stanowiska i wykształcenie. A o tym, co robi w praktyce - dyskutować nie będę, bo nie siedzę w temacie.

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 20:49   #213
siska81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blue_apple Pokaż wiadomość

nie zastanawiacie się czasem, że może jesteście(śmy) ofiarami manipulacji, opierania swoich opinii na wrażeniach, na tym co usłyszymy gdzieś skądś od kogoś?
zdarza się wam szukać konkretnych informacji, konkretnych danych? sprawdzać co kto gdzie po co dlaczego w jakim celu? jaka partia co zapoczątkowała, co wykonała z tego, co zaplanowała...?
Zgadza się !
siska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 20:54   #214
muszynianka
Zakorzenienie

Cytat:
gorzej jakbyś zachorowała wcześniej - mając mniej odłożone.
dobra ale już nie udawaj takiej infantylnej wiesz jak działa ubezpieczenie, można się ubezpieczać prywatnie, każdy miałby dostosowane ubezpieczenie do własnych potrzeb i wedle przebytych wcześniej chorób. ja np najczęściej korzystam ze stomatologa i ginekologa, natomiast z wielu wielu wielu leków, rzeczy itp jeszcze przez najbliższe 20 lat nie skorzystam. to mogłoby być inaczej skonstruowane po prostu.

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Cytat:
Ja ogólnie nie wymagam dużo od rządzących: obniżenia kosztów pracy
dla mnie przede wszystkim reforma systemu emerytalnego.
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 21:12   #215
siska81
Wtajemniczenie

195 obietnic znalazło się w exposé wygłoszonym przez premiera w listopadzie 2007 roku - wylicza Fundacja Republikańska w swoim raporcie.
Fundacja Republikańska opracowała raport rozliczający rząd z realizacji zobowiązań zaciągniętych wobec obywateli. Od sierpnia 2010 r. aż do końca kadencji badała realizację poszczególnych obietnic.
Przez 4 lata swojego urzędowania rząd Platformy Obywatelskiej zrealizował tylko 42 obietnice .
52 obietnice (27 proc.) są w trakcie realizacji lub zostały częściowo wykonane, natomiast aż 98 obietnic (50 proc.) nie zostało zrealizowanych - MIMO ŻE PO OD DŁUŻSZEGO CZASU MA PEŁNIĘ WŁADZY.
Szkoda ! tak dobrze się zapowiadało ,a już wiemy jak to się skończyło .

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Cytat:
natomiast z wielu wielu wielu leków, rzeczy itp jeszcze przez najbliższe 20 lat nie skorzystam.
To ciekawe co piszesz jeszcze mi powiedz ,że poważne choroby cię ominą bo masz takie przeczucie
Przeczucie 20 letnie
Stary 2011-09-10, 21:15   #216
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

Cytat:
Napisane przez siska81 Pokaż wiadomość
195 obietnic znalazło się w exposé wygłoszonym przez premiera w listopadzie 2007 roku - wylicza Fundacja Republikańska w swoim raporcie.
Fundacja Republikańska opracowała raport rozliczający rząd z realizacji zobowiązań zaciągniętych wobec obywateli. Od sierpnia 2010 r. aż do końca kadencji badała realizację poszczególnych obietnic.
Przez 4 lata swojego urzędowania rząd Platformy Obywatelskiej zrealizował tylko 42 obietnice .
52 obietnice (27 proc.) są w trakcie realizacji lub zostały częściowo wykonane, natomiast aż 98 obietnic (50 proc.) nie zostało zrealizowanych - MIMO ŻE PO OD DŁUŻSZEGO CZASU MA PEŁNIĘ WŁADZY.
Szkoda ! tak dobrze się zapowiadało ,a już wiemy jak to się skończyło .
Nie żebym wielbiła bezgranicznie PO, ale 42 obietnice to nie tak mało, to raz, kolejne 52 w realizacji, czyli połowa już prawie, a z tych 98 czy na pewno wszystkie były realne jak przyszedł kryzys i zmienił bardzo dużo?

Normalnie aż tak skrupulatnie ich tak nie wyliczałam, ale duży plus, u polityka połowa obietnic to dla mnie dużo. Szczególnie w porównaniu z innymi. Plus dla PO.
mikia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 21:21   #217
muszynianka
Zakorzenienie

http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazk...jpg?1315598445

;d

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-10, 21:23   #218
siska81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mikia20 Pokaż wiadomość
Nie żebym wielbiła bezgranicznie PO, ale 42 obietnice to nie tak mało, to raz, kolejne 52 w realizacji, czyli połowa już prawie, a z tych 98 czy na pewno wszystkie były realne jak przyszedł kryzys i zmienił bardzo dużo?

Normalnie aż tak skrupulatnie ich tak nie wyliczałam, ale duży plus, u polityka połowa obietnic to dla mnie dużo. Szczególnie w porównaniu z innymi. Plus dla PO.
Znany ekonomista i prawnik dr Robert Gwiazdowski, ekspert Centrum im. Adama Smitha, ironizuje na temat obietnic Donalda Tuska.Odnosząc się do ostatniego spadku popularności PO wśród "młodego i wykształconego" wielkomiejskiego elektoratu, Gwiazdowski proponuje Platfomie odzyskanie wyborców przy pomocy 21 atrakcyjnie brzmiących propozycji programowych, jak np. stopniowe obniżanie podatków czy przyspieszenie budowy autostrad. Są to oczywiście postulaty żywcem wyjęte z expose premiera Tuska z 2007 r.
Stary 2011-09-10, 21:26   #219
muszynianka
Zakorzenienie

Dobra, rozumiemy, kochasz pis i rozdajesz ich długopisy, ale opanuj się trochę
Stary 2011-09-10, 21:31   #220
siska81
Wtajemniczenie

Cytat:
Dobra, rozumiemy, kochasz pis i rozdajesz ich długopisy, ale opanuj się trochę
Smycze też
Stary 2011-09-10, 22:39   #221
Sondrina
BAN stały

Oglądałam ostatnio jakiś serial na Polsacie i w przerwie puszczają spoty i akurat trafiłam na ten pani Szmajdzińskiej, który był spokojny i wyważony. I myślę, że szkoda, że do Sejmu nie ma możliwości startowania w sposób niezależny od członkostwa w partii. W każdej z partii znajdzie się kogoś mądrego, niestety nie mamy możliwości zagłosowania na tę osobę, bo a) startuje w innym okręgu b) popieramy partię, którą rządzi jakiś oszołom i będzie musiała głosować tak, jak jej każe. Moim zdaniem do Sejmu też powinny być okręgi jednomandatowe, wtedy pojedynczym wybitnym jednostkom byłoby łatwiej dostać się.
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-12, 08:44   #222
blysk_w_oku
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sondrina Pokaż wiadomość
Oglądałam ostatnio jakiś serial na Polsacie i w przerwie puszczają spoty i akurat trafiłam na ten pani Szmajdzińskiej, który był spokojny i wyważony. I myślę, że szkoda, że do Sejmu nie ma możliwości startowania w sposób niezależny od członkostwa w partii. W każdej z partii znajdzie się kogoś mądrego, niestety nie mamy możliwości zagłosowania na tę osobę, bo a) startuje w innym okręgu b) popieramy partię, którą rządzi jakiś oszołom i będzie musiała głosować tak, jak jej każe. Moim zdaniem do Sejmu też powinny być okręgi jednomandatowe, wtedy pojedynczym wybitnym jednostkom byłoby łatwiej dostać się.
Czy to TA pani Szmajdzińska od Jerzego Szmajdzińskiego? Ach tak, sprawdziłam w google, to ona.
Ja przepraszam, bardzo... Ja dużo rozumiem, wiem, że każdy człowiek czuje inaczej...
Ale jak inaczej niż sk**syństwem nazwać budowanie politycznego fundamentu na grobie ukochanej osoby?
Panie Szmajdzińska, Gosiewskie, Merta, pan Świat i inni... Wstydzić się powinni, a nie prezentować na plakatach. Nigdy w życiu nie zagłosowałabym na tych ludzi, a bzdury o kontynuowaniu "dzieła życia" ich bliskich niech sobie za przeproszeniem wsadzą.

Jeżeli jednak aż tak bardzo im zależy to niech wezmą przykład z pana Jakuba Płażyńskiego, który dzieło ojca kontynuuje przez dokończenie prac nad jego ustawa o repatriacji (zdaje się, że już złożył ten projekt u marszałka). Nie jestem pewna, czy on też nie startuje do sejmu - wtedy niewątpliwie straciłby mój szacunek. A muszę zaznaczyć, że nie jestem wielka fanką repatriacji.

Ale się zbulwersowałam.
Stary 2011-09-12, 11:49   #223
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blysk_w_oku Pokaż wiadomość
Nigdy w życiu nie zagłosowałabym na tych ludzi, a bzdury o kontynuowaniu "dzieła życia" ich bliskich niech sobie za przeproszeniem wsadzą.
To "dzieło życia" też mnie śmieszy Już bez przesady, trochę umiaru
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 5136101365_355d6b0ab9.jpg (225,0 KB, 131 załadowań)
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 14:15   #224
sine.ira
BAN stały

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
To "dzieło życia" też mnie śmieszy Już bez przesady, trochę umiaru
Poseł na Sejm,
Wicepremier,
CZŁOWIEK

Mam nadzieję, że na moim grobie nie trzeba będzie pisać jakiego byłam gatunku. Jakoś po zdjęciu ludziska poznają może... przy odrobinie wyobraźni
sine.ira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 14:26   #225
muszynianka
Zakorzenienie

Matka kociara,
sąsiadka,
CZŁOWIEK

marmur okraszony złotym pyłem

ach d;
Stary 2011-09-12, 15:59   #226
blysk_w_oku
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sine.ira Pokaż wiadomość
Poseł na Sejm,
Wicepremier,
CZŁOWIEK

Mam nadzieję, że na moim grobie nie trzeba będzie pisać jakiego byłam gatunku. Jakoś po zdjęciu ludziska poznają może... przy odrobinie wyobraźni
Też zwróciłam na to uwagę, i uważam to za wyjątkowe dureństwo...ale ok, nie dajmy się zwariować - napisali mu co chcieli... Może tego by sobie życzył?
Nie offtopujmy
Stary 2011-09-12, 16:01   #227
muszynianka
Zakorzenienie

to ze sobie mogl tego zyczyc nie zmienia faktu ze moge uznawac to za dziwactwo
Stary 2011-09-12, 16:04   #228
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

O zmarłych dobrze albo wcale... ale taki człowiek wicepremierem Polski był, Kaczyńscy prezydent i premier, Lepper...

Kiedyś jak byłam mała to widząc wiadomości myślałam że żeby rządzić krajem to trzeba być bardzo mądrym, inteligentnym i obytym, żeby takie ważne sprawy ogarniać. O słodka naiwności.

Inna sprawa, że skład naszego rządu to takie odbicie społeczeństwa, ktoś ich musiał tam wybrać, no...
mikia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 16:28   #229
blysk_w_oku
Rozeznanie

Cytat:
to ze sobie mogl tego zyczyc nie zmienia faktu ze moge uznawac to za dziwactwo
J.w. napisałam - to wyjątkowe dureństwo.

Cytat:
Napisane przez mikia20 Pokaż wiadomość
O zmarłych dobrze albo wcale... ale taki człowiek wicepremierem Polski był, Kaczyńscy prezydent i premier, Lepper...

Kiedyś jak byłam mała to widząc wiadomości myślałam że żeby rządzić krajem to trzeba być bardzo mądrym, inteligentnym i obytym, żeby takie ważne sprawy ogarniać. O słodka naiwności.

Inna sprawa, że skład naszego rządu to takie odbicie społeczeństwa, ktoś ich musiał tam wybrać, no...
Ja tak nigdy nie myślałam, bo od wieku przedszkolnego oglądałam regularnie "Dziennik" z babcią i dziadkiem, a do tego byłam wychowywana w otoczeniu dorosłych, więc od zawsze wiedziałam, że nasza polityka to "bagno"

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-12, 18:49   #230
sine.ira
BAN stały

Cytat:
Napisane przez blysk_w_oku Pokaż wiadomość
Też zwróciłam na to uwagę, i uważam to za wyjątkowe dureństwo...ale ok, nie dajmy się zwariować - napisali mu co chcieli... Może tego by sobie życzył?
Nie offtopujmy
Ja tam nie wiem czego on by sobie życzył ale rodzinę ma nieźle potrzaskaną i widać to też w tym napisie.
Stary 2011-09-12, 22:48   #231
Sondrina
BAN stały

Cytat:
Poseł na Sejm,
Wicepremier,
CZŁOWIEK

W ogóle też mnie to dziwi, przecież po zdjęciu widać, że człowiek i każdy jest przede wszystkim człowiekiem, a nie wicepremierem, to drugie to funkcja. Ale widocznie rodzina chciała podkreślić to, jak był bliski ludzkim sprawom, a że wyszło dziwnie, cóż, każdy ma inne preferencje w tej kwestii. Ja też bym nie chciała mieć takiego nagrobka, ale myślę, że w mojej rodzinie to nie grozi
A co do startowania w wyborach, to nie uważam tego za złe, że wdowa/wdowiec startują do Sejmu, pod warunkiem, że nie biją w nuty żałobne i nie mówią o "kontynuowaniu dzieła życia", po prostu startują. Byłoby idiotycznie, gdyby nie startowali tylko dlatego, że ich bliscy zmarli. Drażni mnie jak ktoś wybija się na zmarłym krewnym, ale jeśli idzie do wyborów pod własnymi hasłami wyborczymi, jest to mniej drażniące. Nie wiem jak pani Szmajdzińska na innych polach przekazu medialnego działa, ale w tym spocie mówiła o prawie, sprawiedliwości, nie było nic o Smoleńsku.
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 07:19   #232
Madzik14
Zadomowienie

Cytat:
Poseł na Sejm,
Wicepremier,
CZŁOWIEK
Ciekawa jest też kolejność tych określeń, dużo to mówi o rodzinie tego pana...
Madzik14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 07:24   #233
sine.ira
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Sondrina Pokaż wiadomość
Ale widocznie rodzina chciała podkreślić to, jak był bliski ludzkim sprawom,
Nie no wiadomo, że chodziło o to, żeby ludność pamiętała, że to taki ludzki człowiek był
E tam R.I.P., Przemo.

Edytowane przez sine.ira
Czas edycji: 2011-09-13 o 07:28

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-13, 08:00   #234
_vixen_
Zakorzenienie

A jak to tam z tymi alimentami u CZŁOWIEKA było ?
Stary 2011-09-13, 08:25   #235
sine.ira
BAN stały

Cytat:
A jak to tam z tymi alimentami u CZŁOWIEKA było ?
Że płacil ale tylko tyle co mu sąd nakazał i podobno niechętnie i nieczęsto spotykał się z synem z pierwszego małżeństwa. Że niby swoje "nowe" dzieci bardziej dopieszczał. Co była małżonka wytknęła mu na kanwie chrześcijańskich połajanek jakie uskutecznił ś.p. Przemo wobec Nie- Idźcie- Tą- Drogą - Dorna (i Saby).
Takie tam, zwykłe problemy zwykłych LUDZI
Stary 2011-09-13, 08:29   #236
_vixen_
Zakorzenienie

No kurczę, a wydawałoby się po tym, co teraz mówią, że wręcz święty człowiek był, nic tylko kanonizować, bo muzeum już chyba jest.
Stary 2011-09-13, 08:36   #237
sine.ira
BAN stały

Cytat:
No kurczę, a wydawałoby się po tym, co teraz mówią, że wręcz święty człowiek był, nic tylko kanonizować, bo muzeum już chyba jest.
Ba.
Stary 2011-09-13, 08:45   #238
Madzik14
Zadomowienie

No w Polsce jest taki zwyczaj, że jak ktoś umrze a najlepiej zginie tragicznie to automatycznie staje się bohaterem miliona zasług. Ja rozumiem, że jest zasada żeby nie mówić źle o zmarłych no ale bez przesady!
Stary 2011-09-13, 08:56   #239
sine.ira
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Madzik14 Pokaż wiadomość
jest zasada żeby nie mówić źle o zmarłych
O Hitlerze i Stalinie, też ? Głupia jest ta zasada jak wiele innych ludowych zasad.
Stary 2011-09-13, 09:15   #240
Madzik14
Zadomowienie

Cytat:
O Hitlerze i Stalinie, też ? Głupia jest ta zasada jak wiele innych ludowych zasad.
No chciałam właśnie podać przykład hitlera ale się powstrzymałam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości