![]() |
#211 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wybory 2011 - populizm
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nie zastanawiacie się czasem, że może jesteście(śmy) ofiarami manipulacji, opierania swoich opinii na wrażeniach, na tym co usłyszymy gdzieś skądś od kogoś? zdarza się wam szukać konkretnych informacji, konkretnych danych? sprawdzać co kto gdzie po co dlaczego w jakim celu? jaka partia co zapoczątkowała, co wykonała z tego, co zaplanowała...? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Zakorzenienie
|
Ale ja się nie wypowiadałam w kontekście rzeczywistych działań Hanny jako Prezydent Warszawy, bo ta sprawa obecnie średnio mnie interesuje. Po prostu odnosiłam się do postu o kompetencji, o "nadawaniu się" i tekście o babce klozetowej. Teoretyczna wiedzę Hanna ma, o czym świadczą jej poprzednie stanowiska i wykształcenie. A o tym, co robi w praktyce - dyskutować nie będę, bo nie siedzę w temacie.
#213 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#214 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#215 | |
Wtajemniczenie
|
195 obietnic znalazło się w exposé wygłoszonym przez premiera w listopadzie 2007 roku - wylicza Fundacja Republikańska w swoim raporcie.
Fundacja Republikańska opracowała raport rozliczający rząd z realizacji zobowiązań zaciągniętych wobec obywateli. Od sierpnia 2010 r. aż do końca kadencji badała realizację poszczególnych obietnic. Przez 4 lata swojego urzędowania rząd Platformy Obywatelskiej zrealizował tylko 42 obietnice . 52 obietnice (27 proc.) są w trakcie realizacji lub zostały częściowo wykonane, natomiast aż 98 obietnic (50 proc.) nie zostało zrealizowanych - MIMO ŻE PO OD DŁUŻSZEGO CZASU MA PEŁNIĘ WŁADZY. Szkoda ! tak dobrze się zapowiadało ,a już wiemy jak to się skończyło . ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Cytat:
![]() Przeczucie 20 letnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#216 | |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Cytat:
Normalnie aż tak skrupulatnie ich tak nie wyliczałam, ale duży plus, u polityka połowa obietnic to dla mnie dużo. Szczególnie w porównaniu z innymi. Plus dla PO. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#218 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Zakorzenienie
|
Dobra, rozumiemy, kochasz pis i rozdajesz ich długopisy, ale opanuj się trochę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
BAN stały
|
Oglądałam ostatnio jakiś serial na Polsacie i w przerwie puszczają spoty i akurat trafiłam na ten pani Szmajdzińskiej, który był spokojny i wyważony. I myślę, że szkoda, że do Sejmu nie ma możliwości startowania w sposób niezależny od członkostwa w partii. W każdej z partii znajdzie się kogoś mądrego, niestety nie mamy możliwości zagłosowania na tę osobę, bo a) startuje w innym okręgu b) popieramy partię, którą rządzi jakiś oszołom i będzie musiała głosować tak, jak jej każe. Moim zdaniem do Sejmu też powinny być okręgi jednomandatowe, wtedy pojedynczym wybitnym jednostkom byłoby łatwiej dostać się.
|
![]() ![]() |
![]() |
#222 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja przepraszam, bardzo... Ja dużo rozumiem, wiem, że każdy człowiek czuje inaczej... Ale jak inaczej niż sk**syństwem nazwać budowanie politycznego fundamentu na grobie ukochanej osoby? ![]() Panie Szmajdzińska, Gosiewskie, Merta, pan Świat i inni... Wstydzić się powinni, a nie prezentować na plakatach. Nigdy w życiu nie zagłosowałabym na tych ludzi, a bzdury o kontynuowaniu "dzieła życia" ich bliskich niech sobie za przeproszeniem wsadzą. Jeżeli jednak aż tak bardzo im zależy to niech wezmą przykład z pana Jakuba Płażyńskiego, który dzieło ojca kontynuuje przez dokończenie prac nad jego ustawa o repatriacji (zdaje się, że już złożył ten projekt u marszałka). Nie jestem pewna, czy on też nie startuje do sejmu - wtedy niewątpliwie straciłby mój szacunek. A muszę zaznaczyć, że nie jestem wielka fanką repatriacji. Ale się zbulwersowałam. ![]()
![]() |
#223 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#225 |
Zakorzenienie
|
Matka kociara,
sąsiadka, CZŁOWIEK marmur okraszony złotym pyłem ach d; |
![]() ![]() |
![]() |
#226 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie offtopujmy ![]()
![]() |
#227 |
Zakorzenienie
|
to ze sobie mogl tego zyczyc nie zmienia faktu ze moge uznawac to za dziwactwo
|
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
O zmarłych dobrze albo wcale... ale taki człowiek wicepremierem Polski był, Kaczyńscy prezydent i premier, Lepper...
Kiedyś jak byłam mała to widząc wiadomości myślałam że żeby rządzić krajem to trzeba być bardzo mądrym, inteligentnym i obytym, żeby takie ważne sprawy ogarniać. O słodka naiwności. Inna sprawa, że skład naszego rządu to takie odbicie społeczeństwa, ktoś ich musiał tam wybrać, no... |
![]() ![]() |
![]() |
#229 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#230 |
BAN stały
|
Ja tam nie wiem czego on by sobie życzył ale rodzinę ma nieźle potrzaskaną i widać to też w tym napisie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#231 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() A co do startowania w wyborach, to nie uważam tego za złe, że wdowa/wdowiec startują do Sejmu, pod warunkiem, że nie biją w nuty żałobne i nie mówią o "kontynuowaniu dzieła życia", po prostu startują. Byłoby idiotycznie, gdyby nie startowali tylko dlatego, że ich bliscy zmarli. Drażni mnie jak ktoś wybija się na zmarłym krewnym, ale jeśli idzie do wyborów pod własnymi hasłami wyborczymi, jest to mniej drażniące. Nie wiem jak pani Szmajdzińska na innych polach przekazu medialnego działa, ale w tym spocie mówiła o prawie, sprawiedliwości, nie było nic o Smoleńsku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#233 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() E tam R.I.P., Przemo. Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2011-09-13 o 07:28 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#234 |
Zakorzenienie
|
A jak to tam z tymi alimentami u CZŁOWIEKA było
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
BAN stały
|
Że płacil ale tylko tyle co mu sąd nakazał i podobno niechętnie i nieczęsto spotykał się z synem z pierwszego małżeństwa. Że niby swoje "nowe" dzieci bardziej dopieszczał. Co była małżonka wytknęła mu na kanwie chrześcijańskich połajanek jakie uskutecznił ś.p. Przemo wobec Nie- Idźcie- Tą- Drogą - Dorna (i Saby).
Takie tam, zwykłe problemy zwykłych LUDZI ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Zakorzenienie
|
No kurczę, a wydawałoby się po tym, co teraz mówią, że wręcz święty człowiek był, nic tylko kanonizować, bo muzeum już chyba jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#238 |
Zadomowienie
|
No w Polsce jest taki zwyczaj, że jak ktoś umrze a najlepiej zginie tragicznie to automatycznie staje się bohaterem miliona zasług. Ja rozumiem, że jest zasada żeby nie mówić źle o zmarłych no ale bez przesady!
|
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:42.