Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.2012 - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r 31 53,45%
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe 0 0%
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 3 5,17%
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 24 41,38%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-11, 10:50   #4891
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Hejka. Ja już wyspana po podróży i najedzona
Lot tym razem nie był tak spokojny jak ostatnio, od samego startu było mi niedobrze a później jeszcze turbulencje ale jakoś daliśmy z dzidzią rade

Teraz Was troche ponadrabiam
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-11, 11:13   #4892
pearpearl
Wtajemniczenie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
Jesli Kate urodzi córkę to rezerwuję ją dla mojego niuniusia
Edit
przemyślałam co napisała Pearl tez nie chcę genów Williama a nie daj BOże KArola

zakrztusilam sie jogurtem
Cytat:
Napisane przez snesha Pokaż wiadomość
Zgadza się - jak mój TŻ kupił parę lat temu japonki to nawet ja tak pomyślałam, a teraz jest to coraz powszechniejsze i nie wyobrażam go sobie w "klasycznych paskowych sandałkach". Z resztą ja jestem w tej dziwnej sytuacji że mam faceta naprawdę zainteresowanego modą, któy nie dość że fajnie ubiera siebie, to jeszcze kupuje ciuchy dla mnie.
klasyczne paskowe sandaly - ffuuuuujjjj
moj na szczescie tez chodzi w japonkach, ale to by byl koniec moich pochwal
reszta wymaga wymiany i to jak najszybciej...
za to jak sie poslucha i ubierze od gory do doly w "moje" ciuchy to normlanie jakby inny facet przede mna stal
a Twoj facet to w ogole ewenement !!! Kiedys, kiedys mialam takiego, co sie interesowal moda i jeszcze myslal i kupowal za mnie i musze przyznac,ze super sprawa
zazdroszcze!!!

No i najwazniejsze, ze mialas pojsc w czyms na to wesele. Kobietka-spryciula to zawsze cos zakombinuje, pomysli i voila !!!
Cytat:
Napisane przez snesha
Nawet nie wiedziałam, że takie adaptery istnieją. Jak na nie patrze to wydają mi się trochę trudne do zapinania. A co jeżeli dojdzie do wypadku? Jak wtedy odpiąć pasy szybko? Jak z wydostaniem takiej kobity z auta?
Zapina sie tak samo jak zwykle i nie ma roznycy w odpinaniu i ewentualnym wydostaniu z auta, tylko dolny pasek nie uklada sie na brzuchu a pod, na udach i w przypadku hamowania nic nie uciska brzusia.

Kasikzaki, dobrze, ze calo dotarlas do Ie! Milego nadrabiania

Sometimes when I close my eyes, I can't see

Edytowane przez pearpearl
Czas edycji: 2011-09-11 o 11:14
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-11, 11:18   #4893
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
przemyślałam co napisała Pearl tez nie chcę genów Williama a nie daj BOże KArola
potraficie człowieka rozśmieszyć do łez
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-11, 11:46   #4894
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Mąż to jedynak??
Ma siostrę i w sumie ona dużo pomaga rodzicom, ale ona tam mieszka i jest na ich utrzymaniu. Ona też uważa, że mój Mąż ma obowiązek przyjeżdżać na każde zawołanie :/ Pamiętam jak kiedyś był u niej chłopak a ona woła mojego Męża, żeby jej kontakt naprawił A jej to nie potrafi czy co?!?
Ostatnio wyszła sprawa z ocieplaniem ich domu i wymianą dachu. Mój Mąż mówi, żeby to robić jeszcze we wrześniu, bo na wiosnę to będziemy mieli małe dziecko i być może nie będzie mógł przyjechać pomóc. Chyba przyznacie, że to nie byle wymówka? No to oni, że sobie poradzą bez niego. A ja już widzę jak będą do niego dzwonili i gadali, że się nic nie interesuje! Ciekawe czy w ogóle przyjadą dziecko zobaczyć po urodzeniu czy każą sobie przywieźć 60km! Od razu zapowiedziałam, że ja z małym dzieckiem nie będę tyle jeździła
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-11, 13:06   #4895
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
ja zasnelam o 5-tej, pierwsza pobudka o 7:30, ale cudem usnelam, druga pobudka tez 9:30 No zyc nie umierac
a to na pewno Twoje ? W koncu Ty taka drobniutka
nie przejmuj się głupim babolcem
A my się budzimy o tej samej, no proszę

Moje moje, a czyje?? od 5 tyg kopie jak oszalałe a brzuch nadal stoi w miejscu
Cytat:
ale dlaczego masz cwiczyc, mowilysmy Ci juz wszystkie, ze to bardzo dobry objaw i ze zazdroscimy
gupol! czego zazdrościć? zużycia papieru toaletowego?
Cytat:

och,mam nadzieje, ze masz racje Nie no, moja ewntualna corka to mi da popalic za te zyczenia chlopca
A czy formula 1 tez jest wskaznikiem meskiej bestii? Bo uwielbiam i jak tylko moge, to ogladam
mmmmmm........ ummmmmmmmm....
A ja forumuły nie lubię, nuda Ty to serio za chłopaka oglądasz

Cytat:
Agatku, tej Twojej tesciowce tez przydalyby sie . Przyjmujac Cie pod swoj dach powinna zmienic myslenie, ze to juz nie tylko JEJ dom, a Ty nie jest u NIEJ tylko u siebie. W koncu mieszkasz tam, pomagasz, sprzatasz, sprawiasz, ze to miejsce jaos wyglada, wiec powinna Ciebie szanowac, a przede wszystkim Twoje i Malca zdrowie.
I nie przesadzaj z tym sprzataniem. Na moje mycie okien w ogole moglabys sobie darowac... Po co kusic los?
Wiesz co, ja się nadal nie czuję 'jak u siebie' w domu.. chociaż mieszkam tu 5 lat, ale wiesz... tak dziwnie trochę... Jak kiedyś zwróciłam uwagę, żeby nie palili teściowie (oboje wtedy byli) w przedpokoju to teściowa bez namysłu powiedziała: "jestem u siebie"... dopiero przemyślała później i przepraszała bo wie, że źle powiedziała... ale ja takie słowa na dłuuugo zapamiętuję
A okna i drzwi- wiesz w sumie lubię to myć a okna mam nizutko, więc nie wchodzę na żadne krzesła ani nic, nawet nie muszę naciągać ręki a ja to tylko robię... ostatni raz dziś zrobię, bo widać obs...ne drzwi przez muchy (a mam ze szkła) więc zrobię to przed wyjazdem, bo lubię mieć w domu 'czysto'. A teściowa lubi mieć czysto fakt, ale W PRACY
Cytat:
To że będzie chłopiec powiedziała mi moja Dr już w 12 tyg (na 80%), a w 16 miałam 2 USG 4 d zrobione przez 2 różnych lekarzy - nie ma raczej mowy o pomyłce. A jeżeli nawet - z dziką rozkoszą kupię całe wory różowych fatałaszków
aa 4 D to bardzo dokładne, więc racja, nie ma mowy o pomyłce myślałam, że zwykłe usg tylko miałaś, zwracam honor

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-11, 13:47   #4896
nawojka8583
Zadomowienie

Cześć Mamusie! Jak Wasze dzisiejsze samopoczucie?
Cytat:
Napisane przez rybkie Pokaż wiadomość
Oh Boshe a skad wy jechaliscie? 42 h???
Ze Szkocji

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość
dziewczyny ja naprawdę nie nadążam z nadrabianiem!

wczoraj byłam u lekarza i wam coś powiem będzie SYNUŚ!
tak się naśmiałam z tego usg, że szok. wyobraźcie sobie, ze lekarz jest sam zdziwiony, że tak wcześnie widać płeć, stwierdził że ma duży sprzęt skoro już go widać <przypomnę,że termin mam na 19.02.-01.03.>
najlepszy moment na usg - mam filmik , wciąż go oglądam i się chichram- leży mały nogi na samej górze , taki wiecie luzik, przestał się ruszać i nagle bach - lewy sierpowy uderzył się w kolano, a potem prawą ręka to kolano masował, mówię wam komicznie to wygląda no a potem się dupką odwrócił i nagle wyrosły nam przed oczami jajka
oczywiście za miesiąc się upewnimy czy to facet, ale lekarz chyba nie ma wątpliwości

idę troszkę ogarnąć chatę i robić obiadek, ale jestem coś niewyspana dziś, wszystko przez Adamka!

i troszkę stresu wczoraj miałam, bo mi jakiś koleś przywalił w samochód na parkingu i zderzak porysowany, lakier odpada i tak tego teraz nie naprawie, bo mi szkoda kasy.

udanej niedzieli!
Bybella gratuluję synusia
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-11, 13:48   #4897
bambusiek
Zakorzenienie

Przeleciałam po łebkach

Cytat:
Zaczynam dziś 22 tydzień! A za tydzień 6 miesiąc

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Dzisiaj rano czułam jak Dzidek mnie kopie, więc myślę sobie, że zobaczę czy będzie widać ruszający się brzuszek. No i faktycznie widać!!! Zawołałam Męża i mu pokazałam. Widać było, że się cieszy A na końcu skomentował: "Skarbie, Ty masz jakieś ciało obce w brzuszku"
Super czuć ruchy Dzidka

To jest cudne uczucie, jak się Maluch kręci, kopie itp.

Cytat:

tak się naśmiałam z tego usg, że szok. wyobraźcie sobie, ze lekarz jest sam zdziwiony, że tak wcześnie widać płeć, stwierdził że ma duży sprzęt skoro już go widać <przypomnę,że termin mam na 19.02.-01.03.>
najlepszy moment na usg - mam filmik , wciąż go oglądam i się chichram- leży mały nogi na samej górze , taki wiecie luzik, przestał się ruszać i nagle bach - lewy sierpowy uderzył się w kolano, a potem prawą ręka to kolano masował, mówię wam komicznie to wygląda no a potem się dupką odwrócił i nagle wyrosły nam przed oczami jajka
oczywiście za miesiąc się upewnimy czy to facet, ale lekarz chyba nie ma wątpliwości

Zazdroszczę filmiku

Cytat:
Witajcie, nie było mnie całą sobote przez to wesele i teraz dopiero nadrabiam.
neska22, natisska, pearpearl, renata, Anabellita, agawoo, MissZuzia, bambusiek, inutil
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy. Na szczęście wymyśliłam coś innego. Miałam taką letnią plisowaną granatową sukienkę, która ze szpilkami, żakietem i innymi dodatkami stała się na tyle elegancka, że pasowała na wesele. Zabawa była fajna, ale niestety koło 24.00 wygoniły mnie do domu bóle żołądka.
Super, że znalazłaś inną sukienkę i wesele było udane
Z. 30.6.14
A. 7.2.17
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-11, 13:54   #4898
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Lot tym razem nie był tak spokojny jak ostatnio, od samego startu było mi niedobrze a później jeszcze turbulencje ale jakoś daliśmy z dzidzią rade

Kasikzaki witaj spowrotem na wyspach. Ja ciągle jeszcze nie mogę dojść do siebie po urlopie
Stary 2011-09-11, 14:04   #4899
kasikzaki
Zadomowienie

Monika i Kamciurka trzymam za Was kciuki kochane

Renata śliczna fryzurka

Agatek ja też czuj ja maluch si przewraca dzisiaj w nocy jak sie położyłam to miałam dół brzucha wystający i twardy a w okolicy pempka sie zapadał ale za chwil szkrab sie przekrecił i brzuch był już normalny

Kasiahexe te tygodnie tak mają byc, bo inne źródłą podają tak samo

Pisałyście o kurtkach na zime, tu na szczescie zimy nie są ostre i kupiłam sobie w Pl płaszczyk jesienny w newjorker w brązowo czarną kratke. Jestem mega zadowolona bo jest tak skrojony że na duży brzuch założe a nie jest to ciążowy płaszcz. Jest pół okrągły i nie ma rekawów wkładanych tylko spity guzikiem pod reką. Zeszłą zime całą przechodziłam w troch grubszej kurce skórzanej wiec ten płaszczyk bedzie w sam raz

Co do smoczków to ja sie nie znam ale już kupiłam sylikonowy tommee tippee x 2 http://allegro.pl/smoczek-uspok-tomm...5833531.htmlee
I wikszy http://allegro.pl/smoczek-uspok-tomm...814902022.html

Oraz u tego samego sprzedawcy,
butelka anty kolkowa 150ml http://allegro.pl/butelka-antykolkow...798107430.html

260ml http://allegro.pl/butelka-antykolkow...810118384.html

Cążki http://allegro.pl/bezpieczne-cazki-d...805168448.html

oraz termometr o którym już pisałam http://allegro.pl/termometr-do-ucha-...810116573.html

Kupiłam jeszcze w Pl kocyk i dwa okrycia kąpielowe, później wkleje fotki
( sorki że tu a nie w klubie to napisałam ale widziałam ze też tu piszecie )

Bybella gratuluj synusia

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Kasikzaki witaj spowrotem na wyspach. Ja ciągle jeszcze nie mogę dojść do siebie po urlopie
Cytat:

Kasikzaki, dobrze, ze calo dotarlas do Ie! Milego nadrabiania
Dzieki
Stary 2011-09-11, 14:49   #4900
renata:)
Zadomowienie

dziewczyny padam mielismy cały weekend przenoszenie mebli, sprzatanie układnanie wszystkiego itd. może jutro mi się uda was nadrobić. póki co idę zaraz się pobyczyć na godzinkę a poźniej do kościółka i odwiedzić mamę
byłam wczoraj na przymiarce sukienki ślubnej śliczna jest

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-11, 14:51   #4901
*Agatek*
Zakorzenienie

Właśnie odkryłam, że teściowa mi także podbiera szampon nie no ja swoje kosmetyki schowam, bo mi ubywa, weźmie najlepszy szampon, mimo, że inne leżą niedokończone
Się wkur....m tusz chowam do pokoju, ale jeszcze krem sam ubywa, więc jak się spakuję do A. i wrócę, to wszystko trafi do mojego pokoju, mam tego dość woli sobie kupić tytoń niż coś sobie, a mi podpieprza no do cholery jasnej

Ochrzaniłam ją się przestraszyła i tak wszystko pochowam po powrocie- łazienka będzie pusta chyba

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2011-09-11 o 14:54
Stary 2011-09-11, 15:28   #4902
agawoo
Zakorzenienie

Cześć Witam w niedzielę
U nas dzisiaj takie gorąco, że szok Na rynku dziciaki się w fontanie pluskały, i niewiele brakło, a sama bym tam wlazła Tej pogodzie się naprawdę porąbało Jeszcze w piatek chodziłam w grubej bluzie i dresach

Cytat:

Gratuluję synusia
Cytat:

ja tam nie chce genow lysiejacego williama z wielka szczena
Cytat:

Oplułam monitor

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Cytat:

Kasik,
super, że dotarliście szczęśliwie

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Ma siostrę i w sumie ona dużo pomaga rodzicom, ale ona tam mieszka i jest na ich utrzymaniu. Ona też uważa, że mój Mąż ma obowiązek przyjeżdżać na każde zawołanie :/ Pamiętam jak kiedyś był u niej chłopak a ona woła mojego Męża, żeby jej kontakt naprawił A jej to nie potrafi czy co?!?
Ostatnio wyszła sprawa z ocieplaniem ich domu i wymianą dachu. Mój Mąż mówi, żeby to robić jeszcze we wrześniu, bo na wiosnę to będziemy mieli małe dziecko i być może nie będzie mógł przyjechać pomóc. Chyba przyznacie, że to nie byle wymówka? No to oni, że sobie poradzą bez niego. A ja już widzę jak będą do niego dzwonili i gadali, że się nic nie interesuje! Ciekawe czy w ogóle przyjadą dziecko zobaczyć po urodzeniu czy każą sobie przywieźć 60km! Od razu zapowiedziałam, że ja z małym dzieckiem nie będę tyle jeździła
O matko, współczuję Ja tez bym niepojechała, a mąż powinien właśnie postawić na swoim i na wiosnę zajać się Tobą i dzieckiem, a nie jeździć na każde zawołanie rodziców

Cytat:
Właśnie odkryłam, że teściowa mi także podbiera szampon nie no ja swoje kosmetyki schowam, bo mi ubywa, weźmie najlepszy szampon, mimo, że inne leżą niedokończone
Się wkur....m tusz chowam do pokoju, ale jeszcze krem sam ubywa, więc jak się spakuję do A. i wrócę, to wszystko trafi do mojego pokoju, mam tego dość woli sobie kupić tytoń niż coś sobie, a mi podpieprza no do cholery jasnej

Ochrzaniłam ją się przestraszyła i tak wszystko pochowam po powrocie- łazienka będzie pusta chyba

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-11, 16:13   #4903
annyonne
Raczkowanie

Dzisiaj i ja mogę się pochwalić pierwszymi ubrankami W piątek byliśmy u znajomych i wyszliśmy z torbą ciuszków, głównie bodziaków, śpiochów, pajacyków itp. Udało się nawet dostać fotelik samochodowy, cudnie wygląda postawiony obok łóżka instrukcja przypinania w samochodzie też już była. Dodatkowo polecili sklep www.patryczek.pl ceny mają rewelacyjne a że znajomi już tam zamawiali to polecają - tylko polscy producenci zero chińszczyzny i innego badziewia, jakość super kolorki się nie spierają i raz jeszcze podkreślę - ceny byłam w szoku.
Eh aż się łezka w oku zakręciła jak układałam te maciupeńkie ubranka i nawet zimowa sukieneczka na 50 cm była... eh pewnie jej nie wykorzystam ale i tak jest cudna
annyonne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-11, 16:15   #4904
kasikzaki
Zadomowienie

a to moje zakupy
Stary 2011-09-11, 16:21   #4905
kasikzaki
Zadomowienie

Pisałam Wam że dostałąm mnustwo ciószków od bratowej tżta, ale niestety zostały w Pl bo si nie zabrałam i mama na Boże Narodzenie mi przywiezie bo przyleci do nas Tak wiec nie moge sie pochwalic.

Ale wkleje jeszcze zdjecie tego płaszczyku co pisałam

A w klubie wkleje zdjecie brzuszka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1080142.jpg (154,1 KB, 36 załadowań)
Stary 2011-09-11, 16:25   #4906
kasikzaki
Zadomowienie

Pisałam Wam że dostałąm mnustwo ciószków od bratowej tżta, ale niestety zostały w Pl bo si nie zabrałam i mama na Boże Narodzenie mi przywiezie bo przyleci do nas Tak wiec nie moge sie pochwalic.

Ale wkleje jeszcze zdjecie tego płaszczyku co pisałam

A w klubie wkleje zdjecie brzuszka

EDIT..... no i coś sie porobiło i dwa razy jest
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1080142.jpg (154,1 KB, 4 załadowań)

Edytowane przez kasikzaki
Czas edycji: 2011-09-11 o 16:27
Stary 2011-09-11, 17:39   #4907
Haniula
Zakorzenienie

czesc mamusie !

kasia jakie ładne nabytki, i płaszczyk super !

bardzo mi sie podoba pomysł tematu z dzieciowymi ubrankami w klubie

Ja zmeczona leżakuje Po sniadaniu postanowilismy spontanicznie ze wybierzemy się na kaszuby zrobic niespodzianke moim rodzicom bo byli tam z kempingiem;p: Wiele sie nie zastanawiajac spakowalismy psa i pojechalismy Pogoda cudowna, chociaz ubralam czarne leginsy i sie zgrzałam niemilosiernie
Niestety tz jechal na nocke wiec juz po 15 musielismy wracac
Ale tifi sobie popływał, my zjedlismy obiadek pospacerowalismy. Fajnie bylo

oczywiscie mielismy przygode bo odpadł nam tłumik od samochodu cale szczescie jechac sie dało, tylko burczelismy jak traktor
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-11, 18:18   #4908
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

KAsia = fajne zakupy

Annyone pokazuj fotki ubrankowe

Agatek- co do teściowej- no comment....

Hania- no to superowy dzień mieliscie...
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-11, 18:18   #4909
staraupa
Raczkowanie

dziewczyny fajne macie nabytki ubrankowe i nie tylko
mnie się też powolo włącza syndrom "wicia gniazda"" i oglądam i ciągle myślę co kupić...

a mój TŻ dziś mnie rozwalił, patrzy na mój brzuszek i mówi:
KOCHANIE ALE CI SIĘ BRZUSZEK KUDŁATY ZROBIŁ
no masakra jakaś, faktycznie mam taki meszek ale rozwalił mnie tym hasłem
staraupa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-11, 18:18   #4910
nawojka8583
Zadomowienie

Dziewczyny, a ja właśnie odkryłam, że mam już pokarm. Niby to wszystko normalne, ale jednak dziwne uczucie
Stary 2011-09-11, 18:20   #4911
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Nawojka ja tez to niedawno odkryłam

Staraupa hehe niezły tekst TZ
Stary 2011-09-11, 18:26   #4912
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
a to moje zakupy
Widzę, że zakupy w Pl udane. Fajny ten płaszczyk, brzuś, jaki by nie urósł, napewno się zmieści

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
czesc mamusie !

kasia jakie ładne nabytki, i płaszczyk super !

bardzo mi sie podoba pomysł tematu z dzieciowymi ubrankami w klubie

Ja zmeczona leżakuje Po sniadaniu postanowilismy spontanicznie ze wybierzemy się na kaszuby zrobic niespodzianke moim rodzicom bo byli tam z kempingiem;p: Wiele sie nie zastanawiajac spakowalismy psa i pojechalismy Pogoda cudowna, chociaz ubralam czarne leginsy i sie zgrzałam niemilosiernie
Niestety tz jechal na nocke wiec juz po 15 musielismy wracac
Ale tifi sobie popływał, my zjedlismy obiadek pospacerowalismy. Fajnie bylo

oczywiscie mielismy przygode bo odpadł nam tłumik od samochodu cale szczescie jechac sie dało, tylko burczelismy jak traktor
Haniula fajnie spędzony dzień, ja siedzę sama, mąż w pracy, za oknem leje, szaro, buro i ponuro brrr.
Stary 2011-09-11, 19:23   #4913
zoskasamoska
Wtajemniczenie

A co to tu tak cicho ?
Wszystkie brzuchatki już spią ?

Myślicie, że dzidziolek czuje coś jak głaszczę swój brzuch? Czy musiałabym popukać?? Hehe smiesznie to troche brzmi, ale dzis sie znowu rozruszał , na szczescie, bo juz sie zaczęłam martwić.
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-11, 19:33   #4914
Haniula
Zakorzenienie

ahh zapomniałabym Lenka dzis zaczyna swój 20tydzien życia w brzuszku
Stary 2011-09-11, 19:34   #4915
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Zoska- czuje pewnie ja jak rękę przykładam to się uspokaja chyba ciepło czuje...
Stary 2011-09-11, 19:36   #4916
zoskasamoska
Wtajemniczenie

A czujecie już kopniaki , ale bez przykładania ręki do brzuszka? Bo ja własnie na takie czekam, ale narazie nic nie czuję...

Haniu ten czas tak szybko leci , ja 20 tydzien zaczełam w srode, jeszcze raz tyle i dzidzia bedzie z nami

Edytowane przez zoskasamoska
Czas edycji: 2011-09-11 o 19:37
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-11, 19:51   #4917
Haniula
Zakorzenienie

dziewczynki przeglądam wizazowa poczekalnie i gdzies znalazlam taki link
http://www.ladiesandbabies.pl/wypraw...-zakupy/Page-1 tu jest lista z wyprawką
i
http://www.ladiesandbabies.pl/co-ze-...ac-do-szpitala co zabrac do szpitala.
Pewnie to wszystko sie powtarza, ale mozna zweryfikowac i mozna dodac na pierwsza strone

zoska ja narazie słabo czuje, najczesciej tak z zaskoczenia pojedyncze pukniecia. Czasem mam watpliwosci czy to Lenka , ale mysle ze tak

Edytowane przez Haniula
Czas edycji: 2011-09-11 o 19:52

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-11, 19:54   #4918
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

no mój junior czasem nawala jakby w piłkę grał

Dziewczynki- debatujemy z małżem o wózkach...i tak:
-nie będziemy chodzic po chodnikach, krawężniki odpadają-mieszkamy na wsi gdzie takich wynalazków nie ma , ale wszędzie asfalt więc i wertepów nie ma
-po zaspach też nie zamierzam spacerowac....mamy duże podwórko i ogród gdzie można wyjsć z małym=nie trzeba pokonywac ton śniegu bo zawsze tz z tata odśnieżają
-nie mamy sklpu w pobliżu więc koszyk na zakupy dla nas nie koniecznie duży
-na dłuższe spacery pewnie wybierać się będziemy jak juz się ciutkę ociepli=znikną wielkie zaspy więc będzie się łatwiej spacerować...

Czy w takim wypadku skrętne przednie koła wydają się Wam koniecznością? bo są wózki które nby nam odpowiadały=mają niższą cenę ale nie mają skrętnych kól...
co Wy na to?
i nadal się waham czy 3 w jednym czy gondole kupic i nosidło a na wiosnę spacerówkę....
Stary 2011-09-11, 20:40   #4919
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez staraupa Pokaż wiadomość
a mój TŻ dziś mnie rozwalił, patrzy na mój brzuszek i mówi:
KOCHANIE ALE CI SIĘ BRZUSZEK KUDŁATY ZROBIŁ
no masakra jakaś, faktycznie mam taki meszek ale rozwalił mnie tym hasłem

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a ja właśnie odkryłam, że mam już pokarm. Niby to wszystko normalne, ale jednak dziwne uczucie
fajnie to tak 'jakby mieć 1 okres za sobą' nie?
Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
ahh zapomniałabym Lenka dzis zaczyna swój 20tydzien życia w brzuszku
juhu!!!!!!
Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
A czujecie już kopniaki , ale bez przykładania ręki do brzuszka? Bo ja własnie na takie czekam, ale narazie nic nie czuję...
jak zaczęły byś pierwsze widoczne ruchy u mnie w 17 tygodniu to nie czułam, bo dziecie rzadko kopało, a jak przykładałam rękę to spokój i na zawołanie nie ma mowy o kopach ale teraz.... od 2 tygodni napieprza jak szaleniec jakiś czasem aż mi laptop podskoczy wtedy się śmieję do siebie
Cytat:
Czy w takim wypadku skrętne przednie koła wydają się Wam koniecznością? bo są wózki które nby nam odpowiadały=mają niższą cenę ale nie mają skrętnych kól...
co Wy na to?
i nadal się waham czy 3 w jednym czy gondole kupic i nosidło a na wiosnę spacerówkę....
hmm, wolałabym i tak skrętne... bo... kobieta zmienną jest i jeszcze się coś odwidzi i będziesz wściekła, że taki wózek wybrałaś hihi

Zoska, Neska podkreślajcie nicki! Bo wszystko widać o kogo chodzi i lepiej się czyta

Stary 2011-09-11, 20:47   #4920
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

ja podejrzewam, że i tak będę potem miała jakieś "ale" co do wózka

Agatonie marudzisz ;p i marudzisz....
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości