|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
Też Ci jakoś nie po drodze do gina? a ja jeszcze wczoraj dostałam @ i znowu mi się wizyta oddala
|
|
|
#2432 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
nawet nie wiecie jak sie ciesze ze mam internet
![]() dziekuje za takie gorące przywitanie iustyna słońce a Tobie za smski Przeleciałam Was na szybko bo nie mogłam sobie darowac ![]() ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
to za te smsy podeslij mi adres na PW ![]() do gina mi nie po drodze, w ciazy sie tyle nalzilam i juz mam dosc, ale musze isc bo jakies zabezpieczenie by trzeba zaczac uzywac, do tego becikowe wplynie jak bede miala zasw.
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-09-11 o 13:45 |
|
|
|
|
#2433 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam na nadgarstku imię Filipa, robiony rok temu w lipcu
teraz muszę jeszcze imię Lenki na drugim zrobić i koniec podobają mi się tatuaże na biodrze, krzyżu... ale moje ciało jest tak poorane przez rozstępy, że nie ma to sensu ja SabSimplex użyłam kilka razy i leży i prawie cala buteleczka infacolu... mała od kiedy pije Bebilon Pepti kolek nie ma, a jakoś boję się, że jak wydam to jej wróci no ale jeśli już nie ma kolek to raczej nie wrócą nie? więc jeśli któraś z Was byłaby chętna to mogę podesłać tylko pudełeczek kartonowych nie mam bo wywaliłam
"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu" Edytowane przez zanka205 Czas edycji: 2011-09-11 o 13:52 |
|
|
|
#2434 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pokażesz?
|
|
|
#2435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2436 | |
|
Zakorzenienie
|
to napisz mi adres na PW jutro postaram się wysłać
---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Cytat:
nie bolało w sumie wcale, zagoiło się szybko, bałam się ale było nieźle mój mąż fan tatuaży ma ich kilka, ja od bardzo dawna chciałam, ale się bałam, że będę żalowała, ale imię dziecka to coś czego żałować nie będę ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- ok, dodalam do klubu zdjęcie z telefonu, bo zapomniałam, że G. pożyczył aparat znajomym na jakiś wyjazd urlopowy
"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu" Edytowane przez zanka205 Czas edycji: 2011-09-11 o 14:48 |
|
|
|
|
#2437 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chyba też zrobię, najwyżej będę nosić szeroki zegarek albo bransoletki jak będę chciała żeby w danym momencie nie było widać ![]() Zanko naprawdę bardzo podoba mi się Twój tatuaż i też myślę, że imiona dzieci to świetny pomysł a ile płaciłaś?
|
|
|
#2438 |
|
Zakorzenienie
|
hmm nie pamiętam dokładnie, coś koło 80 zł
|
#2439 |
|
Zakorzenienie
|
heh ja też myślałam już wcześniej o tatuażu z imionami dzieci
![]() chciałam właśnie na nadgarstku albo na stopie
|
#2440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i vice versa ![]() wszystkie?? zabrzmiało to co najmniej dwuznacznie
|
|
|
#2441 |
|
Zakorzenienie
|
Witam kochane mamusie
My już po spacerku spotkałam Zmalowaną, ale z niej lasencja w tych włoskach Rano byliśmy na takim targu co jest tylko w niedziele u nas ale teraz tak myślę, że chyba nie bardzo się nadaje I nie wiem co teraz zrobić |
|
|
|
#2442 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie moje kochane. My już po chrzcinach - zakończonych karetką, szpitalem itd.... o 6 rano dostałam ataku, straciłam przytomnośc... ale o 9 mnie wypuścili ze szpitala ze względu na to że karmie. uderzyłam w ataku o łóżko i łóżeczko, mm tak stłuczoną rękę, że nie ma szans nawet małej podnieść
idziemy się dotlenić na spacerku bo ładna pogoda. |
|
|
|
#2443 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do ściągania to zabronił bo myślał że skoro jadę laktatorem to niewiele odciągam i z tego względu A ja jestem jak mleczarnia hehe więc zadzwoniłam do niego i pozwolił właśnie po 20-30 ml Ale już jest coraz lepiej A dzisiaj kupiłam sobie okłady żelowe ![]() A tak w ogóle to witam w to piękne niedzielne popołudnie Mały właśnie śpi na moich kolanach, a mężuś śpi za plecami na tapczanie ![]() Mały wypił 120 ml mleka o 15-tej Po raz pierwszy ![]() ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Cytat:
Ja na razie mam maleńkiego tribala na kości ogonowej, ale od zawsze choruję na feniksa - miał być zamiast tego tribala, ale koleś się śmiał że jego ogon mi w rowku wyjdzie więc musiałam wybrać co innego
|
|
#2444 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Cytat:
|
|
#2445 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
brunetka rzuć fotkę kiecki
|
|
#2446 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() brunetko chcesz jeszcze ten sab simplex. Bo ciagle u mnie lezy
|
|
|
#2447 |
|
Zakorzenienie
|
ja się cieszę jak głupia bo sprzedałam wózek już byli odebrać osobiście
|
|
|
|
#2448 |
|
Zakorzenienie
|
Zdjęcie grubasa w klubie tylko proszę się nie śmiać zbytnio
Kajool już nie chcę bo kupiłam co innego, ale i tak nie używam bo po tym mleku comfort trochę lepiej jest Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-09-11 o 19:00 |
|
|
|
#2449 |
|
Zadomowienie
|
Brunetka pokaz kiece
.Agulaaabar wspolczuje kolejnych przejsc A my po spacerku, a nawet dwoch .Chce jutro jechac z Malwinka na miasto, ale troche sie boje...Do tej pory nie zwracalam na to uwagii, ale czy do kazdego sklepu mozna wejsc z wozkiem, jak jest z podjazdami? Czy wchodzac na przyklad do Rossmana jest sens brac wozek sklepowy, no bo w co wloze zakupy? Jak Wy sie organizujecie na zakupach? (Mam nadzieje, ze nie pomyslicie, ze zadaje glupie pytania). |
|
|
|
#2450 | |
|
Zakorzenienie
|
agulaaabar, współczuję...
![]() Cytat:
Wcale nie głupie ![]() Do większości, tych większych przede wszystkim, da się bez problemu. Ja biorę stelaż od wózka do samochodu, wpinam nosidełko w stelaż i jeżdżę normalnie, zakupy sobie daję do kosza pod wózkiem ![]() Chyba że mam w planie większe zakupy w markecie, to wtedy fotelik wpinam na wózek - da się jak tylko odchylisz w wózkach tą półeczkę (czy jak się to nazywa ) i tak sobie jeżdżę
|
|
|
#2451 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale w końcu chrzciny się odbyły? Jak poszło? Zadowolona jesteś? Cytat:
Mi też się zdarza dac mu po oczach i nie tylko Ale może bedzie miał od tego piękną cerę? W końcu Kleopatra miała, a kąpała się wyłącznie w mleku ![]() A u nas dziś dzień idealny Mały śpi albo sobie patrzy. Coraz częściej ma otwarte oczy i zatrzymuje wzrok na jakimś punkcie. A ja pękam z dumy, że tak mi się dziecko ładnie rozwija z dnia na dzień ![]() I nie mogę się nacieszyć tą pogodą
|
|
#2452 |
|
Wtajemniczenie
|
cos miałam napisać i tel zadzwonił i zapomniałam może sobie przypomne
---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- a juz wiem byłam dzisiaj w biedronce pieluszek jeszcze nie kupułam bo mam zapas ale zamierzam kupić bo jestem ciekawa a chusteczki ...kupiłam zielone naturals w zapachu podobne jak pampersy sa mięciutkie i fajny wzorek mają ale jak zobaczyłam skład możecie się ze mnie smiać ale....zawierają 4 parabeny ja to pół biedy ale dla dzieqwczynek wybieram kosmetyki które nie zawieraja parabenów powiecie przeciesz wszędzie są konserwanty ... tak ale jeżeli o kosmetyki to mogę to sama selekcjonować tak że czytametykiety wszystkie nie tylkożywność ale i kosmetyki |
|
|
|
#2453 |
|
Zadomowienie
|
ale ten weekend szybko minal...
![]() tesciowie, ktorzy byli na weekend pojechali juz buuu mialam nadzieje, ze zostana do jutra, ale maja jeszcze jedna wnuczke "do obskoczenia" w Kraku... dziubek, Vaniliova - jesli chodzi o Platana, to mi on nawet bardziej pasuje niz park w Chorzowie ![]() Brida - ja wciaz trzymam kciuki i wierze, ze uda Ci sie urodzic calkiem naturalnie! a moj maly wrzaskun spi sobie slodko od godziny na brzuszku i ani mysli wstawac na wieczorne kapanko wstawaj wrzaskuniku!!!
|
|
|
|
#2454 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja tez na zakupy "wyjazdowe" zabieram stelaż i potem z wpiętym fotelikiem jeżdżę po sklepach a co do rosmana to kłade sobie ich koszyk zaraz za rączką od wózka i sobie do niego ładuję ![]() Cytat:
![]() a my dzis po relaksującym popołudniu zaliczyliśmy kino polecam film "szefowie wrogowie " swietna komedia ![]() ![]() Brida kochana co z Wami ?????? |
||||
|
|
|
#2455 |
|
Rozeznanie
|
bry wieczór
![]() ale mi weekend szybko minął...a dzisiejszy dzień to juz wyjątkowo, szczególnie, że Tżtowi jakiś paskudny ból w plecy wlazł i żaden z niego pożytek był czyli dzień jak codzień, latanie między dwójkąPrzynajmniej pogoda dzisiaj dopisała ![]() agulaaabar ![]() shira śliczny gratisik i fajny smok widzę, że lubujesz się w monochromatycznych tatuażach. Ja mam w tym miejscu kolorową ważkę, choć zajmuje trochę mniej miejscabrumek ehhh tylko pozazdrościć "dnia idealnego" ![]() Brida mam nadzieję, że nie odbierzesz mi rekordu w przeterminowaniu (to tylko z sympatii piszę |
|
|
|
#2456 | ||
|
Zakorzenienie
|
Agulaaabar
mam nadzieję, że juz lepiej!Cytat:
![]() Chyba, że jakieś większe (ale to baardzo rzadko) to tak jak Ania ![]() Cytat:
U nas dzisiaj dzień marudny, ale to nie przeszkodziło nam w wyjeździe na obiadek do restauracji i dłuuugim spacerku, oglądając działki budowlane. Troszkę wytrzęśliśmy Dominika po wertepach, ale jemu to się chyba podobało Domek w dzień spał łącznie może z godzinkę ![]() Wziełam go na spacer do Tesco jeszcze wieczorem z nadzieją, że pośpi, ale nic z tego, obserwował wszystko
|
||
|
|
|
#2457 |
|
Zadomowienie
|
Meszsares Dziubek ja mam lepszy dojazd do Platana moge autobusem podjechać a do chorzowa to Tż musi mnie podwieźć bo ja prawka nie mam
do parku w Chorzowie moge wziąć Krystianka w wózku a do platana raczej nie A z naszego popołudnia w parku chorzowskim nic nie wyszło zajechaliśmy ale nie było gdzie zaparkować wszystko pozajmowane a na osiedlu nie chcieliśmy no i samochód zaczął nam szwankować no i wylądowaliśmy na kawie u tesciów
|
|
|
|
#2458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2459 | |
|
Zakorzenienie
|
Jak ja już mam net to Wy tak mało piszecie...
![]() My dziś zaliczyliśmy długaśny rodzinny spacer, Lilka oczywiście przespała cały bo była w chuście przyszliśmy do domu to się obudziła, zjadła cycole, zaczęła marudzić wykąpaliśmy ją, dopiła butle i zasnęła sama w minutę ![]() Kupiliśmy jej wczoraj kołderkę (a właściwie Filipowi większą.... a ona odziedziczyła po nim), bo nocami już zimno i ja też cała nurkuję pod kołdrą bo mi zimno.. Cytat:
o kurcze a chrzciny się odbyły?
|
|
#2460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do parkowania to ja jako "miejscowa" zawsze parkuję na parkingu carrefoura (centrum handlowe aks od strony stadionu ) i od razu jest tam wejście do parku
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.

to za te smsy 

i vice versa
ale teraz tak myślę, że chyba nie bardzo się nadaje
I nie wiem co teraz zrobić 

Zakończone: 2

wstawaj wrzaskuniku!!!