Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011 - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to:
Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. 2 3,13%
W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy 12 18,75%
Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! 8 12,50%
Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! 8 12,50%
Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają 4 6,25%
.Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja 4 6,25%
Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. 22 34,38%
Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest 0 0%
Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. 1 1,56%
Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje 3 4,69%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-10, 20:15   #2371
brunetka2000
Zakorzenienie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Ile może ważyć paczka pampersów 43 szt ????
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 20:36   #2372
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
moje maja po 5 kg i już są na trójkach do dwójki im się odciskały
Coś Ty cisnely dwójeczki L-panienki to niezłe kluseczki

Cytat:
Napisane przez Stapelka Pokaż wiadomość
Carmela którego listopada masz urodziny? ja 11go
16

a jaki rozmiar tego polarka wybrac??

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Ile może ważyć paczka pampersów 43 szt ????
nie mam pojecia, ale zaraz zważe 94 sztuki dwójek... 2,1kg

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 20:44   #2373
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość

nie mam pojecia, ale zaraz zważe 94 sztuki dwójek... 2,1kg
dziękuje kochana
Stary 2011-09-10, 21:05   #2374
Stapelka
Rozeznanie

hehe mam kolegę z 16go skorpiony są the best!

Ja wzięłam L - na co dzień chodzę w 38 ale wzięłam pod uwagę to żeby się łatwo na dziecko zakładało a nie wciskało na niego i jest super. Luźna ale super. Bardzo gruby, mięsisty polar.

Zmalowana - na szkoleniu dziewczyna mówiła, że chustę z dzieckiem masz mieć pod kurtką. Masz grzać dziecko ciałem, wtedy wiesz że mu ciepło. Mając go na kurtce nawet w kombinezonie nie masz tej pewności.
Stapelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 21:05   #2375
zanetaa88
Zakorzenienie

Oj kochane,
tak się zastanawiam jak patrzycie " na skok" biorąc pod uwage tygodnie ?
Czy jeżeli dziecko ma 6tyg i 1 dzień to patrzycie na 7 tydzień,
czy na 6 tydzień w tej skali skoku rozwojowego u dziecka??

Tak się ostatnio zastanawiałam...

Moja dzisiaj przechodzi samą siebie,
marudna jak prawdziwa kobieta
zasnęła ładnie tak jak zawsze o 20stej,
to spokojnie idziemy do wanny,
a tu za 15 min płacz
jak NIGDY !!!
Nie wiem co w nią wstąpiło,
od południa nie umiała zasnąć,
nie wiem czy to nie przez to, że kiedy spała i zaczeła popłakiwać to mąż ja wziął od razu na ręce, a trzeba było tylko lekko pobujać i się nic nie odzywać...
czy tak zareagowała na przyjazd męża,
bo w nocy już coś marudziła.

Nie wiem czasem czy nie jest zazdrosna o męża,
bo tak cały czas tylko Ja i Ona,
a tu jeszcze ktoś

Tłumaczę sobie że FOCH i koniec

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 21:10   #2376
sygine
Zadomowienie

Więc zadzwoniłam do gina i pozwolił mi odciągać po 30 ml jak już nie będę w stanie wytrzymać, a tak to mam robić baaardzo zimne okłady i wiązać cyce bandażami albo nosić bardzo ciasne i za małe staniki
Muszę sobie rozbić liście kapusty, wsadzę do zamrażarki i zrobię sobie okład na noc Może pomoże
Stary 2011-09-10, 21:16   #2377
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Więc zadzwoniłam do gina i pozwolił mi odciągać po 30 ml jak już nie będę w stanie wytrzymać, a tak to mam robić baaardzo zimne okłady i wiązać cyce bandażami albo nosić bardzo ciasne i za małe staniki
Muszę sobie rozbić liście kapusty, wsadzę do zamrażarki i zrobię sobie okład na noc Może pomoże
Kup sobie taki wkłady żelowe w aptece bardzo pomagają
Stary 2011-09-10, 21:19   #2378
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
a nie mówiłam o tych bandażach... masakra ale Ty masz to szczęście że już jest chłodno a ja w tym siedziałam jak było po 40 stopni w słońcu a z małym trzeba było wyjść na spacer... faktycznie skorzystaj z tych bandaży bo inaczej narobisz sobie problemów , trzymam kciuki żeby szybko laktacja przystopowała

kobietki nie nadrobiłam wszystkiego bo jakoś nie miałam nastroju na siedzenie przy lapku dzis ale poczytałam że tak chwalicie te dady a akurat mamy koncówkę pampków więc kupiłam i moje obserwacje są nast.
-rozmiar ok (wzięłam 3 a pampki nosimy jeszcze 2)
-leżą fajnie
-ale niestety bardzo czuć wilgoć w dotyku i to zaledwie po niecałych 3 h od założenia więc maluch tez musi to czuć
no i nie wiem co zrobić nie chcę żeby go podparzało

a ja za chwilkę zostaję sama w domku, mężus jedzie do rodziców oglądac walkę i jakos mi tak dziwnie zostać samej... nie lubię samotnych nocy

podziwiam Was kobietki których mężowie na wyjazdach
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 21:21   #2379
sygine
Zadomowienie

Cytat:
Kup sobie taki wkłady żelowe w aptece bardzo pomagają
No więc skleroza nie boli tylko dokucza. Chciałam je kupić i mi się zapomniało, podobnie jak mleko dla małego Szczęście że jeszcze jedną puszkę mamy
Stary 2011-09-10, 21:34   #2380
83monia
Zakorzenienie

Pisalam wczoraj ze zgrzeszylam platkami z mlekiem no i mi mala lekko wysypalo na buzi.no to wiem co jest grane. ale ser i jogurt sporadycznie moge, tylko mleko samo odpada.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 21:47   #2381
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
To ja pisałam Ten bąbelek to nam sie już 3 razy robił Robi się, po paru dniach odpada, a potem znowu następny powstaje

Dzięki dziewczyny Czyli postanowione, nie ma wyjścia, skoro tak zachwalacie

niu kochana, mam nadzieję że źle tego nie odebrałaś Mi chodziło o to, że jesteś cudowna i kochana, że to proponujesz, ale nie śmie się zgodzić Zresztą już i tak mnie przekonałyście, że warto je kupić, a tych 26 zł to nie szkoda nawet jak nam nie podpasują.
Spokojnie przestanie sie robic
Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Kurde dziewczynki Igor ma 39 stopni, i płacze cały czas...Jadę na IP. Boję się...( a mnie tak napierdziela gardło, że szok...)
Biedny Igorek. Daj znac co i jak

Cytat:
ale masakra!! krzywdy sobie nie zrobisz??

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
Pisalam wczoraj ze zgrzeszylam platkami z mlekiem no i mi mala lekko wysypalo na buzi.no to wiem co jest grane. ale ser i jogurt sporadycznie moge, tylko mleko samo odpada.
no bo to jest tak, ze jogurt i kefir sa przetworzone a mleko jest w czystej postaci. Lekarka kazala mi zaczynac rozszerzanie diety od masla, pozniej jogurt i kefir.

Ogladam wlasnie The Voice of Poland super program. Szymek spi jak Krolewicz. Ja tez zaraz mykam, bo ziewam i ziewam.

Brumek kupilas te dzidziusiowe chusteczki?? Ja dorwalam czteropak w rossmanie ale sie ciesze
Stary 2011-09-10, 22:01   #2382
brunetka2000
Zakorzenienie

a moja królewna w dzień jak zwykle się wyspała i teraz nie chce spać !!!!

Sorki zapomniałam napisać, że Marina mi pisała, że gorączka jednak jest po szczepionce
Stary 2011-09-10, 22:04   #2383
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Więc miałaś nosa, że mały tęskni za tatusiem
Chyba tak....dziś aniołek
ale jak tak co tydzień będzie to...

Cytat:
Też kiedyś chciałam taki malutki na kostce ale koleżanka mi to wyperswadowała. Zapytała się wtedy czy chce mieć dziecko kiedyś Zdźiwiło mnie to pytanie i powiedziałam, że napewno. Ona na to, że jeżeli by kiedyś potrzebowało krwi, to wtedy nie mogę oddać mając tatuaż. Ale nie wiem jaka w tym prawda, bo potem i tak mi się to odwidziało
Po zrobieniu tatuażu krwi nie można oddawać przez pół roku, a nie dożywotnio

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
A ta sukienka może być ? Bo mogę jakąś inną założyć :P
Pewnie że może być

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 22:05   #2384
DaKaro
Zadomowienie

Brida serio. Co prawda pierwsza oksy na mnie nie podzialala, ale przy drugiej+przebicie pecherza dalo porod w 2,5 godziny .

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 22:42   #2385
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Kurde dziewczynki Igor ma 39 stopni, i płacze cały czas...Jadę na IP. Boję się...( a mnie tak napierdziela gardło, że szok...)
Jejku, co się dzieje? Co powiedzieli, wróciłaś już? Daj znać!

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
pewnie że nie A kup, mam nadzieję że podpasują, dla nas są bardzo fajne
Kupiłam Na razie zużyłam jedną, ale nic nie mogę powiedzieć, bo po 3 minutach była już brudna i trzeba było zmienić Jutro testów ciąg dalszy Na razie wiem tylko że są sporo większe od pampersowych jedynek i Tymka da się nimi owinąć prawie że dookoła

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Miłej imprezki
za powrót "starego" Tymka
A z tą herbatką to uważaj z ilością, bo nam położna mówiła że często pita może powodować za dużo nawet gazów Myślę, że 1-2 szklanki na dzień jest wystraczjąca
Dzięki Nateczko
Tymek chyba wrócił na dobre do normy bo dziś też śpi "na zawołanie "
A herbatki sobie dwie dziś strzeliłam. Ale chyba faktycznie poprzestanę na jednej dziennie, tym bardziej że wcale za bardzo mi nie smakują

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
O rany, współczuję. Ja od tygodnia jem prawie tylko płatki z serkami, jogurtami, mlekiem i nie wyobrażam sobie jakbym sie teraz musiała od nich odciąć

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Brumek kupilas te dzidziusiowe chusteczki?? Ja dorwalam czteropak w rossmanie ale sie ciesze
Kupiłam wczoraj Też widziałam w superpharmie jakieś dwupaki w promocji, ale na razie
wzięła jedną paczkę na próbę. I na razie tylko jedną chusteczkę zużył maż, ja wykańczam pampersowe. Mówi że mniejsze trochę niż pampersowe właśnie i mniej wilgotne. No ale dopiero jak sama sprawdzę, to sobie wyrobię zdanie

A my popępkowym! Gości było 30 sztuk, prezentów i życzeń zebraliśmy co niemiara Oczywiście wszystki ochali i achali na jego widok, ale na ile szczerze, na ile dla zasady, to nie wiem. Ale wszystko mi jedno, bo dla mnie to i tak czysty ideał
Tymuś był cały czas spokojny, dwa razy obudził się na jedzenie, co zakomunikował jedynie lekkimi pomruczeniami, a tak to albo słodko spał w wózku, albo patrzył sobie nie wiadomo na co tymi wielkimi ślepiami Niestety jedno ślepko zaropiało nam znowu I to masakrycznie, ropka prawie ciurkiem z niego leci. Mam nadzieję, że przejdzie samo w ciągu jakichś dwóch dni...
Tak więc impreza udana, a ja nasłuchałam się komplementów jeszcze więcej niż Tymek, więc się czuję miło połechtana
No i cieszę się że spokojnie to zniósł, bo bałam się ze to trochę za dużo wrażeń na taką 2,5 tygodniową główke i np nie będzie mógł sie uspokoić wieczorem i zasnąć. Ale obyło sie bez problemów
Stary 2011-09-10, 22:49   #2386
iustyna1
Wtajemniczenie

DaKaro a pamiętasz jak Ci mówiłam, że lepiej wspominam mój pierwszy wywoływany poród, niż ten?
Brida nie ma się czego bać

Sygine ja też odstawiłam małą z dnia na dzień i tak:
* odciagałam z każdej piersi ok 20 ml, żeby mnie tak strasznie nie bolało,
* pod prysznicem lekko ściągałam mleko z piersi (spod samych pach, żeby się guzki nie robiły), ale tez tylko do uczucia ulgi,
* było tak, że wiele razy mnie zalało mleko, np. w nocy - rano budziłam się z mokrą koszulą i pościelą bo nawet przez pieluszki przelatywało (wkładki nie dawały rady),
* starałam się jak najrzadziej ściągać mleko,
* trwało to około 2 tygodni
* ja nie używałam bandaży ani tabletek hamujących laktację.

po prostu odciągaj po 20 ml z piersi na początku w miarę często a potem codziennie coraz rzadziej, mi się tak powoli hamowała laktacja

dlaczego lekarz zabronił Ci ściągać z piersi?
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 23:08   #2387
Natka_
Zakorzenienie

Do nas męża koledzy na walkę przyszli. Nakarmiałam i uspałam Domka, zrobiłam chłopakom jedzonko i teraz odpoczywam

Marino tak właśnie myślałam, że gorączka to skutek szczepienia...

Cytat:
A my popępkowym! Gości było 30 sztuk, prezentów i życzeń zebraliśmy co niemiara Oczywiście wszystki ochali i achali na jego widok, ale na ile szczerze, na ile dla zasady, to nie wiem. Ale wszystko mi jedno, bo dla mnie to i tak czysty ideał
Tymuś był cały czas spokojny, dwa razy obudził się na jedzenie, co zakomunikował jedynie lekkimi pomruczeniami, a tak to albo słodko spał w wózku, albo patrzył sobie nie wiadomo na co tymi wielkimi ślepiami Niestety jedno ślepko zaropiało nam znowu I to masakrycznie, ropka prawie ciurkiem z niego leci. Mam nadzieję, że przejdzie samo w ciągu jakichś dwóch dni...
Tak więc impreza udana, a ja nasłuchałam się komplementów jeszcze więcej niż Tymek, więc się czuję miło połechtana
No i cieszę się że spokojnie to zniósł, bo bałam się ze to trochę za dużo wrażeń na taką 2,5 tygodniową główke i np nie będzie mógł sie uspokoić wieczorem i zasnąć. Ale obyło sie bez problemów
Noo to super, że impreza udana
Mam nadzieję, że oczko samo przejdzie.
Ochy i achy napewno w 100% szczere, bo przecież Tymek to słodziak jak się patrzy!

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

Dziubek a Ty dlaczego nie karmisz Szymona piersią skoro miałaś pokarm? Jaieś zdrowotne przyczyny? Bo nie pamiętam
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 23:13   #2388
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Do zachustowanych: Czy chustę wiąże się na kurtkę czy pod ?!
Zależy. Róznie dziewczyny noszą. Ale ciężko jest dobrze dociągnąć chuste na kurtke. ja będę wiązać pod. Mam zamiar przerobićsobie kurtke na taką do noszenia.

mozna tez uszyć coś takiego
http://forum.chusty.info/forum/showt...t=23152&page=1 (nizej jest wzór)
albo takiego klik

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-11, 01:37   #2389
Brida
Rozeznanie

Cytat:
Sorki zapomniałam napisać, że Marina mi pisała, że gorączka jednak jest po szczepionce
Jakkolwiek to brzmi - jest dobra wiadomość

Cytat:
Tymuś był cały czas spokojny................. ..
Urodzony lew salonowy

---------- Dopisano o 01:37 ---------- Poprzedni post napisano o 01:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
mozna tez uszyć coś takiego
http://forum.chusty.info/forum/showt...t=23152&page=1 (nizej jest wzór)

albo takiego

klik
Na chusty.info nie widać - trzeba sie zarejestrowac, więc może jutro.
Drugi patent fajny i prosty. Ja bym specjalnie robiła tą wstawkę(kieszonkę) z materiału w innym kolorze.
Ciekawa jetem jak wygląda pierwsze.
Brida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-11, 06:51   #2390
agni82
Zadomowienie

Cytat:

A z cytologią to mam stopień IIIA cokolwiek to znaczy - nieprawidłowe komórki nabłonka płaskiego o nieokreślonym znaczeniu ASC-US Na razie mam dwa różne rodzaje tabletek dopochwowych i za 4 miesiące powtórka z cytologii. Jak się nie poprawi to test na HPV a to koszt ponoć 250 zł no i zobaczymy co będzie...
mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku.

Marinko, doczytałam że ta gorączka to na skutek szczepień. oby przeszło szybko i Igorek dobrze się czuł.

Brumku, niezła impreza. 30 osób. wow. przecież to połowa naszego wizażowego wątku. dobrze, że Tymek zniósł to tak dzielnie.

A u mnie wczoraj prawie zawał serca. Panika jak nigdy. wychodzimy z T. na spacer i wkładamy Emila do nosidełka. nagle T. mówi: patrz jak mu się coś na głowie zapadło. ja na jego głowę, a tam ciemiączko się zapadło, ja prawie w bek i krzyczę: o Boże, co mu jest.rano tak nie było.o Boże... Ręce zaczęły mi się trząśc i nogi sie pode mną ugięły. chwilę potem jak go położyliśmy to ciemiączko wróciło do normy. Z tym że ja nie. potem zdarzyło się to jeszcze chyba z dwa razy w ciągu dnia - tzn. zapadło się na kilkanaście sekund i wróciło do normy. Nie wiem czy to normalne. :conf used:Wiem że jak się utrzymuje zapadnięte to może świadczyc o odwodnieniu, ale on innych objawów odwodnienia nie ma. rozmawiałam z koleżanką która mówi, że to normalne, ale może jak usłyszę od was to samo to się uspokoję troszeczkę.

Przez to wszystko tak mnie nerwy nosiły wczoraj, że się poprztykałam trochę z T. to znaczy nie kłóciliśmy się - po prostu nie odzywalismy się do siebie.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-11, 07:39   #2391
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku.

Marinko, doczytałam że ta gorączka to na skutek szczepień. oby przeszło szybko i Igorek dobrze się czuł.

Brumku, niezła impreza. 30 osób. wow. przecież to połowa naszego wizażowego wątku. dobrze, że Tymek zniósł to tak dzielnie.

A u mnie wczoraj prawie zawał serca. Panika jak nigdy. wychodzimy z T. na spacer i wkładamy Emila do nosidełka. nagle T. mówi: patrz jak mu się coś na głowie zapadło. ja na jego głowę, a tam ciemiączko się zapadło, ja prawie w bek i krzyczę: o Boże, co mu jest.rano tak nie było.o Boże... Ręce zaczęły mi się trząśc i nogi sie pode mną ugięły. chwilę potem jak go położyliśmy to ciemiączko wróciło do normy. Z tym że ja nie. potem zdarzyło się to jeszcze chyba z dwa razy w ciągu dnia - tzn. zapadło się na kilkanaście sekund i wróciło do normy. Nie wiem czy to normalne. :conf used:Wiem że jak się utrzymuje zapadnięte to może świadczyc o odwodnieniu, ale on innych objawów odwodnienia nie ma. rozmawiałam z koleżanką która mówi, że to normalne, ale może jak usłyszę od was to samo to się uspokoję troszeczkę.

Przez to wszystko tak mnie nerwy nosiły wczoraj, że się poprztykałam trochę z T. to znaczy nie kłóciliśmy się - po prostu nie odzywalismy się do siebie.
W sumie to nie wiem bo takiego problemu nie mialam albo nie zauwazylam. obserwuj ale bez paniki(wiem, latwo mowic...)

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-11, 07:46   #2392
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:

fajnie że tak się udało wszystko i tak główny bohater dzielnie zniósł
Wcale się nie dziwię że zachwytom nie było końca, i na pewno były szczere! Innej opcji przy Tymku nie widzę

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
Jak dziecko jest w pionie, to ciemiączko często jest zapadnięte, nie martw się jeśli tylko wróciło do normy po położeniu to nic się nie dzieje

Mały obudził się o 5.00, wyspany, oczy okrąglutkie, no i tak sobie leżał w łóżeczku, patrzył na mnie, śmiał się i puszczał bączki na szczęście wyjaśniłam mu że jeszcze jest wcześnie i śpimy, no i jakoś do tej pory dotrwaliśmy

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-11, 08:17   #2393
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
tak piszecie o zakupach, fryzjerach.. ja na siebie pieniedzy nie wydaje, nie lubie zakupow w tym miesiacu z wiadomych Wam wzgledow nie moge sobie na to pozwolic, ale w pazdzierniku, w ramach nagrody za cierpliwosc, trud i ból ide zrobic sobie tetuaz na plecach i na reku po wewnetrznej stronie nalezy mi sie, a innej nagrody, podziekowania albo chociaz dobrego slowa sie nie spodziewam z reszta chcialam to zrobic wczesniej, ale zaszlam w ciaze, teraz juz moge ciesze sie jak dzicko
a orientujesz się ile kosztuje tatuaż? mi też chodzi po głowi jakiś na stopie ale to chyba droga sprawa

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
a co myslicie o pieluszkach z biedronki slyszałam ze dobre i cenowo ok
dla mnie te pieluszki są strasznie twarde i o wiele mniej chłonne niż pampersy a miałaś te pampersy premium?

Ja wczoraj zamówiłam małemu matę rainforest.Ona niby jakaś grająca
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-11, 08:17   #2394
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość

kobietki nie nadrobiłam wszystkiego bo jakoś nie miałam nastroju na siedzenie przy lapku dzis ale poczytałam że tak chwalicie te dady a akurat mamy koncówkę pampków więc kupiłam i moje obserwacje są nast.
-leżą fajnie
-ale niestety bardzo czuć wilgoć w dotyku i to zaledwie po niecałych 3 h od założenia więc maluch tez musi to czuć
Czyli będą dobre jak bedziemy chciały oduczyć pieluszek
ale to zakies 1,5 roku

Cytat:
UUUUffff

Cytat:

Gratuluję, spokój Tymka oznacza że on lubi takie imprezki

a co do oczka mamy tezż problem
przemywam solą fizjologiczną i kropie kropelkami od dr
ale jak do jutra nie przejdzie bede musiała sie umówić do okulisty

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
[COLOR=DarkGreen]

Mały obudził się o 5.00, wyspany, oczy okrąglutkie, no i tak sobie leżał w łóżeczku, patrzył na mnie, śmiał się i puszczał bączki na szczęście wyjaśniłam mu że jeszcze jest wcześnie i śpimy, no i jakoś do tej pory dotrwaliśmy
hihi
dobrze że zrozumiał orzekaz

a ja zapomniełam sie i na obiad zjadłam wczoraj troche surówki z kapusty pekińskiej
i Milky od wczoraj takie pierdzioszkowe koncerty daję,
że tv zagłusza

noc była ładna choc raz obudził sie po 1,5 godzinie a nie po 3 jak to ma w zwyczaju, no ale jak karmienie na żądanie, to telik wierny sługa biegnie z cycem na pomoc

Miłej Niedzieli Kochane
Stary 2011-09-11, 08:21   #2395
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Dzień dobry,

A ja już dzisiaj zaliczyłam pierwszą od dawna poranną kłótnie z mężem - za wczoraj. Eh... Poszedł już na zajęcia, a ja mam znowu samotny dzień...

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-11, 08:46   #2396
Natka_
Zakorzenienie

Witam się niedzielnie
U nas piękne słoneczko dzisiaj.

Noc u nas bardzo fajna, Domek dał pospać

Ania dobrze, że Adaś słucha mamusi

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
a orientujesz się ile kosztuje tatuaż? mi też chodzi po głowi jakiś na stopie ale to chyba droga sprawa
Ja 2 lata temu na stopie płaciłam 250 zł.

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
... to telik wierny sługa biegnie z cycem na pomoc
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-11, 09:00   #2397
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
tak piszecie o zakupach, fryzjerach.. ja na siebie pieniedzy nie wydaje, nie lubie zakupow w tym miesiacu z wiadomych Wam wzgledow nie moge sobie na to pozwolic, ale w pazdzierniku, w ramach nagrody za cierpliwosc, trud i ból ide zrobic sobie tetuaz na plecach i na reku po wewnetrznej stronie nalezy mi sie, a innej nagrody, podziekowania albo chociaz dobrego slowa sie nie spodziewam z reszta chcialam to zrobic wczesniej, ale zaszlam w ciaze, teraz juz moge ciesze sie jak dzicko
Hej
Cookie tatuaż też boli choć mnie nie bolało
Cytat:
Też kiedyś chciałam taki malutki na kostce ale koleżanka mi to wyperswadowała. Zapytała się wtedy czy chce mieć dziecko kiedyś Zdźiwiło mnie to pytanie i powiedziałam, że napewno. Ona na to, że jeżeli by kiedyś potrzebowało krwi, to wtedy nie mogę oddać mając tatuaż.
Ania już napisała że tylko pół roku a dziecko moze tez miec grupe krwi po tatusiu i mu i tak nie oddasz
Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość
Mam nadzieję że to nic powaznego.

W dzieciowych tematach nie mogę się wypowiedziec, więc tutaj sobie nie podaruję - jak dla mnie bezapelacyjnie czarne.

Dziewczynki ja wczoraj dalej na ktg: skurczy brak, szyjka bez zmian.
A zajeło mi to pół dnia- 3,5 czekania, 30 min ktg, po godzinie dojazdu w obie strony bo niestety w ciągu dnia to musiałam autobusem.
Nawet mi się nie chciało pisać

Nie boję się wywoływania, tylko tego że często nie udaje się osiągnąć w ten sposób dobrego rozwarcia i czynności skurczowej w odpowiednim czasie i kończy się cesarką.
Jutro jadę znowu.

Karolinee jak jeździła, to pamiętam że chociaż te badania miała "bolesne" czyli coś tam przy szyjce gmerali, a u mnie nic.
Nie bój sie cesarki ja przezyłam
Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
hejka
tak mąż mi uciekł na walkę kliczki z adamkiem

pokaż co to za jeden masz?

no pewnie po szczepieniu trzymam kciuki gorączko precz

zmalowana pieronico gdzie masz brzuch po ciążowy??? pierwsze butki wymiatają!!!

no jasne dobry pomysł coś ci się należy a tatuaże są super

ale bzdura nic podobnego ja jestem wytatuowana i to dość porządnie i do tego jestem honorowym dawcą krwi więc to nie prawda no ja miałam ochotę zrobić sobie i zrobiłam potem przyszła mi ochota przekuć jęzor i przekułam:-
Pokaz tatuaż
Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość

16
18
Cytat:
hehe mam kolegę z 16go skorpiony są the best! :jupi

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
a nie mówiłam o tych bandażach... masakra ale Ty masz to szczęście że już jest chłodno a ja w tym siedziałam jak było po 40 stopni w słońcu a z małym trzeba było wyjść na spacer... faktycznie skorzystaj z tych bandaży bo inaczej narobisz sobie problemów , trzymam kciuki żeby szybko laktacja przystopowała

-leżą fajnie
Krystianka nie odparzaja

A my dziś z Tż jedziemy do parku w Chorzowie
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-11, 09:02   #2398
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Telik Kochana udanej niedzieli
Natka nie przypuszczałam że tak malutko tatuaż kosztuję ja myślałam że 1000zł nie starczy
dziubek ja testowałam Dady na starszym synku jak tutaj mamusie wychwalały.I miał mokrą pupę przy pampkach a nawet huggisach tak nie było.Więc dla mnie dziwne są porównania z pampami które mają zupełnie inną jakoś.

Edytowane przez blondynkapoznan
Czas edycji: 2011-09-11 o 09:05
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-11, 09:29   #2399
Shira_83
Zadomowienie

dobry
Cytat:
dzięki Skarbie

Cytat:
hehe mam kolegę z 16go skorpiony są the best!

Ja wzięłam L - na co dzień chodzę w 38 ale wzięłam pod uwagę to żeby się łatwo na dziecko zakładało a nie wciskało na niego i jest super. Luźna ale super. Bardzo gruby, mięsisty polar.

Zmalowana - na szkoleniu dziewczyna mówiła, że chustę z dzieckiem masz mieć pod kurtką. Masz grzać dziecko ciałem, wtedy wiesz że mu ciepło. Mając go na kurtce nawet w kombinezonie nie masz tej pewności.
o widzisz dzięki za info mądre to

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Oj kochane,
tak się zastanawiam jak patrzycie " na skok" biorąc pod uwage tygodnie ?
Czy jeżeli dziecko ma 6tyg i 1 dzień to patrzycie na 7 tydzień,
czy na 6 tydzień w tej skali skoku rozwojowego u dziecka??

Tak się ostatnio zastanawiałam...

Moja dzisiaj przechodzi samą siebie,
marudna jak prawdziwa kobieta
zasnęła ładnie tak jak zawsze o 20stej,
to spokojnie idziemy do wanny,
a tu za 15 min płacz
jak NIGDY !!!
Nie wiem co w nią wstąpiło,
od południa nie umiała zasnąć,
nie wiem czy to nie przez to, że kiedy spała i zaczeła popłakiwać to mąż ja wziął od razu na ręce, a trzeba było tylko lekko pobujać i się nic nie odzywać...
czy tak zareagowała na przyjazd męża,
bo w nocy już coś marudziła.

Nie wiem czasem czy nie jest zazdrosna o męża,
bo tak cały czas tylko Ja i Ona,
a tu jeszcze ktoś

Tłumaczę sobie że FOCH i koniec

eee to tylko SPNW takie małe nie może być jeszcze zazdrosne
Cytat:
a moja królewna w dzień jak zwykle się wyspała i teraz nie chce spać !!!!

no to pół biedy szybko mu przejdzie buziaki Igroku

Cytat:
Jejku, co się dzieje? Co powiedzieli, wróciłaś już? Daj znać!

Kupiłam Na razie zużyłam jedną, ale nic nie mogę powiedzieć, bo po 3 minutach była już brudna i trzeba było zmienić Jutro testów ciąg dalszy Na razie wiem tylko że są sporo większe od pampersowych jedynek i Tymka da się nimi owinąć prawie że dookoła

Dzięki Nateczko
Tymek chyba wrócił na dobre do normy bo dziś też śpi "na zawołanie "
A herbatki sobie dwie dziś strzeliłam. Ale chyba faktycznie poprzestanę na jednej dziennie, tym bardziej że wcale za bardzo mi nie smakują

O rany, współczuję. Ja od tygodnia jem prawie tylko płatki z serkami, jogurtami, mlekiem i nie wyobrażam sobie jakbym sie teraz musiała od nich odciąć

Kupiłam wczoraj Też widziałam w superpharmie jakieś dwupaki w promocji, ale na razie
wzięła jedną paczkę na próbę. I na razie tylko jedną chusteczkę zużył maż, ja wykańczam pampersowe. Mówi że mniejsze trochę niż pampersowe właśnie i mniej wilgotne. No ale dopiero jak sama sprawdzę, to sobie wyrobię zdanie

no to cieszy że Tymek wrócił do normy i że imprezka udana

Cytat:

dla mnie te pieluszki są strasznie twarde i o wiele mniej chłonne niż pampersy a miałaś te pampersy premium?

ja za duży na plecach płaciłam 300zł
premium są do bani
Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Czyli będą dobre jak bedziemy chciały oduczyć pieluszek
ale to zakies 1,5 roku

UUUUffff

Gratuluję, spokój Tymka oznacza że on lubi takie imprezki

a co do oczka mamy tezż problem
przemywam solą fizjologiczną i kropie kropelkami od dr
ale jak do jutra nie przejdzie bede musiała sie umówić do okulisty

hihi
dobrze że zrozumiał orzekaz

a ja zapomniełam sie i na obiad zjadłam wczoraj troche surówki z kapusty pekińskiej
i Milky od wczoraj takie pierdzioszkowe koncerty daję,
że tv zagłusza

noc była ładna choc raz obudził sie po 1,5 godzinie a nie po 3 jak to ma w zwyczaju, no ale jak karmienie na żądanie, to telik wierny sługa biegnie z cycem na pomoc

Miłej Niedzieli Kochane

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Hej
Cookie tatuaż też boli choć mnie nie bolało

Ania już napisała że tylko pół roku a dziecko moze tez miec grupe krwi po tatusiu i mu i tak nie oddasz

Nie bój sie cesarki ja przezyłam

Pokaz tatuaż

18

Krystianka nie odparzaja

wedle życzenia nie wiedziałam który to masz wszystkie
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...43fa20c2d.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...9b80cc3ee.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...2a9e6827d.html

i mój mały w gratisie
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...ac5a1d525.html
Stary 2011-09-11, 10:26   #2400
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
[/COLOR]Dziubek a Ty dlaczego nie karmisz Szymona piersią skoro miałaś pokarm? Jaieś zdrowotne przyczyny? Bo nie pamiętam
przez 1,5 m-ca brałam tabletki na odwodnienie i nikt nie był w stanie mi powiedzieć jakie może to mieć skutki uboczne dla Szymka więc z ciężkim sercem przeszłam na mm

Cytat:
mamy taką , faktycznie jest grająca albo melodię albo odgłosy lasu deszczowego Szymkowi się podoba

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
eejjjjj czemu nie mówiłaś wczesniej to byśmy się umówili na spacerek

Cytat:
dziubek ja testowałam Dady na starszym synku jak tutaj mamusie wychwalały.I miał mokrą pupę przy pampkach a nawet huggisach tak nie było.Więc dla mnie dziwne są porównania z pampami które mają zupełnie inną jakoś.
[/FONT]
no właśnie też jestem zdziwiona , ta pielucha jest po prostu mokra w środku a pampers trzyma wilgoć
no i paczka będzie leżeć bo jakoś nie mam sumienia zakładać mu tych pampków

a my dziś po nocce podobnej do poprzednich jedzenie o 20 spanie d0 2:30 jedzenie , spanie do 6:30 jedzenie i spanie-niespanie do 9

dziś mamy labę, obiadek u moich rodziców, potem kino a szczęśliwi dziadkowie przejmują opiekę nad małym
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości