|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Ile może ważyć paczka pampersów 43 szt ????
|
|
|
|
#2372 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Coś Ty
cisnely dwójeczki L-panienki to niezłe kluseczki 16 ![]() a jaki rozmiar tego polarka wybrac?? nie mam pojecia, ale zaraz zważe 94 sztuki dwójek... 2,1kg
|
|
|
|
#2373 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2374 |
|
Rozeznanie
|
hehe mam kolegę z 16go
skorpiony są the best! Ja wzięłam L - na co dzień chodzę w 38 ale wzięłam pod uwagę to żeby się łatwo na dziecko zakładało a nie wciskało na niego i jest super. Luźna ale super. Bardzo gruby, mięsisty polar.Zmalowana - na szkoleniu dziewczyna mówiła, że chustę z dzieckiem masz mieć pod kurtką. Masz grzać dziecko ciałem, wtedy wiesz że mu ciepło. Mając go na kurtce nawet w kombinezonie nie masz tej pewności. |
|
|
|
#2375 |
|
Zakorzenienie
|
Oj kochane,
tak się zastanawiam jak patrzycie " na skok" biorąc pod uwage tygodnie ? Czy jeżeli dziecko ma 6tyg i 1 dzień to patrzycie na 7 tydzień, czy na 6 tydzień w tej skali skoku rozwojowego u dziecka?? Tak się ostatnio zastanawiałam... Moja dzisiaj przechodzi samą siebie, marudna jak prawdziwa kobieta zasnęła ładnie tak jak zawsze o 20stej, to spokojnie idziemy do wanny, a tu za 15 min płacz ![]() jak NIGDY !!! Nie wiem co w nią wstąpiło, od południa nie umiała zasnąć, nie wiem czy to nie przez to, że kiedy spała i zaczeła popłakiwać to mąż ja wziął od razu na ręce, a trzeba było tylko lekko pobujać i się nic nie odzywać... czy tak zareagowała na przyjazd męża, bo w nocy już coś marudziła. Nie wiem czasem czy nie jest zazdrosna o męża, bo tak cały czas tylko Ja i Ona, a tu jeszcze ktoś ![]() Tłumaczę sobie że FOCH i koniec
|
|
|
|
#2376 |
|
Zadomowienie
|
Więc zadzwoniłam do gina i pozwolił mi odciągać po 30 ml jak już nie będę w stanie wytrzymać, a tak to mam robić baaardzo zimne okłady i wiązać cyce bandażami albo nosić bardzo ciasne i za małe staniki
Muszę sobie rozbić liście kapusty, wsadzę do zamrażarki i zrobię sobie okład na noc Może pomoże
|
#2377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kobietki nie nadrobiłam wszystkiego bo jakoś nie miałam nastroju na siedzenie przy lapku dzis ale poczytałam że tak chwalicie te dady a akurat mamy koncówkę pampków więc kupiłam i moje obserwacje są nast. -rozmiar ok (wzięłam 3 a pampki nosimy jeszcze 2) -leżą fajnie -ale niestety bardzo czuć wilgoć w dotyku i to zaledwie po niecałych 3 h od założenia więc maluch tez musi to czuć ![]() no i nie wiem co zrobić nie chcę żeby go podparzało ![]() a ja za chwilkę zostaję sama w domku, mężus jedzie do rodziców oglądac walkę i jakos mi tak dziwnie zostać samej... nie lubię samotnych nocy ![]() podziwiam Was kobietki których mężowie na wyjazdach |
|
|
|
|
#2379 |
|
Zadomowienie
|
No więc skleroza nie boli tylko dokucza. Chciałam je kupić i mi się zapomniało, podobnie jak mleko dla małego
|
#2380 |
|
Zakorzenienie
|
Pisalam wczoraj ze zgrzeszylam platkami z mlekiem no i mi mala lekko wysypalo na buzi.no to wiem co jest grane. ale ser i jogurt sporadycznie moge, tylko mleko samo odpada.
|
|
|
|
#2381 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ogladam wlasnie The Voice of Poland super program. Szymek spi jak Krolewicz. Ja tez zaraz mykam, bo ziewam i ziewam. Brumek kupilas te dzidziusiowe chusteczki?? Ja dorwalam czteropak w rossmanie ale sie ciesze
|
|
|
#2382 |
|
Zakorzenienie
|
a moja królewna w dzień jak zwykle się wyspała i teraz nie chce spać !!!!
Sorki zapomniałam napisać, że Marina mi pisała, że gorączka jednak jest po szczepionce |
|
|
|
#2383 | |
|
Zakorzenienie
|
Chyba tak....dziś aniołek
![]() ale jak tak co tydzień będzie to... ![]() Cytat:
![]() Pewnie że może być ![]()
|
|
|
#2384 |
|
Zadomowienie
|
Brida serio. Co prawda pierwsza oksy na mnie nie podzialala, ale przy drugiej+przebicie pecherza dalo porod w 2,5 godziny
.
|
|
|
|
#2385 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co powiedzieli, wróciłaś już? Daj znać!Cytat:
Na razie zużyłam jedną, ale nic nie mogę powiedzieć, bo po 3 minutach była już brudna i trzeba było zmienić Jutro testów ciąg dalszy Na razie wiem tylko że są sporo większe od pampersowych jedynek i Tymka da się nimi owinąć prawie że dookoła ![]() Cytat:
Tymek chyba wrócił na dobre do normy bo dziś też śpi "na zawołanie " A herbatki sobie dwie dziś strzeliłam. Ale chyba faktycznie poprzestanę na jednej dziennie, tym bardziej że wcale za bardzo mi nie smakują ![]() Cytat:
![]() Cytat:
wzięła jedną paczkę na próbę. I na razie tylko jedną chusteczkę zużył maż, ja wykańczam pampersowe. Mówi że mniejsze trochę niż pampersowe właśnie i mniej wilgotne. No ale dopiero jak sama sprawdzę, to sobie wyrobię zdanie ![]() A my popępkowym! Gości było 30 sztuk, prezentów i życzeń zebraliśmy co niemiara Oczywiście wszystki ochali i achali na jego widok, ale na ile szczerze, na ile dla zasady, to nie wiem. Ale wszystko mi jedno, bo dla mnie to i tak czysty ideał ![]() Tymuś był cały czas spokojny, dwa razy obudził się na jedzenie, co zakomunikował jedynie lekkimi pomruczeniami, a tak to albo słodko spał w wózku, albo patrzył sobie nie wiadomo na co tymi wielkimi ślepiami I to masakrycznie, ropka prawie ciurkiem z niego leci. Mam nadzieję, że przejdzie samo w ciągu jakichś dwóch dni...Tak więc impreza udana, a ja nasłuchałam się komplementów jeszcze więcej niż Tymek, więc się czuję miło połechtana No i cieszę się że spokojnie to zniósł, bo bałam się ze to trochę za dużo wrażeń na taką 2,5 tygodniową główke i np nie będzie mógł sie uspokoić wieczorem i zasnąć. Ale obyło sie bez problemów
|
|
#2386 |
|
Wtajemniczenie
|
DaKaro a pamiętasz jak Ci mówiłam, że lepiej wspominam mój pierwszy wywoływany poród, niż ten?
Brida nie ma się czego bać Sygine ja też odstawiłam małą z dnia na dzień i tak: * odciagałam z każdej piersi ok 20 ml, żeby mnie tak strasznie nie bolało, * pod prysznicem lekko ściągałam mleko z piersi (spod samych pach, żeby się guzki nie robiły), ale tez tylko do uczucia ulgi, * było tak, że wiele razy mnie zalało mleko, np. w nocy - rano budziłam się z mokrą koszulą i pościelą bo nawet przez pieluszki przelatywało (wkładki nie dawały rady),* starałam się jak najrzadziej ściągać mleko, * trwało to około 2 tygodni * ja nie używałam bandaży ani tabletek hamujących laktację. po prostu odciągaj po 20 ml z piersi na początku w miarę często a potem codziennie coraz rzadziej, mi się tak powoli hamowała laktacja dlaczego lekarz zabronił Ci ściągać z piersi?
|
|
#2387 | |
|
Zakorzenienie
|
Do nas męża koledzy na walkę przyszli. Nakarmiałam i uspałam Domka, zrobiłam chłopakom jedzonko i teraz odpoczywam
![]() Marino tak właśnie myślałam, że gorączka to skutek szczepienia... Cytat:
Mam nadzieję, że oczko samo przejdzie. Ochy i achy napewno w 100% szczere, bo przecież Tymek to słodziak jak się patrzy! ![]() ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Dziubek a Ty dlaczego nie karmisz Szymona piersią skoro miałaś pokarm? Jaieś zdrowotne przyczyny? Bo nie pamiętam
|
|
|
|
|
#2388 |
|
Zakorzenienie
|
Zależy. Róznie dziewczyny noszą. Ale ciężko jest dobrze dociągnąć chuste na kurtke. ja będę wiązać pod. Mam zamiar przerobićsobie kurtke na taką do noszenia.
mozna tez uszyć coś takiego http://forum.chusty.info/forum/showt...t=23152&page=1 (nizej jest wzór) albo takiego klik |
|
|
|
#2389 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:37 ---------- Poprzedni post napisano o 01:32 ---------- Cytat:
Drugi patent fajny i prosty. Ja bym specjalnie robiła tą wstawkę(kieszonkę) z materiału w innym kolorze. Ciekawa jetem jak wygląda pierwsze. |
|||
|
|
|
#2390 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Marinko, doczytałam że ta gorączka to na skutek szczepień. oby przeszło szybko i Igorek dobrze się czuł. Brumku, niezła impreza. 30 osób. wow. przecież to połowa naszego wizażowego wątku. dobrze, że Tymek zniósł to tak dzielnie.A u mnie wczoraj prawie zawał serca. Panika jak nigdy. wychodzimy z T. na spacer i wkładamy Emila do nosidełka. nagle T. mówi: patrz jak mu się coś na głowie zapadło. ja na jego głowę, a tam ciemiączko się zapadło, ja prawie w bek i krzyczę: o Boże, co mu jest.rano tak nie było.o Boże... Ręce zaczęły mi się trząśc i nogi sie pode mną ugięły. chwilę potem jak go położyliśmy to ciemiączko wróciło do normy. Z tym że ja nie. potem zdarzyło się to jeszcze chyba z dwa razy w ciągu dnia - tzn. zapadło się na kilkanaście sekund i wróciło do normy. Nie wiem czy to normalne. ![]() :conf used: Wiem że jak się utrzymuje zapadnięte to może świadczyc o odwodnieniu, ale on innych objawów odwodnienia nie ma. rozmawiałam z koleżanką która mówi, że to normalne, ale może jak usłyszę od was to samo to się uspokoję troszeczkę.Przez to wszystko tak mnie nerwy nosiły wczoraj, że się poprztykałam trochę z T. to znaczy nie kłóciliśmy się - po prostu nie odzywalismy się do siebie.
|
|
|
|
|
#2391 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2392 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie że tak się udało wszystko i tak główny bohater dzielnie zniósł ![]() Wcale się nie dziwię że zachwytom nie było końca, i na pewno były szczere! Innej opcji przy Tymku nie widzę ![]() Cytat:
jeśli tylko wróciło do normy po położeniu to nic się nie dzieje ![]() Mały obudził się o 5.00, wyspany, oczy okrąglutkie, no i tak sobie leżał w łóżeczku, patrzył na mnie, śmiał się i puszczał bączki na szczęście wyjaśniłam mu że jeszcze jest wcześnie i śpimy, no i jakoś do tej pory dotrwaliśmy
|
|
|
#2393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dla mnie te pieluszki są strasznie twarde i o wiele mniej chłonne niż pampersy a miałaś te pampersy premium?Ja wczoraj zamówiłam małemu matę rainforest.Ona niby jakaś grająca
|
|
|
|
|
#2394 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale to zakies 1,5 roku Cytat:
Cytat:
![]() a co do oczka mamy tezż problem przemywam solą fizjologiczną i kropie kropelkami od dr ale jak do jutra nie przejdzie bede musiała sie umówić do okulisty ![]() Cytat:
dobrze że zrozumiał orzekaz a ja zapomniełam sie i na obiad zjadłam wczoraj troche surówki z kapusty pekińskiej ![]() i Milky od wczoraj takie pierdzioszkowe koncerty daję, że tv zagłusza ![]() noc była ładna choc raz obudził sie po 1,5 godzinie a nie po 3 jak to ma w zwyczaju, no ale jak karmienie na żądanie, to telik wierny sługa biegnie z cycem na pomoc ![]() Miłej Niedzieli Kochane
|
|
#2395 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry,
A ja już dzisiaj zaliczyłam pierwszą od dawna poranną kłótnie z mężem - za wczoraj. Eh... Poszedł już na zajęcia, a ja mam znowu samotny dzień...
|
#2396 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam się niedzielnie
![]() U nas piękne słoneczko dzisiaj. Noc u nas bardzo fajna, Domek dał pospać Ania dobrze, że Adaś słucha mamusi ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2397 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cookie tatuaż też boli choć mnie nie bolałoCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 18 ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
A my dziś z Tż jedziemy do parku w Chorzowie
|
|||||
|
|
|
#2398 |
|
Zakorzenienie
|
Telik Kochana udanej niedzieli
Natka nie przypuszczałam że tak malutko tatuaż kosztuję ja myślałam że 1000zł nie starczy ![]() dziubek ja testowałam Dady na starszym synku jak tutaj mamusie wychwalały.I miał mokrą pupę przy pampkach a nawet huggisach tak nie było.Więc dla mnie dziwne są porównania z pampami które mają zupełnie inną jakoś. Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2011-09-11 o 09:05 |
|
|
|
#2399 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
dobry
Cytat:
Cytat:
Cytat:
eee to tylko SPNW takie małe nie może być jeszcze zazdrosne ![]() Cytat:
Cytat:
i że imprezka udanaCytat:
premium są do bani Cytat:
Cytat:
![]() http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...43fa20c2d.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...9b80cc3ee.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...2a9e6827d.html i mój mały w gratisie ![]() http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...ac5a1d525.html
|
|
#2400 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Szymkowi się podoba ![]() eejjjjj czemu nie mówiłaś wczesniej to byśmy się umówili na spacerek ![]() Cytat:
![]() no i paczka będzie leżeć bo jakoś nie mam sumienia zakładać mu tych pampków ![]() a my dziś po nocce podobnej do poprzednich jedzenie o 20 spanie d0 2:30 jedzenie , spanie do 6:30 jedzenie i spanie-niespanie do 9 ![]() dziś mamy labę, obiadek u moich rodziców, potem kino a szczęśliwi dziadkowie przejmują opiekę nad małym ![]()
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:25.

zębole

Może pomoże

nie chcę żeby go podparzało
Zresztą już i tak mnie przekonałyście, że warto je kupić, a tych 26 zł to nie szkoda nawet jak nam nie podpasują.

A kup, mam nadzieję że podpasują, dla nas są bardzo fajne
za powrót "starego" Tymka
bo nawet przez pieluszki przelatywało (wkładki nie dawały rady),