|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4771 |
Przyczajenie
|
Dot.: Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia część V i 1/2 ;)
witajcie młode mamy
![]() pierwszy raz na forum, ale musiałam się zarejestrowac, bo nie mam nawet z kim porozmawiac o wszystkim... a mianowicie, mam 19 lat i jestem w 27. tc, będzie chłopiec. wszystko jest niby ok, rodzina się cieszy, tż tez. ale mam mały problem odnośnie studiow.dostalam się na dzienne, jednak uczelnia nie wyda zgody na indywidualny tok, zostaje jedynie dziekanka albo 4 tygodnie... a to zdecydowanie za malo, zwlaszcza, ze uczelnia 100 km od domu. jest jeszcze jedno wyjscie.. zaoczne przez rok, a potem dzienne z powrotem. naprawde nie wiem co mam zrobic.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4772 |
Przyczajenie
|
pierwszy post na forum i juz sie nie pojawil, wiec musze napisac go jeszcze raz ;d
witajcie mlode mamy ![]() mam 19 lat, 27. tc, chłopiec. rodzina szczesliwa, ja rowniez, tz tez. ale mam jeden problem dotyczacy studiow. dostalam sie na dzienne, 100 km od domu, ale uczelnia nie wyrazi zgody na indywidualny tok, wiec jesli chce pozostac na dziennych to albo dziekanka, albo 4 tygodnie urlopu, co wydaje mi sie troche malo... inne wyjscie to rok zaocznych, a pozniej dzienne. nie wiem sama co mam zrobic.. jak myslicie, co bedzie lepszym wyjsciem i dla mnie, i dla maluszka? |
![]() ![]() |
![]() |
#4773 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Gratuluje. ![]() ![]()
![]() |
#4774 |
Przyczajenie
|
dużo i niedużo, bo juz nie moge sie doczekac
![]() gdybym wziela dziekanke, to wrocilabym do domu, bo bez sensu placic za mieszkanie, ale tz tez na studiach w tym miescie.. dziekanskiego nie da sie wziac na mniej niz 2 semestry, niestety, a małego nie miałabym z kim zostawic, tj. musialabym wynajac opiekunke, a szczerze mówiac, nie mam ochoty zostawiac tak malego dziecka z kims obcym.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4775 |
Przyczajenie
|
dużo i niedużo, bo juz nie moge sie doczekac
![]() gdybym wziela dziekanke, to wrocilabym do domu, bo bez sensu placic za mieszkanie, ale tz tez na studiach w tym miescie.. dziekanskiego nie da sie wziac na mniej niz 2 semestry, niestety, a małego nie miałabym z kim zostawic, tj. musialabym wynajac opiekunke, a szczerze mówiac, nie mam ochoty zostawiac tak malego dziecka z kims obcym.. cos nie moge za pierwszym razem wyslac odpowiedzi ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4776 | |||
Wtajemniczenie
|
nie no co Ty
![]() dzisiaj kobiety i mężczyźni z mojego miasta grali, więc poszłam z Tżem obejrzeć ![]() Cytat:
spokojnie, jeszcze będziesz prosić,żeby te kopniaki były tak delikatne jak teraz ![]() Cytat:
![]() ![]() Mała jest cudowna!! ![]() ![]() Cytat:
![]() kurcze, faktycznie masz ciężko z tymi studiami... ![]() wiecie co...stwierdziłam,przełoż ę wizytę z 20 września na ten tydzień. Dzisiaj miałam dość często skurcze, na dodatek czuję małą bardzo nisko... czuję ucisk na kość łonową i ciężko mi przy tym chodzić. Brzuch twardnieje za czesto i zaczyna mnie to martwić... miałam oglądać z Tżem film Druhny, ale chyba nie damy rady... ja jestem cholernie śpiąca i jedyne o czym marzę, to łóżko, także dobranoc dziewczyny ![]()
![]() |
#4777 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry.
Myslalam, ze dzisiaj dluzej pospie ale nic z tego bo o 9 rano obudzily mnie smiech i guganie dochodzace z lozeczka ![]() Cieszcie sie przyszle mamusie, ze mozecie jeszcze troche poodpoczywac bo jak juz sie malenstwo urodzi, to pewnie nie raz stwierdzicie, ze chcialybyscie je spowrotem do brzucha wsadzic ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4778 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jeju ja bym już chciała swoje dzieciątko mieć przy sobie, albo chociaż wiedzieć co tam noszę pod sercem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4779 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A co do rodzenia w zimnym miesiacu, to wszystko ma swoje wady i zalety ![]() Moja mala sie w lato urodzila i najbardziej martwi mnie to, ze w zime bede musiala ja przesadzic do spacerowki bo gondola bedzie za mala a wiadomo, ze w gondoli lepiej bo chroni przed wiatrem. Pociesza mnie to, ze najgorsze wiatry sa jesienia a nie zima. ![]() A Twoj dzieciaczek zime przejezdzi w gondoli a spacerowke bedzie potrzebowal dopiero na lato wiec w sam raz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4780 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No w sumie masz rację, a na kiedy chrzest planujesz? Chyba, że nie planujesz to przepraszam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4781 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko czekam az polski ksiadz przyjedzie bo chwilowo nie mamy. Jak juz bedzie to sie przejde i porozmawiam na ten temat. Chcialabym tak za dwa do trzech miesiecy. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4782 |
Zadomowienie
|
masakra co za dzień.. ;x znów męczy mnie zgaga..
ludzie są dziś jeszcze bardziej irytujący niż wczoraj..aż mi się wyć chce. -.- Martynka, a to planujesz w polskim koście tak?
Edytowane przez aguu00 Czas edycji: 2011-09-11 o 14:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#4783 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kosciol tutejszy (nie wiem czy aby wyznania rzymsko-katolickiego) ale raz w tyg polski ksiadz (rzymsko-katolicki) msze odprawia bo duzo Polakow tu mieszka. No i mam w planach zapytac czy by mala ochrzcil bo nie chce malutkiego dziecka ciagac do PL specjalnie na chrzest. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4784 | ||
Wtajemniczenie
|
Hej Wam
![]() Cytat:
![]() pewnie nie raz to powiem haha ![]() Cytat:
![]() w zimę sobie przeleży, a jak tylko pokaże się słoneczko, to mała bedzie już jeździć w spacerówce ![]() ależ ja się cieszę,że nie wiem co to zgaga ![]() ![]() u mnie dzisiaj niesamowity gorąc... leżałam dzisiaj pół dnia z lodem przyłożonym do karku i czoła ![]() ![]() wybrałam się niedawno na spacer z Tżem, ale wrociliśmy po 30minutach, bo nie bylam w stanie chodzić. Ta kość mnie wykończy ![]()
![]() |
#4785 |
Zakorzenienie
|
agnesuk jak takie male dziecko sie smieje to az mi sie humor poprawia
![]() Ehh koncowka ciazy to niestety nic milego. Pod koniec, to tylko po zakupy wychodzilam. O spacerach nie bylo mowy bo mialam straszne zawroty glowy. Tak wgl to dostalam pierwsza @ od czasu porodu i czuje sie jak bym drugi polog przechodzila ![]() Ale pierwszy raz w zyciu mam @ i nie zwijam sie z bolu. ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/dxomtv73c3divcga.png https://www.suwaczki.com/tickers/2nn3pc0z5zbajn3t.png Edytowane przez martynka89 Czas edycji: 2011-09-11 o 15:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#4786 |
Zadomowienie
|
Nie to ja nie mam tak źle jedynie ta zgaga.. Kość mnie też bolała ale jakoś teraz nie boli to chyba zależy od ułożenia dziecka.
Agnesuk, a jak Twoje skurcze? Przeszły? Martynka, no mnie właśnie ciekawi jak to będzie u mnie z @ bo normalnie to miałam maskarę. ;x
#4787 |
Zakorzenienie
|
aguu ja mialam tylozgiecie macicy i zwijalam sie zawsze z bolu tak, ze zadne tabletki nie pomagaly. Teraz boli chwilami ale tak leciutko, ze nawet mi to nie przeszkadza i moge normalnie funkcjonowac bez tabletek. Tylozgiecie sie prostuje po ciazy wiec jezeli masz to samo to zapomnij o uporczywym bolu w trakcie @.
A jeszcze cos Wam mialam napisac i calkiem zapomnialam. Jak ktoras z Was urodzi dziewczynke i zobaczy krew na pieluszce po dwoch, trzech dniach to nie panikowac i nie jechac na pogotowie bo to jest normalne ![]() Ja mialam z moja mala taka sytuacje jak juz przyjechalysmy do domu. Wieczorem troszke krwi na pieluszce, juz chcialam jechac na pogotowie bo sie wystraszylam, ale przy nastepnej zmianie bylo tego mniej a w nocy znowu wiecej. Ale mialam miec wizyte na nastepny dzien wiec sie powstrzymalam z wyjazdem do szpitala. I dobrze bo na wizycie dowiedzialam sie, ze to jest normalne bo hormony matki sa jeszcze obecne we krwi dziecka i przez te hormony moga utrzymywac sie plamienia przez kilka dni. |
![]() ![]() |
![]() |
#4788 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() do tego te wszystkie objawy, ehh już zapomniałam co to znaczy @ ![]() ![]() Ja po porodzie od razu chcę zacząć brać tabletki anty, muszę się dowiedzieć więcej na ten temat ![]() Cytat:
![]() Aguu - skurcze pojawią się raz na jakiś czas, ale nie jest źle ![]() ![]() Tż zrobił mi zimny okład i temp. ciała trochę spadła... miałam jutro jechać na badania - mocz i morfologia, ale chyba się wybiorę we wtorek, bo teściu zabiera auto. marzą mi się chłodne dni... ![]() zaczynamy 34 tydzień ![]()
Edytowane przez agnesuk Czas edycji: 2011-09-11 o 20:46 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4789 |
Zakorzenienie
|
Witajcie mamuski
![]() ![]() ![]() ![]() KARO gratuluje pierszych zakupow, teraz bedzie kusic co raz bardziej, dziewczyny pewnie potwierdza, nawet jak jest wszystkiego az za duzo, to i tak sie cos zawsze dokupi ![]() ZOSKA ja tez mam 21 wrzesnia usg ![]() ![]() ![]() MeMyself&I jak milo, ze nas odwiedzilas i dobrze wiedziec, ze wszystko u was w porzadku ![]() ![]() ![]() witam nowa mame ![]() MARTYNKA slyszalam kiedys, ze jak @ byla boelsna to po porodzie juz niekoniecznie, zobaczymy jak bedzie u mnie, bo widze, ze na twoim przykladzie sie sprawdza ![]() AGNESUK ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4790 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie dostaniesz anty dopoki bedziesz w pologu (czyli 6 tyg po porodzie). U mnie minelo 6 tyg, bylam na wizycie kontrolnej, na @ sie nie zanosilo wiec kazali brac tabletki odrazu. No i nie czekalam na pierwszy dzien @ tak jak sie powinno czekac przy tabletkach anty, tylko wzielam jak zalecili bo lekarka powiedziala, ze na pierwsza @ moglabym czekac nawet kolejny miesiac ( a wiadomo, ze z przytulankami bym tyle nie czekala ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4791 |
Zadomowienie
|
agnes
![]() W jakim czasie po porodzie można rozpocząć ponowne stosowanie tabletek hormonalnych? Pigułki można stosować dopiero po 2-3 prawidłowych cyklach miesięcznych. Jednak jeżeli karmisz dziecko piersią powinnaś stosować pigułki gestagenne (karmienie jest przeciwwskazaniem do typowej antykoncepcji hormonalnej). Nie zapominaj też, że decyzja o włączeniu hormonów zależy od twojego ginekologa i niekiedy może on uznać, że jest jeszcze zbyt wcześnie na antykoncepcję hormonalną i zalecić ci inną metodę. Mój synek od wczoraj chodzi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez martita_891 Czas edycji: 2011-09-12 o 07:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#4793 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() zazdroszczę morza!! ![]() ![]() No i jak staranka? ![]() ![]() ![]() dzień dobry mamuśki ![]() dzwoniłam dzisiaj do mojego ginka żeby się przerejestrować. Idę w ten czwartek. Wczoraj wieczorem dopadły mnie skurcze, które pojawiały się co 10 minut ![]() Czuję coraz większy nacisk w dole. Dobrze,że idę w czwartek, bo bym nie wytrzymała z nerwów do 20 września. U mnie się dzisiaj trochę ochłodziło i jest czym oddychać ![]() a jak u Was samopoczucie? ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4794 |
Zadomowienie
|
agnes marzy mi się córeczką więc na razie kombinuję jak się da
![]() ![]() ![]() Dal nas morze to drugi (i wymarzony na przyszłość) dom więc jeździmy tam najczęściej jak się da ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4795 |
Zadomowienie
|
Martita
![]() u mnie masakra.. znaczy denerwuje się bo dziecko nadal nie wadziło główki w kanał rodny.. i nie wiem? a za tydzień gdzieś musiałabym iść na wywołanie a co jak wywołają mi skurcze ( których też brak) a dziecko nadal nie będzie miało główki wsadzonej? Najbardziej wkurza mnie to jak ludzie sie pytają czy już urodziłam albo żebym szła rodzić.. podnosi mi to ciśnienie. ![]()
#4796 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() może tym razem też się uda w pierwszym cyklu po odstawieniu? ![]() ![]() Ja jakbym mogła, to co weekend bym jeździła nad morze! tam wszystkie problemy znikają, a ja czuję się wolna i szczęśliwa. Miłek niech korzysta ![]() Cytat:
![]() a ludźmi się nie przejmuj. Im się wydaje,że dziecko zawsze musi przyjść na czas ![]()
![]() |
#4797 |
Zadomowienie
|
aguuoo a skąd wiesz, że dziecko nie wstawiło główki w kanał? Umiesz to ocenić?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4798 |
Zadomowienie
|
Bo mi położna powiedziała a poza tym czuję ją tak po boku. ;x
#4799 |
Zadomowienie
|
U mnie było tak, że w trakcie oczekiwania na "pełne rozwarcie" Miłosz był dobrze wstawiony a po którymś badaniu okazało się, że muszę wskoczyć na łóżko i ograniczyć ruchy bo Młody się wycofał :/ No i chyba ostatnie pół godziny musiałam się męczyć w miarę w 'bezruchu'
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4800 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:03.