|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
Cytat:
dzisiaj Zuzia skończyła dopiero tydzień. Ale żal mi było nie wykorzystać tej pogody. Byliśmy na dworze tylko 20 minut więc ma nadzieję że nic jej nie będzie. Wczoraj chciałam ją werandować ale skończyło się na tym że zamiast leżeć przy otwartym oknie w wózku, mąż ją musiał nosić po pokoju na rękach![]() Co do smoczka ja daję, czasami pomaga i mała się uspokaja. Zasypia ze smoczkiem ale po zaśnięciu wyrzuca go więc mam nadzieję że tak bardzo się od niego nie uzależni ![]() |
||
|
|
|
#1772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1773 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
U kazdej mamy jest inaczej... Mi tez sie wydaje ze to kolki sie u was zaczely... Moze sprobuj popytac w aptece o jakis syropek na kolki... One naprawde duzo daja... Cytat:
![]() Moze cos zle skrecon ze taki niestabilny ![]() Cytat:
Na pewno dasz rade... Powolutku dzidzius sie przezwyczai do wszystkiego Co do smokow.... To ja wlasnie dalam malemu jak mial okres kolek i mi bardzo plakal.. Dawalam tylko na uspokojenie.. Jak zasypial to smoczek od razu byl wyciagany z buzki Takim sposobem Alan nigdy sie nie przezwyczail bardzo do smoczka.. Nawet jak byl wiekszy to smoczek byl tylko do zasypiania, potem w nocy juz go wypluwal i nie chcial i dawalam mu tez do uspokojenia gdy np . upadl lub inne takie... Jak mial 1,5 roczku to zrezygnowalismy ze smoka i w tydzien czasu dziecko sie oduczylo.. Takze naprawde sprawnie nam to poszlo..... ![]() Teraz tez jak mala bedzie beksowala to tez dam smoka... ![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- I mialam pisac.. Stokrotka mi nic nie pisala.. Ale dzwonila ok. 20:30 (czyli w PL byla 21:30) do jednej dziewczyny z forum o 'mamusiach w irlandii' i ponoc byla juz na epiduralu i w trakcie porodu.... wiecej nic niewiem..... |
|||||
|
|
|
#1774 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A teraz obiecane zdjęcia ze specjalną dedykacją dla Malamutki i Irmith (nie pamiętam, czy ktoś jeszcze był zainteresowany tematem pieluszek wielorazowych). 1. Formowanki małe i większe. 2. All in One (żółta i zielona), otulacze małe, wkłady. (AiO schną mi WIEKI, już ich nie lubię Otulacze polarkowe wyjęłam suche z pralki Poza tym zakochałam się w tym smoku 3. Otulacze większe na potem. 4. Kieszonki (głównie one size) i gacie wełniane duże. (Kieszonki mam głównie z polarkiem w środku i schną błyskawicznie, co bardzo mi się podoba.) Troszkę mi się tego uzbierało A jeszcze na parę sztuk czekam
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-09-11 o 23:30 |
||
|
|
|
#1776 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1778 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakieś wieści od Lullka? |
|
|
|
|
#1780 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1781 |
|
Zadomowienie
|
Od 21.47 Sara jest już z mama i tata .wazy 2450.jest cudowna
|
#1782 | |
|
Zakorzenienie
|
Jeju, ale maluka
ale super że już jest z wami ![]() ---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1783 |
|
Zakorzenienie
|
wyczerwienię co by wszystkie dojrzały
![]() Gratulacje kochana!!!!!!!!! W końcu się doczekałaś swojej filigranowej panienki Edytowane przez archinta Czas edycji: 2011-09-12 o 00:19 |
|
|
|
#1784 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluje kochana !!!!!! Nareszcie mozecie sie cieszyc tym slicznym malym cudem... Swoja droga drobinka z tej Sary |
|
|
|
#1785 |
|
Zadomowienie
|
sara wazy 3450 z wrażenia pomyliłam się
|
#1786 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1787 |
|
Zakorzenienie
|
hihiih...No bo my tu juz wszystkie myslimy jak to ze ona taka malutka...
coz za emocje |
|
|
|
#1788 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam takie podejrzenie właśnie
![]() Cudnie że się doczekałaś. Ahhh Jak odpoczniesz i nacieszysz się stępnie małą to mam nadzieję, że pokażesz nam tę wyczekiwaną istotkę
|
|
|
|
#1789 |
|
Zakorzenienie
|
Stokrotko, wielkie gratulacje! Bardzo się cieszę, że nareszcie się doczekaliście Kto by pomyślał, że kupowanie pieluch tak wciąga A ja zmykam, bo zaraz mnie tu mąż zastanie i dostanę po pupie Chyba mnie gad zaraził, bo mnie gardełko zaczęło boleć ![]() Zajrzę jeszcze raniutko, bo może coś czerwonego przybędzie Dobranoc!
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-09-12 o 00:43 |
|
|
|
#1790 |
|
Zakorzenienie
|
Agnysko , jak możesz zmień mi datę tp w poście na 13.09. Na samym początku podałam inną - bo stwierdziłam, że ten 13 taki pechowy ( a było wahanie pomiędzy 11 a 13 więc wybrałam coś akurat haha
). Wiem, wiem durne, ale co począć haha Tak więc gdybyś miała czas to byłabym wdzięczna |
|
|
|
#1792 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, tak patrzę na listę to serio mało z nas tu zostało i się czynnie udziela. Szkoda
|
|
|
|
#1793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Patrzę na listę i widzę, że teraz czas na chłopczyka. Mojego? Twojego? Ja nie mam nic przeciwko 13stemu ![]() Edit: A może obu?
|
|
#1794 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No niestety ale nie kazdy ma czas na neta.... ![]() Duzo sie decyduje na odwizazowanie po to zeby jeszcze wiecej czasu poswiecic dziecku To juz jest decyzja kazdej z nas.... Ja tam nie mam nikomu za zle ze nie pisze czy sie nie udziela... Szkoda swoja droga bo sie do siebie przezwyczajamy i ciekawe jestesmy co i jak u ktorej... No ale kazdy ma swoje zycie i nie zawsze moze ciagle istniec w necie.... ok...spadam bo jakies wywody tu mnie smieszne nachodza ![]() Dobranoc jeszcze raz ![]() ---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ---------- Cytat:
Moze lulka, agnyska i cotka na pierwszy odczal.... hihihih |
||
|
|
|
#1795 |
|
Zakorzenienie
|
kelllysss ale ja mówię o mamach które wg listy są daleko od porodu
I nie mówię tego z pretensją, ale z żalem. Bo tak tu pusto czasami ... i cicho. Jak nie na naszym wątku ![]() Agnyska, ja tam nie mam nic przeciwko. Może być jutro, może być 13... a we dwójkę raźniej zawsze Dziękuję Ok to i ja idę spać. Po tym przespaniu połowy dnia dalej czuję się padnięta ![]() Buźki. Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-09-12 o 00:56 |
|
|
|
#1796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym jest sie na innym etapie (tzn.dopiero pakuja torby, piora ubranka lub nawet moze dopiero maja zamiar to zrobic...) ) Na pewno podczytuja..... Zobaczysz ze duzo nowych i tez z konca listy tez zacznie sie udzielac po porodzie... ---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ---------- ja chyba dzis nie odkleje sie od tego kompa... Wezcie mnie juz pogoncie prosze..... ![]()
|
|
|
|
|
#1797 |
|
Zakorzenienie
|
Niezależnie od tego jakie by nie były powody i co by się nie działo to jest tu pustawo i dlatego tak sobie marudzę w kąciku
Ale cieszę się że mówisz że będzie lepiej Ja właśnie też się nie moge odkleić. Co gorsze zjadłam pyszne tosty z czosnkiem i teraz mam taką zgagę że normalnie chyba po ścianach zacznę chodzić. Idę szukać renie
|
|
|
|
#1798 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Kilka nocy było ok, no i oczywiście co dobre, nie może trwać wiecznie
![]() Dziś to może bym jeszcze spała, ale cała lewa strona ciała jakoś mnie boli, noga drętwieje, nie mogę się w ogóle ułożyć w łóżku ![]() Cytat:
![]() Może dodatkowo wzmocnić go trzeba jakimiś śrubkami/listwami ![]() Cytat:
Niezła kolekcja ![]() Gratulacje !!!!!!!!!!!!!!! W końcu się doczekałaś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ażsię głodna zrobiłam, ale nie będę się kręcić o tej godzinie w kuchni....
|
|
#1799 |
|
Zakorzenienie
|
Mądrze prawisz Kellysss Właściwie to nasze przeterminowane mamy też na chłopców czekają, to niech rodzą Ja się mogę ten dzień, dwa czy ewentualnie trzy jeszcze wstrzymać ![]() Anetika, za jutro Gardło boli jeszcze bardziej, a właściwie migdałki Zaraz idę je przepłukać solą, bo nic innego za bardzo już nie mam w domu. Bądźcie grzeczne pod moją nieobecność
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-09-12 o 06:36 |
|
|
|
#1800 |
|
KWC
|
Gratulacje dla Stokroteczki!!
Agnysko, jeszcze wodą utlenioną można płukać |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:29.

.

teraz sie z siebie nabijam ze teraz to madra jestem a jak u mni ebedzie ciekawe heheh
(normalnie aż mi łzy stanęły)
Środek ciężkości się jakoś fatalnie przesunął i normalnie mnie przygniotło 

ale super że już jest z wami 
). Wiem, wiem durne, ale co począć
haha 

za jutro
Zaraz idę je przepłukać solą, bo nic innego za bardzo już nie mam w domu.