mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4 - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-11, 21:00   #4441
Tincia
Wtajemniczenie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4

marejta- ja już też stwierdziłam, że kupie sobie czarne balerinki i będzie dobrze, tyle że nie chcą mi się żadne spodobać :/

Ja dziś byłam na długim spacerku Masakra gorąco było i teraz padam na pyszczek...

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-11, 21:04   #4442
tuszka
Raczkowanie

Rozumiem, że ten sterylizator z Aventu jest do mikrofali? Boże, ja nawet nie wiem na jakiej zasadzie one działają ;/ Wstawisz linka do niego?
tuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-11, 21:04   #4443
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
też 94 sztuki to są 2 tylko wlaśnie na nich nie pisze jumbo pack one są 3-6 kg to nie wiem kupujecie jeszcze mniejsze???bo widziałam takie białe 2-5 kg ale na nich nie ma promocji.....ile paczek wogóle kupujecie takich małych pampersów?????
Te białe 1nki podobno są delikatniejsze. Ja na razie kupiłam jedne białe jedynki- trafiłam w e.leclerku za 41.65, 2 paczki 2jek z rossmana pampersow, jedne huggiesy 2ki i te male na pępek z wycieciem. Jak będe trafiać promocje, to będę brać- bo tego nigdy za wiele i tak później będzie trzeba kupić i tak.

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-11, 21:23   #4444
rojku
Rozeznanie

ania21_21 super wieści!! 3mam kciuki, żeby poszło szybko i gładko

Cytat:
Napisane przez tuszka Pokaż wiadomość
Mnie do tp zostało jeszcze 79 dni, czyli 2 miesiące, 3 tyg
U mnie jeszcze 81 czyli bardzo podobnie

Dziś mam taki jakiś dziwny dzień pobolewa mnie tyłek (czyżby znów rósł),plecy, w kościele przez chwilę myślałam, że zasnę, a potem poczułam w ramionach takie napięcie i delikatny ból, jak zawsze wtedy kiedy piłam wino Koślawo się czuję, ale wystarczy, że pomyślę, że to przez to, że Anielcia jest w brzucholu, to od razu mi się micha śmieje
Stary 2011-09-11, 21:24   #4445
marejta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość
tak... znalazłam w necie, byłam obejrzec i zaklepałam http://tablica.pl/oferta/sprzedam-ta...q7-IDieih.html

odbior jak tylko zus kase da najpozniej 10.10

Bardzo fajny, no i super że udało ci się dogadać, że poczekają

Wiktoria 3570, 58 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/9f62d41b5c.png

Nie taki diabeł straszny jak go malują obrona zaliczona - Pani Magister
marejta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-11, 21:39   #4446
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
a ja cieszę się przespanymi nocami - to dla mnie błogi stan, trwający na razie od czerwca i szczerze to nie mam w tej chwili ochoty wchodzić w karmienia co godzinę, zarwane noce, bolące i krwawiące krocze, wrzaski kolkowe i depresje poporodową, czyli cudowny okres połogowy

pewnie zmienię zdanie, jak ledwo będę się toczyła pod koniec
Oj pamietam ten cudowny stan pologu...brrrrr.... a tym razem jeszcze dochodzi przeciez opieka nad dwulatkiem za dnia.... my to sie chyba zamienimy w jakies robocopy!

Piszecie o sterylizatorach, butelkach i smoczkach. Ja sie wstrzymuje z zakupem ich. Sterylizator mam po Filipku ,ale po co mi reszta na poczatek? W sumie zakladam, ze bede karmic piersia, wiec butelka przyda sie dopiero okolo 4 msc, smoczek- Filipek dostal dopiero jak mial skonczone 3 msc ( mial ogoromna potrzebe ssania, do tego stopnia, ze mu sie ulewalo, a on chcial jeszcze cyca- jednoczesnie odrzucal wszelakie smoczki. Dopiero nuk mu przypasowal). Teraz tez kupie smoka dopiero jak bedzie koniecznosc. Bo jak narazie szkoda mi wydawac kasiore na cos co przez pierwsze miesiace bedzie niepotrzebne- a noz widelec trafi sie gdzies pozniej okazja No i trzeba tez dac szanse rodzinie, bo jak wszystko juz bedzie to nie beda mieli co na prezenty kupowac hehhehe.

Chlopaki spia- Tż padniety robota, malenstwo zmeczone goscmi. Ja chwile posiedze i pewnie zasne nad laptopem.
Stary 2011-09-11, 22:06   #4447
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
....ile dziewczyny już przytyłyście????i w którym tc jesteście????.....
Ja jestem w 32tc a od 24tc niezmiennie jestem 10 kilo na plusie waga nawet nie ruszyła
Stary 2011-09-12, 07:34   #4448
glamourous
Zakorzenienie

Pierwsza
Stary 2011-09-12, 07:58   #4449
goldika
Zakorzenienie

Dzien dobry

Tuszka
te staniki maja te klapki odpinane ale sa mi luzne pod biustem wiec moge spokojnie w gore podciagnac w razie co. Kupilam je z mysla o nocy (nie beda uwierac, a wkladki laktacyjne i tak bede musiala do czegos przylepic)
Zazdroszcze jutrzejszego USG
a co do sterylizatora to my zrezygnowalismy... kasy juz nie mamy po prostu

Ela, Basiula za usg i wizyty

Myszeczko mam nadzieje, ze ponosisz dzidziusia jak najdluzej w brzuchu
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 07:59   #4450
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Czesc mamuśki.
Mi w weekend czasu brakowalo. W sobote pol dnia bylysmy na jarmarku z mala i z mama pozniej tez do nas doszedl. Byla loteria za 1 zl jeden los, kupilysmy sobie po jednym i na moim sie trafily dwie podwojne wejsciowki na termy na baseny.
Mozemy dlabo w 4 osoby na caly dzien jechac albo 2 razy w 2.
Niby w ciazy nie wolno w gorących źródłach siedzieć ,ale jest tak tez zwykly basen to sobie to wykorzystam
a nawet zapomnialam o tych basenach tam....
ale sie ucieszylam poinad 1000 losow bylo z czego to byla najfajniejsza nagroda, takto 30 razy pendrive, jakies kwiatki wrzosy, zestawy plastyczne, 2 kosze z jedzeniem...wiec sie udalo

jutro zrobie przelew za kanape malej to moze o piatku dojdzie, to Pan z Kalisza jest czyli jakies 60km od nas a GLS w miare szybko wozi przesylki, ide ponadrabiac.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 08:01   #4451
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marejta Pokaż wiadomość
Rozumiem ze masz wadę wzroku i konsultowałaś się z okulistką ja właśnie 14 idę na konsultacje i mam nadzieję, ze mi pozwoli, ale czy ty jej coś mówiłaś, czy robiła ci jakieś dodatkowe badania czy takie standardowe?
Tak, mam dosyc duza wade wzroku i juz mialam raz laserowana siatkowke bo mam jakies zmiany

Witam po weekendzie, bylismy u jednych i u drugich rodzicow, troszke to bywa meczace psychicznie ;/

Wczoraj pol dnia sprzatalam lazienke, ale w koncu jest bardzo czysto. NIedlugo trzeba sie bedzie wziac za kuchnie. Mielismy ostatnio malowanie, drobne zmiany w umeblowaniu i w koncu to wszytsko zaczyna wygladac normalnie. Mamy juz zmywarke, ale jeszcze nie bylo pierwszego mycia naczyn, musimy uzbierac
W ogole do tej pory nie bolaly mnie plecy w ogole, ale jak wczoraj sie pomeczylam i poschylalam przy sprzataniu to jednak zaczely, wiec juz wiem czemu mnie nie bola- bo sie oszczedzam Wiec zamierzam kontunuowac z oszczedzaniem sie

Dzis w ramach SR jedziemy zwiedzac szpital.

W nocy snilo mi sie, ze nasza coreczka juz is urodzila i karmilam ja piersia. I ze wstawalam w nocy itd, a ona strasznie malo i krotko jadla, a potem sie z nas smiala. Juz nie pamitam dlaczego. Mily sen.

Zmykam do pracy i zycze milego dnia
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 08:14   #4452
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
Oj pamietam ten cudowny stan pologu...brrrrr.... a tym razem jeszcze dochodzi przeciez opieka nad dwulatkiem za dnia.... my to sie chyba zamienimy w jakies robocopy!
oj Ggora wez no mnie nie zalamuj, jak ty bedziesz robocop to ja chyba w psychiatryku wyladuje...szczerze mowiac jak sie nad tym zastanawiam to tego sie najbardziej obawiam
Stary 2011-09-12, 08:18   #4453
Darusiaaaa
Zakorzenienie

a wiecie ze mnie chyba jakos polog ominal?
w sensie ja nie pamietam zadnych dolow ani nic takiego....humorzasta na pewno bylam, ale tz mowi ze w ciazy tez;P
pamietam ze cos tam na dole mnie troche ciaglo od szycia w jednym miejscu i to byl moj najwiekszy problem:Pheheh

oby teraz tez tak przeszlo gladko
A.Camus
Stary 2011-09-12, 08:19   #4454
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tottie1984 Pokaż wiadomość
Ja jestem w 32tc a od 24tc niezmiennie jestem 10 kilo na plusie waga nawet nie ruszyła
no to zazdroszcze bo mi waga rusza o kilo co na nia wejde...i w ogole jakos zaskakujaco skokami...wczoraj np bylo o kilo mniej. a dzis caluskie kilo wiecej tak na poczatek tygodnia
a dzis rano mnnie kolega powital slowami ze z dnia na dzien jest nas coraz wiecej
wrzucam fotki aktualne- 28 tydz, brzuchol gigant i w ogole coraz ciezej mi chodzic
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1257.jpg (105,5 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1265.jpg (111,9 KB, 48 załadowań)
Stary 2011-09-12, 08:31   #4455
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
a wiecie ze mnie chyba jakos polog ominal?
w sensie ja nie pamietam zadnych dolow ani nic takiego....humorzasta na pewno bylam, ale tz mowi ze w ciazy tez;P
pamietam ze cos tam na dole mnie troche ciaglo od szycia w jednym miejscu i to byl moj najwiekszy problem:Pheheh

oby teraz tez tak przeszlo gladko
to ty szczesciara jestes...a te krwawienia- nie meczyly cie? bo ja koszmarnie wspominam nie dosc ze te szwy to jeszcze odparzenia od tych podkladow- to lato bylo i goraco...bol piersi przy karmieniu- pierwsze 2 tygodnie jakby mi ktos sutki obcegami zmiazdzyl i kwasem polewal...humory inna sprawa

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-12, 08:43   #4456
Darusiaaaa
Zakorzenienie

nie no lecialo ze mnie jak z kranu:P ale jakos ci powiem ze ja po prostu nie zwracalam na to uwagi, robilam co musialam i tyle , raz przewijalam siebie raz mlodą hehehe:P
wolalabym zeby nic nie lecialo, ale tak sie nie da, dopiero przed wizyta u gina jakos przestalo wiec dosc sporo czasu, no ale....co zrobic
cycki mnie bolaly ale juz jak si epokarm pojawil....az mi sie guzy porobily,ojjjj bolalo jak cholera zastoje sie porobily ale jakos dalam rade.
Tak to wspominam jakbym obok gdzies stala:P
A.Camus
Stary 2011-09-12, 08:43   #4457
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość
Witaminko bardzo fajny wózek

Joamic jakby wiedziała, że się sprawdzą to na pewno bym zamówiła, bo oferta atrakcyjna
WItaminko fajniutki wozek, gratuluje

Ona- powtwierdzam, te Huggieskowe chustki to moje faworytki- a jeszcze te pure sa nez zapachu wiec beda super dla noworodka
Stary 2011-09-12, 08:50   #4458
Darusiaaaa
Zakorzenienie

glam fajny masz brzuchol!!!!!!!
A.Camus
Stary 2011-09-12, 08:54   #4459
ela3010
Zadomowienie

Witam z rana.

Wcinam cytrynowy kisiel, coby maleństwo pobudzić. Dziś jestem spokojniejsza bo już od rana kuksańce dostawałam ale wczoraj dopiero po 10tej zaczął się przeciągać więc się uspokoiłam dopiero.

Glam Ty chudzino, niedługo znikniesz tylko brzuch zostanie , wydaje mi się że wszystkie dekagramy idą Ci w brzusio który i tak niewielki. Mój to już porządny, a jestem w 30t 3d.

Darusia świetnie że weekend się udał.

Co do połogu to ja niemiło go wspominam, ból okropny, dziecko na cycu, sutki poranione, roboty powyżej głowy i nie wiadomo czy brać się za robotę jak maleństwo kimnęło czy samemu iść w kimono.
Z czasem wszystko normuje i jest lepiej.

Ja już odkurzyłam domek, pranie dzieciowe maleńkie rozwiesiłam, drugie piorę. Jeszcze ze dwa mi zostało ale to nie dziś, bo na suszarce mi się nie mieszczą.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 08:55   #4460
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość
najlepsze sa zatyczki do uszu
wy sie smiejecie z zatyczek ale serio w Irlandii lezalam na sali 6osobowej...przez 6 dni. normalnie jak zombi chodzilam bo nawet jak moje dziecie spalo to ktores z szostki sie wydzieralo. ze tez mi wtedy zatyczki do glowy nie przyszly a nie przyszly, ale sie balam ze nie uslysze jak SOni abedzie plakala
Stary 2011-09-12, 08:59   #4461
Darusiaaaa
Zakorzenienie

no na pewno polog nie jest czyms extra super, mnie minely poranione sutki .
Natomiast jakos tragicznie go nie wspominam, pamietam ze jak sie wsciekalam ze nie jestem facetem to patrzylam na mloda !
WSZYSTKO MIJALO
A.Camus
Stary 2011-09-12, 08:59   #4462
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Witam z rana.

Wcinam cytrynowy kisiel, coby maleństwo pobudzić. Dziś jestem spokojniejsza bo już od rana kuksańce dostawałam ale wczoraj dopiero po 10tej zaczął się przeciągać więc się uspokoiłam dopiero.

Glam Ty chudzino, niedługo znikniesz tylko brzuch zostanie , wydaje mi się że wszystkie dekagramy idą Ci w brzusio który i tak niewielki. Mój to już porządny, a jestem w 30t 3d.

Darusia świetnie że weekend się udał.

Co do połogu to ja niemiło go wspominam, ból okropny, dziecko na cycu, sutki poranione, roboty powyżej głowy i nie wiadomo czy brać się za robotę jak maleństwo kimnęło czy samemu iść w kimono.
Z czasem wszystko normuje i jest lepiej.

Ja już odkurzyłam domek, pranie dzieciowe maleńkie rozwiesiłam, drugie piorę. Jeszcze ze dwa mi zostało ale to nie dziś, bo na suszarce mi się nie mieszczą.

taa jasne ja znikne...jak ten waz co wlasny ogon pozera, brzuch mnie wcholnie
no wlasnie z pologu to pamietam ze tez niby wszyscy radzili ze jak mala spi to zeby spac z nia. ale jakos poczucie obowaiazku mi nie pozwalalo spac, bo to pranie, prasowanie, cos zjesc cieplego tez czasem wypada, sprzatanie odlogiem itd
Stary 2011-09-12, 09:04   #4463
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tottie1984 Pokaż wiadomość

Tylko pozazdrościc, ale ja mam cichą nadzieje że ja tez juz nie bede tyła

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
no to zazdroszcze bo mi waga rusza o kilo co na nia wejde...i w ogole jakos zaskakujaco skokami...wczoraj np bylo o kilo mniej. a dzis caluskie kilo wiecej tak na poczatek tygodnia
a dzis rano mnnie kolega powital slowami ze z dnia na dzien jest nas coraz wiecej
wrzucam fotki aktualne- 28 tydz, brzuchol gigant i w ogole coraz ciezej mi chodzic

Śliczny brzuś

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-12, 09:08   #4464
czarnaoak
Przyczajenie

Hej Mamuśki Jak sie dzis miewacie?
Wiecie, mam wrazenie ze ten moj brzuchol to rosnie z dnia na dzien coraz bardziej Jeszcze troszke i cycorry bede mogla na nim polozyc
A jak pochodze troche to mnie tak w krzyzu lupie, jakbym w polu robila

Ciekawa jestem czy Wam tez sie snia Wasze dzidziusie? To bedzie moj pierwszy i snia mi sie takie glupoty ze szok. Raz mi sie sni ze juz przewijam dzidziusia ale nie umiem go podniesc tak zeby mu krzywdy nie zrobic, a np tak jak dzisiaj snilo mi sie ze tak wypychała stópki i rączki ze przez brzuch mozna paluszki policzyc

I wiecie co.... z jednej strony nie moge sie doczekac az zobacze swoja kruszynke a z drugiej boje sie strasznie porodu bo to juz 32 tydzien idzie
Stary 2011-09-12, 09:12   #4465
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

Witam z rana
Chciałam podziekować, ale nie wiem komu Któraś pisała, o swojej szefowej która idąc na ślub zrobiła sobie sukienkę ze spodnicy. Wypróbowałam i faktycznie pomysł świetny mam już jeden zakup mniej, zwłaszcza ze trzy śluby przede mną i chrzciny. Więc dziekuje!
Trzymam ksiucasy za dzisiejsze badania.
Ja jestem w 26tyg 4 dzień i mam 4 kilo na plusie wszystko idzie mi w brzucholaaaaaaaa.

http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png

http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210
zmyslkobiety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 09:13   #4466
czarnaoak
Przyczajenie

Red face Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4

ela3010 ja jestem w 32 mi TZ powiedzial ze zza brzucha mnie nie widac
Dokladnie to powiedzial wczoraj: "Oooo jest brzuchol, a zona gdzie? Oooo jest i zona.... za brzuchem sie schowala..."
glam masz fajny okragly brzunio, wcale nieduzy, taki w sam raz
Stary 2011-09-12, 09:15   #4467
princessskaa
Wtajemniczenie

Dzień dobry Mamusie
Dzisiaj u mnie jest "dzień piękności" - idę uzupełnić rzęski do kosmetyczki Zatem zjadłam śniadanko i zaraz zmykam wylegiwać się przez 2h z zamkniętymi oczkami

Miłego dnia
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 09:21   #4468
truscafka
Zadomowienie

Witam!

Ale dziś pospałam, budzilam się kilka razy, ale nie mogłam wstać, musiałam jeszcze troszkę dociągnąć drzemki.
Pamiętam tylko jak po 5 Tż położył się koło mnie przed wyjściem z pracy i całował mnie po policzkach i po oczkach, zawsze tak robi , dosłownie codziennie! Wtedy śpię, ale wszystko czuję i jest mi baaardzo przyjemnie

Glam świetny brzuszek!!

Idę wszamać śniadanie i włączyć Dzień dobry tvn

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 09:22   #4469
goldika
Zakorzenienie

Glam sliczny brzuszek!

Princessko jak czesto uzupelniasz rzesy? Kusi mnie zeby zalozyc sobie metoda 1do1. I ile Cie to kosztuje??
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 09:22   #4470
truscafka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Dzień dobry Mamusie
Dzisiaj u mnie jest "dzień piękności" - idę uzupełnić rzęski do kosmetyczki Zatem zjadłam śniadanko i zaraz zmykam wylegiwać się przez 2h z zamkniętymi oczkami

Miłego dnia

To ja będę dziś po drugiej stronie bo robię 3 uzupełnienia

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości