Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011. - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-12, 11:11   #1921
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.

Rabarbar
Po pierwsze w temacie wkładek, to ja Ci raczej nie pomogę. Jak wspomniałam temat karmienia, laktacji to dla mnie czarna przerażająca dziura Czytam tylko to co dziewczyny piszą o karmieniu, diecie itp. i staram się to jakiś przetrawiać.
Dziewczyny pisały, że z cycków dość mocno cieknie i wkładki jednorazowe idą jak woda, więc nie wiem czy byś nadażyła z praniem tego...

Ja to mojemu już nie marudze, że boli, że się boję itp. bo wiem, że on wie i się tym martwi bo nie bardzo może mi pomóc. I doszło do tego, że sam z siebie mi pomaga wstać, czy dopytuje się moje samopoczucie.
Dużo rozmawiamy, niekoniecznie o ciąży. Ostatnio wywlekłam album ze zdjęciami i "zmusilam" go do oglądania Rozgadaliśmy się o tym jak to bylo kiedyś... To ważne żebyśmy były również ich partnerkami.
Szokoda, że nie zawsze jest tak sielankowo

Fajne, że Twój tata przyjeżdza. Przyda Ci się chyba taka "ludziowa odskocznia"
Wspołczuję Ci z tymi braxtonami... Twój organizm chyba też się już ostro szykuje.. Ile to Wam jeszcze zostało?
A my faktycznie "na walizkach" Po ostatniej wizycie lekarz powiedzial, że jeszcze czas więc staram się nie mysleć o terminie. Powiem Ci szczerze, że staramy się z Tz robic teraz takie "nieciążowe" rzeczy. Przez ostatni wyprawkowy okres, tematem naszego domu było dziecko, zakupy, ciaża...
Teraz jak już wszystko gotowe czeka, skupiamy się na nas. Kino, knajpka, jakiś film na dvd, spacer itp. Jest ciężko bo tu mnie boli, tam mnie kluje, ale się staram

Ciuuu ale się rozpisalam
Stary 2011-09-12, 11:11   #1922
gerda
Zadomowienie

Caltea fajny, "proroczy sen" aha gratuluję powrotu kostek

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 11:12   #1923
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Ja bym poszła w piątek. Jak pójdziesz jutro to i tak od razu nie będą tego porodu wywoływać tylko Cię zostawią na obserwacji dzięn lub dwa. No chyba, że nie przeszkadza Ci leżenie w szpitalu. Ja tam jestem chora od samego o nim myśleniu.
Ja bym znowu wolała uniknąć piątku. Zawsze to jest mniej lekarzy przez weekend i tak nie wiadomo, czy nie każą czekać do poniedziałku...

Miss hot, a w ogóle ładnie to tak wysuwać się na prowadzenie poza kolejką? Poczekałabyś grzecznie na koleżanki, w grupie byłoby nam raźniej. A tak to co? Zostajemy ze Spray same... Ale kciuki ściskamy mocno
Caltea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 11:14   #1924
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
Miss.hot, proszę mi tu nie przypominać o moim terminie

Tylko nie czytaj nic w necie, już to przerabiałam i powiem Ci, że na 100% dojdziesz do przekonania, że to masz. Podejdź sobie do apteki, zmierz ciśnienie i spróbuj leżeć z nogami do góry . U mnie popuściło dopiero po 4 nocy takich wygibasów, ale jest lepiej.

A w temacie karmienia. Miałam dzieś super sen, że karmiłam piersią swoje cudowne, śliczne, nowo narodzone maleństwo. Tak realistycznie karmiłam, że aż obudziło mnie takie charakterystyczne szczypanie w brodawkach, które towarzyszy wypływaniu pokarmu. A żeby było ciekawiej, to maleństwo było uroczą córeczką. Mówię do malża, żeby sobie uważał, bo wyśniłam trzecią córcię, ale stwierdził, że osobiście widział jąderka na USG, więc jest jak najbardziej spokojny
No narazie nie czytam..
Staram sie te nogi w gorze trzymac ale u mnie to ciezko zebym usiedziala na miejscu..

Co do snu to niezle wysnilas..

A swoja droga juz mialam o tym pisac..

Tak od miesiaca czuje wlasnie takie szczypanie i pieczenie w piersiach jak wtedy gdy sie karmi dzieciaczka i sie produkuje mleko... Karmiace mamy wiedza o co chodzi
Nic mi nie cieknie wiec strasznie dziwne to jest..
Robi mi sie tak nawet jak pije ciepla herbate lub jem cos zimnego..
Normalnie jakbym juz byla matka karmiaca...

Stary 2011-09-12, 11:14   #1925
AgnesD
Rozeznanie

no i zadecydowane dzwoniłam na IP i powinnam się zgłosić najpierw do poradni przyszpitalnej i oni decydują o przyjęciu - tak więc jutro tam jadę i się zobaczy, a przynajmniej spokojniejsza będę
Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama.
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

AgnesD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 11:15   #1926
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
fajny sen zazdroszcze
u mnie zawsze koszmary senne dzis własnie mi przypomniałas ze sniło mi sie ze znowu gdziesz wychodziłam i zapomniałam o dziecku masakra jakas
Oj Ty wyrodna matko

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
Caltea fajny, "proroczy sen" aha gratuluję powrotu kostek
Coś czuję, że długo się nimi nie nacieszę, ale fajnie, że wróciły choć na chwilkę.

Miłego dnia i mocne kciuki za hospitalizowane mamuśki. Liczę na czerwone posty
Caltea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 11:20   #1927
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Czyżby choć odrobinkę brakowało mnie?
bardzo brakowało

3mam kciuki za córcie. A co ma być po 14 (albo co jest teraz ,a po 14 tego nie będzie) ,ze już będzie chodziła zgodnie ze swoją obietnicą?
Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
A teraz sie chwale
takie chwalenie jest bardzo wskazane
Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
haha na mnie sobie poczekacie a raczej na moje dziecię
chyba woli sobie jeszcze w brzuchalu siedzieć niż cieszyć moje oczy

obstawiajmy lepiej cotkę większe prawdopodobieństwo, że urodzi najszybciej
ewentualnie aga
nie mów hop
Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość
Dostałam smska od Agnyski. Jest w szpitalu, łożysko stare, ale wszystko pozamykane. W południe ma ją badać jeszcze ordynator i pewnie wtedy jakieś dokładne decyzje. Na pewno będą wywoływać poród, ale nie wie jeszcze kiedy. No i jej lekarz jest na oddziale

No i pozdrawia i pyta o Lulę
No to kciuki za Agnyś- wyściskaj ja smsowo od nas

Ja od Lulli tez nic nie mam dziś.
Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Ja się nie odzywam bo nie wesoło u mnie się zrobiło. Zostałam chyba sama w ciąży i nie wiem co dalej z moim małżeństwem... czy ono jest? mąż niby mówi że kocha jak go zapytam ale ciąża chyba go nie interesuje już zupełnie. Specjalnie umawiałam dziś wizytę u gina żebyśmy mogli razem pojechać a on wczoraj powiedział żebym sama jechała, nie interesuje się brzuszkiem tylko mówi że mam termin na 1.10 i tego mam się trzymać bo on nie ma teraz czasu. Na przytulaski go podpuszczam to już nawet nie reaguje. Boje się bo wiem że mężowie na czas ciąży żony szukają jej zastępstwa w tej dziedzinie a my nie działaliśmy w tej kwestii już od łądnych paru miesięcy...
No ja mam podobne odczucia- najpiew zajmował się ciężko chora Babcia to nie mógł mną, potem remont mieszkania byśmy mogli się przeprowadzić to znów nie mógł mną- mimo że tłumaczyłam i prosiłam,ze nie chodzi mi o to by siedział ze mną cały dzień, ale właśnie jakieś 5 min. chociaż dziennie skupił na mnie. przytulił, pogadał do brzuszka... ale to chyba stresy u niego wychodziły by zdążyć, by stanąć na wysokości przysłowiowego zadania. Po przeprowadzce widać ,ze jest tak wymęczony wszytskim,że odsypia albo własnie ma ochotę spotkac sie z kolegami by odreagować, a nie znów zajmować się jakaś "poważna " sprawą. Ja potrzebuję pocieszenia ale i on też. Ciężko mi z tym ale wierze ze damy radę
Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
miałam pytać o to samo ja wczoraj pól dnia przepłakałam...
No ja ost tez czesciej beczę po porodzie to już chyba w ogolę będę wyć
Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość
a czuję się ogólnie nie ciekawie, wróciły mi problemy żołądkowe, tętno sobie robi co chce eeehhh szkoda pisać no i od 3 dni mam skurczaki w nocy dość bolesne ale to te braxtony chyba bo takie kilka sekund i puszcza więc już wiem że nie da się skurcza przeoczyć
Ale te probl. żołądkowe to tak cały dzień czy jak?
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-12, 11:21   #1928
gerda
Zadomowienie

Monia umknęło mi to, że nie karmisz swoją drogą witam w klubie, póki co jesteśmy we dwie mogę wiedzieć dlaczego dajesz butlę?

Stary 2011-09-12, 11:26   #1929
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgnesD Pokaż wiadomość
no i zadecydowane dzwoniłam na IP i powinnam się zgłosić najpierw do poradni przyszpitalnej i oni decydują o przyjęciu - tak więc jutro tam jadę i się zobaczy, a przynajmniej spokojniejsza będę
no to 3mam kciuki by wszystko poszło po Twojej myśli i żebyś się już nie stresowała
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 11:26   #1930
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
No co Ty....
W ciazy tylko podobaja mi sie kopniaczki malenstwa i tyle...
Naprawde nie jestem stworzona do tego..
No ale czego sie nie robi zeby miec malutko ,slodziutka ,kochana kruszyneczke
Mam takie same odczucia. Kopniaczki, falowanie (niekoniecznie to bolesne rozpychanie albo skopanie mi żebra) jest super, ale cała reszta - masakra. Brakuje mi najnormalniej w świecie aktywnego trybu życia.
Mimo to, myslę, że warto Nasze mamy z dzidziusiami po drugiej stornie brzuszka już to wiedza na 100%. A jak patrze na zdjęcia maluszków to już wogóle

Miss.hot Będziemy czekać na wieści.

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
no co Ty i gdzie ja bym to drugie dziecie połozyła??????????/ na balkonie chyba

Cytat:
No
Stary 2011-09-12, 11:26   #1931
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
aaaa ja dzis zaczynam 37 tydzień-matko kiedy to zleciało??? kto wie gdzi sa moje 9 miesiecy?
mam to samo, czas uciekł nie wiadomo kiedy

Cytat:
podpinam się pod to 4 kończynkami

irmithfaceci...
a my od kiedy mamy sypialnię na górze nie śpimy razem
mąż nie może się wyspać bo ja nie śpię prawie wcale ostatnio, sapie, kręce się wstaje do kibelka po 3 razy, a on jest nieprzytomny w pracy po takiej nocce ...i tez mi było przykro i smutno (bo w sumie tylko w nocy można było się przytulić i pobyć razem ostatnio)

szkoda bo to ostatni moment na bycie tylko we dwójkę a on od tego ucieka...no ale jakoś to przetrawiłam, wiem jaką ma odpowiedzialną pracę i że zasuwa do tego w domu do północy i sen jest zbawieniem dla niego więc trudno...jestem ta wyrozumiała

mam nadzieję że jednak nie przyjedzie teraz
za tydzień może wpadnie mój tata coś pomóc jeszcze zrobić wokół domu przed zimą (ma zaległy urlop) więc się cieszę bo z nim mi będzie raźniej w domu, a widzieliśmy się w maju na komunii chrześniaka

a czuję się ogólnie nie ciekawie, wróciły mi problemy żołądkowe, tętno sobie robi co chce eeehhh szkoda pisać no i od 3 dni mam skurczaki w nocy dość bolesne ale to te braxtony chyba bo takie kilka sekund i puszcza więc już wiem że nie da się skurcza przeoczyć

Małgosia a ty to już chyba na walizkach do szpitala siedzisz nie??

mamuśki co myślicie o tym, proszę o opinie
http://allegro.pl/wielorazowe-wkladk...810296870.html
Miałam używać, ale jakoś tak mi temat uciekł, byłoby to logiczne bo w końcu zamierzam przejść na pieluszki wielorazowe tylko kurcze ile opakowań tego trzeba by zakupić

A co do depresji czy strachu przed... no kurcze dziewczyny przecież to my rodzimy nie oni. Czego dokładnie oni mogą się bać i czemu to zawsze my musimy być wyrozumiałe dla nich mój "kochany" w piątek jak miałam jakieś takie bolesne skurcze że nie mogłam oddychać nawet się mną nie interesował, mam wątpliwości co do wspólnego porodu, a z drugiej strony boję się zostać sama na porodówce. Wasi tż są kochani jak o nich piszecie a mój zachowuje się poprostu dziwnie. W jednej chwili jest czuły, zaraz potem totalnie obojętnieje a odnośnie dziecka odgraża się swoimi metodami wychowawczymi że jak dziecko będzie płakało to pójdzie do osobnego pokoju i się nauczy że tym nic nie wskóra.

Ja nigdy nie chciałam mieć dzieci, było mi wygodnie we dwójkę ale mąż zapragnął potomka, ja się zaraziłam tym pragnieniem a teraz zastanawiam się czy to było dobre wyjście. Może po porodzie się zmieni a może nie a ja bez pracy będę, uzależniona finansowo... ja pierdziele ale się porobiło

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-12, 11:29   #1932
Ulcia2512
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Ulcia2512

Ancia i mamy z bolącymi małymi brzuszkami. Czy jest w Polsce Infacol? Można podawać od urodzenia i działa cuda. Kuba nie miał problemów z kolką, ale nie odbijał po karmieniu i to mu bardzo przeszkadzało. Zaczął dostawać Infacol przed każdym karmieniem i problem jak ręką odjął.
Może to pomoże.
W razie jakichkolwiek problemów u maleństwa planuję ten sam manewr. A piersią planuję karmić do 6 miesięcy. Dla mnie to najlepszy sposób odżywiania dla dziecka, ale jakichś magicznych odczuć nie miałam. I dla Kuby to też była chyba tylko jadalnia, bo jak go odstawiłam z dnia na dzień, to nawet raz nie szukał cyca.

108,6-106-105-104-102,5-101-100.2-99-98,8-97,7-96-95-94-93-92-91-90-89-88-87-86-85-84-83-82-81-80-79-78-77-76-75-74-73-72
Ulcia2512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 11:33   #1933
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Archi
Dobrze mówisz z tymi "humorami Tż". Ja po moim też widzę, że się przejmuje, że chce nam zapewnić wszystko co potrzeba - bo taka jest rola ojca (między innymi). Wczoraj znowu nie mógł spać - bo myślał...
Dlatego wlaśnie tak jak pisałam staram się już mu nie marudzić. Bylismy wczoraj na wyścigu, umęczylam się jak cholera bo parę godzin na nogach, ale widziałam, że jemu to było potrzebne - taka odskocznia. I myślę sobie, że to wcale znaczy, że nie kochają nas i dzieciaczków.
Stary 2011-09-12, 11:36   #1934
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ulcia2512 Pokaż wiadomość
Ancia i mamy z bolącymi małymi brzuszkami. Czy jest w Polsce Infacol? Można podawać od urodzenia i działa cuda. Kuba nie miał problemów z kolką, ale nie odbijał po karmieniu i to mu bardzo przeszkadzało. Zaczął dostawać Infacol przed każdym karmieniem i problem jak ręką odjął.
Może to pomoże.
W razie jakichkolwiek problemów u maleństwa planuję ten sam manewr. A piersią planuję karmić do 6 miesięcy. Dla mnie to najlepszy sposób odżywiania dla dziecka, ale jakichś magicznych odczuć nie miałam. I dla Kuby to też była chyba tylko jadalnia, bo jak go odstawiłam z dnia na dzień, to nawet raz nie szukał cyca.
Wlasnie tez mnie ciekawilo czy w PL jest ten INFACOL na brzuszek..
U nas tez dzialal cuda...

Edytowane przez kellysss
Czas edycji: 2011-09-12 o 11:49
kellysss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 11:37   #1935
danika
Zakorzenienie

Cytat:
moja po Nan miała zatwardzenie, biedultka widze, że już gotowa na poród jesteś
i co zmieniłaś mleko? na jakie?
no w sumie jestem gotowa w środe wizytę, ciekawe czy coś się rusza ta moja szyjka
a dzisiaj kumpela miała sie zgłosić do szpitala i jeszcze dzis albo jutro ma mieć wywoływanie. Mam nadzieje, ze pojdzie jej w miare lekko, chociaz synuś wg usg duzy chłop

Cytat:
no i to chyba najlepsze rozwiązanie

ciekawe jak Lulka...nie odzywała się?
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 11:39   #1936
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
Wlasnie tez mnie ciekawilo czy w PL jest ten INFACOL na brzuszke..
U nas tez dzialal cuda...
ja tam nie wiem czy jest ale jak sie okaże ze nie ma to poprosze was o przesyłkę jak to cuda działa to byłoby super

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

no własnei Lula sie nei odzywa , pisałam jej smsa ale cisza wiec albo rodzi albo nie ma jak napisac -czekam jeszcze może sie odezwie
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 11:42   #1937
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Ja pisałam do lullki to napisała że chce wyjść dzisiaj bo masakra.
Pewnie chodzi o to że każdy mówi jej co innego- ktoś tak pisał wczoraj.

Powiem wam że już widzę że będę miała dwoje dzieci. Filipka i tż.
Wycięłam mu wczoraj dla żartu dwie kartki, czerwoną i żółtą ( jak sędzia) i ten 26-letni facet lata za mną i mi je pokazuje przy każdym wykroczeniu doprowadzając mnie do furii

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2011-09-12 o 11:44
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 11:42   #1938
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
A co do depresji czy strachu przed... no kurcze dziewczyny przecież to my rodzimy nie oni. Czego dokładnie oni mogą się bać i czemu to zawsze my musimy być wyrozumiałe dla nich mój "kochany" w piątek jak miałam jakieś takie bolesne skurcze że nie mogłam oddychać nawet się mną nie interesował, mam wątpliwości co do wspólnego porodu, a z drugiej strony boję się zostać sama na porodówce. Wasi tż są kochani jak o nich piszecie a mój zachowuje się poprostu dziwnie. W jednej chwili jest czuły, zaraz potem totalnie obojętnieje a odnośnie dziecka odgraża się swoimi metodami wychowawczymi że jak dziecko będzie płakało to pójdzie do osobnego pokoju i się nauczy że tym nic nie wskóra.

Ja nigdy nie chciałam mieć dzieci, było mi wygodnie we dwójkę ale mąż zapragnął potomka, ja się zaraziłam tym pragnieniem a teraz zastanawiam się czy to było dobre wyjście. Może po porodzie się zmieni a może nie a ja bez pracy będę, uzależniona finansowo... ja pierdziele ale się porobiło
Mój mi powiedział, że boi się o mnie i o dziecko, że będzie widział, że cierpię i nie będzie mi mógł pomóc. Dla nich chyba pomoc oznacza całkowite zniwelowanie bólu, a nie o coś o czym my myślimy typu "trzymanie za rękę i poprostu bycie obok". Facet działa - my analizujemy.
"Kochani kochani", Ty byś nie chciała widzieć tych kłótni wyprawkowych, jak się wogóle nie interesował zakupami Ale pokazałabys mu jakiś model auta to już leciał...
Dwa różne bieguny. Porozmawiaj z nim, że nie chcesz aby sie nad Tobą użalał, ale żeby poprostu Cię przytulił..
Uloży się nam wszystkim napewno. Dla nas wszystkich to zupełnie nowa, nieznana sytuacja
Stary 2011-09-12, 11:43   #1939
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Właśnie apropo mleka, jakie kupujecie w razie czego?? Tych firm jest tyle że nie wiem które dobre na początek.

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-12, 11:43   #1940
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Dokładnie na 12 jutro mam się stawić do szpitala

Hehe ciężarnej nie dogodzisz

Idę położyć Grzesia i sama też utnę sobie drzemkę, ostatnią już w tej ciąży w ciągu dnia
kurcze Miss ale to realne już jutro i takie robienie ostatni raz danych rzeczy w ciąży bo już jutro będzie dzidzia na świecie
Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Archi
Dobrze mówisz z tymi "humorami Tż". Ja po moim też widzę, że się przejmuje, że chce nam zapewnić wszystko co potrzeba - bo taka jest rola ojca (między innymi). Wczoraj znowu nie mógł spać - bo myślał...
Dlatego wlaśnie tak jak pisałam staram się już mu nie marudzić. Bylismy wczoraj na wyścigu, umęczylam się jak cholera bo parę godzin na nogach, ale widziałam, że jemu to było potrzebne - taka odskocznia. I myślę sobie, że to wcale znaczy, że nie kochają nas i dzieciaczków.
ja też myślę, że oni bardzo się przejmują tą całą sytuacją, w końcu nie często zostaje się ojcem i taką prawdziwą głową rodziny, my możemy się wytłumaczyć hormonami ciążowymi i humorkami i wszyscy nam wybaczają, a oni co... nie chcę ich za bardzo usprawiedliwiać, ale staram się zrozumieć...

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 11:46   #1941
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:
Rabarbar
Po pierwsze w temacie wkładek, to ja Ci raczej nie pomogę. Jak wspomniałam temat karmienia, laktacji to dla mnie czarna przerażająca dziura Czytam tylko to co dziewczyny piszą o karmieniu, diecie itp. i staram się to jakiś przetrawiać.
Dziewczyny pisały, że z cycków dość mocno cieknie i wkładki jednorazowe idą jak woda, więc nie wiem czy byś nadażyła z praniem tego...

Ja to mojemu już nie marudze, że boli, że się boję itp. bo wiem, że on wie i się tym martwi bo nie bardzo może mi pomóc. I doszło do tego, że sam z siebie mi pomaga wstać, czy dopytuje się moje samopoczucie.
Dużo rozmawiamy, niekoniecznie o ciąży. Ostatnio wywlekłam album ze zdjęciami i "zmusilam" go do oglądania Rozgadaliśmy się o tym jak to bylo kiedyś... To ważne żebyśmy były również ich partnerkami.
Szokoda, że nie zawsze jest tak sielankowo

Fajne, że Twój tata przyjeżdza. Przyda Ci się chyba taka "ludziowa odskocznia"
Wspołczuję Ci z tymi braxtonami... Twój organizm chyba też się już ostro szykuje.. Ile to Wam jeszcze zostało?
A my faktycznie "na walizkach" Po ostatniej wizycie lekarz powiedzial, że jeszcze czas więc staram się nie mysleć o terminie. Powiem Ci szczerze, że staramy się z Tz robic teraz takie "nieciążowe" rzeczy. Przez ostatni wyprawkowy okres, tematem naszego domu było dziecko, zakupy, ciaża...
Teraz jak już wszystko gotowe czeka, skupiamy się na nas. Kino, knajpka, jakiś film na dvd, spacer itp. Jest ciężko bo tu mnie boli, tam mnie kluje, ale się staram

Ciuuu ale się rozpisalam
super że macie jeszcze te ostatnie chwile dla siebie...zazdroszczę
u nas przez tę wykończeniówkę w domu i budowę ogólnie nie możemy nawet pomyśleć o wspólnym wyjściu na spacer niestety
i tak jest od początku ze wszystkim...ja się skupiłam na przygotowaniach dla dzidzi a mąż na tym żeby zakończyć etap budowlany przed pojawieniem się małej tylko że obydwoje już jesteśmy wyczerpani i jeden drugiemu próbuje nie wchodzić w drogę ...z boku to wygląda dziwnie ale inaczej nie dało by się wygrać z czasem naprawdę każdy dzień jest istotny
no a że czasem mam dołek i czuje się odsunięta to sobie popłaczę ale wiem że mąż mnie kocha i szarpie się z tym wszystkim nie z własnej przyjemności tylko dla nas ...ostatnio chodzi i mówi że w październiku to on zaczyna nowe życie i że będzie przeszczęśliwy bo piłę i wyżynarkę zamieni na dzidziolka no zobaczymy...trzymam go za słowo

eeee nie wiem czy mnie ktoś zrozumie hehe ale 3 lata siedzenia na budowie swoje z głową robi
Stary 2011-09-12, 11:46   #1942
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Ulcia
Czy to to ten INFACOL?
Jak to to, to jest dla nas nadzieja
Stary 2011-09-12, 11:48   #1943
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
i co zmieniłaś mleko? na jakie?
no w sumie jestem gotowa w środe wizytę, ciekawe czy coś się rusza ta moja szyjka
a dzisiaj kumpela miała sie zgłosić do szpitala i jeszcze dzis albo jutro ma mieć wywoływanie. Mam nadzieje, ze pojdzie jej w miare lekko, chociaz synuś wg usg duzy chłop

za łatwy poród kumpeli,

ja miałam na początku gerbera, ale wyczytałam że nam lepsze i przekombinowałam, bo po póltorej dnia jedzenia mała dostała boli brzuszka i kupka nie chciała iść, czopka musiałam jej wkładać, wróciłam do gerbera i wczoraj (tfu tfu) już bez problemow kupkała

Stary 2011-09-12, 11:50   #1944
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
eeee nie wiem czy mnie ktoś zrozumie hehe ale 3 lata siedzenia na budowie swoje z głową robi
Czasami warto poświęcić coś wżnego dla czegoś najważniejszego na świecie
I fajnie że Tż widzi i przede wszystkim chce zamienić te piły na dzidziolka
Stary 2011-09-12, 11:51   #1945
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Ulcia
Czy to to ten INFACOL?

na kolki z polskich leków można podawać espunisan, podobno działa

Stary 2011-09-12, 11:51   #1946
agnieszka 0605
Zakorzenienie

stokrotko - GRATULACJE!!

witamy małą księżniczkę

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Opadł ci brzuszek tak ?
opadł i nic czopa nie ma i nic czekam i czekam i nic i ogólnie mam doła. Wczoraj sis dzwoniła czy nie urodziłam, teście 2 razy i kolega męża. Ileż można???

A co do udzielania się na forum - ja nie odebrałam tego jako "ataku". Wiem co miałaś na myśli, bo rzeczywiście pustawo tu ostatnio i mam podobne odczucuci co Ty

Ancia nie wiem czy kolki mogą trwać całą noc, ale coś jest na rzeczy skoro mały tak płacze. Ból brzuszka chyba tak nie przechodzi od razu i się Franio męczy. A kładziesz go na brzuszku? To ponoć też pomaga.
I co do zamiedbywania Frania przez forum - chyba zwariowałaś. Może zacznij jeszcze rozmawiać ze śnianami??? Kotek - głupotki gadasz. Franio na pewno ma wspaniałą mamę, która przecież potrzebuje pogadać i poradzić się czasem. A kto mi będzie doradzał jak ja urodzę?? Ciocia Ania Pamiętaj - dobra mama to szczęśliwa mama

Cytat:
Czyżby choć odrobinkę brakowało mnie?
.
bardzo Celtuś,

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość

ja tez właśnie słszałam takie dwie teorie. Ale kupilam pas, taki który nie ściąga zbyt mocno i jestem zadowolona
a jaki kupiłaś pas? POKAŻ

Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość

obstawiajmy lepiej cotkę większe prawdopodobieństwo, że urodzi najszybciej
ewentualnie aga
to ewnetualnie nie brzmi optymistycznie ale może się Amelka zdecyduje na wyjście

irmith mam nadzieje, że z meżem to chwilowy kryzys. Rozmawiałaś z nim szczerze??

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam monitor oddechu z niania elektr. Angelcare i wlasnie jestem na etapie ustawienia tego...cos ciezko mi idzie...moze ma ktoras to i dala rade jak to w miare ustawic....
śliczna córa pyzunia
ja mam sam monitor, jakbyś miała do niego pyt to wal śmiało

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 11:51   #1947
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
Ulcia
Czy to to ten INFACOL?
Tak to ten...
Nie pamietam dokladnie ile sie go daje ale podaje sie go przed jedzeniem..
Powinno pisac na ulotce....

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-12, 11:52   #1948
Ulcia2512
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Ulcia2512

Cytat:
Ulcia
Czy to to ten INFACOL?
Si dokładnie to.Wart każdego pensa i każdego grosika jak dziecko boli brzuszek. przynajmniej dla mnie i Kuby

Tylko jedna uwaga, żeby nie było, że w błąd chcę wprowadzić. Na stronie,którą podałaś jest napisane, żeby nie podawać poniżej 2 miesięcy życia. U nas stoi jak wół, że można od urodzenia. I tak nam kazała położna i lekarz.

108,6-106-105-104-102,5-101-100.2-99-98,8-97,7-96-95-94-93-92-91-90-89-88-87-86-85-84-83-82-81-80-79-78-77-76-75-74-73-72

Edytowane przez Ulcia2512
Czas edycji: 2011-09-12 o 11:55
Ulcia2512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 11:55   #1949
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
na kolki z polskich leków można podawać espunisan, podobno działa

na necie jest napisane ze dopiero po roku mozna go podawac...
Nie znam sie na tych polskich lekach ale ten infacol mozna naprawde wczesnie dac bo nie jest silny a pomaga....

Edytowane przez kellysss
Czas edycji: 2011-09-12 o 11:57
kellysss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 11:55   #1950
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Aga ty to mnie zawsze zrozumiesz
Nie doczytałam, że Ci opadł mój jak już to jakoś minimalnie a czop to sama widzisz po mnie że jego wyjście to i tak, nie powiem co daje chyba że od razu krwisty porodowy to takiego jak najbardziej wypatruj ;d

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości