|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)
Cytat:
I nic Ci nie powiedzial? Tylko Cie splawil? Nie powiedzial nawet dlaczego nie robi USG?? Moze zmien lekarza... |
|
|
|
|
#632 | ||||
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() Szaja mi również bardzo przykro ![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie wiem skąd te kobiety biorą takie pomysły na swoje suknieCytat:
Cytat:
![]() narazie jedne spodnie poszły w odstawkę ale bynajmniej nie z powodu rozmiaru brzusia, tylko mi w nich mało konfortowo chyba że bym caly czas chodziła z ropiętym suwakiem i rowem z tyłu na wierzchu mój brzuch z kolei nie rośnie cały czas taki sam wrzucę zdjęcia to same zobaczycie
|
||||
|
|
|
#633 |
|
Rozeznanie
|
A mnie dalej nie ma na liście :-( proszę o dopisanie Magda 03.04.2011 z usg
Ja dziś od rana drapię się po sutkach
|
#634 |
|
Raczkowanie
|
Ja właśnie wróciłam z badań na toksoplazmozę, po drodze weszłam do kilku sklepów. W C&A chyba więcej ciuszków ciążowych niż w H&M, ale spodnie kosztują 150 zł, to jakiś skandal. Zmierzyłam sobie jedna parę, jakie wygodne! Jesli jutrzejsze USG wyjdzie ok to chyba dokonam pierwszego zakupu. Jak na razie chodzę w dzinsach z rozpiętym guzikiemi i spodnie mi z tyłka spadają. Fajne tuniki widziałam w orsay'u, tańsze niż te prawdziwe ciążowe. Trzeba bedzie chyba polazic troche po sklepach, duzo mozna znalesc takich luznych i tunikopodobnych ciuchow w innych sklepach, a w cenach nieco rozsądniejszych. Tylko trochę szkoda mi pieniędzy na ciuchy ktore bede nosila tylko kilka miesiecy.
MegMakeUp - może spróbuj pojechać do szpitala? lekarz konował, nie warto chyba ryzykować i czekac co się stanie... Trzymaj się cieplo. Edytowane przez monika83 Czas edycji: 2011-09-12 o 12:13 |
|
|
|
#635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli możesz i nie jest to problem, możesz podać także wiek. U mnie dziwnie. Poszłam spać o 23 (!), zasnęłam chyba w ciągu 5 minut obudziłam się na chwilkę jak mąż wstawał do pracy i poszłam spać (musiałam cos zjeść, bo zrobiłam się głodna). Mówił mi, że w nocy była taaaaka burza, jakiej jeszcze tu nie było (nic nie wiem! a zawsze się budzę). A teraz obudziłam się przez 12 i wcale nie czuję się wyspana ![]() a przecież nie tak dawno temu marudziłam, że nie mogę spać, że budzę się co 10 minut, że o 8 już normalnie funkcjonuję. Ah, jak to się zmienia ![]() Jeśli mowa o cerze. Co jakś czas wyskakują mi jakieś niespodzianki, ale nie są one już tak częste i tak intensywne jak wcześniej. Po 11-12 tygodniu trochę się uspokoiło, a włosy już od dłuższego czasu wyładniały ![]() Póki co nie kupuję ciążowych spodni (chociaż dla wygody bym kupiła), jednak w sklepach jest stanowczo za drogo na moją kieszeń ale w lumpeksie kupiłam świetne spodnie dresowe ze 8 zł
♥ ♥ ♥ Komentuj. Nie obrażaj. Edytowane przez karolca Czas edycji: 2011-09-12 o 12:15 |
|
|
|
|
#636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm Edytowane przez emigra Czas edycji: 2011-09-12 o 12:24 |
|
|
|
|
#637 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Wam!
Ale naprodukowałyście myślałam, że Was nigdy nie nadrobię szajajaba bardzo mi przykro, trzymaj się! Cytat:
Cytat:
Mnie od rana mdli, ale chyba wiem po czym, chyba po nutelli. Bo zjadłam na śniadanie kromki i mnie mdli... dobrze, że się skończył mi słoik, nie będzie mnie już kusił, a nie kupię póki co, żeby mdłości niepotrzebnych unikać Ja ogólnie nie zbieram na zakrętach, w niedzielę mam egzamin, a potem kolejny w poniedziałek, nauki tyle, że nie wiem za co się zabrać. Ale powiem Wam, że skusiłam się na pierwsze zakupy W mieście u mnie otwarli Pepco i poszłam tam w piątek z mamą, dobrze, że miałam ograniczony budżet w portfelu bo bym pewnie więcej nakupiła Chwalę się na zdjęciu, bodziaki bez rękawów po 3,99zł a z rękawem długim za 5,99zł jakość też ok
|
|
#638 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#639 |
|
Zakorzenienie
|
MegMakeUp mam podobne zdanie co dziewczyny
Karo to dopiero początek zakupowego szaleństwa ![]() ja poczekam do momentu aż nie poznam płci bo na chłopaka mam całą maaasę ciuszków, jeśli zaś będzie dziewczynka to nie mam nic ![]() tak czy siak przypuszczam że do ok 20 tc będę się raczej skupiać na zakupie piżam, szlafroka itd itp. dla mnie do szpitala + ciuchy ciążowe... poza tym niedługo muszę zmienić rozmiar w szafie mojego synka więc
|
|
|
|
#640 |
|
Zakorzenienie
|
Bratowa mojej mamy mnie oznajmiła ostatnio, że jak będzie dziewczynka to będę miała pełno ubranek, bucików itp
Mają jeszcze synka, wiec pewnie jak u nas pojawi się chłopiec to też nas czymś obdaruje Dziś mi się śniło, że byłam u lekarza i robiła mi usg, pierw to dowcipne, a potem normalne, tyle, że to normalne robiła mi gdzieś na ulicy, na stojąco p.s. sen do normalnych nie należał tak szczerze... ![]() Dzisiaj 12 tydzień zaczynamy!
|
#641 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#642 |
|
Zakorzenienie
|
|
#643 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Najlepsze ze one w tych sukniach nie moga normalnie chodzic tylko tak sie bujaja jak banki wstanki w drodze do oltarza Projekty sukien sa moja droga z .... bajek disneya Nie zartuje! Powaznie. U nas w okolicy tez jest (naszczescie dosc daleko) taka (nie wiem jak to nazwac bo tabor to to nie jest) wspolnota cyganska - i te dziewuchy strasznie wulgarne sa zazwyczaj (nie zawsze! niektore, nieliczne sa mile i normalne) na sluby sie stroja jak barbie doslowanie a ich mezowie lataja w podkoszulkach z golymi ramionami na weselu i maja wszystko centralnie w d... lacznie ze swoja zona i goscmi. ![]() No ale to taki obyczaj podobo. Cytat:
) POSCIE duzymi literami ![]() ZAWSZE NALEZY PRZECZYTAC PIERWSZY (tzn. u nas drugi ) POST ZANIM SIE PRZYLACZY DO WATKU Edytowane przez Zariah Czas edycji: 2011-09-12 o 13:10 |
||
|
|
|
#644 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie! Ja zaczęłam wczoraj 15 tydzień
Brzuszek juz się pojawił i też tak jak niektóre z was zaczynam się rozglądać za ciążową garderobą. Udało mi się kupić spodnie ciążowe w promocji ok 60% taniej -a teraz poluje za kolejną parą. Niektóre bluzki zaczynają unosić się na brzuszku więc już zaczęłam rozumieć konieczność noszenia czegoś dłuższego ![]() W brzuszku mam dziwne odczucia, czasami zdaje mi się że mogę niebawem poczuć ruchy -bo coś jakby się tam działo, tak bardzo delikatnie-ale z drugiej strony czuje jakby własne tętno (tam przecież też jest tętnica) Chciałabym bardzo ale zobaczymy.Oczywiście mam niekończące się u mnie od pewnego czasu kłucie w podbrzuszu, czasami czuje że macica stwardnieje i zaraz popuści -od szpitala jestem na nospie i czuje że ona lekko, ale pomaga. Mam nadzieje że mięsień się w końcu porozciąga i nie będzie mnie straszył, chociaż różne bóle brzuchowe w ciąży to ponoć norma. Sama nie wiem. Pozdrowionka! |
|
|
|
#645 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki, PW poszlo!
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#646 |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
[QUOTE=Karo89;29350773]Cześć Wam!
Ale naprodukowałyście myślałam, że Was nigdy nie nadrobię szajajaba bardzo mi przykro, trzymaj się![QUOTE=Karo89;29350773] Szajajaba, mnie równierz przykro...przez weekend nie miałam czasu na wizaż, wchodzę teraz i czytam i jestem w szoku! Oby więcej już przykrych nowin nie było na naszym wątku, a Ty trzymaj się dzielnie kochana! Następnym razem będzie dobrze, tego Ci życzę! ![]() A u mnie stan skóry na brzuszku poprawił się znacząco. Zastosowałm się do rady Aguśki, zaczęłam smarować skórę oliwką a w ciągu dnia kremami po parę razy, na noc kąpiel w wodzie z kilkoma kroplami oliwki, i jest duzo lepiej. Skóra znów gładka, nawlizona i prawie nic się nie łuszczy. W weekend się przeraziłam, stanęłam na wadze i patrzę, 2 kg na plusie! Nic by w tym dziwnego nie było, ale ten kg to przybył w ciągu kilku dni zaledwie, nawet nei tygodnia. Jak tak dalej pójdzie, to do końca ciąży zmienię się w małego wielorybka....Dlatego przeszłam na "dietę"...Odstawiłam słodycze definitywnie, bo wiem, że przesadziłam ze słodkim, i teraz jem 5-6 razy dziennie, ale staram się zdrowo, dużo warzyw, owoców, chudego mięsa i złożonych węglowodanów(kasze, brązowy ryż,razowy chlebek), dużo nabiału. A ochotę na słodkie zaspokajam deserem monte, choć przyznam szczerze, po 1 kubeczku rośnie mi ochota na więcej ale się powstrzymuję Poczytałam sobie też przykładowe jadłospisy na ciężarnych na stronkach internetowych Spodnie ciążowe mam na razie 1 parę, na brzuchu zaczynają się nieżle układać, bo już się uwypuklił, i spod dopasowanych bluzek widać, że coś się zmieniło Ale są to rurki z H&M, więc nie pasują mi do wszystkich butów, i będę musiała zakupić jakieś zwykłe dzinsy boot cut i zwykłe dresy. W czwartek badanie i wizyta w szpitalu z położną, jeśli wszystko będzie ok to w weekend wybierzemy się na pierwsze małe zakupki dla maluszka Postanowiliśmy kupować przez cała ciąże wszystkiego po trochu, bo bardzo często są promocje w sklepach, i można kupić rzeczy po okazyjnej cenie. Ale przesadzać też nie będziemy, bo w rodzinie 2 chłopczyków i jedna dziewczynka, ciuszki więc będą i sporo innych akcesoriów też Ależ się rozpisałam! Pozdrawiam przy okazji nowe Mamusie, które dołaczyły do wątku
|
|
|
|
#647 |
|
Raczkowanie
|
MegMakeUp mi lekarz powiedział, że jak będę miała jakiekolwiek plamienia to prosto do szpitala... na pewno nie czekałabym na kolejny raz, nie wytrzymałabym z nerwów...
Jeśli chodzi o zimowe kurtki to ja nie mam kompletnie nic w szafie, jestem szczupła i zawsze chodziłam w obcisłych rzeczach. Znalazłam taką kurtkę na necie: http://www.bella-mamma.pl/pl/p/Mama-...A-CIAZOWA/1064 Tylko kasy dużo choć niby piszą, że po ciąży też można ją nosić, bo ja przeszycia odpowiednie, ale nie wiem czy w to wierzyć. |
|
|
|
#648 |
|
Rozeznanie
|
W szpitalu dostaję po plamieniu tylko No-spę i luteinę pod język, czyli to samo co w domu ... dlatego mimo wszystko nie widzę sensu kolejny raz tam wracać, ale jutro jadę do nowego lekarza i mam nadzieję,że wszystko będzie ok.
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
#649 |
|
Zakorzenienie
|
No to trzymamy kciuki za wizytę!
|
#650 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
żadnego USG ani nic nie zrobią? Nowy lekarz też może Cię tak samo potraktować :/
|
|
#651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mozliwe ze bedzie cora mi sie snilo ze bede miala core, wiec zobaczymy czy siusiaka z tego nie bedzie hehe no wlasnie kurcze, to gdzie Ty mieszkasz kochana??? Moze w szpitalu by Ci usg chociaz zrobili ...
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#652 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
O rety. Drogawo.... Chyba bym jednak tyle nie wydala... Ja nic nie mam w szafie zupelnie wiec bede polowac na e-bayu.. najwyzej jakas uzywana kurtke (a najlepiej plaszczyk) wylapie i mama mi wymieni podszewke zeby bylo higienicznie... ale ja dobrze mam z mama
|
|
|
|
|
#653 |
|
Zakorzenienie
|
Emigra powiem Ci, że ja zawsze tak odbierałam sny, ale kilkakrotnie śniło mi się coś, co potem się potwierdziło
więc nie mam pewności, że tym razem nie będzie tak samo nie ukrywam, że chciałabym pierw chłopca ale oczywiście jak będzie córa to też się będę cieszyć Ważne, żeby było zdrowe!
|
#654 |
|
Zakorzenienie
|
Mamuski, ktore juz odczuwaja pukanko maluszka - jak to odczuwacie? Umiecie opisac?
|
|
|
#655 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jeju jak ja juz bym chciala czuc... ale to za wczesnie. Dzis 14+2 u mnie wiec jeszcze minimum 3-4 tygodnie zanim sie doczekam.
|
|
|
|
|
#656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od przedwczoraj mam takie dziwne klucia w macicy - czuje jakby wlasnie ktos mi tak lekko pukal w jednym miejscu. moja tesciowa twierdzi ze to moze juz byc malenstwo, ale mi sie nie chce wierzyc... no i czuje to tylko jak jestem w spoczynku, tzn leze np, bo jak chodze to nie czuje ...---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- ide wciagnac bule z serem zoltym i pomidorkiem
|
|
|
|
#657 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo jak pytalam mojej przyjaciolki to ona tez na poczatku czula tylko jak lezala. Bo podobno jak chodzisz to usypiasz malucha kolysaniem i sobie spi. A jak lezysz dluzej to sie budzi i szalenstwo ![]() wiec kto wie, kto wie... chociaz ona mowila ze czula jaky banki powietrza ulatywaly w gore i stukaly a raczej smyraly ja w brzuszek od srodka
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec to pewnie u mnie jelita akurat. Wlasnie ja slyszalam ze to takie przelewanie, lekkie pukanie czuc - a ja czuje uklucie i pukanie zaraz, jest to cos nowego i nie wiem czy normalne czy sie martwic... za poltora tygodnia skocze do polskiego gina jakiegos na usg to podpytam, jak nie minie.
|
|
|
|
#660 |
|
Zakorzenienie
|
DZIEWCZYNY! Mam prośbę aby każda sprawdziła czy jest na liście czy nie (posypał się HTML w kodzie i musiałam wszystko edytować bo nagle okazało się, że jest za dużo znaków)
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:57.

nie wiem skąd te kobiety biorą takie pomysły na swoje suknie
obudziłam się na chwilkę jak mąż wstawał do pracy i poszłam spać (musiałam cos zjeść, bo zrobiłam się głodna). Mówił mi, że w nocy była taaaaka burza, jakiej jeszcze tu nie było (nic nie wiem! a zawsze się budzę). A teraz obudziłam się przez 12 i wcale nie czuję się wyspana