wymarzony pierścionek część XXI - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-12, 11:31   #3391
emi_lka
Zakorzenienie

Dot.: wymarzony pierścionek część XXI

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Emilko, ja akurat całkowicie rozumiem Twój punkt widzenia i w życiu nie pomyślałabym, że ktoś zaprasza mnie do knajpy razem z Ewą
Dobrze wiedzieć, dzięki
Cóż trudno, skoro chcą przyjść z małym - ok., nie chcę już nawet o tym myśleć, czuję się średnio z tym, ale jakoś przeżyję.
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 11:33   #3392
czarna.noc
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
cześć

Wczoraj jeszcze byłam nad morzem i korzystałam z upału a potem wylądowałam w łóżku z wysoką gorączką, co bardzo rzadko mi się zdarza. Idę zaraz do lekarza, bo coś mnie rozłożyło
Trzymaj sie, kuruj! Teraz wlasnie kiedy jeszcze w ciagu dnia jest ladnie, a noca zimno, mozna sie pieknie przeziebic. U mnie naokolo wszysycy kichaja albo bola ich gardla.
Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość
Męża imprezka urodzinowa wyszła super!
Jedzonko się sprawdziło i nie było trudne w przygotowaniu.

Tort wyszedł pyszny, danie główne też
Podziwiam rodziców TŻta, którzy w weekend pokonali łącznie ponad 1000 żeby spędzić z nami półtora dnia.
Super, ze sie udalo. TZ zadowolony?
Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
U mnie lipa z TZ-tem, nie będę pisała co zrobił bo samej mi się to w głowie nie mieści ale powiem tylko tyle, że dałam mu ultimatum. Jeśli nie dorośnie i nie zacznie się zachowywać jak odpowiedzialny człowiek w ciągu najbliższego roku to nie widzę dla nas przyszłości.
Przykro mi, Niu.. oby sie poprawilo. Tak bylo u Was wczesniej, czy dopiero po urodzeniu coreczki sie zmienilo?

Jestem po Pradze, w ktorej sie zakochalam Trafilismy faktycznie idealnie z pogoda, choc wczoraj bylo juz ok. 30 stopni - za duzo, za goraco, zero wiatru. Ale juz i tak wylatywalismy a ja leczylam kaca po sobocie, niezle zaszalam, pierwszy razy w zyciu urwal mi sie film

Spotkalismy tez w jednej z knajp pewnego prezentera, ktory najpierw prowadzil programy w TV a pozniej reklamowal proszek ale bylo smiesznie!

Kuchnia czeska mi totalnie nie odpowiada - tluste, miesne, smazone, 3 razy probowalam, w koncu poszlismy do jakiejs innej knajpy z azjatycka kuchnia fusion i to byl strzal w 10! Jedno z lepszych miejsc ever, w ktorych bylam.
czarna.noc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 11:47   #3393
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarna.noc Pokaż wiadomość

Super, ze sie udalo. TZ zadowolony?

Jestem po Pradze, w ktorej sie zakochalam Trafilismy faktycznie idealnie z pogoda, choc wczoraj bylo juz ok. 30 stopni - za duzo, za goraco, zero wiatru. Ale juz i tak wylatywalismy a ja leczylam kaca po sobocie, niezle zaszalam, pierwszy razy w zyciu urwal mi sie film

Kuchnia czeska mi totalnie nie odpowiada - tluste, miesne, smazone, 3 razy probowalam, w koncu poszlismy do jakiejs innej knajpy z azjatycka kuchnia fusion i to byl strzal w 10! Jedno z lepszych miejsc ever, w ktorych bylam.
TŻ szczęśliwy
Zazdroszczę wyjazdu Niezły skutek zakochania - do nieprzytomności
Stary 2011-09-12, 12:01   #3394
czarna.noc
Wtajemniczenie

Cytat:
TŻ szczęśliwy
Zazdroszczę wyjazdu Niezły skutek zakochania - do nieprzytomności
Skutek to dopiero moze sie "okazac" - mam nadzieje jednak, ze nie ...

Od tego miesiaca zaczelam uzywac urzadzenia Persona do wykrywania dni plodnych/nieplodnych. Ciekawa jestem, jak to bedzie dzialac, czy w ogole zadziala i jak szybko sie do niej przyzwyczaje. Moja gin bardzo polecala to urzadzenie, zobaczymy jak uzytkowanie sie bedzie mialo do codziennej wygody.
Stary 2011-09-12, 12:22   #3395
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:

Od tego miesiaca zaczelam uzywac urzadzenia Persona do wykrywania dni plodnych/nieplodnych. Ciekawa jestem, jak to bedzie dzialac, czy w ogole zadziala i jak szybko sie do niej przyzwyczaje. Moja gin bardzo polecala to urzadzenie, zobaczymy jak uzytkowanie sie bedzie mialo do codziennej wygody.
Moja przyjaciółka chciała to zakupić, ale nie zdążyła - bo zaszła w ciążę
Ciekawa jestem Twoich doświadczeń. Z tego, co zrozumiałam, trzeba codziennie dostarczać "materiał", żeby urządzenie go przetworzyło... i dało info, czy dni są płodne, czy nie.

Tak sobie myślę, że mi by się coś takiego przydało, bo prezerwatywy zaczynają mnie denerwować...Tylko, że jestem mało zdyscyplinowana, nie wiem, czy to dobrze by działało...

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Przypomniałam sobie, że ona chciała zakupić coś takiego:
http://www.ladycomp.pl/Pearly__33

Dużo droższe, ale wydaje mi się łatwiejsze w użyciu... z drugiej strony bazuje tylko na pomiarze temperatury, a nie hormonów...

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Doczytałam opinie Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego, generalnie i jedno i drugie są dobre do stwierdzania dni płodnych i niepłodnych.
Stary 2011-09-12, 13:27   #3396
czarna.noc
Wtajemniczenie

Cytat:
Moja przyjaciółka chciała to zakupić, ale nie zdążyła - bo zaszła w ciążę
Ciekawa jestem Twoich doświadczeń. Z tego, co zrozumiałam, trzeba codziennie dostarczać "materiał", żeby urządzenie go przetworzyło... i dało info, czy dni są płodne, czy nie.
Persona dziala tak, ze w 1szym cyklu robi sie test 16 razy, a w kazdym nastepnym tylko 8 (lub az 8, w zaleznosci jaki jest punkt widzenia)
Plus jest taki, ze z rana otwierasz urzadzenie i nawet zaspanym okiem zauwazysz, czy w ten dzien ma byc test, jak sie lampka nie swieci, to nastepnego dnia rano znow sprawdzasz. Mysle, ze dam rade Trzeba tylko byc uwaznym z dniem zaznaczenia przyciskiem, kiedy zaczyna sie okres - to jest podstawowa rzecz, zeby to w ogole dzialalo.
Dodatkowo urzadzenie nie jest zbyt duze, da sie zabrac ze soba na wyjazdy.
Stary 2011-09-12, 13:38   #3397
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Persona dziala tak, ze w 1szym cyklu robi sie test 16 razy, a w kazdym nastepnym tylko 8 (lub az 8, w zaleznosci jaki jest punkt widzenia)
Plus jest taki, ze z rana otwierasz urzadzenie i nawet zaspanym okiem zauwazysz, czy w ten dzien ma byc test, jak sie lampka nie swieci, to nastepnego dnia rano znow sprawdzasz. Mysle, ze dam rade Trzeba tylko byc uwaznym z dniem zaznaczenia przyciskiem, kiedy zaczyna sie okres - to jest podstawowa rzecz, zeby to w ogole dzialalo.
Dodatkowo urzadzenie nie jest zbyt duze, da sie zabrac ze soba na wyjazdy.
A jaka jest skuteczność tego urządzenia w %?

I jaka cena?

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 13:48   #3398
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
A jaka jest skuteczność tego urządzenia w %?

I jaka cena?
Z tego, co widziałam, Persona kosztuje ok. 320 zł (skuteczność 94%), Pearly ok. 1200 zł (skuteczność 99,3%).
Stary 2011-09-12, 13:59   #3399
asiuk
Zakorzenienie

Hmm, jakoś nie chce mi się wierzyć w tak wysoką skuteczność

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 14:11   #3400
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Hmm, jakoś nie chce mi się wierzyć w tak wysoką skuteczność
No mi właśnie jakoś też... ale Nocko, testuj... zobaczymy, jakie będą efekty

Hania

Stary 2011-09-12, 14:56   #3401
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cześć

Emilko, butter super, że imprezki się udały.

Misku zdrówka życzę

Niu

Nocko super, że się zakochałaś w Pradze (ja też ).

A ja w środę dzwonię do gina juz chyba, bo kurde @ dalej nie mam. ostatnią miałam 19 lipca

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 15:25   #3402
biia
Wtajemniczenie

hej, dawno mnie nie było. choróbsko mnie dopadło potworne. całe dnie spałam. dzisiaj kończę antybiotyk. to mega zaraźliwe, bo u mnie wszyscy chorzy. wystarczyło przebywanie w jednym mieszkaniu z chorą osobą i już. teraz choruje tż :/

xzora gratuluje otwarcia biznesu

Butter zegarki binarne dla informatyków są zabawne mnie się bardziej podobają te bez cyferek. są 'tajemnicze', nie każdy odczyt godzinę

misku, zdrowia

madzia zazdroszczę entuzjamu do pracy.

biia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 15:29   #3403
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Biia uuu to zdrówka życzę. Mnie tydzień coś pobiera, w weekend czułam się paskudnie a dziś już lepiej hehe leczę się herbatką z miodem jak na razie.

Stary 2011-09-12, 16:16   #3404
zuzaneczka
Zakorzenienie

cześć

ale tu dziś spokojnie...

a u mnie i czekanie, czekanie, czekanie...
Znowu się zrobiło gorąco, więc generalnie siedzę w domu i czekam. Z jednej strony chciałabym już urodzić, ale z drugiej nie spieszy mi się na porodówkę
A urodzić to mam zamiar w czwartek - zobaczymy co z tego wyjdzie

Marzenia się spełnią. Czekają tylko na właściwy moment.
zuzaneczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 16:31   #3405
carmelova
Zakorzenienie

Cześć,

Asiuk Ewa jest już taka duża! W tej misce wygląda na zadowoloną Śliczna jest
Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

coś nie mam za bardzo z wami czasu pisać, ale daję was radę podczytywać.

asiuk, Ewa wymiata w tej misce (zresztą obie wymiatacie )

Madzialenka12344321
, skąd ty masz taką wiedzę o wózkach?
mam dokładnie tak samo...
Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
xzora przez naszych znajomych i mojego męża On się strasznie wkręcił w te wszystkie rzeczy i co znajomi kupili coś nowego to od razu leciał z kolegą i oglądał. A to wózek, a to łóżeczko, wanienkę, ubranka itp. A ostatnio byliśmy razem na mazurach naszym samochodem więc mąz składał wózek. A przez niego i ja się w kilka rzeczy wtajemniczyłam
wózki, łóżeczka rozumiem, ale ubranka?
Cytat:
cześć

Wczoraj jeszcze byłam nad morzem i korzystałam z upału a potem wylądowałam w łóżku z wysoką gorączką, co bardzo rzadko mi się zdarza. Idę zaraz do lekarza, bo coś mnie rozłożyło
Biedactwo... wykuruj się.
Cytat:
Cześć
Jak się udało świętowanie rocznicy?

Wszystkiego najlepszego tak w ogóle

Morze marzę

Zdrowia życzę!

------------------------

Męża imprezka urodzinowa wyszła super!
Jedzonko się sprawdziło i nie było trudne w przygotowaniu.

Tort wyszedł pyszny, danie główne też
Podziwiam rodziców TŻta, którzy w weekend pokonali łącznie ponad 1000 żeby spędzić z nami półtora dnia.
To musiało byc bardzo miłe, niewiele osób stać na takie poświęcenie
Cytat:

Zaciekawiła mnie ta Persona, ja myślałam, że po ślubie sprawię sobie LadyComp.
Cytat:
Z tego, co widziałam, Persona kosztuje ok. 320 zł (skuteczność 94%), Pearly ok. 1200 zł (skuteczność 99,3%).
94% to dla mnie jednak zbyt mała skuteczność. Już chyba wolałabym Pearly
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 16:41   #3406
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Zuza to trzymam kciuki za czwartek

Carmelova kolega nasz wariował i zaciągnął męża do szafy ich dziecka i cała jej garderobę mu pokazał A jak się zachwycali sukieneczkami to myślałam, że pęknę.

Stary 2011-09-12, 16:53   #3407
czarna.noc
Wtajemniczenie

Cytat:
No mi właśnie jakoś też... ale Nocko, testuj... zobaczymy, jakie będą efekty
Hehe, ale ja na pewno nie bede sie w 100% stosowac do zalecen, bo bym chyba przez pol mies nic nie mogla robic, przynajmniej na poczatku zakladam, ze w czerwone dni z gumka, a w zielone co najmniej przez kilka mies tez - to urzadzenie staje sie ponoc skuteczniejsze wraz z uplywem czasu i przesledzonych cykli.
Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Zaciekawiła mnie ta Persona, ja myślałam, że po ślubie sprawię sobie LadyComp.

94% to dla mnie jednak zbyt mała skuteczność. Już chyba wolałabym Pearly
Tak, skutecznosc nie poraza. Dlatego dopoki nie dopuszczalam mysli o ciazy, to uzywalam tabletek, a teraz sie lekko rozluznilam z tym tematem i zobaczymy jak wyjdzie.
Stary 2011-09-12, 18:32   #3408
goosia207
Zakorzenienie

Cześć,

miskowa witaj w klubie, mnie tez w weekend strasznie rozłożyło
Stary 2011-09-12, 20:05   #3409
miskowa
Zakorzenienie

właśnie wydaliśmy 200zł na zasilacz do kompa, bo akurat dziś się zepsuł. Uwielbiam takie nieplanowane wydatki

ale przynajmniej gorączki nie mam już dziś tak wysokiej, więc jestem w miarę przytomna. Mam książki, gazety, filmy od brata a tż donosi mi jedzenie i picie do łóżka
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 20:18   #3410
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
xzora przez naszych znajomych i mojego męża On się strasznie wkręcił w te wszystkie rzeczy i co znajomi kupili coś nowego to od razu leciał z kolegą i oglądał. A to wózek, a to łóżeczko, wanienkę, ubranka itp. A ostatnio byliśmy razem na mazurach naszym samochodem więc mąz składał wózek. A przez niego i ja się w kilka rzeczy wtajemniczyłam
chyba twój TŻ bardzo chce być tatusiem, co?
Cytat:
współczuję i życzę szybkiego powrotu do zdrowia

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
Jeśli nie dorośnie i nie zacznie się zachowywać jak odpowiedzialny człowiek w ciągu najbliższego roku to nie widzę dla nas przyszłości.
niu, na pewno wszystko się ułoży

Cytat:
Jakoś ciężko mi uwierzyć, że to już rok minął - mam wrażenie, jakby to było tydzień temu
o, my też mieliśmy w tą niedzielę rocznicę

Cytat:

Spotkalismy tez w jednej z knajp pewnego prezentera, ktory najpierw prowadzil programy w TV a pozniej reklamowal proszek ale bylo smiesznie!
niesamowity weekend za Tobą, super!

Cytat:
Napisane przez biia Pokaż wiadomość
hej, dawno mnie nie było. choróbsko mnie dopadło potworne. całe dnie spałam. dzisiaj kończę antybiotyk. to mega zaraźliwe, bo u mnie wszyscy chorzy. wystarczyło przebywanie w jednym mieszkaniu z chorą osobą i już. teraz choruje tż :/
xzora gratuluje otwarcia biznesu
biia, kuruj się
dziękuję
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 21:07   #3411
Rita_
Przyczajenie

Hej dziewczyny przyjmiecie nową osóbkę do Was? Nie jestem tylko pewna czy dobrze trafiłam bo widzę, że tu rozmowy już o dzieciach a nie o pierścionku hmm pokierujcie mnie we właściwe miejsce albo przygarnijcie
Rita_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 21:13   #3412
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rita_ Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny przyjmiecie nową osóbkę do Was? Nie jestem tylko pewna czy dobrze trafiłam bo widzę, że tu rozmowy już o dzieciach a nie o pierścionku hmm pokierujcie mnie we właściwe miejsce albo przygarnijcie
hej, oczywiście, że przyjmiemy. Fakt, o pierścionku to za wiele nie rozmawiamy - właściwie to rozmawiamy o wszystkim. Jeśli u kogoś akurat pierścionek jest na tapecie, to też Więc jak tylko masz ochotę-zapraszamy...

Hania

Stary 2011-09-12, 22:07   #3413
biia
Wtajemniczenie

Cytat:

biia, kuruj się
kuruję
Cytat:
przygarniamy. o pierścionku też czasem rozmawiamy.

Cytat:
hej, oczywiście, że przyjmiemy. Fakt, o pierścionku to za wiele nie rozmawiamy - właściwie to rozmawiamy o wszystkim. Jeśli u kogoś akurat pierścionek jest na tapecie, to też Więc jak tylko masz ochotę-zapraszamy...
ad. pierścionków. to ja nadal czekam
ale coś mi mówi, że to już niedługo

biia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 08:18   #3414
emi_lka
Zakorzenienie

Cześć wtorkowo!

Cytat:

Którą?

Cytat:
Cześć! Zapraszamy! Napisz coś o sobie

Cytat:
Napisane przez biia Pokaż wiadomość
kuruję

przygarniamy. o pierścionku też czasem rozmawiamy.

ad. pierścionków. to ja nadal czekam
ale coś mi mówi, że to już niedługo
Masz jakieś uzasadnione podejrzenia?
Stary 2011-09-13, 09:04   #3415
ButterBear
Zakorzenienie

Cześć

xzora, rocznicę ślubu mieliście?

Hania

Stary 2011-09-13, 09:10   #3416
xzora
Zakorzenienie

Rita_, witaj

biia, skąd to przeczucie?

Cytat:
Cześć

xzora, rocznicę ślubu mieliście?
nom, pierwszą
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 09:21   #3417
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Rita_, witaj

nom, pierwszą
A to Ci
Czyli brałyśmy ślub tego samego dnia Fajnie

Właśnie, biia, skąd takie przeczucie?

Hania

Stary 2011-09-13, 09:22   #3418
asiuk
Zakorzenienie

Cześć!

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Asiuk Ewa jest już taka duża! W tej misce wygląda na zadowoloną Śliczna jest
Dzięki

Cytat:
a tż donosi mi jedzenie i picie do łóżka
Zuch chłopak!

Cytat:
Wszystkiego najlepszego!

Cytat:
Cześć

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 09:25   #3419
czarna.noc
Wtajemniczenie

czesc
ale dzis ladna pogoda. Ja musze kupic balony i taki napis urodzinowy na impreze niespodzianke dla TZ, to juz w te sobote. Tylko prezent juz widze na pewno nie dojdzie, licze na pomyslowosc znajomych z paki, mieli sie tym zajac.
Stary 2011-09-13, 09:44   #3420
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Rita_, witaj

nom, pierwszą
Gratulacje!
Może wrzucisz jakąś fotkę ślubną?

Cytat:
czesc
ale dzis ladna pogoda. Ja musze kupic balony i taki napis urodzinowy na impreze niespodzianke dla TZ, to juz w te sobote. Tylko prezent juz widze na pewno nie dojdzie, licze na pomyslowosc znajomych z paki, mieli sie tym zajac.
Ilu gości się spodziewacie?
Ja właśnie się zastanawiam, czy uzgadniać menu na spotkanie sobotnie urodzinowe, czy będziemy zamawiać z karty...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości