|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
| Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
|
9 | 23,68% |
| Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
|
2 | 5,26% |
| Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| "Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
|
22 | 57,89% |
| Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
|
3 | 7,89% |
| Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
niestety nie.. nawet bym powiedziała ze nabrał na mocy
.. pewnie lada chwila coś się z niego wyleje..![]() jest wielkości zielonego groszku ma kolor ciemno czerwony i widac w środku płyn.. hmm.. to jakaś adaptacja skóry z bakteriami chyba.. ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Cytat:
![]() fajnie że urlop udany.. no i spóźnione ale szczere serdeczne zyczenia dla córeczki z okazji pół roczku ![]() zdjęcia superowe sliczne widoki |
|
|
|
|
#1442 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja mama miała od czasu do czasu takie wielkie dziwne wypryski, i jak już pękły to smarowała je Tormentiloem, szybko i ładnie się goiły ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
bardzo możliwe z tym spaniem, moja je o 4 a potem dopiero o 10 Cytat:
do 6:30 to super Cytat:
Cytat:
piękne widoki i piękna dzidzia, podziwiam za te wyprawy z maludą ![]() jak długo wytrzymywała jednorazowo w nosidle?
|
|
#1443 | |
|
Wtajemniczenie
|
a mój mały sobie śpi teraz..
ufff bo od rana jeszcze oka nie zmrużył ![]() ale ogólnie to dziś grzeczny jest.. dzis nawet pierwszy raz siedząc mi na kolanach uderzał dłońmi o blat stołu i tak się przy tym cieszył jakby miał najlepszą zabawkę he he martwi mnie tylko trochę to że znowu zrobił się taki lejący.. jakby cofną się w rozwoju.. gówkę pochyla do przodu tak jakby była mu za ciężka i patrzy z pod byka jak noszę go przodem do świata.. a już tak fajnie ją trzymał .. to ja biorę się za obiad i pranie .. bo ładna dziś pogoda u nas o ludu co ja dziś na obiad mam zrobic?... może jakieś pomysły poproszę ![]() dlaczego kobiety muszą się dzień w dzień z tym zmagac lubie jak mi chłopcy sami mówią co sobie danego dnia życzą wtedy sprawa prosta he he ![]() a jak mi mówią ze nie wiedzą i zdają się na mnie to masakra bo dogodzic podniebieniom to już wyższa technika w gotowaniu ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
![]() mam tą maśc .. pewnie skorzystam z tej rady |
|
|
|
|
#1444 |
|
Zadomowienie
|
Żurawinka piękne widoki i również podziwiam że tak daleko chodziliście z małą
![]() ada32 nie przejmuj się, ostatnio czytałam, że dzieci tak mają, że potrafią się tak jakby cofać w rozwoju i po paru dniach to mija a w zamian zdobywają nowe osiągnięcia. iizalelaa dziękuję w imieniu Mai Przed chwilą po raz pierwszy dałam Mai marchewkę z jabłuszkiem. Jadła ze smakiem aż mi łyżeczkę wyrywała. Miałam wprowadzać jedzenie dopiero w 6 miesiącu ale pediatra powiedziała żebym spróbowała to może problemy z brzuszkiem miną. Powiedzcie mi jak długo po jedzeniu mogę spodziewać się jakiejkolwiek reakcji?
|
#1445 |
|
Zakorzenienie
|
Hey dziewczyny ja się żegnam
'widzimy się' 23 września dzisiaj pakowanie,ostatnie zakupy, chcę małego położyć przed 19.00 bo o 6.00 na lotnisko jedziemy, trzymajcie kciuki za udany lot, buziaki
|
#1446 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej kobitki!
Spoznione zyczenia dla wczorajszych malych solenizantow i solenizantek oraz dla dzisiejszych moc buziakow od cioci Ani i Nino ![]() Szymelko - zdrowka zycze Lence Ciekawe co z Malwinka Castii? ![]() Moje dziecie od wczoraj zaczelo piszczec oraz pluc![]() Ubaw po pachy... ale dla synka ![]() U mnie od paru dni akcja "wystawianie na ukcji ciuszkow" Duzo czasu mi to zajmuje, bo co chwila Adriano wola mame ale jakos idzie no i dzieki tym drobnym wplatom moge pokupowac koejne ciuszki Przynajmniej nie nadwyrezam domowego budzetu
|
#1447 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dla Nina za postępy.
|
|
#1448 | |
|
Zakorzenienie
|
właśnie, nic się nie odzywa
![]() Cytat:
też chce się za to zabrać, ale ciągle coś innego mi wypada chciałabym wystawić więcej ciuszków naraz, chyba zacznę od robienia zdjęć, a jak juz będą fotki na kompie to może łatwiej mi to przyjdzie
|
|
#1449 |
|
Rozeznanie
|
Witam się po weselu
Lecę powoli nadrabiać zaległości
|
|
|
|
#1450 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
miłego spokojnego lotu Montii i udanego wypoczynku |
||
|
|
|
#1451 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Na Kasprowy pchalismy się kolejką ( dwie godz. czekania na ławeczce), do Doliny Kościeliskiej w jedną stronę dorożką (?) w drugą z buta.[QUOTE=izunia233;29353170]Żurawinka piękne widoki i również podziwiam że tak daleko chodziliście z małą ![]() QUOTE] Sama jestem w szoku że tak pięknie dawała radę, a ja że jednak jakąś tam formę mam i bez zakwasów się obyło Montii super wypoczynku życzę Ja też będę nadrabiać jeszcze długo to co napisałyście. Edytowane przez żurawinka Czas edycji: 2011-09-12 o 15:54 |
||
|
|
|
#1452 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba dziala, bo w samochodzie byla spiaca i dalam jej butle i mimo tego ze to bylo 2 h po poprzedniej to wtrabila cale 150ml i plakala o jeszcze wiec dalam soczku, bo wiecej ze soba nie mialam ![]() Teraz dalam troche gruszki z kasza manna, ale nie zjadla calej. Tak za godiznke dam mleka i pewnie zasnie, moze sprobuje 180ml hmmmmm.... pozniej okolo 19.30 sprobuje dac szpinak i o 20.45 kaszka z mlekiem na sen... hmmm (szpinaku i tak pewnie nie zje). Pozniej musze spadac do apteki kupìc jakies sloiczki z miesem, bo bylam w carefurre i nie bylo nic ciekawego... a te z miesem w tych duzych sloiczkach, a Lena nie zje nawet 3/4 tego malego:P Cytat:
My od kilku dni nosimy sukienki i nikt juz nie myli:P ale to troche niewygodnie ![]() Cytat:
dajcie fotki lubie takie zebole
|
|
#1453 |
|
Zakorzenienie
|
aa zapomniałam wam napisać,
że gdyby któryś z bobasów nabawił się odparzeń to moja sis poleca ten spray Nanozin http://www.domzdrowia.pl/85025,nanoz...-butelka-.html Młody miał tragiczne odparzenia, po biegunce, płakał przy kąpieli i nic nie pomagało, dostała ten spray od pediatry, zeszył w 2 dni!!
|
#1455 | |
|
Zakorzenienie
|
Izunia, Wanilia, Anessa
![]() Cytat:
robię wg instrukcji na opakowaniu, 150 ml wody + 5 miarek mleka + 3 łyżki kaszki je łyżeczką![]() ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Pytanie: Czy w kaszkach mleczno-ryżowych nestle bądź bobovita jest laktoza?? W składzie nie ma jej wypisanej, teoretycznie w składzie mleka modyfikowanego niżej też, ale może któraś z Was mi to rozjaśni?
|
|
#1456 |
|
Rozeznanie
|
Witam![]() Dopiero tak późno się witam, gdyż cały dzień coś się działo. Zaraz doczytam co tam u Was słychać, wstawię za chwilę obiecane zdjęcia z wczorajszej sesji do albumu
|
|
#1457 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() glosiki poszły Cytat:
jakie Ty masz dlugie wlosy![]() gratulujęmy ukończenia pół roczku Cytat:
![]() i tez uwielbiam jak mąż powie co chce, bo wtedy nie muszę wymyślać |
|||
|
|
|
#1458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzis bylo szybkie, smaczne ratatoulie, bo duzo warzywek bylo, a brzuszek rosnie...zna ktoras jakas fajna stronke z typami urody... nie musi byc polska:P
|
|
#1459 | |||||||
|
Rozeznanie
|
No śliczny ten szkrabek
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Sto lat sto lat dla Filipka ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- Dziewczyny mam do Was takie pytanie. Znajomi zaprosili nas do Karpacza na kilka dni. Nie wiem czy mamy się zdecydować bo zapraszają nas na początku listopada. Czy to nie będzie za zimno na wyjazd z dzieckiem?
|
|
|
#1460 | ||||
|
Zadomowienie
|
Ale mialam do nadrabiania- 20 stron! Cala drzemke Małej!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
O jaki album chodzi? Bo ja tu od niedawna ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, wiec raczej ok:P
|
|
#1462 |
|
Zakorzenienie
|
Montii udanego wypoczynku
A gdzie się wybieracie?Kolejnym dzieciom gratuluję skończonych miesięcy ![]() Leon dał mi dzisiaj popalić, w sensie nie spania. Spał w sumie 30 min. No i teraz padł, ale zaraz pobudka bo potem nie zaśnie. Na dodatek zaraz mąż obniży łóżeczko, bo mały się wspina i koniecznie chce wyjść. W kojcu łapie się za uchwyty i podnosi na stojąco... |
|
|
|
#1463 |
|
Zakorzenienie
|
Natka nosidło miałam swoje i nie wyobrażam sobie inaczej z dzieckiem w górach niż w nosidle ( pomijając łażenie po mieście)
|
|
|
|
#1464 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja bym pojechala, przecież będziesz ubierać ciepło, a przed mrozem i tak nie ochronisz, bo musiałabys siedzieć w domu całą zimę |
|
|
|
|
#1465 | |||
|
Rozeznanie
|
W każdym profilu jest album do którego można wklejać zdjęcia, a oglądać może je osoba, która jest w moich znajomych.
Czy ja dobrze wyjaśniłam? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A miałaś ze sobą jakąś spacerówkę? Cytat:
|
|
|
#1466 |
|
Zadomowienie
|
Ego_ego
Natka ja bym pojechała. Tak jak pisze ego przed mrozem dziecka nie uchronisz a przecież cały dzień nie będziesz na dworzu. Wy odpoczniecie a znajomi zapewne będą chcieli się zająć dzieckiem więc trochę czasu będziecie mieć dla siebie Ja do Karpacza mam jakieś 120km
|
#1467 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
Po ostatnich histeriach wieczornych bałam się dzisiejszego wieczora,bo jestem sama.Wczoraj 1,5h rozpaczliwego płaczu,gdzie nie dało jej się niczym uspokoić,więc obawy były. Lilka właśnie zasnęła mi na piersi,że aż boje się ruszyć...Mam nadzieję,ż pośpi jeszcze trochę i wstanie akurat na kąpiel i jedzonko Trochę pomarudziła,ale prawie co nic,udało mi się ją zabawić![]() ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Zurawinka super fotki ![]() Monti udanego wyjazdu! Natka ja bym sie naeetnastanawiała nad wyjazdem-jedźcie!!!Dziewczyny dobrze radzą ![]() Iza rzeczywiście prościej byłoby gdyby te nasze dzieci mogły nam powiedieć co im dolega Wiesz...przyjdzie taki czas kiedy będą zasypywać nas pytaniami-100 na minutę I będziemy z sentymentem wspominać te czasy
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#1468 |
|
Rozeznanie
|
montii milego wypoczynku, zazdroszcze kochana
|
|
|
|
#1469 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, przyjmniecie mnie spowrotem? Brakuje mi Was trochę, miałam wtedy jak pisałam kontakt z tą samą płcią a ostatnio nic i już nie wytrzymuje i postanowiłam do Was wrócić. Nadrabiać nie będę bo byłoby chyba 2 wątki, ale od teraz będę już na bierząco.
żurawinka te widoki i zdjecia Edytowane przez blackrose4u Czas edycji: 2011-09-12 o 19:56 |
|
|
|
#1470 |
|
Wtajemniczenie
|
Blackrose witaj z powrotem
Jak Natalia?Szczyt szczytów...Lilke odłozyłam i ona cały czas śpi Pewnie nie zaśnie po niej szybko
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:07.

.. pewnie lada chwila coś się z niego wyleje..

.. 

oraz pluc