Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011. - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-12, 12:53   #1981
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
U nas sypialnia też mała, łóżeczko stoi po drugiej stronie niż okna, ale boję się uchylać, nawet w dzień , nie wiem, czy można dla takiego maluszka. Chociaż w szpitalu jak było duszno, to miałyśmy okno uchylone, a maluszki przecież zaledwie kilkudniowe były.
Mój mąż nie ma budzika, bo ma swoją firmę, więc chodzi do pracy na którą chce , poza tym przy tym maleństwie budzik nam niepotrzebny. Ale nie budzi się na dźwięk domofonu (który jest wściekły) ani na dźwięk jazgoczącego psa.
.
Mój też nie musi być na konkretną godzinę, ale bez budzika to on się budzi o 11
Fakt, że bedziemy mieli naturalny budzik i dobrze wiedzieć, że nie reaguje na hałas. Dzieki raz jeszcze za realistyczną wizje życia z noworodkiem w tle
Stary 2011-09-12, 12:54   #1982
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość
o niczym innym nie marzę

a co do ciąży i dzieci...fajnie móc poczuć kopniaczki i ruchy dziecka pod skórą, mieć świadomość że to "nasze dziecko", z naszej krwi, poczuć te emocje przy pierwszym usg itd... cieszę się że dużo z was czerpie radość z każdego dnia bycia w ciąży...no cóż ja należę do tych co traktują ciążę jako ciężki etap prowadzący do posiadania maleństwa, brzydko to brzmi ale tak to czuję ...nie jestem "stworzona do bycia w ciąży" ...ale głęboko wierzę że jako mama się sprawdzę i oby tak było ...
na pewno kochana, nie wątpię w to
uciekam ... na sr film o metodach uspokajania maluszka ...no to chyba pojedziemy
to słuchaj uważnie i czekamy na relacje

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 13:00   #1983
kaileight
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Właśnie apropo mleka, jakie kupujecie w razie czego?? Tych firm jest tyle że nie wiem które dobre na początek.
My kupiliśmy Bebilon HA. W szpitali gdzie rodziłam powiedzieli mi że jest najlepszy. Nie miałam swojego zdania, nic nie czytałam na ten temat więc zaufałam szpitalnym położnym

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Ja bym poszła w piątek. Jak pójdziesz jutro to i tak od razu nie będą tego porodu wywoływać tylko Cię zostawią na obserwacji dzięn lub dwa. No chyba, że nie przeszkadza Ci leżenie w szpitalu. Ja tam jestem chora od samego o nim myśleniu.
Też byłam chora od samego myślenia o szpitalu. Bałam się że po cesarce będę długo leżec, ale urodziłam w pt a wyszłam w poniedziałek rano Choć czasem warto się przemęczyć, poleżeć na obserwacji itd

Cytat:

Ja się nie odzywam bo nie wesoło u mnie się zrobiło. Zostałam chyba sama w ciąży i nie wiem co dalej z moim małżeństwem... czy ono jest? mąż niby mówi że kocha jak go zapytam ale ciąża chyba go nie interesuje już zupełnie. Specjalnie umawiałam dziś wizytę u gina żebyśmy mogli razem pojechać a on wczoraj powiedział żebym sama jechała, nie interesuje się brzuszkiem tylko mówi że mam termin na 1.10 i tego mam się trzymać bo on nie ma teraz czasu. Na przytulaski go podpuszczam to już nawet nie reaguje. Boje się bo wiem że mężowie na czas ciąży żony szukają jej zastępstwa w tej dziedzinie a my nie działaliśmy w tej kwestii już od łądnych paru miesięcy...

w każdym razie trzymam kciuki za wasze wizyty w szpitalach a sama tylko czytam
Przytulamy mocno Może mąż się stresuje? Ludzie reagują różnie na zmiany.. Niektórzy stają się nieobecni, opryskliwi.. No bardzo różnie. Nie zamartwiaj się na zapas

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Mamuski jak u Was z hormonami po porodzie?? Ja juz sie poplakalam bez powodu w szpitalu, wczoraj to chyba ze szczescia i teraz tez rycze.....
U mnie jakiś endorfinowy haj

Cytat:
jak narazie czuje sie ok....Moj TZ mi duzo pomaga.....w nocy to we dwoje jej zmienialismy pieluszke....jakie to bylo slodkie...TZ mowi "dobra szybko zrobmy zeby jej nie bylo zimno....."
W nocy mamy taki podział- ja karmię, mąż chodzi z małym żeby mu się odbiło i przewija. Dzięki temu obydwoje jesteśmy w miarę wyspani. Ale nie sądziłam że mój mąż aż tak się będzie angażował- jak patrzę na niego kiedy zajmuje się synkiem zakochuję się w nim po raz kolejny

Cytat:

U nas nocka waleczna....mala nie mogla kupki zrobic nie wiem czemu.....ale potem dala rade i polozylysmy sie ok 2......Mysle ze jeszcze troche czasu zajmie zanim zlapiemy rytm......a Wy mamuski tez tak mialyscie na poczatku?? Tzn czas kiedy jesc, spac i takie tam...???

A teraz sie chwale

Powoli uczymy się swoich rytmów. Staram się odpoczywać kiedy synek śpi, jem mniej więcej co 3 h małe porcje żeby mieć siłę, jak wraca mąż kapię się i mam chwilę dłuższą ( i bezstresową) dla siebie. Ale np w weekend Ignasiem zajęła się Babcia a my wyskoczyliśmy na 2 h zakupy, dziś ładnie śpimy więc oglądnęłam 2 odcinki gotowych na wszystko, zrobiłam paranie i poczytałam książkę- więc ogólnie nie jest źle. A powinno być z czasem coraz lepiej

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość

u nas nocki i część dnia spokojna, ale od tygodnia jak z zegarkiem w tyłeczku od ok. 16 mała ciąge chce być przy cycu, pociągnie, zasnie na kilka minut, za chwilke popłakuje i znowu chce do cyca. I tak do ok. 20 czyli do kąpania, potem zasypia i śpi 5-6 godzin rozważałam już różne opcje, że brzuszek boli, no ale wtedy by chyba tak nie jadła .... że mam mało pokarmu albo taki nijaki no ale wtedy nie spałaby w nocy tak długo, i bądź tu matko mądra Dzisiaj chyba spróbuje jej dac herbatke zamiast cyca i zobaczymy

natalka tak sie denerwuje jsk nie umie dobrze cyca złapać

kochana dzielna byłaś!

śliczności

ja tez właśnie słszałam takie dwie teorie. Ale kupilam pas, taki który nie ściąga zbyt mocno i jestem zadowolona

stokrotka, gratulacje !!!
Ale jak potem śpi 5-6 h to chyba się najada Może w ciągu dnia niekoniecznie chce jeść tylko potrzebuje bliskości albo ma potrzebę ssania? Dajecie jej smoczek?

Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość

Ja zdecydowana na wielorazowe, bo:
1. są śliczne
2. są ekologiczne - a do tego zdrowe dla maluszka
3. wychodzą przede wszystkim znacznie taniej, gdy planujesz mieć kolejne dziecko - mogą obskoczyć 3 dzieci
4. koszt pieluszek tylko na początku jest wysoki; podobno 1000-1500pln i starcza ci na cały okres pieluszkowania. Pampersy na pewno wychodzą drożej. Wiadomo do kosztów pieluszek wielorazowych dochodzi koszt prania (woda, prąd i środki piorące), ale i tak wydaje mi się, że się opłaca
5. Podobno w takich pieluszkach dzieci szybciej uczą się korzystania z nocnika
Hm. Dobre argumenty Przemyślimy to sobie. Tzn ja raczej nie planuję więcej dzieci , ale reszta do mnie przemawia. Co prawda na raz wydaje się taką dużą kwotę, no ale jak się jednorazówki kupuje to drożej wychodzi, a jedynie rozkłada się w czasie Będziemy myśleć
Stary 2011-09-12, 13:03   #1984
tusia872
Zadomowienie

przegladam allegro i znalazłam http://allegro.pl/why-cry-tlumaczy-p...805916757.html
masakra czego to ludzie nie wymysla

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 13:05   #1985
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
na necie jest napisane ze dopiero po roku mozna go podawac...
Nie znam sie na tych polskich lekach ale ten infacol mozna naprawde wczesnie dac bo nie jest silny a pomaga....
może sa dwa rodzaje? wiem, że koleżanka miesięcznemu synkowi podawała, moja polożna też mi o espunisanie mówiła, że w razie W mozna podać, mam nadzieje, że kolki nas ominą, ale jakby co to mam kropelki sab simplex

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 13:11   #1986
anciaahk
kosmitka

Gerda a skąd je masz ? bo nie wiem, jak je kupić.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 13:13   #1987
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
My kupiliśmy Bebilon HA. W szpitali gdzie rodziłam powiedzieli mi że jest najlepszy. Nie miałam swojego zdania, nic nie czytałam na ten temat więc zaufałam szpitalnym położnym

Dzięki wielkie, skoro to polecali to ja też w razie czego takie kupię

Hm. Dobre argumenty Przemyślimy to sobie. Tzn ja raczej nie planuję więcej dzieci , ale reszta do mnie przemawia. Co prawda na raz wydaje się taką dużą kwotę, no ale jak się jednorazówki kupuje to drożej wychodzi, a jedynie rozkłada się w czasie Będziemy myśleć
Bardzo dobre argumenty jak dałam 200zł za 4 paczki pieluszek które nawet na miesiąc nie wystarczą to odrazu się przeprosiłam z myślą o wielo bo początkowo byłam bardzo na NIE a poza tym jakie one słodkie są

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
przegladam allegro i znalazłam http://allegro.pl/why-cry-tlumaczy-p...805916757.html
o matko nie wpadłabym na takie coś chyba

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-12, 13:13   #1988
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Zdrzemnęłam się trochę, a tu akurat przyjechał właściciel mieszkania Grr i jeszcze mam robotę na dziś, bo w końcu wymienią nam lodówkę na większą, więc będzie zajęcie, a myślałam, że się pobyczę wieczorem

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
Miss hot, a w ogóle ładnie to tak wysuwać się na prowadzenie poza kolejką? Poczekałabyś grzecznie na koleżanki, w grupie byłoby nam raźniej. A tak to co? Zostajemy ze Spray same... Ale kciuki ściskamy mocno
Spoko, spoko, ja przynajmniej mówię otwarcie, a nie biorę Was z zaskoczenia

Cytat:
Właśnie apropo mleka, jakie kupujecie w razie czego?? Tych firm jest tyle że nie wiem które dobre na początek.
Grześ pił NAN od 2 tygodnia życia, bo na moim mleku nie przybierał praktycznie nic, a teraz będziemy próbować Bebiko

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
Lu jednak dzis nei wychodzi do domku bo coś jest z serduszkiem Mikiego, lekarz po ktg stwierdził ze moze być owiniety pępowina, wieczorem bedzie miała jeszcze badania na serduszko i jak sie okaże ze jest dobrze to wyjdzie do domu bo mówiea ze na poród za wczesnie.
biedna sie stresuje-ja zreszta tez, martwie sie o nia i wkurza mnei to zę nie robia nic dokładnei a jeszcze bidulke straszą -barany!!!!!!!!!!!!! mam nadzieje ez to fałszywy alarm-w końcu przez całą ciąże była pod opieką gina i nic nei wykazało a teraz tak nagle-mam ochote tam pojechac i ja wyściskać-nie dosć ze mecza ja bóle i skurcze to teraz jeszcze to!!!
Bidulka
A ci lekarze

Cytat:
O matko ale u mnie leje, ściana wody normalnie, mam nadzieje że do 16 się uspokoi pogoda bo chyba takse wezmę żeby na wizytę pojechać
A u mnie skwar, że musiałam rolety zasłonić
Jutro też ma być ładnie, a od środy podobno ochłodzenie

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 13:18   #1989
mmadziaa
Rozeznanie

cześć dziewczyny

wpadam szybciutko się przywitać, podziękować za gratulacje i kciuki
nie ma opcji bym Was nadrobiła

dopiero dziś wróciliśmy do domu, mały miał żółtaczkę + dwa krwiaczki są na główce więc zostaliśmy pod obserwacją

rzeczywiście złapało mnie z nienacka, przecież przed pójściem spać życzyłam Moni i Stokrotce rozpakowania tymczasem mnie "dopadło"

GRATULUJĘ KOLEJNYM MAMOM
: roza::r oza:
mmadziaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 13:22   #1990
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez mmadziaa Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny

dopiero dziś wróciliśmy do domu, mały miał żółtaczkę + dwa krwiaczki są na główce więc zostaliśmy pod obserwacją
Hej
W wolnej chwili opisz co i jak z porodem, no i czekamy na fotkę Bartusia

Stary 2011-09-12, 13:29   #1991
malamutka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
O to czopek! Miała czekać na mnie
Nie przyjmuję żadnych tłumaczeń, niech mi natychmiast fluidki porodowe z porodówki wysyła!!!

A co się w ogóle stało, że pojechała do szpitala? Coś bolało, czy miała zaplanowaną jakąś wizytę? Wiadomo ?
Kolejny sms od Agnyski: "Powiedz Cotce, że jestem daleko i jeszcze mnie 3x prześcignie . Dziś dostanę 3 zastrzyki. Ponoć po takiej dawce rano się już rodzi, no zobaczymy he he. Mam tu więcej znajomości niż myślałam "

Cytat:
Z tymi Sr to jakaś ściema jest Ty się tam męczysz bez konkretnej wiedzy do tej pory u mnie za to był nacisk żeby zaczynać zajęcia koło 24tc. Zajęcia skończyły mi się 21 lipca już nic nie pamiętam, wykłady były kiepskie (karmienie było tylko teoretycznie bo położna zapomniała wziąć lalki, kąpanie też teoria tylko, zero spotkań z lekarzem itp ). Jedyny plus to poznałam bardzo fajną koleżankę z mojego osiedla i spotykamy się na ploteczki czasem. Ogólnie żałuję tych 350zł które zapłaciłam za szkołę.
Aż tyle płaciłaś za sr? U nas zajęcia trwają 3 miesiące (raz w tygodniu 2h wykładów i drugi raz w tygodniu 1h ćwiczeń). Co miesiąc płacimy 60pln. Ze względu na to, że zajęcia mojej grupy trwają do 13 października (czyli ja nie dotrwam do końca), to położna postanowiła nieco pozmieniać kolejność zajęć. Teraz pielęgnacja, a np. połóg na samym końcu, bo to najmniej istotne. Ja ogólnie jestem zadowolona że się zapisałam, bo mnie te zajęcia uspokoiły w odniesieniu do porodu naturalnego Także mogę już rodzić
malamutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 13:35   #1992
AgnesD
Rozeznanie

boziu dziewczyny boję się jutra :
- tego, że mnie przyjmą do szpitala i tego ,że może jednak nie
- wywoływania
- pobytu
no i mam milion pięćset innych myśli

trzymajcie jutro za mnie kciuki będę dawać znać
Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama.
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

AgnesD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 13:38   #1993
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez AgnesD Pokaż wiadomość
- wywoływania
- pobytu

Ooo to we dwie mamy stresa, bo ja też się boję - przyjąć to mnie przyjmą, ale reszty się jakoś obawiam....

Stary 2011-09-12, 13:38   #1994
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Kolejny sms od Agnyski: "Powiedz Cotce, że jestem daleko i jeszcze mnie 3x prześcignie . Dziś dostanę 3 zastrzyki. Ponoć po takiej dawce rano się już rodzi, no zobaczymy he he. Mam tu więcej znajomości niż myślałam "

Aż tyle płaciłaś za sr? U nas zajęcia trwają 3 miesiące (raz w tygodniu 2h wykładów i drugi raz w tygodniu 1h ćwiczeń). Co miesiąc płacimy 60pln. Ze względu na to, że zajęcia mojej grupy trwają do 13 października (czyli ja nie dotrwam do końca), to położna postanowiła nieco pozmieniać kolejność zajęć. Teraz pielęgnacja, a np. połóg na samym końcu, bo to najmniej istotne. Ja ogólnie jestem zadowolona że się zapisałam, bo mnie te zajęcia uspokoiły w odniesieniu do porodu naturalnego Także mogę już rodzić
To jak ja ją przegonię jak ona już rano może rodzić
I jak tu się umawiać z ciężąrnymi haha

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 13:39   #1995
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
oj widać, że maluszkom brzuszki dokuczają biedne dzieciaczki, kurcze przy takiej małej kruszynce człowiek bezradny, ale jesteście wszystkie dzielne Mamuśki podziwiam
właśnie, ta bezradność i to, że tak naprawdę nie wiadomo o co chodzi temu maluszkowi

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
No ja ost tez czesciej beczę po porodzie to już chyba w ogolę będę wyć

Cytat:
Napisane przez Ulcia2512 Pokaż wiadomość
Ancia i mamy z bolącymi małymi brzuszkami. Czy jest w Polsce Infacol? Można podawać od urodzenia i działa cuda. Kuba nie miał problemów z kolką, ale nie odbijał po karmieniu i to mu bardzo przeszkadzało. Zaczął dostawać Infacol przed każdym karmieniem i problem jak ręką odjął.
Może to pomoże.
W razie jakichkolwiek problemów u maleństwa planuję ten sam manewr. A piersią planuję karmić do 6 miesięcy. Dla mnie to najlepszy sposób odżywiania dla dziecka, ale jakichś magicznych odczuć nie miałam. I dla Kuby to też była chyba tylko jadalnia, bo jak go odstawiłam z dnia na dzień, to nawet raz nie szukał cyca.
widziałam ze jest ale właśnie pisze, że od 2mc

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
Lu jednak dzis nei wychodzi do domku bo coś jest z serduszkiem Mikiego, lekarz po ktg stwierdził ze moze być owiniety pępowina, wieczorem bedzie miała jeszcze badania na serduszko i jak sie okaże ze jest dobrze to wyjdzie do domu bo mówiea ze na poród za wczesnie.
biedna sie stresuje-ja zreszta tez, martwie sie o nia i wkurza mnei to zę nie robia nic dokładnei a jeszcze bidulke straszą -barany!!!!!!!!!!!!! mam nadzieje ez to fałszywy alarm-w końcu przez całą ciąże była pod opieką gina i nic nei wykazało a teraz tak nagle-mam ochote tam pojechac i ja wyściskać-nie dosć ze mecza ja bóle i skurcze to teraz jeszcze to!!!
biedna Lullka

Cytat:
Chętnie bym pożyczyła takiego tatę, u nas wczoraj tata zasnął, a Franek nie .
Dobrze, że sobie radzicie, a kryzysy wszelkie jak były to przeminą .
czyli Franek skutecznie uśpił tatę

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-12, 13:45   #1996
Ulcia2512
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Ulcia2512

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość

widziałam ze jest ale właśnie pisze, że od 2mc
U nas pisze od dnia narodzin. I bądź tu mądry

108,6-106-105-104-102,5-101-100.2-99-98,8-97,7-96-95-94-93-92-91-90-89-88-87-86-85-84-83-82-81-80-79-78-77-76-75-74-73-72
Ulcia2512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 13:49   #1997
malamutka
Rozeznanie

Cytat:
- wywoływania
- pobytu

Ja już od dziś będę trzymać

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
To jak ja ją przegonię jak ona już rano może rodzić
I jak tu się umawiać z ciężąrnymi haha
Cotka masz jeszcze całe popołudnie, wieczór i noc by ją przegonić
Nie poddawaj się
malamutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 13:52   #1998
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Ja już od dziś będę trzymać

Cotka masz jeszcze całe popołudnie, wieczór i noc by ją przegonić
Nie poddawaj się
Dzisiaj mam takiego lenia że chyba nawet nie będę gonić
Ale jutro to proszę mi się w kolejkę nie wpychać, ja was proszę i mam nadzieję że wymuszone na agnysce fluidki do mnie dotrą

Jadę na zakupy

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 13:56   #1999
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Idę poprasować ostatnie ciuszkowe pranie
Będziemy z niecierpliwościa czekac na Twój powrót

Cytat:
ja kupowałam z tej stronki
www.sabsimplex.net.pl

przesyłka b. szybka, wszytko ok, cena 45 zł + 15 przesyłka

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

idę myć podłogę na kolanach

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-12, 13:56   #2000
danika
Zakorzenienie

Cytat:

czyli wygląda na to, że Benek jutro przywita się z mamą po tej stronie

ja też płaciłam 300 za szkołę, ale to było 8 spotkań po 2h plus zwiedzanie dwóch szpitali. Ale ja nie żałuję, bo u nas było super a mój TZ to juz wogóle zachwycony był
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 13:57   #2001
gerda
Zadomowienie

Cytat:

mi akurat siostra przywiozła, ale wiem że prze internet mozna kupić

agnyska i agnes powodzenia

Stary 2011-09-12, 13:58   #2002
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
powodzenia

ja wczoraj wymyłam na kolanach łazienke a w sobote 2 okna - mam nadzieje, ze w środę na wizycie się dowiem, że jakiekolwiek rozwarcie się robi
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 14:01   #2003
KarlaM
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
Od 21.47 Sara jest już z mama i tata .wazy 2450.jest cudowna
Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
sara wazy 3450 z wrażenia pomyliłam się
GRATULACJE!!

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
Te z konca (ja tez jestem) pewnie sie duzo nie udzielaja bo tak sie wydaje odlegly ten porod
poza tym jest sie na innym etapie (tzn.dopiero pakuja torby, piora ubranka lub nawet moze dopiero maja zamiar to zrobic...) .. Ja juz mam to wszystko tez gotowe (chociaz do porodu jeszcze 40 dni zostalo )
Na pewno podczytuja.....
Zobaczysz ze duzo nowych i tez z konca listy tez zacznie sie udzielac po porodzie...

---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ----------

ja chyba dzis nie odkleje sie od tego kompa...

Wezcie mnie juz pogoncie prosze.....
Widzę, że kolejny "zadaniowiec" na forum Jeszcze kilka tygodni a wszystko gotowe Nie damy się z zaskoczenia co??? Tylko w SR mówili, że takie cwaniary to często się rozklejają w trakcie porodu

Cytat:
Hej dziewczyny....poki mala spi pozwolilam sobie zerknac co uWas....i prosze nasza Stokrotka ma juz Sare....

U nas nocka waleczna....mala nie mogla kupki zrobic nie wiem czemu.....ale potem dala rade i polozylysmy sie ok 2......Mysle ze jeszcze troche czasu zajmie zanim zlapiemy rytm......a Wy mamuski tez tak mialyscie na poczatku?? Tzn czas kiedy jesc, spac i takie tam...???

A teraz sie chwale
Arcysłodkie maleństwo!!

Cytat:
Pisałyscie o małej aktywności na forum, nie wiem czy ja dla was jestem aktywna czy nie, chyba raczej z doskoku ale szkoda że nie odzywa się nasza mama bliźniaków, po cichutku myślę że ona może być już PO

Ja się nie odzywam bo nie wesoło u mnie się zrobiło. Zostałam chyba sama w ciąży i nie wiem co dalej z moim małżeństwem... czy ono jest? mąż niby mówi że kocha jak go zapytam ale ciąża chyba go nie interesuje już zupełnie. Specjalnie umawiałam dziś wizytę u gina żebyśmy mogli razem pojechać a on wczoraj powiedział żebym sama jechała, nie interesuje się brzuszkiem tylko mówi że mam termin na 1.10 i tego mam się trzymać bo on nie ma teraz czasu. Na przytulaski go podpuszczam to już nawet nie reaguje. Boje się bo wiem że mężowie na czas ciąży żony szukają jej zastępstwa w tej dziedzinie a my nie działaliśmy w tej kwestii już od łądnych paru miesięcy...

w każdym razie trzymam kciuki za wasze wizyty w szpitalach a sama tylko czytam
Nie przejmuj się... mój mąż, który jest arcykochanym człowiekiem też chyba nie do końca sobie radzi ze stresem i napięciem. Otoczenie oczekuje, że mężczyzna zajmie się swoją kobietą i potomkiem a Oni teraz coraz częściej są bardziej "miętcy" niż my-kobietki. Porozmawiaj z draniem a na pewno pomoże. Ja pomarudziłam i w nagrodę dostałam cały weekend przytulania (książki i nauka poszły w odstawkę).

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość

Nie wiem jak u Ciebie, ale moje 9 miesięcy widać na wadze
Podpisuję się obiema rączkami
KarlaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 14:04   #2004
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość
o niczym innym nie marzę

a co do ciąży i dzieci...fajnie móc poczuć kopniaczki i ruchy dziecka pod skórą, mieć świadomość że to "nasze dziecko", z naszej krwi, poczuć te emocje przy pierwszym usg itd... cieszę się że dużo z was czerpie radość z każdego dnia bycia w ciąży...no cóż ja należę do tych co traktują ciążę jako ciężki etap prowadzący do posiadania maleństwa, brzydko to brzmi ale tak to czuję ...nie jestem "stworzona do bycia w ciąży" ...ale głęboko wierzę że jako mama się sprawdzę i oby tak było ...

uciekam ... na sr film o metodach uspokajania maluszka ...no to chyba pojedziemy
i ja też w to wierzę
Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość

a ja mam dziś taaaaaaaaaakiego leniamasakra normalnie
No i doopa z prasowania- przez 2 dni pranie nie wyschło (nie mamy balkonu) i zaczęło śmierdzieć wilgocią- znów trzeba do pralki wrzucić a w kolejce jeszcze sa kocyki, ręczniki i pokrowiec z fotelika ! wrrrrrrrr
Jak tylko koleś wyreguluje nam piecyk gazowy to załączam pranie i ogrzewanie!
Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
U mnie jakiś endorfinowy haj

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
a juz to wklejałam kiedyś - było w M-jak mama w czerwcu bądź w lipcu jako element wyprawki padłam i dalej powstać nie mogę
Cytat:
Napisane przez mmadziaa Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny

Super, że wpadłaś- jak się już ogarniecie trochę to czekamy na szerszą relację
Cytat:
No to kciuki za odpowiednie zadziałanie!!!
A może Agnyś prześle chociaż jednego zastrzyczka Cotce- co by się biedna nie stresowała,ze z kolejki wypada
Cytat:
A ja płaciłam jeszcze wiecej- 450zł- za 12 zajęć. U nas tyle wszędzie kosztują
Cytat:
- wywoływania
- pobytu

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Ooo to we dwie mamy stresa, bo ja też się boję - przyjąć to mnie przyjmą, ale reszty się jakoś obawiam....
Bardzo mocno 3mam kciuki za Was dziewczyny i za Wasze małe szczęścia
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 14:05   #2005
gerda
Zadomowienie

Danika za rozwarcie

Kapka cos się odzywala?

Stary 2011-09-12, 14:07   #2006
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Będziemy z niecierpliwościa czekac na Twój powrót

Cytat:
pojawiasz się i znikasz ale z niecierpliwością czekam na Twój powrót
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 14:41   #2007
spray
KWC

Umh, ale dziś numer wywinęłam.
Pojechałam do Superpharmy (Taka wielka apteko-drogeria), bo miałam kupon rabatowy na termometr elektroniczny, stanęłam sobie grzecznie w kolejce i czekam. Obok półka z kosmetykami, chyba Nuxe albo coś w ten deseń. Na półce testery - biorę w łapy jakiś tłusty olejek w sprayu, chcę sobie psiknąć na dłoń i co? Dziurka od atomizera okazuje się być nie w tym miejscu i olejek leci na plecy jakiegoś faceta przede mną. Uwaliłam mu tym całą koszulę, bo rozbryzg był spory OLEJEM. Głupio mi się zrobiło, nie wiedziałam czy go przepraszać czy się nie odzywac, bo się facet kompletnie nie zorientował. Już się miałam zebrać na odwagę żeby mu powiedzieć, ale gościu się akurat zniecierpliwił staniem w kolejce i sobie polazł.
Może to taka moja zemsta, że mnie, ciężarnej w 9mc nie przepuścił

Agnysce, Agnes i Miss.hot zazdroszczę. Jeszcze w tym tygodniu się
rozpakują, a ja będę łaziła z tym bębnem nie wiadomo do kiedy
spray jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-12, 14:44   #2008
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Mmadzia
Witajcie w domu

Cytat:
Napisane przez KarlaM Pokaż wiadomość
Nie przejmuj się... mój mąż, który jest arcykochanym człowiekiem też chyba nie do końca sobie radzi ze stresem i napięciem. Otoczenie oczekuje, że mężczyzna zajmie się swoją kobietą i potomkiem a Oni teraz coraz częściej są bardziej "miętcy" niż my-kobietki. Porozmawiaj z draniem a na pewno pomoże. Ja pomarudziłam i w nagrodę dostałam cały weekend przytulania
No to się Tż sprężył
A czego on się tak uczy jesli mogę zapytać?

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Cytat:
Pojechałam do Superpharmy (Taka wielka apteko-drogeria), bo miałam kupon rabatowy na termometr elektroniczny, stanęłam sobie grzecznie w kolejce i czekam. Obok półka z kosmetykami, chyba Nuxe albo coś w ten deseń. Na półce testery - biorę w łapy jakiś tłusty olejek w sprayu, chcę sobie psiknąć na dłoń i co? Dziurka od atomizera okazuje się być nie w tym miejscu i olejek leci na plecy jakiegoś faceta przede mną. Uwaliłam mu tym całą koszulę, bo rozbryzg był spory OLEJEM. Głupio mi się zrobiło, nie wiedziałam czy go przepraszać czy się nie odzywac, bo się facet kompletnie nie zorientował. Już się miałam zebrać na odwagę żeby mu powiedzieć, ale gościu się akurat zniecierpliwił staniem w kolejce i sobie polazł.
No jakby Cię przepuścił, to nie byłoby klopotu. Niech się cieszy, że nie będzie miał myszy w domu
Stary 2011-09-12, 14:51   #2009
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:

Stary 2011-09-12, 15:04   #2010
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:

pojawiasz się i znikasz ale z niecierpliwością czekam na Twój powrót
archi jesteś the-best

podłoga umyta - akcji porodowej nie widać, bolą jedynie kolana

Madziu - witaj i opowiadaj co u Was jak sobie radzicie?

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.

Edytowane przez agnieszka 0605
Czas edycji: 2011-09-12 o 15:12
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości