|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki 2009 i ich rozgadane Mamusie :D
ciagle zapominam
zdrowka dla Amelki Megi caluski rowniez dla Zuzy Gorgulkowej ![]() a wiec zarezerwowalismy nocleg tak wiec odezwe sie w sobote
|
#1292 |
|
Zakorzenienie
|
Ale pustki
![]() Wiecie co? Ten nasz Kubuś to jest z dnia na dzień coraz bardziej rozumny Dziś rano chciał płatki na śniadanie, zawsze je kukurydziane i kilka "czarnych", ale czarne się skończyły, więc powiedziałam Mu, że tylko żółte będzie jadł. Kubuś zjadł, a po śniadaniu wziął długopis, przystawił podnóżek do lodówki i chciał zapisać na kartce z listą zakupów, żeby czarne płatki kupić, koniecznie sam Idę prasować ![]() ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Wstawiłam zdjęcie do albumu, zapraszam
|
|
#1293 |
|
Wtajemniczenie
|
Hello
wrócilismy, było super, jutro napisze więcej ![]() tak na szybko tylko: Svi, chrzestny Zuzu nie był do komunii, bo nie zdążył się wyspowiadac i powiedział dopiero przed samym chrztem, trochę się bałam że będzie problem ale ksiądz nic nie powiedział, a tez mieliśmy chrzest poza mszą w sobote, ale to może u nas tak bez wymagań było ![]() Cass, to już ![]() będę zaciskac kciuki zeby było dobrze
|
#1294 |
|
Zakorzenienie
|
Gorgulku-dicoman junior
Raz dziennie miałam jej dawać.Cieszyłam się że pomaga,no i za długo go nie podawałam,bo wprowadziłam zaraz dietę bogatoresztkową która też dawała niezłe efekty.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#1295 | ||
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
Cytat:
dla Kubusia.Myślałam,że coś więcej będzie do poczytania,a tu dalej pustki .Zeszło mi trochę popołudnia,na dopilnowanie Damianowych lekcji było tego trochę Spokojnej nocki |
||
|
|
|
#1296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Matko, ale Ty masz już dorosłe dziecko
|
|
|
#1297 |
|
Wtajemniczenie
|
Sama nie wiem,kiedy to,tak szybko przeleciało
wogóle czas tak szybko leci dopiero Bartoś się urodził,a już dwa lata minęło
|
|
|
|
#1298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Dobranoc
|
|
|
#1299 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1300 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Zapowiada się ładny dzień, dopiję kawę, myjemy zęby i idziemy na rower ![]() Kubusiowi w końcu zaczęła przebijać się piątka, nieładnie to wygląda, ale Kubuś jest dzielny ![]() No i dentysta dzisiaj
|
|
#1301 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1302 |
|
Zakorzenienie
|
Co słychać, Ola? Jakoś mało się ostatnio odzywasz
|
|
#1303 |
|
Wtajemniczenie
|
Wreszcie wracamy do naszego codziennego rytmu A jutro zabieram Alana na Jego pierwszą wycieczkę pociągiem A tak wogóle to wydawało mi się że apogeum buntu dwulatka nastało jakieś 2 m-ce temu- och ja naiwna Nawet nie wiem jak nazwaćto co teraz sie u nas dzieje Miłego dnia
|
#1304 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dla Kubusia i trzymam za wizytę.Prawda wogóle dziewczyny ostatnio mało coś zaglądają ![]() ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Cytat:
Udanej wycieczki ![]() Ja jak pierwszy raz rzuciłam hasłem:bunt dwulatka,to chyba jeszcze wtedy nie wiedziałam,co to znaczy ale teraz,od jakiegoś czasu,u nas jest spokojnie
|
||
|
|
|
#1305 |
|
Zakorzenienie
|
napisałam w klubie
|
#1306 |
|
Zakorzenienie
|
Juz jestesmy ![]() W Polsce bylo super, az zal wyjezdzac, ale u kolezanki w Brighton nieco sie umeczylam ![]() Zdrowia dla Amelki Przytulam Gorgulkowa Zuzie ![]() Czeko, milego wypoczynku Cass, to juz? . Trzymam kciuki ![]() Dzis mielismy bilans dwulatka, pani przyszla do domu . Mialam dla niej kartke ze zdjeciem Antosia i kwiatki, bo bardzo nam pomogla po urodzeniu Antosia i wiele jej zawdzieczam. Antos w porzadku, 13.800 wazy i mierzy 90 cm , a przywital ja pytaniem "kto to jest?" . Rozwoj prawidlowy, ale obserwujemy mowe, bo jako dwujezyczny to wiadomo troche wolniej mu idzie, a wiec zobaczymy sie za pol roku. Gill jest fantastyczna, usiadla sobie na podlodze, pobawila sie z nim, popytala go, a tym samym sprawdzila rozne rzeczy. Byla u nas godzine, a Antos przytulil ja na pozegnanie .Teraz wyczerpany spi , wiec mam chwile dla siebie. Ide na kawke.---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- dodam jeszcze, ze Tatus byl bardzo za nami steskniony, az sie poplakal, gdy zobaczyl Antosia. Bawili sie razem cale popoludnie ![]() W domu do jedzenia byla resztka chleba, maslo i mleko , tak wiec musielismy zrobic zaraz jakies zakupy
|
#1307 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Karo
Cześć Mariolka
|
|
#1308 |
|
Wtajemniczenie
|
Karo, Mariola
Mariola , fajnie że wyjazd udany ![]() Puszczalismy z Alanem latawiec na podwórku, ale była radość
|
#1309 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dobrze,że jesteś ![]() Cytat:
Cieszę się,że pobyt w Polsce udany dla Antosia za bilans,super że wszystko jest w porządku Cytat:
![]() Ugotowałam dzisiaj młodej kapustki z koperkiem,podsmażoną kiełbaską,zaprawiłam przecierem i zasmażką,pycha Zjadłam dwa talerzyki ![]() Bartosz zjadł zupy ogórkowej i jeszcze śpi ![]() Damiana przestało gardło boleć,to zaczął się katar jakoś tak fatalnie pod względem zdrowotnym,zaczął się u nas ten rok szkolny dużo dzieci ponoć choruje i pogoda tez taka,raz ciepło,raz zimno ![]() Miramej czekam na relacje,po wizycie
|
||
|
|
|
#1310 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzeba było nie jeść talerzyków tylko kapustę, wtedy nie musiałabyś torby na głowę zakładac )Ja też ![]() Obudził się, ide.
Mój łobuziak Alanek ur. 12.07.2009 Pola jest z nami od 03.XI.2015 Edytowane przez agga19851985 Czas edycji: 2011-09-13 o 14:41 |
|
|
|
|
#1311 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A miała powód ? ![]() Bartosz siedzi na nocniku,robi kupę i mówi:mamo idź,ziawołam Cie ![]() i dzisiaj cały dzień śpiewa:siała baba mak
|
|
|
|
|
#1312 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ciesze sie, ze jestem znowu z Wami, a za przyjecie dziekuje
Dla rownowagi dodam, ze Maz wysprzatal mieszkanie na blysk, z myciem okien, praniem dywanu i firan wlacznie .Antonio spal dzis 3 godziny, ciekawe, kiedy pojdzie spac . Obudzilam go, bo spalby jeszcze . Za to wstal o 5.30
|
#1313 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dzieweczki
![]() od wczoraj jestem na urlopie ale luz, jutro w nocy wyjeżdżamy i nie będę odbierać ![]() U nas pakowanie, załatwianie ostatnich spraw (czytaj: Ania do tej pory nie odebrała paszportów ) i moje święte przekonanie że na pewno czegoś zapomnimy, jak byśmy na księżyc jechali a nie do cywilizacji ![]() Mariolu super, że wyjazd się udał, ze sprzątaniem to mąż się spisał, ja bym pewnie musiała odgruzowywać mieszkanie ![]() Czeko udanego wypoczynku No i zdrówka dla Amelci ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Cytat:
Ja dzisiaj z Martynką podczas zakupów do toalety musiałam iść, ktoś był w kabinie obok a mojemu dziecku buzia się nie zamyka :-śmierdzi tu.. -tak dziwnie sikasz...(w domu wiadomo siadam, w publicznej nie) -oo, masz pupę, ja też mam ![]() -tu nie ma kosza... -a co to jest?...(ulubione pytanie ostatnio) Po czym wyśpiewała na cały głos trzy zwrotki: Jedzie pociąg z daleka. Ktoś miał urozmaicone "posiedzenie"
|
|
#1314 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nooo nieee wieeem, raczej nieee. ustawił sobie matke![]() Cytat:
a widzisz, tak sprzątał, odkurzał, prał i biedak nie wyrobił sie z zakupami czyli wszystko jasne czemu lodówka pusta była![]() wyeksploatuj go porządnie to szybko padnie ![]() Cytat:
![]() Buszowalismy po podwórku, ale alan znowu zaczął wcinać kamienie ![]() Dodałam zdjęcia do albumu, ale te najfajniejsze mam na tel a nie wiem gdzie kabel...
Mój łobuziak Alanek ur. 12.07.2009 Pola jest z nami od 03.XI.2015 Edytowane przez agga19851985 Czas edycji: 2011-09-13 o 17:52 |
|||
|
|
|
#1315 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla męża,spisał się Cytat:
Kochana,udanego odpoczynku Widzę,że Martynka też dobra a mówiłam,że jak się rozgada,to buzia się Jej nie zamknie przynajmniej Ci się nie nudziło Cytat:
![]() ![]() Wróciło Mu ? już chyba dawno tego nie robił .My dopiero z ogrodu wróciliśmy,idziemy się kapać i kolacyjkę robić
|
|||
|
|
|
#1316 | |
|
Zakorzenienie
|
no i jak u dentysty było
![]() mam sporo pracy i dużo spraw na głowie... myśleliśmy, ze zrobimy szafę - już wymyśliłam projekt i wszystko = prawie podpisaliśmy umowę, ale jak pojechałam ostatecznie wybrać materiały to mi odechciało bo straszna tandeta w tym komandorze (nie chce nikogo urazić, bo dużo osób ma takie zabudowy, ale widziałam inaczej wykończone szafy i może dlatego takie mam wymagania )więc zadzwoniliśmy do naszego stolarza, ale wiadomo tu cena jest wyższa i jak już się prawie zdecydowaliśmy to samochód nam się zepsuł i od tygodnia jestem bez samochodu... a jak pamiętacie dość daleko dojeżdżam do pracy do tego problem z techniczką, bo jak na złość miałam pojechać po prace do niej... naprawa pewnie potrwa jeszcze z tydzień albo dwa, bo części tyle idą itd...cena naprawy taka, ze szafy nie będzie w między czasie w naszym przedszkolu powiedzieli nam, ze nie wpłaciliśmy wpisowego że niby nowy rok i przedłużenie umowy... nie mogę znaleźć tej umowy co podpisywaliśmy, ale nie pamiętam takiego zapisu o odnowie wpisowego...do tego musimy wymienić liczniki do końca września Tomek znów miał skurcz oskrzeli, łapaliśmy mocz do badania (na szczęście wszystko ok) i .... mogę tak jeszcze wymieniać ![]() więc, zeby nie smęcić to tylko Was podczytywałam niby to wszystko to takie pierdoły nic nie znaczące, ale jakaś taka zdołowana jestem ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Cytat:
dla małża... mój tylko odkurza, poza tym nie splamił się pracami domowymi
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2011-09-13 o 19:22 |
|
|
|
|
#1317 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysyłam fluidki do Ciebie Dziewczyny teraz z innej beczki: dostałam chyba z kilogram proszku bursztynowego (taki sproszkowany bursztyn) z czego jestem mega zadowolona bo teraz będę siepeelingować do woli No i właśnie nie pamiętam co dodać do tego pyłku żeby zrobić peeling??? Pamiętam że kiedyś CHYBA dodawałam krem, bodajże nivea, ale już nie pamiętam jaki. I to chyba tylko do peelingu na twarz. Z czym mogę wymieszać ten pyłek na peeling do twarzy, i do całego ciała???? Może oliwka??? Pomóżcie.
Mój łobuziak Alanek ur. 12.07.2009 Pola jest z nami od 03.XI.2015 Edytowane przez agga19851985 Czas edycji: 2011-09-13 o 19:28 |
|
|
|
|
#1318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jakaś taka jestem do du** - nie mogę już ze sobą wytrzymać ![]() dzięki za fluidki
|
|
|
#1319 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choć my już wypracowałyśmy tzw konsensus Cytat:
Brakowało mi was ![]() Co tam sie działo u koleżanki w B.? A męża to chyba nie doceniałaś,hm popatrz jak sobie elegancko poradził i jak wysprzątał domek.Sama jestem pod wrażeniem Niepojęte to dla mnie jaka to ogromna różnica między nami w podejściu do pacjenta.Zazdroszczę takiej kobietki w domu. Cytat:
Cytat:
Cytat:
miłego wypaduMartynka ma teksty jak czekoladowa Wera Mamy dziś z mężem rocznice dostałam perfumy Obiadek dziś smaczny ale cienki zrobiłam sos pomidorowy na pomidorkach i makaronik.Wysilliłam się co? ale taki pyszny...mniam ![]() uszczupliłam wasz ą grafikę
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||||
|
|
|
#1320 |
|
Zakorzenienie
|
Kat, wszystkiego dobrego z okazji rocznicy
prezent zacny
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:12.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

dla Kubusia.
.
było tego trochę
dopiero Bartoś się urodził,a już dwa lata minęło 

NIE LUBIĘ TROLLI
Zjadłam dwa talerzyki