Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010 - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-12, 10:06   #3181
anakazar
Zakorzenienie

Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam i tą w kropeczki i tą granatową
Gdybym ja tam była to też bym wzięła dwie,a tż dopiero w domu załapał,że"czemu ja drugiej nie kupiłem"

Nasza jest kupiona na 98 i jest na Nine w sam raz

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

No mama kupiła i granatowąI kilka par skarpet.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 10:20   #3182
libra777
Zakorzenienie

Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
kobieeeetooo ty nawet nie wiesz jak ja cie podziwiam z tym bieganiem!!!!!!!!!!!!!!!! !!!

MEGA RESPECT!
Darusia do mnie pisałaś ? Cięzko mi się było zebrać ale ostatnio własnie wyszlismy wózkiem i stwierdziłam że idę biegać i teraz się już musze tego trzymac , nie wiem czy moje kolana wytrzymają
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 10:56   #3183
P0P70
Zakorzenienie

Ana - A ile wzrostu ma Twoja Ninka?

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 11:39   #3184
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość

Moja sąsiadka też tak buraczki robi i mi polecała gorąco.

Ja daje butlę przed kąpielą i bez problemu jest(niedawno zmieniłam ze względu na zęby).Wykąpana zostaje ubierana i zanoszona do łóżeczka.Bajek nie czytamy,dostaje buziaka i zasypia-codziennie o 20 nie wiem co to dziecko-ani razu jeszcze od 12,5 miesiąca nie zdarzyło się jeszcze,żeby zasnęła pózniej czy żeby był jakiś problem z zaśnięciem.Zaprogramowany robocik-śpioszek

Bardzo mi się podoba.Jezu widzę,że wszędzie pełno tych zabawek w każdym kącieU nas to samo.Ja tylko dokupuje kolejne pojemniki-kosze na zabawki
zabawek jest pełno wszędzie, na dole cały kojec zabawek, na dworze tak samo

ja kupiłam tą kamizelke w kropeczki, wziełam na 92 ale chyba pojade wymienić na 98

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

kupiłam jeszcze Zosi skarpetki

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 11:49   #3185
sidorcia
Rozeznanie

dziewczyny własnie zauważyłam, że Natalka ma pełno drobniutkich krosteczek, na rączkach i nóżkach tylko, koloru skóry, widać je tylko pod słońce, to mogą być potówki? i wyskoczyły jej dwie na buzi czerwone z białą kropką w środku.
sidorcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 12:16   #3186
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Ana - A ile wzrostu ma Twoja Ninka?
Ważona i mierzona na szczepieniu,parę dni temu.11 równe kg i 80cm.
Zawsze lidl ma wszystko zawyżone,ale te kamizelki są zaniżone.Ja kupiłam Ninie w czerwcu komplet tunika+leginy na 86/92 i do tej pory za duży jest.Moja mam mojej siostrze chciała wziąć tą kamizelkę,a Aga nosi h&m 116/122,ale jak otworzyła kamizelkę na 116 to mówiła,że strasznie mała była.Tą w kropki mam na 98,a granatową na 104.
Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
zabawek jest pełno wszędzie, na dole cały kojec zabawek, na dworze tak samo

ja kupiłam tą kamizelke w kropeczki, wziełam na 92 ale chyba pojade wymienić na 98

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

kupiłam jeszcze Zosi skarpetki
Wymień,bo Twoja Zosia większa,a Nina już teraz może śmigać w tej na 98.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2011-09-12, 12:49   #3187
P0P70
Zakorzenienie

No to chyba będę musiała iść zamienić na większą

Stary 2011-09-12, 12:52   #3188
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
No to chyba będę musiała iść zamienić na większą
Na 92 kupiłaś?

Stary 2011-09-12, 13:05   #3189
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Ważona i mierzona na szczepieniu,parę dni temu.11 równe kg i 80cm.
Zawsze lidl ma wszystko zawyżone,ale te kamizelki są zaniżone.Ja kupiłam Ninie w czerwcu komplet tunika+leginy na 86/92 i do tej pory za duży jest.Moja mam mojej siostrze chciała wziąć tą kamizelkę,a Aga nosi h&m 116/122,ale jak otworzyła kamizelkę na 116 to mówiła,że strasznie mała była.Tą w kropki mam na 98,a granatową na 104.

Wymień,bo Twoja Zosia większa,a Nina już teraz może śmigać w tej na 98.
wymieniłam na 104

mierzyłam te kamizelki i niewielka róznica miedzy nimi jest. Na tych bluzeczkach to widać róznice.

Wziełam jej jeszcze spodnie- sztruksy czerwone. Fajne też. Były jeszcze granatowe. Teraz mysle że mogłam może te granatowe wziać

Spodnie na 86, ale są dosyć duże.

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-09-12, 13:07   #3190
mloda1989
Zakorzenienie

nadrobilam w koncu!!!!

gusinek - co do jedzenia jest juz ok... choc jak cos mu nie pasi to przychodzi i wypluwa mi na reke....

my juz po tunezji opaleni...ale mi juz skora schodzi choc sie nei spalilam.... na plecach mam skrzydelka hehe dobrze ze pod bokserka nie widac bo akurat pod tym paskiem mam 2 biale koleczka.. jajek mam dosc na pol roku przynajmniej.... ale te ich ciasta mniam i pieczywo... babel dostal uczulenia na slonce choc juz mu ladnie schodzi... no i jeszcze troche rzadka kupka go meczy...zreszta mnie tez;/

buto na zime jeszcze nie mamy;/ nawet sie nie rozgladaalam za kombinezonem tez nie;/

pokoiki slicznie widzialam 2 mam nadzieje ze nie ominelam zadnego.. my sie pomalu zbieramy do wykonczenia bo juz nas cholera bierze;/
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 13:25   #3191
blistex
Rozeznanie

wróciłam
Boziu jak mi szkoda mojego dziecka ona strasznie przeżywa wyjścia do lekarza jak tylko pod szpital podjechaliśmy autem to ta krzyczała
Mama Aua nie ose < co znaczy proszę >
aż mi się płakać chciało tłumaczyłam, że doktor jej nie będzie dzisiaj kuła, że nie zrobi jej aua, że tylko ja zbada nic nie pomagało darła się w niebo głosy
na szczęście nie szczepiliśmy dzisiaj, bo gardełko czerwone w środę jedziemy do kamiennej do alergologa i zobaczymy co ten powie na ta jej wysypkę i czy pozwoli zaszczepić, bo ja zaś durnoctw się naczytałam i się boje ją szczepić
jak cholera boje się autyzmu tylko nie piszcie mi proszę, ze wymyślam poprostu boje się, że szczepionka < która w jakims stopniu jest obciążona metalami ciężkimi> da bodziec w kierunku uaktywnienia się tej paskudnej choroby dlatego wolę być na 100 procent pewna, że uczulenie, które ma Jula nie będzie kolidowało w żadnym stopniiu z ta szczepionką. Doktor nam dzisiaj wytłumaczyła, że to ma wystarczyć na 5 lat i dopiero w 5 roku zycia kolejna przypominająca
Stary 2011-09-12, 13:39   #3192
P0P70
Zakorzenienie

No ta ja wymieniłam na 98.
A spodnie czerwone sztruksy też kupiłam na 92.

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Młoda opowiadaj jak tam w Turcji było

Stary 2011-09-12, 13:41   #3193
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
ja wziełam spodnie na 86, a i tak są za duże jeszcze. 92 mi się bardzo duże wydawały.

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-09-12, 13:50   #3194
mloda1989
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Młoda opowiadaj jak tam w Turcji było

heh ale ja tunezji bylam:P choc turcji nie odpuszcze... teraz tak sie zastanawiam czemu my do tej tunezji polecielismy a nie gdzie indziej.... ale zaliczone mozna odfajkowac... na przyszly rok tezet upiera sie nad fuerteventura, ale zobaczymy... co do tunezji to bez rewelacji... oczywiscie pogoda, towarzystwo super... ale na hotel to mozna ponarzekac... a raczej na obsluge i tamtejsze zwyczaje.... kurcze stolowka chyba dawno jakiejs sprzataczki nie widziala..tzn niby czysto, ale krzesla poplamione, obrusy pogniecione i brudne, sztucce brudne- oni nie wiedza co to plyn do mycia naczyn - nie moglismy w sklepie go dostac... a tamtejsi nie wiedzieli nawet co to takiego jest... obiady i kolacje na tury i przy dzieciach masakra bo obiad tylko przez godzine tj od 14 do 15, a kolacja dosc pozno bo od 20 do 21:30 gdzie babel juz dawno by spal... mieszkalismy w bungalowach... heh za to nas dodatkowo skasowali...ale oplacalo sie...wieczorkiem mozna bylo poimprezowac na tarasie wszyscy razem.... oczywiscie lepiej traktuja niemca - dla nich inne automaty z napojami czy piwem...wodka spod lady... ehh... ale ciasta maja pyszne...mniam i pieczywo... hehe i tyle tam podrobek ze masakra... i babel pierwszy raz jechal taksowka wiszac na ten raczce nad oknem z nogami ta drzwiach tuz przy oknie - masakra ale oni nie wiedza co to foteliki...
Stary 2011-09-12, 13:53   #3195
gusinek
Rozeznanie

GG do gusinek

witam po weekendzie pogoda super i oby jak najdłuzej tak było

my w sobte zamiast malowac bo dziecko u babci było to sie do wrocka wybralismy zrobiłam mega zapas pampersów kupiłam małemu 2pizamy-pajacyli w kaph al czy jak to tam sie pisze wyglada uroczo 1cała w zaby zielone a druga zielona z 1 zaba i mały chodzi i pokazuje kum kum

kupiłam mu tez nowe kalosze, wieksze i z ta miekka wkładka wiec teraz czekamy na deszcz i robimy 2 podejscie do kaloszy ale tak jak pisałyscie zmienie mu przy kałuży

Libra dzieki za porade dot.włosów, jest u nas zielarski wiec musze się wybrac

Bao ja tez chciałam kupic buty w ecco ale jak piszesz ze parwie 400zł za buty w których mały posmiga 3 m-ce to MASAKRA jakaś powariowali ci producenci!!!

Mrowak brawo za odstawienie smoka
Mój ostatnio smoka kocha i uwielbia

Sara pokój śliczny, taki kolorowy dziewczęcy a Zosia słodziak

młoda fajnie ze wycieczka sie udało chociaz widze ze i przeboje były, osobne automaty dla niemców szok!!

ale czy Dawidek zje juz np kotleta w kawałkach czy takie wieksze rzeczy? jak tu niektóre dziewczyny piszą? bo mojemu to jeszcze daleko do tego...

przeczytaj proszę, może Ty potrafisz pomóc

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post35342764

Edytowane przez gusinek
Czas edycji: 2011-09-12 o 13:56
gusinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 13:59   #3196
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
heh ale ja tunezji bylam:P choc turcji nie odpuszcze... teraz tak sie zastanawiam czemu my do tej tunezji polecielismy a nie gdzie indziej.... ale zaliczone mozna odfajkowac... na przyszly rok tezet upiera sie nad fuerteventura, ale zobaczymy... co do tunezji to bez rewelacji... oczywiscie pogoda, towarzystwo super... ale na hotel to mozna ponarzekac... a raczej na obsluge i tamtejsze zwyczaje.... kurcze stolowka chyba dawno jakiejs sprzataczki nie widziala..tzn niby czysto, ale krzesla poplamione, obrusy pogniecione i brudne, sztucce brudne- oni nie wiedza co to plyn do mycia naczyn - nie moglismy w sklepie go dostac... a tamtejsi nie wiedzieli nawet co to takiego jest... obiady i kolacje na tury i przy dzieciach masakra bo obiad tylko przez godzine tj od 14 do 15, a kolacja dosc pozno bo od 20 do 21:30 gdzie babel juz dawno by spal... mieszkalismy w bungalowach... heh za to nas dodatkowo skasowali...ale oplacalo sie...wieczorkiem mozna bylo poimprezowac na tarasie wszyscy razem.... oczywiscie lepiej traktuja niemca - dla nich inne automaty z napojami czy piwem...wodka spod lady... ehh... ale ciasta maja pyszne...mniam i pieczywo... hehe i tyle tam podrobek ze masakra... i babel pierwszy raz jechal taksowka wiszac na ten raczce nad oknem z nogami ta drzwiach tuz przy oknie - masakra ale oni nie wiedza co to foteliki...
Faktycznie Wy w Tunecji byliście. A nie chorowaliście? JA jak byłam w Tunezji jakieś 15 lat temu to oczywiście chorowałam. I dlatego do tych krajów afrykańskich jakoś nie palnuję wyjazdów z małym dzieckiem.
Co do czystości to niestety ale oni to mają jakieś inne standardy

Stary 2011-09-12, 14:14   #3197
mloda1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gusinek Pokaż wiadomość

młoda fajnie ze wycieczka sie udało chociaz widze ze i przeboje były, osobne automaty dla niemców szok!!

ale czy Dawidek zje juz np kotleta w kawałkach czy takie wieksze rzeczy? jak tu niektóre dziewczyny piszą? bo mojemu to jeszcze daleko do tego...

tego jeszcze nie jadl, ale z parowka sobie radzi, z golabkami rowniez..
Stary 2011-09-12, 14:34   #3198
gusinek
Rozeznanie

GG do gusinek

oki dzieki czyli chyba podobnie jak mój

przeczytaj proszę, może Ty potrafisz pomóc

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post35342764

gusinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 14:42   #3199
P0P70
Zakorzenienie

Zapomianła opisać jak u nas wygląda jedzenie czy spanie.

Jedzenie.
Niestety ale Oliwka raczej nie je sama -jest karmiona. Jakby jadła sama to nic by nie zjadła. Ona je w czasie reklam albo bajek. I wtedy jak automat otwiera dzioba. Czasami jej coś tam dam na talerzyku ale albo najczęściej ląduje na podłodze. Do rączki dostaje czasami kawałek chlebka ale bez niczego i to zjada.

Sapnie.
U nas najpierw jest mleczko, potem kąpiel wraz z myciem zębów, następnie smarowanie maściami wszelakimi i ubieranie. Gdy mnie nie ma to: laptop i rozmowa wirtualna z mamusią. Bajeczka czytana lub śpiewana (tz czytając jej śpiewa). Gasimy światło i śpimy. Niestety mała nie zasypia sama ktoś musi przy niej leżeć. Gdy już zaśnie to można sobie iść. Śpi oczywiście na dużym łóżku z nami.

Stary 2011-09-12, 14:57   #3200
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
minka byly losy az za 1 zl:P
wiec wzielysmy po jednym ja , oliwia i mama w sobote .
a mnie tam w sobote nie było

Cytat:
ania rany ja nie wiedziałam,że w smyku są buty-nigdy mi w oko nie wpadły;/Teraz latałam po smyku,ubrań jej nakupowałam,a Ty teraz napisałaś,że tam buty fajne...ale to nic jutro chcę podjechać po taką fajną włochatą kamizelkę mailnowąto i na buty zerknę.

minka masz kamizelkę?mi właśnie tż przywiozł i piękna jestjeszcze za taką kasępuściłam teraz mamę,żeby pojechała i kupiła jej tą granatową na 104.
mam kamizelkę, ale aż mnie przestraszyłyście w tymi rozmiarami, Amelka ma 82cm wzrostu i ja wzięłam jej tą na 92, rano przymierzyłam i było ok, ale tak na koszulkę, już na bluzę jej nie założe rano to wszystko w biegu robiłam i dlatego nie pomyślałam, metki już urwane, trudno, będzie miała na krócej może podskocze i większa jej w kropki wezmę, bo kupiłam tylko tą granatową. Po 17 będę obok lidla to sprawdzę.
Piżamy też kupiłam, ale na 86/92 i w spodniach pływa
Stary 2011-09-12, 16:21   #3201
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Hej laski
Ja mam od 3 dni problem z netem. Ciągle się coś zacina. Weekend bez sieci

Widzę że temet kolczyków ciągle żywy.
Ja sama zdecydowałam że chcę mieć przekłute uszy przed Komunią. Dostałam pytanie co chcę kolczyki czy łańcuszek więc wybrałam kolczyki. Uszy nie chciały mi się zagoić więc ten etap zapamiętam jako dość niemiły. Później było fajnie bo kolczyki nosiłam z wielką dumą, jako nastolatka zmianiałam na różne srebrne, kolorowe i wszelkiej maści. Jak już pracowałam zaczął się problem z uszami, najpierw nie mogłam nosić metali później złota i srebra. Teraz mi zostały dziury w uszach, które mnie wkurzają bo niby je mam ale kolczyków nosić nie mogę. Cokolwiek włożę uszy robią się czerwone, spuchnięte i jeszcze tego samego dnia zaczynają podchodzić ropą.
Takze Zosia sama sobie przekłuje uszy jak już tego będzie chciała jak sama będzie o sobie decydowała.

Cytat:
Dziewczyny czy wasze dzieci jedzą już same?oprócz Oli Ani,bo wiem,że Ola sama wcina.
Niestety z wygody matki (znaczy mojej) Zosia jest karmiona. Jakoś nie lubię mieć wszystkiego uwalonego jedzeniem no i jest znacznie szybciej. W najbliższym czasie to się zmieni bo zaczynamy trenowanie samodzielnego jedzenia jako jednego z elementów socjalizacji. Żeby nie było jak z wiązaniem butów. Wiem że już dawno mogła jeść sama więc proszę nie krzyczeć.
Mamy sztućce plastikowe z Ikei, łyżeczek nie lubię bo są jak dla mnie za szerokie

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
a propos samodzielności-znajoma babka z placyku posłała córeczkę-7 czy 8miesięcy-do żłoba i jej panie powiedziały że mała NIESAMODZIELNA jest i jakaś nieprzystosowana-ona się zapytała że niby co? że pieluch sobie nie zmienia sama, czy jak?

a mnie denerwują rodzice, którzy swoim nieumiejącycm wiązać butów dzieciom z zerówki (czasem się nimi w świetlicy zajmuję) zakładają buty na ciągle rozwiązujące się sznurówki-jakby nie mogli jakichś na gumke czy rzep...
T widzę że panie w żłobku urwały się z choinki tak jak nasze z niekórych przedszkoli. Najlepiej to chciałyby tylko brać kasę a dziećmi się nie zajmować.

Co do butów to mam takie samo zdanie. Moja teściowa np wszystko by za dziecko zrobiła. Kiedyś właśnie o wiązanie butów się ścięłyśmy jak syn Tż się uczył wiązać. Tż pokazuje mu setki razy jak to zrobić, mały trenuje dzielnie a babcia przychodzi i wiąże bo jest szybciej. Mówię jej że on sobie świetnie sam poradzi a ona mi na to ze jest za mały (miał iść do I-szej klasy) i czy ja już w jego wieku umiałam wiązać. Więc jej mówię że owszem umiałam bo mama pracowała i szybko uczyła mnie samodzielności.

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
dziewczyny, czy macie czasem problemy z multicytowaniem?
bo ja ciągle ostatnio-zaznaczam mnóstwo postów i niby ikonka się podświetla, a potem jak chcę odpisywać to jest tylko kilka, tak jakoś wybiórczo
Zawsze mi coś zeżre

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Darusia ja tylko mocno nie przyprawiam . nie daję do żarcia kostek rosołowych czy wegety ( tylko tą natur ) przyprawiam mniej i tyle . W przedszkolu też je razem z dziećmi . Ostatnio jak było w przedszkolu ognisko to pani dała kiełbaski takiej dziewczynce co mama jej słoiki przynosi i każe paniom tym karmić ( dziecko ma sporo ponad rok ) i tylko do mnie pod nosem . Jak by mnie ta mama zobaczyła to by mnie zabiła na miejscu . a ta mała ciągle się drze i chce jeść od innych dzieci . jej mama uważa że tylko słoiki są dobre dla tego dziecka
W żłobku u mojej mamy kiedyś kobieta przyprowadzała córkę i dawała jej butelkę wody mineralnej. Nie pozwalała dziecku dawać nic do jedzenia bo ona nie lubi jeść poza domem. Dziewczynka chodziłaby cały dzień głodna gdyby nie kobiety ją karmiące. Wariatka po rozmowie z kierowniczką na ten temat zabrała dziecko

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
i jeszcze kilka zdjęc Zosi, mam nadzieje że bedzie widać kolczyki
Super dziewczynka. Pokoik mi sie bardzo podoba.

Cytat:
A ja byłam pewna,że tak raczej wszystkie uczymy dziewczynek załatwiać się do nocnika

A co do nocnika to mała lata bez pampersa i na razie w nocnik sikam tylko jaMała temat olewa
Nie ma to jak dobry przykład.
Ja Zosię poprostu zaczęłam sadzać i jak się coś pojawiło to były brawa i całuski. My ciągle przechodzimy różne etepy na nocniku od załatwiania wszystkich potrzeb przez cały dzień do nocnika po lanie po wszystkich kątach (i nietylko) po ucieczki z nocnika
Stary 2011-09-12, 17:00   #3202
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

moja mama ostatnio mlodej kupila spodnie w lidlu 86-92 i stwierdzam ze moglyby byc wieksze troszke.

Pizame tez jej kupila, wlasnie dzwonila, kamizelki mamy 4 wiec nie kazalam jej kupowac zadnej bo i po co.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 17:21   #3203
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Witam!!!

a ja od dzis do srody w godz, 8-18 nie bede miałą pradu bo remo nt d rogi jest dzis niedawno właczyli.

Sniło mi sie że w czwartek urodziłam synka Adasia wróciłam od razu do domu bez dziecka.. a w niedziele mi sie przypo,niało ze mijaja 3 dobry a była juz 19.00 a ja zapomniałam jechac odebrac dziecko ze szpitala.
nie miałą nic nawet pampersów.. to tak jakby ciąża z zaskoczenia.. starsznie sie umęczyłam psychicznie przez ten sen!

Ale poczułam sie cudownie jako mama po raz drugi.

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 20:56   #3204
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sidorcia Pokaż wiadomość
dziewczyny własnie zauważyłam, że Natalka ma pełno drobniutkich krosteczek, na rączkach i nóżkach tylko, koloru skóry, widać je tylko pod słońce, to mogą być potówki? i wyskoczyły jej dwie na buzi czerwone z białą kropką w środku.
Może tak byc .

Ja też kupiłam kamizelkę na 98 ale na moją to nA bank będzie za duża , ale jak tak piszecie to mogłam jej wziąśc większą . ładne kozaki były w lidlu ale najmniejsze to chyba 23.

Ana a zobacz buty bo naprawdę są niezłe . jakieś fioletowe chyba dla dziewczynki były
Stary 2011-09-12, 21:14   #3205
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Może tak byc .

Ja też kupiłam kamizelkę na 98 ale na moją to nA bank będzie za duża , ale jak tak piszecie to mogłam jej wziąśc większą . ładne kozaki były w lidlu ale najmniejsze to chyba 23.

Ana a zobacz buty bo naprawdę są niezłe . jakieś fioletowe chyba dla dziewczynki były
j kupiłam w końcu drugą na 98 ale też mi się wydaje, że może być za duża, a może dlatego, że ta w kropki ma inny krój nic, w każdym razie mamy granatową na 92 i w kropki na 98. Rano jak Mała wstanie to zrobię przymiarkę u nas wieczorem jeszcze dużo było
Stary 2011-09-12, 22:37   #3206
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

minka u nas to jeszcze ze 3 dni beda
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 22:47   #3207
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Ja nie byłam jeszcze dzisiaj w Lidlu i obawiam się że kamizelek moze nie być już. Nasze osiedle to ogrom dzieciaków i zawsze jak coś fajnego się pojawia to szybko znika a czasem nawet nie pojawia się wogóle.

Byłam dzisiaj z Zosią u koleżanki w ciąży. Jest tuż przed porodem. Fajnie się trzyma i koniecznie już chce urodzić. Wcale się nie dziwię. Udało mi się ją zmobilizować żeby sobie torbę do szpitala przygotowała. Ona jakaś taka spokojna jest i cały czas mówi że zdąży ze wszystkim na czas. Nawet ze składaniem łóżeczka czeka aż się mała urodzi.
Stary 2011-09-12, 22:53   #3208
libra777
Zakorzenienie

Wstawiam zdjęcia Mika pomocnik rośnie
1 ,2 pszczelarz
3,4 węglarz
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg VIII-IX 2011 001.jpg (209,4 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg VIII-IX 2011 008.jpg (164,6 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg VIII-IX 2011 058.jpg (258,1 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg VIII-IX 2011 059.jpg (194,2 KB, 27 załadowań)
Stary 2011-09-12, 22:57   #3209
libra777
Zakorzenienie

A ja nie byłam dzisiaj w lidlu jakoś mnie te kamizelki nie pociągały, zresztą pewnie jak bym się wybrała dopiero jak Miko wstał to już by nie było u nas nie raz jakoś też mało tych rzeczy albo wcale nie ma muszę już najpóźniej o 8 być a to nie zawsze się uda.

Izazula skręcanie łóżeczka to pryszcz można jak w szpitalu będzie ale torbę mogłaby sobie spakować wszystkie dobrze wiemy jak to jest jak nas złapie nagle
Stary 2011-09-12, 23:05   #3210
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Wstawiam zdjęcia Mika pomocnik rośnie
1 ,2 pszczelarz
3,4 węglarz
Ale słodki pomocnik

Właściwie to wszystko można zrobić ja tylko jestem z tych co lubią mieć wszystko wcześniej przygotowane . Ona jest taka fajnie zakręcona

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości