|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010
Gdybym ja tam była to też bym wzięła dwie,a tż dopiero w domu załapał,że"czemu ja drugiej nie kupiłem"
![]() Nasza jest kupiona na 98 i jest na Nine w sam raz ![]() ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- No mama kupiła i granatową I kilka par skarpet.
|
#3182 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010
Darusia do mnie pisałaś ? Cięzko mi się było zebrać ale ostatnio własnie wyszlismy wózkiem i stwierdziłam że idę biegać i teraz się już musze tego trzymac , nie wiem czy moje kolana wytrzymają
|
|
|
|
#3183 |
|
Zakorzenienie
|
Ana - A ile wzrostu ma Twoja Ninka?
|
#3184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja kupiłam tą kamizelke w kropeczki, wziełam na 92 ale chyba pojade wymienić na 98 ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- kupiłam jeszcze Zosi skarpetki
|
|
|
#3185 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny własnie zauważyłam, że Natalka ma pełno drobniutkich krosteczek, na rączkach i nóżkach tylko, koloru skóry, widać je tylko pod słońce, to mogą być potówki? i wyskoczyły jej dwie na buzi czerwone z białą kropką w środku.
![]()
|
|
|
|
#3186 | |
|
Zakorzenienie
|
Ważona i mierzona na szczepieniu,parę dni temu.11 równe kg i 80cm.
Zawsze lidl ma wszystko zawyżone,ale te kamizelki są zaniżone.Ja kupiłam Ninie w czerwcu komplet tunika+leginy na 86/92 i do tej pory za duży jest.Moja mam mojej siostrze chciała wziąć tą kamizelkę,a Aga nosi h&m 116/122,ale jak otworzyła kamizelkę na 116 to mówiła,że strasznie mała była.Tą w kropki mam na 98,a granatową na 104. Cytat:
|
|
#3187 |
|
Zakorzenienie
|
No to chyba będę musiała iść zamienić na większą
|
#3188 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mierzyłam te kamizelki i niewielka róznica miedzy nimi jest. Na tych bluzeczkach to widać róznice. Wziełam jej jeszcze spodnie- sztruksy czerwone. Fajne też. Były jeszcze granatowe. Teraz mysle że mogłam może te granatowe wziać Spodnie na 86, ale są dosyć duże.
|
|
|
#3190 |
|
Zakorzenienie
|
nadrobilam
w koncu!!!!gusinek - co do jedzenia jest juz ok... choc jak cos mu nie pasi to przychodzi i wypluwa mi na reke.... my juz po tunezji opaleni...ale mi juz skora schodzi choc sie nei spalilam.... na plecach mam skrzydelka hehe dobrze ze pod bokserka nie widac bo akurat pod tym paskiem mam 2 biale koleczka.. jajek mam dosc na pol roku przynajmniej.... ale te ich ciasta mniam i pieczywo... babel dostal uczulenia na slonce choc juz mu ladnie schodzi... no i jeszcze troche rzadka kupka go meczy...zreszta mnie tez;/ buto na zime jeszcze nie mamy;/ nawet sie nie rozgladaalam za kombinezonem tez nie;/ pokoiki slicznie widzialam 2 mam nadzieje ze nie ominelam zadnego.. my sie pomalu zbieramy do wykonczenia bo juz nas cholera bierze;/ |
|
|
|
#3191 |
|
Rozeznanie
|
wróciłam
Boziu jak mi szkoda mojego dziecka ona strasznie przeżywa wyjścia do lekarza jak tylko pod szpital podjechaliśmy autem to ta krzyczała Mama Aua nie ose < co znaczy proszę > aż mi się płakać chciało tłumaczyłam, że doktor jej nie będzie dzisiaj kuła, że nie zrobi jej aua, że tylko ja zbada nic nie pomagało darła się w niebo głosy ![]() na szczęście nie szczepiliśmy dzisiaj, bo gardełko czerwone w środę jedziemy do kamiennej do alergologa i zobaczymy co ten powie na ta jej wysypkę i czy pozwoli zaszczepić, bo ja zaś durnoctw się naczytałam i się boje ją szczepić jak cholera boje się autyzmu tylko nie piszcie mi proszę, ze wymyślam poprostu boje się, że szczepionka < która w jakims stopniu jest obciążona metalami ciężkimi> da bodziec w kierunku uaktywnienia się tej paskudnej choroby dlatego wolę być na 100 procent pewna, że uczulenie, które ma Jula nie będzie kolidowało w żadnym stopniiu z ta szczepionką. Doktor nam dzisiaj wytłumaczyła, że to ma wystarczyć na 5 lat i dopiero w 5 roku zycia kolejna przypominająca
|
#3192 |
|
Zakorzenienie
|
No ta ja wymieniłam na 98.
![]() A spodnie czerwone sztruksy też kupiłam na 92. ![]() ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Młoda opowiadaj jak tam w Turcji było
|
#3193 |
|
Zakorzenienie
|
ja wziełam spodnie na 86, a i tak są za duże jeszcze. 92 mi się bardzo duże wydawały.
|
|
#3194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
heh ale ja tunezji bylam:P choc turcji nie odpuszcze... teraz tak sie zastanawiam czemu my do tej tunezji polecielismy a nie gdzie indziej.... ale zaliczone mozna odfajkowac... na przyszly rok tezet upiera sie nad fuerteventura, ale zobaczymy... co do tunezji to bez rewelacji... oczywiscie pogoda, towarzystwo super... ale na hotel to mozna ponarzekac... a raczej na obsluge i tamtejsze zwyczaje.... kurcze stolowka chyba dawno jakiejs sprzataczki nie widziala..tzn niby czysto, ale krzesla poplamione, obrusy pogniecione i brudne, sztucce brudne- oni nie wiedza co to plyn do mycia naczyn - nie moglismy w sklepie go dostac... a tamtejsi nie wiedzieli nawet co to takiego jest... obiady i kolacje na tury i przy dzieciach masakra bo obiad tylko przez godzine tj od 14 do 15, a kolacja dosc pozno bo od 20 do 21:30 gdzie babel juz dawno by spal... mieszkalismy w bungalowach... heh za to nas dodatkowo skasowali...ale oplacalo sie...wieczorkiem mozna bylo poimprezowac na tarasie wszyscy razem.... oczywiscie lepiej traktuja niemca - dla nich inne automaty z napojami czy piwem...wodka spod lady... ehh... ale ciasta maja pyszne...mniam i pieczywo... hehe i tyle tam podrobek ze masakra... i babel pierwszy raz jechal taksowka wiszac na ten raczce nad oknem z nogami ta drzwiach tuz przy oknie - masakra ale oni nie wiedza co to foteliki... |
|
|
|
|
#3195 |
|
Rozeznanie
|
witam po weekendzie
pogoda super i oby jak najdłuzej tak było![]() my w sobte zamiast malowac bo dziecko u babci było to sie do wrocka wybralismy zrobiłam mega zapas pampersów kupiłam małemu 2pizamy-pajacyli w kaph al czy jak to tam sie pisze wyglada uroczo 1cała w zaby zielone a druga zielona z 1 zaba i mały chodzi i pokazuje kum kum![]() kupiłam mu tez nowe kalosze, wieksze i z ta miekka wkładka wiec teraz czekamy na deszcz i robimy 2 podejscie do kaloszy ale tak jak pisałyscie zmienie mu przy kałuży![]() Libra dzieki za porade dot.włosów, jest u nas zielarski wiec musze się wybrac Bao ja tez chciałam kupic buty w ecco ale jak piszesz ze parwie 400zł za buty w których mały posmiga 3 m-ce to MASAKRA jakaś powariowali ci producenci!!! Mrowak brawo za odstawienie smoka ![]() Mój ostatnio smoka kocha i uwielbia Sara pokój śliczny, taki kolorowy dziewczęcy a Zosia młoda fajnie ze wycieczka sie udało chociaz widze ze i przeboje były, osobne automaty dla niemców szok!! ale czy Dawidek zje juz np kotleta w kawałkach czy takie wieksze rzeczy? jak tu niektóre dziewczyny piszą? bo mojemu to jeszcze daleko do tego...
mój skarb Bartuś przeczytaj proszę, może Ty potrafisz pomóc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post35342764 Edytowane przez gusinek Czas edycji: 2011-09-12 o 13:56 |
|
|
|
#3196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do czystości to niestety ale oni to mają jakieś inne standardy
|
|
#3197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tego jeszcze nie jadl, ale z parowka sobie radzi, z golabkami rowniez.. |
|
|
|
|
#3198 |
|
Rozeznanie
|
oki dzieki czyli chyba podobnie jak mój
|
#3199 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomianła opisać jak u nas wygląda jedzenie czy spanie.
Jedzenie. Niestety ale Oliwka raczej nie je sama -jest karmiona. Jakby jadła sama to nic by nie zjadła. Ona je w czasie reklam albo bajek. I wtedy jak automat otwiera dzioba. Czasami jej coś tam dam na talerzyku ale albo najczęściej ląduje na podłodze. Do rączki dostaje czasami kawałek chlebka ale bez niczego i to zjada. Sapnie. U nas najpierw jest mleczko, potem kąpiel wraz z myciem zębów, następnie smarowanie maściami wszelakimi i ubieranie. Gdy mnie nie ma to: laptop i rozmowa wirtualna z mamusią. Bajeczka czytana lub śpiewana (tz czytając jej śpiewa). Gasimy światło i śpimy. Niestety mała nie zasypia sama ktoś musi przy niej leżeć. Gdy już zaśnie to można sobie iść. Śpi oczywiście na dużym łóżku z nami.
|
#3200 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
może podskocze i większa jej w kropki wezmę, bo kupiłam tylko tą granatową. Po 17 będę obok lidla to sprawdzę. Piżamy też kupiłam, ale na 86/92 i w spodniach pływa
|
|
#3201 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej laski
Ja mam od 3 dni problem z netem. Ciągle się coś zacina. Weekend bez sieci ![]() Widzę że temet kolczyków ciągle żywy. Ja sama zdecydowałam że chcę mieć przekłute uszy przed Komunią. Dostałam pytanie co chcę kolczyki czy łańcuszek więc wybrałam kolczyki. Uszy nie chciały mi się zagoić więc ten etap zapamiętam jako dość niemiły. Później było fajnie bo kolczyki nosiłam z wielką dumą, jako nastolatka zmianiałam na różne srebrne, kolorowe i wszelkiej maści. Jak już pracowałam zaczął się problem z uszami, najpierw nie mogłam nosić metali później złota i srebra. Teraz mi zostały dziury w uszach, które mnie wkurzają bo niby je mam ale kolczyków nosić nie mogę. Cokolwiek włożę uszy robią się czerwone, spuchnięte i jeszcze tego samego dnia zaczynają podchodzić ropą. Takze Zosia sama sobie przekłuje uszy jak już tego będzie chciała jak sama będzie o sobie decydowała. Cytat:
. Jakoś nie lubię mieć wszystkiego uwalonego jedzeniem no i jest znacznie szybciej. W najbliższym czasie to się zmieni bo zaczynamy trenowanie samodzielnego jedzenia jako jednego z elementów socjalizacji. Żeby nie było jak z wiązaniem butów. Wiem że już dawno mogła jeść sama więc proszę nie krzyczeć.Mamy sztućce plastikowe z Ikei, łyżeczek nie lubię bo są jak dla mnie za szerokie Cytat:
Co do butów to mam takie samo zdanie. Moja teściowa np wszystko by za dziecko zrobiła. Kiedyś właśnie o wiązanie butów się ścięłyśmy jak syn Tż się uczył wiązać. Tż pokazuje mu setki razy jak to zrobić, mały trenuje dzielnie a babcia przychodzi i wiąże bo jest szybciej. Mówię jej że on sobie świetnie sam poradzi a ona mi na to ze jest za mały (miał iść do I-szej klasy) i czy ja już w jego wieku umiałam wiązać. Więc jej mówię że owszem umiałam bo mama pracowała i szybko uczyła mnie samodzielności. Cytat:
![]() Cytat:
Super dziewczynka Cytat:
.Ja Zosię poprostu zaczęłam sadzać i jak się coś pojawiło to były brawa i całuski. My ciągle przechodzimy różne etepy na nocniku od załatwiania wszystkich potrzeb przez cały dzień do nocnika po lanie po wszystkich kątach (i nietylko) po ucieczki z nocnika
|
|
#3202 |
|
Zakorzenienie
|
moja mama ostatnio mlodej kupila spodnie w lidlu 86-92 i stwierdzam ze moglyby byc wieksze troszke.
Pizame tez jej kupila, wlasnie dzwonila, kamizelki mamy 4 wiec nie kazalam jej kupowac zadnej bo i po co.
|
|
#3203 |
|
Zakorzenienie
|
Witam!!!
a ja od dzis do srody w godz, 8-18 nie bede miałą pradu bo remo nt d rogi jest dzis niedawno właczyli. Sniło mi sie że w czwartek urodziłam synka Adasia wróciłam od razu do domu bez dziecka.. a w niedziele mi sie przypo,niało ze mijaja 3 dobry a była juz 19.00 a ja zapomniałam jechac odebrac dziecko ze szpitala. nie miałą nic nawet pampersów.. to tak jakby ciąża z zaskoczenia.. starsznie sie umęczyłam psychicznie przez ten sen! Ale poczułam sie cudownie jako mama po raz drugi.
|
|
#3204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też kupiłam kamizelkę na 98 ale na moją to nA bank będzie za duża , ale jak tak piszecie to mogłam jej wziąśc większą . ładne kozaki były w lidlu ale najmniejsze to chyba 23. Ana a zobacz buty bo naprawdę są niezłe . jakieś fioletowe chyba dla dziewczynki były
|
|
#3205 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nic, w każdym razie mamy granatową na 92 i w kropki na 98. Rano jak Mała wstanie to zrobię przymiarkę u nas wieczorem jeszcze dużo było
|
|
#3206 |
|
Zakorzenienie
|
minka u nas to jeszcze ze 3 dni beda
|
|
#3207 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie byłam jeszcze dzisiaj w Lidlu i obawiam się że kamizelek moze nie być już. Nasze osiedle to ogrom dzieciaków i zawsze jak coś fajnego się pojawia to szybko znika a czasem nawet nie pojawia się wogóle.
Byłam dzisiaj z Zosią u koleżanki w ciąży. Jest tuż przed porodem. Fajnie się trzyma i koniecznie już chce urodzić. Wcale się nie dziwię. Udało mi się ją zmobilizować żeby sobie torbę do szpitala przygotowała. Ona jakaś taka spokojna jest i cały czas mówi że zdąży ze wszystkim na czas. Nawet ze składaniem łóżeczka czeka aż się mała urodzi .
|
#3208 |
|
Zakorzenienie
|
Wstawiam zdjęcia Mika pomocnik rośnie
![]() 1 ,2 pszczelarz 3,4 węglarz |
|
|
|
#3209 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie byłam dzisiaj w lidlu jakoś mnie te kamizelki nie pociągały, zresztą pewnie jak bym się wybrała dopiero jak Miko wstał to już by nie było u nas nie raz jakoś też mało tych rzeczy albo wcale nie ma muszę już najpóźniej o 8 być a to nie zawsze się uda.
Izazula skręcanie łóżeczka to pryszcz można jak w szpitalu będzie ale torbę mogłaby sobie spakować wszystkie dobrze wiemy jak to jest jak nas złapie nagle |
|
|
|
#3210 |
|
Zakorzenienie
|
Ale słodki pomocnik
Właściwie to wszystko można zrobić ja tylko jestem z tych co lubią mieć wszystko wcześniej przygotowane . Ona jest taka fajnie zakręcona
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:25.

I kilka par skarpet.

jak tylko pod szpital podjechaliśmy autem to ta krzyczała 

wyglada uroczo 1cała w zaby zielone a druga zielona z 1 zaba i mały chodzi i pokazuje kum kum

puściłam teraz mamę,żeby pojechała i kupiła jej tą granatową na 104.
. Jakoś nie lubię mieć wszystkiego uwalonego jedzeniem no i jest znacznie szybciej. W najbliższym czasie to się zmieni bo zaczynamy trenowanie samodzielnego jedzenia jako jednego z elementów socjalizacji. Żeby nie było jak z wiązaniem butów. Wiem że już dawno mogła jeść sama