|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2041 |
Zadomowienie
|
Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.
spa GRATULACJE dla Was dziewczynki!!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() spray ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2042 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2043 | |
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczynki za odpowiedzi o tym obchodzie
![]() Chciałabym mieć już ten szpital za sobą i Sebka w domku ![]() Cytat:
Gratuluję mamusi i córeczce!!! Śliczna Niunia! ![]() Dooobre ![]()
![]() |
#2044 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() właśnie tylko po to żeby było obok, przytrzymał za rękę, pocieszył że już nie długo mój też totalnie nie interesował się zakupami, wręcz chciał wszsytko kupić po porodzie, dopiero jak raz wylądowałam w szpitalu coś go tkneło, ale i tak kilka rzeczy dokupowało się po porodzie, to nie mógł uwierzyć że to tyle kosztuje i można było rozłozyć koszty wczesniej... Mój się wkońcu przełamał śpi z nami, i śpi całą noc , nawet się nie budzi jak mały kwęka ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Gratuluje nowym mamom! ![]() Chciałabym się więcej udzielać , ale nie da rady ze Stasiem, albo nie śpi i kwęka, albo mu sie uleje i znowu wisi na cycu, a jak uśnie za którymś razem, to co 15 minut pobudka, więc trzeba potrzymać dziecko za rączkę , utulić ![]() ![]() coś mialam pisać , ale już nie pamietam co ![]() ![]() co do hormonów ja też płakałam , juz w domu, mały ssał a ja ryczałam, ale teraz już łez nie ma, bardziej zdenerwowanie, jak nie wiadomo o co dziecku chodzi ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2045 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratulacje!!!! ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2046 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() koleżanka która urodziła w sierpniu tez miała taki kłopot z ulewaniem małej. I pediatra powiedziała jej, ze mała za duzo je poprostu - poradziła, żeby jak po 10-15 minutach jedzenia mała zaczyna wolno ssać, bawić się to ją odstawić i dać smoka. Bo to wiszenie na piersi nie wynika z głodu tylko z duzej potrzeby ssania. A tak to młoda ssała - pokarm się produkował a ona nie umiała ssać nieefektywnie, ulewała bo miała za duzo w brzuszku i od nowa zabawa. I poprawiło się z tym smokiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2048 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko moja mala głodzilla possie sobie 5 minut i przysypia, albo wypluwa cycucia, a i tak mu sie uleje, więc za wiele niestety nie zje ![]() a smoka w akcie desperacji chciałam dziś dać, ale wypluwa , nie chce, może jest zły, albo mały nie chce i koniec ![]() jakoś da się radę , na wszsytko trzeba wypracować metody ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2049 |
Zakorzenienie
|
cotka a jak po zakupach? co upolwałaś?
na mnie okna nie podziałały, seks też nie, podłogi też nic, ani spacer ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2050 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2051 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie jeszcze jest wieczne wahanie. Raz chcę , innym razem nie bo się boję. ![]() Cała nadzieja w jutrze. Może Filip chce być punktualny ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2052 | |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny pomóżcie jak zrobić zdjęcie z filmu? Bo mam płytę z filmem z USG i chciałabym sobie zrobić zdjęcia tylko nie wiem jak a pamiętam, ze chyba Cotka robiła na pewno. Może ktoś jeszcze wie jak?
---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2053 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2054 |
Wtajemniczenie
|
po pierwsze
Spa i Stokrotka GRATULACJE!!! Agnyska, Miss ![]() Ja po KTG kolejnym - serduszko małej dziś ładnie biło, więc mam dużą nadzieję że ta cała tachykardia to jednak nic wrodzonego, a "jedynie" odbicie mojego nastroju. I że po porodzie będzie już dobrze u niej. Wywoływanie już na 100% w czwartek. Niestety Małgonia jest bardzo emocjonalna - wystarczyło ze połozna sie odezwala do niej do brzuszka (tak bardzo blisko) i juz tetno jej skoczylo. Cos czuję ze nie będzie to takie spokojne i radosne dziecko jak Konradek. Z nim w ciąży nie mialam zadnych stresów ![]() Dzis Konradek kończy półtora roczku. Gdzieś tam teraz spacerują z mężem po Lublinie - bo mąż go zabrał dziś od rodziców na to popołudnie żeby to uczcić. Płakac mi się chce że nie ma tam mnie teraz z nimi. Mąz powiedział, że go ucałował ode mnie. Wiem że K. tego nie zrozumiał jeszcze ale moze pamięta że mama gdzies tam jest ![]() Boję się tez że będę miała humory i chwiejne nastroje po porodzie. A to nie pomoże mojemu małżenstwu o ile jest co sklejać jeszcze. Mamuśki! Czy któraś z Was po porodzie była od razu w normalnym stanie emocjonalnym? Albo moze wręcz była w nastroju optymistycznym? Mam cały czas nadzieję że uda mi się uniknąc tej huśtawki nastrojów, bo już wtedy "po mnie" ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Sisku jak masz taki nastrój płaczący to możliwe ze to już Twoja godzina porodu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2055 |
kosmitka
|
Spa - gratulacje!! Masz śliczną córeczkę
![]() Lausanne jesteś dzielna kobietka ![]() Małgosia - jaki smoczek próbowałaś dawać? Co do ulewania to też słyszałam, że nie oznacza to wcale, że dziecko jest nadal głodne, tylko tak jak pisała Danika, że zje za dużo. Mąż kupił jakąś mądrą książkę o dzieciach, czytałam w niej, że też właśnie nie oznacza, że dziecko jest głodne po ulaniu. Już nie pamiętam, jakie rady tam były na temat ulewania, ale mogę podczytać i Ci napisać, co radzą. W ogóle fajna książka, jak coś niepokoi można szybko sprawdzić, czy dana rzecz jest normalna czy też nie i jak na nią reagować. Aguś ![]()
![]() |
#2056 |
Zakorzenienie
|
Kochane wpadam ostatni raz już, rano raczej nie dam rady, w sumie do szpitala mam na 12, ale wcześniej zajrzę jeszcze do Lidla, musimy też Grzesia zawieźć do bratowej, no i pewnie przez to w pośpiechu trochę będzie
![]() Także trzymajcie kciuki za nas, napiszę smska po wszystkim ![]() Oby za długo nas nie trzymali, jak będzie ok, to liczę na wyjście w sobotę ![]() Mój pierwszy synek też ulewał, pediatra poleciła zagęszczone mleko AR lub dodatek zagęszczający do mojego mleka i to pomogło, ale i tak po jakimś czasie dopiero (3-4 m-ce), tak po prostu niektóre dzieci mają ![]() Lau ![]()
#2057 |
kosmitka
|
Miss kciuki oczywiście będziemy trzymać
![]() ![]()
![]() |
#2058 |
Wtajemniczenie
|
Małgosia Konradek mi tak ulewał i nie odbijał. I co ulał to płakał i chciał do cysia. Ale tak jak pisze Ancia to nie znaczyło ze był głodny, po prostu chciał być blisko i się przytulać. A przytulał się właśnie ssąc. I znów był przepełniony i znów ulewał. I tak w kółko. Staraj się nie podnosić go zbyt szybko do góry i nie tak bardzo pionowo. A po 15 minutach noszenia jak Ci nie odbije a zaśnie to połóz go na jakiejs podusi pod kątem 45 stopni (ja nie miałam takiej specjalnej poduszki i wkładałam małego w gondolkę a gondolkę stawiałam na puszce po farbie
![]() ![]() ![]() ![]() Ancia dzięki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2059 |
kosmitka
|
Sporo faktycznie tych przeterminowanych u nas na liście, współczuję Wam dziewczyny. Dolegliwości coraz większe, a rozwiązania brak, mimo chęci.
Maluszkom widocznie dobrze w domkach, przez 9 miesięcy się dobrze zadomowiły ![]() Kolorowych!
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2060 |
Zakorzenienie
|
Miss trzymam kciukasy mocno mocno i czekamy na was
![]() przyszłą mi przesyłak od tegpo GR-AN i wszystko byłoby ok gdyby ni eto ze przysłali mi pieluche flanelowa nie w tym kolorze co chciałam-wysłali mi różową jak ja dam ja mojemu synusiowi??? mąz jak mu powiedziałam to sie zdenerwił i kazał do nich pisac(nie pozwala na nic różowego dla swojego syna) no ale co ja im napisze ze odeśle ? troche bezsensu bo przesyłka drożej wyjdzie, zła jestem bo zamówiłam tylko dwie i teraz okazuje sie ze bedzie jedna....sie zezłościłam, chyba napisze do nich zeby wysłali prawidłową za któą zapłace , tej uz odsyłac nie bede ale tamtą neich wyslą na swój koszt-myslicie ze dobry pomysł? |
![]() ![]() |
![]() |
#2061 | |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dzięki za słowa otuchy
![]() ale dziś przechodzę sama siebie. Płaczę nawet składając pranie. I może sis masz rację, że to tak przed porodem?? Kości cipne bolą od wczoraj (a wcześniej nic a nic), brzuch się stawia - może się coś rozkręci ![]() Już marudze jak stara baba, wiem i przepraszam. Lau ależ Ci zazdroszczę czwartkowego spotkania z Małgosią ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Cytat:
![]() ![]() MISS KOCHANA trzymamy kciuki za jutro!! Wracaj do nas szybko w super formie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2062 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
już nie długo kochana... zobaczysz... aa2 pisz koniecznie! to ich wina skoro pomylili kolor, więc przesyłkę powinni Ci odliczyć albo oddać kasę.
![]() |
#2063 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Plakalam dzisiaj 3 razy..... ![]() Kochana zal ile wlezie...zawsze ktoras cos milego napisze i przesle wirtualny uscik...odemnie juz masz..... ![]() No kochana teraz tylko czekac az cie wezmie z zaskoczenie..... ![]() Cytat:
Ancia co to za ksiazka?? Prosze o szczegoly.... ![]()
![]() |
#2064 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie umiałam lepiej a poza tym tak najszybcuej i najwygodniej było ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2065 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja chyba ide się kąpać...zgagulec straszny dziś mnie męczy ![]() ![]() dobranoc wszystkim ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2066 |
Wtajemniczenie
|
Małgoś
Mój chce być przy porodzie. Mam nadzieję, że mi tam nie zejdzie ![]() ![]() ![]() Mam nadzieję, że mój P. nie będzie uciekał na treningi ![]() ![]() LauMałgosia napewno będzie zdrowa. Jeszcze troszkę i będzie przy Tobie. A co do reszty... ![]() Anciu jaka to książka? AsiaA nie da się im odesłać na ich koszt albo koszt przesyłki niech Ci odliczą od nowej pieluchy i tą nową oczywiście na ich koszt niech wyslą żebyś nie placiła dwa razy? Zapytaj. ![]() Aga ![]() Miss ![]() ![]() A propos książek. Czytam ten Język niemowląt...Jakie to wszystko tam łatwiutkie się wydaje ![]()
#2067 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja już po prysznicu i mega depilacji ![]() ![]() Rano mogę zjeść tylko lekkie śniadanie, a potem post, pewnie dopiero w środę rano coś mi dadzą do przegryzienia ![]() Idę spać, buziole dla wszystkich i jak wrócę mam nadzieję, że lista rozpakowanych się trochę powiększy ![]() Obym tylko w nocy spała.... ![]()
![]() |
#2068 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2069 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2070 |
Zadomowienie
|
Hej kochane
Mąż cały dzień z nami był i jakos zleciało.ale jutro wychodzimy do domu, to napisze więcej co i jak ![]() ![]() ![]() dziękujemy za gratulacje i przesyłamy z Sara buziaki dla wszystkich ciotek ![]() A co do diety karmiących...to mam tu taka wyzere, ze aż w szoku jestem..dupencja napewno by mi tu nie schudla haha Ok idę poczytać co u Was.a jutro opowiem Wam nasza historie ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:11.