|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2011 | ||||||||
Rozeznanie
|
Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.
Hej
![]() ![]() A teraz pytanie z serii tych głupich - jak wygląda obchód w szpitalu? Czy wtedy są jakieś badania itp, czy podczas niego normalnie leży się w łóżku? I wiem, że są dwa rano i wieczorem a wiecie może w jakich godzinach mniej więcej? To ostatnie pytanie to czysta ciekawość, pierwsze moja niewiedza ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2012 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() bedzie czerwono na forum ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Mmadzia witajcie w domku ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2013 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dała sobie taki limit czasu na ewentualne płacze i żale, a od 15 ma już przestać płakać, ma się przyzwyczaić do nowej sytuacji i chodzić do szkoły z uśmiechem ![]() Archi, współczuję sytuacji ![]() Cytat:
![]() U mnie szopa ani widu ani słychu ![]() Wkurzył mnie dziś kolega, który przez pół ulicy krzyczał: "to Ty jeszcze nie???". Odkrzyknęłam: "Jak to nie? Ja już po, nie widać?". Popatrzył na mnie jak na wariatkę, ale codziennie słyszę po kilka razy kiedy zamierzam rodzić? Swojej rodzinie kazałam obstawiać daty, żeby tylko zostawili mnie w spokoju. Wiem tyle co oni. Teraz mam najbliższe dwa tygodnie usiane inicjałami. Ktoś pewnie trafi, a póki co niech się ode mnie odczepią ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2014 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pryz pierwszym leżałam normalnie w łóżku, lekarze stali nade mną, zadają pytania o samopoczucie, dotykają brzuch, żeby zobaczyć jak się macica obkurcza itd. Przy pediatrycznym chodziliśmy do stolika, tam były dzieci oglądane, ważone ![]() Grześ przespał 3,5 godzinki ![]()
![]() |
#2015 |
Wtajemniczenie
|
Mamuski czy to normalne....... mala ma sucho i jest nakarmiona....przy butelce zasypia wiec ja powoli klade do lozeczka....a po chwili krzyk...to ja ja na rece i ona juz mi usypia na rekach...
![]()
#2016 | ||
Raczkowanie
|
Kontrakty terminowe i opcje... jak dla mnie totalnie nieprzydatne z perspektywy opieki nad naszym maleństwem
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2017 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2018 | ||
Zakorzenienie
|
Ej, słuchajcie. Nie nadrabiałam jeszcze, przyszłam was o coś podpytać.
W ogóle zadzwoniła do mnie ginka ( ta u której byłam raz jak miałam problem z wodami płodowymi itp. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- I zadzwoniliśmy do szpitala ocb z tym KTG i babka mówi ze , nie, że ona w ogóle nie kuma po co ![]() ![]() Czyli może się okazać że 20.09 to jednak nie jest taka ostateczność ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2019 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wejdz i powiedz ze ci tak ginka powiedziala...... Lepiej sprawdz....moja miala tetno zbyt wysokie.... i nie chcialo sie jej unormowac wiec lepiej miec to pod kontrola...... ![]()
![]() |
#2020 |
Zakorzenienie
|
cotka ja też nie miałam nigdy ktg
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2021 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I teksty w stylu: "no mogłabyś już urodzić"...no ku... mogłabym. ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2022 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczynki
![]() Ja tylko na chwilke powiadomic i zameldować już z domku że jestesmy we dwie ![]() Judytka przyszła na swiat przez cc 7ego września o 19.35 ważąć "aż" 2580g i mierząc 50cm ![]() Nie udzielałam się na ostatniej prostej bo końcówkę ciąży miałam niezaciekawą pod względem rodzinno-emocjonalno itp. Dlatego tak skoromnie z rozmiarem czcionki bo nie chcę zbytnio się afiszować ![]() Gratuluję serdecznie wszystkim Mamusiom i trzymam kciuki za kolejne ![]() W załączeniu zdjęcie mojego "wielkoludka". Pozdrawiam Was! |
![]() ![]() |
![]() |
#2023 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Cytat:
![]() Malutka, śliczna kruszynka. Niesamowite że aż taka mała i te oczka ![]() GRATULUJĘ! ![]() ![]() Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-09-12 o 16:17 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2024 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ja sobie pozwole powiększyć ![]() ![]() a to ze nei miałaś sie jak udzielac nie znaczy ze sie nei cieszymi i masz pisac małą czcionką ![]() witamy i bardzo sie cieszę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2025 | |||
Rozeznanie
|
Dziewczyny padam na pyszczek
![]() Od południa jeździłam po sklepach, potem zaliczyłam dentystę i niedawno wróciłam. I czuję się jakbym jakiś maraton przebiegła. Aż nospę brałam, bo brzuch mnie rozbolał. A tu zaraz na Szkołę Rodzenia trzeba jechać ![]() I proszę Was... 7 stron od rana do nadrobienia? ![]() ![]() A co do monitora i niani z Angelcare nie pomogę- mój zestaw stoi w pudełku i czeka. Także rozkminiaj kochana i potem dasz mi dokładną instrukcję ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja wprawdzie dopiero 32 tydz., ale też jestem w szoku jak szybko to zleciało... Cytat:
Lubimy, lubimy ![]() No i mi się strasznie podoba, że masz takie "normalne" podejście do opieki nad Maluszkiem, bez niepotrzebnych nerwów i rozczulania się. Wiem, że pewnie po części wynika to z doświadczenia, ale mam zamiar i nadzieję też być taką racjonalną mamą. ![]() Miss Hot Kciukaski za jutrzejszy dzień ![]() Mamalutka Ucałuj Agnyskę ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2026 |
Zakorzenienie
|
![]() Gratulacje dla naszej Stokrotki i dla spa! Malutka jest prześliczna! ![]() A jutro pewnie powitamy na świecie kolejnego bobasa bo coś czuję, że agnyska urodzi ![]() Kurcze nie wiem co mam pisać... ![]()
![]() |
#2027 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() GRATULACJE, witamy w domu ![]() ![]() ![]() Jesli masz chwilkę opowiedz nam co i jak i dlaczego ![]() ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2028 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2029 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A Judytka ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2030 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2031 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() kochana nie tylko Ty będziesz łaziła ![]() mi w środę mija termin ważności jaki mam w teczce, więc dopisuję się do klubu chodzących z bębnem nie wiadomo do kiedy ![]() Cytat:
no proszę jakie wieści ![]() ![]() ![]() śliczności ![]() ehh powiem Wam, że ja to nie mogę patrzeć na te zdjęcia Wasze... od razu mi się chce mojego mieć przy sobie a tu cicho i cicho... ![]() za lullkę ![]() biedna taka i jeszcze ją straszą...buraki z tych lekarzy i tyle... no i agnyska, oby szybko wszystko poszło i Beniu był z mamą jeszcze dziś ![]()
![]() |
#2032 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To super. Dzięki, że mi to napisałaś. Ja to w takich sytuacjach boję się "pchać" tam gdzie nie chcą mnie. Tym bardziej kiedy nie ma nic aż tak niepokojącego.Ale w sumie czemu nie iść może akurat się coś przeoczy ( pfu pfu)....chociaż powiem też jak coś że mam mało wód i się martwię- bo to w sumie prawda. Ale z tymi wodami to ciągle jakiś problem bo ich ciągle tak na styk. ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- A do agnyski pisałam, że wredziocha jest że na mnie nie poczekała i że czekam na fluidki porodowe to napisała , że podali jej zastrzyk a macica leniwa ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2033 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Mała cudowna i te oczka ![]() czekamy na opis porodu ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2034 |
Zakorzenienie
|
spa - GRATULACJE!! Śliczna księżniczka ![]() A coś się wydarzyło nagle, że poród 2 tyg wcześniej?? Czy cc było planowane??
|
![]() ![]() |
![]() |
#2035 | |
KWC
|
Cytat:
WOW, gratuluję. Śliczna córeczka. A wiadomo co Agnysce dali na wywołanie? oksytocynę? Bo są jeszcze jakies zastrzyki w dupsko, ale z moich obserwacji szpitalnych wynika, że niespecjalnie skuteczne. Dziewczynie kłuli zadek od piątku a urodziła w poniedziałek dopiero... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2036 |
Zadomowienie
|
SPA- gratulacje.
![]() ![]() ![]() ![]() Ale kruszynka,cudna.
#2037 |
Raczkowanie
|
Dziękuję Wam bardzo za miłe słowa
![]() Ten termin podany na 1stronie jest terminem z usg a z ostatniej miesiączki wypadal na 11września. Ogólnie ciąża jest "donoszona"-w karcie mam napisane że urodziłam w 39tygodniu (dokładnie 39t3d). CC ciecie było z góry zaplanowane ale nie obyło się bez stresu. Jak przyszło co do czego okazało się że cięcie było konieczne bo malutkiej zaczęło zanikac tętno-była owinięta pępowiną. Przyznam się, że nie chciałam mówić jaką forme porodu wybrałam bo wiadomo różne opinie są na ten temat (nie chciałam słuchać kazań). Wybrałam ją ze względu na moje przejścia-nie chciałam dopuścić myśli, że przy porodzie mogloby się coś jeszcze jej stać. I teraz jestem 100% pewna, że zrobiłam dobrze ![]() Pobyt w szpitalu wspominam okropnie, ból po też, nie wiem czy nie otarłam się o depresję ale dzisiaj jest już dużo lepiej. Judytka jest sliczna, zdrowa i to najważniejsze. Dzisiaj przychodzi do nas polożna pokazać nam pewne rzeczy i rozwiać pewne kwestie których nie jestem pewna. W wolnych chwilach tj.spania malutkiej postaram się do Was zaglądać. Muszę konczyć bo Judytka się burzy ![]() Całusy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2038 | ||||
Zakorzenienie
|
dokładnie
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2039 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2040 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez Martusiaaa21 Czas edycji: 2011-09-12 o 17:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:04.