|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4
Cytat:
![]() A domek dla ośmiorniczki tez niziutko chyba co?? ale malutki i okrąglutki taki Cytat:
![]() Cytat:
. Ale tak na poważnie to porażka![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() To na koniec tego mojego dłuuugiego posta wkleje jeszcze nas dwie: 30tc, 5kg na plusie w pasie 92 cm nie wiem ile było przed. A czy u Was tez tak widac żyły. U mnie na brzuchu to jeszcze nic ale np. na dekolcie, na piersiach - masakra tylko połozna się cieszy bo nie ma problemu z pobieraniem krewki
|
|
#4682 |
|
Zakorzenienie
|
Elu-trzymam kciuki by wszytsko było ok
.
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-09-14 o 07:52 |
|
|
|
#4683 |
|
Zadomowienie
|
AGULAN - no nisko,ale i tak o wiele wyzej jak z Filipem mialam.
Ja tez milo wspominam swoj porod w uk - podoba mi sie, ze szpital zapewnia mamie i dziecku wszystkie rzeczy na 2 pierwsze doby ![]() Ide spac, starczy siedzenia Ps. ciekawe jak pojdzie naszej miss w wyborach:d
|
#4684 |
|
Zadomowienie
|
śliczne macie brzuszki
![]() agulan82- taki malutki masz,ładniutki i jak mało przytyłaś
|
#4685 |
|
Zadomowienie
|
Wpadłam na chwilkę tylko żeby się odmeldować na parę dni.
Cieszę się że reszta wczorajszych wizyt udana, jestem myślami z wami i też trzymam kciuki za was dziewczynki za wizyty te dalsze i bliższe Jesteście wielkie, mocno mnie podbudowałyście swoim wsparciem. Muszę dać radę! Oolong mój synek i tak poza domem 8h bo w przedszkolu, a po przedszkolu będą mnie odwiedzać choć to spory kawałek bo około 3okm. Oby ten mój maluszek w brzuszku jeszcze nie śpieszył się do wyjścia, jest naprawdę jeszcze za wcześnie dla niego. Ściskam Was mocniutko i mam nadzieję że szybko wrócę. |
|
|
|
#4686 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja dzisiaj zaczynam 30 tydzień zostały mi jeszcze równe 2 miesiące , czas zacząć znosić ze strychu ciuszki i brać się za pranie i prasowanie, ale brak mi chęci
|
|
#4687 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki witam sie i pedze was nadrabiac
![]() ale koszmarna nocka za mna, do 4 nie zmruzylam oka a o 5.30 mj skowroneczek sie obudzil i zaczal nadawac
|
#4688 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Oolong wiem, ze nie masz szuflady ale ciekawa bylam czy moze lozna na dnie posiada jakas deske ktora zakrywalaby szuflade bo niestety oni sprzedaja bez pokrywy ![]() Ela ale masz giganta w brzuchu i to z wieeelkimi klejnotami przykro mi z powodu szyjki i ze bedziesz musiala polezakowac w szpitalu. Koniecznie wez nr kogos z klubiku bo bedziemy sie martwicale szyjka skracala Ci sie juz wczesniej? Bo 27mm jako mega krotka to dziwne ale co gin to opinia. Muffinko ale masz brzuszek piekny dlaczego ja nei schudlam na oczatku Truscafko fakttycznie bez komentarza z tami kwotami Tuszka te zwoje mozgowe mnie zabily ![]() Gora sliczny brzuszek ![]() Fallen gratuluje odwaznej zmiany! ja taka przeszlam rok temu... z jasniutkiego blondu na ciemny braz sie zrobilam i wszystkim sie podobalo a teraz mam w 1/3 juz naturalny kolor ktory praktycznie nie odroznia sie od spranej juz farby i chyba przy nim zostane.Basiula gratki za wizyte ![]() ---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ---------- a moj maly cukiereczek dzis od rana wypina sie na wszystkie strony i chyba przekonuje sie do tego imienia. Do Olka jest duzo glupich rymow:Olek-babolek Olek-fifolek ![]() Olinek okraglinek etc.... A Marcelek... ladniej to niz babolek.Wiem glupia jestem ale zalezy mi zeby dobrze wybrac imie
|
|
|
|
#4689 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na allegro kupilam, w Polsce chyba w ogole ROCa nie ma ale za to w UK sa 2 rewelacyjne produkty- po pierwsze olejek w sprayu Avent o taki http://www.boots.com/en/Avent-Future...il-125ml_2141/ jest tak samo lekki i dobrze wchlanialny jak ten ROC, a jeszcze ladniej pachnie a drugi produkt- moj ukochany i nieodzalowany Burt's Bees Mama Bee Oil http://global.burtsbees.com/natural-...-body-oil.html cudny jest i potem morelowy dla dzidzi tez ![]() a te ROC na all http://allegro.pl/listing.php/search...=roc+maternity Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() tez mialam placek znieczulony- z tym ze obejmowal cala lewa noge ![]() Cytat:
Cytat:
no swietne brzuszki dziewczynki wszystkie macie ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- Cytat:
a Olka mozna zdrabniac Alex albo z rosyjskiego - Saszka
|
|
#4690 |
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie z ranaa
![]() Wczoraj bylam u gina na wizycie kontrolnej, z naszym juniorkiem jest wszystko ok, bardzo sie rozpycha i wierci aaa i jest całkiem spory jak na 29t 3d a wazy 1600g Jedyny minus lezec, lezec, lezec skracanie szyjki uspokoilo sie ( szyjka ma 25mm) i juz nie jest taka wiotka jak była 3 tyg temu Ela trzymaj sie kochana bedzie dobrze, musisz jaknajdluzej nosic w sobie dziecie ![]() AAaa i pisalyscie ile macie juz na plusie, az wstyd sie przyznac u mnie 11 kg +, w pepku 99cm |
|
|
|
#4691 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja w czwartek mam wizytę.Cytat:
A w ogóle tuszka nie czytaj za dużo, bo zwariujesz. Zapewne wszystko będzie dobrze i maluszkowi nic nie będzie. Znam parę dzieci od matek ze zdiagnozowaną chorobą Hashimoto i faktycznie urodziły się nie za duże 2500-2800 g, ale zdrowiutkie i ciut po terminie. Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4692 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam. dziś z łóżka zdarł mnie skurcz łydki i swierdziłam, ze już się kłaść nie będę - może w nocy będzie łatwiej zasnąć.
Miałam dziś głupi sen - śniło mi się że tż zniszczył mi 5 pieluch w tym jedną ładną z misiami, ależ byłam wściekła. Gratuluję udanych wizyt Fallen Angel o to faktycznie zaszalałaś z kolorkiem Cytat:
![]() Cytat:
Ja kombinezon mam z polaru, taki najmniejszy, a pozostałe (nieco większe) nie wiem z jakiego są materiału - musiałabym sprawdzić. ela3010 odpoczywaj i się nie stresuj i zaciskaj nogi coby dzidziuś sie za wcześnie nie urodził. Będę trzymać kciuki abyć wytrzymała do 37tyg - co najmniej. |
||
|
|
|
#4693 |
|
Zakorzenienie
|
czesc mamusie.
My dzisiaj wstalysmy przed 8, mala juz bajzer mega zrobila:P ale jak usnie to dopiero posprzatam bo mija sie to z celem.. ![]() elu trzymam kciuki, zawsze sa plusy-pogadasz z mamusiami przyszlymi, posmiejecie sie, bedzie dobrze. Ja caly czas eski pisze z koelzanka , ktora lezala ze mna i urodzila ![]() Miedzy dziecmi taka sama roznica bedzie. Ona ma synka 3 miechy starszego od mlodej i teraz tez 3 miesiace wczesniej niz ja rodzila. No i bedziesz pod stala kontrola a to jednak wazne w takich sytuacjach.
|
|
#4694 |
|
Zadomowienie
|
Ja uciekam - pewnie z tżtem skoczymy na jakieś zakupy; muszę jeszcze zobaczyć co nam brakuje.
Zajrzę potem |
|
|
|
#4695 |
|
Zakorzenienie
|
co do tempeartury to u nas chyba tak tradycja ze w domu powinno byc 22-23 przy malym dziecku
z tego co wiem w Anglii czy Irlandii stosuje sie zimny wychow cielat ![]() nie wiem od czego to zalezy, domy sa na pewno inaczej budowane i inny typ ogrzewania- u nas temp rzadko dochodzila do 20 stopni, srednio tak 19 przy ogrzewaniu dzialajacym prawie non stop. bardzo nagrzewalam "farelka" tylko w kuchni gdzie mala kapalam- na czas kapieli. a tak to normalnie ubieralam, a jak przyjezdzalam do moic rodzicow to caly czas mala rozbieralam bo ich mieszkanie jest bardzo cieple efekt- mala ma troche ponad 2 lata i poki co odpukac- ani razu nie podawalam antybiotyku i ogolnie zdrowie bardzo dobre
|
#4696 |
|
Zadomowienie
|
Glam taki zimny wychów jest lepszy niz dogrzewanie dziecka. Moja bratowa jak urodzila to temmp w mieszkaniu nigdy nie była nizsza niz 26 stopni, a do kapania to jeszcze podgrewali farelka i temp w pokoju czesto przekraczala 30 stopni. Mala jak skonczyla 6 miesiecy to zaczela im chorowac, niby droibne przeziebienia ale bardzo czesto. Bratanica ma teraz 2,5 roku i od poczatku 2011 r. byla juz 8 razy na antybiotykach, 3 razy na zastrzykach a ile razy miala zwykle przeziebienie to ciezko sie doliczyc
|
|
|
|
#4697 |
|
Zakorzenienie
|
my jak mieszkalismy z rodzicami tez bylo goraaaaaaaaaaco w domu!
tam sie nie dalo temp ustawic wiec jak piec grzal to grzal w nocy sie wychladzalo i od rana tata znowu palil, ale kosmos tak cieplo bylo.
|
|
#4698 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny!
znów się witam przy śniadanku ![]() Obudziłam się dziś przed 5 i myslałam ze juz nie zasnę ale po 100 przewrotach na lewno i prawo udało się i dospałam do 9 ![]() Ela 3mam mocno za Ciebie i maleństwo kciuki!!! Czekamy tylko na dobre wieści!!! glam - dokładnie tak jak mówisz, przy dzieciaku u nas tyle się utrzymuje ok 22-23 stopni. Mam takie wspomnienia, ze kiedy szło się w odwiedziny do jakiegoś maluszka to w momencie kiedy weszło się do domu to buchał w drzwiach taki war , sama jestem zdania że nie powinno być za gorąco, rozumiem przy kąpieli, ale normalnie to nie chciałabym aby był upał... zreszta tż nie zaśnie kiedy będzie gorąco...Fallen angel Ja w październiku zmieniłam kolor z blondu który miałam całe życie na rudy - prawie czerwony!! strasznie mi się podobało - później wróciłam do blondu, ale po ciąży na pewno jeszcze raz to powtórzę.... kochałam czerwień moich włosów np przy czekoladowej skórzanej kurtce i mega wysokich butach - mmmmm
|
|
#4699 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam!
Mam nową gazetkę Rossmana i od 16.09 będą kupony na chusteczki pampersa.4x 64szt za 17,49 zł. W ddtvn jest o chodzeniu na szpilkach w ciązy. |
|
|
|
#4700 |
|
Zakorzenienie
|
.
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-09-14 o 07:52 |
|
|
|
#4701 |
|
Zakorzenienie
|
no to bedziemy znow polowac na kody co?
|
#4702 |
|
Zakorzenienie
|
moja mama czerwone wlosy a ja to walnieta jestem i co chwila mam inne, raz braz, raz rudy raz blond, czarne juz byly, czerwone, ciemny fiolet taki w granat wpadajace, no generalnie przetestowalam chyba juz wszystko.
Najgorzej w czarnych sie czulam.
|
|
#4703 |
|
Zakorzenienie
|
a które chusteczki?zwykłe czy te sennsitive?
|
#4704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4705 |
|
Raczkowanie
|
Witam z rana
![]() ja jestem z zimnego wychowu i odkąd wycieli mi 3 migdał to baaaardzo rzadko choruję U męża w domu jakikolwiek powiew wiatru jest brany za przeciąg i okna się zamyka, i on wiecznie zimą kicha i prycha... Fallen Angel odważna zmianaelu trzymam kciuki żebyście do 35tc co najmniej w dwupaku zostali, a w szpitalu będziecie pod dobrą opieką cały czas. Dobrze, że synek będzie mógł Cie odwiedzać ![]() truscafka co do ZUSu załamkadreamnes to ja mam w pępku cm mniej niż Ty - 95, na plusie 9,5 kg, z tym że u mnie to dopiero 28 tydzień Prawdę mówiąc dziś rano się mierzyłam, i byłam pewna że ponad 100 będzie, a tu takie miłe zaskoczenie
|
|
|
|
#4706 |
|
Zadomowienie
|
wiecie z tym kolorem to było tak...siadłam na fotel i miał być ciemny blond,nałożyła,wysuszyła i ...wyszły trzy kolory na włosach hehe po tych moich rozjaśnianych to plamy tylko powychodziły,więć nałożyła ciemniejszą farbę i tak o to znów jestem brunetką
podoba mi się tylko teraz przydałoby się opalić,a wiecie jak to w ciąży na solarium nie pójdziesz.
|
#4707 |
|
Zakorzenienie
|
glam dokladnie.
Ja pamietam jak 1 raz czarne robilam to bylo to w czwartek a w piatek stwierdzilam ze znow chce biale. ryzjerki nie chcialy sie podjac wiec w weekend 16 razy najmocniejszym rozjasniaczem potraktowalam i mialam biale:P koncowki sie popalily poszlam obciela i bylo jak chcialam... Ja to świr jestem... my na chusteczki pampersa uczulenie mamy ;/ ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- ja mam wiecej niz 100!!!! kosmos!!!!!!!! 113!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!! przed jedzeniem......;/ no ale dietka czeka:P
|
|
#4708 |
|
Wtajemniczenie
|
Wg mnie te chusteczki są normalne, a nie sensitive, ale za opakowanie wyjdzie mniej niż 4,40zł.
Kurcze od wczoraj nie mam skurczy i już mnie nosi, bo bym z chęcią coś porobiła.Ale wiadomość o Eli trochę mnie wystraszyła, bo ja 4 tyg za Nią jestem
|
|
|
|
#4709 |
|
Zakorzenienie
|
jak na polowinki sie szykowalam to poszlam na solare, karnet kupilam chyba godzinke, wybralam 20 minut z czego wygladalam jak DEBIL
JAK MULATKA! nigdy wiecej....zreszta ja nie lubie, wiec no no no! ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- fatal po co rozykowac?
|
|
#4710 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny a jest już aktualna rossmannowska gazetka on line?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:00.

):

.

ale co gin to opinia.
dlaczego ja nei schudlam na oczatku
i chyba przekonuje sie do tego imienia. Do Olka jest duzo glupich rymow: